MtgSuomi.fi

Muu MTG => Sääntöongelmat => Aiheen aloitti: Masa88 - 20.09.18 - klo 13:50

Otsikko: Confusion in the Ranks + toinen Enchantment
Kirjoitti: Masa88 - 20.09.18 - klo 13:50
Tulipa MODOssa vastaan tilanne, jossa pudotin vastustajan Show and Tellistä Confusion in the Ranksin ja vastus Omnisciencen. Molemmat triggeröi Ranksin ja lopputulos oli että Ranks pysyi minulla ja Science vastustajalla. Mietin, että menikö tämä sääntöjen puitteissa oikein? Ei nimittäin olisi ensimmäinen kerta kuulopuheiden mukaan jolloin MODO olisi väärässä... Olettaen, ettei pöydässä ole muita enchantmentteja. Itse olin siis siinä uskossa, että voit vaihtaa permanenttiä vain jos sinä hallitset kyseistä permanenttia abilityn resolvatessa
Otsikko: Vs: Confusion in the Ranks + toinen Enchantment
Kirjoitti: luma - 20.09.18 - klo 14:36
"Exchange control of A and B" ei ota millään tavalla kantaa siihen, kenen kontrollissa asiat ovat. Tässä tapauksessa kuitenkin MODO on toiminut väärin. Confusion in the Ranksin ability triggeröityy molemmista enchantmenteista, ja kun ensimmäinen ability resolvaa, Confusion in the Ranks ja Omniscience vaihtavat kontrolleria.

Toinen triggeri ei kuitenkaan enää resolvaa, koska sen target on laiton. Vaatimus on "target permanent another player controls that shares a card type with it", mutta koska enchantmentit ovat jo kertaalleen vaihtaneet kontrolloijaa, ehto "another player controls" ei päde enää ja ability ei siis resolvaa. Jos resolvaisi niin enchantmentit vaihdettaisiin takaisin, ja teenkin johtopäätöksen että MODO on resolvannut abilityn jonka ei olisi kuulunut resolvata.