Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Natural Selector (Modern mode)  (Luettu 4503 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa WolfCount

Natural Selector (Modern mode)
« : 19.01.16 - klo 22:31 »
Lands (23)
14x Forest
3x Llanowar Reborn
2x Mosswort Bridge
2x Oran-Rief, the Vastwood
2x Nykthos, Shrine to Nyx

Creatures (26)
3x Elvish Mystic
4x Experiment One
3x Gyre Sage
4x Kalonian Tusker
4x Leatherback Baloth
3x Renegade Krasis
2x Polukranos, World Eater
1x Nylea, God of the Hunt
1x Silklash Spider
1x Vigor

Instants (2)
2x Beast Within

Sorceries (3)
2x Harmonize
1x Genesis Wave

Enchantments (6)
2x Hardened Scales
1x Curse of Predation
1x Triumph of Ferocity
1x Bow of Nylea

Planeswalkers (1)
Garruk, Primal Hunter

Sideboard (Undecided)

Pyrkimyksenä kokeilla modern turnaus formaattia. Kritiikkiä ja ehdotuksia kaivataan.

Tarkoituksena on kutsua pienempiä olentoja ja vahvistaa niitä +1/+1 counter supportilla.
« Viimeksi muokattu: 19.01.16 - klo 22:33 kirjoittanut WolfCount »
Sehän on nerokasta pers-kohtaisten tukien kannalta.

Poissa Rancid-

Vs: Natural Selector (Modern mode)
« Vastaus #1 : 19.01.16 - klo 22:45 »
Tää idea ei valitettavasti jaksa kilpailullisessa Modern-ympäristössä. Plussapylpyrä-äijien poistaminen on formaatissa niin helppoa, että niiden varaan ei voi laskea. Ilman niitä dekissä ei sitten toisaalta ole hirveästi ukkoja, jotka ajaisivat läpi vastustajan Tarmogoyfeista, Tasigureista tai Siege Rhinoista.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Ksanen

Vs: Natural Selector (Modern mode)
« Vastaus #2 : 19.01.16 - klo 23:19 »
Listalla on nopealla vilkaisulla ainakin yksi kortti, jota ei saa pelata modernissa: Curse of Predation.

Lisäksi listalla on nyt aika monta lääniä jotka tulevat peliin täpissä. Tämän tyylisessä nopeasti peliä avaavassa vihreässä dekissä ei ole juurikaan varaa odotteluun. Minusta olisi parempi leikata Llanowar Reborn:it ja Mosswort Bridge:t suoraan pois. Oran-Rief one offina voisi olla vielä ihan OK.

Ylhäällä jo hyvin todettiin plussapylpyrä miesten heikkoudesta. Jos ei tulekaan pylpyröitä niin mitäs sitten? Siinä on ihan hyvä pohdinnan paikka.

On myös kortteja, joita tuskin haluat oikeasti pelata kuten Triumph of Ferocity. Se, että kolmella manalla se ehkä nostaa sinulle kortin tai on vaan hyödyttömänä pöydällä, ei tee siitä kovin pelattavaa. En myöskään usko että Genesis Wave jaksaa mitenkään Modernissa. Pelin pitäisi olla jo ohi kun saisit tästä valueta.

Myös minä halusin uskoa Hardened Scales:iin ja että sitä voisi pelata jossain, alkuun se voi vaikuttaa ihan siistiltä kortilta. Tosiasiassa senkin manan haluaa modernissa käyttää johonkin muuhun ja kortti itsessään ei tee mitään. Tähän todellisuuteen meitä taisi herätellä niin ikään Rancid ja hän oli mielestäni oikeassa.

Poissa hallava

Vs: Natural Selector (Modern mode)
« Vastaus #3 : 20.01.16 - klo 09:08 »
Modernissa on muutama ihan toimiva monovihreä pakka jos kiinnostaa valmiit pohjat: aggroileva Mono Green Stompy ja ramppaava Genesis Wave/Tooth and Nail. Kumpikaan ei ole mitenkään erityisen kallis ja itseasiassa dekkisi on melkein hybridi molemmista (TnN pelaa manatonttuja, Stompy Tuskeria ja Balothia).

Poissa freedfromthereal

Vs: Natural Selector (Modern mode)
« Vastaus #4 : 21.01.16 - klo 11:46 »
Olen samaa mieltä Rancidin kanssa siitä että +1/+1 counteri idea ei toimi jos se on dekin pääsuunnitelma. Näet paljon vaivaa ja todennäköisesti useita kortteja saadaksesi aikaan ison miehen jonka poistamiseen vastustajalta kuluu parhaimmillaan yksi mana ja yksi kortti tyyliin path to exile. Niillä ei myöskään näytä olevan tramplea, jolloin 1/1 mies voi helposti blokata jättiläisesi. Matematiikka lienee selvää. Plussacounterit voivat toimia jos ne ovat sivusuunnitelma joka vahvistaa dekin pääideaa, eli käytännössä  pelaisit aggrossa evolve-miehiä jotka evolvoivat siinä ohessa kun pelaat miehiä pöytään manacurven mukaisesti ja ajat. Olen itsekin käyttänyt experiment oneja zoossa semi-onnistuneesti.

Toisekseen nuo landit (llanowar reborn ja oran-rief) ovat huonoja, koska ne tulevat pöytään tapissa ja dekin on kuitenkin tarkoitus hyökätä mahdollisimman nopeasti. Näin ollen ei ole hirveästi järkeä time-walkata vastustajan eduksi pelaamalla tappilandeja. Nuo plussacounterit eivät ole sen väärtejä. Erityisesti Oran-Rief on oikeasti aivan kauhea. Yritin pelata sitä muinoin zendikar-standardissa elffeissä, kokemukset saivat minun haluamaan singota kortin ranneliikkeellä ikkunasta ulos. Ongelmia: 1.) se tulee pöytään tapissa 2.) sen ability toimii VAIN silloin kun pelaat miehiä pöytään. 3.) koska joudut käyttämään sitä sillä vuorolla kun pelaat miehen pöytään, sitä ei voi käyttää manantuottoon tuolla vuorolla. Se on siis efektiivisesti -2 vuoroa land-droppien mielessä, mikäli haluat käyttää sen abilityä. Jos et halua, se on efektiivisesti foresti joka tulee pöytään tapissa. 4.) Se olisi teoriassa parhaimmillaan pelin alussa, jolloin haluat landeja joilla pelata halpoja miehiä joita pumpata. Kts. ylh. 5.) Kirsikkana kakkakakun päällä se on legendaarinen. EI. Llanowar reborn on jopa parempi, koska se on VAIN -1 vuoroa ja se ei ole legendaarinen. En kuitenkaan suosittele käyttämään kumpaakaan vaan ihan perusforesteja.

Se kritiikistä, sitten ehdotuksia. Komppaan Hallavaa sen suhteen mihin suuntaan dekkiä kannattaa kehittää. Joko monovihreäksi aggroksi tai Nykthoksen ympärillä pyöriväksi ramppaavaksi devootio-dekiksi. MonoG aggrolla voi hyvin pelata FNM-tasolla, mutta en oikein osaa kuvitella sen pärjäävän koskaan erityisen hyvin, koska se tekee samoja asioita kuin muut modernin aggrot mutta mielestäni huonommin. Devootio-dekki sen sijaan kykenee tekemään jotain uniikkia, ja voittamaan pelejä isoilla pelauksillatm.

Minäkään en pitänyt genesis wave-dekkiä juuri minään, ennenkuin otin siltä kerran hyvin mieleenpainuvasti kuokkaan poro GP:llä tai jossain vastaavassa turnauksessa. Se meni näin: Olin voittamassa peliä seuraavalla vuorolla lenturilla johon devootiolla ei ollut vastausta. Lifeä oli minulla turvallisen tuntuisesti. Devootion ainoa outti oli castata genesis wave sokkona x=4 ja toivoa parasta. Veivi osuu forestiin, utopia sprawliin, garruk wildspeakeriin ja eternal witnessiin joka nostaa veivin takaisin käteen. Kun Garruk untappaa forestin ja nykthoksen, seuraa uusi veivi isommalla X:llä, josta en enää muista tarkkaan mitä sen jälkeen tuli, mutta pyörähdys päättyi kuitenkin craterhoof behemothiin johon hävisin. Tää oli varmaan yksi ikimuistoisimmista bad beateistäni. Tarinan opetus: devootiota ei kannata aliarvioida.  En siltikään kyllä ole genesis waven ystävä.

Suosittelen vähimmässä määrin kasvattamaan dekin 1-manan manamiesten määrää jotta dekki nopeutuisi. Nykyisellään sen näyttää ensisilmäyksellä auttamattoman hitaalta, ja tappilandit eivät paranna asiaa. Kalonian tuskerit voi myös korvata melkein suoraan paremmalla versiolla garruk's companionilla jolla on trample. 

Itse lähtisin kehittämään dekkiä devootioksi jolloin noin kahdeksan manamiestä olisi sopiva. esim 4x birds of paradise ja neljäs mystic. Nykthoksia olisi hyvä saada lisää. Devootiomanojen kohteeksi ajattelin craterhoof behemothia ja/tai kessig wolf runia. Wolf runin tarvitseman punaisen manan saa vaikka birds of paradisesta, sylvan caryatidista tai utopia sprawlista. Leatherbackit pitäisin dekissä koska ne toimivat hyvin devootion kanssa. Lisäksi voisi toimia rampin kohteena Nissa, worldwaker, joka tekee paitsi hyvin käteviä värittömiä 4/4 tramplemiehiä jotka dodgaavat monia asioita, niin se myös enabloi craterhoofin suhteellisen helposti untappaamalla läjän foresteja. Genesis wavea en laittaisi pakkaan. Sopivia miehiä devootion kanssa voisi olla myös strangleroot geist.

Tää oli vain tällaista tajunnanvirta-idointia, toivottavasti ei sekoittanut liikaa. Mutta heitä ainakin ne oran-riefit huitun tuuttiin.
« Viimeksi muokattu: 21.01.16 - klo 13:41 kirjoittanut freedfromthereal »
"It's that moment of dawning comprehension I live for."
- Hobbes, Calvin and hobbes

Vs: Natural Selector (Modern mode)
« Vastaus #5 : 21.01.16 - klo 13:19 »
Renegade Krasis on vekkuli kortti mielestäni mutta todellisuus on että sen tarvitsee evolvaa 2 kertaa ennen kuin se väistää Lightning Bolt. Eli ei hyvä.

Minkä takia esim. Thragtusk on automaagisesti parempi kortti modernia ajatellen on että siitä saa jotain hyötyä irti vaan tulemalla kenttään, vaikka siitä puuttuukin trample ja kuolee pultille. Tämä on ehkä hyvä nyrkkisääntö opetella kun moderniin sukeltaa:

Miten creature reagoi boltin (ja pathin) kanssa, kuinka paljon jään miinukselle manan käytön suhteen ja mitä minulle jää käteen.



mtgtop8.comin modern pelatuimmat antaa jotain suuntaa miksi pulttia vastaa kannattaa varautua.
I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.  -Douglas Adams

Poissa Rancid-

Vs: Natural Selector (Modern mode)
« Vastaus #6 : 25.01.16 - klo 16:52 »
Kannattaa tuon tilaston kanssa tosin huomata, että pulttia pelataan keskimäärin neljää kappaletta versus esim. Ghost Quarterin noin kaksi kopiota - itse nimittäin vähän hätkähdin kun näin miten korkealla GQ tuolla listalla majaili. Tässä kuva painotetuista korttimääristä per kaikki mtgtop8:n modern-dekit viimeisen 2kk ajalta:

« Viimeksi muokattu: 25.01.16 - klo 16:55 kirjoittanut Rancid- »
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.