Poromagia

Kirjoittaja Aihe: WOTC vs. MTGHeadQuarters. Mitä meni vikaan ja mitä voimme oppia?  (Luettu 18223 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa vhirvela

 • Porttikiellossa
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • Can do a little dance. (but not huge)
Pari päivää sitten Jeremy MTG Headquarterista doxattiin eli hänen osoite tietonsa julkaistiin internetissä vahingoittamis tarkoituksessa. Tätä  edelsi 6kk pitkä online abuse kamppanja ja mm. porukka soitteli hänen töihin tarkoituksena saada potkut Jeremylle koska tämä on niin "rasisti" "seksisti". Kuullostaako tutulta?
Onko meillä uusi #gamergate?
Olen oikeasti huolissani ja muutama muukin yotube kanava (sargon of akkad ja undoomed) on nyt julkaissut MTG communityn tilasta hälyyttäviä videoita.

Mitä tapahtui? Miksi ja mitä tästä voimme oppia? Onko kyseessä todella outo ja kummallinen sattuma vai oikeasti jotain mistä huolestua?
Liity mukaani matkalle selvittämään missä kaikessa oikein on kyse!
Linkki poistettu ylläpidon toimesta.

Julkaisen su-ke välillä seuraavan osan tähän videosarjaan, jossa käsittelen useita muita hämmentäviä seikkoja MTG communitysta ja yritän perustella miksi meidän kannattaisi nyt toimia yhdessä kitkeäksemme tämöinen toiminta varsinkin ennenkuin se kunnolla rantautuu suomeen.
Myös Wizardsilta pitää vaatia ottamaan kantaa Jeremyn tilanteeseen! Mielestäni kaveri kyllä kuuluu kuulla ääneen mistä häntä syytetään! Paitsi jos tietty kyseeessä on ajatusrikos. (toivottavasti ei ole.)
#Shutupandshuffle
Keep your identity politics out of this great game!
« Viimeksi muokattu: 19.09.16 - klo 22:24 kirjoittanut luma »
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa luma

Teki vahvasti mieli vain poistaa tämä viesti ja viskata kirjoittaja banaanisaarille, mutta yleisen hyvän vuoksi koen että tähän on pakko vastata foorumin ylläpidon ja toivottavasti myös Suomen Magic-skenen nimissä. Yritän tässä nyt käydä tuon videosi läpi ja kohta kohdalta kertoa miksi olet väärässä.

Ilmeisesti koko tapaus sai alkunsa siitä, miten Jeremy julkaisi Twitterissä liudan viestejä, joissa hän vähätteli tasa-arvon puolesta puhuvia kommentteja ja myöhemmin suoraan kielsi että mitään tasa-arvo-ongelmaa edes olisi MTG-skenessä. Sinä päätit omassa videossasi jättää nämä tweetit täysin huomiotta, ja väitit että ainoa ongelma olisi ollut Jeremyn ja toisen seksistin keskinäinen vitsi seksuaalisesta identiteetistä ja ettei sekään oikeasti ollut mikään ongelma. Kaikki tämä osoittaa selvästi, että ongelma on todellinen (vaikkei siitä mitään epäilystä valitettavasti ole ollutkaan). Ilmeisesti tajuttuaan mitä tuli möläytettyä, Jeremy poisti viestinsä ja julkaisi tilalle täydellisen non-apologyn ("sori jos loukkaannuitte").

Seuraavaksi mainitsit videossasi Gamergaten. Se asia on jo niin loppuunkäsitelty etten vaivaudu tässä yhteydessä pureutumaan siihen tarkemmin, mutta totean vain että olet täysin pihalla koko tapauksesta ja sen faktoista.

Kävin tätä sotkua kaivaessani myös läpi Jeremyn ja hänen Twitter-sielunveljiensä (kuten edellämainittu vitsailija) aiempaa tuotantoa, ja niistä käy varsin hyvin selville, mistä on kysymys: nämä ihmiset eivät voi hyväksyä sitä, että heidän seksistinen geekbro-kulttuurinsa ei ole nykymaailmassa enää millään tavalla hyväksyttyä. Wizards of the Coast ja suurin osa communitya tekee jotain paremman kulttuurin puolesta, ja nämä brodudet ovat jäämässä jalkoihin. On täysin oikein, ettei WotC halua tehdä mitään yhteistyötä senkaltaisten ihmisten kanssa, ja tämän tekeminen yksipuolisella ilmoituksella on toimiva tapa kun vastapuoli vaikuttaa olevan kykenemätön ymmärtämään ongelmaa. Trick Jarrett myös postasi julkisen ilmoituksen, jossa kertoi että Jeremyn toiminta on sellaista jota WotC ei halua tukea, ja siksi hän ei ole enää mukana spoileriyhteistyössä.

Toteat aivan videon alussa, että /r/magicTCG on pahinta syöpää sen takia, että siellä ei hyväksytä syrjintää. Oletko sitten myös sitä mieltä, että Suomen turnausjärjestäjät ja tämän foorumin ylläpito on vastaavaa syöpää, koska työskentelevät paremman yhteisön puolesta ja syrjintää vastaan? Porin WMCQ:n tapahtumat osoittavat selvästi, että sarkaa on vielä kynnettävänä Suomen MTG-skenessä.

Videosi kuvauksessa kirjoitat, että "Tärkeää on identifioida käyttäytyminen. Sen jälkeen ehdottomasti kitkeä se pois kommuunista." Tästä olen täysin samaa mieltä. Jeremyn ja muiden "shitlordien" käytös on ehdottoman tuomittavaa, ja on vakava haitta kasvavalle yhteisöllä. Meidän kaikkien on tärkeää ymmärtää, että kaikilla on yhtäläinen oikeus olla osa tätä skeneä, riippumatta sukupuolesta, väristä, ulkonäöstä tai mistään muusta seikasta.

Yrität vielä perustella Jeremyn ja muiden toimintaa sananvapaudella. Sananvapaus tarkoittaa sitä, että jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä ilman että valtio sitä ennalta estää tai siitä rankaisee. Sananvapaus ei tarkoita sitä, etteikö typerillä möläytyksillä voisi olla seuraamuksia muiden kuin valtion suunnalta. Sananvapaus ei myöskään tarkoita sitä, etteikö mielipiteen ilmaisu voisi rikkoa jotain lakia, kuten vaikkapa kunnianloukkaus- tai syrjintäpykäliä.

Kaikki kaikessa, haluan vielä vahvistaa että MtgSuomi ja sen ylläpito on ehdottomasti yhteisöllisyyden, tasa-arvon ja kaikkien huomioonottamisen puolella, ja meillä on täysi oikeus ja velvollisuus vastustaa syrjintää ja sitä harjoittavia henkilöitä. Toivon samaa myös kaikilta Suomen turnausjärjestäjiltä ja MTG-pelaajilta. Tehdään yhdessä tästä skenestä vielä parempi.

Poissa Rhianne

Tämäkin tapaus on lähtenyt ihan lapasesta. Nykyään ei voi mistään asiasta kertoa mielipidettään, ilman että joku pahoittaa asiasta mielensä. Nyt näistä puolen vuoden takaisista twiiteistä on lähtenyt liikkelle witch hunt, joka on ilmeisesti myöhässä päätynyt WotCin tietoon. Heidän PR osaston laadun nyt kaikki tuntevat, joten ei tullut yllätyksenä että reagointi meni päin persettä, ja sitten odotellaan savun hälvenemistä radiohiljaisuudella. Ei ole ensimmäinen kerta, eikä varmasti viimeinen.

Korostetaan nyt vielä, että en halua mitenkään puolustella näitä seksistisiä twiittejä, ja kyseessä on todellinen ongelma nykymaailmassa. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että tällä jätkällä on yhteensä 13000 twiittiä, ja tuhansia ja tuhansia tunteja videocontenttia. Jokainen voi itse miettiä onko elämässään tuottanut noin paljon sanallista sisältöä ilman että sekaan mahtuu huonoja vitsejä ja harkitsemattomia möläytyksiä. Minä en ainakaan ole täydellinen, ja varmasti minunkin puheistani on moni pahoittanut mielensä. Todennäköisesti jopa tästä viestistä. En siis lähtisi tuomitsemaan kaveria muutaman kommentin perusteella. En seuraa tyyppiä youtubessa enkä twitchissä, mutta olen muutaman videon nähnyt, eikä hän niissä vaikuttanut mitenkään pahalta ihmiseltä. Lisäksi hänellä on youtubessa 130000 tilaajaa, joten loukkaamalla häntä julkisesti Wizards vain sahaa omaa oksaansa.

Puuhasteluahan tämä on Wizardsilta, ja valitettavasti se ei jaksa enää yllättää ketään.

Liitetään loppuun Jeremyn selitys keissistä videomuodossa: https://www.youtube.com/watch?v=jwm02zPsJ90.
Huom. En ole nähnyt vhirvelän videota aiheesta ja kaikki mielipiteeni perustuvatkin enimmäkseen linkittämääni youtubevideoon aiheesta, joka on enemmän tai vähemmän puolueellinen näkökulma aiheeseen. Siihen on pakko tyytyä, kun toista osapuolta tuskin tullaan kuulemaan.

EDIT: tässä siis vielä twiitti josta näkee kaiken mitä WotC (Trick Jarrett) on asiasta julkaissut: https://twitter.com/mtgheadquarters/status/775757511768969216
« Viimeksi muokattu: 20.09.16 - klo 00:53 kirjoittanut Rhianne »

Poissa Oppipoika

My 2 cents tähän keskusteluun, mutta alkuun disclaimer:

"Tuomitsen kaikenlaisen rasismin, seksismin, sovinismin (yhtälailla äärifeminismin) ja väkivallan. Mutta se ei tarkoita ettenkö saisi esittää asiallista, ketään loukkaamatonta mielipidettäni (tämä tuntuu olevan mahdotonta) asiasta kuin asiasta."Asiaan:

Nykymaailmassa ihmetyttää suuresti se, että suuren äänekkään "mielestään enemmistön" näkökanta = ainoa oikea näkökanta. Jos olet muuta mieltä, tai edes argumentoit asiallisesti jotain muuta -> olet väärässä.
Todellisuudessa kuitenkin ylivoimaisesti suurinta enemmistöä edustavat ne, jotka ovat hiljaa eivätkä jaksa lähteä ristiretkelle jokaisesta jumalan pilkasta.

Väittäisinkin, että MTG pelaajista suurinosa ihmettelee tätä WotC:in / communityn Witch Hunttia, sen sijaan että olisi yhtämieltä WotC:in ottaessa tuomarin roolia suhteessa harrastajiin. Äänekkäin communityn osa myötäilee ja jopa kiihkoilee (uhkauksineen ja häiriköinteineen, mikä on paljon tuomittavampaa kuin seksistinen läppä), mutta se ei todellakaan edusta enemmistöä pelaajista. Lisäksi käsittääkseni valtioissa on olemassa erikseen vielä lait, oikeuslaitos ja poliisi, joiden tehtävä on valvoa ja rangaista jos ihmiset toimivat oikeasti väärin?

Toivon, kuten edeltävätkin, että Suomessa community pysyy iloisena ja avoimena, ja ennenkaikkea tasavertaisena! Samalla kuitenkin myös pieni huomautus toiselle kirjoittajalle (ylläpidon edustusta?):

Nyt taisi tulla kärpäsestä härkänen!« Viimeksi muokattu: 20.09.16 - klo 02:07 kirjoittanut Oppipoika »

Poissa vhirvela

 • Porttikiellossa
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • Can do a little dance. (but not huge)
Tsiisus christ man. Poistat videolinkin ja mielestäni referoit videoni kovin epäedullisesti argumenttejäni kohtaan. Puutuit hyvin pieniin vitseihin ja elementteihin joista teit suurempia kun videossa olivat. Mutta tämä on toki oma tulkintani omasta työstäni joten ottakaa varauksella. Kukin voi itse katsoa videon ja päättää asian mielessään jos siltä tuntuu.
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Aihe siirretty Muuta keskustelua puolelle koska varsinaisesti Magicin kanssa tällä ei ole tekemistä kuin ohuesti viitekehyksenä.

Ainoa mitä tästä voidaan oppia että ei muuteta tätä(kin) foorumia alustaksi sovinismille, feminismille, rasismille, natsismille, anarkismille, syndikalismille tai millekään muulle ismille. Keskitytään Magicin tukemiseen, tarpeen tullen Muuta keskustelua voidaan hyvin helposti sulkea jos siltä tuntuu. Magic on peli KAIKILLE, olet sitten nainen tai mies, pitkä tai pätkä, valkoinen, musta, pinkki tai sinulla on lonkerot käsien tilalla. Tämän foorumin puitteissa on aivan turha yrittää promotoida mitään aiheeseen liittymätöntä agendaa.

Ylläpidon käsi voi olla lyhyt mutta käden ulottuvilla on banaaneja. Postatkaa varovasti.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Vicard

Aloitetaan nyt vaikka sillä etten ehtinyt nähdä vhirvelan videota ennen kun luma poisti sen, joten en ota siihen kantaa.
Itse keissistä, katsoin nuo luman ja Rhiannen linkit twitteriin, sekä Jeremyn oman twitterin läpi ja etsin muutaman Jeremyn puolustajan kirjoittaman jutun netistä. Kaikki pelkkää uhriutumista, vähättelyä ja 4chan jargonia. On aika helppoa sanoa, että WotC on toiminut täysin oikein tässä tilanteessa. Jeremy ei osoita mitään katumusta tai halua ymmärtää ongelmia käyttäytymisessään.
MtG:n pelaakunta kasvaa ja monipuolistuu koko ajan ja yhteisön tulee muokkaantua sen mukaan. WotC on onneksi samaa mieltä ja tekee kaikkensa että kaikilla on turvallista ja mukavaa osallistua harrastukseen. Jeremyn toiminnan hyväksyminen osaksi skeneä toimisi täysin vastoin tätä periaatetta.

@Rhianne:  Jeremyn yleisön määrä ei millään tavalla tee Jeremyn toimia hyväksyttäviksi etenkään kun mies eri itse ymmärrä eikä kadu niitä. Muun väittäminen on vähättelyä.

@oppipoika: Jos hiljainen enemmistö ei auta sorrettuja heidän on pakko olla äänekkäitä saadakseen oikeutta. Turpansa kiinni pitäminen ei ratkaise mitään vaan pitää yllä sortavia rakenteita. "kärpäsestä härkänen" tyyliset heitot myös ongelman vähättelyä.

@molemmat edellämainituista: "Mitään ei saa sanoa ilman että joku loukkaantuu" tyylin kommentointi kertoo vaan kirjoittajan etuoikeutetusta asemasta ja on IMO pääsyy miksi tätä keskustelua pitää käydä uudestaan ja uudestaan kyllästymiseen asti. Sen myönnän, että jotkut ihmiset loukkaantuvat kärkkäästi, mutta vaikka syy omaan korvaan kuulostaa typerältä, se ei poista sitä etteikö se ihminen olisi todella loukkaantunut.
Kenenkään ei tarvitse saada sanoa neekeri tai kertoa homofobisia vitsejä tai puhua vastustajan voittamisesta raiskaamisena. Ne loukkaantuneet ihmiset tulee mätkyn pariin löytääkseen mukavan ja turvallisen harrastuksen, ilman että joutuvat kuuntelemaan samaa paskaa mitä kuulevat joka päivä. On yhteisön velvollisuus huomioida tämä ja päästää irti etuoikeuksistaan ja myrkyllisistä asenteista.

Also, kivi, feminismin lyttääminen samaan kasaan esim. natsismin ja sovinismin kanssa 0/5 hommaa etenkin kun MtgSuomenkin kanta on ilmeisen feministinen.

Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Lainaus
Also, kivi, feminismin lyttääminen samaan kasaan esim. natsismin ja sovinismin kanssa 0/5 hommaa etenkin kun MtgSuomenkin kanta on ilmeisen feministinen.

Hear hear. Erittäin huono rinnastus.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa Oppipoika


@oppipoika: Jos hiljainen enemmistö ei auta sorrettuja heidän on pakko olla äänekkäitä saadakseen oikeutta. Turpansa kiinni pitäminen ei ratkaise mitään vaan pitää yllä sortavia rakenteita. "kärpäsestä härkänen" tyyliset heitot myös ongelman vähättelyä.
Tarkoitus ei ole vähätellä mitään, eikä syyttää ketään. Itselläni ei ole edes kantaa koko ko. asiaan (en ole tarpeeksi perehtynyt tähän draaman sisältöön), halusin vain kommentoida, kuinka KÄRKKÄÄSTI jotkut tuntuvat tietävänsä enemmistön mielipiteen ja edustavansa sitä -> muut mielipiteet / vasta-argumentoinnit teilataan välittömästi. Niinkuin nytkin näyttää tapahtuvan:)

Suvaitsevaisuus on hyvä asia. Toivon sitä enemmän. Äärisuvaitsevaisuus = ei suvaita enää muita näkökantoja -> jos olet erimieltä, olet väärässä! Se ei ole enää A. hyvä asia, B. suvaitsevaista.


Ja lisäksi, miksiköhän suurin osa ihmisistä on hiljaa? Eikä nosta hillitöntä metakkaa tälläisistä asioista? Vaikka se ehkä häiritseekin / pitävät toimintaa epäsopivana?

Pohdinnan paikka.


Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Jännää, miten puhutaan "mielipiteistä" ja niiden suvaitsemisesta. Kun on kyse rasismista, seksismistä yms syrjinnästä, niin ne "mielipiteet" ei kohdistu mihinkään suht harmittomaan, kuten vaikka siihen onko auringonkukat nätimpiä kuin ruusut, vaan ihan toisten ihmisten perusoikeuksiin.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Also, kivi, feminismin lyttääminen samaan kasaan esim. natsismin ja sovinismin kanssa 0/5 hommaa etenkin kun MtgSuomenkin kanta on ilmeisen feministinen.

Ismi kuin ismi. Olisin toki voinut lisätä tuohon ääri-etuliitteen. Puhutaan tasa-arvosta ilman minkään viiteryhmän lyttäämistä tai polkemista.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Also, kivi, feminismin lyttääminen samaan kasaan esim. natsismin ja sovinismin kanssa 0/5 hommaa etenkin kun MtgSuomenkin kanta on ilmeisen feministinen.

Ismi kuin ismi. Olisin toki voinut lisätä tuohon ääri-etuliitteen. Puhutaan tasa-arvosta ilman minkään viiteryhmän lyttäämistä tai polkemista.

Ja höpö höpö. Perusfeminismi ei ole mikään ääriliike, toisin kuin natsismi. Voidaan helposti kaivaa sanakirjasta muitakin ismejä jotka eivät kuulu tuohon joukkoon. Edellinen kommenttini aiheesta poistettiin (miksiköhän), joten sanon toistamiseen että tämä on erittäin huono rinnastus.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Ehkä se on sitten minun korvieni välissä, mutta minusta on vahingollista että sinänsä hyvää asiaa promotoidaan toiseen sukupuoleen liittyvällä sanalla. Mutta hyväksyn että rinnastus kuulapäisiin fasisteihin oli 0/5.

Keskustelu on auki, pitäkää huoli että se liittyy tähän alkuperäisen viestin tapaukseen.
« Viimeksi muokattu: 20.09.16 - klo 11:00 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Rhianne

Ennen kuin keskustelu lähtee täysin sivuraiteille, haluaisin ottaa esille asian, jota alkuperäinen postaus yritti ilmeisen huonolla menestyksellä tuoda esiin. Unohtakaa hetkeksi keskustelu seksismistä magic-yhteisössä, joka varmasti kaikkien mielestä on todellinen ongelma, eikä siitä selvästi osata keskustella asiallisesti. Yritetään siis välillä keskittyä sen erääseen lieveilmiöön.

Alkuperäinen pointti (mikäli sen ymmärsin oikein) oli, että ns. social justice warrioreilla (http://www.urbandictionary.com/define.php?term=social%20justice%20warrior) on tässä tapauksessa ollut liikaa valtaa, kun Trick Jarrett otti heidän kommenttien pohjalta kantaa "virallisesti". Eli lyhyesti, muutama äänekäs ihminen sai Wizardsin julkaisemaan viestin, jossa he lyttäävät toiseksi suurimman mtg-aiheisen youtubekanavan pitäjän. Jos Wizardsin PR-osastolla olisi päteviä ammattilaisia, he olisivat jättäneet kommentoimatta koko sotkua, ja ajan kanssa miettineet onko kyseinen herra sopiva jakamaan heidän spoilereitaan. Nyt sen sijaan hänet päädyttiin julkisesti lynkkaamaan hätiköidyllä päätöksellä. Mielestäni melko epäammattimaista päätöksentekoa.

On mielestäni aivan hullunkurista odottaa, että Wizards virallisesti joko tukee tai tuomitsee yhteisön sisällöntuottajia. Aivan kuten kivi sanoi, magic on kaikille. Tai ainakin pitäisi olla. Nyt tällä Jarrettin ulostulolla hän  kuitenkin sanoo, että magic onkin vaan kaikille hänen kanssaan samaa mieltä oleville, eikä näillä sadallekolmellekymmenelletuhannelle jotka pitävät Jeremyn tuotannosta. Mitä mieltä olette, onko Wizardsin toiminta oikeasti ammattimaista vai pelkkää puuhastelua? Eipä tähän ruohonjuuritasolta oikein hirveästi voi vaikuttaa; jos itse peli ei olisi maailman paras, olisin lopettanut jo aikoja sitten, koska WotC tuntuu jatkuvalla syötöllä päästävän suustaan sammakoita. Olisipa heidän PR osastonsa yhtä hyvä kuin tuotekehitys.

Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Ei ole mitenkään ihmeellistä tai yllättävää, että WotC ottaa julkisesti etäisyyttä tahoihin, jotka päästävät itse sammakoita suustaan.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa Alistaja

Haluaisin sanoa ettei mtg ole peli kaikille. Se on nörteille ja korttipeleistä kiinnostuneille. Collectorit ei pelaa, mutta lasketaan ne nyt tähän.
Siksi onkin kummallista, että mtg:ssä ajellaan kovaakin ihmisiä, jos on jokin wisardien linjasta poikkeava kanta. Mikäs on mukavampaa kun läpsiä korttia ja jutella vaikka politiikkaa samalla.


Poissa Oppipoika

Mielenkiintoista pohdintaa...

Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että yrityksen tehtävä on tehdä / myydä tuotetta. Ei valvoa tuotteensa käyttäjäkuntaa.

Se että WotC ottaa itselleen käyttäjäkunnan etiikan valvojan roolia, olkoon kuinka oikeassa tai kuinka väärässä tahansa, on kyllä ihan käsittämätöntä. Tämä on yhteiskunnan ja valtion tehtävä, ei minkään tuotettava valmistavan yrityksen.

[Sarkasmia]
Seuraavaksi buusterin kyljessä varmaan lukee: "Ostamalla tämän tuotteen, sitoudut noudattamaan WotC:in määrittelemää käsitystä oikeasta ja väärästä. WotC voi tilanteen vaatiessa muuttaa näkökantaansa!"
[/Sarkasmia]

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Se että WotC ottaa itselleen käyttäjäkunnan etiikan valvojan roolia, olkoon kuinka oikeassa tai kuinka väärässä tahansa, on kyllä ihan käsittämätöntä. Tämä on yhteiskunnan ja valtion tehtävä, ei minkään tuotettava valmistavan yrityksen.

Kannattaa muistaa että Magicissa on hyvin vahva yhteisöllinen panos (turnaukset, FNM peli-illat, korttien vaihtelu jne.) ja WotC on promotoinut jo vuosikymmeniä tätä pelin aspektia. Näin ollen nykyisessä jenkkien yhteiskunnallisessa ilmapiirissä firma ei voi antaa pelinsä leimaantua epäedullisesti ja siksi WotC on toiminut kuten toimii ja antanut vahvan signaalin että ei halua assosioitua Jeremyn esittämien kommenttien kanssa. Olen samaa mieltä että on pelille edullisempaa asettua tukemaan kaikille avointa ja turvallista peliympäristöä kuin identifioitua vain pienen piirin eksklusiiviseksi harrastukseksi.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Vicard

Mun mielestä on täysin ammattimaista WotCilta lakata tukemasta sisällöntuottajaa jonka käyttäytyminen ei tue WotCin asettamaa linjaa. Jeremy saa silti tuottaa edelleen sisältöä ja pelata mätkyä. Tekemällä toisin WotC antaisi signaalin, että joissain tapauksissa seksismi ja loukkaava käytös on ok vaikka muuta väitetäänkin. Se olis sitä rakenteiden ylläpitämistä mistä mä aikasemmin puhuin.
Se kuinka moni asian on WotCille tuonut ilmi on irrelevanttia koska WotC tekee oman päätöksensä omien havaintojensa pohjalta. Enkä mä näe miten joku pidempään kestänyt harkinta olisi muuttanut asiaa. Mulla meni huikeat 15 minuuttia nähdä miks tähän päätökseen on tultu.
Lisätään nyt että mtghq ei edes ole tuben edes toiseksi suurin tuottaja, vaan pelkästään esim. Channelfireballilla ja Tolarian Community Collegella on kummallakin enemmän tilaajia

Poissa Rhianne

Se että WotC ottaa itselleen käyttäjäkunnan etiikan valvojan roolia, olkoon kuinka oikeassa tai kuinka väärässä tahansa, on kyllä ihan käsittämätöntä. Tämä on yhteiskunnan ja valtion tehtävä, ei minkään tuotettava valmistavan yrityksen.

Kannattaa muistaa että Magicissa on hyvin vahva yhteisöllinen panos (turnaukset, FNM peli-illat, korttien vaihtelu jne.) ja WotC on promotoinut jo vuosikymmeniä tätä pelin aspektia. Näin ollen nykyisessä jenkkien yhteiskunnallisessa ilmapiirissä firma ei voi antaa pelinsä leimaantua epäedullisesti ja siksi WotC on toiminut kuten toimii ja antanut vahvan signaalin että ei halua assosioitua Jeremyn esittämien kommenttien kanssa. Olen samaa mieltä että on pelille edullisempaa asettua tukemaan kaikille avointa ja turvallista peliympäristöä kuin identifioitua vain pienen piirin eksklusiiviseksi harrastukseksi.

Tästäkin viestistä paistaa läpi yksi WotC:n ongelmista jota voisi olla hyvä korostaa tässä välissä. Eli yksi suurimmista ongelmista mielestäni on se, että heidän päätöksensä ovat todella vahvasti Yhdysvaltojen tapojen mukaisia, eikä riittävällä tasolla osata ottaa huomioon, että toimitaan kuitenkin globaaleilla markkinoilla. Aihe on todella vaikea, koska eivät he myöskään voi täysin eri linjaa ottaa eri puolilla palloa, mutta mielestäni monessa Wizardsin viimeaikaisessa päätöksessä on näin Eurooppalaisesta näkökulmasta menty metsään, kun on reagoitu kuten jenkkilässä on tapana. Säännöt tulee olla kaikkialla samat, mutta samalla tulee osata ottaa huomioon paikalliset tavat ja kulttuuri.

Poissa Tiemuuu

Haluaisin sanoa ettei mtg ole peli kaikille. Se on nörteille ja korttipeleistä kiinnostuneille. Collectorit ei pelaa, mutta lasketaan ne nyt tähän.
Siksi onkin kummallista, että mtg:ssä ajellaan kovaakin ihmisiä, jos on jokin wisardien linjasta poikkeava kanta. Mikäs on mukavampaa kun läpsiä korttia ja jutella vaikka politiikkaa samalla.

en tiedä onko tämä sarkasmia vai ei, mutta itse pidän todella epämiellyttävänä sitä jos vastapelaajani alkaa höpötellä poliittisesti latautuneita juttuja. peliympäristössä mulla on velvollisuus olla kohtelias muita ihmisiä kohtaan enkä siksi halua tai pysty tarttumaan tällaiseen keskustelunavaukseen, voin vain nyökyttää päätäni. kevyemmät puheenaiheet sopivat peliympäristöön paljon paremmin.

Poissa Vicard

Se että WotC ottaa itselleen käyttäjäkunnan etiikan valvojan roolia, olkoon kuinka oikeassa tai kuinka väärässä tahansa, on kyllä ihan käsittämätöntä. Tämä on yhteiskunnan ja valtion tehtävä, ei minkään tuotettava valmistavan yrityksen.

Kannattaa muistaa että Magicissa on hyvin vahva yhteisöllinen panos (turnaukset, FNM peli-illat, korttien vaihtelu jne.) ja WotC on promotoinut jo vuosikymmeniä tätä pelin aspektia. Näin ollen nykyisessä jenkkien yhteiskunnallisessa ilmapiirissä firma ei voi antaa pelinsä leimaantua epäedullisesti ja siksi WotC on toiminut kuten toimii ja antanut vahvan signaalin että ei halua assosioitua Jeremyn esittämien kommenttien kanssa. Olen samaa mieltä että on pelille edullisempaa asettua tukemaan kaikille avointa ja turvallista peliympäristöä kuin identifioitua vain pienen piirin eksklusiiviseksi harrastukseksi.

Tästäkin viestistä paistaa läpi yksi WotC:n ongelmista jota voisi olla hyvä korostaa tässä välissä. Eli yksi suurimmista ongelmista mielestäni on se, että heidän päätöksensä ovat todella vahvasti Yhdysvaltojen tapojen mukaisia, eikä riittävällä tasolla osata ottaa huomioon, että toimitaan kuitenkin globaaleilla markkinoilla. Aihe on todella vaikea, koska eivät he myöskään voi täysin eri linjaa ottaa eri puolilla palloa, mutta mielestäni monessa Wizardsin viimeaikaisessa päätöksessä on näin Eurooppalaisesta näkökulmasta menty metsään, kun on reagoitu kuten jenkkilässä on tapana. Säännöt tulee olla kaikkialla samat, mutta samalla tulee osata ottaa huomioon paikalliset tavat ja kulttuuri.
Mun mielestä toi porin WMCQ ketjusta löytyvä Irinan kommentti on hyvä indikaattori miks tää WotCin toiminta on relevanttia myös täällä.

Poissa Oppipoika

En ole perillä ko. tapauksen faktoista. Mutta luettuani Vicardin vastauksen, olen myös yhtämieltä siitä, että WotC ei tietenkään pidä tai tarvitse tukea jotain tahoa, jos eivät niin halua. Oli syy mikä tahansa.

Mutta on edelleen eri asia lakata tukemasta jotain (rahallisesti, tuotteilla? en tiedä mitä tämä tuki on ollut), kuin julkisesti moralisoida / teilata ko. henkilö. Varsinkin kun MTG community tuntuu olevan aika ärhäkkä seuraamaan WotC linjauksia ja tässä tapauksessa tekemään vakavia ylilyöntejäkin? (jos tämä pitkään jatkunut häiriköinti yms. pitää paikkansa?)

Mielestäni ilmoitus yhteistyön päättymisestä vedoten näkemyseroihin, on asiallinen ja aika yleisesti maailmassa käytetty tapa hoitaa nämä asiat. Jopa niissäkin tapauksissa kun julkisuudelta piilossa taustalla voi olla vakaviakin riitoja.

Moraalisen tuomiovallan käyttö voi olla nykypäivän some-maailmassa digitaalinen ydinpommi. Seuraukset voi yksilön kannalta olla aika rajuja, joita ei ehkä aina ennalta edes nähdä. Isossa seuraajakunnassa kun on aina muutamia radikaalejakin mukana.

Poissa Rhianne

Mutta on edelleen eri asia lakata tukemasta jotain (rahallisesti, tuotteilla? en tiedä mitä tämä tuki on ollut), kuin julkisesti moralisoida / teilata ko. henkilö. Varsinkin kun MTG community tuntuu olevan aika ärhäkkä seuraamaan WotC linjauksia ja tässä tapauksessa tekemään vakavia ylilyöntejäkin? (jos tämä pitkään jatkunut häiriköinti yms. pitää paikkansa?)

Mielestäni ilmoitus yhteistyön päättymisestä vedoten näkemyseroihin, on asiallinen ja aika yleisesti maailmassa käytetty tapa hoitaa nämä asiat. Jopa niissäkin tapauksissa kun julkisuudelta piilossa taustalla voi olla vakaviakin riitoja.

Tässä kiteytetään asian ydin paremmin kuin olisin itse osannut ilmaista. Jeremy on itsekin sanonut, että hyväksyy täysin Wizardsin päätöksen olla tukematta häntä näkemyserojen takia, mutta ei ymmärrä yhtään tätä julkista teilaamista - enkä ymmärrä minäkään. Tuntuu siltä, että tällä kommentillaan WotC on lähtenyt mukaan tähän internet-huuteluun, jossa vastapuolta herjataan minkä ehditään.

Pariin edelliseen viestiin haluaisin vielä lisätä, että Tiemuuu on oikeassa ja jättäkää se politiikasta ja arvoista puhuminen pelipöydän ulkopuolelle, ja avautukaa vaikka täällä foorumilla. Vaikeista asioista puhuttaessa ihmisillä on oikeus olla osallistumatta keskusteluun, ja pelipöydässä tämä aiheuttaa kiusallisia tilanteita, jos toinen ei halua asiasta keskustella.

Poissa Alistaja

@Tiemuuu ei kyseessä ollut sarkasmia. Olen vain aikuisena oppinut, että ihmisten kanssa voi rupatella mistä tahansa. Yleensä, jos joku seuraa politiikkaa niin hänellä voi olla jotain mielenkiintoista sanottavaa.

@Rhianne ja @oppipoika on kyllä asian ytimessä.

Pieni muokkaus. Oletan kun puhun keskustelusta, että molemmat ovat mukana.
« Viimeksi muokattu: 20.09.16 - klo 12:23 kirjoittanut Alistaja »

Poissa Vicard

Mä en ihan ymmärrä miten WotC on "lähtenyt mukaan" teiläämiseen tällä ulostulolla?

Ihmiset on hämmästellyt miksi WotC tukee sisällöntuottajaa ja WotC antaa asiallisen julkisen lausunnon.

Poissa JopeSane

Ottamatta varsinaisesti kantaa tapahtuneeseen, pidän hieman outona että puhutaan tasa-arvon ja yhteisöllisyden tukemista kun kuitenkin esimerkiksi MtgSuomen virallisella irckanavalla hyvin avoimesti dissataan tiettyjä ihmisiä ja heidän foorumikäyttäytymistä (suurimmaksi osaksi pinnallisista syistä).

Mutta jottei mene offtopiciksi niin olen aika pitkälti monen kanssa samaa mieltä. Monet Jeremyn viestit olivat äärimmäisen typeriä (monet kuitenkin otettu pois kontekstista) ja Wotcilla on täysi oikeus olla tukematta häntä. Kuitenkin tämän julkinen ilmoittaminen ei ollut ehkä paras liike, varsinkan kun tästä ei ilmeisesti keskusteltu yhtään Jeremyn kanssa. Moinen julkinen "teilaaminen" vaikuttaa enemmän siltä että wotc haluaa vain miellyttää tiettyjä ihmisiä.

Poissa tko

Jeremy pitää sananvapautta korkeassa arvossa. Hyvä niin. Tätä sananvapautta hän ei kuitenkaan ilmeiseti halua antaa tahoille, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä.

Poissa Rancid-

Niin siis, kai jengi nyt kuitenkin tajuaa, miten vakava ja hanurista oleva asia doxxaaminen ja sen karvaiset kaverit on? Kyseinen (toivottavasti lähinnä jenkki-)internetseissä harrastettava kostoperseily on vähintään yhtä synkkää paskaa kuin ne synnit, joilla tätä torspoilua "oikeutetaan".

Edellistä ei pidä ymmärtää siten, että olisin jotenkin sitä mieltä, että WotC olisi syyllinen Jeremyn kaltoin kohteluun.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Vicard

Tietysti. Täysin ylimitoitettua ja kusipäistä toimintaa. Olis vaan ilmottanu WotCille ja jättänyt hyyppärin omaan liemeensä.