Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Innistradin sininen  (Luettu 5680 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Innistradin sininen
« : 19.09.11 - klo 12:14 »
Keskustelun herätystä ja arviointia Innistradin sinisistä korteista. Kuvaspoileri löytyy täältä joten sieltä voi tarkistaa kupongin tarkemmat statistiikat.

Mythic

Mirror-Mad Phantasm: 5/1 lenturi viidellä manalla jolla on vänkä ability. Ja Mythic. Okei, tällä saa lappuja hautuumaalle tarvittaessa, okei toi äijä ei kuole helpolla jos on vain U1 auki. Mutta ei tämä nyt vaan jaksa tuolla casting costilla ja abilityn käyttökin pitäisi olla halvempi. Aika paska myyttiseksi lapuksi jos minulta kysytte.

Skaab Ruinator: Tämä on sitten täysi vastakohta, kolmen manan 5/6 lenturi joka tosin vaatii kolmen creaturen exilöinnin hautuumaalta. Ja tulee yhä uudestaan jos päättää mennä takaisin pönttöön. En minä tästäkään mitenkään erityisesti pidä, mutta näen kuitenkin todennäköisempänä tämän näkevän peliaikaa kuin virkaveljen tuossa yläpuolella.

Rare

Back from the Brink: Kallis, joskin limitedissä kortti jolla saat toiset käyttökerrat kaikista pönttöön menneistä creatureista lienee voimakas. Liian kallis constructediin ja combopotentiaalikin katoaa kun laput exilöidään käytettäessä.

Cackling Counterpart: Flashback-Clone, vieläpä instanttina. Kolmella manalla. Excellent.

Laboratory Maniac: Jos tämä olisi äijän sijasta enchantmentti, joku yrittäisi oikeasti tätä pelatakin. Nyt se on aivan liian herkkä kuolemaan. Johnnyt rakastavat tätä lappua.

Ludevic's Test Subject: 12 manan 13/13 trampleri joka tykkää proliferatesta. Jätän pienen varauksen että sille että joku yrittää käyttää tätä proliferatepakassa, muutoin en näe tälle kauheasti peliaikaa, en edes limitedissä missä tämä kuolee todennäköisesti neljän countterin kohdalla.

Mindshrieker: Tällä on mahdollisuuksia olla käyttökelpoinen Standardissa. Limitedissä tietenkin erittäin räyhäkkä jos on manaa pumpata kahdesti.

Rooftop Storm: Manacosti lienee tarkkaan harkittu ettei tämä vahingossakaan aiheuta ongelmia missään constructed ympäristössä. Johnny-leima on tässä vahva.

Snapcaster Mage: Onneksi tämä ei ole mythic. Setin chase kortti, äijä joka tulee näkemään runsaasti peliaikaa aina legacyä myöten.

Sturmgeist: Kortin nimi nyt on oma tarinansa. Lentävä maro joka nostaa kortteja. Riippuen siitä mihin suuntaan standard menee, saattaa jopa nähdä peliaikaa. Limitedissä odotetun vahva.

Undead Alchemist: Zombie of more zombies. Neljän manan 4/2 hassulla abilityllä. Limitedissä millaus on aina hieman vaarallisempaa (Jace 3.0 on esimerkiksi hurja kun pakassa on 40 korttia) kuin constructedissa, mutta en näe tätä kaveria aivan karmeana pommina kun tässä setissä on kuitenkin etua siitä kun kortteja menee pönttöön.

Uncommon

Battleground Geist: Se parempi viiden manan 3/3 lenturi-spirit.

Civilized Scholar: Lootteri maksaa nyt kolme manaa ja saattaa ottaa raivon päälle. Lootteri on aina pelikelpoinen, mana kalliimpana siinä ja siinä. Hyvin suunniteltu transform, olisi tosin voinut olla hirviömoodissa trample.

Curiosity: Reprint. Tämän tulee näkemään näkymättömän miehen päällä.

Dissipate: Reprint. Setti jossa gravelle menosta saattaa olla etua on hyvä olla countteri joka ei pistä kuponkia pönttöön.

Grasp of Phantoms: Sorcery hankaa minua hieman väärän suuntaisesti vaikka efekti onkin kiva.

Invisible Stalker: Chase-uncommon. Äijä jonka hyppysissä tulee olemaan miekka jos toinenkin. Tai lihakirves.

Lantern Spirit: Ei vain suostu kuolemaan. Loistava limited äijä.

Memory's Journey: Kannattaa huomata että tällä saa suolattua myös vastustajaa joka yrittää pyörittää reanimointibisnestä. Limited käyttökelpoisuus vielä arvioinnin alla.

Murder of Crows: Viiden manan 4/4 lenturit tuppaavat olemaan hyviä limitedissä. Nyt bonuksena hyvä ability.

Runic Repetition: Tämän käyttökelpoisuus riippuu ihan siitä kuinka hyviä flashback spellejä ja kuinka paljon sattuu pinossa olemaan. En jaksa uskoa että tämä on kauhean hyvä.

Skaab Goliath: Kuusysi-mies. Kai tätä limitedissä voi pelata, kaksi ruhoa löytynää hautuumaalta siinä vaiheessa kun tätä pääsee taikomaan.

Common

Armored Skaab: Tällähän sitä tavaraa saa muita Saabeja varten hautuumaalle.

Claustrophobia: Hieno art, perinteinen sininen poisto ja vielä käyttökelpoiseen hintaan.

Curse of the Bloody Tome: Yllättäen common. Kuinka monta näitä tarvitsee dräftätä että voi oikeasti haaveilla dekkaavansa vastustajan? Kannattaa muistaa että voi myös suunnata omaan nassuun jos on juonet mielessä.

Delver of Secrets: Mielenkiintoinen äijä. Limitedissä 6-7 on yleisin määrä spellejä joka ei minun mielestä vielä ihan riitä nostamaan tätä kovin varmaksi flippaajaksi. Eri asia on jos on mahdollisuus manipuloida deckin päällystää.

Deranged Assistant: Igor palvelee! Kiihdytystä ja tavaraa pönttöön.

Dream Twist: Lisää tavaraa millauspakkaan. Eiköhän U/x millaus ole ihan oikea arkkityyppi Innistrad limitedissä.

Forbidden Alchemy: Ihan constructediakin silmällä pitäen käyttökelpoinen lappu.

Fortress Crab: Ravulla on iso peppu.

Frightful Delusion: Käyttö vaatii hieman suunnittelua, mutta jos tämä osuu niin efekti on aika ilkeä. Voi olla limitedissä aika läpinäkyvä tai sitten ei.

Hysterical Blindness: Se viimeinen pickki dräftissä.

Lost in the Mist: Aika raskas hinta counterspellille. Kannattaa muistaa että tarvittaessa voi nostaa omankin permanentin tassuun.

Makeshift Mauler: Jos on näyttää se ruho hautuumaalta niin aika edullisesti saa lihaa peliin.

Moon Heron: Se peruslenturi.

Selhoff Occultist: Kolmen manan 2/3 mies myllyabilityllä.

Sensory Deprivation: Ei, nämä shrink spellit eivät vaan jaksa.

Silent Departure: Unsummon flashbackilla sorcerynä.

Spectral Flight: Vihreän äijän selässä lähilimitedpöydässäsi.

Stitched Drake: Niin jos niitä äijiä oli siellä hautuumaalla...

Stitcher's Apprentice: Tällä kaverilla on niin monta eri käyttötarkoitusta. Äijää hautaan, loputtomia blockkereita, äijiä pacifismin alta pois jne.

Think Twice: Se pakollinen flashback kortin nosto.


Standardia ajatellen top 5 kortit ovat, ei missään järjestyksessä:

Cackling Counterpart
Skaab Ruinator
Snapcaster Mage
Invisible Stalker
Forbidden Alchemy

Bubbling under Mindshrieker, jos sille löytyy sopiva pakka ympärille (sama tosin koskee Ruinatoria).

Limitedissä sinisellä on yksi hyvä common poisto, pari edullista lihaisaa äijää jotka edellyttävät setuppia, sekä mahdollisuus dräftätä millausdekkiä


Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Thalian

Vs: Innistradin sininen
« Vastaus #1 : 19.09.11 - klo 13:30 »
Skaab Ruinatoria tultaneen ainakin testaamaan podissa. Podi on kuitenkin decki, jossa on noita äijiä gravella ja tuossa on vielä sekin hyvä puoli, että sen voi usein cästätä podauksen jälkeen uusiksi tiskiin. Miinuksena tosin se, että käytännössä tuolla ei ole abilityjä. Toki podissa pelattiin vengistä ja heroa, joilla myöskään ei oikein ollut abilityjä (okei, haste > flying), joten potentiaalia on nähtävissä, mutta mikään automaattisesti hyvä tuo ei ole.

Poissa roussih

Vs: Innistradin sininen
« Vastaus #2 : 19.09.11 - klo 15:49 »
Cackling counterpart: kopio ainoastaan omia miehiä eli todella paljon paskempi kuin clone, en jaksaisi uskoa et standardissa jaksaa varsinki ku on 2 korttia jo valmiiksi jotka ovat suoraan parempia.