Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Mono Black Vampyyritribaali  (Luettu 3904 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ToyBoi

Mono Black Vampyyritribaali
« : 03.02.15 - klo 06:41 »
Jokusen hetken Duels of the Planeswalkersia (2013, 2015) pelailtuani päätin ottaa harppauksen paperimagicin puolelle. Yhden pettymyksentäyteisen intropakan jälkeen päätin kasata ensimmäisen oman kyhäelmän. Nykyisen standardin flavori ei ihan ole mun kuppi teetä, joten virittelin kokoon mielestäni tyylikkään ja maukkaan mustan vampyyripakan, jonka kanssa myllyttää kyökin puolella. Pelihaluja löytyisi, pelikavereita taas paljoa ei, joten matseja varmaan kannattais hakea pelikaupan puolelta. Formaatti tän kanssa siis moderni (eli Demonic Tutor pitäisi ottaa saman tien toki pois). Mitä tuumaisitte, jos FNM:ssä/ekvivalentissa tulis seuraava pino vastaan:


Creaturet (21):
2x Vampire Lacerator
3x Pulse Tracker
4x Gatekeeper of Malakir
3x Captivating Vampire
3x Bloodline Keeper
4x Vampire Nocturnus
2x Anwon, the Ruin Sage

Artsut (3):
1x Coat of Arms
2x Obelisk of Urd

Muut spellit (15):
2x Midnight Charm
4x Tragic Slip
2x Go for the Throat
2x Feast of Blood
4x Victim of Night
1x Demonic Tutor

Ländit (21):
21x Swamp

Jutun juoni:
Heitellään vampyyrejä kehiin, pumpataan halvempia Captivating Vampirella ja Vampire Nocturnus-jampoilla, koska kaikki paitsi kolme lappua on mustia, Bloodline Keeper täppää lisää lentäviä verenimijöitä ja Anowon, the Ruin Sage pakottaa vastustajan säkittämään omiaan. Artefaktit vielä lisää tribaalisynergiaa ja pumppaa kaikkia vampyyrejä. 14 kpl spottipoistoja pitää kaverin puolen pöydästä suht puhtaana.

Koska oon aikamoinen märkäkorva, olisin ilahtunut kokemuksen syvällä rintaäänellä esittämistänne mielipiteistä. Pelaamalla kuulemma oppii parhaiten, mutta kannattaako vastaavalla yksivärisellä tribaalidekillä mennä modernia edes kokeilemaan vai nauretaanko mut heti kätteyssä ulos peliliikkeestä ennen kuin tulee koko ilta toisella vuorolla rotsiin? Eli voiko/kannattaako tätä ideaa lähteä miten kehittämään ja parantelemaan?

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
Vs: Mono Black Vampyyritribaali
« Vastaus #1 : 03.02.15 - klo 07:07 »
todella siistinoloinen pakka!:)

en usko että jaksaa mitenkään päin kuitenkaan modernissa missä näin ääri esimerkkinä amulet of vigor kombo deckki voi jko hive mind pact tappaa sut tai ajella hastekkaalla  6/6 titaanilla ekalla vuorolla playlta. (myönnän että tämä on harvinaista)
toinen esimerkki valakut ramp deckki voi vuorolla 4-5 trough the breachata emrakullin.

Jos jotain tuommoista synkkää mustaa pakkkaa haluaa pelata niin jonkin moinen zombie/graveyard ehkä dredgegäs hässäkkä varmaan toimisi.
Ehdotomasti kuitenkin tarvitse vihua varten häirintää eli thougtseize  ja tai  inqusition of kozilek lienee pakollinen.

Toisaalta mikään ei estä kokeilemasta tuota deckkiä jossain Fnmässä. Kyllä niissä modern fnmssä paljon epäkonssitempiakin pinoja välillä näkee!

itehän aikoinaan type 1.5 ensimmäisessä turnauksessa menin Itse rakentamallani Zubera pakalla joka on vieläkin enemmän tai vähemmän kasassa. Ideana oli sacata itseltä osana maksua tai jollain enchamentin comes into play efektillä 5 tai enemmän zuberaa kerralla jolloin alkoi ns. tapahtua.

Kun voitin pakalla yhden vihollisen joka oli oikeasti pistänyt erittäin paljon rahaa pakkaansa ja siinä oli birds of paradiset ja spiritmongerit taisi olla ehkä jopa jotain 11 infect countteria antava jätti joka jotenkin huijattiin pöytään kun voitin tämän tyypin niin koko kaupan väki taputti ja sain kaupan pitäjältä jopa tikkarin palkinnoksi! XD oli aika läppä mutta kivaa oli none the less.
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa freedfromthereal

Vs: Mono Black Vampyyritribaali
« Vastaus #2 : 03.02.15 - klo 09:49 »
Mikään ei kiellä ottamasta osaa modern-turnaukseen jos tosiaan otat tuon demonic tutorin ulos. Itsekin olen 5 euron modernturnauksissa pelannut kaikenlaisilla läppädekeillä. MonoB vampyyrit sentään kykenevät ihan hyvin neljännen vuoron tappoon jos nocturnus kuorii hyvin.

Tosin manacurvea voisi yrittää vielä viilata, nyt siellä on turhan kalliita kortteja joiden sopivuudesta en ole varma: coat of arms, bloodline keeper (liian hidas), Anowon. Suosittelen ainakin laceratorit, captivatingit ja pulse trackerit kasvattamaan täyteen settiin, lisäksi dekki saattaisi tykätä bloodghastista. Mahdollisesti vampire interloper. (Näyttää aivan sysipaskalta mutta se sopii dekin suunnitelmaan joka on nopea aggroilu). Mahdollisesti voisi miettiä punaisen splashaamista stromkirk captainiin.

Mitä tulee discardiin, en ole ollenkaan varma että maindeckissä kannattaisi olla sitä paljoa. Ongelma on mielestäni se että tämän dekin plan A (plan B:tä ei olekaan) on hyökätä vastustaja nopeasti nurin. Discardilappu on pois siitä suunnitelmasta ja ei välttämättä tee mitään. Pitäisin siis discardit sidellä sellaisia dekkejä vastaan jotka osoittautuvat liian nopeiksi plan A:lle. Ennemmin pitäisi sisällä jonkin verran cretunpoistoa jolla saa blokkerit pois tieltä. Esim mahdollisesti dismember, geth's verdict, jo olemassa olevien victimien ja go for the throattien kaverina. Feast of blood on ehdollinen sorcery ja aivan liian huono.

En mene sanomaan että dekillä pärjää mutta modern FNM-tasolla voi ihan hyvin kokeilla.

EDIT: unohtui mainita bile blight, ainakin mikäli toksudekit rupeaa taas riehumaan.
« Viimeksi muokattu: 03.02.15 - klo 10:38 kirjoittanut freedfromthereal »
"It's that moment of dawning comprehension I live for."
- Hobbes, Calvin and hobbes

Poissa PertSa

Vs: Mono Black Vampyyritribaali
« Vastaus #3 : 03.02.15 - klo 10:05 »
Nopeisiin aggroiluihin hyvin sopivia vampyyreja ovat myös Vampire Hexmage ja Kalastria Highborn. Hitaampaan peliin sitten vaikka Vampire nighthawk

Jos budjetti ei rajoita niin laittaisin pakkaan muutaman fetchlandin. Muuten ovat aika keskinkertaisin monocolorissa, mutta tuo Nocturnus tykkää, kun voit sufflata pakan, mikäli päällimmäinen kortti ei miellytä.

Lisäksi mainitaan poistoista Urge to Feed. Ei mikään paras poisto noin muuten, mutta vampyyrisynergian ansiosta ansaitsee tulla mainituksi.

Poissa ToyBoi

Vs: Mono Black Vampyyritribaali
« Vastaus #4 : 03.02.15 - klo 20:13 »
Kiitos kaikille palautteesta. Muokkasinkin heti kurvia alemmas ja heittelin uusia vampyyrejä kehiin, mitä nyt Porosta noita ehdottamianne löytyi. Pakassa on siis 3 kpl Captivating Vampire ja Pulse Tracker kutakin, koska en omista koko playsettiä vielä.

Pakka muuttui seuraavasti:

Ulos:
3x Bloodline Keeper
2x Anwon, the Ruin Sage

2x Feast of Blood
1x Victim of Night
1x Tragic Slip
1x Demonic Tutor

Artsut, kaikki 3kpl

Ineen:
2x Vampire Lacerator
3x Kalastria Highborn
3x Vampire Interloper
2x Vampire Hexmage

3x Dismember

Tällä pinolla siis haetaan kovempaa board presenssiä aikaisemmin, rahtusen vähentyneen synergian ja biiffaamisen kustannuksella.

Fetsejä voisin kyllä harkita koska niitä tarvinnee jossain kohtaa tulevaisuutta joka tapauksessa. Kuitenkin mun värifiksaatiot on musta ja valkoinen, yhdessä tai erikseen, joten mieluiten investoisin Marsh Flatseihin jos niitä jostain löytäisin. En oo kova nykimään verkosta lappuja.

Poissa ToyBoi

Vs: Mono Black Vampyyritribaali
« Vastaus #5 : 11.02.15 - klo 23:41 »
Poron keskiviikkomodernissa tällä dekillä 2-2, mikä oli ilahduttava ylläri. Kelasin, et tulee rumasti rotsiin joka peli, mutta ilmeisesti yllätysmomentti ja todella hyvä drawimäihä teki tehtävänsä (mm. vastustaja ei pystynyt käyttämään Victim of Nightia koko pinoon.

UR Delveriä vastaan voitto erin 2-0, tarmokkaita BUG goodstuffeja vastaan 1-1 (molemmat pelit meni erin 2-1 voittajalle) ja viimisessä tuli rajusti dunkkuun Gifts Ungiven + Unburial Rites + Iona, Shield of Emeria -> "et saa pelaa mustaa" ja Sigarda, Host of Herons, jolle equipattu Batterskull ansiosta.

Planeswalkerit ja discard teki mun pelille pahaa. Olisko intoa ehdotella jotain parannuksia näitä ajatellen? Tai sit pitäis ottaa aiemmista neuvoista vaarin ja lisätä itse Thoughtseizeä tai Inquisition of Kozilek mutta mitä pudottaa pois? Myös joku neuvoi splashaamaan punaista, miten sitä pitäis lähestyä?

Jos jaksaisitte kokeneemmat puskea nyyppää oikeeseen suuntaan niin olis jees.

Poissa Frost

Vs: Mono Black Vampyyritribaali
« Vastaus #6 : 12.02.15 - klo 08:31 »
Mitens joku tämmönen?

4x Viscera Seer
4x Bloodghast
4x Kalastria Highborn
3x Gatekeeper of Malakir
3x Vampire Nighthawk
4x Vampire Nocturnus

4x Inquisition of Kozilek
4x Thoughtseize
2x Dismember

4x Liliana of The Veil

2x Urborg, Tomb of Yawgmoth
2x Mutavault
12x Swamp
4x + 4x Mustaa fetsiä

Mutavaultit vaikuttaa huonolta, koska paljon tuplamustia castingcosteja, mutta Urborgit auttaa siihen (niitä voi pelata ehkä useampaakin). Urborgien ansiosta myös fetsis tuottaa tarvittaessa mustaa manaa, eikä niitä ole heti pakko fetsata. Fetsien tärkein tehtävähän tässä deckissä olisi kontrolloida sun topdeckiä silloin kun Nocturnus on pöydällä ja deckin päällä on ländi sekä mahdollistaa Bloodghastien palauttaminen pöytään helpommin. Nocturnus on paras ja tärkein voittokeino. Discardi ja Liliana häiritsee vastustajaa.

Loistava synergia on myös Kalastria Highborn + Viscera Seer. Jos loppupelissä vastustajalla on esim. 8lifeä jäljellä, sulla on pöydällä Highborni ja Viscera seer + kaks muuta mitä tahansa vampyyria. Voi vaan sacrificea vampyyrisi ja saada vastustajan pois. Säkkäykseen ei myöskään ehdi oikein vastata ja abilityja ei Modernissa paljon countteroida.
« Viimeksi muokattu: 12.02.15 - klo 16:49 kirjoittanut Frost »

Poissa freedfromthereal

Vs: Mono Black Vampyyritribaali
« Vastaus #7 : 12.02.15 - klo 08:44 »
Planeswalkerit ja discard teki mun pelille pahaa. Olisko intoa ehdotella jotain parannuksia näitä ajatellen?
Monomustan erityisvastaukset planeswalkereille taitavat olla vampire hexmage (joka jo löytyy) ja hero's downfall. Downfall on kuitenkin moderniin vähän hintava poisto (3 manaa on tässä formaatissa paljon) joten yli kahta en välttämättä sideen laittaisi. Hexmage sen sijaan voisi toimia ihan mainissakin koska se tukee pelisuunnitelmaa ja on hyvä aggromies(nainen?) first strikeineen.

Jos splashaisi muita värejä niin meillä olisi esim dreadbore. Nämä ovat vain ideoita. Jos planeswalkerit tuntuvat vaivaavan kovasti, niin lähtisin itse aluksi lisäämään hexmageja maindeckiin/sideen.

Lainaus
Tai sit pitäis ottaa aiemmista neuvoista vaarin ja lisätä itse Thoughtseizeä tai Inquisition of Kozilek mutta mitä pudottaa pois? Myös joku neuvoi splashaamaan punaista, miten sitä pitäis lähestyä?

Discardia vastaan ei oikein ole tehokasta suojakeinoa. Ainoa selkeä vastaus olisi splashata sidelle leyline of sanctity, (joka toimisi myös burnia ja Lilianan -abilityjä vastaan), mutta on aina onnenkauppaa että se nousee aloituskäteen, ja jos se ei nouse, niin siitä on lähinnä haittaa. Pakka on sinun, mutta itse ainakin kokeilisin playtestata ensin.

Mitä tulee siihen että itse pelaisi discardia, niin varoituksen sana: Olen edelleen varma siitä että se on huono idea. Tämä on tyyppiesimerkki aloittelijoille tyypillisestä pakanrakennusvirheestä. Pistät dekkiin kortteja jotka kenties ratkaisevat jonkin tietyn ongelman, mutta heikentävät dekkiä kokonaisuutena. Tulisit näkemään silloin tällöin käsiä joissa on discardia ja poistoa, mutta ei yhtään miestä. Ja se on tilanne jossa aggrodekki ei halua koskaan olla. Tarkoitus on kurvauttaa ne pienet miehet sinne peliin ekoilla 2-3 kierroksella mahdollisimman luotettavasti. Lisäksi thoughtseize ja kaverit on äärettömän huonoja topdeckkejä loppupelissä. Discard toimii paremmin midrange-pakoissa joissa miehiä on vähemmän mutta ne ovat isompia ja parempia (tyyliin tarmot ja Tasigurit), jolloin yksikin riittää suorittamaan beatdownia järkevällä nopeudella. Lisäksi ne spellit kasvattavat tarmoja..

Värien splashaaminen: valkoiselta löytyisi paljon erinomaisia sideboard kortteja (esim. stony silence, rest in peace, path to exile olisi toisen värin vastaus Ionaan jne). Tässä tapauksessa manabase muuttuisi esim näin:
+4 marsh flats
+2 joku muu fetch joka hakee swampin
+2 godless shrine
+1 plains
-9 swamp

Pieni laskutoimitus osoittaa että dekin hinta kasvaisi huomattavasti. Valinta on sinun :) Monomustalla voi ihan hyvin pelata, mutta dekki tuskin tuosta enää paljoa paranee. Mainitsen kuitenkin vielä että rahallisesti fetcheihin ja dualeihin investoiminen ei ole koskaan huono idea koska ne varmasti vähintään säilyttävät arvonsa modernissa, ja arvo vain hitaasti kasvaa.

Noin yleisesti suosittelen hakeutumaan Poromagiaan myös turnausten ulkopuolella ja kyselemään josko joku testaisi kanssasi modernia. Kasuaalipeleissä voi hyvin pelata myös proxyjä niin voit testata toimiiko pakka sillä ja sillä kortilla. :) Olen varma että siellä aina muutamia tyyppejä on ke-pe jotka ovat valmiita moderniin ihan muuten vaan. Tiistaisin on käsittääkseni lauta/strategiapelipäivä jolloin korttipelaajia on varmaan vähemmän.

ps. Mutavault näyttää hauskalta idealta, mutta en usko että sekään on hyvä idea koska dekissä on niin paljon tuplacastareita. Erityisesti gatekeeper of malakir jonka casting cost on käytännössä BBB heikkenee huomattavasti.
« Viimeksi muokattu: 12.02.15 - klo 09:12 kirjoittanut freedfromthereal »
"It's that moment of dawning comprehension I live for."
- Hobbes, Calvin and hobbes