Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)  (Luettu 21406 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa hallava

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #60 : 05.06.14 - klo 11:00 »
Onko ainoa tapa kokeilla EDH:ta pistää kasaan oma dekki vai voisiko sitä jossain päästä kokeilemaan?

Poissa Co

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #61 : 05.06.14 - klo 11:58 »
Onko ainoa tapa kokeilla EDH:ta pistää kasaan oma dekki vai voisiko sitä jossain päästä kokeilemaan?

Luulisin että pelaajilla on usein mukana ylimääräisiä dekkejä ja jotkut saattavat lainata. Jos mtg:stä ei muuten ole kokemusta/korttipoolia, suosittelen ostamaan valmiin Commander-pakan, koska niissä on aika paljon käyttiksiä ja pääsee nopeasti/halvalla alkuun.
"Fight? I cannot. I do not care if I live or die, so long as I can rest."

Poissa hallava

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #62 : 05.06.14 - klo 21:45 »
Kävin tänään kasuaalidräftissä, oli hauskaa mutta tuli turpaan. Odotin vähän enemmän, sillä kuvittelin dräftänneeni hyvän monovihreän. Kysymys nyt onkin, menikö ojaan dräftäyksessä vai pelaamisessa/mulligoinnissa? Alla decklist.

Cretut (16):
1x Renowned weaver
1x Sedge scorpion
1x Voyaging satyr
1x Satyr grovedancer
2x Setessan oathsworn
2x Golden hind
1x Swordwise centaur
1x Ravenous Leucrocota
1x Nylea's Emissary
1x Karametra's Acolyte
1x Nylea's Disciple
1x Pheres-Band Centaurs
1x Vulpine Goliath
1x Archetype of Endurance

Spellit (8):
1x Aspect of Hydra
2x Nature's Panoply
1x Unravel the Aether
1x Defend the Hearth
1x Colossal Heroics
1x Time to Feed
1x Fade into Antiquity

16 Metsää.

Lohdutuspalkinnoksi joku sentään passasi Hero's downfallin mulle.

Poissa rukif

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #63 : 05.06.14 - klo 22:55 »
Tossa draftidekissä on ihan hyvä runko, mutta hyvät synergiat puuttuu. Pelaat paljon manamiehiä, mutta sulla on yli 4cmc miehiä vain 3+housut, ja näistäkin miehistä arkkityyppi ja pheres-band centaurit on mun mielestä unplayableja. Setessan Oathswornit tuntuu aika puhdittomilta tässä dekissä koska sulla on vain yhdet housut. Temppupuolelta löytyy myös parannettavaa, Defend the Hearth on unplayable ja Nature's Panoply vaikuttaa omaan silmään aika heikolta. Maindeck enchament viha on kai ihan ok tässä formaatissa, mutta aika usein omissa draftipakoissa ne löytyy sideboardista.

Monocolor dekillä on omat vahvuutensa manabasen kanssa, mutta aika usein niissä käy kuten tässä on ilmeisesti käynyt, eli hyvät kortit loppuu kesken ja sitten pakkaa pitää täytellä vähän huonommilla korteilla. Yleensä hyvät pakat ovat 2-värisiä juuri tästä syystä.

Tässä on menty varmaan pieleen joko draftayksessä tai pakanrakennuksessa, vaikea sanoa kun ei tiedä koko poolia. Tulevaisuutta varten suosittelen katselemaan esim. Padisharin drafti videoja (ei taida ainakaan toistaiseksi kyllä journey-born-theros draftia olla tarjolla) http://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=66413.0

Pelaamalla tietysti parhaiten oppii, eli uutta draftia tulille vaan paremmalla menestyksellä :)

Poissa Gagis

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #64 : 05.06.14 - klo 23:51 »
Sanoisin, että draftatessa on menty monovihreään ansaan. Lankesin itse samaan ekassa draftissani. Sain pikattua aivan tolkuttoman hyviä miehiä ja first pickinä garrukin ja kaikki mahdolliset herkut, MUTTA, vihreä on väri jolla on kaikkein huonoiten poistoa. Poisto on formaatista riippuen draftin tärkein tai toiseksi tärkein asia. Monovihreää on aivan tolkuttoman vaikea saada toimimaan kunnolla, koska limitedissä on ehdottoman välttämätöntä pystyä vastaamaan pahimpiin temppuihin, mitä vastustajat saavat pakkoihinsa.

Monovihreää on helppo draftata, mutta sitä on todella vaikea saada toimimaan kunnolla. Muut värit toimivat auki ollessaan monovärisinä usein hyvinkin, mutta vihreälle haluaa melkeinpä aina splashata värin, jolta on löytynyt ensimmäisten poimintojen aikana poistoa.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Rancid-

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #65 : 06.06.14 - klo 00:17 »
Tän eka drafti -keskustelun vois ehkä siirtää omaan ketjuunsa.

Tässä on tosiaan osunut kohdalle kokeneemmallekin draftaajalle helposti käyvä sudenkuoppa: dekissä on runsaasti manakiihyä, jolla rampataan ei-yhtään-mihinkään. Ainoa relevantti liha on Vulpine Goliath, ja sen suojaksi/kaveriksi ei ole näyttää hirveästi temppuja taikka bestowia.

Toinen väri on yleensä hyvä juttu tuomaan lisää syvyyttä dekkiin. Tässä tapauksessa esimerkiksi sinisellä olisi lihojen kaveriksi bouncea, lentureita ja kortinnostoa.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Anssi

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #66 : 06.06.14 - klo 09:01 »
Ei toi dekki nyt mun mielestä mikään katastrofi ole, tyyliin ainoastaan toi Defend the Hearth on ihan hirvee.
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa hallava

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #67 : 06.06.14 - klo 15:12 »
Perustelin itselleni dräftin aikaan Defend the Hearthin sillä että tiukan pelin tullen vois beitata lethalin, saada kaikki vastustajan ukot täppiin ja iskeä sitten takaisin buffispellien voimin. Tämä itseasiassa melkein tapahtui yhdessä pelissä, ongelmana oli vain että käsi oli muuten lähes tyhjä. Ymmärrän siis miksi spelli on huono.  :D (Muutenkin istui parissa pelissä kädessä tekemättä mitään. Jälkeenpäin ajatellen olis pitäny pistää Desecration Plague, Culling Mark tai Charging Badger tilalle. Vaihtoehtona olisi ollut myös 2x Dictate of Karametraa mutta en sentään niin tyhmä ollut että olisin pistäny rämppiä rämpin päälle)

Ajattelin tänään käydä kans dräftäämässä. Ihan näin mielenkiinnoista, millaiset Poromagian FNM draft-palkinnot ovat? Fantsupelien halvempi dräfti houkuttelis sinällään että tuskin sieltä mitään potteja kumminkaan tulee revittyä.

Poissa Anssi

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #68 : 06.06.14 - klo 15:59 »
Drafteissa taitaa olla 5 porokredua/per pelaaja, eli esim 8 hengen pöydässä voittaja saattaa saada 19 kredua  ja 2-1 tuloksessa olevat 7 kredua jokainen. Nää vaihtelee pikkasen sen mukaan montako pelaajaa pöydässä on (esim jos on yli 8, 2 pelaajaa voivat molemmat mennä 3-0 jolloin molemmat ehkä saa 14 ja 2-1 ehkä 4)
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa hallava

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #69 : 06.06.14 - klo 21:36 »
Lupasin itselleni dräftätä dualcolourin tällä kertaa, mutta mitäpä menin tekemään. Monomustan. Tämä sen johdosta että vedin 2x Squelching Leechesiä ja 2x Marshmist Titania sekä joitain muita mustia herkkuja. Ekassa matsissa meni 1-2, toinen 1-2 ja kolmas 1-2, aika paljon täpäriä pelejä (viimeisessä kahdessa pelissä ensin mana kusi ja sitten floodasi, eli ihan tyypillistä toimintaa).

Ihan näin mielenkiinnosta, miten värien spläshaaminen yleensä toimii dräftissä jos on vain pari kolme hyvää toisen värin korttia?

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #70 : 06.06.14 - klo 22:14 »
Poromagian FNM-draftit maksavat 15e ja palkintoihin menee 6e / pelaaja. Palkinnot menevät 8 hengen podissa about 24 voittajalle (sille yhdelle joka meni 3-0) ja 8 kredua niille kolmelle, jotka menivät 2-1. Tasurit ja 6-11 hengen podit tietty muuttavat tilannetta.
FNM-foilin saavat podien voittajat ja loput, eli tänään kaksi, arvottiin kaikkien viimeisellä kierroksella mukana olevien pelaajien kesken.
Poromagialla turnauksissa kierroksen pituus on aina 50 minuuttia, jotta ehtii pelaamaan kolme peliä.


Draftissa varsin harvoin pääsee / joutuu yhdelle värille, kyllä kaksi väriä on se normi. Siitä ei yleensä juurikaan palkita, että on vain yhdellä värillä (3x Theros palkitsi, kiitos devotionin - koko blokki juurikaan ei) ja kahdella värillä manakusuja ei tule kovin usein.
Kolmella sen sijaan... Välillä kolmas väri sitten splashataan noin 1-2 kortilla ja kolmella-neljällä sourcella (basic land, Unknown Shores - tyyppinen landi, Opaline Unicorn jne) mutta tämä kannattaa yleensä vain jos se/ne kortit olisivat todella hyviä.

Mäkin aloitin tänään FNM-draftin kai 10 sinisellä kortilla, silti pakkaan päätyi lopulta yhtä paljon valkoista kuin sinistä.
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa creaturekiller

« Viimeksi muokattu: 11.06.14 - klo 11:49 kirjoittanut creaturekiller »

Poissa Anssi

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #72 : 08.06.14 - klo 14:00 »
No dekissä ainakin on ländejä ihan liian vähän, 24 on ihan ok numero JOS pelaisit 60 korttia mutta tossa on jotain 66.
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa Ksanen

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #73 : 08.06.14 - klo 16:36 »
Kannattaa pysyä 60:ssa kortissa. Jätä tuo Crumbling Colossus pois, niin pääset tuohon tavoitteeseen nykyisellä kokoonpanolla. Nykyisellään sinulla on noin 4-6 isompaa creaturea, jotka saat peliin arviolta vuorolla 6 ja siitä eteenpäin. Nämä muutavat creaturet ovat varmasti ensimmäisenä poiston kohteena, jonka jälkeen ei jää paljoa käteen. Sinulla on tosin myös muutama ihan hyvä aura, jotka voivat tehdä myös pienemmistä creatureistasi uhan.

Keskittyisin siis parantamaan entisestään niitä kohtia, jotka ovat sinulla jo alulla ja karsimaan pois muuta "turhaa" sitä mukaan. En nyt rustaa mitään valmista deck-listiä, vaan ehdotan kortteja jotka olisivat hyviä vaihtoehtoja tämän tyylisessä pakassa. Korteista saisi kasattua helposti pelattavan pakan, jolla olisi myös voittopotentiaalia. Listatut kortit ovat myös (pääosin ainakin) halpoja ja helposti saatavilla.
Mainitsin myös montako kappaletta kyseistä korttia aina pelaisin. Nykyisessä listassasi pelaat paljon yksittäisiä kortteja, mikä ei ole väärin, mutta on myös paljon kortteja joita kannattaa pelata useita.

Sinuna luultavasti siis katselisin mm. seuraavia kortteja:

Avacyn's Pilgrim
Pelaisin näitä x4. Ovat halpoja manantuottajia

Elvish Mystic
Pelaisin näitäkin x4. Sinulla onkin näitä jo 1, mutta hanki 3 lisää. Tai vaihtoehtoisesti pelaa 2x Llanowar elves ja 2x Elvish Mystic.
Toki Birds of Paradise olisi myös loistava tässäkin tapauksessa, ovat noin 3e/kpl, mutta olisivat varmasti hyvä investointi.

Thragtusk
Tämä on luultavasti deckin paras korttisi. Suosittelisin pelaamaan niitä x3-4.

Acidic Slime
Monella tapaa hyvä kortti. Poisto + deathtouch. Pelaisin x2-3.

Ethereal Armor
Oikein mainio buffi. Sinun deckissäsi tämä on parempi vaihtoehto kuin Armored Ascension . Pelaisin Ethereal Armoria x4. Yksi Armored Ascension ei ole välttämättä pahitteeksi, mutta itse en pelaisi sitä multicolored deckissä, koska se antaa buffia vain omien Plainsiesi verran. Jos pelaisit 4x Temple Garden, niin Armored Ascension olisi hieman pelattavampi.

Journey to Nowhere
Poisto on aina valttia. Poiston lisäksi nämä toimivat Ethereal Armorin kanssa. Myös Oblivion Ring olisi hyvä valinta, koska sillä voit kohdistaa nonland permanentin pelkän creaturen sijaan. Pelaa jompaa kumpaa x4.
Näiden lisäksi listassasi on myös joitain muita auroja, ne ovat ihan hyviä, mutta ennen kaikkea toimivat taaskin hyvin Ethereal Armorin kanssa.

Beast Within
Vihreän parhaita poistoja.

Unflinching Courage
Yksi hyvä aura lisää.

Cultivate tai Rampant Growth
Tai muu vastaava land tutor, joita on monia. x2-4 olisi varmasti sopiva määrä.
Ohimennen sanoen, Primeval Titan olisi hyvä kortti tähän deckiisi, mutta se on tottakai melko hintava lappu (noin 13e/kpl). Jos innostut kehittämään jatkossa pakkaasi eteenpäin, niin voit harkita niitä.

Terra Stomper
Tätä ei voi vastustajasi counteroida, esim. Counterspellilla.

Troll Ascetic
Hankala poistaa pelistä, päänvaivaa vastustajalle. Ei ole itsessään iso mies, mutta kasvaisi aurojen myötä.

Garruk's Companion, Fleecemane Lion, Watchwolf
Ihan OK vaihtoehtoja, halpoja uhkia.

Temple Garden, Temple of Plenty
Vähän kalliimpaa osastoa, mutta varmasti hintansa väärti.

Poissa creaturekiller

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #74 : 08.06.14 - klo 16:55 »
Cultivate ja Rampant Growth. Nuo löytyy joten laitan jonkun tilalle. Huomenna pitäs tulla tuo deck builders toolkit joten toivottavasti sieltä tulee jotain hyvää. Kiitos ehdotuksista.

Poissa Vartijainen

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #75 : 08.06.14 - klo 19:02 »
Mitä vastaan pelaat Sundering Growthilla ja Acidic Slimen ETB-triggereillä(mitä pakkoja vastaan oletat pelaavasi, mihin formaattiin vaiko ihan vaan keittöpöytäpeleihin)?

Infect=Blight Mamba ei synergioi elämäpisteiden tiputtajien joukossa. Leikkaisin myös Artisan of Kozilekin ja Skarrg Goliathin, sillä tasainen virta uhkia aikaisemmin peliä on parempi kuin epäsäännöllinen uhka loppupelissä(ellei sitten aikaisteta jättiuhkan ilmaantumista siihen omistautuneella isolla, tehokkaalla rampilla, mutta oletan, että haluat pitää pakkasi midrange-tyyppisenä).

Selesnya Sanctury on taas hidas duali, jonka voisi korvata Sunpetal Grovella, toisella Graypelt Refugella, Brushlandilla tai ihan vaan toisella Basic Landilla riippuen budjetin suuruudesta.
« Viimeksi muokattu: 08.06.14 - klo 19:05 kirjoittanut Vartijainen »

Poissa creaturekiller

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #76 : 08.06.14 - klo 19:29 »
No tykkään että pakassa on pari jytkyä ja sitte nuita pienempiä. Tuon Blight Mamban vaa luulin olevan ihan hyvä toho pakkaa nii lisäsin sen. Ja taidat tarkottaa formaatilla näitä standart modern ja nii edelleen modeja ,mutta en ole ihan selvillä vielä niistä (apu olis tarpeen). Kyllä ois tarkotus joskus mennä turnaukseen ,mutta nyt aluksi kaverin kaa.

Poissa Gagis

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #77 : 08.06.14 - klo 20:13 »
Kannattaa ajan kanssa poimia pakan parhaat kullakin manacostilla olevat miehet, lisätä niitä neljään, ja poistaa kaikki jotka ovat edes vähän näitä huonompia. Ensimmäisten ostosten jälkeen, ei kannata ostaa boostereita tai muita pakkauksia muuten kuin draftatessa, vaan mielummin ostaa yksittäisiä kortteja.

Mana curven käsitteeseen kannattaa tutustua.

Itse kasaisin vastaavaa suunnitelmaa ehkä vähän tähän tyyliin (vedän korttivalintoja aika hatusta nyt, tää on kirjotettu viidessä minuutissa).

Yhden manan maksavat miehet:
4 Llanowar Elves
4 Elvish Mystic
2 Avacyn's Pilgrim

10 ykkösdroppia on jo sen verran, että manatonttu saadaan pöytään oleellisesti aina. Koska kaikki ykkösvuoron peluut ramppaa, voi kakkosdropin skipata kokonaan.
Kolmen manan piffit:
4 Centaur Healer
4 Slaughterhorn

Nelosdroppi:
4 Rubblebelt Raiders

Vitosen viimeisteijä:
4 Thragtusk

Pelin paras pumppu:
4 Rancor

Joku Poisto:
4 Journey to Nowhere

Yleishyödyllistä perussälää:
2 Selesnya Charm

Agressiivinen manabase:
24 ländiä. Pirusti vihreetä, ja vähäsen valkosta.

Korttivalinnat tuossa on epäoptimaalisia ja korttien määräsuhteet tuulesta temmattuja, mutta oikeaoppisesti halvempaa on enemmän. Samalla logiikalla pääsee alkuun pakanteossa haluamaansa formaattiin. Itse kirjoitin tuohon mieleen muistuvia rahalliselta hinnaltaan halpoja lappuja välittämättä siitä, mistä setistä ne ovat peräisin.
« Viimeksi muokattu: 08.06.14 - klo 20:15 kirjoittanut Gagis »
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Vartijainen

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #78 : 08.06.14 - klo 22:27 »
Ja taidat tarkottaa formaatilla näitä standart modern ja nii edelleen modeja ,mutta en ole ihan selvillä vielä niistä (apu olis tarpeen). Kyllä ois tarkotus joskus mennä turnaukseen ,mutta nyt aluksi kaverin kaa.
Tässä formaateista tietoa, yleisiä ovat Limited Draft, Modern ja Standard. Constructed-formaateista kannattaa aloittaa Standardista, josta saa tuntumaa turnauspelaamisesta ja sitten voi alkaa katsoa ja kokeilla miltä muut formaatit tuntuvat.
« Viimeksi muokattu: 11.06.14 - klo 20:23 kirjoittanut Vartijainen »

Poissa creaturekiller

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #79 : 11.06.14 - klo 11:51 »
Onko tuolla minun pakalla mahollista pelata standardii? Vai pitääkö nuita m12, m11 ottaa pois?

Poissa Gagis

Vs: Ensimmäinen deckini (random sinimusta)
« Vastaus #80 : 11.06.14 - klo 11:58 »
Onko tuolla minun pakalla mahollista pelata standardii? Vai pitääkö nuita m12, m11 ottaa pois?
Ei. Siellä on tosiaan aika paljon jo standardista tippuneita lappuja.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''