Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja  (Luettu 13011 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa mog-

Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« : 16.07.14 - klo 16:39 »
Konsoli version kautta löysin tieni taas Mäsän äärelle monien vuosien tauon jälkeen. (oisiko Legacy tullut silloin joskus kun korteilla ihan lätkittiin).
No kuitenkin, nyt olisi vähän ajatuksissa että onlinen aloittaisi, mutta muutama asia vähän mietityttää kuten, minkälaisia pelimuotoja onlinessa on?

Itselläni ajatuksissa pakka jolla voisi pelailla huolehtimatta rotatoutumisesta eli varmaan ns. keittiönpöytä pakka? Että ei ole rotatoutumisen vaaraa niin tuleeko kyseeseen vaan common pakat?

Jos tiivistetään niin haluaisin kasata suht ok pakan, jossa myös rareja jne, mutta minkä kortteja ei välttämättä taritsisi uusia joka rotaatiossa. Eli pakka kasaan ja pelailemaan, mahd halvalla ja helposti. Turnaukset ei kiinnosta joten niihin ei tarvitse pakan olla "laillinen".

Jos vielä suolletaan lisää kysymyksiä niin mikä olisi paras tapa aloittaa online ja kasata pakka, jonka tyyppi/tyyli on jo hyvin tiedossa?

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #1 : 16.07.14 - klo 16:56 »
MTG Onlinesta saa ainakin minun mielestäni eniten irti kun pelaa niitä turnauksia. Casuaalihuoneessa tuuttailu käy kyllä melko äkkiä puuduttavaksi kun ei voita/häviä mitään. Toki keittiönpöytä pakan saa vaikka ilmaisilta boteilta kasaan eli se on lähes ilmaista. Jos pelkäät rotatioitumista niin älä lähde pelaamaan Standardia. Tämä jättääkin sitten suosituimmiksi vaihtoehdoiksi Modern, Legacy, Vintage ja Pauper formaatit. Tietenkin on tarjolla myös limitedia draftien ja sealedin muodossa, mutta ilmeisesti et ollut niistä niin innostunut.

Pauper on kaikkein edukkain (muutamalla eurolla saa pakkoja), mutta tällä hetkellä aika vähän pelattu formaatti. Modern varmaan toisiksi "edukkain" mutta tässä puhutaan jo satojen eurojen investoinneista, se on kaikkein suosituin kuitenkin. Legacy on myös melko suosittua ja hinnat ovat juuri sopivasti laskeneet Vintage Masters julkaisun myötä, jos siis se kiinnostaa nyt on oikea hetki investoida (IMO paras formaatti, tästä toki ollaan eri mieltä). Vintage on uusi tuloskas jota nyt alkuun tunnutaan pelaavan ihan kohtuullisesti, aika näyttää miten käy tulevaisuudessa (pieni riski siis lähteä pelaamaan).

Jos et siis heti halua lyödä useita satoja kiinni niin Pauper on hyvä vaihtoehto, jostain syystä (Daily Eventtien poistuminen köh köh) formaatti on kokenut pienen laman viimeaikoina, mutta uskoisin että se elpyy jossain kohtaa. Jos olet valmis laittamaan vähän enemmän kiinni niin valitsisin joko Modernin tai Legacyn. Jos kiinnostaa vaan pelailla casuaalihuoneissa niin turhaahan sellaiseen on rahaa sijoittaa kun common/uncommon lappuja saa ilmaiseksi ja huonommat raretkin on käytännössä muutaman sentin eli parilla eurolla saa jo hyviä hupideckejä.

Poissa Rancid-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #2 : 16.07.14 - klo 17:02 »
Ja ylläolevaan selvennettäköön, että formaateista löytyy lisätietoa täältä, tässä pähkinänkuoressa:

Vintage = Type 1: about kaikki kortit sallittu mutta parhaita saa olla vain 1kpl pakassa (tunnetaan nimellä restricted)
Legacy: bannilistalta löytyy kaikenlaista enemmän ja vähemmän rikkinäistä, mutta esim. Betan dualit ja Force of Will on sallittu ja pelataan lähes kaikissa pakoissa
Modern: sallitut sarjat 8th Editionista ja Mirrodinista alkaen (eli kun siirryttiin uuteen korttikehykseen), bannissa taas kerran enemmän ja vähemmän rikkinäisiä vehkeitä
Standard: kahden viimeisimmän vuoden aikana painetut kortit sallittu, bannit harvinaisia
Pauper: pelkästään commonit sallittu
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa mog-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #3 : 16.07.14 - klo 20:51 »
Eli kerrataas, korjatkaa jos menee väärin.

Pauper kaikista halvin, mutta vain commoneita ja casuaali mättöä.

Seuraava olisi Modern jos hinnassa mitataan ja tällä voisi jo jotain turneetakin pelata? Myöskään rotaatiota ei tarvitse pelätä.
Mikä olisi sitten suurpiirteinen hinta decille? Koska väreissä taitaa olla eroa niin puhutaan nyt koko valkoisesta.

Miten tuo Vintagen "parhaita saa olla pakassa yksi" menee? Luetaanko raret parhaiksi ja tarkoittaa varmaan että niitä voi olla useampia erilaisia mutta jokaista vain max 1.

Jos Modern ja Legacy laitettaisiin vastakkain tässä tapauksessani niin kumpaan kallistuisitte ja miksi?

Kiitoksia jo näistä vastauksista.

Poissa Rancid-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #4 : 16.07.14 - klo 21:04 »
Tuolta aiemmasta linkistäni käy ilmi eri formaattien kieltolistat, Vintagen kohdalla restricted-listalla on mm. power 9, Sol Ring, Demonic Tutor ja muita kovia kavereita historian hämärästä, joita saa siis olla pakassa yksi kutakin.

Sekä Modernin että Legacyn aloitushintaa nostavat eniten ns. fetchlandit, eli Scalding Tarnin ja Polluted Deltan kaltaiset landit, joilla voi hakea Modernissa Hallowed Fountainin ja Legacyssa Volcanic Islandin tapaisia voimakkaita landeja peliin. Fetcheistä, joilla saa Islandin, joutuu köyhtymään nykyään noin 50-70 tikettiä (Magic Onlinen valuutta, 1tix ~= $1) ja muista fetcheistä pari kymppiä kappaleelta. Muuten näissä formaateissa hintataso noudattelee netissä logiikkaa, että pakan tärkeimmät kortit maksavat pari kymppiä ja vähemmän tärkeät vähemmän rahaa.

Jos tavoitteena on päästä ihan vaan lätkimään korttia, suosittelen tosiaan tuota Pauperia, jossa on rajallisuudestaan huolimatta mahdollista tehdä melko voimakkaita asioita, eikä se teurasta kukkaroa samalla tavoin kuin "oikeat" constructed-formaatit.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa mog-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #5 : 16.07.14 - klo 22:06 »
Jos tavoitteena on päästä ihan vaan lätkimään korttia, suosittelen tosiaan tuota Pauperia, jossa on rajallisuudestaan huolimatta mahdollista tehdä melko voimakkaita asioita, eikä se teurasta kukkaroa samalla tavoin kuin "oikeat" constructed-formaatit.
Niin kyllähän sitä aina saa sitten tehtyä uutta ja erilaista pakkaa jos pelkkä mätkiminen ei jossakin vaiheessa riitä.  8)

Pystytkö heittämään suurpiirteisen hinta haitarin Modernin sekä Legacyn deckille, josta näitä kalliimpia kuten fetchlandeja ei löydy, mutta muuten kelvollinen? Vaikka nyt valkoinen värinä jos sillä väliä.

Pauper pakoista taitaa käydä esimerkkinä nuo keittiönpöytäpakat vai kuinka?
Oliko niin että näistä on onlinessa saatavana jotakin valmiita settejä mitä voi sitten lähteä muokkaamaan? Kun en nää järkeä random korttikasojen ostamisessa koska tiedän minkälaista pakkaa lähtisin ensimäiseksi kasaamaan.

Poissa Rancid-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #6 : 16.07.14 - klo 22:21 »
Magic Onlinessa on kasapäin ns. botteja joilta voi ostaa haluamansa kortit yksittäiskappaleina. Hintatietojen vertailuun kannattaa käyttää esim. http://mtgowikiprice.com/ -sivustoa, koska bottien hinnastot eroavat toisistaan melko paljon. Bottien hinnoissa olevat tiketin murto-osat toimivat siten, että ne jäävät krediiteiksi käyttöön seuraavia ostokertoja varten.

Tässä vielä esimerkkipakka mallia monoW splash green (top4 viimeisimmässä isossa Modern-turnauksessa) ja siihen kaivetut korttien hinnat yksittäishintoina. Jos hintaa ei ole merkitty, kortin saa alle yhdellä tiketillä. Onlinen pakkalistoja ilmestyy tänne sitä mukaa kun turnauksia pidetään.

Creature (30)
3 Aven Mindcensor - 4
4 Blade Splicer - 2
4 Flickerwisp
4 Leonin Arbiter
1 Linvala, Keeper of Silence - 25
4 Noble Hierarch - 30
4 Restoration Angel - 9
3 Scavenging Ooze - 3,5
3 Thalia, Guardian of Thraben - 3

Other (8 )
4 Aether Vial - 5,5
4 Path to Exile - 3

Land (22)
1 Eiganjo Castle
1 Forest
2 Gavony Township
4 Ghost Quarter
4 Horizon Canopy - 15
2 Plains
4 Razorverge Thicket - 1,5
4 Temple Garden - 2

Sideboard (15)
1 Linvala, Keeper of Silence - 25
2 Choke
2 Crucible of Worlds - 20
1 Dismember
1 Gaddock Teeg - 2,5
2 Mark of Asylum
1 Qasali Pridemage
4 Stony Silence - 1
1 Sunlance
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa aivaperus

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #7 : 16.07.14 - klo 22:47 »
Itse haluan tuoda esille Commanderin mitä itse sielä pelailen onlinessä. Commanderia pelataan 100:n kortin pakoilla ja samoja kortteja saa olla vain yksi (basic ländejä ei lasketa) ja pakassa on commanderi jonka värien mukaan pakka rakennetaan. Commanderissakin on paljon "keittiöpöytä" fiilistä kun on nämä pakan rakennus rajoitukset. Onlinessä saa halvalla todella hyvänkin commander pakan (itse tein 40 tixllä omasta mielestä tosi hyvän pakan).

Commanderi on siitä myös hyvä kun voi vaikka minkälaisilla pakoilla pärjätä ja pakan suunnittelu on hauskaa kans kun kaikki kortit käy (paitsi bännityt) ja pakkaa voi rakentaa vaikka minkälaisilla teemoilla

Suosittelen tutustumaan :)

Poissa Tiemuuu

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #8 : 16.07.14 - klo 23:54 »
Onlinessahan pystyy pelaamaan kaikkia formaatteja, milloin vaan. Onlinessa ei kuitenkaan ole "ihmiselementtiä" tai minkäänlaista hupipelailua. Mielestäni parasta olisi aloittaa FNM:istä ja standardista. Jos olet aloittelija ja teet systemaattisia kämmäyksiä minkä seurauksena häviät, onlinessa kukaan ei tule kommentoimaan niistä. Livenä taas on hyvinkin mahdollista, että joku avulias pelaaja huomaa sinun olevan aloittelija ja neuvoo mitä teet väärin. Vaikka ei olisi yhtään kilpailullinen, niin jatkuva häviäminen ottaa takuulla ketä hyvänsä päähän. FNM:n kautta on helppo tutustua uusiin peliporukoihin, joiden kautta voi saada uudenlaisia pelikokemuksia. Esim. cube, EDH ja erilaiset "läjä"-formaatit on kevyeen hupipelailuun oivia, enkä usko että niiden pelaaminen netissä vastaa livekokemusta.

Puhun myös standardin puolesta, vaikka korttipooli onkin rotatoituva. Ainakin omien havaintojen mukaan standardissa on kaikkein vaihtelevin taitotaso, FNM:ssä pyörii todella kasuaaleja veikkoja enkä ainakaan vielä ole huomannut samaa modern-turnauksissa. Standardiin on myös todella halpaa rakentaa pakka. Monopunaisen aggropakan saa kasaan alle parillakympillä, RW-burnin vähän kalliimmalla. Formaatin parhaiten pärjäävät pakat eivät myöskään kustanna paljoa, mutta tässä vaiheessa vuotta on ehkä huono idea hypätä formaattiin mukaan yhtään isommalla panoksella. (koska syksyllä julkaistaan uusi setti, ja puolet korteista tippuu formaatista)

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #9 : 17.07.14 - klo 09:22 »
Jos tavoitteena on päästä ihan vaan lätkimään korttia, suosittelen tosiaan tuota Pauperia, jossa on rajallisuudestaan huolimatta mahdollista tehdä melko voimakkaita asioita, eikä se teurasta kukkaroa samalla tavoin kuin "oikeat" constructed-formaatit.
Niin kyllähän sitä aina saa sitten tehtyä uutta ja erilaista pakkaa jos pelkkä mätkiminen ei jossakin vaiheessa riitä.  8)

Pystytkö heittämään suurpiirteisen hinta haitarin Modernin sekä Legacyn deckille, josta näitä kalliimpia kuten fetchlandeja ei löydy, mutta muuten kelvollinen? Vaikka nyt valkoinen värinä jos sillä väliä.

Pauper pakoista taitaa käydä esimerkkinä nuo keittiönpöytäpakat vai kuinka?
Oliko niin että näistä on onlinessa saatavana jotakin valmiita settejä mitä voi sitten lähteä muokkaamaan? Kun en nää järkeä random korttikasojen ostamisessa koska tiedän minkälaista pakkaa lähtisin ensimäiseksi kasaamaan.



joo värillä on väliä todellakin. Osaan kertoa hinta tasosta vain oikean elämän korttien kohdalla.
Vaikka hintataso saattaa yksittäisen kortin kohdalla heitelle netissä ja livenä niin ilmeisesti mitä noita fetchienkin hintoja katsoi niin aika saman suuntaisesti liikutaan!


Legacyssa: Mono punainen pakka: burn: ilman fetchejä (täysin pelattavisas) maksaa noin 200e 
oops all spells joka on landiton combo pakka maksaa sen 160 jos ostaa ok siden myös.
(omani itse asiassa juuri myin tuohon hintaan!)

Valkoinen kun sitä kysyit maksaa 1000€ sen nimi on death and taxes tosi vahva deckki mutta vähän kallis. Lähinnä ehkä wastelandien ja karakas kortin takia.

Itse asiassa aion mennä täällä yleisen ajatuksen vastaisesti ja suositella ostamaan standard pakka. Ehkäpä vielä seuraavan rotaation jälkeen. Silloin tämä mono black devotion on nykymuodossaan pelikelvoton standardissa ja kalleimmatkin kortit pitäisi irrota halvalla!:) Todella hauska pakka pelata sisältää synergioita joista voi sitten innostua vaikka turnaupelaamisesta joskus mutta ketittiöpakkana varmaan sopivan "epäreilu" ja mikä tärkeintä niin hauska pelata!:)


Jos modern ja legacy pistetään vastakkain niin Legacy voittaa aivan hands down! Hauskuudessa ja mielenkiintoisuudessa. Pelaan siis kumapakin usein ja kumpaankin löytyy turnauspakka.  Ymmärrän, että harrastukset maksaa!  Esim. jos heppatytöltä kysytään pitääkö oma hevonen ja talli hankkia/vuokrata niin vastaus on varmasti kyllä vaikka useamman tonnin maksaisikin vuodessa!

Itekkin kuuluun magicissa porukkaan joka ei pelaa burnissa fetchejä taloudellisista syistä ja pelasi vuosi tolkkulla noita budjetti deckkejä kuten manatonta dredgeä, fetchitöntä burnia ja oopsia. Nyt kun pistin toimintatonnin harrastukseen ja ostin ipainter deckin niin hyvältähän se tuntuu ja ihan erilainen pelituntuma!:)

Kolme turnasuta takana kaikki menneet 3-1.

Kallistahan tuo legacy on mutta en voi kun suositella.  Toisaalta jos turnaukset ei kiinnosta niin sitten en tiedä maksaisinko itekkään turnauslaillisista korteista noin pajoa mitä ne nykyään maksaa.

strip minet vaan siisään ja EDH hessutteleen siitä mars!:)
« Viimeksi muokattu: 17.07.14 - klo 09:27 kirjoittanut vhirvela »
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa mog-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #10 : 17.07.14 - klo 09:50 »
Kiitoksia runsaista vastauksista kaikille jo tässä vaiheessa.

Vähän "pahalta" näyttää siinä mielessä että budjetti oli ajateltu lähemmäs Pauperia kuin mitään muuta mutta haluttu deckki lähempänä sitten jotain Legacy pinoa.

Tietynlaisena kipurajana ajattelin 100e millä ei juurikaan juhlita. Casuaali mätössä ei ole vikaa mutta Pauper pakasta en kyllä varmaan ihan mieleistä (välttämättä) itselleni saisi.

Onlinessa siksi että elämäntilanne ei anna periksi live pelaamiseen ja onneksi uskallan kutsua itseäni pelin pariin palaajaksi enemminkin kuin aloittelijaksi joten pahimmat kämmit jää varmaan tekemättä.

Ajatuksissa olisi siis saada mono white human deckki. Boostia ja poistoa tyyliin Pasifism, path to exile, oblivion ring, honor of pure. Siihen kylkeen human knightteja ja muita humaneja sekä tietysti vähän enchaa jne..
Ei taida ihan jäädä tuon kipurajan alle..  ;D

Poissa chlb

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #11 : 17.07.14 - klo 10:22 »
Tässä pari monovalkoista pauper-listaa ihan mielenkiinnoksi:
http://www.mtgo-stats.com/decks/113899
http://www.mtgo-stats.com/decks/112681
http://www.mtgo-stats.com/decks/112993

Kannattaa huomioida pakkojen hinnat, satasen budjettiin tuollaisen hankkiminen kokeilumielessä ei isoa lovea tee. Ainoa todella kallis pauper-väri lienee sininen, koska Daze on common ja näin sallittu formaatissa.

Poissa Rancid-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #12 : 17.07.14 - klo 10:35 »
Legacyssa tosiaan on vähän se tilanne, että jos et pelaa fetchland-duali-manabasea niin sitten on käytännössä pakko pelata Wastelandeja ja Rishadan Porteja rankaisemaan niitä, jotka pelaavat fetchlandeja ja dualeja. Ja onlinessa fetchlandit ovat kalliita ja Wastelandit/Portit vielä kalliimpia. Satasella tämä taitaa olla ainoa Modern-dekki joka lähtee, ja Legacyssa jokin lähellä nollaa ländimäärältään oleva kombo (All Spells, Belcher, Manaless Dredge).

Pauperissa kuvaamasi kaltainen MonoW on jokseenkin pelattava, esimerkkilistoja: eka toka. Ilmeisesti viimeisen vuoden aikana monoW on kuitenkin heikentynyt (tuoreimmat esimerkkidekkilistat ovat vuodelta 2013), luultavasti siksi, että Gray Merchant of Asphodelin printtaus vahvisti puolestaan monomustaa todella paljon.
« Viimeksi muokattu: 17.07.14 - klo 10:44 kirjoittanut Rancid- »
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #13 : 17.07.14 - klo 10:55 »
http://www.channelfireball.com/videos/channel-cdavis-pauper-mono-white-rebels-2/
http://www.channelfireball.com/videos/channel-cdavis-pauper-mono-white-3/

Tuossa pari Pauper listaa lisää videoineen niin näät vähän millainen formaatti on. Monowhite ei ole ns. tier1 kamaa tällä hetkellä Pauperissa, mutta kyllä sillä ihan ok pitäisi pärjätä. Pauperia pelaillaan harjoitushuoneissa (näitä on eri taitotasoille) melko paljon eli sieltä löytyy ns. keittiönpöytäpelistä aina turnauspakan testaukseen vastusta. Pauperia pääsee tällä hetkellä pelaamaan tixupanoksesta (ja voittamaan boostereita) 2-man jonossa jossa pelataan vaan 1 matsi ja voittaja saa boosterin (maksaa 2 tixua) ja 8-man jonoissa jotka pelataan siten että voittaja jatkaa (1-3 matsia siis, maksaa 6 tixua) ja palkinnoille pääsee sijoilla 1-4. Pauperissa on myös Premium eventtejä viikonloppuisin mutta niissä ei ole ollut viime aikoina tarpeeksi pelaajia että ne olisivat alkaneet. Toivottavasti Daily Eventit palaisivat Pauperiin jolloin olisi muutama isompi turnaus aina päivittäin, tällä hetkellä niitä ei kuitenkaan ole tarjolla.

Poissa mog-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #14 : 17.07.14 - klo 11:22 »
Kiitoksia jälleen vastauksista ja esimerkeistä.
Vähän kyllä vaikuttaa että aloitan Pauper deckillä johon pyrin haalimaan sellaista korttia josta voi sitten mahdollisesti ruveta tekemään vaikka legacy deckkiä pienin muutoksin.

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #15 : 17.07.14 - klo 11:23 »
mitä tykkäät tästä?


Main Deck
60 cards

4  Caves of Koilos
2  City of Brass
4  Isolated Chapel
5  Plains
4  Swamp
1  Vault of the Archangel
4  Windbrisk Heights
24 lands

2  Soul Warden
3  Tidehollow Sculler
5 creatures

3  Honor of the Pure
2  Inquisition of Kozilek
4  Intangible Virtue
4  Lingering Souls
3  Path to Exile
4  Raise the Alarm
2  Shrine of Loyal Legions
4  Spectral Procession
1  Sword of Feast and Famine
3  Zealous Persecution
30 other spells

1  Elspeth, Knight-Errant
1 planeswalker

Sideboard
2  Burrenton Forge-Tender
2  Dismember
3  Duress
2  Ghost Quarter
3  Kataki, War's Wage
3  Relic of Progenitus
15 sideboard cards


tätä herkkua voi varmasti löytää ihmisiltä hintaan noin 60e uutena!
enempää ei kyllä kannatakkaan maksaa. ja kyseessä siis modern event deck.
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #16 : 17.07.14 - klo 11:52 »
Jos Legacy formaattina kiinnostaa niin MTG Onlinessa storessa on myynnissä tälläinen: Magic Online Deck Series: Exiler hintaan $29,99 joka on valmis monowhite Legacy decki. Siinä on vähän alkua myös jos joskus haluat panostaa ja siirtyä tuohon Death & Taxes Legacy deckiin, mutta en välttämättä tällä vielä menisi panoksesta pelailemaan. Kasuaalihuoneissa varmaan saa tällä hyvää esimakua formaatista kuitenkin ja se tosiaan sisältää aika hyvin lappuja joita voit myöhemmin hyödyntää jos tuo Death & Taxes decki on se sun juttu.

Poissa Tiemuuu

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #17 : 17.07.14 - klo 12:56 »
Satasella saat todennäköisesti kilpailukykyisen standardipakan syksyllä alkavalle seasonille. Kannattaa vielä miettiä kuinka paljon pelkäät rotaatiota, sillä dekillä pelaa kuitenkin kokonaisen vuoden, eivätkä kortit vielä sen jälkeen muutu yht'äkkiä arvottomiksi.

Poissa mog-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #18 : 17.07.14 - klo 14:32 »
Satasella saat todennäköisesti kilpailukykyisen standardipakan syksyllä alkavalle seasonille. Kannattaa vielä miettiä kuinka paljon pelkäät rotaatiota, sillä dekillä pelaa kuitenkin kokonaisen vuoden, eivätkä kortit vielä sen jälkeen muutu yht'äkkiä arvottomiksi.

Kuinkas paljon tuota rotaatiota sitten kannattaa pelätä? Korttejahan tietysti saa eteenpäin vaikka rotaatio niihin iskisi.

Pystytkö Vhirvela pistämään linkkiä mistä tuon pakan nappasit sillä pelkät nimet ei juurikaan sano korteista vielä mitään ja jokaista ei viitsisi surffaamaan erikseen.

Onlineen rekisteröitymisen yhteydessä tulevalla paketilla ja tixeillä taitaa saada jo ihan kivasti tuon Pauper deckin kasaan josta voi sitten halutessaan ruveta kasaamaan yksittäisillä ostoilla ja traideilla esim Legacyyn sopivaa tai sitten ruveta vaan kasaamaan vierelle Standardia tuon syksyn rotaation jälkeen.

Poissa Tiemuuu

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #19 : 17.07.14 - klo 15:03 »
Satasella saat todennäköisesti kilpailukykyisen standardipakan syksyllä alkavalle seasonille. Kannattaa vielä miettiä kuinka paljon pelkäät rotaatiota, sillä dekillä pelaa kuitenkin kokonaisen vuoden, eivätkä kortit vielä sen jälkeen muutu yht'äkkiä arvottomiksi.

Kuinkas paljon tuota rotaatiota sitten kannattaa pelätä? Korttejahan tietysti saa eteenpäin vaikka rotaatio niihin iskisi.

Pystytkö Vhirvela pistämään linkkiä mistä tuon pakan nappasit sillä pelkät nimet ei juurikaan sano korteista vielä mitään ja jokaista ei viitsisi surffaamaan erikseen.

Onlineen rekisteröitymisen yhteydessä tulevalla paketilla ja tixeillä taitaa saada jo ihan kivasti tuon Pauper deckin kasaan josta voi sitten halutessaan ruveta kasaamaan yksittäisillä ostoilla ja traideilla esim Legacyyn sopivaa tai sitten ruveta vaan kasaamaan vierelle Standardia tuon syksyn rotaation jälkeen.

Toiset eivät tykkää vaihtuvasta korttipoolista, sillä se vaatii yleensä dekin hienosäätämistä/päivittämistä kolmesti vuodessa, sekä yleensä kokonaan uuden pakan rakentamista kerran vuodessa. Toiset, kuten minä, tykkäävät tästä formaatin piirteestä. Etenkin näin syksyn koittaessa koko meta menee remonttiin eikä kukaan voi tietää ainakaan viikkoon tai pariin mitkä dekit pärjäävät ja mitkä ei. Standardi on vähän kuin vuokralla asumista, mutta sikahalvalla. Moderniin tai lekaan suoraan hyppääminen on todella iso sijoitus, mikä kuitenkin pitkässä juoksussa palkitsee. Suosittelen tästä huolimatta standardia.

Lisäksi Pauperista legacyyn siirtyminen on aika rohkea ajatus. Formaateilla ei taida olla juuri mitään yhteistä. Itse olen pelannut standardia pari vuotta ja suunnitelmana on pikkuhiljaa kerryttää kortteja modernipakkaa varten. Olen tähän tyyliin onnistunut saamaan mm. Setit Liliana of the Veilejä, Thoughtseizeja yms ilman satojen eurojen kertasijoitusta. Tälle looginen jatkumo olisi sitten modernista legacyyn siirtyminen, näiden formaattien korttipoolissa alkaa jo olla enemmän yhteistä

Poissa mog-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #20 : 17.07.14 - klo 15:35 »
Itseasiassa kun selailin noita Legacy deckkejä niin huomasin saman eli Pauperista sinne ei kyllä deckkiä kehitetä.
Tuossa vähän hahmottelin deckiä niin jonkinlaisen itseä miellyttävän kokonaisuuden saisin kasaan Pauperina, mutta jotenkin tuntuu että pelin ratkaiseva "syömähammas" tai jekku vaatisi sitten jo muutamaa muuta korttia kuin pelkkiä commoneja..

Liikaa tuntuu olevan vaihtoehtoja..  8)
Edit. Vähän tuntuu että joko se on aluksi Pauperia tai sitten lisään uncommoneita ja hyppään Moderniin..
« Viimeksi muokattu: 17.07.14 - klo 15:37 kirjoittanut mog- »

Poissa Rancid-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #21 : 17.07.14 - klo 16:07 »
Aiemmin mainitusta Death and Taxes -dekistä on esimerkkilista täällä. Kyse on siis samantapaisesta jarru/häirintädekistä Legacy-versiona kuin tuo aiemmin linkkaamani Modern-pakka. Aiemmin pakan tunnusmerkkinä oli Mangara of Corondor + Karakas (+ Aether Vial) -yhdistelmä, jolla sai joka vuoro vastustajalta vapaavalintaisen permanentin päreiksi. Nykyiset versiot tyytyvät vaikeuttamaan vastustajan elämää Leonin Arbitereilla, Aven Mindcensoreilla ja Thalialla sekä jarruländeillä.

Tuon pakan hinta onlinessa muodostuu valtaosin Wastelandien ja Rishadan Portien naurettavan kalliista hinnasta, ja on tosiaan jo pelkästään niiden vuoksi lähempänä tonnia kuin satasta.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa mahonen

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #22 : 17.07.14 - klo 16:24 »
Tällä hetkellä Dredge taitaa olla Legacyyn yks halvimmista dekeistä Modossa. Nyt kun LED:ien arvot romahti, niin dekin saa varmaan parilla sadalla dollarilla.

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #23 : 17.07.14 - klo 16:30 »
Tällä hetkellä Dredge taitaa olla Legacyyn yks halvimmista dekeistä Modossa. Nyt kun LED:ien arvot romahti, niin dekin saa varmaan parilla sadalla dollarilla.
Tässä on pieni probleema se että muut Dredge laput ovatkin sitten kallistuneet juuri samaan aikaan aika hyvin Vintagen ja juuri osittain LEDin halventumisen johdosta. Decki on siis käytännössä kalliimpi nyt kuin ennen Vintage Masterssia vaikka LED onkin tippunut dramaattisesti. Toki se on vieläkin "edullinen" Legacy decki.

Edit. Laskeskelin että decki on itseasiassa aika samanhintainen. Tämä siis sillä laskukaavalla että LED oli 75 tix ennen Vintage Masterssia ja 15 tix nyt.
« Viimeksi muokattu: 17.07.14 - klo 16:51 kirjoittanut WoRMaSTeR »

Poissa vhirvela

  • Porttikiellossa
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Can do a little dance. (but not huge)
Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #24 : 17.07.14 - klo 16:37 »
*raapii päätään*

miten kysynnnän ja tarjonnan laki voi toimia noin?
ledeja avataan tai muuten niiden hinta laskee? Niin kaikki myyjät kollektiivisesti päättää rangaista ostajia ja nostaa muiden korttien hintoja? xD vai niinku häh?
-Väinö Are you ready?
-I was fabricated, programmed and built ready.
-I can also do a little dance.

Poissa mahonen

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #25 : 17.07.14 - klo 16:51 »
*raapii päätään*

miten kysynnnän ja tarjonnan laki voi toimia noin?
ledeja avataan tai muuten niiden hinta laskee? Niin kaikki myyjät kollektiivisesti päättää rangaista ostajia ja nostaa muiden korttien hintoja? xD vai niinku häh?

LED:ien hinnat laskee -> Kysyntä dekeille, joissa sitä pelataan nousee -> muiden dekin korttien saatavuus on edelleen sama -> niiden kysyntä on korkeampi kuin ennen ja saatavuus sama -> hinnat nousevat.

Mutta siis Dredgen "muut kortit" ovat onneksi suhteellisen halpaa common-uncommon shittiä pääosin.
http://www.mtggoldfish.com/archetype/9708#online

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #26 : 17.07.14 - klo 17:02 »
Vintage uutena formaattina jossa dredge on suosittu decki on myös lisännyt kummasti kysyntää. Tuo goldfishin hinnasto on kyllä pahasti pielessä (/jäljessä), väittää esim. grave-trollin kappalehinnaksi 1,33 tixua kun oikeasti edullisin myyjä http://mtgowikiprice.com/ tarjoaa sitä 8,91 tixun hintaan nykyään.

Poissa mog-

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #27 : 17.07.14 - klo 22:26 »
No niin Online ladattuna jne.
Ongelmiahan tulee eteen tottakai kasapäin kun ensimäistä kertaa onlinea käyttää.

Ajattelin kasata nyt tarvittavia commoneita kasaan aluksi. Mikä on helpoin tapa traidesta löytää haluamansa ja miten halpojen alle 1tix:in commoneiden maksaminen tapahtuu..

Poissa aivaperus

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #28 : 17.07.14 - klo 23:10 »
Itse olen todennut cardbot nimisen botin olevan halvin  korttien ostoon. Ja ne tosiaan muistaa sitten jos ei tuu tasa summaa niin sitä ei tarvi stressata :)

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Onlinen aloittaminen. Mitä pelimuotoja
« Vastaus #29 : 18.07.14 - klo 00:41 »
Ajattelin kasata nyt tarvittavia commoneita kasaan aluksi. Mikä on helpoin tapa traidesta löytää haluamansa ja miten halpojen alle 1tix:in commoneiden maksaminen tapahtuu..
http://mtgowikiprice.com/ näkee mistä saa mitäkin korttia halvimmalla. Muutaman sentin kortit kannattaa ostella samalta botilta niin ei jää crediittejä joka paikkaan. Juuri nyt ei välttämättä ole aivan paras hetki ostella, nimittäin pakottaminen uuteen clientiin näyttää ainakin mun suosikkibotteja karsinut aika hyvin. Kestää varmaan pari päivää että kauppiaat saavat botit laitettua uudelle clientille. ClanTeamFree (offline tällä hetkellä) on hyvä ilmaisbotti josta saa 4 commonia/1 uncommonin päivässä ihan ilmaiseksi. Ainut ilmaisbotti muuten minkä olen todennut toimivaksi, muut eivät ainakaan mulle suostu confirmaamaan tradeja, jos joku tietää jonkun muun toimivan niin saa postailla.