Poromagia

Kirjoittaja Aihe: [Modern] Assault Loam  (Luettu 7057 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Yms

[Modern] Assault Loam
« : 14.04.18 - klo 14:31 »
Viimeiset pari vuotta olen pelannut lähinnä legacya, ja Lands on ollut dekkivalintana. Tämän kevään pro-touria katsoessani huomasin nalledeckien vallanneen modernin, ja aloin miettimään miten tätä metaa pystyisi fiksusti countteroimaan. Älynväläys johti toiseen, ja kevään mittaan kehitin seuraavanlaisen Life from the Loam-viritelmän

  Maindeck

 4 Creature
4 Simian Spirit Guide

4 Ensnaring Bridge
4 Chalice of the Void

4 Seismic Assault

3 Abrade
4 Anger of the Gods

 29 Land
4 Arid Mesa
1 Dakmor Salvage
3 Stomping Ground
4 Wooded Foothills
6 Mountain
2 Forest
1 Ghost Quarter
2 Field of Ruin
4 Sheltered Thicket
2 Blast Zone
1 Valakut, the Molten Pinnacle

4 Chandra, Torch of Defiance

4 Life from the Loam

 Sideboard
3 Ravenous Trap
2 Molten Vortex
3 Tireless Tracker
2 Damping Sphere
2 Cindervines
1 Spellskite
1 Thrun, the Last Troll
1 Sorcerous Spyglass


Korttivalinnoista:

Simian Spirit Guide
Pakan ainoa äijä, jota toki harvemmin pelataan pöytään. Guiden avulla kyetään kiihyttämään omaa peliä hirmuisesti, ja kiihdytys vuoron 1 chaliceen on joitakin pakkoja vastaanmurskaava. Alun perin listassa löytyi myös Blood moon kiihdytyskohteeksi, mutta tälläisenäänkin apina tekee hirmuisesti töitä.

Ensnaring Bridge
Vaikka Loam + Assault on tehokas tapa tuhota vihun äijiä, combon setuppaaminen on välillä liian hidasta, jolloin tarvitaan tehokkaita jarrupaloja ja antaa ukkojen ollahyökkäämättä. Käsi on helppo pitää puhtaana Assaultin ja punaisten filtterikorttien avulla, ja Bridge onkin yksi pakan kantavia kortteja.

Chalice of the Void
Modernissa pelataan huomattava määrä yhden manan spellejä, ja niiden lukitseminen alusta lähtien nopean apinan avulla on helpoimpia tapoja voittaa peli. Joskus osuu myös omiin kortteihin, mutta niistä hetken päästä enemmän. Pelasin alunperin sidellä, mutta toin ne sisään niin usein että päätin siirtää ne mainiin.

Seismic Assault
Pakan päävoittokeino. Käytännön ilmaiseksi ukkojen ampuminen on mitä parhain keino lukottaa vastustaja ja voittaa peli. Mainipeleissä harvalla pakalla on vastauksia resolvattuun Assaulttiin, ja useimpiin vastauksiin pakasta löytyy vastauksia.

Life from the Loam
Loam yhdessä Assaultin kanssa takaa tyhjän pöydän ja nopean kellon vastapelaajalle. Harva vastus pysyy kolmea vuoroa pidempää hengissä kun combo on saatu kasaan. Loami on myös helppo kohde heittää filtterikorteille sen palatessa takaisin käteen dredgen avulla itse valitsemallasi hetkellä.
Abrade
Premiumpoisto Chalice-deckeissä, joita haluaisi pelata joskus enemmänkin.

Chandra, Torch of Defiance
Chandra tuottaa korttietua, voittaa Leyline of Sanctityn läpi ja nopeuttaa kelloa. Älytön vehje, 5/5 pelaisin aina. Dominarian myötä tuleva errata hieman heikentää Chandraa muiden planeswalkkereiden ollessa pöydässä, mutta tämänkin jälkeen Chandra on erinomainen kortti jota ei halua jättää pelaamatta.

Korttifiltteröintivehkeet: Faithless Looting, Cathartic Reunion, Tormenting Voice
Pakka haluaa cantrippejä vehkeiden löytämiseen, ja sitä punaiselta on tarjolla loottiefektien muodossa. Tällä hetkellä jokaista pelataan kolmea kappaletta, mutta oikea määrä voi olla jotain muuta. Reunionilla ja Voicella pääsee tarvittaessa Chalicen takia kuolleista korteista eroon, kuin myös ylimääräisistä kalliista korteista. Kortit ovat hieman kömpelöitä, mutta paremman puutteessa ne toimivat erinomaisesti. Countterit ovat näiden kanssa ikäviä, mutta minkäs teet.

Filtterivehkeet on todettu niin kömpelöiksi ettei niitä kannata pelata. Suosittelen pyöräilymaita.

Ländibasesta:
Ghost Quarter
Mainideckin vastaus Troniin sekä ahneisiin manabaseihin. Loamin avulla helppo uusiokäyttää uudelleen ja uudelleen.

Field of Ruin
GQ:n elämänsä rahasuunnittelun paremmin hoitanut isoveli. Kumpiakin haluaa pelata, mutta deckin värivaatimusten vuoksi ei kuitenkaan liikaa. Jos saadaan moderniin Azuzan lisäksi fiksu exploration-efekti niin pelaisin useampaa.

Blast Zone
MVP monissa grindimatseissa. Zone + Loam vie helposti pelaajilta elämänilon.

Dakmor Salvage
Salvagella nopeutetaan kaivua Loamiin, ja se on vaihtoehtoinen tapa voittaa peli vääjäämättä mikäli vastus pelaa esim. Surgical Extractionia Loamiin.


Sideboardista
Pelaa jotain sidevihaa. Itse olen tykästynyt Ravenous Trappiin. Sitä ei hirveästi odoteta, se ei jää chaliceen, ja sen nostaminen useana kappaleena ei haittaa.

Dragon's Claw
Pelaisin vieläkin jos paperimetassa burni olisi joku juttu. Onneksi pultteja ei näy juuri missään.

Spellskite
Tuon sen aina sisään, hyvä vastaus vihun vastauksiin omiin metkuihin.

Sorcerous Spyglass
Hyvä yleisvastaus vastapuolen planeswalkkereihin ja joskus myös fetcheihin, Scavengin Oozeen, Lanterniin... Peek-efektin ja manacostin takia pelaisin vähintään yhtä.

Molten Vortex
Joissain matchupeissa Assault-efektejä haluaa enemmän pakkaan. Vortex on nopeampi ja helpompi saada pöytään mm. counttereiden ohi. Useiden enchantmenttien pelaaminen myös takaa efektin säilyvän pöydässä vihasta huolimatta. Vortexeja ei kuitenkaan halua pelata mainissa nopeimpien pakkojen ajaessa liian nopeasti läpi kun Vortexin jatkuva aktivoiminen käy manoille ja resursseille. Mielummin pelaa nopean Bridgen/Assaultin ja jatkaa siitä.
 
Destructive Revelry Cindervines
Väreille paras viha niin enchantmentteihin kuin artifakteihin. Pääfunktio on tuhota vastustajien Leylineja mutta kohteita riittää läpi kentän.

Abrupt Decay
Joskus näitä vain haluaa lisää kortin ollessa niin monipuolinen.


Crumble to Dust
Troni on yksi hankalimmista matseista mainipeleissä, ja Crumbles resolvaaminen on pelin kannalta usein elintärkeää. Raskaissa metoissa jopa neljän pelaaminen on suositeltavaa.

Jos sun paikallisella kaupalla on puolet tronia, pelaa tätä. MU on kamala.


Pelaamattomia lappuja
Blood Moon
Aikana ennen Decayta Blood mooneja löytyi pakasta. Resolvannut Moon voittaa joskus pelejä itsestään, mutta liian usein Moon haittaa myös omaa peliä ratkaisevasti eikä häiritse vastapuolta tarpeeksi.


Field of Ruin
Kortti tuntuu liian raskaalta käyttää sitä tarvitsevissa matchupeissa - lähinnä juurikin Tronia vastaan, jolloin QQta pystyisi käyttämään käytännössä joka vuoro vuorolta 3 lähtien. Toisaalta tarvittaviin manoihin päästessä Field of Ruin on älytön lappu. Joskus kuitenkin vastapelaajalta haluaa tuhota basicceja, ja siihen Field ei pysty.

FIELD OF RUIN ON PELASTAJA. FIELD OF RUIN ON MESTARI. ELÄKÖÖN FIELD OF RUIN.

Cyclelandit
Liian hitaita kun haluaa pelata ländejä pöytään. Vaikka efekti on Loamin kanssa hirvittävän vahva niin useammin halutaan pystyssä tuleva ländi. Mahdollisesti 1-off, tähän asti olen suosiolla jättänyt väliin.

Ensimmäiset testit cyclemailla tuntuivat hyville, katsotaan muutaman turnauksen jälkeen onko muutos pysyvä.
Cyclemaat ovat erinomainen tapa käyttää Loamia korttietuvehkeenä ja kaivuenginenä. Pelatkaa.

« Viimeksi muokattu: 29.05.19 - klo 15:53 kirjoittanut Yms »
Lightning Bolt, when cast,
Deals three damage to target
Creature or player.

Poissa Yms

Vs: [Modern] Assault Loam
« Vastaus #1 : 06.05.18 - klo 16:09 »
Pelailtiin paikallisella kaupalla nelisen rundia modernia. Lyhyesti raporttia/muistiinpanoja:

R1: Ponza 2-1
G1 aloitetaan nostolla, pultataan vihun manamies ekalla vuorolla ja rullataan voittoon.
G2 Jatketaan samoin mutta vihu nostaa kaasua. Lopulta tulee turpiin kun Loamaan, pelaan landin ja unohdan toisella puolella olevan nopan edustavan Beast Within-toksua jolloin vihu ajaa letaaleita. Puuh.
G3 Nopea lukko sut pois.

R2 BW Eldrazi Taxes: 1-2
G1 Vihulla on nopeita pieksuja mutta stabiloidaan viiteen lifeen Assault Loamilla ja voitetaan nopeasti peli. Turnauksen ainoa judgecall tulee kun vilautan pari landia ja sanon tappavani vihun Thought Knot Seerin, johon vihu respondaa vialilla ja Flickerwispilla. Kysyn mihin väliin se pelataan (kädessä on vielä kolmas maanu), vihu on sitä mieltä että oon pitänyt prioo assaultin kanssa ja samaa mieltä on judgekin. Tästä turhautuneena ammun kaverin piiloon kahdessa vuorossa.
G2 Hajoilen edellisrundin ruulauksiin ja pidän huonon käden jossa ei ole kaasua ja vihulla sitä riittää.
G3 Vihu nostaa tarpeeksi kaasua ja en kaiva Bridgeä tai nopeaa comboa.

R3 Jund 0-2
Sekoittaessa vihu flippaa Inkkarin ja suolavesi alkaa valua selkää pitkin. Matchup on kauhea.
G1 Pulttaan kaksi tarmoa pois, vihu pelaa kaksi lisää ja kasvattaa ne pulttirangelta. Pelaan pari bridgeä jotka poistetaan Decaylla ja Pulsella. Nyyh.
G2 Samoilla linjoilla mennään, vihulla on laadukkaampaa tavaraa kuin minulla. Vihu on onneksi ennalta tuttu joten ei harmita hirveästi. Naureskellaan edelliselle matsillemme jossa resolvasin UWRää vastaan ekan vuoron Blood Moonin ja vihu ei resolvaa mitään.

R4 Colorless Eldrazi 2-0
G1 Pelaan bridgen ja voitan.
G2 Vihu ei poista bridgeä Thought Knot Seerillä jostain syystä ja voitan.

Nopea turnaus 2-2 recordilla. Paremmin pelaamalla olisi ollut väh. 3-1. Cycleländit tuntui mukaville, manojen auki pitäminen vihun vuorolle on jees ja topdeckscaboissa nostetut Loamit nostaa näillä lappuja. Jatkoon.

Huomenna pelataan Aasian Eternal Weekendin Modern-triaali, lisätekstiä tulossa!
Lightning Bolt, when cast,
Deals three damage to target
Creature or player.

Poissa Rancid-

Vs: [Modern] Assault Loam
« Vastaus #2 : 06.05.18 - klo 17:26 »
R2 BW Eldrazi Taxes: 1-2
G1 Vihulla on nopeita pieksuja mutta stabiloidaan viiteen lifeen Assault Loamilla ja voitetaan nopeasti peli. Turnauksen ainoa judgecall tulee kun vilautan pari landia ja sanon tappavani vihun Thought Knot Seerin, johon vihu respondaa vialilla ja Flickerwispilla. Kysyn mihin väliin se pelataan (kädessä on vielä kolmas maanu), vihu on sitä mieltä että oon pitänyt prioo assaultin kanssa ja samaa mieltä on judgekin. Tästä turhautuneena ammun kaverin piiloon kahdessa vuorossa.

Terveisiä tuomarille:
Lainaus käyttäjältä: Magic Tournament Rules, 4.2 Tournament Shortcuts
Whenever a player adds an object to the stack, he or she is assumed to be passing priority unless he or she explicitly announces that he or she intends to retain it. If he or she adds a group of objects to the stack without explicitly retaining priority and a player wishes to take an action at a point in the middle, the actions should be reversed up to that point.
« Viimeksi muokattu: 06.05.18 - klo 17:27 kirjoittanut Rancid- »
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Yms

Vs: [Modern] Assault Loam
« Vastaus #3 : 06.05.18 - klo 17:46 »
R2 BW Eldrazi Taxes: 1-2
G1 Vihulla on nopeita pieksuja mutta stabiloidaan viiteen lifeen Assault Loamilla ja voitetaan nopeasti peli. Turnauksen ainoa judgecall tulee kun vilautan pari landia ja sanon tappavani vihun Thought Knot Seerin, johon vihu respondaa vialilla ja Flickerwispilla. Kysyn mihin väliin se pelataan (kädessä on vielä kolmas maanu), vihu on sitä mieltä että oon pitänyt prioo assaultin kanssa ja samaa mieltä on judgekin. Tästä turhautuneena ammun kaverin piiloon kahdessa vuorossa.

Terveisiä tuomarille:
Lainaus käyttäjältä: Magic Tournament Rules, 4.2 Tournament Shortcuts
Whenever a player adds an object to the stack, he or she is assumed to be passing priority unless he or she explicitly announces that he or she intends to retain it. If he or she adds a group of objects to the stack without explicitly retaining priority and a player wishes to take an action at a point in the middle, the actions should be reversed up to that point.

Asiaa käytiinkin läpi pelin jälkeen tuomarin & paikalla olleen lvl2 kanssa juurikin tätä kohtaa näyttäen, pelien aikana en jaksanut kaivaa rulequoteja esille.
Lightning Bolt, when cast,
Deals three damage to target
Creature or player.

Poissa Yms

Vs: [Modern] Assault Loam
« Vastaus #4 : 07.05.18 - klo 16:47 »
Aasian Eternal Weekendin Modern-triaalia pelattiin tänään neljä kierrosta. Kyseiset trialit ovat mielenkiintoisia: jos pelataan alle viisi kierrosta, swissin jälkeinen voittaja saa byen. Viisi kierrosta on maksimimäärä, jolloin kaikki 5-0 menevät saavat byen. Kuulostaa hullulle, mutta kai se toimii.

Mennäänhän peleihin.

R1: Bye.
Pelailtiin hupareita nopeasti voittaneen Ponza-miehen kanssa. Pitelen heikkoja käsiä ja kaveri Stone Rainaa pakan suohon kahdesti ennen kakkoskierrosta. Onneksi tästä kerkeää skarpata.

R2: Goblins 2-1
G1 nostan poistoja ja saan kolmosvuoron loam + assault-lukon. Viimeistelen pelin yhden counterin vialilla, jotta vihu ei pääse heittämään Goblin Grenadeja päähän.
Side: +1 Destructive Revelry, -1 Faithless Looting
G2 pidän kömpelön käden jossa kolme ländiä, pari pulttia ja Chandra, en nosta neljättä ländiä viiteen vuoroon ja vihu pelailee Mogg War Marshaleita jotka ajavat voittoon.
G3 pelaan kolme Vialia peräkkäisillä vuoroilla, kolmannen jääden pöytään faksipoistojen loputtua. Lisäksi pari bridgeä ja pienen kaivamisen jälkeen Assault hoitavat pelin.

R3: Ponza 0-2
Sama mies jonka kanssa pelailtiin hupareita. Hymäilen itsekseni että nyt pitäisi mennä puhtaasti päivä päätyyn.
G1 Vihulla on hidas käsi mutta niin on minullakin, katsellaan toisiamme silmiin kunnes vihu pelaa Bloobraid into Stone Rain nelosvuorolla. Kiviä satelee juurikin sopivaan tahtiin että bridgen takana kurkistelee neljä Chandraa joita ei ikinä saatu kädestä liikkumaan. Tilttailen nestehukkaan (Koreassa nyt noin +26C päivisin ja kosteus alkaa nousemaan) ja kolmanteen mainitappioon kaveria vastaan.
Side: +3 Molten Vortex, -1 Simian Spirit Guide, -2 Chandra. Olisi pitänyt myös sidettää kaukoputki sisään mutta unohtui itsekseni mutistessa.
G2: Vihu nostaa laatua ja vastauksia omiin laitteisiin.

Rundien välissä murjotan kulmapöydässä ja lipitän vettä kuin nääntynyt kissanpentu. Trendiksi on noussut Restore Balance-pelaajan ajallemeno jälleen kolmosrundilla, jonka hän jälleen häviää. Tästä kohentuneella mielialalla viimeiselle kierrokselle.

R4: 5c Humans 2-1
G1 Aloitan t1 Chalicella mutta vihu pelaa paremmin t1 Cavern of Soulssin. Freebooter vie tarvittavat vehkeet ja hyvin ajoitettu Meddling Mage estää paluun peleille, jolloin ihmiset kerkeävät aggroamaan meidät piiloon.
Side: +3 Molten Vortex +1 Abrupt Decay, +1 Sorceerous Spyglass, -3 Chalice, -1 Chandra, -1 SSG.
G2 pidän tiukan hanskan joka pulttaa ensimmäisen uhkan, pelaa nopean Assaultin ja loamaa vihun kauas pois.
G3 Vihu pelaa t1 Noble into Sin Collector joka ei osu mihinkään. Vastaan Assaultilla jonka jälkeen pitää hieman kaivella Loamia varten. Tällä aikaa vastapuoli pelaa pari Freebooteria siltoihin ja Loaminkin löytyessä kädestä ilmestyy Meddling Mage. Kuorin tarvittavat resurssit (lue: ländit) vihamiesten tappoon ja vihun voittoon.

Nelosrundi päättyi ajallaan kun Restore Balance-mies sai byen.

Lopputulos 3-1 ja kolmas sija. Cyclemaat tekivät taas töitä, välillä voittaen pelejä ihan pöytään pelattuina - lisäländit tuntuvat hyvälle. Ykkös- ja kakkosvuorolla pultin pelaaminen yleensä riittää interaktioksi, jolloin yksittäinen täpissä tuleva ländi ei haittaa. Tuntuu että pakassa on menty selkeästi eteenpäin, mutta jotain vielä puuttuu.
Lightning Bolt, when cast,
Deals three damage to target
Creature or player.