Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Uuden aloittelijan uusiwanhat deckit - risut/ruusut/kommentit tervetulleita  (Luettu 6196 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ExE

Heipä hei!

Olen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen aloitellut uudestaan korttien lätkimisen. Olen 27-vuotias liikaa töitä tekevä ja liikaa pelaamiseen kiinnostunut olut-entusiasti pääkaupunkiseudulta. Tarkoitus olisi alkaa pikkuhiljaa saamaan kaveripiiristä hauskaa lätkintä seuraa aktivoitua ja ehkä jopa aktivoitua itse joihinkin drafti-turnauksiin. Tuolloin kymmenen vuotta sittenkään meno ei ollut ihan hirveän vakavaa, mutta hauskaa pelaaminen oli. Nyt kun on sitten hieman enemmän rahnaa, mutta ei välttämättä aikaa piti mietiskellä josko sitä alkaisi taas vähän harrastamaan tätäkin. Kommentit olivat sen suuntaisia, että valintaa palata mtg-pariin voi verrata siihen alkaisiko vetämään crackia. Pohdin, että tästä jää sentään jotain käteen.

Muistan omista "aktiivi"-ajoista sen, että punanen spellideck oli tosi jees, mutta myös sen että ajatus oli tehdä kova B/W-decki. Nyt olenkin ostanut starter kitin, fatpackin, kasan boostereita ja muutamia kortteja kavereilta pyörimästä. Tahtoisin tuohon deckiin hieman kommentteja ja/tai ideoita kun ei tosiaan ole tullut lätkittyä vielä ihan kauheasti, jotta muistuisi mieleen mitä pitäisi muistua mieleen. Pienen pienenä punaisena lankana oli saada lifelinkin kautta elämää ja hyödyntää näin Divinity of Prideä, pystyä murtamaan spellideckien manaa edes hieman Vindicatella, spammata edes vähän lämää samaisiin spellideckeihin army of darknesseilla ja saamaan isoja iskuja Sorin's vengeancella. Ihan basic-kommentit tyyliin "tuo ei käy X-turnauksiin", "tuo on paska, tämä olisi jees" jne. ovat tosi tervetulleita.

Heittelen ehkä myöhemmin tähän samaan lankaan tai uuteen muita ideoita parista monodeckistä, mutta sidotaan tämä lanka ensin :)

Decki:
3 x Divinity of pride
1 x Deathbringer liege
4 x Gray merchant of Asphodel
4 x Tithe drinker
4 x Vampire nighthawk
4 x Child of night
4 x Rhox faithmender

4 x Mortify
4 x Vindicate
4 x Duress


4 x Orzhov guildgate
4 x Scoured Barrens
2 x Radiant fountain
7 x Swamp
7 x Plains


MUOK: ilmeisesti en osaa linkata edes kortteja oikein.  ???
« Viimeksi muokattu: 04.11.14 - klo 01:31 kirjoittanut ExE »

Korttien oikea linkitys: kirjoita kortin nimi, esim Springleaf drum, sitten valitse kortin nimi (Springleaf drum) sitten paina nappia, jossa näkyy magic-kortin takapuoli (Springleaf drum)

Poissa Gagis

Tuo pakka suorastaan huutaa tarvitsevansa Gray Merchant of Asphodeleja. Jos jotain pitää ottaa tieltä pois, aloittaisin Staffeista, koska ne ovat aivan uskomattoman paskoja lappuja. Sen jälkeen lähtisivät Sorinin kostot ja Army of the Damnedit, koska molempien manahinnat ovat melko kohtuuttomia. Blood Baron of Vizkopa ja Serra Ascendant menevät myös väreille mukavasti.
« Viimeksi muokattu: 22.10.14 - klo 17:26 kirjoittanut Gagis »
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Rancid-

20 ländiä on ihan liian vähän, jos pakassa on yli 3 manan kortteja. Suunnilleen 24 on semmoinen hyvä lähtökohta.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa ExE

Kiitoksia paljon kommenteista. Tuota Gray merchant of Asphodel pointtia pohdiskelin, mutta en yhtäkään korttia ole onnistunut vielä käsiini saamaan. Landeista olen auttamattomasti hukassa ja varmasti tarvitsen siinä saralla "Muutaman" pelikerran ennenkuin saan touchia.

Sorinit kuulosti kivalta, mutta manapointti on oleellinen varmasti. Staffit kuulosti kivoilta ja illanistujaisissa olen saanut niillä aikaan jotain. Totuus voi oman kodin seinien ulkopuolella olla toki toinen :)

Poissa WoRMaSTeR

Staffit kuulosti kivoilta ja illanistujaisissa olen saanut niillä aikaan jotain.
Voit ajatella sitä niin että vaikka siinä lukisi 3 manaa: you gain 10 life sitä ei pelattaisi. Harvemmin niistä saa edes sitä 10 lifeä pelin aikana. Feed the Clan on esimerkiksi paljon parempi kortti jos elämää haluaa ja sitäkään ei pelaa kukaan missään. Kortti on vähän semmoinen "feelgood" kun se tekee pitkän pelin aikana monta kertaa jotain. Oikeasti pelkän lifen gainaaminen ei normaalissa mtg pelissä tee juurikaan mitään (muutakun korttietua vastustajalle), useat aloittelijat lankeavat siihen ansaan.
« Viimeksi muokattu: 22.10.14 - klo 17:55 kirjoittanut WoRMaSTeR »

Poissa ExE

Hyvä pointti. Siksipä nuo muistelemani punaiset deckit kai olikin niin hyviä jo silloin kun ne pisti pelkästään kovasti lämää ja nopeasti.

Onko muuten ylipäänsä mitenkään järkeä lähteä rakentelemaan tässä vaiheessa ja tällä kokemuksella deckiä, joka voisi vastata sekä tuollaisiin spell-painotteisiin deckeihin sekä creature-spam-deckeihin? Tai siis tottakai on järkeä, mutta mitäkukamissähämiten? Onko jotain peukalusääntöjä?

Parhaiten olisi tietennii vain pelata, pelata ja pelata, mutta kun tulee tukkaan niin että turbaani heiluu. Niin oppii, mutta voittaminenkin olisi ihan jees.

Poissa Gagis

Tässä on perusrakenne kyllä jo ihan kohdillaan, eli samaa ideaa kannattaa jatkokehittää. 4 Mortifyä ja 4 Vindicatea on todella hyvä poistopaketti, 22-24 ländiä riittää tarjoamaan manat, ja sitten pitää vain säätää creaturejen määriä ja hintoja sen verran, että joka vuorolla voi castata jotain. Yksi vaihtoehto olisi pelata halpaa discardia, niin voi pelin alussa keskittyä ottamaan vastustajilta pahat kortit pois, ja loppupelissä pelata isoja pivejä, jotka lyö lujaa ja antaa paljon devootiota harmaalle kauppamiehelle.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Wrakis

  • Kuopio
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Karplusan Forest, punaista, Birds of p... Eiku vit
Ota Sorin's Vengeancet pois ja pistä tilalle jotain kaunista ja halpaa.

Poissa Frost

Onko deckillä tarkoitus pelata lähinnä vain casuaaleja keittiönpöytäpelejä kavereiden kanssa vai tehdä siitä laillinen johonkin viralliseen formaattiin (esim. Legacy, Modern tai Standard)? Mikäli mielessä on joku tietty formaatti, se tietenkin rajoittaa mitkä kortit ovat sallittuja ja mitkä tarpeeksi vahvoja pelattavaksi. Mutta, tämän hetkisen deckilistan perusteella kyseessä tuntuisi olevan casuaali pakka joka ei formaateista välitä?

Landeistä voisit korvata Orzhov Guildgate samantien uusimmassa setissä tulleella Scoured Barrensilla, joka sopisi hyvin myös tuohon lifegain teemaan, se on rahallisesti myöskin vain muutaman centin kortti. Mikäli budjetissa on varaa, niin tietenkin voit harkita niiden jälkeen myös Temple of Silencea ja Caves of Koilos tai jos rahaa löytyy jopa: Godless Shrine, Fetid Heath, Marsh Flats tai Urborg, Tomb of Yawgmoth. Hyvä ländipohja on koko deckin perusta.

Pois deckistä kannattaa ehdottomasti jättää molemmat Staffit, sekä Army of the damned, Sorin's Vengeance ym. yli viiden manan maksavat kortit, sillä ne ovat liian hitaita ja kömpelöitä, vaikka Dark Ritualeita pelaatkin.

Aikasemmin ehdotettuja Gray Merchant of Asphodeleja kannattaa ehdottomasti pelata 4x deckissä. Etenkin mikäli aiot pitää deckissä paljon mustaa manacostissaan sisältävät creaturet kuten tuon Divinity of Pride. Se ei myöskään ole kallis kortti koska on uudehko ja commoni.

Mustalta discardiksi voi miettiä Duressia tai Inquisition of Kozilekia, poistoksi Dismember. Valkoiselta poistoksi voi lisätä Path to Exilen tai Swords to Plowshares. Kortinnostoa ja -etua pakka voisi saada esim. pelaamalla Phyrexian Arenaa?

Teemaan liittymättömiä, mutta hyviä ja kohtuu edullisia musta/valkoisia kortteja ovat Lingering Souls ja Tidehollow Sculler.

Mikäli Planeswalkeri kiinnostavat, niin miten olisi esim. Sorin, Lord of Innistrad tai Sorin, Solemn Visitor?

Poissa ExE

Mahtavia vinkkejä! Tuo scoured barrens on täysin uusi tuttavuus, mutta sopisi kyllä tuon deckin mindsettiin hyvin. Onkohan taasen luvassa retki Pasilaan...

Deckin tarkoitus on lyhyellä aikavälillä pistää pataan casuaaleissa, mutta rakennella myös pikkuhiljaa deckiä moderniin ja sitten kun pääsee kärryille vielä enemmän uusista korteista, alkaa lätkimään standardia. En tiedä meneekö tuo nyt jotenkin loogisesti tai ei. Saa antaa suosituksia. Ennen vanhaan (haha) pelailtiin muistaakseni siten, että oli omat kootut deckit ja sitten siten että oli vain noi uusimmat kortit.

Planeswalkereita on ole varmaan koskaan käyttänyt. Mietintämyssyä tarvii.

Poissa hallava

Staffien tilalle saattaisi myös sopia esim. Nyx-Fleece Ram jos haluat pitää slotin samalla teemalla. Vaikka kortti ei häikäisekään hyvyydellään niin on sitä näkynyt standardissa jossain sideboardeissa burnia vastaan. Toimii myös blokkerina melko tehokkaasti.

Jos moderni kiinnostaa niin seuraavanlaiset kortit olis laillisia: Linkki. Esim. tota Dark ritualia ei vois pelata modernissa (valitettavasti! olishan se hauskaa). Modernissa on kans yks dekki joka pyörii lifegainin ympärillä, nimeltään Soul Sisters. Ei ole juurikaan saavuttanut turnausmenestystä mutta kyllä sitä joku harva pelaa (esimerkki dekistä). Jos taas BW sinällään kiinnostaa, on Wizardsilla itse asiassa myynnissä moderniin tarkoitettu BW Tokens event deck (dekkilista) mikä itseasiassa ei ole hullumpi. Jos kiinnostut siitä enemmän yks jäbä jenkeissä pelaili sitä erilaisissa turnauksissa ja kirjoitteli päiväkirjaa, linkki alkuun löytyy tästä.

Jos Gray Merchantit kiinnostaa ja niitä ei löydy mistään, pistä vaikka yv:tä niin lähetän ilmaseksi. Omistan setin joka kerää vaan pölyä sekä ylimääräisiä kirjekuoria.

Poissa ExE

Fleece-kaverit vaikuttaa mielenkiintoisilta. Olen nyt koittanut vähän kartottaa pienen manacostin creature, joita voi spämmiä alkuun tai vaihtoehtoisesti lopussa. Alussa lähinnä sen takia, että saa edes jotain kentälle. Lopussa olisi kiva olla jotain lifegainia varsinkin jos kentällä on faithmender.

Modernin säännöt häätyy kyllä lueskella vielä kertaalleen ja tsekkailla kortit ennen kuin alkaa ees haaveilemaan siitä.

Nuo linkkaamasi deckit ja blogi menee lukuun. Ehkäpä tässä duunireissun junamatkoilla ehtis sit perehtyä. Gray merchantit toki kiinnostaa!

Poissa freedfromthereal

Modernin säännöt häätyy kyllä lueskella vielä kertaalleen ja tsekkailla kortit ennen kuin alkaa ees haaveilemaan siitä.

Nuo linkkaamasi deckit ja blogi menee lukuun. Ehkäpä tässä duunireissun junamatkoilla ehtis sit perehtyä. Gray merchantit toki kiinnostaa!

Säännöt ovat kyllä samat kaikissa magicin formaateissa, vaikkakin legacyssä ja modernissa tulee vastaan suuremman korttipoolin takia enemmän outoja tilanteita ja interaktioita kuin vaikka standardissa.

Tässä linkkiä oppaisiin eri formaateista, sekä ban-listat.

(Käytän hetken manaamaan wizardsin nykyisen saitin käyttöliittymäsuunnittelua.)
« Viimeksi muokattu: 24.10.14 - klo 09:58 kirjoittanut freedfromthereal »
"It's that moment of dawning comprehension I live for."
- Hobbes, Calvin and hobbes

Poissa ExE

Joo, pahoittelut epäselvästä terminologiasta :) Nuo sallitut kortit oli tosiaan se mitä piti tsekkailla. Nuo setit on tullut tsekattua, mutta sitten tarkemmin se mitä kortteja mihinkin kuuluu ja ei, ei selviä vielä korttia vilasemalla.

Poissa freedfromthereal

Joo, meinasin ensin linkata vanhentuneen DCI-sivun mutta onneksi hoksasin heti että tulin tunaroineeksi. Tuossa edellisviestissäni pitäisi nyt siis olla ne oikeat sivut.
"It's that moment of dawning comprehension I live for."
- Hobbes, Calvin and hobbes

Poissa ExE

Tulipahan mieleen, että onko jotain nyrkkisääntöä siihen miten paljon kannattaa olla noita poistokortteja ja onko suhde creature poistojen ja esim. land-poistojen kannalta tärkeä. Lisäksi pohdin tässä ihan modernin ja kasuaalin kannalta, että mitkä olis parhaita manakortteja. Modernissa ei liene sallitu monetkaan "maksa 1 mana, saa kaksi lisää". Noi "erikoislandit" sit tietenki, mutta ne on sitten kalliita.