Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Päivän pickin pohdiskelua  (Luettu 944831 kertaa)

0 jäsentä ja 3 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa nikoh

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1110 : 10.03.13 - klo 22:45 »
saat anteeksi :). Mysteerinen mielipide, saisiko hieman laajennettua?

boros charm ei varmasti ole lähelläkään paras limitedissä, mutta puhuinkin lähinnä eternal formaatteja ajatellen. Tiedän kyllä, että pick tehdään kuitenkin limitediä ajatellen.

Poissa monkoosi

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1111 : 10.03.13 - klo 22:57 »
Ei varmaan puhtaassa limited ketjussa lähetä puhumaan random formaateista... Ihan jo sen takia, ettei jokainen joka kerta tultuaan syytetyksi pölhöydestä rupeais selittämään kommenttiaan random formaateilla.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1112 : 10.03.13 - klo 22:58 »
Limitedissä paras WR maksava lappu lienee Truefire Paladin, joskin Sunhome Guildmage tulee lähelle. Paras charmi on Orzhov Charm, kahden manan instant poisto.

Ja tässä ketjussa jutellaan limitedistä, ei muusta.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Co

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1113 : 11.03.13 - klo 01:03 »
Ei tehnyt mieli pelata Orzhovia. Valitsin Biomassan, koska hauska finisheri ja pelattavahko Gruulissakin. Lisäksi pussissa paljon hyvää vihreätä. Tod.näk. joku herkku kiertää takaisin!
"Fight? I cannot. I do not care if I live or die, so long as I can rest."

Poissa Padishar

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1114 : 11.03.13 - klo 11:26 »
Mikään noista kolmesta ominaisuudesta ei ole läheskään niin hyvä efekti kuin kahden manan destroy target creature, joka Ground Assault useimmiten on.

Kumma juttu, luuletko että se kortti ois kovin reilu jos yhdessä kortissa sais kolme parempaa moodia, kun kolmessa muussa kortissa yksittäin? Se minkä takia kaikki charmit on vähintään pelikelposia, on se joustavuus minkä ne suo, vaikka moodit ois vähän kehnot. Ne on enemmänkin moodiensa summa, kun pelkästään miten hyvä sen paras moodi on.

Sitäpaitsi kahden mana lava axe on borokselle varmasti vähintään yhtä hyvä efekti kun konditionaalinen sorcerypoisto. Vaikka Ground assault maksais WR, ja avaisin sen kanssa p1p1 boros charmin, ottasin boros charmin sen yli 100% ajasta massiivisen fist pumpin saattelemana. Vaikka sen pelaa 95% ajasta kahden manan lava axena (joka on borokselle aivan kilipäisen älytön määrä reachia), voit silti pihdata sitä kädessä kaikkien combattien ajan, ja pääset aina valitsemaan otatko mielummin tähän combattiin kuolemattomat kavut, vai pihtaatko edelleen lava axea / countteria poistoon.

That being said, pelkästään boros charmin kaks ekaa moodia tekee siitä aivan älyttömästi paremman kortin kun kahden manan sorcery (pseudo)poisto.

Satun ehkä just ja just tajuamaan, että charmin yksittäiset moodit eivät yleensä voi olla yhtä tiettyä lappua parempia. Tuo lyhyt vastaus oli vain vastine näille kohtuu naurettavalle kolmelle perustelulle, joihin olisin ihan yhtä hyvin voinut heittää vasta-argumenttia Ground Assaultin puolesta:

Lainaus
Boros Charmin ominaisuus 1: vihulaiselle 4 päihin (Tällä voi voittaa pelin, ground assaultilla ei)
Boros Charmin ominaisuus 2: KAIKILLE omille permanenteille indestructible (Tämä instanttina vastauksena ground assaulttiin tai blokitaan/ajellaan surutta)
Boros Charmin ominaisuus 3: Double strike yhdelle miehelle (Ajetaan kovaa tai blokataan ja poistetaan vastustajalta miehiä).

1: Destroy target creature auttaa useammin voittamaan pelin kuin 4 damagea päähän, kun sillä voi poistaa pahimman blockerin tai se auttaa reissitilanteessa poistamalla vastustajan nopein kello. Ja sen voi pelata muulloinkin kuin silloin kun vastustaja on neljässä tai vähemmässä lifessä.
2: Oman ukon pelastaminen on heikompi kyky kuin vastustajan ukon poistaminen. Tietenkin tällä voi silloin tällöin pelastaa useampia, ja se toimii hyvin battalionin kanssa, myönnettäköön.
3: Tämä on combat trickinä huonompi kuin perusjöndet, ja päähän ajettaessa harvoin relevantti, koska moodi on ykkösmoodia parempi vain silloin kun hyökkääjällä on vähintään 5 poweria, mikä on harvinaista Boroksella.

Sanoin "lähellekään niin hyvä kuin Ground Assault" juuri siksi, että charmin monikäyttöisyys tuo kortille jo itsessään peliarvoa mikä pitää huomioida, mutta koska destroy target creature on niin paljon vahvempi efekti kuin valinta näistä kolmesta, niin silti Ground Assault menee korttina tuon charmin edelle.

Ground Assault myös harvoin on muuta kuin suora poisto. Alkupelissä kun on vähän ländejä, ei vastustajan pelaamat ukot kovin iso-toughnessisia ole, joitain seiniä lukuunottamatta (ja näitä päin voi ensin ajaa ja poistaa sitten, jos niistä haluaa eroon). Kun peli on edennyt vähän pidemmälle, 4-5 ländiä riittää poistamaan vihreitä pihvirareja lukuunottamatta ~kaikki formaatin ukot.

Ja mikä ongelma Boroksella on reachin kanssa? Commonilta löytyy Act of Treason ja Madcap Skills, ja lentureiden lisäksi Mugging ja Court Street Denizen auttavat pääsemään läpi myöhemmässäkin vaiheessa peliä. Ja jos tulee board stallia niin battalionin avulla monet ukot paranevat reilusti, ja Massive Raid on myös erinomainen näissä tilanteissa. Pikkaat näemmä siis Boros Charmin esim. Muggingin, Homing Lightningin ja muidenkin W/R-poistojen yli, koska Ground Assaulttia parempaa poistoa ei taida noille väreille olla.

Boroksella häviää paljon useammin siihen kun alkupeli tyssää kehnoon kurvahdukseen, eikä siihen että saa ajettua vastustajan pieneen life totaliin ja sitten loppuu bensa, ja siinä tilanteessa stabiloiva poisto on juuri sitä mitä tarvitsee. Ja aika usein myös niissä tilanteissa kun 4 damagea riittää voittamaan, se poisto toimii ihan yhtä hyvin kuin direct damage, joko siten että saa raivattua tien yhdelle ekstrahyökkääjälle tai saa yhden vuoron lisäaikaa ajoon kun poistaa sen vastustajan lethaalia lyövän ukon. Toki Charmissa on nuo kaksi muutakin ominaisuutta, jotka tekevät kortista pelattavan myös silloin kun neljä damagee päähän ei riitä. Destroy target creature kun tuppaa kuitenkin aina olemaan tosi hyvä efekti, niin ei semmoinen kortti mitään moodeja kaipaakaan vierelleen.

Siis Boros Charm on hyvä kortti ja semmoisen pikkaan itsekin kohtuu korkealle, mutta en kyllä missään tapauksessa hyvän poiston yli.

Poissa KukistajA

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1115 : 14.03.13 - klo 04:28 »
Lainaus
Ja mikä ongelma Boroksella on reachin kanssa?

Se, että vaikka kurvahdat hyvin, ni sun äijät jää rimpuloiks hyvin nopeesti jos vihu kurvahtaa esim. gruulilla samaan tapaan. Boroksella curvepeak pitäs olla kakkosessa, ja ite pyrin välttämään dekissä neljän manan vehkeitä mahollisimman pitkälle, pl. tietty pommit.

Lainaus
Commonilta löytyy Act of Treason ja Madcap Skills, ja lentureiden lisäksi Mugging ja Court Street Denizen auttavat pääsemään läpi myöhemmässäkin vaiheessa peliä.

Noista korteista mikään ei oo reachia. Acti on jotain sinne päin, Madcap skills on yhtä paljon reachia kun Dark Depths. En sano että ne ois huonoja (valkonen denizen on vähän so-so), mutta reachia ne ei varsinaisesti ole.

Lainaus
Ja jos tulee board stallia niin battalionin avulla monet ukot paranevat reilusti, ja Massive Raid on myös erinomainen näissä tilanteissa.

"Monet ukot paranevat reilusti" on tietty aika leveästi sanottu, mutta Skyjet ja Halberdiers on kaks commonia jotka on a) hyviä b) paranee (semi)relevantisti skillillään. Sen lisäks on boros elite ja firefist striker unkeissa. Joka tapauksessa battalionin ongelma standoffissa on se, että et haluu ajaa kahta äijää päin seiniä vaan sen takia että pääset tekemään skyjetillä kolme päähän. Ja jos massive raid on menossa dekkiin, ni draftissa on menny joku tosi pahasti pieleen.

Lainaus
Pikkaat näemmä siis Boros Charmin esim. Muggingin, Homing Lightningin ja muidenkin W/R-poistojen yli, koska Ground Assaulttia parempaa poistoa ei taida noille väreille olla.

Otan mielummin Muggingin ku charmin, mutta kohtuu lähellä on. Homing Lightning jää kilometrin charmille ja muggingille pikkijärjestyksessä.

Lainaus
Boroksella häviää paljon useammin siihen kun alkupeli tyssää kehnoon kurvahdukseen, eikä siihen että saa ajettua vastustajan pieneen life totaliin ja sitten loppuu bensa...

Selitit just saman asian kaksilla eri sanoilla. Paitsi jos toi eka lause tarkottaa, että oot pitäny paskan käden etkä osannu mulligoida.

Lainaus
Sori nyt mutta se ei oo edes paras charmi.

Imo suoraan parempi kun BW.

Lainaus
..eikä myöskään paras WR maksava kortti.

Eipä kai ole, kun väreillä on kaks supernutsia äijää ja yks erittäin hyvä ko. CMC:ssä.
Allekirjoitus näkyy vain MtgSuomi Premium™ -jäsenille.

Poissa mahonen

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1116 : 14.03.13 - klo 07:16 »
Acti on reachia, jos sillä ottaa Sylvan Primordialin.

Ps. Muutenkaan yllä olevat selitykset ei ainakaan meikäläiseen uppoa millään tavalla. Boros Charmi on vasta 3. paras charmeista, Massive Raidi menee Borokseen helposti yhtenä kappaleena, joudut olemaan yksin punasella jos haluut curvesi loppuvan kahteen.

Poissa teemuhy

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1117 : 14.03.13 - klo 08:18 »
Eipä kyllä vastaa mun draftien tosiasioita about mitkään noista. Jossain FNM-paistilaatikon ihmemaassa voi saada ties minkälaiset vehkeet, mutta kyllä mä useimmiten Massive Raidia pelaan. Kakkosdropit ei sinne päin oikein pelaavien draftatessa paljoa kiertele. Mätäkeppi ja Act jos ei anna pakalle reachia, niin suositellaan oppimaan pelaamaan niitä paanuja. Pidän itse BW- ja UG-charmeja Boorista parempana, muut on jossain siellä samoilla leveleillä.
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa Meltyman

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1118 : 14.03.13 - klo 09:59 »

3: Tämä on combat trickinä huonompi kuin perusjöndet, ja päähän ajettaessa harvoin relevantti, koska moodi on ykkösmoodia parempi vain silloin kun hyökkääjällä on vähintään 5 poweria, mikä on harvinaista Boroksella.


3 + 3 = 6 ?...  EDIT: Augustus joo totta totta... , Eli double strike on heikko, koska se "vaan" auttaa poistamaan vihun ukkoja puolustuksessa tai hyökkäyksessä, tai tekee 10+ päähän :D

Boros Charmin pickaaminen Ground Assaultin yli on ymmärrettävää, jos forcettaa borosta, mutta ei se kyllä parempi lappu ole.

Itse pickasin Boros Charmin, koska sen jokainen vaihtoehto on ollut tarpeellinen ja se on voittanu niin paljon pelejä minulle, että vaikutti pickaukseen.

Ahnettahan on olettaa, että saisi sen boroksen täyteen 2-droppia ja sen 18-19 miestä, jolloin tuo lappu loistaa, mutta jos sen saa aikaiseksi, on vaikeaa hävitä. :)
« Viimeksi muokattu: 14.03.13 - klo 10:18 kirjoittanut Meltyman »

Poissa Augustus

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1119 : 14.03.13 - klo 10:07 »

3: Tämä on combat trickinä huonompi kuin perusjöndet, ja päähän ajettaessa harvoin relevantti, koska moodi on ykkösmoodia parempi vain silloin kun hyökkääjällä on vähintään 5 poweria, mikä on harvinaista Boroksella.


3 + 3 = 6 ?...


Jos sä hyökkäät ja pääset läpi 3/3 miehellä ja annan sille double striken, vastustaja saa 6 päähän. Jos hyökkäät samalla ukolla, pääset läpi ja ammut Boros Charmilla 4 päähän, vastustaja saa 3+4=7 vahinkoa. Saman laskutoimituksen voi sitten tehdä myös esim. 4/4 ja 5/5 ukoille ja tulla johtopäätökseen, että ukon pitää olla 5/5, jotta "double strike" -moodi tekisi enemmän vahinkoa kuin "4 päähän" -moodi.

Poissa Padishar

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1120 : 14.03.13 - klo 17:08 »
Lainaus
Ja mikä ongelma Boroksella on reachin kanssa?

Se, että vaikka kurvahdat hyvin, ni sun äijät jää rimpuloiks hyvin nopeesti jos vihu kurvahtaa esim. gruulilla samaan tapaan. Boroksella curvepeak pitäs olla kakkosessa, ja ite pyrin välttämään dekissä neljän manan vehkeitä mahollisimman pitkälle, pl. tietty pommit.

Lainaus
Commonilta löytyy Act of Treason ja Madcap Skills, ja lentureiden lisäksi Mugging ja Court Street Denizen auttavat pääsemään läpi myöhemmässäkin vaiheessa peliä.

Noista korteista mikään ei oo reachia. Acti on jotain sinne päin, Madcap skills on yhtä paljon reachia kun Dark Depths. En sano että ne ois huonoja (valkonen denizen on vähän so-so), mutta reachia ne ei varsinaisesti ole.

No terminologiasta en rupea kinastelemaan. Jos sun mielestä ainoa reachia antava efekti on pelaajaan osuva poltto niin olkoon niin. Joka tapauksessa nuo mainitut kortit auttavat tilanteessa, jossa vastustaja on päässyt stabiloimaan. Kun se vastus on siinä 4 lifessä ja sun kolme 2/2 ukkoa tuojottaa kahta kaksnelosta, niin kyllä nuo mainitsemani kortit toimivat aivan yhtä hyvin kuin Boros Charmikin finishereinä. Sen takia en näe miksi Boros Charm pitäisi first pickailla hyvän poiston yli, kun sille löytyy todennäköisemmin korvaavia kortteja kuin laatupoistolle.

Lainaus
Lainaus
Boroksella häviää paljon useammin siihen kun alkupeli tyssää kehnoon kurvahdukseen, eikä siihen että saa ajettua vastustajan pieneen life totaliin ja sitten loppuu bensa...

Selitit just saman asian kaksilla eri sanoilla. Paitsi jos toi eka lause tarkottaa, että oot pitäny paskan käden etkä osannu mulligoida.

No on kyllä aivan kaks eri asiaa. Huono kurvahdus (joka voi esim. johtua siitä, että mulligoi ja mulligoi eikä siltikään saa nopeaa kättä, tai vastustaja poistaa pari ensimmäistä droppiasi ja et ehdi ajaa kovin paljoa päähän ennen vihun stabilointia) tarkoittaa juuri sitä, että vastustaja jää tuonne 10+ life totaleihin. Tällöin hyvällä poistolla on paljon helpompi päästä vielä kääntämään pelitilanne kuin Boros Charmilla. Ja kuten olen jo sanonutkin, niin jos peli tyssää siihen että vastustaja jää siihen 4 lifeen, niin poisto usein auttaa siinäkin tilanteessa ajamaan toisen pois vuoron tai kahden aikana. Eli tilanteet, jolloin haluaisi mielummin Charmin ovat harvemmassa kuin ne tilanteet, jolloin haluaa poiston.

Poissa jupu_

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1121 : 15.03.13 - klo 10:26 »
Kuinka väärin on että nappasin kiltamaagin helixlenskarin yli?

Poissa monkoosi

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1122 : 15.03.13 - klo 10:31 »
Jotakuinkin niin väärin ku voi vaan tehdä.

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1123 : 15.03.13 - klo 23:44 »
Päivän FNM:n P1P1: Enkeli ja kiltamaagi. Otin enkelin. Kävi kummasti ja kiltamaagi meni nelospikiksi pöydän toiselle Boros-pelaajalle o_O
P1P2: Cloudfin Raptor vs Boros Elite. Päätin enkelin olevan niin vahva että yritän sitä pelata ja jatkoin Boros-linjalla loppuun asti. Enkeli oli eri hyvä lentävä hille joka kerran ampui päähän kun vastuksella oli ns. manaongelmia useita vuoroja. Muut pelit se olisi voittanut jos olisi ollut parempi curve eikä dekkiä täynnä nelos- ja vitosdroppeja.
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa Härsilä

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1124 : 16.03.13 - klo 01:02 »
Uusimmasta pussista Consuming Aberration selkeästi voimakkain kortti. Limitedissä hieman aliarvostettu Dimir saattaa avata mahdollisuuksia pickata lisää passattyja Dimir -käyttiksiä ja rareja. Shadow slice tai Last thoughts todennäköisesti toinen pick.

Poissa Rancid-

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1125 : 16.03.13 - klo 01:04 »
Otetaan Drakewing Krasis. Annetaan paistin vieressä kilahtaa paskararelle.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Härsilä

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1126 : 16.03.13 - klo 01:21 »
Otetaan Drakewing Krasis. Annetaan paistin vieressä kilahtaa paskararelle.

Sehän olisi tietysti "varmempi" ratkaisu. Dimirille meno ekasta pickistä vaatii tiettyä rohkeutta, mutta niinkuin sanoin:  pakka voi nousta vahvaksi, kun olettaa että Dimirin korteista ei käydä yhtä suurta kilpailua kuin muista. Lennart Lindeman valitsi Pro Tourilla suunnilleen samannäköisestä pakasta juuri Aberrationin.

Poissa Härsilä

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1127 : 16.03.13 - klo 01:27 »
Otetaan Drakewing Krasis. Annetaan paistin vieressä kilahtaa paskararelle.

Eikä tuo kyllä mikään paskarare ole, jos sen ympärille osaa pakan rakentaa. 

Poissa teemuhy

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1128 : 16.03.13 - klo 17:06 »
Miten tuo vehje vaatii pakan rakentamista ympärille? Tuota termiä käytetään ihan miten sattuu. Varmaankin yritetään vaikuttaa osaavalta korttivelholta, kun osaa rakennella pakkaa hienosti kortin ympärille.
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1129 : 16.03.13 - klo 19:05 »
Mäkin lähdin kolmeykköselle. Kivan nopea lenturi ja kivan iso poweri, joka evolvaa ennen sitä pelatut ukot aina.
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa Härsilä

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1130 : 16.03.13 - klo 22:12 »
Miten tuo vehje vaatii pakan rakentamista ympärille? Tuota termiä käytetään ihan miten sattuu. Varmaankin yritetään vaikuttaa osaavalta korttivelholta, kun osaa rakennella pakkaa hienosti kortin ympärille.

Tarkoituksena oli osoittaa, ettei Consuming Aberration ole limitedissä "paskarare", niinkuin Rancid asian ilmaisi. Hyvä pointti sinänsä, että Aberration ei tarvitse pakanrakennusta ympärilleen ollakseen pelattava Dimir-pakassa. Saadakseen kortista kaiken hyödyn irti olisi hyvä pitää silmällä millaukseen soveltuvia Dimir-kortteja. Aberration kasvaa nopeasti useimman poiston tavoittamattomiin - ja jos sen kanssa pääsee untappaamaan voi olla hankala hävitä. Useat pelattavat kortit vaativat tiettyä pakanrakennusta ympärilleen (tässä tapauksessa esim. Dimir), eikä sen huomaamiseksi tarvitse mikään korttivelho olla.

Poissa Rancid-

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1131 : 17.03.13 - klo 00:11 »
Nyt on vähän taas sellanen "are you kid fucking me" -fiilis. Mulla on Aberrationin pickaamatta jättämiselle kolme perustelua:

1) Dimir on huonoin kilta.
2) Dimir on selvästi huonoin kilta.
3) Dimir on aivan naurettavalla marginaalilla huonoin kilta.

Ai miten niin muka? No katotaas:

OrzhovBorosGruulSimicDimir
Multicolor commonExecutioner's Swing, Kingpin's Pet, Purge the ProfaneMartial Glory, Wojek Halberdiers, Skyknight LegionnaireZhur-Taa Swine, Ruination Wurm, Primal VisitationDrakewing Krasis, Shambleshark, HydroformParanoid Delusions, Mortus Strider, Psychic Strike
Multicolor uncommonOne Thousand Lashes, Cartel Aristocrat, Vizkopa ConfessorOrdruun Veteran, Truefire Paladin, Fortress CyclopsGhor-Clan Rampager, Frenzied Tilling, Ground AssaultNimbus Swimmer, Urban Evolution, Elusive KrasisDinrova Horror, Bane Alley Broker, Call of the Nightwing
Hybrid common/uncommonBeckon Apparition, Gift of OrzhovaShattering Blow, Arrows of JusticePit Fight, Burning-Tree EmissaryBioshift, Merfolk of the DepthsDeathcult Rogue, Coerced Confession

Jos tuon taulukon perusteella Dimir ei näytä joka suuntaan selvimmältä häviäjältä ja killalta, jolle joudutaan kun ei millekään muulle päästy, kannattaa miettiä uudestaan sitä, hiffaako limitedistä sittenkään ihan niin paljoa kuin luulee.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa malin

  • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • **
  • Taas Helsinginforssassa
Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1132 : 17.03.13 - klo 00:54 »
Tänään otin neljänelosen. En ole varma, olisiko pitänyt ottaa todella hyvä ykkösdroppi eli Experiment One.

Syndic -veronallekarhu ja Raptor lienevät suoraan huonompia. Jos tuo 6/6 rare mahtuu (= joutuu) dekkiin, ollaan jo heikoilla koska kyseessä on heikko filleri - olet usein jo hävinnyt ennen kuin sen saa peliin ja se ei peliin tullessakaan voita peliä suoraan.
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa monkoosi

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1133 : 17.03.13 - klo 10:30 »
Musta toi raptori on hulluna parempi ku experimentti.

Poissa Rampe

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1134 : 17.03.13 - klo 11:04 »
Onhan tuo Rampager otettava tuolta, Gruulilla on tullut vedettyä molemmat Gatecrashin draftit. Kakkosvaihtoehtona olisi varmaankin Syndic of Tithes.

Poissa Raith

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1135 : 17.03.13 - klo 13:12 »
Nyt on vähän taas sellanen "are you kid fucking me" -fiilis. Mulla on Aberrationin pickaamatta jättämiselle kolme perustelua:

1) Dimir on huonoin kilta.
2) Dimir on selvästi huonoin kilta.
3) Dimir on aivan naurettavalla marginaalilla huonoin kilta.

Ai miten niin muka? No katotaas:

OrzhovBorosGruulSimicDimir
Multicolor commonExecutioner's Swing, Kingpin's Pet, Purge the ProfaneMartial Glory, Wojek Halberdiers, Skyknight LegionnaireZhur-Taa Swine, Ruination Wurm, Primal VisitationDrakewing Krasis, Shambleshark, HydroformParanoid Delusions, Mortus Strider, Psychic Strike
Multicolor uncommonOne Thousand Lashes, Cartel Aristocrat, Vizkopa ConfessorOrdruun Veteran, Truefire Paladin, Fortress CyclopsGhor-Clan Rampager, Frenzied Tilling, Ground AssaultNimbus Swimmer, Urban Evolution, Elusive KrasisDinrova Horror, Bane Alley Broker, Call of the Nightwing
Hybrid common/uncommonBeckon Apparition, Gift of OrzhovaShattering Blow, Arrows of JusticePit Fight, Burning-Tree EmissaryBioshift, Merfolk of the DepthsDeathcult Rogue, Coerced Confession

Jos tuon taulukon perusteella Dimir ei näytä joka suuntaan selvimmältä häviäjältä ja killalta, jolle joudutaan kun ei millekään muulle päästy, kannattaa miettiä uudestaan sitä, hiffaako limitedistä sittenkään ihan niin paljoa kuin luulee.

Ihan pätevä taulukko, mutta justiinsa sen takia että Dimir on "aivan naurettavalla marginaalilla" se paskin kilta, moni muuten ihan pätevä limited-mies jättää sen täysin auki niin että se yksi urhea mies joka sitä lähtee kasaamaan saa yleensä kaikki noista Dimir-vehkeistä. Jos et usko random-fooruminyyppää, usko raakaa dataa:

http://puremtgo.com/articles/ars-arcanum-gatecrash-draft-overview


Dimir on kiltana selvästi vähiten dräftätty, mutta jostain kumman syystä sen voittoprosentti on Orzhovin kanssa kaikista paras. Kiitos juuri sellaisten ihmisten jotka jättävät ottamatta hyvää Dimir-kamaa, koska se on "täyttä paskaa".

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1136 : 17.03.13 - klo 14:16 »
usko raakaa dataa:

http://puremtgo.com/articles/ars-arcanum-gatecrash-draft-overview

Dimir on kiltana selvästi vähiten dräftätty, mutta jostain kumman syystä sen voittoprosentti on Orzhovin kanssa kaikista paras. Kiitos juuri sellaisten ihmisten jotka jättävät ottamatta hyvää Dimir-kamaa, koska se on "täyttä paskaa".

Ota huomioon että tuo data on kerätty ensimmäisen viikon aikana jolloin keskimääräinen pelaaja oli normaaliakin enemmän pihalla. Kerron ihan oman statistiikan, olen dräftännyt GTC:tä hieman alle 20 kertaa, päätynyt Dimirille kahdesti ja jäänyt finaalien ulkopuolelle molemmilla kerroilla (8-4 jonossa voittoon tähän mennessä 7 kertaa, splitti neljästi, semit hävinnyt kolmesta ja ekaan matsiin jääty viidesti). Kaikilla muilla killoilla on voitettu vähintään kerran ja kerran 4CG:llä.

Lisäksi tuo artikkeli sisältää semmoista strategista paskanpuhumistä ettei paremmasta väliä:

Lainaus
Boros tries to win by playing out a lot of creatures, while Simic tries to win by stacking up +1/+1 counters on one creature. Most importantly, Simic just dies to Boros. It is hard to imagine a better matchup for Boros than Simic; they won’t play out many blockers, so you can get in early. They don’t have many early game attackers, so you don’t have to worry about going on the offensive. When Simic finally does build up a big, evasive attacker, Boros can just use an Act of Treason on it and finish off the game.

Ilmiselvästi artikkelin kirjoittaja haluaa opastaa paistit pois nutsiboroksesta että hänen omat mahdollisuutensa paranevat. Kyllä tuo sisältää ihan asiaakin kuten sen että formaatti on nopea ja että yli viiden manan spellejä ei halua juuri pelata elleivät ne ole pommeja (ja silloinkin niiden nimi on syytä olla Aurelia tai Zegana).
« Viimeksi muokattu: 17.03.13 - klo 14:30 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa hall0n

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1137 : 17.03.13 - klo 14:59 »
Dimir-miehet vissiin yrittää sanoa, että jos on ainoa dimirin draftaaja niin voi saada hyvän pakan aikaan. Tämän takia ei kannata lähteä p1p1 Dimirille. Jos pöydässä on joku muukin kilissyt sinimustalle niin siinä onkin sitten jo kaksi käytännön byetä.

Rancidin taulukko myös osoittaa, että vaikka olisikin ainoa ko. killan draftaaja, niin siltikään sitä herkkua ei ihan loputtomasti ole jaossa.
« Viimeksi muokattu: 19.03.13 - klo 19:40 kirjoittanut hall0n »

Poissa Rampe

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1138 : 18.03.13 - klo 11:06 »
Tämän päivän korteista ykkösenä lähtisi Domri ja sitten tungettaisiin 17 landin lisäksi pelkkää ukkoa dekkiin.

Poissa Tiemuuu

Vs: Päivän pickin pohdiskelua
« Vastaus #1139 : 18.03.13 - klo 13:14 »
PT:llä puhuttiin siitä miten joku pro oli valinnut pussista mukiloinnin Domrin yli. Itse menin Domrilla kuitenkin.