Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Kivinen Masters 25 katsaus  (Luettu 4646 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Kivinen Masters 25 katsaus
« : 12.03.18 - klo 11:45 »

Iconic Masters oli hieno setti dräftätä, sisällöltään muuten vahvaa tuubaa ja on edelleen saatavilla internjetistä ja hyvin varustelluista korttipelimyymälöistä. Vaikka edellinen setti myikin kyseenalaisesti, Rannikon Velhot puskevat uutta tuotetta tiskiin Masters 25:sen muodossa juhlistaakseen pelin 25-vuotista taivalta. Aseistettuna spoilerilla lähdin selvittämään onko setti ikonista jörbylää vai täyttä timangia.

Sisältö

Masters 25 on ns. masters tason setti ja se sisältää ainoastaan reprintattuja kortteja. Boksissa on 24 boosteria ja yhden boosterin MSRP hinta on ameriikan ihmemaassa $9.90 mikä taipuu Suomessa noin kymmeneen euroon. Yhdessä boosterissa on 15 korttia joista yksi on aina takuuvarmasti foili. Settisymboli on tyylitelty planeswalker-haarukka minkä edessä on 25 numeroina. Rariteetin selvitys symboolista on haastavaa, onneksi kortin alalaidasta tämän voi tarkistaa kirjaimina. Odotusarvo setin sisällölle oli kova, osaltaan pahasti kontanneen Iconic Mastersin jälkeen, osaltaan sen että kyseessä on juhlavuotta varten tehty julkaisu.

Mythiccien osalta huomio keskittyy kahteen kärkeen. Jace, the Mind Sculptor ja Imperial Recruiter ovat molemmat kalliita (toistaiseksi), tosin eri syistä. Jacen hinta oli hyvin stabiili ennen kuin se unbännättiin modernissa jonka jälkeen "satasen Jaska" oli jälleen sadan euron hintainen, Recruiter on ollut kallis huonon saatavuuden takia enemmän kuin suuren kysynnän. Legacyssä Imperial Painter otti osumaa kun toppi bännättiin joten kysyntä on vieläkin ohuempaa kuin aiemmin. Varsinkin Recruiterin hinta on jo tullut alaspäin siitä mitä se ennen settiä oli. Muita kiinnostavia mythiccejä setissä ovat Chalice of the Void ja Ensnaring Bridge, molempia pelataan laajalti ja muutamista reprinteistä huolimatta kummankin hinta on ollut korkealla tasolla eikä varmasti tästäkään reprintistä huolimatta laske kuin tilapäisesti.

Näiden neljän lisäksi mythic slotissa tulee "ihan kelvollista" tavaraa kuten Vendilion Clique, Phyrexian Obliterator ja Animar, Soul of Elements, mutta sen jälkeen loput kahdeksan ovat jopa luokitusen "EDH rare" alapuolella. Voi sitä onnekasta joka aukaisee boksistaan Doomsdayn, Tree of Redemptionin ja Akroma, Angel of Furyn. Osan mythiceistä kohdalla rariteetti on ihan selkeästi limitedin tasapainotuksen takia, mutta varsinkin Harminpuun(tm) reprint on täysin turha ja tilalla olisi jälleen kerran voinut olla Tarmogoyf.

Rareissa huomio keskittyy jälleen kerran ländeihin, kärjessä Rishadan Port jonka reprinttiä on odotettu pitkään ja hartaasti. Tämän lisäksi reprintataan koko Eventiden enemyfilterländien kavalkaadi kuten Twilight Mire ja Fetid Heath. Näiden lisäksi huomionarvoisia reprinttejä ovat Blood Moon (jälleen kerran), Azusa, Lost but Seeking, Thalia, Guardian of Thraben sekä kaksi pactia viidestä eli Summoner's Pact ja Pact of Negation. Muutoin rareista löytyy osastoa "ihan kiva" kuten Eidolon of the Great Revel ja Coalition Relic, mutta iso osa on ihan puhdasta bulkkia. Huomattavaa on että varsinkin filter ländien hinta on nojautunut enemmän huonoon saatavuuteen kuin korkeaan kysyntään joten niiden hinnat tulevat romahtamaan tämän reprintin myötä.

Uncommoneissa ja commoneissa reprintataan kysyttyjä kuponkeja kuten Street Wraith, Cursecatcher ja Simian Spirit Guide sekä pauperin takia keulinut Ash Barrens. Lightning Bolt ja Swords to Plowshares ovat mukana ties kuinka monetta kertaa. Relentless Rats on commoni joten sen loppukin arvo tulee romahtamaan, samoin käy Nettle Sentinelille. Kaiken kaikkiaan varsinkin limitedin näkökulmasta setti sisältää mukavia arkkityyppejä ja kulmia dräftäykseen.

Foilien osalta kortit sisältävät vesileiman alkuperäisestä settisymbolista tekstiboksissa mikä tekee näistä ainakin allekirjoittaneen mielestä hienoja ja jälleen kerran osasta korteista on uusi artti joten tämän uuden artin foilien arvossa tulee näkymään ylimääräistä nostetta.


Hinta

Saffron Olive suorittaa joka setin kohdalla EV laskentaa. Tämän setin kohdalla EV kirjoitushetkellä on noin 215$ eli melko linjassa setin sisällön kanssa. Bokseja on mahdollista ostaa suomalaisista korttikaupoista ennakkotilauksena hinnan ollessa noin 200 euron nurkilla sekä niitä myydään MCM:ssä tällä hetkellä huokeimmillaan 170€+postit hintaan.

(click to show/hide)

Kuten ylläolevasta graafista voidaan huomata, on hinta elänyt ja alun kovan nousun (Jacen unbän ja Recruiterin spoilaus) jälkeen ollaan tultu alas päivä päivältä.

En pidä settiä läheskään yhtä huonona EV:n osalta kuin paljon parjattua Iconic Mastersia, mutta varianssi on jälleen kerran todella isoa boksista toiseen. Lisäksi tuo laskennallinen EV tulee varmasti setin julkaisun jälkeen romahtamaan ja olen varma että bokseja tulee saataville ainakin MCM:ään nykyistä huokeampaan hintaan. Avaamalla "satasen jaskan" on varmasti hyvillä mutta on todellakin mahdollista myös saada tyhjä arpa jolloin koko boksista tulee vain noin viiden kympin kortit. En jälleen kerran suosittelekaan setin avaamista vain avaamisen ilosta vaan dräftäämistä hyvässä seurassa jolloin saadaan vaikeasti mitattavaa suuretta eli hauskaa.
« Viimeksi muokattu: 14.03.18 - klo 06:04 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Masafer

Vs: Kivinen Masters 25 katsaus
« Vastaus #1 : 12.03.18 - klo 14:29 »
Kelpo katsaus, oispa samantasoista luettavaa joka päivä.