Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Kivinen Modern Horizons katsaus  (Luettu 5379 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Kivinen Modern Horizons katsaus
« : 05.06.19 - klo 09:51 »

Ultimate Mastersin myötä Masters setit kuopattiin, mutta jotain siintää horisontissa. Onko se lintu? Onko se lentokone? Ei, se on MODERN HORIZONS!

Sisältö

Modern Horizons on kokonaan uudenlainen tuote. Setin kortit ovat laillisia kaikissa ei-rotatoivissa formaateissa ja se sisältää kokonaan uusia ja ennen näkemättömiä kortteja reprinttien lisäksi. Boksissa on 36 boosteria. Wizards luopui ohjeellisten vähittäismyyntihintojen käytöstä, mutta käytännössä boosterit ovat noin kaksi kertaa niin kalliita kuin normaaleissa seteissä.

Yhdessä boosterissa on 17 korttia joista yksi on ns. art-card jossa on setissä esiintyvien korttien taidetta isommassa muodossa (ei-pelilaillinen) sekä yksi kaksipuoleinen tokeni. Joka neljäs tokeni on foili, mutta tällöin se ei ole kaksipuoleinen.

Tärkeänä huomiona setin printrun EI ole normaaliin tapaan rajoitettu eli se on normaalien settien tapaan on-demand printattu. Tämä ei tarkoita sitä etteikö esimerkiksi ensimmäinen printrun menisi kuumille kiville, mutta vastaavasti settiä ei kannata varastoida komeroon paaleittain eikä setin kortit ole välttämättä mitään suojaisia sijoituskohteita. Paljon kaikkea mielenkiintoista silti tulee sekä Moderniin ja muihin formaatteihin. Setissä ei ole yhtään uutta mekaniikkaa, mutta vanhoja tykitetäänkin sitten koko arsenaalilla. Settiä onkin kutsuttu Time Block kakkoseksi koska se poimii paljon ideoita rakastetusta ja vihatusta Time Spiral/Planar Chaos/Future Sight blokista.

Mythiceissä on monta varsin mielenkiintoista uutta korttia. Wrenn and Six pitää kirjoitushetkellä setin kalleimman kortin valtikkaa ja tuo tarjolle käyttökelpoisen kahden manan planeswalkerin. Kortti on mielestäni tällä hetkellä aavistuksen verran ylihinnoiteltu siihen nähden mitä se tarjoaa, mutta ns. preorder planeswalker vero on edelleenkin fakta. Urza, Lord High Artificer on yhden kortin engine joka pesee, linkoaa ja sopivilla mausteilla voittaa pelin käden käänteessä. Tosin modernissa neljän manan creaturen näin pitäisikin tehdä joten näenkin kortin todennäköisemmin EDH pöydissä. Hinnassa on flavööri-lisä. The First Sliver tarjoaa Commander pelaajille jälleen uuden vaihtoehdon komentajaksi ja on aiheuttanut merkittävien muiden slivereiden hintaan nousupaineita. Toisin kuin kaksi edellistä, katson että tämän nykyinen ennakkohinta on varsin kohdillaan.

Echo of Eons tuo timetwisterin takaisin ja tällä kertaa lisää siihen flashbackin. Efekti on huima ja flashback hinta edullinen joten tätä saatetaan pelata commander-rinkien ulkopuolellakin. Seasoned Pyromancer näyttää mihin nuori tulimaagi pystyy vanhoilla päivillään. Korttia myytiin ennakkoon alle kympillä mikä oli todellinen alennushinta, nyt ennakkohinnat pyörivät kahden kympin pohjoispuolella kuten kuuluukin. Näen että tämä kortti varmimmin modernissa käytössä setin mythiceistä. Muut setin mythicit ovatkin luokkaa söpö (Serra the Benevolent), EDH-käyttis (Unbound Flourishing), flavöörisoturi (Yawgmoth, Thran Physician), paskamoksi (Mox Tantalite) ja pari varsin voimallista miekkaa (Sword of Truth and Justice, (Sword of Sinew and Steel)) jotka tekevät tuhojaan limitedissä mutta eivät tule keikuttamaan venettä constructed formaateissa. Ja näin on hyvä koska uusien staplejen printtaaminen mythic slotissa olisi aika ikävää. Setin työhevoset löytyvätkin rareista.

Setin value on sen ländeissä sanotaan. Tämä on totta tälläkin kertaa. Horizon Canopy tulee takaisin vihavärisenä cyclenä. Fiery Islet on arvokkain ja nyt hieman ylihintainen, Sunbaked Canyon, Nurturing Peatland, Waterlogged Grove ja Silent Clearing ovat hyvin nipussa ja mielestäni oikeammalla hintatasolla juuri nyt. Prismatic Vista tarjoaa mielenkiintoisen efektin yksi- tai kaksivärisille dekeille ja tämän kortin kysyntä saattaa yllättää.

Force of Negation tarjoaa isoveljensä tapaista efektiä, mutta tällä kertaa ei tarjota suojaa omalle kombolle vaan vastauksia siihen mitä vastustaja saattaa yrittää omalla vuorollaan. Samantapaisia kortteja on kokonainen cycle mutta näen että vain tämä sininen on harkinnan arvoinen. Toisin kuin alkuun uumoiltiin, setissä ei reprintattu Counterspelliä vaan tilalle saatiin Archmage's Charm joka tarjoaakin melkoisen työkalupakin vahvasti sinisille dekeille. Tämäkin kortti oli alkuun raskaasti aliarvostettu mutta hinta on jo korjaantunut odotetulle tasolle. Kaya's Guile tarjoaa samanlaisen sveitsinarmeijanlinkkuveitsen mustavalkoiselle, saa nähdä mahtuuko se midrangedekkeihin vai ei.

Goblin Engineer ei niinkään loista modernissa, mutta legacyssä se tarjoaa melkoisen työkalun sinänsä hieman syrjään jääneelle Painter-combolle. Hall of Heliod's Generosity tuo enchantmenteille tutun näköisen efektin, Unsettled Mariner hieman lisäsuojaa humaneille ja Giver of Runes äitinsä tapaisen suojelijan. Muutoin raret ovat hieman pettymyksiä tai tarkoitettu limitediä varten vaikkakin useampi kortti saa viittauksilla menneeseen hymyilemään.

Tärkeimmät reprintit/uutuudet moderniin ovat listattuna tässä:

Eladamri's Call
Scale Up, on uumoiltu että tämä saattaa olla tosi hyvä infectissä
Altar of Dementia
Goblin Matron
Fact or Fiction
Carrion Feeder
Lava Dart

Lisäksi Buy-A-Box promona reprintattiin Flusterstorm eli se on nyt modernlaillinen ja saattaa näkyä vastauksena Stormia vastaan sideboardeista.

Ai niin, setissä on myös Full-art Snow Covered Basic landit. Rejoice!

Hinta

Idea tuoda uusia kortteja suoraan moderniin standardin ohi on kiva ja odotettu, mutta jotenkin tuntuu että power levelin suhteen oltiin tällä kertaa varovaisia ja mitään todella rikkinäistä ei tuotu tarjolle.

Koska setti on rakennettu varsin eri tapaan kuin perinteiset Masters setit ja sitä printataan on-demand, ei EV oikein voi nousta yli boksin myyntihinnan. Ennakkomyynti on ennakkomyyntiä. Jos setti ei ole suosittu, yksittäisten singlejen (varsinkin ländien) hinnat tulevat nousemaan varsin koviksi ja päinvastoin. Suosittelenkin tutustumaan settiin joko sealedin tai dräftin kautta, limited näytti varsin kovaa taitoa vaativalta verrattuna moneen muuhun settiin ja osaa synergioista voi olla vaikeaa nähdä alkuun. Toivotan hauskoja hetkiä setin kanssa, osallistukaa avoimin mielin prereleaseihin jotka ovat tällä kertaa poikkeuksellisesti myös dräftinä tarjolla.
« Viimeksi muokattu: 05.06.19 - klo 10:05 kirjoittanut kivi »
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Kivinen Modern Horizons katsaus
« Vastaus #1 : 26.06.19 - klo 21:16 »
Pientä seurantaa setin tilanteeseen.

Wrenn and Six on nyt heittämällä setin kallein kortti, sekä Legacy (useita dekkejä) että Modern (Jund) ovat ottaneet kortin omakseen ja hinta käväisi jenkeissä jo 60 taalan tienoilla, Euroopassa 40 euron hintarajaa kolkuteltiin. Nyt settiä on tullut lisää kauppoihin ja kaikki eivät edes ehtineet edellistäkään satsia myydä loppuun joten on hyvä että kunnon chase mythic on löytynyt. Foilien hinnat ovat melkoisen pimeitä.

Force of Negationia on pelattu onnistuneesti Modern UW controllissa, tosin kortti ei missään nimessä ole mikään 4-of. Rarena hinta alkaa olla melkoisen lähellä tappia eli 30 euroa. Prismatic Vista on noussut maltillisesti ja minusta se on edelleenkin alihintainen kun sitä saa alle 20 eurolla. Lisää hyviä poimintoja ovat Fiery Islet ja Sunbaked Canyon jotka molemmat mielestäni kuuluvat 20 euron kerhoon, ei sen alle. Ainoa hintaa madaltava tekijä on tiedon puute siitä kuinka pitkään ja kuinka paljon settiä printataan.

Poimin vielä Seasoned Pyromancerin joka on hitaasti noussut julkaisun jälkeen sekä Giver of Runesin jonka ennakkomyyntihinta oli naurettavan alhainen kaksi euroa. Tällä hetkellä kortti tekee kauppansa 7-8 euron luokassa joka on lähempänä oikeaa.

Setti on limitedissä varsin viihdyttävä mikä tuli itsekin kokeiltua, tosin arkkityypeille ohjautuminen on ehkä omaan makuun hieman liian selkeää ottaen huomioon kuinka paljon hienoja mekaniikkoja ja interaktioita settiin on ladattu.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa zeeAbe

Vs: Kivinen Modern Horizons katsaus
« Vastaus #2 : 27.06.19 - klo 18:35 »
Ainoa hintaa madaltava tekijä on tiedon puute siitä kuinka pitkään ja kuinka paljon settiä printataan.

Tiedossahan on että settiä printataan niin pitkään kuin kysyntää on.

Käytännössä tämä siis tarkoittaa että seuraavat ~12kk settiä pitäisi löytyä kauppojen hyllyistä niin kauan kunhan sitä myydään (eli kaupat haluavat ostaa lisää). Ellei WotC sitten tee jotain muutoksia koskien näitä kesän spessusettejä.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Kivinen Modern Horizons katsaus
« Vastaus #3 : 28.06.19 - klo 12:25 »
Nimenomaan, onko sitä kysyntää? Coreset 2020 tulee aivan perään mikä käytännössä tarkoittaa että MH1:llä dräftätään huomattavan lyhyt aika. Kuinka paljon niitä boksin ostajia riittää? Toki jos singlejen hinnat nousevat riittävästi että boksin EV nousee reilusti plussalle niin kaupat availevat bokseja singlejen takia, mutta jotenkin tuntuu että näitä kortteja tulee olemaan kierrossa yllättävän niukasti ainakin tilapäisesti.

En missään tapauksessa suosittele ostamaan bokseja vaan sitä varten että pistää ne vaatehuoneeseen kasvamaan korkoa, sitä varten oli alkuperäiset Modern Masters -setit missä oli rajattu painos. Jotenkin vaan tuntuu että setti puskettiin ulos erittäin tiukkaan rakoon kalenteria, heti massiivisen suositun WAR:n perään ja vaikka kohdeyleisöt ovatkin eri niin tämä jää jotenkin väliinputoajaksi. Toivottavasti uudet modern laput pitävät mielenkiinnon yllä ja tätäkin dräftättäisiin.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Nekron

Vs: Kivinen Modern Horizons katsaus
« Vastaus #4 : 28.06.19 - klo 16:13 »
Nimenomaan, onko sitä kysyntää? Coreset 2020 tulee aivan perään mikä käytännössä tarkoittaa että MH1:llä dräftätään huomattavan lyhyt aika. Kuinka paljon niitä boksin ostajia riittää? Toki jos singlejen hinnat nousevat riittävästi että boksin EV nousee reilusti plussalle niin kaupat availevat bokseja singlejen takia, mutta jotenkin tuntuu että näitä kortteja tulee olemaan kierrossa yllättävän niukasti ainakin tilapäisesti.

En missään tapauksessa suosittele ostamaan bokseja vaan sitä varten että pistää ne vaatehuoneeseen kasvamaan korkoa, sitä varten oli alkuperäiset Modern Masters -setit missä oli rajattu painos. Jotenkin vaan tuntuu että setti puskettiin ulos erittäin tiukkaan rakoon kalenteria, heti massiivisen suositun WAR:n perään ja vaikka kohdeyleisöt ovatkin eri niin tämä jää jotenkin väliinputoajaksi. Toivottavasti uudet modern laput pitävät mielenkiinnon yllä ja tätäkin dräftättäisiin.

Ja siinä kaupat ovat varmasti avain asemassa. Jos vaan tätä MH dräftiä vaan mainostetaan ja tarjotaan kohtuu hintaisena ettei tässä ole sellaista "Premium" lisää niin aivan varmasti , ainakin itse, olen hyvin kiinnostunut.
Voisitko vastata painamalla "lainaus nappia" Kitos :)

Samaan sekavaan ketjuun postaaminen Nekronin ja kumppanien kanssa on tosin tunnetusti pelivirhe.