Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Inistrad midnight hunt - Day and night ja triggerit.  (Luettu 2162 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Telmonen

Viimeisimmässä Loading Ready Run pre-prerelease videon judge osuudessa käytiin läpi day / night ominaisuudet ja kyseisen videon mukaan päivä vaihtuu yöksi ja yö päiväksi ennen untap steppiä. Myöskin setin release noteissa mainitaan että päivä vaihtuu ennen untappia.
Mutta setissä on myös kortteja jotka triggeröityvät kun yö/päivä vaihtuvat, esim [[Brimstone Vandal]]. Joten missä kohtaa nämä triggerit menevät stackiin? Menevätkö ne stackiin ennen untap steppiä? Vai menevätkö ne jostain syystä stackiin vasta upkeepissä?

Edit: Tällä on merkitystä mikäli pelaajalla on instant speed removal jota hän ei halua käyttää omalla vuorollaan (esim. haluaa vaihtaa päivän yöksi). Mikäli jokin triggeri menee stackiin ennen untappiä, tämä mahdollistaa myös muiden triggerien laittamisen stackiin ennen untappia: Removal voidaan nyt käyttää vastustajan vuorolla ennen kuin vastustaja saa untäpättyä ländinsä.

Edit2: Löysin vastauksen.
https://mtg.fandom.com/wiki/Beginning_phase
Untap step:
No player receives priority during this step so spells or abilities cannot be played. Any state-based effects or triggered abilities that happen during this step are delayed until the upkeep step.
« Viimeksi muokattu: 17.09.21 - klo 10:48 kirjoittanut Telmonen »

Poissa luma

Vs: Inistrad midnight hunt - Day and night ja triggerit.
« Vastaus #1 : 17.09.21 - klo 11:13 »
Löytämäsi vastaus on oikea, eli triggerit menevät stackiin upkeepissa.