3) Kukaan ei puolestasi huolehdi säännöistä, ei pidä kortteja kädessä järjestyksessä, shufflaaminen vie yllättävän paljon aikaa, kello on vastustajan kanssa yhteinen eli koko kierroksessa on aikaraja, ei yksittäisellä pelaajalla. Pelit voivat päättyä tasapeliin.
Tähän vielä sen verran, että kannattaa aika kovastikin etukäteen varautua muutamiin filosofisiin eroihin. Pahvi- ja MODO-pelitavoissa on kummassakin joukko kämmejä, joita ei mitenkään voi tehdä toisessa mutta voi helposti tehdä toisessa. Vapaaehtoisiin efekteihin kannattaa opetella kiinnittämään huomiota. Kommunikaatio-ohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen.
Ja out of order sequencing ja muut vastaavat kannattaa hanskata. Ylipäätään kannattaa varautua siihen, että käytännön pahvipelissä on aina välillä tilanteita, joissa yhdellä tai kummallakaan pelaajalla ei ole täysin hanskassa se, missä kohti ollaan menossa ja mitä on tapahtumassa.
5) Riippuu paikasta, mutta yleensä ottaen on hyvä tapa ottaa omat tokenit/nopat mukaan sekä paperia ja kynä lifen ylläpitoa varten. Ländit voi olla myös kohteliasta ottaa mukaan, mutta aika monessa paikassa on boksillinen piestyjä ländejä tarjolla, joissakin paikoissa omat ländit ovat pakolliset.
Tähänkin vielä jonkin verran. Mieti MODOsta kaikkia sellaisia ylimääräisiä tilpehöörejä, mitä peli lykkää tiskiin sinun puolestasi. On aloitusnoppaa, nappien merkkareita, toksuja ja muuta krumeluuria. Ja elämäpistekirjanpito ja paljon muutakin, osa riippuu vähän formaatista. Yritä miettiä niille kaikille fyysiset vastineet ja roudaa mukanasi.
-- Nute
Oulu, tosin nyt tällä hetkellä Rovaniemi