Poromagia

Kirjoittaja Aihe: **Combo Casualiin**  (Luettu 4539 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Bodom2

**Combo Casualiin**
« : 06.06.06 - klo 09:22 »
Eli tarkoitus olisi tehdä suht kovatasoinen Comob pakka casuaaliin.

Ja heti ensimmäiseksi niille kauhistuneille pelaajille tiedoksi, että kyllä olen lukenut tämän.

Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä pakan T1 turnaukseen, tiedättehän sellaisen -"tää ei saa maksaa enempää kun 100€" tyyliin.

Mutta pakan kanssa on ruvennut tulemaan ongelmia. Olen hakemalla hakenut pakkalistoja netistä, joilla jaksaisi pelata pitkään niiden kokoamisen jälkeen, on tullut ajateltua kaikkea U/G/B- thresholdista G/R/W Zoo:hon.
Ailahtelevien mielijohteiden takia olen tehnyt monet kerrat todella typerästi, esimerkiksi huuto.netissä, missä palautteeni on tällä hetkellä -1  :( :'(
Olen huutanut kohteisiin sen enempää miettimättä ja joutunut sitten pahoittelemmaan kovasti että -"en tarvitsekkaan tota, sori!".
Se on ruvennut suoraan sanottuna v**uttamaan suunnattomasti.
Nyt vihdoin tajusin että unohdan koko turnaus idean ainakin muutamaksi vuodeksi.

Joo, siinäpä olikin melkeen turhan paljon tekstiä, nyt itse ideaan.

Haluasisin tehdä Combo-pakan joka heittää combon toimimaan mahdollisimman aikaisilla vuoroilla.
Ja nyt pyydänkin kaikkia mahdollisia käyttäjiä täälllä ehdottelemaan eri lappuja tai eri pakkoja, joista sitten valitsen mieleiseni idean ja vien sillä casualimme seuraavat pari vuotta ilman häviöitä :D

Jotkut teistä voivat olla ideaani vastaan, mutta jos olisitte tilanteessani tekisitte (??ehkä??) samoin.
Meidän neljän hengen kaveriporukassamme on kuitenkin:
-Dragon ilman bazaareja ym powereita
-Aluren
-Affinity (se muuten lyö nopeesti)
-T1 Bird sh*t (fowit, neulat ja rodit)

Juuri tämän takia haluan Combon jolla saan maksettua kaiken noille takaisin  ;)
Meillä kaveriporukassa on sillä lailla, että mitä tahansa lappua saa pelata, kunhan niitä on max 4 kpl pakassa.
Eli ideoita vaan niin paljon kun lähtee, myös hyvät/omaperäiset ideat käyvät hyvin.

Vielä yksi pyyntö:
EI mitään Dragon-comboja kiitos, kaikki muut käy.

Kiitos mielenkiinnosta.
« Viimeksi muokattu: 06.06.06 - klo 11:00 kirjoittanut Bodom2 »
Myydään leka maverick:

http://mtgsuomi.fi/listat/Bodom2/om/

Poissa Nastaboi

Vs: **Combo Casualiin**
« Vastaus #1 : 06.06.06 - klo 10:32 »
Suosittelisin Munapakkaa (topicin jälkimmäinen lista). Eli Helm of Awakening + Odysseyn munat. Häviää suoraan Null Rodiin, mutta on aivan mauton yksilö. Voit kokeilla myös Sensei's Divining Toppeja tuossa.

Horden Tendrils pelaa Infernal Contracteja ja muita draw4-vehkeitä, siitä voit koettaa työstää poweritonta versiota.

Legacyn bännilistalla Iggy Pop eli Ill-Gotten Gains -combo on ihan jees, mutta se vaatii Lion'a Eye Diamondit, joten se ei ole vintagelaillinen. Jos innostut tästä, niin sitä parempi, koska Legacy on mauton formaatti. Kannattaa kokeilla monomustaa versiota Infernal Tutoreilla ja ilman Intuitioneja, niin saat budjettiystävällisemmän.

Tässä pari vaihtoehtoa, mutta tuo Munapakka on näistä varmastikin paras ja toimii oikeasti ilman powereita. Vielä kun muutat manabasen kokonaan Cityiksi/Gemstoneiksi, niin halvalla lähtee.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa Bodom2

Vs: **Combo Casualiin**
« Vastaus #2 : 06.06.06 - klo 11:04 »
Kiitos paljon linkeistä nastaboi  :)

Valitettavasti noista mikään ei oikein iskenyt silmään.
Jotenkin toivoin jonkinsorttista Belcheriä tai vastaavaa, jonka voisi tunkea täyteen lion's eye diamondeja sekä lotus petaleja, ehkäpä jopa täyden setin windfalleja tai vastaavaa.

Lisaa vaan, jos ideoita on  :D

EDIT: tuossa on myös mielenkiintoinen viritys, ongelma on siinä että siinä on powerit.
Jos esim tuollaisen powerittomana ja toimivana saisi, ni tykkäisin
« Viimeksi muokattu: 06.06.06 - klo 11:26 kirjoittanut Bodom2 »
Myydään leka maverick:

http://mtgsuomi.fi/listat/Bodom2/om/

Poissa Nastaboi

Vs: **Combo Casualiin**
« Vastaus #3 : 06.06.06 - klo 12:06 »
Totta kai viimeisin viritys on mielenkiintoinen, kyseessä kun sattuu olemaan Vintagen historian hulluin combopakka, joka aiheutti Lion's Eye Diamondin JA Burning Wishin restrictoimisen.

Täältä löytyy ideoita Legacyn pelskeriksi. Pakka ei ole menestynyt missään isommassa turnauksessa, joten mitään "parasta listaa" ei toistaiseksi ole olemassa. Väsää vaikka noista oman mieltymyksesi mukaan.

Ja Windfall on pelskerissä ihan paska.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa Bodom2

Vs: **Combo Casualiin**
« Vastaus #4 : 06.06.06 - klo 12:19 »
mitenkäs tuo burning desires. toimiiko se ilman powereita?
tai oikeampi kysymys on että voiko sen saada toimimaan ilman powereita?
Myydään leka maverick:

http://mtgsuomi.fi/listat/Bodom2/om/

Poissa ilpo

Vs: **Combo Casualiin**
« Vastaus #5 : 06.06.06 - klo 12:31 »
Unohdin aikaisemmin mainita, että yksi budjetticombomahdollisuus on Kobolds. Tosin sekään ei aivan ilmainen ole, sillä Kobolttien hinta on noussut jonkin verran ja ne on hankala hankkia ellei tee kauppoja ulkomailla.

Jos haluaa aloittaa t1-turnauspelaamisen, kannattaa aloittaa ostamalla ne peruskäyttikset. Niitä ovat Force of Will, Null Rod, siniset dualit, fetsit jne. Ne mahdollistavat useiden budjettipakkojen pelaamisen ja helpottavat myöhemmässä vaiheessa, kun aletaan siirtyä yhä kalliimpiin pakkoihin (niissäkin pelataan Forceja, fetsejä ja dualeita). Peruskäyttikset siis mahdollistavat pelaamisen jo alkuvaiheessa ja ovat tärkeitä myös myöhemmin, kun pelaaminen vain vakavoituu. Vintagekäyttiksillä on myös tapa säilyttää tai jopa nostaa hintaansa, joten ne eivät ainakaan jää käteen, jos into formaatista joskus häviää. Tottahan on, että vintagen peruskäyttiksetkin maksavat jo jonkin verran (Forcet ~80/setti, dualit jo satkun luokkaa setiltä), mutta ottakaa huomioon, että jokainen formaatti vaatii oman aloituspanoksensa. Vintagessa monet hyvät budjettipakatkin maksavat jo satoja euroja. Jos et viitsi panostaa edes dualeita, Forceja tai Null Rodeja, kannattaa tosissaan miettiä, onko vintage juuri sinun formaattisi.

Burning Desirestä sen verran vielä, että kuten Nastaboi jo mainitsi, pakka on kolmisen vuotta vanha. Siitä on restriktoitu sekä LED että Burning Wish. Sitä ei myöskään saa sellaisenaan toimimaan ilman powereita, sillä juurikin niillä pelataan se ensimmäinen draw7 ja rikotaan LED responsena siihen. Juurikin nopeus on yksi Burning Desiren vahvuuksista, se nimittäin tappaa ennen kuin Mana Drain on aktiivinen. Ilman mokseja vastustaja saa countterinsa aktiivisiksi ja töräytys hankaloituu. Budjetticombo rakennetaan täysin eri pohjalta eikä vain vaiheta jo olemassaolevan combopakan powereita muihin kortteihin. Tästä hyviä esimerkkejä ovat munapakka ja kobolts. Niissä combo ja turautus on rakennettu täysin eri korttien varaan kuin vakiintuneissa combopakoissa.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Bodom2

Vs: **Combo Casualiin**
« Vastaus #6 : 06.06.06 - klo 13:36 »
"Budjetticombo rakennetaan täysin eri pohjalta eikä vain vaiheta jo olemassaolevan combopakan powereita muihin kortteihin."


Haluaisitko mahdollisesti kertoa tästä (priva tai tähän)??

Nyt rupes meinaan kiinnostamaan
Myydään leka maverick:

http://mtgsuomi.fi/listat/Bodom2/om/

Poissa ilpo

Vs: **Combo Casualiin**
« Vastaus #7 : 06.06.06 - klo 14:10 »
Näissä kahdessa casual-combotopicissa on haettu budjettiversiota jo vakiintuneesta t1-combopakasta, joka on tarkoitettu toimivan vain tietyllä tapaa tietyssä ympäristössä. Belskeriä tai jotain long.dekkiä ei tuosta vaan vaihdeta budjettipakaksi poistamalla powerit. Niiden toimintaperiaate perustuu powereihin. Budjetticombon on keskityttävä ihan eri asioihin. Koboltsipakassa esimerkiksi turahdus perutuu siihen, että pelataan ilmaisia miehiä ja täten kasvatetaan stormia, clampataan ne ja nostetaan uusia kortteja ja siten jatketaan turahdusta ja lopuksi pelataan Tendrils päähän. Munapakka toimii siten, että pelataan ilmaisia munia, tehdään manaa ja nostetaan kortteja ja samalla kasvatetaan stormia. Belskeri taas luottaa siihien, että ekavuoron pari rituaalia ja moksi riittää pelaamaan sen mauttomimman käskikortin, olipa se draw7, jolla nostetaan uusia kortteja ja koitetaan jatkaa pörinää tai olipa se suoraan belskeri, joka aktivoidaan sitä mukaa, kun siihen mana riittää. Longin peruspeli on samansuuntaista kuin belskerin: pelataan nopeata manaa, nostetaan uusi käsi ja pelataan lisää manaa, jolla nostetaan taas lisää kortteja. Tätä siihen asti, että mana riittää tekemään jotain mauttomampaa kuin kortinnostoon (esim. Will tai Tendrils). Ottamalla powerit pois mana voi riittää sen ensimmäisen nostokortin pelaamiseen, mutta kun siitä ei voikaan nostaa mokseja tai lotusta, dekki hyytyy ekan spellin jälkeen ja peli jatkuu vasta seuraavalla vuorolla, kun on manat auki.

Katsoppa munapakkaa ja koboltsia ja testaa niitä. Siinä on hyvät esimerkit, miten on rakennettu pyörivä combo ilman poweria. Poweriton Belskeri tai Long ei pyöri loppuun asti.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.