Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Pelin aloittajan etu mätsikissä  (Luettu 3239 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa barros

  • Hidas vaihtaja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Totuus iski kuin salami.
Pelin aloittajan etu mätsikissä
« : 16.01.20 - klo 09:59 »
Kuinka paljon mielestänne nopalla heiton suuremman silmäluvun saanut on suosiolla voittamaan koko pelin? Dekkikohtaista jakaumaa varmaan pitää joku taho, jos kukaan ylhäällä.

Sivuhuomiona aihe tuli mieleen monoW haikussa häviämäni nopan heitot ja tuloksena 0-2 Drop. Matseina siis UW ja Zoo väriläiskä pakat.
https://mtgsuomi.fi/listat/barros/ Scratching wall with claws.

What I learned there, during those weeks of rehearsal, would serve me for the rest of my life. - J. Huston

Poissa Possu81

Vs: Pelin aloittajan etu mätsikissä
« Vastaus #1 : 16.01.20 - klo 12:11 »
Yleisellä tasolla riippuu aika paljon formaatista ja sitten myös monista muistakin tekijöistä. Standardissa ja limitedissä ei tällä hetkellä keskimäärin vaikuta niin paljon, mutta vaihtelua tulee millainen matchup ja oma pakka on. Pidän tämänpäivän ongelmana mtg:ssa sitä, että pakat ovat hyvin lumipallomaisia kerryttäen voimaa joka vuoro, joka minusta on pitkälti planeswalkerien ongelma jotka samaan aikaan jäädyttävät pelitilannetta, että antavat etua abilityilla kun vastustajan täytyy hyökätä voimakkaisiin +-ability pw:n pelaajan sijasta. Myös nykyinen trendi, että kaiken pitää mennä leveälle edistää tätä snowballausta (kortteissa "nosta kortti"-toimintoja tai tekevät mukaansa tokeneja). Jos vastausta ei heti löydy, häviää pelin jo yhteen korttiin. MTG menettää todellista syvyyttää tässä hieman kun aloitus on selvä asia kaikkialla muualla kuin sealedissa(?)

Tämä nyt vain tälläistä yleistä heittoa. Mitä voimakkaampi formaatti niin sitä enemmän aloittajalla on etua. Olen yrittänyt miettiä, että millaisia tasapainotuksia peliin voisi tehdä, että tilanne olisi tasaisempi, mutta yksittäistä sääntöuudistusta on vaikea keksiä kun sen pitäisi olla ehkä formaattikohtainen. Parasta saada vain enemmän toistoja jolloin aloitusonni tasaantuu ja pitää yhtä turnausta vain arpana.
« Viimeksi muokattu: 16.01.20 - klo 12:20 kirjoittanut Possu81 »