Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Vintage-turnaus Oulussa 22.9.2006 TURNAUSRAPORTTI  (Luettu 6159 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ilpo

Laitetaanpa Oulun vintageskene taas pyörimään. Aloitetaan se pelaamalla T1-turnaus Oulun Fantasiapeleissä 22.9 perjantaina (silloin EI ole FNM-eventtiä).


Aika: 22.9.2006  klo 16.10 ->
Hinta:  5 euroa, kaikki palkintoihin. Palkinnot buustereita.
Paikka: Oulun Fantasiapelien pelitila.

Turnaus ei ole sanktioitu. Turnauksessa voi käyttää Proksyja. Määrästä voidaan keskustella tässä viestiketjussa, ehdotuksia otetaan vastaan. Ilmoittelen myöhemmin lopullisen proksyjen määrän.

Proksyt:  Määrä ilmoitetaan myöhemmin. Proksyttamisen voi suorittaa: 1) printtaamalla korttiin/paperille proksattava kortti ja paperi korttiin kiinni hyvin (läpinäkymättömät muovit pakolliset), 2) tussilla kortin selkämykseen kortin nimi ja muut oleelliset tiedot (manacost, kortin type ja mitä se tekee). Paskat proksyt heitetään roskiin ja pelaaja saa piiskaa.

Oulun vintageskene ja -turnaukset ovat olleet tähän mennessä rentoa meininkiä ja tämän toivotaan jatkuvan.
 
Yhteydenotto: Privaviesti, vastaus tähän ketjuun, sähköposti: [email protected]  puhnum 040 8433852

Joonas Rautiola.
« Viimeksi muokattu: 09.07.07 - klo 15:58 kirjoittanut ilpo »
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa mikko_r

Vs: Vintage-turnaus Oulussa 22.9.2006
« Vastaus #1 : 21.08.06 - klo 10:40 »
Voi piru että on komia ikoni, tuotahan kattelis koko päivän.

Mutta niistä proxyistä. Mihin tahansa määrään päädytäänkin niin siinä pitää sitten useamman turnauksen ajan pysyä, notta ei proxyjen määrän muutoksen takia ole pakko pakkaa vaihtaa.

Kymmenen saattapi sittenkin olla se oikea määrä, vaikka viittä jo ehdottelin. Neljä proxyä jos menee jo Draineihin, Shoppeihin tai esemes Bazaarehin ei sillä yhdellä paljoa herkutella. Kymmenestä jäisi kuusi porxyä jälejelle, joista ei vielä kaikkia pakkoja saisi kasaan, mutta tarpeeksi monta kumminkin. Kymmenen jättää myös vehkeitä omistavalle pelaajalle hieman kaulaa, muttei mitenkään kohtuuttomasti, ja kyllähän mehusta pitää vähän kaulaa saadakin.

Eli kymmentä proxyä ehdotan, mutta johonkin väliin sitten myös sankioitua turnausta.

Poissa Polari

Vs: Vintage-turnaus Oulussa 22.9.2006
« Vastaus #2 : 21.08.06 - klo 14:24 »
Enpä ole itse Ouluun asti taistelemassa, mutta halusin noista proxyistä kuitenkin kommentoida. Tällaista Helsinkiinkin!

Lainaus käyttäjältä: ilpo
Proksyttamisen voi suorittaa: 1) printtaamalla korttiin/paperille proksattava kortti ja paperi korttiin kiinni hyvin (läpinäkymättömät muovit pakolliset), 2) tussilla kortin selkämykseen kortin nimi ja muut oleelliset tiedot (manacost, kortin type ja mitä se tekee).

Sleevet joissa on tuollainen printti kortin lisäksi ovat sen verran normaalia paksumpia, että ne pystynee sieltä tuntemaan. Merkittyjen powerien salliminen kuulostaa jotenkin huonolta idealta. Ymmärrän toki että turnausten toivotaan sujuvan "rennolla meiningillä", mutta saavutetaanko tällä mitään hyötyäkään verrattuna normaaliin proxyt vain tussilla basic landeille -sääntöön?

Ja samalla proxyjen määrästä - viisi on selvästi liian vähän jos tavoitteena on kilpailukykyinen pakka ilman yli viidenkympin kortteja. Toisaalta pakka täynnä proxyjä on ruma. Itse suosittelisin joko kymmentä tai kahtatoista (=powerit Twisteriä lukuunottamatta + Drainit tai Shopit). Käsittääkseni nykyinen standardi jenkeissä on "kymmenen ilmaiseksi, ylimääräiset $1/kpl", mikä ei sekään huono vaihtoehto olisi, mutta tuntuu jotenkin... nihkeältä.
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa ilpo

Vs: Vintage-turnaus Oulussa 22.9.2006
« Vastaus #3 : 21.08.06 - klo 15:02 »
Oulussa on tähän mennessä pelattu sekä viiden että kymmenen proksyn turnauksia. Viiden proksyn turnauksissa proksyt näkyivät suurimmaksi osaksi budjettipakkojen tuunauksessa tai proksy-Null Rodeissa. Kymmenellä proksylla metaan tuli kaiken maailman comboja ja artinakkipakkoja. Tietysti myös Oulussa on Oathia pelattu, grrr. Minulle määrä on se ja sama, kunhan siinä ei mennä liian pitkälle. Jos sallittaisiin loputtomat proksyt, se ei juurikaan edistäisi vintageskeneä, mutta muutamalla proksylla ihmiset joutuvat hankkimaan niitä peruskäyttiksiä, Forceja ja Dualeita, ja se taas edistää skeneä.

Paperilappuproksyt ovat toki paksumpia kuin normaalit kortit, mutta ovathan foilitkin eikä niistä kukaan piittaa. Paperilappuprokseissa on kuva ja se ainakin minun kohdalla selkeyttää todella paljon peliä. Jos tussiproksyt ovat kaikki samoja kortteja (esim. setti Null Rodeja), ei ne tuota juurikaan onkelmia, mutta kun pakassa on 10 eri tussiproksya, pitää niihin aina keskittyä ja lukea tai kysyä, mitä kortteja ne oikeasti ovat. Kuvalliset proksyt ovat siinä mielessä helpompia, ettei niiden kanssa mene pää sekaisin. Tätä ei välttämättä usko heti todeksi, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun pelaat Duressin ja näet käden täynnä tussiproksyja, on ne vaikeampaa hahmottaa kuin kuvalliset proksyt. Tällaisissa pikkuturnauksissa huijaaminen ei välttämättä ole kovinkaan kannattavaa, sillä palkinnot eivät ole sen arvoisia, että kannattaa ottaa riski kiinni jäämisestä. Siitä nimittäin ei hyvä heilu. Kymmenen proksya vaikuttaa hyvältä.

En muuten tiedä, toimiiko poor-kuntoinen kannettavani (joka on kaverilla tällä hetkellä varastossa), joten saattaapi mennä paperihommiksi ellei jollain ole kannettavaa lainaksi. Paperihommat ei tosin ole este millekään, korkeintaan vain pieni hidaste.

Sanktioidut turnaukset eivät onnistuneet viime kaudella yrityksistä huolimatta. Itsekin haluaisin kohottaa mehuratinkeja, se vain on raskasta. Mutta nyt on turhan aikaista sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Aloitellaan nyt näillä proksyilla ja pukataan skene käyntiin taas.

ps. Eipä ollu muutakaan tekemistä niin aattelin tehä kunnon avatarin =)
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa DaiJou

Vs: Vintage-turnaus Oulussa 22.9.2006
« Vastaus #4 : 21.08.06 - klo 16:05 »
Vähän aihetta sivuttaen, olisiko mahdollista näistä Vintage-turnauksista saada  raporttia turnauksen jälkeen? Olisi mahtavaa jos saisi lukea kunnon Vintage artikkeleita vaihteeksi suomeksi mauttomine peli-liikkeineen ja kämmineen.

Poissa Exalter

Vs: Vintage-turnaus Oulussa 22.9.2006
« Vastaus #5 : 21.08.06 - klo 17:16 »
Johan tätä on odotettukin. :)

IMO 10 proksya alkaa olla yläraja, ellei sitten aleta tuohon €/lisäproksy hommaan.Poissa ilpo

Vs: Vintage-turnaus Oulussa 22.9.2006
« Vastaus #6 : 21.08.06 - klo 21:49 »
Tapanahan on ollut, että turnauksen jälkeen kirjoitan jotain tekstiä. Lähinnä raporteissa suolataan jotain tiettyä pelaajaa syystä tai toisesta. Ja tietty käsittelen metagamen turnauksesta. Mauttomia peliliikkeitä ei raporteissa oo paljo ollu, kun on keskitytty pelaamiseen. Ne raportit on sitäpaitsi tosi tylsiä ja lähinnä sisäpiirijuttuja oululaisille vintagepelaajille. Ehkäpä parasta antia raporteissa on deck breakdown, joka varmasti auttaa seuraavan turnauksen pakkavalintaa tehdessä.

Tuskinpa tarvitsee alkaa tuo euron lisäproksy hommaan. Se menee vähän nihkeäksi.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa jkk

  • L3-tuomari / Regional Coordinator
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ***
  • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Vs: Vintage-turnaus Oulussa 22.9.2006
« Vastaus #7 : 22.08.06 - klo 14:03 »
Tekniikan maailma testaa: leikkasin tavallisesta kopiopaperista kutakuinkin Magic-kortin kokoisen palan ja laitoin sen kortin päälle sleeven sisään. Pystyn cuttaamaan kyseiseen korttiin, koska paperi ei asetu sleeveen sisälle tasaisesti vaan siihen tulee kupru jonka näkee sleeven avoimesta päästä. Ehkä joku osaa tehdä proxypaperinsa niin huolellisesti ettei kupruja synny, mutta jaksavatko kaikki ja kestääkö paperi tasaisena koko turnauksen ajan? Ja jos et näekään koko ajan sleevien avoimia päitä, niin haluatko antaa vastustajallesi lisäinformaatiota?

Pelatkaa miten haluatte, mutta jos minä järjestäisin proxyturnauksen, hyväksyisin ainoastaan tussiproxyt.
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa ilpo

Vs: Vintage-turnaus Oulussa 22.9.2006
« Vastaus #8 : 09.09.06 - klo 18:09 »
10 proksya.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.