Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Vintagea Porofarmilla 18.5  (Luettu 7887 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ilpo

Vintagea Porofarmilla 18.5
« : 13.05.07 - klo 22:30 »
Otsikko kertoo kaiken: pelataan vintagea Oulussa tulevana perjantaina FNM:n jälkeen. Proksyja 15. Nopein varaaja saa ammattilaispelaajiakin kyykyttäneen Ichoroidin lainaan. Nice price, only for you.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa ilpo

Porofarmi iskee jälleen - mukana myös uus TPS
« Vastaus #1 : 16.05.07 - klo 02:21 »
Pelattiin Teemun kanssa ilta vintagea. Oli niin elämykselliset pelit, että pitää avautua niistä partiksellakin.

Lämmiteltiin ensin autopilotti päällä Ichoroidin kanssa. Teemu pelas Longia. Pelit meni tasan 2-2, mä voitin pari peliä ku alotin Chalice sun ja Teemu voitti omat pelit vuoroilla 1 ja 2. Sitten oli aika laittaa vaihde silmään ja otin mehulootan esiin. Ruottin reissun innoittamana mulla on kasassa TPS, jota oon taas vähän tuunaillu edellisestä versiosta. Tykkäsin aikaisemmissa versioissa random-Night's Whisperistä. Nykyisessä versiossa on siis Bazaarit, jotka tekee ilmaisia Whispereitä joka vuoro. Ei voi mennä pieleen.

4 Polluted Delta
1 Bloodstained Mire
2 Underground Sea
1 Bayou
2 Swamp
1 Island
1 Tolarian Academy

5 Moksia
1 Black Lotus
1 Sol Ring
1 Mana Crypt
1 Lotus Petal

3 Dark Ritual
3 Cabal Ritual

4 Duress
4 Force of Will
1 Misdirection
1 Chain of Vapor
1 Rebuild

4 Brainstorm
2 Bazaar of Baghdad
2 Merchant Scroll
1 Regrowth
1 Ancestral Recall
1 Timetwister
1 Necropotence
1 Yawgmoth's Bargain
1 Mind's Desire
1 Yawgmoth's Will
1 Gifts Ungiven
1 Mystical Tutor
1 Vampiric Tutor
1 Demonic Tutor
1 Time Walk

2 Tendrils of Agony

Sidehän tehdään aina turnauspaikalla ensimmäisen kierroksen aikana. Lista eroaa siis aikaisemmasta Tepsistä varsin paljon: vähemmän Giftsejä, enemmän halpoja tutoreita ja kortinvetoa. Bazaari tekee Tresholdia ja täyttää graven Williä varten. Bazaaria ois pitäny pelata aina. Dekkiin saa helposti vaihdettua Swampin Volcanic Islandiksi ja toisen Tendrilsin Goblineiksi, jos mieli tekee.


Pelit oli aivan fantastisia ja parasta mäsikkiä, mitä olemassa on. Ensimmäinen peli oli jo feature match -ainesta, kun molemmat pelas vuorotellen Timetwisterin. Pelin aikana pelattiin 4 tai 5 nostaseiskaa ja molemmilla oli Necropotencet tiskissä. Teemu löysi kuin löysikin ensin Tendrilsin ja voitti. Teemu aloitti pelin Duressilla ja vei Bargainin pois (eihän mulla ollu ees manaa siihen, lol). Nostan pakan päältä Lotuksen, kuten arvata saattaa. Pistän Bazaarin tiskiin ja nostan pari Dark Rituaalia! Lotus Petal, Black Loorus, Ritual, Ritual, Gifts. Haen Kallon, Twisterin, Cabal Ritualin ja Demonicin (poolissa BBBU). Teemu antaa Twisterin ja Rituaalin, pelataan ne. En löydä Tendrilssiä ja Teemu pelaa manaa ja omia nostaseiskoja. Saan kallon tiskiin, mutta en vieläkään nosta oikein optimaalisia kortteja ja Teemun Necro resolvaa. Sitten aikanaan Teemu voittaa. Ensimmäinen peli oli eeppinen taisto vintagen herruudesta. Mietittiin hetki, miksi ihmiset pelaa standardia, kun siinä ei voi mitenkään saada vastaavaa Aimoa aikaan.

Toinen peli lähtee Duresseilla liikenteeseen. Brainstormaan rituaaleihin ja Williin. Teemulla ei ollu Duressien jälkeen kättä. Pelaan seuraavalla vuorolla Lotus, Ritual^156, Will. Gravella siis Brainstorm, Nx Rituaaleja. Brainstorm nostaa Ritual, Ritual, Brainstorm. Pelaan Brainstormin: Ritual, Ritual, Brainstorm. Pelaan Brainstormin: Ritual, Ritual Tendrils sun. Teemu heittää kortit pöytään ja juoksee tiskille. Kyllä voi olut maistua tuollaisen jälkeen aika pirun hyvälle. Voi vintage!

Pelit meni aika lailla tasan, vaikka huomasin loppuillasta, että pelasin 59 kortin dekillä. Rebuild takaisin pakkaan ja lisää. Voitin viimesen pelin, olen siis kuningas. Tämä matchup oli niin poikaa, ettei voi järki käsittää. Bazaari combopakassa on myös kuuminta hottia. Huhu kertoo, että torstaina voi olla luvassa lisää. Perjantain dekki on kuitenkin joku mystinen kilahduksen aamukaste, jolla joko voittaa tai sitten häviää.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Nastaboi

Vs: Porofarmi iskee jälleen - mukana myös uus TPS
« Vastaus #2 : 16.05.07 - klo 02:34 »
3 Dark Ritual
2 Bazaar of Baghdad
2 Merchant Scroll
1 Regrowth

Kolme Rituaalia ja 0 Mana Vaultia? Väritön rituaali nyt saattaakin olla jäte, kun pakassa on vain kolme korttia, joihin voi käyttää ne kolme väritöntä. Neljää tummaa kyllä pelaisin silti. Merchant Scroll tuntuu vähän köykäiseltä, kun pakan ulkopuolella on mehuja kuten Tinker-Jar. Regrowthin splashi tuntuu vähän jännältä, mutta se varmaan liittyy mauttomiin sideplääneihisi. Onko Basaareja tasan kaksi sen takia, että omistat niitä juurikin kyseisen määrän? Itse kokeilisin myös kolmea tai vain yhtä.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #3 : 16.05.07 - klo 02:49 »
Mä en oo koskaan Tepsissä tykänny Mana Vaultista. Siitä saa vaan päähän eikä sillä pysty pelaamaan Kalloa. Otin Vaultin pois tepsistä jo kauan sitten, kun sitä ei koskaan halunnut nähdä pelissä tai kädessä ja toinen Rituaaleista on aina parempi. Pelasin ennen 4/2 Rituaalisäädöllä, mutta nyt pakan kaivaessa dekkiä läpi tehokkaammin, treshold on helpommin saavutettavissa. Pakka pyörii Willin ja Bargainin ympärillä ja silloin manaa tarvitaan.

Merchant Scroll on sininen Demonic Tutor. Saatanpa laittaa kolmannenkin sisään. Se hakee Forcen, Ancestralin ja bouncen ja siksi köykäinen on sana, joka kuvaa ennemmin vaikka Necropotencea kuin Scrollia. Nostaseiskat on raskaita. Revisedin Wheel ei houkuttele tippaakaan, vaikka tresholdia tekeekin. Timetwister on tehnyt kunnon comebackin niiltä ajoilta, kun kaikki väitti sitä paskaksi. Se on kunnon laite esim. Ichoronttia vastaan ja kortti Etu alkaa sanalla ekavuorontwistersun. Tinker-Jar vaatii kauheasti tilaa pakalta.

Bazaareita tosiaan omistan ainoastaan kaksi. Kolmea testaisin, jos kortit omistaisin. Kaksi on kuitenkin tuntunut pirun hyvältä. Yhdelle en näe muuta syytä kuin Crop Rotation, jota en etes pelaa (voisinpa kenties pelatakin). Bazaari vaan tempoo kortteja enemmän kuin kikkis ja on siksi ihan älyttömän hyvä.

Regrowth on Bazaarien takia ja siksi, ettei dekissä oo kamalan kauheata Recouppia. Puolet aloituskäsistä kipataan uusiksi Recoup-Desiren takia. Jos ois loputtomasti aikaa ja testivastuksia, kokeilisin myös muita hassun hauskoja kortteja. Frantic Search, Croppi, Fastbond jne. Sidepläänit on taas niin auki kuin olla ja voi, mutta sehän onkin parasta tepsillä. Voin heittää Xantid Swarmin naamaan tai Razormane Masticoren, jos siltä tuntuu. Tai vaikka 12/12 tramplerin.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa teemuhy

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #4 : 16.05.07 - klo 14:38 »
seuraa eeppisen taiston toinen Pakka Lista:

4 Polluted Delta
1 Underground Sea
1 Volcanic Island
1 Island
4 Gemstone Mine
2 City of Brass
1 Tolarian Academy

5 Oikeaa Mokxia
1 Loorus
1 Mana Crypt
1 Mana Vault
1 Loorus Petal
1 Sol Ring

4 Dark Ritual
4 Cabal Ritual
1 Simian Spirit Guide

4 Force of Will
4 Brainstorm
1 Mystical Tutor
1 Tinker
1 Frantic Search
1 Ancestral Recall
1 Timetwister
1 Chain of Vapor
1 Mind's Desire

4 Duress
1 Necropotence
1 Yawgmoth's Bargain
1 Yawgmoth's Will
1 Vampiric Tutor
1 Demonic Tutor
1 Tendrils of Agony

1 Wheel of Fortune
1 Memory Jar

Suomennettuna Long ilman Grim Turoja. Pakasta pitäisi ottaa varmaan 1 maa pois, ja tilalle jotain bisnestä. SSG on mauton randomi, joka voitti yhden pelin, kun hain sen VT:llä pakan päälle. Sitten tuli wheel sun, eikä chalicet nollalla paljon haitannu.  Crop Rotationin leikkasin pois Frantic Searchin tilalta, kun vihreää manaa ei koskaan löytynyt oikeaan kohtaan. Tropical island vois tehdä hyvää.

Ekassa Epic Battle Of The Vintagessa pelasin noin 3 Duressia, 5 FoWia, 3 nostaseiskaa ja kallon. Viimeinen wheeli löysi Demonic Tutorin, joka on kuulemma voitto. Sen pelin eka kiekan Duress kertoo pahemmallekin tursmolle Yawgmothin nosta20:n voiman. Oisin voinu hidastaa ilpoa ottamalla Brainstormin tai Giftsin pois, mutta obv otin käden ylivoimaisesti parhaan kortin, vaikka manaa siihen ei ollu siellä päinkään. Sitten oiskin tullu eka kiekan bargain sun parin rituaalin kautta, jos oisin jonku tuubagiftsin vieny. Nyt tuli vain twister, josta nousi mulle ties mitä herkkua.

Yhdessä pelissä nousi Tinker ja Loorus nostakolmosesta, kun mulla oli 1 mana jäljellä. Kolmas noussu lappu oliki sitten El Burkos, jota kuulemma ei saa neljällä manalla. Tiskille.

Kallo on kombomirrorissa raskas. Ainakin pari peliä toinen foldas kun kallo sun toi vaan seuraavan kiekan voiton, ja kaveri tursutti kuuhun asti omalla vuorolla. Bargain on kuulemma nopeampi. Desire on myös hankala setupata kunnolla kun koko ajan tulee Duressia ja itekki pitäis forcata jotain. Topdeckinä Desire onkin tosi Laatu Lappu. Pakka on Grim Tutoreiden kanssa parempi, sanoo cpt. Crop Rotation - Bazaar -teknolokiaa vois kokeilla tässäkin.
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa teemuhy

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #5 : 17.05.07 - klo 00:44 »
Juhan Kalat Huomio: Olet sekaisin ja Seinät. Nostat kortin tai Saat Vihreän Manan. Mikset tee mitään muuta? Miksi olet Seinät?
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa Nastaboi

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #6 : 17.05.07 - klo 01:10 »
Olen seinä, koska pelaan Legacya. Meillä on kuulemma kesällä Vintageparty.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #7 : 17.05.07 - klo 15:20 »
MITÄ! VINTAGE PARTY?

Puhelinterroriko tuon vahvisti vai onko jotain salaisempaa menossa? Oli muuten astetta kivisempi herätys tänään. Teemu vissiin pakotti eilen meidät ropekoniin, jotenka sm-kisat ei oo ainoa pelireissu.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Nastaboi

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #8 : 17.05.07 - klo 15:34 »
Joo, Vintage Party luvattiin järjestää muuan J. Rautiolan toimesta. Sen sisällöstä ei ollut tarkempaa tietoa, mutta ajankohta oli SM-kisojen yhteydessä tai ehkä sitten Ropeconin. Pelataan Vintagea ja otetaan ihan vain muutama olut. Paikka mahdollisesti meillä.

Kaloista muuten ei saa vihreetä manaa EIKÄ korttia. Löytyy myös pakka feat. Creature - Fish, siis ihan oikea sellainen. Tuu illemmalla MWS:iin, niin katsotaan.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #9 : 17.05.07 - klo 15:49 »
Höh, meillä on täällä farmilla torstaisin Caio-ilta. Eli eeppiset vintagepelit mallia Teemun kosto. MWS-pelejä vois kyllä harrastaa, sais enemmän testiä.

Muutama olut vintagepelien yhteydessä Akvaariossa! Voiko tuota vastustaa?

Joku on esiintynyt mun nimellä.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Nastaboi

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #10 : 17.05.07 - klo 15:55 »
Joku on esiintynyt mun nimellä.
Ja äänellä.

Pitää vain varmistaa, että talo on kisojen aikaan tyhjä, mitä se suurimmalla todennäköisyydellä on. Jutellaan siitä lähempänä lissää.

Workstationia voisi koettaa vaikka ensi viikolla, nyt on vähän hommia.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa teemuhy

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #11 : 19.05.07 - klo 00:50 »
Seuraa pikaraportti pääkaupunnin kuumimmasta perjantaiaktiviteetista:

Ensin oli FNM ja drafti, lämmittelynä siis. Avasin paskaa, pickasin paskaa, pelasin paskaa, 0-1 moro. Limited-Pro Kuningas hnmm Ilpo harjas koko roskan kuudensadan poiston pakallaan. Välillä tuli säkättyä omia äijiä vähän turhaan, mutta so not kunhan pyrohemia tuuskaa. Palkkiona pelleholo Wonder.

Lämmin kuitenkin tuli, joten oli aika siirtyä mtg:n pariin. Pakkavalintana oli jostain käsittämättömästä syystä giftsitepsi, joka on ennenkin ollut tuuban kosto. 5c-kasaa en uskaltanut pelata, kun kuitenkin olisi tullut Kinnunen ja sata lukkoa ja wastelandia heti vastaan. Sidelle laitoin 8 korttia kinnusvihaa kaiken varalta. Lopputulos: 6 pelaajaa turnauksessa, 4 kierrosta, 0 peliä Partaa vastaan. Eka kiekalla vastaan tuli itse Pro, jonka ekassa työnsin suohon Smemmemenm-peliliikkeellä, eli topdecktutori -> cyclataan Rebuild -> 2B maksava sorcery. Toka pelissä menin topdeckwilliin kyykkyyn. Ratkasevassa ilpo sai Petja-alun (tietämättömille: Petja-alku = duress, ansku sun), eikä sellaisen jälkeen kukaan ole koskaan hävinnyt. Kilo goblineita ajeli surutta.

Toka kiekalla Roimaan Rotiskon belskeri ei jaksanut. Eka pelissä duressoin bargainin kuuhun, toisessa forcasin belskerin kai. Meinasin vielä tolskata sen pelin, mutta purkista nousi tarpeeksi. On hankala pelata kun will on purkissa jumissa.

Kolmoskiekalla H. Ilonen kokeili siipiään ichoridillä, mutta saan eka pelissä tunnin mietinnän ja mananlaskennan perään väännettyä 20 päähän lonkeroilla toka vuorolla. Toka peliin sisään lol lkolit, ja voitan, vaikka emerald charm -tekh rikkookin leylinen. Häviö oli tosin lähellä.

Nelosrundilla tuli vastaan J ja hänen kalansa. Paitsi että kalat on lentäny nurkkaan jo vuosi sitten ja tilalle pikkuhiljaa tullut El Long med Grim. Eka pelissä Juha pelaa bargainin, toka pelissä mä pelaan bargainin. Kolmospelissä Juha pelaa bargainin. Kortti tehtiin siis vaikeasta manacostista huolimatta 3 (3) kertaa kolmessa pelissä.

2-2 paskalla on ihan ok. Muita hailaitseja: Kinnunen pelas perinteisen stäksikombon, eli chalice kahella chalice yhellä sun eiku fold apua. Jotain muutakin tais upota samaan chaliceen. In the Eye of Chaos on kuulemma raskas, kysykää vaikka ilipolta. Eka vuoron Bargain tupladuressilla on hyvä homma. Puolet turnauksen pakoista oli rakennettu Joonaksen korteista. Nopanheitto kannattaa voittaa. Annul on mauton. Seinä blokkaa kalan. Kala on jätettä.

Vielä juuri tietoomme tullut irkkilogi:

00:45:57 < ilpo-> kerkeskö joku jo suolata teemua?
00:46:02 < Kinnunen> En muistanut.
00:46:48 < ilpo-> teemulla ylimääräset duressit?
00:47:26 <@teemuhy> mitä missä
00:47:28 <@teemuhy> apua
00:47:34 < Kinnunen> Taisi joku pelata 55 kortin pakalla viimeisen kierroksen.
                     Ei Duressit ja Force kelvanneet komboa vastaan..
00:47:47 <@teemuhy> asdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdfasdkuelfasnpohm
00:47:50 <@teemuhy> missä ne nyt on
00:48:52 < ilpo-> partiksella
00:48:55 < ilpo-> kohta
00:48:59 <@teemuhy> obv 6 euroa kappale
00:49:04 < ilpo-> indeed
11:31:56<@Teroin> valkonen on parempi väri ku sinine

Poissa ilpo

halvat Duressit! only for you.
« Vastaus #12 : 19.05.07 - klo 01:06 »
Live Koverake ei jaksanu, kun langaton netti oli jörssiä.

Tosiaan oon sen verran monilahjainen, että harjasin alkupaloiksi nössöformaatin ja sain pelleholon.

Meitä oli huikeat kuus jantteria hitsaamassa maineesta ja kunniasta. Teemu tekee mitä Teemu osaa, eli kirjottaa vitun hyvää settiä partikselle, jossa nykyään vaan keksitään typeriä kompoja ja vaihellaan kortteja. Onneksi Pääkaupunnilaiset ei taaskaan petä.

Päätin pelata ekaa kertaa intuitioniläjää turnauksessa sitten vuoden 2003 (oikeasti!). Oisin meinannu pelata Control Slaveria, mutta Parta vei Welderit ja muut hyvät kortit. No oon aina ollu intuitioniläjällä hyvä pelaamaan Teemua vastaan eikä tullu tälläkään kertaa poikkeusta. Teemu selitti jo menon aika hyvin eli T teki ekassa siistin tapon, mä sikailin kakkospelin ja kolmospelissä Petja vieraili.

Hävisin Oulun Kalalle pari peliä putkeen.

Hävisin Rotiskolle pari peliä putkeen. Tästä voin mainita sen faktan, että kannattaa osata nostaa paremmin. Pärjää paremmin.

No onneksi sentään voitin Kinnusen. Ekapelin alotan hyvällä käellä: Ansku, Mox, Island, Rebuild, tuuhaa. Eli pelailen controllia, bouncaan laitteet, TIMETWISTER SUN. Kinnunen foldaa, kun ei osaa nostaa twisteristä jarrua ja mulla on käsi täynnä mehua ja voitto tulossa. Kakkospelissä Silmä ja Chalice kakkosella tekee tempun, vaikka Parta pelaakin kaks vuoroa putkeen jarrulaitteita omaan Chaliceen. Onneksi voitan tuon turmon kolmospelissä pelaamalla Gorilla Shamaanin ja pieksämällä. Muutama Force ja läjä pomppua auttaa jarrupaloja vastaan ihmeen hyvin. Sitten tulee Will, TW, Goblins sun. Tuntuipa hyvältä voittaa, kun mies oli kerenny suolailla koko viikon.

Kieltämättä loppuillasta alkoi turnausväsymys iskeä, kun olin syönyt viimeksi Caion jälkeen torstain ja perjantain välisenä yönä.

Ostakaa halvat aidot oikeat holo Duressit, 6 EUR. Kaupanpäälle signattu Force.

 
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa duracel

Re: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #13 : 19.05.07 - klo 02:13 »
Teidän vintaasijuttuja on aina mukava lukea, mutta miksi vaan te kaks ootte täällä ihmisen ilona? Eikö Oulussa muut osaa kirjottaa?

~jari
Tätä se dementia teettää. Ei dementia! Ei, ei vaan dementia. Sanoinko mä sen dementian taas? Ei dementia vaan väsymys. Väsymystä tarkoitin. Meni sanat sekasin, kun on tämä dementia. Ei dementia ole minulla! Väsymys on vaan. Väsymys ja dementia. Jumalauta!

Poissa Nastaboi

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #14 : 19.05.07 - klo 02:41 »
Kinnunen pelas perinteisen stäksikombon, eli chalice kahella chalice yhellä sun eiku fold apua. Jotain muutakin tais upota samaan chaliceen.

Sundberg pelasi saman täällä Helsingissä viime turnauksessa, mutta minä tietenkin vielä counteroin sitä lisää Forcella. Huomattiin ehkä 2 kierrosta myöhemmin.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #15 : 19.05.07 - klo 09:56 »
Jari, kyllähän Rotisko ja Oulun Kalat on ruukannu aina suolailla. Muut ei osaa kirjottaa.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa mikko_r

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #16 : 19.05.07 - klo 12:08 »
Tässä myöhäistä aamukahvia nauttiessani voisinpa minäkin muistella eilistä T1 tapahtumaa. Pelasin siis belskeriä. Vielä torstai iltana Caiossa pakassa oli vihreitä ja punaisia kortteja. Seiniä, Goblineja, sen sellaista ja pari random pulttia ihan vaan Bargainin varalle. Ja olihan se hirveää kuuhaa. Pakka mulligoi hirveästi ja hirveän huonosti. Ja nostaa ei voi kun huonoja kortteja koska siinä ei ole kuin huonoja kortteja. Ainoat pelit jotka voitin, voitin koska aloitin (kun pelaa huonoa pakkaa pääsee monesti aloittamaan) ja käteen nousi parhaat mahdolliset kortit, jotka ei nekään ole kovin hyviä. Punainen rituaali boltti fork sun.

Tiskiltä olut ja pakka pöydälle. Manaa lukuunottamatta kahdeksan korttia jäi pakkaan kun värit vaihtui. Oikeita rituaaleja, kortin vetoa, tutoreita, hyviä kortteja. Seinät ja goblinit pois. Ämmälä kummisetämäisessä olemuksessaan valvoi muutoksen tapahtuvan oikeaan suuntaan kun islandit meni pakkaan. Ja heti seuraavassa pelissä ensimmäisen kierroksen voitto. Jonkin aikaa testailin Kinnusen kanssa, mutta loputtomiin ei stäksiä vastaan jaksa belskerillä testata, sitä vain joko voittaa tai häviää.

Sitten fantsuun. Ekana draftattin, mutten saanut yhtään rarea enkä holoa. Kahdeksannen pikin Street Wraithille tuli kymppi hintaa. Lupasin junnuille ostaa olutta jos foldaavat, näin päädyttiin 2-1 tulokseen. Ilpolle hävisin, mutta ketä oikeasti kiinnostaa FNM draftin kulku? Onneksi se oli pian ohi.

Pakkani oli:

monta mustaa rituaalia
monta esgiä
faksi manaa

muutama duress
kaksi swarmia

tutorit mukaan lukien consultation
tinker muttei purkkia

will ja bargain

kaksi living wishiä

vähän nostoa

yksi chain of vapor
yksi tendrils

neljä belskeriä
neljä land granttia

sivupöydällä:

faksi tuhoa
lisää faksituhoa
vielä lisää faksituhoa

workshop ja academy

goblin plan

1. kierros Kinnunen
Voitan heiton ja pelaan ensimmäisen kierroksen belskerin Bayou ja Sol Ring pöydässä. Voitto häämöttää ja röyhistelen rintaani. Sitten tulee Strip Mine ja unelma murskautuu, kämmenet alkavat hikoilla ja epävarmuus hiipii selkää ylöspäin. Onhan mulla vielä outteja. Kinnunen pelaa vielä Chalicen nollalla ja vatsasta alkaa vääntää. Onhan mulla vieläkin outteja. Mutta kun ei esgit nouse niin ei nouse. Karn tulee ja ajaa minut kumoon. Miksi mie päätin pelata belskeriä? Oikea vastaaja voittaa palkinnon.

Toisen kierroksen voitan jotenkin. Tämä taisi olla se peli kun aktivoin belskerin toisen maan ollessa pakassa ja se paljastuu tasan kahdenkymmenen kortin jälkeen. Sitten taas häviän.

2. kierros Hyvönen
Häviän molemmat pelit. Ensimmäisen foldaan kun Teemu ensin Duresoi Bargainin ja sitten pelaa omansa UB pystyssä. Toisessa joudun päätöksen eteen. Hakeako Living Wishillä Academy, ja wasteta Teemun, vai shoppi ja pelata belskeri pöytään. Koska kädessä ei ole mitään eikä pöydässäkään ole mitään päätän kokeilla voittaa. Purkki nostaa Teemulle kumminkin tarpeeksi jotain ja häviän. Academy olisi ehkä ostanut lisäaikaa, mutta päättelin notta tepsi topdekkaa kumminkin paremmin.

3. kierros Rautiola
Voitan. Oliko kellekään yllätys? Eka pelissä Ilpo hakee kääröllä anskun jonka Duressoin. Duress paljastaa myös forcen ja drainin. Mutta mullapa on käsi täynnä herkkua eikä countterit tunnu missään. Drain palan kaksi sun.

Voitan taas. En muista mitä tapahtui.

4. kierros Ilonen
Ensimmäisen pelin voitan, vaikka tiukalle vetää. Belskeri pitää aktivoida LEDillä siinä vaiheessa kun iso Ghoul löisi kovaa, ja toinen maa on vielä pakassa.

Toisessa pelissä tulee Chalice nollalla ja käsi kuolee. Ei nouse esgitkään.

Kolmannessa pelissä Ilonen mulligoi itsensä pakkasen puolelle, en voi kun voittaa.

Pelit siis 2-2 juosten linja-auto pysäkille Kinnusen ja Rautiolan jäädessä vielä hitsaamaan. Belskeriä oli mukava pelata tepsin sijaan, mutta ensi kerralla ehkä jotain muuta. Kinnuselta on foiliholo Beacon luvassa, ehkä siis sitä.

Poissa The Abyss

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #17 : 19.05.07 - klo 15:54 »
Laitetaan nyt Jarin pyynnöstä voittajankin raporttia turnauksen kulusta. Kuten tässä jo mainittiin, en kaloilla ole pelannut ainakaan puoleen vuoteen, mutta sama vittuilu näkyy jatkuvan edelleen.

Pelasin seuraavanlaista pakkaa.

Grim Long with one-off Pitch

1 Black Lotus
1 Lotus Petal
1 Mana Crypt
1 Mana Vault
1 Memory Jar
1 Mox Emerald
1 Mox Jet
1 Mox Pearl
1 Mox Ruby
1 Mox Sapphire
1 Sol Ring

1 Necropotence
1 Yawgmoth's Bargain

1 Ancestral Recall
4 Brainstorm
3 Cabal Ritual
1 Chain of Vapor
4 Dark Ritual
4 Force of Will
1 Misdirection
1 Mystical Tutor
1 Rebuild
1 Vampiric Tutor

1 Demonic Tutor
3 Duress
2 Grim Tutor
1 Merchant Scroll
1 Mind's Desire
2 Tendrils of Agony
1 Timetwister
1 Tinker
1 Wheel of Fortune
1 Yawgmoth's Will

1 Bloodstained Mire
1 Flooded Strand
4 Polluted Delta
1 Island
1 Swamp
1 Badlands
2 Underground Sea
1 Tolarian AcademySideboard

4 Leyline of the Void
1 Chain of Vapor
2 Hurkyl's Recall
2 Simian Spirit Guide
2 Empty the Warrens
1 Bayou
3 Xantid SwarmStreet Wraitheista en tykkää tässä pakassa, koska ne vaikeuttavat mulligointia, sanoi Helsingin kalamies mitä sanoi. Imperial Sealista en myöskään tykkää, ja Infernal Contract ei oikein sovi metaan. Time Walk taasen ei tahdo jaksaa ilman Recoupia, tosin siden ETW:iden vuoksi sitä olisi ehkä kannattanut pelata. Merchant Scroll korvaa hyvin kolmannen Grim Tutorin. Epäilin proksyturnaukseen tulevan enemmän Ancestral Recalleja, minkä vuoksi pelasin yhtä Misdirectionia. Eipä sitten osunut kertaakaan Anssiin. Siden kyhäsin paikan päällä pari minuuttia ennen turnauksen alkua metagamen mukaan. Leylinet olivat sidellä puhtaasti sen vuoksi, koska en halunnut hävitä Ichoridille.1. Kierros - Henry Ilonen, Manaless Ichorid

Häviän aloituksen ja mulligoin kuuteen. Ilonen ei saa Leylinea eikä Chalicea. Kakkosvuorolla Cabal Therapy vie FoWin, mutta eipä tuolla ollut väliä, kun toista sinistä korttia ei ollut. Sittenpä häviän, kun topdekatusta Brainstormista ei nouse mitään, ja Ilosen grave on täynnä Cabal Therapyja ja upkeepissa triggaavia mustia miehiä. Joonaksen kommentti: Juha häviää aina Ichoridille.

Sidetys:
- 4 Force of Will
- 3 Duress
- Rebuild
- Wheel of Fortune
+ 4 Leyline of the Void
+ 2 Simian Spirit Guide
+ 2 Empty the Warrens
+ Chain of Vapor

Aloitan ilman Leylinea, mutta muuten hyvällä kädellä. Pelaan ykkösvuoron Ancestralin Merchant Scrollin avulla ja Lotuksen. Chalice tulee pöytään ja Unmask vie harmittavasti Y-Willin. Kahden vuoron kuluttua saan seitsemällä mustalla manalla Leylinen ja Necron tiskiin. Seuraavalla vuorolla pelaan 12 pisteen Tendrilsin ja teen 14 Goblinia, eikä Ichorid nostanut vastausta Leylineen saati Goblineihin.

Sidetys:
- Mox Pearl
+ Bayou

Kolmospelissäkään Ilonen ei saa Leylinea. Itse saan Leylinen heti pöytään, mutta sehän kuitenkin lähtee välittömästi Emerald Charmilla. Haen kakkosvuorolla Tinkerillä purkin peliin. Ichorid pääsee purkin ansiosta dredgettämään pakkaansa gravelle, mutta eipä tuolla ollut hirveästi merkitystä, kun kymmenen manaa poolissa haen DT:llä Y-Willin.

1-0, pelit 2-1.2. Kierros - Joonas Rautiola, Mikä lie ollut joku Intuition AK -läjä

Joonas taisi voittaa aloituksen. Mulligoin kuuteen. Joonas päsee heti Petalin avulla Mana Drainin etäisyydelle. Pelaan Mana Vaultin, joka resolvaa. Kakkosvuorolla alkaa tapahtua. Pelaan Ritualin, jota yritetään Drainata. Ohjaan Drainin kuitenkin Misdirectionilla johonkin ihan muuhun kohteeseen. Tämän jälkeen pelaan DT:n, jolla haen Lotuksen. Pelaan tyhjällä kädellä Twisterin sininen ja kaksi mustaa manaa poolissa ja Lotus pöydässä. Twister antaakin sitten kaksi Moksia ja kaksi Tendrilsiä (yksi ei olisi vielä riittänyt - yhdestä lifestä olisi jäänyt kiinni).

Sidetys:
- 4 Force of Will
- Misdirection
- Mystical Tutor
- Rebuild
- Merchant Scroll
- Swamp
+ Chain of Vapor
+ Bayou
+ 3 Xantid Swarm
+ 2 Empty the Warrens
+ 2 Simian Spirit Guide

Tiesin edellisen illan testien perusteella Joonaksen Tinker-planista, joten sidetin yhden Vaporin lisää. Olin melkoisen varma, että Joonas pelaa ETW:tä ainoana voittokeinonaan, joten laitoin niitäkin sisään. Joudun jälleen mulligoimaan kuuteen. Joonas aloittaa ykkösvuoron Lotuksella, jollakin toisella mana-artifactilla, DT:llä ja Tinkerillä, jolla haetaan Platinum Angel pöytään siinä uskossa, että olen sidettänyt kaikki bouncet ulos. Vien Duressilla FoWin pois, ja Joonaksen käteen jää vain kaksi landia. Enkeli lenteli (hyvä Joonas, hyvin leikkasi!). Tipun seuraavalla vuorolla Grim Tutorin vuoksi 12:een. Haen tutorilla Vaporin ja bouncaan enkelin käteen. Mahtoi Joonasta vituttaa, kun pelasinkin bouncea. Kolme manaa tiskissä ja Bargain ainoana käsikorttina jään odottelemaan Lotusta. Sieltähän se sitten seuraavalla vuorolla jo nouseekin, ja Joonas saa tarpeekseen, vaikka olisinkin saanut Bargainista "vain" 11 korttia.

2-0, pelit 4-1.3. Kierros - Henri Kinnunen, 4c Stax (saattoi olla jopa 5c)

Voitan aloituksen. Peli ratkeaa käytännossä jo ennen kuin se alkaakaan Kinnusen mulligoitua kolmeen. Aloitan fetsillä, Kinnunen Rishadan Portilla. Pelaan toisella vuorolla Demonic Tutorin, johon Kinnunen taisikin sitten jo scoopata.

Sidetys:
- 3 Duress
- Mind's Desire
- Misdirection
- Mox Emerald
- Mox Pearl
+ 2 Hurkyl's Recall
+ Chain of Vapor
+ 2 Simian Spirit Guide
+ 2 Empty the Warrens

Kinnunen aloittaa toisen pelin Chalice nollalla ja Sphere of Resistancella. Onneksi ei ole Mokseja kädessä. Pelaan fetsin ja seuraavalla vuorolla toisen. Kolmosvuorolla Kinnunen pelaa In the Eye of Chaosin. Responsaan Brainstormilla. Omalla vuorolla pelaan Sol Ringin ja Mana Vaultin. Kinnunen saa Karnin tiskiin, mutta jättää hyökkäämättä Sfäärillä. Haen Grim Tutorilla Hurkylin (Vapor oli jo kädessä). Parin vuoron kuluttua olen tippunut kolmeen lifeen. Bouncaan endissä Vaporilla Mana Vaulttini käteen ja yritän kopioida sitä silmään, mutta kopio saa REB:istä (olisi varmaan pitänyt REB:ittää jo Mana Vaultin bouncaus, koska se oli täpissä). Nostan endissä vielä Hurkylillä Kinnusen artifactijarrut käteen. Omalla vuorollani pelaan ison liudan yhtä manaa nettoavia Ritualeja (kiitos silmän), DT:n ja Y-Willin sininen ja kaksi mustaa manaa poolissa. Vaporilla silmä käteen, toinen iso liuta Ritualeja, DT ja Tendrils for the win. Kinnunen sanoi hävinneensä omaan pelivirheeseen. Sen siitä saa, kun pelaa type kakkosta ja jättää vintagetestit vähemmälle.

3-0, pelit 6-1.4. Kierros - Teemu Hyvönen, Ritual Gifts TPS.

Voitan aloituksen. Alkupeli menee land-go -linjalla. Teemu yrittää hardcast Memory Jaria, jota seuraa FOW, FOW, Misdirection. Eli suomeksi: ei purkkia. Seuraavalla vuorolla nostan Ritualin ja saan tarvittavat kuusi manaa Bargainiin. Kahteen lifeen piti mennä, ennen kuin nousi ratkaiseva toinen Ritual. Onneksi ei tullut pulttia päähän.

Sidetys:
- Necropotence
- Rebuild
+ 2 Simian Spirit Guide

Sidetys combomirrorissa on raskasta. Vaikka Vapor ja Desire ovatkin combomirrorissa roskaa, oli kuitenkin jätettävä sinisiä kortteja FOW:eille. Pitäisi varmaan pelata Quickeneita. Teemu aloittaa toisen pelin Swamp, Mox Jet, Mana Vault, sun. Teemu hakee endiin VT:llä Lotuksen ja omalla vuorollaan DT:llä Bargainin. Ja minullahan ei tietenkään Forcea kädessä. Teemulla oli Mana Vault täpissä, joten kokeilin vielä bouncata Vaporilla Bargainia käteen siinä toivossa, että Teemu unohtaisi Mana Vaultista tulevan damagen, kun Bargain ei ole enää pelissä. Aika epätoivoinen yritys, myönnetään. Olisikohan Future Sight kuitenkin Bargainia parempi; sehän maksaa vähemmän?

Viimeisessä pelissä aloituskäteni on perussettiä: Lotus, Dark Ritual, Mana Crypt, Ug Sea, 2x Duress ja Bargain. Bargain vie, tarvitseeko enempää selittää? Jos siinä ei olisi noin (ju)hankala manacosti, voisi pelata useampaakin.

Jälkikäteen selvisi hauskasti, että Teemu oli unohtanut sidettää Duressit ja yhden Force of Willin takaisin edellisen matsin jälkeen, eikä siis pelannut kyseisiä kortteja minua vastaan. Ihmettelinkin hieman, kun pelien aikana ei Duresseja näkynyt.

4-0, pelit 8-2.Tilanteessa 2-2 olevat Joonas, Kinnunen, Teemu ja Rotisko, Roimaan laskivat innokkaasti resistansseja kakkossijasta. Taisi mennä Joonakselle, onnittelut siitä. Onhan se kakkossija erinomainen saavutus silloin, kun minä olen turnauksessa mukana.
« Viimeksi muokattu: 20.05.07 - klo 14:29 kirjoittanut The Abyss »

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #18 : 19.05.07 - klo 16:22 »
Oisin muuten NIIN hävinny Ichoridille, ettei mitään järkeä. Parta vei mun Tormod's Cryptat ja se olikin syy, että pelasin mahti Suunnitelmaa: Tinker-Enkeli-Titan. Menin sanomaan jossain vaiheessa, etten pelaa ollenkaan Tendrilssiä ja testaus oli tällä kertaa mua vastaan, kun Juha sai tietää mun mahti Suunnitelman jo edellisenä iltana. Tästä lähin testaan vanhaan tuttuun tapaan täysin eri dekkiä ja kilahdan juuri ennen turnausta. Titan-plan on hyvä, sanoo kapteeni Ilmeinen.

Juha ja Mikko tekee hyvin sen, mitä oululaiset on tehny jo niin monta vuotta: suolaa ja kunnolla. Mutta kovat jätkät tunnistaakin suolasta.

Kieltämättä taisin olla hieman hämilläni tutoroidusta Chain of Vaporista. Nyt taidankin alkaa hitsaamaan loppu kevään stäksiä, jolla harjaillaan sm-kisoista mehuratingit farmille. Kertauksena opin taas taas taas taas sen, että hyvillä korteilla ja pommeilla voittaa formaatissa kuin formaatissa. Bargain on yleensä parempi kuin Accumulated Knowledge. Pommikkaat dekit vie pelkästään sen takia, että joskus vaan sattuu doctor Top Dek hups. Intuitioniläjällä Bargainia vastaava Topdek on joku hikinen tutori, jolla nostetaan muutama kortti ja passataan vuoro, kun taas joku Necro tai Bargain on aika paljo parempia. Myös jarrut on hyviä, koska niillä tekee tyhjäksi vastustajan gameplanin. Eli jos pelaa Stäksiä Bargainilla, voittaa turnaukset. Aina.

Tajusin vasta nyt, että hävisin ekaa kertaa Rotiskolle turnauksessa. Teimme siis historiaa taas.
Loppukevennys:
Lainaus
[16:10] <MichaelB15> juha on helposti oulun kymmenen parhaan vintagepelaajan joukossa
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #19 : 20.05.07 - klo 02:44 »
KUMARTAKAA MUA!
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Nastaboi

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #20 : 20.05.07 - klo 02:51 »
Ennen kuin jaatte karma Miinuksia, niin huomauttaisin että Ilpolla on tänään synttärit, minkä johdosta yo. viesti ei ole mitenkään spämmiä tai muutenkaan aiheeton.

*kumartaa*
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Porofarmilla 18.5
« Vastaus #21 : 20.05.07 - klo 02:53 »
Huomautan myös, että Kala tekee, mitä kala osaa.

*taputtaa olalle*
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.