Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Salamana tulee salamana  (Luettu 2786 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Rancid-

Salamana tulee salamana
« : 28.05.07 - klo 22:17 »
Hilipatihippan taas kaikille. Tuli kauhea tarve tilittää Magic-matkailun ihmeellisistä vaikutuksista elämänlaatuun, joten ottakaapa mukava asento kiikkustuoleistanne, laittakaa nitrot kielen alle ja viekää lapset ja naiset piiloon. Täältä pesee ja linkoaa.

Tarinamme alkaa Tampereen FNM:stä, jossa harjaan draftipöydän 3-0 jollain pakalla, jossa oli jotain kortteja. Harjauksen jälkeen lähden rautatieasemalle odottamaan junaa Helsinkiin reilun tunnin ajan, VR kun ei tunnetusti pysy koskaan aikataulussa. Onneksi sentään odottelun v-mäisyyttä ovat vähentämässä ystävykset Hulk & Flash:


"Gordon Hogan"

Main:

2 Polluted Delta
2 Flooded Strand
2 Underground Sea
4 Gemstone Caverns
5 Island
4 Lotus Petal
1 Elvish Spirit Guide
4 Flash
4 Protean Hulk
4 Disciple of the Vault
4 Phyrexian Marauder
3 Shifting Wall
4 Mystical Tutor
4 Brainstorm
4 Summoner's Pact
1 Lim-Dûl's Vault
4 Force of Will
2 Pact of Negation
1 Chain of Vapor
1 Echoing Truth

Sideboard:

4 Leyline of the Void
4 Duress
1 Massacre
6 Mystery Cards


Testivastustajani Bye-Kul Takalan vuorojen aikana ehdin katsella ympärilleni ja huomata muun muassa aseman odotushallin kattoon lentäneen vappupallon. En ihan yltänyt poimimaan sitä omakseni. Herra Takalakin närkästyi dekkini dominointiin, kun voitin yleensä kakkos- ja aina kolmosvuoroon mennessä. Vinkiksi Takalalle: jos pelaisit jotain dekkiä, joka tekee jotain, voisit pärjätä. Tai jos ylipäätään pelaisit jotain dekkiä.

Juna onnistui matkalla Tampereelta Helsinkiin myöhästymään varmuuden vuoksi vielä vartin lisää, mutta perillä oli tarjolla kaiken tämän odotuksen arvoinen palkinto: uusi testivastustaja! J. U. Han-Kala olikin nimensä veroinen vastustaja, ja onnistui välillä jopa voittamaan pelejä. Valitettavasti herra Han-Kalankin kanssa testailut jäivät lyhyiksi tämän lähdettyä jakamaan sanomalehtiä kansalle. Ehdin kuitenkin harjoitella pokerinaaman pitämistä, kun J. pelasi ensin Chalicen yhdellä ja mietti sitten ääneen, pitäisikö Cunning Wishillä hakea Mystical Tutor vai Extirpate. Viimeistelin pakkani laittamalla mainiin Echoing Truthin tilalle toisen Vaultin ja siirtämällä Truthin sidelle toisella Massacrella ja setillä Pithing Needlejä höystettynä. Joojoo, side on ihan hanurista, mutta onneksi pelin aikana tarvitsee nostaa vain noin 10 korttia, joista yksi voikin olla huono Forceen tai Cavernsiin heitettävä.

Terveitä elämäntapoja ja kokeneiden turnauspelaajien ohjeita noudattaen nukun lauantain vastaisena yönä kaikki neljä tuntia. Aamulla vaihtokansiota tutkiessani kilahdan täysin: keksin techeistä techikkäimmän! Mystic Snaken voi tutoroida vihreällä Pactilla ja heittää Force of Williin, jos kädessä ei ole muita sinisiä kortteja! Kalankin mielestä idea oli kaikessa mauttomuudessaan typerällä tavalla loistava, joten se toteutettiin. Heippa vaan, Pithing Needle, kiva kun kävit.

Round 1: X. Niemi (Enchantress)

Ykköspelissä vastustaja pelailee Wild Growtheja ja Explorationin ilman toista ländiä. Minä pelaan Mystical Tutorin ja Flashin. Minä voitan pelin.

Toisessa pelissä vastustaja ei pelaile spellejä. Minä pelaan Gemstone Cavernsin tsägäcounterilla, Summoner's Pactin Elvish Spirit Guideen ja Flashin hänen ensimmäisessä upkeepissään. Minä voitan pelin. 1-0


Round 2: Mikko Hyvärinen (UBr Disruption)

Hyvis käkläilee onnistunutta metagametustaan - dekki sisältää kuulemma 40 Flash-hate-korttia. Kiva kiva. Jään molemmissa peleissä vuoron päähän voitosta discardien raiskatessa käsikortteja ja counterien naureskellessa tutoreille. Note to self: Underground Sea, Ritual, Hypno on edelleen ihan hyvä ykkösvuoro. 1-1


Round 3: Raphael Gardette (monoblack)

Olen säkki. Raphael ajaa Hypnolla, kun kädessäni on Summoner's Pact ja joku turhake. Hypno vie turhakkeen. Pakan päällä on Flash. Voitan pelin.

Olen säkki. Raphael pelaa Ritual, Therapy Flashiin (ohi), Nantuko Shade, Therapy Flashbackilla Mystical Tutoriin (vie 2). Nostelen Hulkkeja, joita Hypno vie samaa tahtia pois. Raphael yrittää Hymniä, jonka Pactaan iloisesti huomaamatta Wastelandia tämän puolella pöytää ja Cavernsia omallani. No, eipä huomaa Raphael itsekään. Vähän myöhemmin nostan Flashin, kun kädessä on vihreä Pact. Voitan pelin. 2-1


Round 4: Kosti Jokinen (UWB Fish)

Säikäytän Kostin heti alussa tämän miettiessä mulligointipäätöstään:

"Kumpaakos tappoa sä pelasitkaan?"
"Molempia."
"ASDFASFSA"

Kahden StoPin käsi ei kuitenkaan Disciple-tappoa vastaan ole kauhean hyvä, joten Kosti mulligoi ihan oikein. Voitan silti.

Kakkospelissä tulee Leylineä ja Meddlaria suuhun. Yritän tehdä jotain, mutta Serra Avenger on liikaa. Kolmospelin voitan tupla-Leylinen ja Meddlarin läpi Phyrexian Marauder beatdownilla, kun Kostin pakka tarjoilee Lorinaa koko rahalla. 3-1

En onnistu tienaamaan itselleni jäätelöä tekemällä Mystic Snakella aikomiani temppuja. Harmittaa. Lisäksi Han-Kala häviää finaalissa Hyvärisen Wastelandeille ja Dandânille.

Soittelen kaverilleni Lauralle, jonka piti majoittaa mut lauantaista maanantaihin. Oli kuulemma löytänyt tiensä jonkun Tonin luo Kaisaniemeen ja kysyy nyt, kävisikö suunnitelmien muuttaminen. Käyhän se, ei tarvitse pyydellä kymmentä kertaa anteeksi ja varmistaa vielä sittenkin viidesti että kaikki on ok. Hälytyskellot alkavat soida toden teolla siinä vaiheessa, kun Tonille pitää selittää tilanne noin viidesti. No, sovimme joka tapauksessa tapaamisen Rautatientorille, jonne kaksikolta kestää puoli tuntia saapua "ihan tästä vierestä Kaisaniemestä".

Toni lemuaa vanhalta viinalta ja on koiransa talutushihnassa selkeästi talutettavan roolissa. Laura taas näyttää siltä kuin olisi hukannut matkalaukkunsa mukana kaikki oikeat vaatteensa ja meikkinsä palatessaan Barcelonasta - ehkä siksi, että juuri näin oli päässyt käymään. Vartin suostuttelun jälkeen pääsemme pelastamaan allekirjoittanutta nälkäkuolemalta pizzeriaan, jossa myyjä yrittää saada jo valmiiksi kalliista kokiksesta kahta maksua. Tonin kunto alkaa olla sitä luokkaa, että katson parhaaksi suunnistaa sittenkin takaisin Kumpulaan Juhan Kalajalostamoon toiseksikin yöksi. Oululaiset kilahtavat täysin kuullessaan päivän Legacy-turnauksen tapahtumat ja rakentavat voittamattoman dekin.

Valmistaudun seuraavan aamun tuomarikokeeseen lukemalla Penalty Guiden pari kertaa läpi ja valvomalla edellisiltaakin pidempään, koska herätyskin on tällä kertaa aiemmin. Aamulla väsyttää kuin Restless Deadia, mutta minkäpäs sillekin sitten mahtaa. Johanna kyykyttää uutta orjaansa selkeästi tilanteesta nauttien, kunnes siirtyy business-vaihteelle turnauksen alkaessa. Sekä Oulu että Tampere loistavat poissaolollaan; Oulu siksi, että siellä on Isomana-Standard, Tampere jostain jännästä syystä.

Heti ensimmäisellä kierroksella joku onneton hankkii itselleen ensin game lossin kirjoittamalla vielä dekkilistaa kierroksen alkaessa ja match lossin lähtemällä sitten etsimään Children of Korlista - turhaan. Merkittäköön tämä aikakirjoihin ensimmäisenä kertana, kun joku kaipasi sitäkin korttia dekkiinsä. Muilla kierroksilla sama sankari sitten venyttikin kierrosajan äärimmilleen, dekissä kun oli Dawn Charmeja, Holy Dayta, Intervention Pacteja ja Martyr of Sandseja sekä voittokeinoina Millstonet ja Howling Minet. Nice deck, mister. Turha tulla valittamaan, ettei ehdi kierrosten välissä vessaan.

Kirjallisen kokeen jälkeen kuulen, että Ihosen Angelfire on vienyt miehen kunniakkaaseen 0-3 recordiin, viimeiselle sijalle ja SM-kisojen coverage-nakkiin. Suolan tarpeensa tyydytettyään mies ottaa hampurilaisaterian kylkiäiseksi miniporkkanoita. Vinkiksi Ihoselle: jos pelaisit jotain dekkiä, joka tekee jotain, voisit pärjätä. Tai jos ylipäätään pelaisit jotain dekkiä.

Viimeisellä kierroksella seuraan kärkipöytiä, etteivät pelaajat sorru lahjontaan. Top8-paikasta taistelee viimeisellä kierroksella dekki, jonka voittokeino ei edes toimi. Jätetään lukijoille harjoitustehtäväksi miettiä, mikä seuraavassa menee pieleen:

1. Pelataan Djinn Illuminatus
2. Pelataan Pact of the Titan ja replikoidaan sitä Djinnin ansiosta ziljoona kertaa
3. Grapeshot ziljoona+2:lla päähän

No, onneksi kyseisen pakan omistaja ei muutenkaan tunnu tietävän korttiensa toimintaa kovin tarkkaan ja häviää. Myös herra Intervention Pact turauttaa pelin pois nostamalla kortteja vähän liian innokkaasti. Taistelun tauottua kisoihin pääsee jotain tyyppejä ja Johanna jakaa tuomarikokeesta riittävät pisteet ykköstasolle nousuun. Väsyneet jalkani kiittävät, kun Johanna orjuuttaa vielä kerran antamalla mukaan kolme boksia vietäväksi Jarille. No, ainakin niitä pääsi roudaamaan hienossa Pokemon-repussa.

Laura onnistuu tällä kertaa saapumaan sovitulle paikalle niinkin pian kuin 20 minuutissa, eikä mukana ole edes Tonia. Lauran kotoa tosin löytyy kaikenlaista epäilyttävää, kuten 30cm minimela ja didgeridoo. Minimelan neiti onnistuu vieläpä hajottamaan suihkussa käydessään. ::) Paluumatkalla VR on taas VR, eikä junaan saa lippuja maatista. Jonottaessani lippuja ehtii Tampereen juna tietenkin lähteä, joten pääsen taas istuskelemaan puoli tuntia tyhjän panttina. Se jälkimmäinenkin juna on tänään jostain syystä Pendolinon sijasta IC, joten en saa sitäkään varttia säästettyä. Ja Tampereella sataa. Kiitti vitusti. No, joka tapauksessa kivaa oli ja silleen. Ensi kertaan taas.

« Viimeksi muokattu: 29.05.07 - klo 19:46 kirjoittanut Anastazia »
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Nastaboi

Vs: Salamana tulee salamana
« Vastaus #1 : 29.05.07 - klo 02:30 »
Tämä on siis kiitos siitä, että hommaan miehelle majapaikan kahdeksi yöksi, Lim-Dûl's Vaulteja ja kevytkokista.

Pelasin muuten Legacyssa oikeata dekkiä, mutta hävisin kaloille.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa Rancid-

Vs: Salamana tulee salamana
« Vastaus #2 : 29.05.07 - klo 14:49 »
Katkeran miehen puhetta on tämä. Sitä paitsi et kai edes hommannut sitä kevytkokista.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Nastaboi

Vs: Salamana tulee salamana
« Vastaus #3 : 29.05.07 - klo 18:41 »
Np. Verve - Bitter Sweet Symphony.

Olisit ehkä itse saattanut löytää sinne Ärrälle, mutta et kyllä takaisin. Eli ilman sulojuomaa jäänyt olisit.

Onhan tämä nyt ihan hyvä kosto siitä, että et ehtinyt kirjoittaa vieraskirjaan - mistä Emma näytti olevan ihan oikeasti pahoillaan. Vähänpä se tietää.

Kiitos muuten, kun et maininnut mitään siitä Bustista.Ulkopuolisille tiedoksi, että pidin raportista.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa Shmn

Vs: Salamana tulee salamana
« Vastaus #4 : 31.05.07 - klo 02:50 »
Viihdyttävä raportti, ja testosteroninen pakka. Toivotaan että mystinen kärmeskin pääsee esiintymään vielä edukseen.
Ilman iloista ilkeä on arki ankeaa ahventa.