Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?  (Luettu 3986 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa reaktor

Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« : 05.06.07 - klo 13:24 »
Morjes,

kymmenisen vuotta sitten pelailin Magicia aikana jolloin korttisarjat olivat 2nd/3rd edition Ice Age ja vastaavat wanhat kunnon sarjat. Mirageen loppui pelaaminen. Nyt pitkästä aikaa yritin keksiä jotain yhteistä tekimistä tyttökaverin kanssa ja ostin muutaman pelipakan + boostereita. Rupesi taas kädet vähän hikoilemaan ja tekisi mieli päästä pelailemaan jollain hyvällä porukalla. Mitenkäs aktiivista peliporukkaa Tampereelta löytyy ja mistä? Kun nyt vasta uudelleen aloin pelaamaan niin olisi toki mukava pelata sellaisia vastaan jotka eivät ole keränneet kymmeneen kertaan kaikkia sarjoja läpi :)

Asiasta viidenteenkymmenenteen, mistähän kortteja mahtaa nykyään löytää? Fantasiapeleistä omat korttini bongasin, mutta oli pieni yllätys etteivät kirjakaupat / ärrät myy enää kortteja (yhtä boosterisarjaa saattoi joistain kioskeista löytää, starttipakkoja ei ollenkaan).

Ovatko vanhat (3rd / 4th / 5th edition) kortit miten käypiä nykyään ja saako esim. vanhoja peruslandeja sekoittaa uusiin kortteihin jos haluaa pelata virallisella pakalla?

edit:

pelataanko Pakkahuoneella vielä maanantaipelejä? Itse asuisin aivan kivenheiton päässä Tammelassa, joten olis helppo tulla pelaileen :)
« Viimeksi muokattu: 05.06.07 - klo 13:29 kirjoittanut reaktor »

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Pelaajia Tampereella?
« Vastaus #1 : 05.06.07 - klo 13:31 »
Mitenkäs aktiivista peliporukkaa Tampereelta löytyy ja mistä?

Tamåereella on tällä hetkellä Suomen aktiivisimmat Magicin pelaajat. Pelejä on ainakin TTY:n tiloissa Hervannassa ja keskustan Klubilla. Jari tai Markku kertonee lisää.

Kun nyt vasta uudelleen aloin pelaamaan niin olisi toki mukava pelata sellaisia vastaan jotka eivät ole keränneet kymmeneen kertaan kaikkia sarjoja läpi

Itse asiassa mitä aktiivisempia (ja "parempia") pelaajia vastaan alat säännöllisesti pelata, sitä todennäköisempää on harrastuskipinän säilyminen pitkällä aikavälillä.

Ovatko vanhat (3rd / 4th / 5th edition) kortit miten käypiä nykyään ja saako esim. vanhoja peruslandeja sekoittaa uusiin kortteihin jos haluaa pelata virallisella pakalla?

Eivät ole kovin käypiä muutamia harvoja kortteja lukuunottamatta. Joku muu voisi ehtiä tarinoida tästä pidempäänkin. Jos jokin kortti on turnauksissa sallittu, ovat kaikki sen vanhemmat ja uudemmat samannimiset versiot sallittuja huolimatta kuvan, sarjan tmv. vaihtumisesta. Kaikki versiot pelataan aina uusimman Oracle-tietokannan sanamuotojen mukaisesti.

-- Nute
Oulu

Poissa reaktor

Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #2 : 05.06.07 - klo 13:41 »
Kysytäänpä tähän samaan hengevetoon sitten hieman lisää uudelleen aloittamisesta:

Mitä suuria muutoksia peli on kokenut kymmenen vuoden aikana? Split-kortteja näyttäisi olevan (idea selvisi nopeasti), muutamia lisäsääntöjä (shadow, fear, flash) huomasin myös. Onko blokkaukseen tullut muutosta kun banding-kortteja ei näyttäisi olevan (eli voiko kahdella blokata yhden?). Onko perusvuoroon tullu suuria muutoksia (en ole varma, mutta muistaakseni aikoinaan ei hyökkäyksen jälkeen olisi ollut second main phasea)? Pelataanko Anteilla nykyään ollenkaan, tai onko panospelaamista ylipäätänsä enää missään muotoa mukana (siis esim. sidedeckistä päällimmäisen pelauttamista panoksena?)

Mitenkäs vaikeaa "noobina" pelin pariin palaaminen on, kun en millään malttais hankkia paria tuhatta korttia ennen kuin toimivia pakkoja saan aikaiseksi?

Mitään muuta huomautettavaa?

Jos vain joku vahvistaa klubi-illan olemassaolon niin ensi maanantaina ilmestynen paikalle.
« Viimeksi muokattu: 05.06.07 - klo 13:43 kirjoittanut reaktor »

Poissa malin

 • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • **
 • Taas Helsinginforssassa
Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #3 : 05.06.07 - klo 14:06 »
Antella ei nykyään enää pelata oikeastaan lainkaan. Uusia Ante-kortteja ei ole printattu about vuosikymmeneen ja ante-kortit eivät ole sallittuja turnauksissa.

Erilaisia abilityjä on tullut kymmeniä, ne selvinnevät pikkuhiljaa tarpeen mukaan, ei kannata ruveta niitä kahlaamaan sääntökirjasta läpi (paitsi ehkä uteliaisuudesta jos haluaa katsoa mitä kaikkea onkaan tullut). Basic setistä (9th edition, heinäkuussa ilmestyvä 10th editrion) sisältävät yleisimmät.

Kahdella ukolla voi blokata yhden, banding ei vaikuttanut tähän, vain siihen miten vahinko jaetaan. Banding koettiin liian hankalasti hahmotettavaksi abilityksi ja uusia banding-kortteja ei ole tehty aikoihin.

6th editionin myötä sääntökirja koki melko perusteellisen uudistuksen, tärkeimpänä stack (ja priority). Siitä kannattaa lukea tarkemmin sääntöongelmat - palstan ylälaidassa olevista otsikoista.


Tampereen kokeneilla pelaajilla lienee suuria korttipinoja lojumassa kotona vailla käyttöä, kannattaa kysyä, niistä luovutaan yleensä ilmaiseksi / edullisesti. Drafteista jää yleensä myös suuria määriä commoneita yli, toki pelipaikalla hengailua vain commonpinojen toivossa ei katsota yleensä hyvällä :)
Draftit ja etenkin sealed deckit ovat helposti lähestyttäviä turnauksia, niissä pelaamiseen ei tarvita omia kortteja lainkaan ja turnauksen jälkeen on taas tullut kymmeniä kortteja lisää. Harvat aktiivipelaajat ostavat boostereita vain avatakseen ne, kortteja saadaan lisää yleensä draftien (Tampereella lienee drafteja ainakin joka toinen viikko?) ja turnausten kautta.
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa reaktor

Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #4 : 05.06.07 - klo 14:24 »
Noh, siltä varalta että joku klubille maanantaina eksyvä (pelataanko maanantaina? Klubi on kiinni, mutta klubin terassi ilmeisesti auki) tätä sattuu lukemaan, ottakaahan pieni kasa ylimääräisiä kortteja mukaan niin voin jotain muodollista niistä maksaakin, esmes. tuopin. Ihan landeillekin olisi tarvetta.

Poissa Rancid-

Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #5 : 05.06.07 - klo 14:38 »
Itse tein tuossa viikko-pari sitten TSP-blokin inventaarion, josta jäi yli about muovikassillinen silkkaa sitä ihteään. Jos kiinnostaa, saa tulla hakemaan Hervannasta.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Rancid-

Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #6 : 05.06.07 - klo 14:43 »
Lisätään nyt vielä sen verran, että (uudelleen) aloittavalle Magic Workstationin tapainen ohjelma voi olla ihan kätevä tapa tutustua siihen, mitkä kortit ovat laillisia missäkin formaatissa. Wanhoista Classicoista (tm) paluun teki 9th Editionissa Hypnotic Specter, 10th Editioniin tulee Incinerate jne. ja Time Spiralin kyljessä tuli 121 kortin suuruinen reprint-pläjäys.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Polari

Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #7 : 05.06.07 - klo 14:46 »
Malin pisitikin jo turhaksi suurimman osan siitä mitä ehdin kirjoitella, mutta kutosedikan uudistus tosiaan sotki huomattavan paljon kaikkea. Jos "vain pelaa" sen kummemmin yksityiskohdista välittämättä niin melko samalta se peli tuntuu edelleen, mutta on sitä jokunen merkittävämpikin asia muuttunut. Stäkki ja muu siihen liittyvä on se tärkein, muuta on mm. että pelkkä täpissä oleminen ei estä blokkereita tekemästä vahinkoa tai artifakteja toimimasta.

Yksittäisiä sääntöuudistuksia on ainakin että useamman legendan tullessa peliin hajoavat kaikki eikä vain uusin, ja kaikenlaisia pieniä enemmän tai yleensä vähemmän tärkeitä yksityiskohtia pistetään jatkuvasti uusiksi. Lisäabilityjä taas on tullut lisää noin kolmetoistatuhatta ja jokainen uusi setti heittää joukkoon pari lisää. Niitä ei kannata sen kummemmin lähteä opettelemaan, useimmissa korteissa on mukana reminder text joka kertoo mitä ability tarkoittaa ja muutenkin ne oppii paremmin sitä mukaa kun pelaa.

Veikkaisin että kannattaa lähteä nollasta ja selata läpi perussääntökirja tai jotain vastaavaa. Jotkut asiat sieltä sitten tunnistaa ja jotkut ovat uutta. Korttien hankkimiseen pussien avaaminen on erittäin kallis tapa (varsinkin jos ne ostaa kalliilla kioskista), edullisin tapa saada könttätavaraa on hankkia lopettavien pelaajien kasoja, muutenkin yksittäisten korttien hankkiminen tulee halvemmaksi kuin produktin avaaminen. Limited on tosiaan siitä kätevää että kaikki lähtevät korttien osalta samalta viivalta ja kokoelma karttuu siinä samalla. Commoneja ei ole vaikea hankkia jos vähän kyselee, näemmä yhden tarjouksen jo saitkin.

Muutenkin kannattaa miettiä millä tasolla peliä haluaa pelata. Jos haluaa oikeasti menestyä turnauksissa, matka on pitkä ja kivinen. Jos haluaa vain pelata turnauksissa eikä liikaa murehdi vaikka takkiin tulisi, yleensä viimeistään parin kierroksen jälkeen alkaa tulla samanhenkisiä vastaan, muutenkin kokeneemmat neuvovat yleensä mielellään kunhan kyselet ja aloittelijoille on ihan omiakin turnauksia. Jos taas tyydyt ihan keittiönpöytäpeleihin, niissä voi olla vaikka miten huono pakka ja pelaaja kunhan muut ovat jokseenkin samantasoisia. :) Ja vaikka eivät olisikaan, nopeasti sitä oppii jos haluaa, ja pelkistä commoneistakin saa ihan siedettäviä pakkoja aikaiseksi kunhan tietää mitä tekee.
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #8 : 05.06.07 - klo 15:11 »
Stäkki ja muu siihen liittyvä on se tärkein,

Pino (the stack) ei tosin ole ideana uusi, koska jo vanhat säännöt toimivat LIFO-periaatteella (last in, first out) ja pinossa on täsmälleen sama idea. Pino lähinnä täsmentää sitä, miten loitsut (spell) ja ominaisuudet (ability) pelataan ja miten niihin vastataan (respond). Ja poistaa pari typerää asiaa, kuten interrupt window'n ja damage prevention window'n. Siksi vanhalle pelaajalle merkittävin uudistus (pino) on itse asiassa kaikkein vähiten hämmentävä *hymy*.

Limited on tosiaan siitä kätevää että kaikki lähtevät korttien osalta samalta viivalta ja kokoelma karttuu siinä samalla.

Limitedin eduksi on mainittava sekin, että elämänkokemuksen nojalla voidaan sanoa, että Limited-harrastuksen aktiivisuus on suoraan verrannollinen siihen, kuinka pitkään pelin parissa ylipäätään viihtyy.

-- Nute
Oulu

Poissa reaktor

Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #9 : 05.06.07 - klo 15:26 »
Ihmettelenkinkin tuota Stackia kun ihan pikaisesti viikonloppuna sääntökirjaa PDF:nä selailin, kun ei muistunu moinen termi mieleen mutta vaikutti lähinnä itsestäänselvyydeltä. Oliko LIFOn ja Stackin välillä sitten joidenkin sarjojen aikana jotain epäselvyyttä? Ilmeisesti Interruptit ovat kadonneet kokonaan ja muuttuneet instanteiksi?

Noh, nämä vastausviestini jo ohittavat alkuperäistä aihetta, mutta enchamentit hieman hämäsivät. Aikoinaan kortin tyyppinä oli usein Enchant Creature, nyt vastaan on tullut vain Enchantment - Aura -kortteja. Onko tässäkin tapahtunut jokin siirtymä uuteen termiin? Jossain kortissa (olisiko ollut Statis Cell?) oli määritelmä:

Enchantment - Aura
Enchant Creature
3 colorless 1 blue: Attach (this card) to target creature.

Onko tämä kyseinen kortti tarkoitus pelata ensin pöytään enchantmenttina, jonka jälkeen pelaaja joutuu vielä lisäksi maksamaan abilityn käyttämisestä jotta kyseisen kortin saa kiinni mihinkään?

Entäs muutama perusjuttu (kun osa asioista on voinut muuttua ja on jo aikaa siitä kun viimeksi kunnolla pelasin junnuna):
- Voiko korttien abilityja käyttää jo summoning sickness vaiheessa?
- Voiko täppäys -abilityja käyttää vastustajan vuorolla?
- Voiko mana -abilityja käyttää vastustajan vuorolla?

Poissa jkk

 • L3-tuomari / Regional Coordinator
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ***
 • EN VASTAA YKSITYISVIESTEIHIN
Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #10 : 05.06.07 - klo 15:35 »
Kaikki vanhat Enchant Creaturet ovat nykyään Enchantment - Aura - kortteja. Niiden tekstissä sitten lukee vielä, että mitä ne saavat enchanttaa (esim. Enchant Creature). Toimivat ihan samalla tavalla kuin Enchant Creaturet ovat aina toimineet - ne pelataan johonkin kohteeseen suoraan. Stasis Cell on siitä hassu esimerkki, että siinä on tuo ability jolla sitä voi siirtää. Sekin kuitenkin pelataan ihan normaalisti ensin johonkin creatureen. Sen jälkeen sen voi halutessaan siirtää johonkin toiseen creatureen käyttämällä tuota abilitya.

Summoning sickness: estää hyökkäämisen sekä tappiabilityjen (abilityt joissa on tap-symboli) käyttämisen. Olennolla on summoning sickness jos se ei ole ollut pelissä sinun kontrollissasi viimeisimmän vuorosi alusta.

Täppiabilityt: saa käyttää vastustajan vuorolla, kunhan olento ei ole summoning sick. Eli jos pelaat Prodigal Sorcererin, et saa käyttää sitä samalla vuorolla etkä vastustajan vuorolla, vaan  vasta seuraavalla omalla vuorollasi ja tietysti sen jälkeen myös vastustajan seuraavalla vuorolla.

Mana abilityt: saa pelata vastustajan vuorolla. Muutenhan counterspellien pelaaminen olisi mahdotonta :)
« Viimeksi muokattu: 05.06.07 - klo 15:52 kirjoittanut jkk »
Lainaus käyttäjältä: shazzle
Uskon että olen sinua kokeneempi "internetissä".
Lainaus käyttäjältä: yeou
miten tolla tyypillä on aina plussia postissaan? onko se joku julkkis?

Poissa reaktor

Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #11 : 05.06.07 - klo 15:41 »
Jees, eli terveellä järjellä näemmä edelleen selviää pitkälle. Tuo statis cell meinasi vaan aiheuttaa harmaita hiuksia. Muistelin että täppiabilityt eivät olisi aikoinaan toimineet vastustajan vuorolla, eli esim. moxeja ei olisi voinut käyttää manana juuri täppivaatimuksen vuoksi vastustajan vuorolla. Joissain korteissa olikin "sacrifice to prevent" tyylisiä mainintoja, mutta kyseisissä korteissa ei manan maksua vaadittu, eikä sellaisia creatureja jotka counteroisivat vastustajan vuorolla ole tullut vastaan. Tarkennettaankoon että tarkoitin siis mana-abilityllä creaturen abilityä joka maksaa manaa, enkä landien täppäilyä... mutta tämä taisikin selvitä jo tuosta täppiability -vastauksesta. Hyvä tietää myös että tuo summoning sickness kestää myös vastustajan vuorolla.

Poissa oltrak

Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #12 : 05.06.07 - klo 15:55 »
Nythän sitten onkin juuri tullut sopivasti uusimpana settinä Future Sight jossa on puolisensataa abilityä, magicin ensimmäiset täppääntyvät enchantmentit ja muuta aloittelijaa helpottavaa...

Tässä ja tässä selitetään jotain olennaisia muutoksia kutosedikan muutoksista. Ei kattava, mutta vaikuttaa aika käyttikseltä.

Itse en ole tulossa ensi viikolla Klubille, mutta vissiin oli puhetta että porukka näkee ulkopuolella ja päättää sitten meneekö terassille vai Telakalle vai kotiin. Yleisesti siellä on tarjolla siis joka viikko draftausta, mutta myös casual- ja eri turnausformaattien pelaajiakin näkyy. Sitten on tosiaan Herwoodin FNM, jossa tosin kai harvemmin harrastetaan casualia.

Poissa Vilhis

Vs: Pelaajia Tampereella? Klubi-illat elossa?
« Vastaus #13 : 10.06.07 - klo 14:46 »
Mie ainakin vissiin ajattelin tulla siihen klubin ulkopuolelle tähyileen porukoita, siitähän sitä on sit hyvä katsella jaksaako minnekään lähteä. Jos ei niin sit jään vetää olutta terassille  :D
Lainaus käyttäjältä: Gerry Thompson
In the grand scheme of things, a single loss means nothing. By putting the emphasis on winning, I set unrealistic expectations for myself. Once winning stopped being my main goal, I was able to enjoy Magic again.