Poromagia

Kirjoittaja Aihe: EDH Mizzix of the Izmagnus  (Luettu 3997 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Harju

EDH Mizzix of the Izmagnus
« : 16.11.15 - klo 15:24 »
Commander 2015 spoilereiden aikana kun paljastivat U/R deckin commanderin innostuin aivan törkeesti ja pistin harmaat aivosolut toimimaan. Tässä on nykyinen decklistini + analyysiä korteista. Kommenttia ja palautetta saa laitella.

Commander:
Mizzix of the Izmagnus
Mizzix on todella kova commanderina abilitynsä ansiosta, mutta tarvitsee build aroundin että saa kaverista kaiken irti. Cost reduction tekee sen, että voit castaa Banefire:n missä x=15 ja kopioit sen pari kertaa. Value? mun mielestä kyllä.

Landbase on suht simppeli. Tämä deck kusahtaa jos ei ole tarpeeksi värillistä manaa, joten aikalailla kaikki mahdolliset dualit.
13x Island, 9x Mountain, Cascade Bluffs, Shivan Reef, Temple of epiphany, Scalding Tarn, Terramorphic Expanse, Swiftwater Cliffs, Reliquary Tower, Temple of the False God, Vivid Crag, Izzet Guildgate, Steam Vents, Forgotten Cave, Vivid Creek, Command Tower, Izzet Boilerworks, Volcanic Island, Spinerock Knoll.

Mana acceleration: Yleensä ennen spellejä haluat saada commanderin kentälle, jotta sulla on mah. paljon exp counttereita. Tästä syystä deckissä on seitsemän manakiveä. Izzet Signet, Mana Crypt, Sol Ring, Mana Vault, Thran Dynamo ja Mind stone. Pyromancer's Goggles on deckissä spellin kopiointia varten ja yllättävän kova finisher.

Instants & sorceries:
Preordain
Todella hyvä cantrip varsinkin alussa. Saat infoa päällimäisistä korteista ja vaikuttaa seuraavaan nostoon. Ehdoton lisäys.
Ponder
Samasta syystä pakassa kuin preordainikin.
Brainstorm
Passeli draw spell joka passaa hyvin tähän deckiin. Löytyy myös pari shuffle efektiä. Brainstrom ja laita Stroke of Genius pakan päälle ja castaa se Melek, Izzet Paragonin avulla nostaen yht. 20 korttia, value.
Faithless Looting
Vandalblast
Hyvä lappu artifacteja vastaan, muutaman experience countterin kanssa overloadaat tämän yhteen manaan.
Banefire
Yksi hyvä keino lopettaa peli. Pelin edetessä exp.count. on suht korkealla ja meillä on keinoja kopioida tämä spelli pariinkiin otteeseen. Parhaimillaan poistin 3 pelaajaa samaan aikaan pelistä, koska jos x on yli viisi(5) Banefireä ei voi countteraa, eikä damagea voi preventoida.
cyclonic rift
Mystical Tutor
Pakollinen tutor koska sen avulla saat vastauksen mihin tahansa ongelmaan. Yhdistä tämä draw spelliin tai melekin kanssa (katso Brainstorm) ja sulla on pakan paras spell hands down.
Counterspell
Mana Drain
Mana Drain on suht hintava korttina, mutta suositeltava lisäys jos innostut tämän sorttisesta pakasta ja pikkuhiljaa alat parantelemaan pakkaasi. Counterit on suht tärkeitä, ettet vahingossakaan kuole ennenkuin pakka alkaa rullamaan. Tarvitset myös jotain millä suojaat commaderiasi.
Mizzium Mortars
Erittäin hyvä ja simppeli vastaus pienempiä creatureja vastaan. Overload kiertää myös shroud efektit mikä on todella hyvä, kun ottaa huomioon, että lightning greaves on pelatuimpia kortteja edh:ssa.
Reverberate
Lätkäsin tämän kortin pakkaan aluksi lähinnä koska löytyi foilina paskarare pilestä. Sittemmin rakastuin tähän korttiin. Decki pelaa kuitenkin todella paljon value instatteja ja sorceryitä, jotka ovat kaiken lisäksi halpoja commaderin ansiosta. Tai jos vastustaja pelaa jonkun value sorceryn, voithan aina kopioida sen.
Echoing Truth
Pari sanaa; Token strategy.
Desperate Ravings
Comet Storm
Mulle naurettiin kun sanoin että aion voittaa castaamalla comet stormin. Sitten minä nauroin kun muut itkivät.
Epic Experiment
Experimentin kanssa tarvitsen lisää playtestiä, korttina hyvä, mutta jos x=10 ja osut moneen landiin ja X spelliin menee tämä vähän huti ja hyvät kortit menee yardiin. Tosin yhdessä pelissä tämä aiheutti niin törkeet playt että tärisin stackien resolvaamisen jälkeen. En ole vielä valmis luopumaan tästä, mutta katsellaan vielä playtesteissä.
Bonfire of the damned
Windfall
Joskus käy niin että käsikortit käy vähiin. Windfall on välillä todella hyvä jos sattuu löpö loppumaan tai on tullut landfloodattua karseasti ja saat käden taas täyteen kortteja. Tämä kannattaa säästää hetkeen, millon sulla on 1-2 korttia kädessä ja muilla on 5-99, jotta saat max valuen irti.
Capsize
Saanko esitellä yhden naurettavimmista korteista mikä pakassasi voi olla. 4:n exp.count. kanssa tämä spellin rumilus maksaa kaksi (2) manaa ja sinä palautat MINKÄ tahansa permanentin omistajan käteen. Tuo permanent voi olla siis landikin. Herranjumala.
Counterflux
Forbid
Dominate
Decki peluuttaa sellasta strategiaa missä Dominate vaan toimii. Instant speedillä otat cretun haltuun ja koska Dominate ei ole enchantment moni pelaaja ei pystyy vastaamaan tähän spelliin.
Stroke of Genius ja Blue sun's Zenith
Draw cards much?
Mizzix's Mastery
Tän pakan kanssa sun yardi tulee olemaan suht täynnä tavaraa. Mastery overloadilla on myös sellainen value spelli että et voi missata tätä.
Rite of Replication
Edh pakoille ominaista on pelata kalliita ja aivan törkeitä otuksia. Kuulin että 5 kpl consecrated sphinx on suht ookoo, nuff said.
Fact or Fiction ja Steam Augury
Sama efekti mutta eri pelaaja hoitelee lajittelun. Lähes aina saat jonkinlaista arvoa ja vaikka sattuisikin menemään huti pääset syvemälle pakkaan käsiksi. Jos ei molempien pelaaminen innosta, jommankumman pelaaminen on suht must.
Chain Reaction
Passeli boardwipe jos homma lähtee käsistä.
Ætherize
Force of Will
Prophetic Bolt
Word of Seizing
Bribery
Mystic Confluence
Yllätti positiivisesti heti ekassa pelissä. Sopii yllättävän moneen tilanteeseen, lähinnä tullut nostettua aina 3 korttia, mutta välillä muutkin modit ollut relevantteja.
Mirror Match
Yksi nastyimmistä combat trickeistä edh:ssa ikinä. Ainakin omasta mielestä.
Aethersnatch
Call the Skybreaker
Nopein tapa päästä 7:ään exp.count. Retrace abilityllä teet suht monta elementalia, mitkä on erinomaisia blockereita. Jos nostat paljon landeja, niin tämä pelastaa.
Firemind's Foresight
Odotas. Responssina haen tästä itselleni Brainstormin, Mana Drainin ja Stroke of Genius. Counterataan toi sun spell mana drainilla ja ens main phasessa stroke x=14 ja kopioidaan se.
Blatant Thievery
Treasure Cruise

Creatures:
Melek, Izzet Paragon
Sigil Tracer
Galvanoth
phyrexian metamorph
Charmbreaker Devils
Talrand, sky summoner
Jace's Archivist
Sphinx of Magosi
Niv-Mizzet, the firemind
consecrated sphinx


Muuta:
Jace, the Wallet Sculptor (jace, the mind sculptor)
Runechanter's pike
Thought Reflection

Deckinä Mizzix ei ole helpoimmasta päästä. Olen nyt kolme päivää testannut liiankin ahkerasti tätä listaa minkä laittelin kasaan valmiiksi jo ennen ilmestymistä ja sitten välissä muuntelin listaa. Tämä lista on nyt kolmen päivän tuotos ja suoriutunut todella hyvin. Ehdottomasti hauskimpia edh deckejä mitä olen pelannut.

Huomioitavaa:
Saat Experience countereita ainoastaan silloin, kun Mizzix on pelissä, sama pätee myös cost reductioniin. Exp.count. eivät kuitenkaan lähde pois pois välissä, eli ne pysyvät joka tapauksessa.

Overload ja Buyback eivät muuta spellin cmc:tä. Maksat spelleistä enemmän ja saat cost reduction efektin niihin, mutta cmc ei muutu. Jos kopioit spellin jossa on overload mahdollisuus, mutta et overloadannut sitä, niin kopioikin tulee tavallisella efektillä. Sama pätee jos overloadasit spellin, silloin kopiokin on overloaded.

X spellit ja exp.count.
X spellien cmc on initial cost, esim Banefiren cmc on 1. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa silloin kun spelli on stackissa. Eli jos Mizzix on haalinut kuusi exp.count. ja castaat banefiren x=6 homma menee näin;

Banefire cast x=6
yht. 7 manaa
Cost reductions, exp.count.
eli (R)
Stackiin jolloin CMC 7
Mizzix trigger stackiin ja saat counterin.

Jos kopioit X spellin on X silloin sama, kuin stackissa olevan spellin X.

Jos haluat suositella kortteja, antaa palautetta jne. jätä ihmeessä kommenttia.
Tämä oli myös ensimmäinen detailia sisältävä decklist joten jos negatiivista palautetta on niin älä ota kärkkäintä linjaa vaan rakentavaa kritiikkiä.
Päivittelen myös decklistaa aina jos löytyy parempaa kandidaattia jollekkin kortille.

Edit.
Phyrexian metamorph meni gigantoplasmin tilalle. Tyyppasin clever impersonatoria, mutta ratkaisevaksi tekijäksi osoittautui se, että metamorphin voi tarvittaessa castaa manakivillä ja kahdella lifellä, jos värillininen mana on turhan tiukassa.
Cyclonic Rift hyppäsi repealin tilalle.
Tällä hetkellä testissä Reset ja Reiterate
« Viimeksi muokattu: 18.11.15 - klo 13:08 kirjoittanut Harju »
"Yritä ite resolvaa 15 flusterstorm triggerii törkeis jäger-huuruis" - Basisti

Poissa chillygel

Vs: EDH Mizzix of the Izmagnus
« Vastaus #1 : 16.11.15 - klo 15:51 »
Pari mukavaa upgradee voisin ehwottaa:

Reverberate -> Reiterate.. Sama efekti, ok manan kalliimpi ja ilman Mizzixiä ei sama, mutta jos mizzix haalinu tarpeeksi expaa, niin täähän on aikas kova, kiitos buybackin ;)
Voisit myös lisätä hauskan kompopompon: Firemind's Foresight hakee: Reiterate (CMC3), Reset (CMC2), joku kiva CMC1 (klassinen Lightning Bolt varmaan riittää (tosin liian vanilla EDH:on :P).
Kombohan toimii: Vihun vuoro:
1. cast Reset, Pidä priority
2. cast Reiterate buybackkina, targettina reset
3. landeistä manat talteen,
4. Reiterate resolve, kopio resetistä stackkiin
5. landit untappaantuu
6. Repeat stepit 2-5 for infinite amount --> Infinite mana
7. sit vaan lopuks cast lightning bolt, jota kopioit reiteratella infinite määrä ja aina vaan vihuun 3 päähän.

Epic Experiment on kyl aikas kova kortti, mut kantsii varmaan tsiigata, ettei oo liikaa x-spellejä, niin ei ainakaan sit viduta kattella x=0 spellejä kästiessä..

Gigantoplasm varmaan kannattais vaihtaa esim. Clever Impersonator tai Phyrexian Metamorph ellei sit sulla ole jotain erityistä syytä pitää gigantoa pakassa? Impersonatorilla (tuplasininen maksu tosin :/) on ainakin herkkua kopioida vastustajan planeswalkkerit yms. ja metamorph on "manan halvempi klooni" (2 hp tietty :P)

Myös gravelta rekursio instoille/sorsille olis poikaa (Archeomancer? Mnemonic Wall?)
« Viimeksi muokattu: 16.11.15 - klo 16:09 kirjoittanut chillygel »

Poissa Harju

Vs: EDH Mizzix of the Izmagnus
« Vastaus #2 : 16.11.15 - klo 15:59 »
Pari mukavaa upgradee voisin ehwottaa:

Reverberate -> Reiterate.. Sama efekti, ok manan kalliimpi ja ilman Mizzixiä ei sama, mutta jos mizzix haalinu tarpeeksi expaa, niin täähän on aikas kova, kiitos buybackin ;)
Voisit myös lisätä hauskan kompopompon: Firemind's Foresight hakee: Reiterate (CMC3), Reset (CMC2), joku kiva CMC1 (klassinen Lightning Bolt varmaan riittää (tosin liian vanilla EDH:on :P).

Epic Experiment on kyl aikas kova kortti, mut kantsii varmaan tsiigata, ettei oo liikaa x-spellejä, niin ei ainakaan sit viduta kattella x=0 spellejä kästiessä..

Joo Reiterate vaikuttaa aika hyvältä. Lightning bolt tosin on vähän sellanen kortti että se ei osu isompiin mörköihin ja single target dmg, niin monesti tuntuu turhalta. Resettiin pitää tutustua koska; cast reset ja kopioi sen, sitten kun kopio on stackissa nakkelee instantteja ja sitten resolvaa resetin uudelleen : D

Gigantoplasm oli eka cretu mikä oli lähössä seeded mizzix pakasta pois, kunnes dumppasin siihen kaiken manan ja löin kahtakymppiä päin naamaria. Mutta nyt on justiinsa clever impersonator testissä giganton tilalla
« Viimeksi muokattu: 16.11.15 - klo 16:03 kirjoittanut Harju »
"Yritä ite resolvaa 15 flusterstorm triggerii törkeis jäger-huuruis" - Basisti

Poissa Wrakis

  • Kuopio
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Karplusan Forest, punaista, Birds of p... Eiku vit
Vs: EDH Mizzix of the Izmagnus
« Vastaus #3 : 16.11.15 - klo 19:01 »
Guttersnipe loistaa poissaolollaan. Ei ole mikään voittava kortti, mutta kyllä se nyt muutamat damaget tekee kaikkiin pelaajiin. Olisko siitä edes kokeiluksi?
Toinen kortti, mitä suosittelisin on Cyclonic Rift. Overloadilla kaikkien vastustajien kaikki miehet käteen. Komentajan avulla ei maksa kuin pari manaa. Ei yhtään paha minusta. Löytyy muuten helposti Firemind's Foresightin avulla.
Cryptic Command olis myös mukavasti eri tilanteisiin taipuva kortti. Tripla sininen on ainoa haittapuoli, mutta hyvin sulla näyttäis olevan tuota manafiksausta.

Poissa Harju

Vs: EDH Mizzix of the Izmagnus
« Vastaus #4 : 16.11.15 - klo 19:12 »
Guttersnipe loistaa poissaolollaan. Ei ole mikään voittava kortti, mutta kyllä se nyt muutamat damaget tekee kaikkiin pelaajiin. Olisko siitä edes kokeiluksi?
Toinen kortti, mitä suosittelisin on Cyclonic Rift. Overloadilla kaikkien vastustajien kaikki miehet käteen. Komentajan avulla ei maksa kuin pari manaa. Ei yhtään paha minusta. Löytyy muuten helposti Firemind's Foresightin avulla.
Cryptic Command olis myös mukavasti eri tilanteisiin taipuva kortti. Tripla sininen on ainoa haittapuoli, mutta hyvin sulla näyttäis olevan tuota manafiksausta.

Cyclonic rift on itseasiassa tulossa jo postissa. Jotenkin unohdin sen olemassa olon ja tänään playtestatessa tuli esille. Guttersnipeä pitääkin tyypata tällä viikolla. Se on vaan tosi vaikeeta ottaa kortteja pois. Cryptic Commandin skippaan lähinnä koska se on turhan hintava siihen nähden että muut kortit löytyi valmiiksi lähes kokonaan.
"Yritä ite resolvaa 15 flusterstorm triggerii törkeis jäger-huuruis" - Basisti

Poissa Kylis

Lainaus käyttäjältä: RobertHatt
kohtuullisen tunnettu pro-pelaaja ja turnausraportoija