Aikoinaan kun Frontier oli edes puoliksi elossa pyörittelin päässäni pakkaa joka pyöri Life's Legacyn ja Kari Zev's Expertisen ympärillä. Formaatissa pelattiin hyvin paljon creatureita joten pakka saattoi toimia suhteellisen hyvin. Pakasta kuitenkin puuttui joitakin kortteja jotta kyseinen game plan olisi tarpeeksi tehokas ja Frontier myös kuoli hyvin pian sen jälkeen.
Heti kun Pioneer julkistettiin aloin taas pyöritellä vanhaa pakkaideaa ja tarkistamaan oliko esim RTR ja Theros blockeissa sekä uudemmissa seteissä sopivia kortteja. Sain hyvin pian pakan kasaan ja olenkin pikkuhiljaa viilannut listaa ja testannut modossa.
Pakan tarkoituksena on siis lainata "Treason" efekteillä vastustajan creaturet, hyökätä ja sen jälkeen sacrificetä ne Life's Legacyyn, Collateral Damageen, Thudiin tai Evolutionary Leappiin. Koska pakka vaatii että vastustaja pelaa creatureita (mieluiten isoja) riippuu pakan pelattavuus täysin metasta. Tällä hetkellä kontrollia pelataan todella vähän joten nyt on hyvin otollinen kohta pelata tuota. Tuo voi kuitenkin muuttua melkein koska tahansa uusien settien tai bannien myötä.
Mainboard:
4x Claim the Firstborn
3x Wrangle
4x Kari Zev's Expertise
4x Collateral Damage
3x Thud
4x Life's Legacy
1x Evolutionary Leap
4x Monastery Swiftspear
4x Soul-Scar Mage
4x Young Pyromancer
4x Lovestruck Beast
2x Bonecrusher Giant
1x Forest
3x Game Trail
7x Mountain
4x Rootbound Crag
4x Stomping Ground
Syitä korttivalinnoille:
Kari Zev's Expertise,
Claim the Firstborn,
WranglePakan ydinkortit. Wrangle ehdottomasti huonoin vaikka osuukin joihinkin kohteisiin mihin Claim ei osu mutta iso osa relevanteista creatureista on 1-3cc.
Life's Legacy,
Collateral Damage,
Thud,
Evolutionary Leap.
Toinen puolisko ydinkorteista. Life's Legacy ehdottomasti pakan voimakkain kortti ei ole epätavallista nostaa 4-5 korttia vastustajan creaturesta (tai vaikka omasta Lovestruck Beastista). Vaikka Thud voi potentiaalisesti olla voimakkaampi, Collateral Damage tekee aina 3 damagea ja on myös instant. Life's Legacy on tällä hetkellä testissä, kahden pelaaminen voi olla oikea valinta.
Monastery Swiftspear,
Soul-Scar MageEnsimmäisillä vuoroilla helppo saada 2-5 damagea sisään ja vuoroilla 4-5 hyvin helppo voittaa peli vastustajan creatureiden avittamana.
Young PyromancerPakan yksi paremmista korteista. Mikäli jää henkiin, "Combo" vuorolla antaa suoraan kaksi tokenia ja Heart's Desirellä saa myös helposti triggeröityä. Jos Big Red pysyy formaatissa, voi Goblin Chainwhirler aiheuttaa ongelmia.
Lovestruck BeastHeart's Desire antaa Pyromancerille, Soul-Scar Magelle ja Swiftspearille helppoja triggereitä ja jos vastustaja poistaa kaikki 1/1:set, voi tuon uhrata Life's Legacyyn jolloin saa nostettua 5 korttia.
Bonecrusher GiantVähän samasta syystä pakassa kuin Lovestruck Beast. Mahdollisesti 1-2 saisi olla vielä
Sideboard on vielä hieman kesken, pääasiassa tarkoitettu kontrollia ja muita vastaavia varten sillä mainboardissa on todella paljon tyhjiä kortteja jos vastustaja ei pelaa creatureita.
3x Fry
4x Eidolon of the Great Revel
4x Cindervines
2x Goblin Chainwhirler
1x Tormod's Crypt
1x Witch's Oven
Mahdollisesti Tormod's Cryptejä/Grafdigger's Cageja pitäisi olla 1-2 lisää sillä esimerkiksi UR Phoenix on hieman hankala matchup ellei pääse varastamaan flipattua Thing in the Iceä.
Pakan Pros:-Hyvä creature-painotteisia pakkoja vastaan mitä nykyisessä metassa on paljon.
-Viiden kortin nostaminen vastustajan creaturesta hyvin tyydyttävää.
-Landeja lukuunottamatta halpa kasata.
Cons:-Hyvin metariippuvainen.
-Huono kontrollia vastaan, UR Phoenix, Lotus Field ja dredge hankalia matchuppeja.
-Välillä häviää siihen että nostaa väärän puolen pakasta. Pakka tarvitsee omiakin creatureita voittaakseen mutta pelkät creaturet ei riitä yleensä voittoon.
Ehdotuksia otetaan vastaan kun tuossa on varmasti parantamisen varaa, etenkin sideboardilla.