MtgSuomi.fi
Muu MTG => MTG yleensä => Aiheen aloitti: oltrak - 29.09.06 - klo 10:59
-
Ainakin Tampereella on harjoitettu dräfteissä rarettamissa heikentävää ja dräftäämistä parantavaa käytäntöä, jossa raret kerätään ja arvotaan/pickataan dräftin jälkeen. Nyt käytäntöön tulee vähän ongelmia Timespiralin myötä, kun a) purppurakorteista on tullut oma rariteettinsa jossa kortit vaihtelevat Squiresta Akromaan ja b) foilikortit vievät tästä lähtien buusterista commonin paikan rariteetista riippumatta, ts. buustereissa voi olla kaksi rarea joista toinen foili. Tarkoittaako sinänsä ihan kivat muutokset hyvän käytännön romuttumista, vai tuleeko mieleen järkevänoloisia kompromissiratkaisuja?
Tai harrastetaanko tuollaista ylipäätään Tampereen ulkopuolella?
-
En nyt oikein ymmärrä mikä ongelma tässä muka on. Miksei niitä foilirareja ja vaikka kaikkia Timeshifted-lappuja voi laittaa mukaan rarearvontaan/draftäykseen?
-
Helsingissä FNM:t on puhdasta raretusta, mutta ei-sanktioiduissa drafteissä kaikki raret laitetaan päydälle, voittaja pickaa yhden, 2. yhden, voittaja yhden, 2. yhden ja voittaja loput. Yleensä top2 kyllä splittaa. Kai ne purplet kannattaa laittaa vanhojen rariteettien mukaan, ottaen rareihin mukaan oli 2,5:n vehkeet.
-
Ainakin Oulun mallin pickailuun tuo ei tuo kummempaa muutosta. Meillä homma on toiminut niin, että voittaja pickaa ensin 2, sitten muut yhdet ja loput pickaus kierrokset mennään niin, että voittajakin ottaa vain yhden. Jatkossa systeemi lienee sama, mutta siinä pöydälle laitetaan raret, rare-foilit ja timeshifted kortit. Siinä voi sitten jokainen päättää itse kuinka korkealle Consecrate Landia arvostaa.
-
Miksei niitä foilirareja ja vaikka kaikkia Timeshifted-lappuja voi laittaa mukaan rarearvontaan/draftäykseen?
Tähän asti kymmenen hemmon draftista pitäisi tulla 30 rarea, nyt voi tulla 1-2 (tai 1-30!?!) ylimääräistä. Nykyään n. joka kolmannella kerralla löytyy vain 29 rarea ja sitten kaikki selaavat sidejään viisi minuuttia ennen kuin puuttuva kortti löytyy (yleensä se on Bloodbond March). Saapa nähdä kuinka paljon vahinkoja, ehkä jopa "vahinkoja", tulee kun korttien määrää ei ole yhtä helppo todentaa. En halua korostaa ongelman suuruutta, kunhan nyt tein siitä viestiketjun.
Timeshiftedeissä vähän rassaa jakohomman tuplaantuminen, etenkin kun huonojen korttien osuus vaikuttaa rareja suuremmalta. Tampereen Klubin dräfteissä jossa on yleensä erilliset palkinnot kaikki heittävät nopalla raren pickausjärjestys, palkinnottomissa voittaja saa ekan pickin. FNM:ssä käsittääkseni tehdään sama vauhdikkaammin laittamalla ne kolmen kortin random-pinoihin. Kaikki saavat siis sen kolme rarea ja niille tulee hyvä mieli. Tällaisissa moodeissa mahdolliset ylimääräiset kortit tuonevat pienen lisävaikeuden, tuskin ylitsepääsemättömän kuitenkaan.
Tulipahan ainakin taas todistettua että tamperelaiset ovat reiluimpia tyyppejä.
-
hmm... mutta eihän se rare aina ole paras kortti tulevan turnauksen kannalta... eikö siis voisi vaan antaa jonkun pikata ne raret jos tätä se enemmän kiinnostaa kuin itse turnauksessa pärjääminen?
Ja jos itse onnistuisin joskus pikkaamaan jonkun hyvän, pakkaan kuin nyrkki silmään sopivan raren, pitäisin sillä pelaamisesta, mutta en saisi sitä viedä mukanani kotiin vaikka olisin maksanut dräftistä suolaisen maksun, en kyllä olisi iloinen.
Muuten taas, en yhtään ihmettelisi vaikka ne ainoat rareni saisin vasta jossain arvonnassa, koska eikö se k.o. pakka/turnaus ole siinä dräftihetkellä tärkein, eikä omat kokoelmat/rahapussi?
-
Jos ihmiset saavat pitää rarensa ja on kyse random perjantaidraftista, pitää olla varsin tyhmä ollakseen pikkaamatta korttia jonka arvo on saman verran kuin turnauksen osallistumismaksu ja puolet turnauksen voitosta. Siispä jos ihmisten haluaa draftaavan "hyvin", täytyy joko korottaa turnauksen osallistumismaksua ja palkintoja hyvin radikaalisti, tai jakaa pikatut arvokortit draftin jälkeen. Kumpikohan lienee kätevämpää?
Ja jos onnistuisit pikkaamaan jonkun hyvän, pakkaan kuin nyrkki silmään sopivan raren, pitäisit sillä pelaamisesta, mutta et olisi tajunnut hankkia sitä muuta kautta, ja kuvittelisit saavasi sen mukanasi kotiin turnauksesta jossa etukäteen kerrottiin jaettavan raret lopuksi...
-
Eikai kukaan nyt kuvittele saavansa mitään mukaan jos etukäteen kerrotaan ettei saa :) Mikä tuo nyt oli? :)
Oma kommentti oli nyt vain yleinen kommentti omista fiiliksistä asiaa kohtaan.... Ja jos sen luki kokonaan, saattoi ymmärtää että ehkä sittenkin minustakin tuo jakaminen on fiksuinta... Mutta kun en tykkää yleensä sanoa että "asia on näin" tai että "asia ei ole näin", mielummin heittelee vaan ilmoille ajatuksia, varsinkin asioista joista ei ole liikoja kokemuksia. :)
-
Siispä jos ihmisten haluaa draftaavan "hyvin", täytyy joko korottaa turnauksen osallistumismaksua ja palkintoja hyvin radikaalisti, tai jakaa pikatut arvokortit draftin jälkeen. Kumpikohan lienee kätevämpää?
Riippuu toki siitä mitä kätevällä tarkoittaa, mutta sanoisin että jälkimmäinen.
~jari
-
Siispä jos ihmisten haluaa draftaavan "hyvin", täytyy joko korottaa turnauksen osallistumismaksua ja palkintoja hyvin radikaalisti, tai jakaa pikatut arvokortit draftin jälkeen. Kumpikohan lienee kätevämpää?
Riippuu toki siitä mitä kätevällä tarkoittaa, mutta sanoisin että jälkimmäinen.
~jari
Se mikä rarejen jakamisessa turnauksen jälkeen yleensä on huonoa, että esim. FNM:ssä porukkaa tuppaa yleensä droppaamaan. Mitenkäs raret näiden henkilöiden kannalta menevät?
Tämä on pääsyy miksi suosin drafteissakin ei-shoppidraftejä, toinen on tietysti se että Akroman avaaminen on suolaista kun ei sitä saa, ja 15 euron osallistumismaksullakin voittajalle voi ainakin taata sen että podeissa saa omansa takaisin ja todennäköisesti lisääkin. Ainakin shopilla ongelmaa on usein tuottanut se että palkintojen jako riippuu täysin turnausta järjestävästä henkilöstä. Välillä voittaja vie ns. koko potin, ainakin melkein, ja joskus toiste puolet.