MtgSuomi.fi
Muu MTG => MTG yleensä => Aiheen aloitti: fallen angel 91 - 18.02.07 - klo 10:59
-
Elikkä haluaisin kartoittaa mikä on yleisin pakan sekoitustyyli, itse sekoitan Pile shufflella ;D
edit. jos joku ei tiedä mitä nuo äänestyksessä mainitut sekoitustyylit ovat niin käyköön katsomassa mtgwiki:stä
2. edit. itse en riffletä koska sitä kun tekee tarpeeksi kauan niin korteista tulee jotenkin "lötköjä"
-
Riffletän. Se ei oikeastaan vahingoita kortteja mitenkään, kuten jotkut saattavat väittää.
-
itselläni ei ole mitään tiettyä sekoitustyyliä vaan suflailen yleensä milloin mitenkin, mutta yleisimmät ovat juuri nuo kasa- ja rifle sufle.
-
Teen 1 tai 2 pile sufflea, limitedpakoilla viiteen pinoon, muilla seitsemään. Pinot poimin vaihtelevassa järjestyksessä. Sen jälkeen teen toistakymmentä "side sufflea": pitäen pakan toista puolikasta vasemmassa kädessä työnnän oikealla kädellä toisen puolikkaan kulma edellä toisen puolikkaan sisään siten, että kortit menevät mahdollisimman hyvin lomittain. Lopputulos on lähes yhtä hyvä kuin rifle suffle, mutta vahingoittamatta kortteja. Korttisuojat tosin saattavat vahingoittua, jos jokin kortti on pakassa ylösalaisin. N. 7 sekoituksen välissä teen pieniä nostoja ottamalla oikeaan käteen vähän yli puolet korteista pakan pohjalta ja tipauttamalla kädessä olevista korteista pienen määrän (ylhäältä lukien) pakan päälle, sitten taas pienen määrän ja niin edelleen, kunnes kaikki kortit ovat palanneet vasempaan käteen.
Ja muistakaa rifle- tai sidesufflatessanne poimia ne puolikaat aina siinä järjestyksessä, että pakan pohjimmainen ja päällimmäinenkin kortti vaihtuvat.
-
riffle shuffletan. en älyä miten kortit voisivat vahingoittua jos ne ovat muoveissa (hyvissä sellaisissa). ilman muoveja kortit kyllä ottavat ties minkälaista damaa mut harvoinpa jotain kortteja joilla on jotain arvoo pelataan ilman muoveja
-
Kyllä ne rifflessä vaan vahingoittuvat. Itse olin myöskin sitä mieltä, että "eihän se riffletys niille mitään tee", mutta kun olin pakkaani, jossa tietyt stabiilit olivat asustaneet esim. viisi vuotta sekoitellut aina noin, niin pitkän ajan kuluessa kortit hyvistä suojista huolimatta taipuivat hieman. Asiaa ei oiken voi edes korjata vastakkaisella rifflellä, koska kortteihin tulisi turhaa "vääntöä" väärään suuntaan, mikä jälleen vahingoittaisi kortteja edelleen.
Vaikka itse riffletys ei onnistuneesti tehtynä kortteja hajoittaisikaan, niin siinä sattuu kuitenkin huomattavasti muita sekoitustyylejä enemmän vahinkoja, joissa jonkin kortin kulma taittuu tai muuten epäonnistuneesta sekoituksesta johtuen vaurioituu. Kannattaa myös huomata, että rifflettäessä myös suojat joutuvat koville - tai ainakin kovemmille (onpa hieno sana:), kuin muissa - ne eräällä tapaa iskeytyvät toisiaan vasten, mikä kuluttaa myös niitä enemmän.
Itse en siis riffleä enää harrasta, vaan tyydyn pile- ja sideshuffleihin, jotka sekoittavat kotit aivan yhtä tehokkaasti ja huomattavasti korttiystävällisemmi.
EDIT: Viestissä tosiaan oli yhdys_sana_virhe:) Ihan keskustelun sujuvuuden nimissä kuitenkin poistin siitä seuranneen spekuloinnin.
-
muuten epä onnistuneesta sekoituksesta johtuen
...Minkä jälkeen Anastazia naurettiin pihalle foorumilta yhdyssanavirheen takia. Tai sitten ei. Tähän kohtaan edit, näköjään ei.
Jos palataan aiheeseen, niin harrastan kyllä tuota side shuffleakin aina välillä (lue: enemmän kuin riffletystä, mutta omaa ääntään ei voi poistaa ja äänestää uudestaan).
Editaatio numero kaksi: poistin ensimmäisen muokkauksen.
-
Toisten typoille on typerää naureskella. Täysin lukukelvottomista viesteistä on kyllä asiallista kohteliaasti huomauttaa.
Pitäisikö tuo vaihtoehto "Vaihtoehto 1 ja 2" muuttaa muotoon "Useamman sekoitustekniikan yhdistelmä" tms?
-
Side ja pile shufflet käytössä "tavallisilla pakoilla", witsillä joutuu vähän improvisoimaan ::)
-
Itse kun en saa korttejani muuten sekoitetuksi (Lue: eivät sekoitu riflaamalla), lynttään ne keoksi pöydälle. ;D Siitä vaan sitten pyörittelemään sitä kekoa. Aikansa kekoa pyöriteltyäni alan kasaamaan kortteja siten, että varmuuden vuoksi otan kortit vielä eri paikoista läjää. On muuten melko aikaa vievää puuhaa, joskus vain otan ja sekoitan riflaamalla siitä huolimatta, että ne eivät sekoitu. Taitaa muuten sekoitustyylini olla vähän samantapainen kuin tuo pile shuffle, jos nyt oikein ymmärsin
-
No niin, no niin ihmiset. Jättäkäähän tuo kinastelu kirjoitusvirheistä, ennen kuin joku neropatti hoksaa jakaa karmamiinuksia.
Minä käytän tuota "riflatusta" sekoitustyylinäni (mistä hitosta joku on tuonkin sanan vääntänyt :P) lähinnä siksi, ettei se vie niin paljon aikaa, kuin pinosekoitustyyli. Tietenkin muoveja kuluu, mutta kuluminen on NIIN hidasta, ettei se niin paljoa haittaa.
-
Hämmästyttää tuo pelkän pile shufflen suosio. En nyt tiedä käyttävätkö sitä äänestäneet tosiaan pile shufflea ainoana sekoitustapanaan, mutta pile shuffle ei saata pakkaa satunnaiseen järjestykseen ja sillä on siksi erittäin helppo huijata. Sen takia se ei kelpaa turnauksissa ainoana sekoitustapana. Jos käytät pile shufflea, käytä aina sen lisäksi riffle shufflea ja/tai side shufflea.
-
Hetkinen. Minulta meni hiukan ohi, että millainen sekoitustyyli tuo "side shuflle" oikein on?
-
Side shuffeksi sanotaan sitä sekoitustapaa, jossa otetaan osa pakasta ja työnnetään se sitten lomittain sen toisen osan kanssa.
-
Kiitän. Siinä tapauksessa käytän sekä "rifflatusta" että "side sufflea".
-
Rifleä on tullut harrastettua liikaa. Se näkyy jo korteissa. Älkää ihmiset kovin kovaa riflatko, ihan aikuisten oikeasti menee kortit huonoksi.
Side- ja pilesulfea nykyään suosin. Lisäksi nostelen pakkaa runsaastikkin ja pari kertaa vielä sidesuflean ennen kuin tarjoan pakkaa toiselle.
-
Itse käytän pääasiassa side shufflea, eli runttaan puolet pakasta toiseen puolikkaaseen kerran pari ja se on siinä. Turnajaisissa sidettämisen jälkeen teen yhden pile shufflen ja sitten taas pari runttausta. Pile shuffle sidettämisen jälkeen siis siksi ettei vahingossa kaikki sidekortit tule sitten peräkkäin käteen. Kaikki muu on taikauskoa. Ja tietenkin rifflettäminen kuluttaa kortteja kun sekoitustyylin ideana on taittaa kortteja jokaisella sekoituskerralla.
-
Side shuffeksi sanotaan sitä sekoitustapaa, jossa otetaan osa pakasta ja työnnetään se sitten lomittain sen toisen osan kanssa.
Miten sä osasit sanoa tuon ihmisten kielellä ja minä en?
-
Side shuffeksi sanotaan sitä sekoitustapaa, jossa otetaan osa pakasta ja työnnetään se sitten lomittain sen toisen osan kanssa.
Miten sä osasit sanoa tuon ihmisten kielellä ja minä en?
;D ;D
-
nyt kun tarkkailin sekoittamistani oikein urakalla niin huomasin että side shuffletan suurimmaksi osaksi. no virheitä sattuu... ;)
-
Itse side ja pile suffletan.
-
No nyt minäkin voin äänestää kun tiedän että käytän pile shufflea.
-
heitän kortit hattuun ja tarjoon vispilää perään
-
heitän kortit hattuun ja tarjoon vispilää perään
Selittäisitkö tarkemmin? ;D
-
Pile shuffle + side shuffle perään.
-
Itse useimmiten side shuffletan, joskus teen jotain pile shufflen tapaista..
Ja tuosta riflettämisestä.. itse en edes pystry riflettämään kortteja jotka ovat shieldeissä, koska ne tuntuvat olevan niin jäykkiä.
-
Riffleä ns. huonommille pakoille, sideä suojissa oleville. Satunnaisesti pileä sekaan.
-
Joka kerta vähintään kerran pile, useampi riffle joiden välissä side. :) Saatan shufflata pakkaa ihan jonkun aikaa. Runsas sekoittelu johtuu lähinnä pakkapreferenssistä (yritin olla fiksu, onko tuo oikea sana?), eli pelaan usein controllahtavia pakkoja -> pelit kestävät pitkään -> landeja on yleensä paljon läjässä.
-
Aluksi yksi pile, sitten 3x Side. Pile on ehdoton, juurikin että ne ländit on kasassa ja mä en ainakaan halua top-deckata kuutta maata putkeen.. Sidet kruunaa tämän operaation.
-
Ensin yksi pile suffle (5 kasaa) ja päällä 4-5 sideä + cut (cuttaan aina, vaikka vastustaja tekee sen heti perään). Ei ole korit (tai suojat) kärsineet, ja hyvin on kortit randomisoitunut.
-
Ensin yksi pile suffle (5 kasaa) ja päällä 4-5 sideä + cut (cuttaan aina, vaikka vastustaja tekee sen heti perään). Ei ole korit (tai suojat) kärsineet, ja hyvin on kortit randomisoitunut.
Neljä sivusekoitusta kuulostaa kyllä aika vähältä. Magic-pakassa korttien jakauma on tietysti eri kuin tavallisessa korttipakassa, jossa on 4 * 13 "eri" korttia, mutta kuitenkin: tavallisen korttipakan satunnaistamista sekoittamalla on jonkin verran tutkittu, ja on havaittu, että sitä pitäisi sekoittaa noin seitsemän kertaa hyvän satunnaisuuden aikaan saamiseksi. Etenkin kaksi ensimmäistä sekoitusta eivät vaikuta korttien "keskinäiseen etäisyyteen suhteessa alkuasetelmaan" juuri ollenkaan; tuolla etäisyyskäsitteellä mitataan pakan satunnaistumisen astetta.
-
Se on Riffle. Ainoo jonka opin kunnolla.
Jos harrastaa riffle shufflea kauankin, kannattaa hankkia muovit... Niinkuin yleisestikin. Pysyy kortit kunnossa. Muutama vanha kortti repesi kun riffletin liian kauan ilman muoveja... Vähemmän voimaa ens kerralla? -_-'
-
Itse asiassa riffle suffle kuluttaa suojattomia kortteja huomattavasti vähemmän kuin sidesekoitus, joka tekee bb:ista wb:ita varsin nopeasti. Joskus tulee pelattua drafti ilman suojia, ja silloin riffletän side sufflen sijaan. Mutta korttisuojien käyttö on suositeltavaa sekoitustavasta riippumatta.
-
Minä pile shuffletan aina pakanrakennuksen jälkeen, siis kun kortit ovat järjestyksessä. Joskus teen sen ilman landejä ja sitten lopuksi sidetän ne sisään mahd. tasaisesti (landit olen sekoittanut ensin keskenään). Sen jälkeen ja muuten side shufflella vaan menemään.
Ja eikö täällä kukaan harrasta sitä, minkä minäkin opin jo pelikorteilla kauan sitten? Eli pakka toiseen käteen ja osa aina tiputetaan toiseen käteen, niin että ne kortit, jotka olivat ensin päällä ovatkin hieman alempana jne. Toivottavasti joku ymmärtää mitä minä tarkoitan.. Se on mielestäni hyvinkin lempeä tapa, sillä reunat ei hankaa eikä kortit taitu, vaikka käytänkin aina shieldejä. Niin että tätä käytän sekaisin side shufflen kanssa. Kyllä yleensä on hyvin kortit sekaisin.
Tarpeeksi kauan kun on sekoittanut niin ei voi muuta todeta kuin että ei se pakka sekoittamisella parane. Silloin on sekoittanut liikaa kun kortit ovat järjestyksessä :D
EDIT: Nastaboi näyttääkin jo kuvailleen aikaisemmin yllä mainitsemani sekoitustavan.