MtgSuomi.fi
Muuta => Muuta keskustelua => Aiheen aloitti: Fumba - 14.05.07 - klo 17:51
-
Tästä mielipiteitä vuosisatojen ajan jakaneesta asiasta on käyty tänään(kin) (14.5.) kovaa keskustelua vaihdetaan.netin IRC-kanavalla. Koska emme päätyneet minkäänlaiseen lopputulokseen, kysynkin asiaa siis teiltä.
Itse kannatan muuten murupuolta, mutta entäs te?
Muistakaa myös perustella väitteenne!
Editaatio: Joku niitä perusteluja kinusi, eli siis:
-jos voin levittää reikäpuolelle, jauhot karisevat rinnuksille syödessä
-miksi ne murut muuten siinä näkkärissä olisivat?
-tämä vain on absoluuttinen totuus, kurjat!
-
Ehdottomasti murupuolelle koska se on helpompi levittää sille puolelle ja jos sen levittää sille toisele puolelle niin voi menee niihin reikiin ja koko leipä maistuu vain voilta
-
Siis sehän on selvää että sileältä voidellaan. Tämä kyseinen asia luki esim. Mooseksen laintauluissa ja on mystinen kadonnut yhdestoista käsky. Jota muuten kaikkien pitää noudattaa, uskonnosta tahi muusta seikasta riippumatta.
-
Tunnustan voitelevani näkkärini reikäpuolelta. Pienet voisilmät näkkärissä moninkertaistavat makunautinnon ja erottaa näkkärin syömisen tavallisesta leivästä jossa voi on levitelty tasaisesti. Minulle on vain luonnostaan kehittynyt vaisto sijoittaa voi reikäisemmälle puolelle, en sitä osaa tämän paremmin selittää. Tosin nykyään näkkärin syöntini on vähentynyt huomattavasti siitä mitä se oli pienempänä, mutta siihen tarinaan voin palata "Hammaslääkärikäynnit"-threadissa jahka semmoinen ilmestyy.
-
Sileälle puolelle levite kuuluu. Reikäpuoli kerää helposti liikaa levitettä, jolloin näkkäri ei maistu muulle kuin levitteelle, ja levitettä tulee nautittua liikaa (esim. voita, jolloin terveyshaitta on ilmeinen vähänkin enemmän näkkäriä syödessä). Myös jauhot leviävät pitkin rinnuksia, jos voitelee reikäpuolen. Jauhopuolta voidellessa pitää kuitenkin osata voidella niin, että jauhot eivät siirry levitepurkkiin.
-
Tunnustan voitelevani näkkärini reikäpuolelta. Pienet voisilmät näkkärissä moninkertaistavat makunautinnon ja erottaa näkkärin syömisen tavallisesta leivästä jossa voi on levitelty tasaisesti. Minulle on vain luonnostaan kehittynyt vaisto sijoittaa voi reikäisemmälle puolelle, en sitä osaa tämän paremmin selittää. Tosin nykyään näkkärin syöntini on vähentynyt huomattavasti siitä mitä se oli pienempänä, mutta siihen tarinaan voin palata "Hammaslääkärikäynnit"-threadissa jahka semmoinen ilmestyy.
Whatever he said.
-
Tunnustan voitelevani näkkärini reikäpuolelta. Pienet voisilmät näkkärissä moninkertaistavat makunautinnon ja erottaa näkkärin syömisen tavallisesta leivästä jossa voi on levitelty tasaisesti. Minulle on vain luonnostaan kehittynyt vaisto sijoittaa voi reikäisemmälle puolelle, en sitä osaa tämän paremmin selittää. Tosin nykyään näkkärin syöntini on vähentynyt huomattavasti siitä mitä se oli pienempänä, mutta siihen tarinaan voin palata "Hammaslääkärikäynnit"-threadissa jahka semmoinen ilmestyy.
Whatever he said.
Reikäpuoli For the Win.
-
Itse kaimaani kompaten: Jauhopuolelle aka karhealle puolelle aka sileälle puolelle ::) se levite kuuluu. Muu on harhaoppista.
-
Tosiasiahan on ettei levitettä jäädä hinkkaamaan tai muutenkaan vatvaamaan joka nurkkaan minkään leivän/näkkärin pintaan, vaan se oikeaoppisesti sivellään yhdellä iskulla pintaan ja sit mahdolliset muut härpäkkeet heitetään niskaan. Koska näkkärin murupuoli tunkee niitä muruja aina levite kippoon saakka, ni luonnollisesti valitaan toinen puoli, joka tässä tapauksessa on reikäpuoli. Tämäkin tukee tuota "sutasu" taktiikkaa joka ilmenee useimmiten pieninä pikantteina levite satseina suussa näkkäriä syödessä.
EDIT: Mitään courmee näkkäriähän ei ole olemassa, ihan selvennykseksi tähän kaikille.
+Isä ukkoni töksäytys yks päivä ruokapöydässä; Vaan läskit kattoo ettei laita liikaa levitettä. ;)
-
Siis murupuolelle se pitää laittaa eikä minnekkään muualle. Silloin se levittyy tasaisemmin koko näkkärin pinta-alalle eli sitä n yhtä paljon joka paikassa. Jos laitetaan "väärälle" puolelle, se ei VOI olla tasaisesti siellä koska se kasautuu kuoppiin. Eli vastaan ja äänestän murupuolta eli sitä oikeaa ja rehtiä.
-
Itse kannatan muuten murupuolta, mutta entäs te?
Muistakaa myös perustella väitteenne!
Missä omat perustelusi?
Murupuolelle voitelisin mieluummin. Yksinkertaisesti parempi voidella, eikä koloihin jää kasoja.
-
Siis murupuolelle se pitää laittaa eikä minnekkään muualle. Silloin se levittyy tasaisemmin koko näkkärin pinta-alalle eli sitä n yhtä paljon joka paikassa. Jos laitetaan "väärälle" puolelle, se ei VOI olla tasaisesti siellä koska se kasautuu kuoppiin. Eli vastaan ja äänestän murupuolta eli sitä oikeaa ja rehtiä.
Murupuoli on niille jotka eivät osaa levittää sitä todellisten hardcore-näkkärinsyöjien tapaan tasaisesti/sopivasti reikäpuolelle. Reikäiselle puolelle "tasaisesti" levittäminen on taitolaji joka vaatii hyvää motoriikkaa ja tarkkaa silmää. Toki tuo sutaisu-menetelmä on myös helpompi toteuttaa reikäpuolelle.
Vastaiskueditaatio: Näkkäriä on jo ammoisista ajoista lähtien levitelty reikäpuolelle koska se käy kiireessä nopeimmin. Nykyään murupuolen käyttö on yleistynyt koska ihmiset ovat koko ajan huolissaan rasvaprosenteistaan sun muista ja terveysasiaa tungetaan joka reiästä sisään. Reikäpuoli on oikea ratkaisu jonka jo esi-isämme hyväksi totesivat.
-
Murupuoli on niille jotka eivät osaa levittää sitä todellisten hardcore-näkkärinsyöjien tapaan tasaisesti/sopivasti reikäpuolelle. Reikäiselle puolelle "tasaisesti" levittäminen on taitolaji joka vaatii hyvää motoriikkaa ja tarkkaa silmää. Toki tuo sutaisu-menetelmä on myös helpompi toteuttaa reikäpuolelle.
Kerettiläiset! Kannattaa nukkua toinen silmä auki, ihan oman turvallisuuden vuoksi....
-
Faktat:
- näkkileipä on pahaa, pistää siihen mitä levitettä tahansa
- se on pahaa ilman levitettä
- se on pahaa, oli siinä sitten levitettä oikealla tahi väärällä puolella
- se on pahaa, vaikka levitettä on molemmin puolin
Ja tämä oikea puolihan on murupuoli, koska:
- se on oikea
- reikäpuoli on väärä.
P.S. Näkkäri on PAHAA.
-
Murupuoli sen takia, koska se tuntuu loogisemmalta, kuten Fumba jo totesi, että murut muuten variset syliin. Ja reikiin menee tajuttomasti voita, jolloin voi maistuu liikaa, joka on aivan syvältä. Ja näkkäri voi syödä ilman voita tai levitettä, ettäs tiedätte arvon hienostelevat neidit ja rouvat.
Ja totean vielä, että asiassa on monta reikää, vähintään koloa.
Ps. WaMMaSaNDe, se ei ollut näkkäri, mitä luulit näkkäriksi, kun söit sitä, mitä luulit näkkäri, joka tosin ei ollut näkkäri.
-
Ulkopuolelle.
-
fiiliksen mukaan, enpä ole tuosta mitään periaatekysymystä tehnyt... Useammin ehkä sille murupuolelle kuitenkin. Jos levite on hyvää niin silloin tietty reikäpuolelle. Joskus voi...OIVAriinikin on tarpeeks hyvää :]
-
Itse voitelen aina väärältä puolelta.
-
Voitelen aina sen puolen mikä tippuu lattiaa kohti.
Ai niin, vanikkaa ei ole syöty sen jälkeen kun jätin kasarmin portit taakseni. Sen verran traumaattista einestä kun on.
-
Ai niin, vanikkaa ei ole syöty sen jälkeen kun jätin kasarmin portit taakseni. Sen verran traumaattista einestä kun on.
Kannattaa kokeilla uusia tuotteita. Intin näkkärit jäävät heittämällä kakkoseksi. Näkkäri on nykyään ihan salonkikelpoista mussutettavaa. Parhaimmillaan erinomaista, vaatii toki tällöin voin tai ennemminkin voimariinin päälleen.
Itse kysymykseen: kumpi puoli nyt sattuu olemaan holleilla. Tämä on niitä asioita, joiden suhteen en ole turhan tarkka.
-
Vanhan sanonnan mukaan näkkäri voidellaan kotona murupuolelta ja vieraissa reikäpuolelta. ;D
-
Itse voitelen näkkärin "reikäpuolelta", mutta jos se sattuu olemaan sellinen näkkäri missä on hiilen makuisia siemeniä reikäpuolella, niin sitten voitelen "murupuolelta".
-
Joskus voi käyä niin hullunkurisesti, että joutuu voivottelemaan näkkäreiden loppumista. Tällöin pelkkä levitekkin kelpaa, kunhan muistaa levittää sen oikealle puolelle.
-
Testasinpas eilen: Levitä näkkärin molemmille puolille voita. Jos pitää reunoista kiinni, niin ei tahraudu sormetkaan. Ei voi olla väärässä. :)
-
Näkkäri tulee voidella reikäpuolelta. Näin on aina tehty ja näin näkkäri on voideltu myös pakkausten kyljessä.
Vaikka enemmistö voiteleekin ns. väärää puolta, se ei suinkaan tarkoita, että he olisivat oikeassa.
-
Näkkäri tulee voidella reikäpuolelta. Näin on aina tehty ja näin näkkäri on voideltu myös pakkausten kyljessä.
Vaikka enemmistö voiteleekin ns. väärää puolta, se ei suinkaan tarkoita, että he olisivat oikeassa.
QFT 8)
-
Tottakai se kuulluu voidella reikäpuolelta. En halua olla massateini ;)
-
Murupuoli se on. Jos murupuoli on alaspäin, kaikki murut tippuvat syliin/tuolille/tietokoneen näppikselle, joka eui mielestäni ole yhtään hauskaa :'(. Saavathan ihmiset tietty olla kapinallisia ja voidella reikäpuolelta. Minulla ei ole mitään erilaisuutta vastaan ;)
-
Minä en syö näkkäriä ollenkaan, koska se on niin ylivoimaisen vaikea voidella se oikein.
-
Näin optimistin näkökulma: ihan sama se on kummalta puolelta voitelee, se kuitenkin putoaa maahan voipuoli alaspäin. :'(
-
Näin optimistin näkökulma: ihan sama se on kummalta puolelta voitelee, se kuitenkin putoaa maahan voipuoli alaspäin. :'(
Itse asiassa näkkäri (tai mikä tahansa muu leipä) ei putoa aina voi puoli alaspäin, vaan kumpaankin on 50% todennäköisyys (tutkittu juttu ;)) ja, jos se nyt sattuu putoamaan voi puoli alaspäin, niin sitä voisi sanoa vain "huonoksi tuuriksi".
P.S. Äskeinen selostus pätee vain jos sen pudottaa (vahingossa) tarpeeksi korkealta, eikä 10 cm pöydän pinnasta.
-
Itse asiassa näkkäri (tai mikä tahansa muu leipä) ei putoa aina voi puoli alaspäin, vaan kumpaankin on 50% todennäköisyys (tutkittu juttu) ja, jos se nyt sattuu putoamaan voi puoli alaspäin, niin sitä voisi sanoa vain "huonoksi tuuriksi".
P.S. Äskeinen selostus pätee vain jos sen pudottaa (vahingossa) tarpeeksi korkealta, eikä 10 cm pöydän pinnasta.
"Tutkittu juttu"? Siis oletko tutkinut itse jollain muutaman pudotuksen aineistolla vai viittaatko johonkin ihan oikeaan tutkimukseen?
Fysikaalisestihan todennäköisyys ei ole lainkaan 50 % tai ylipäätään vakio, vaan se riippuu voimakkaasti pudotuskorkeudesta. Pudotessaan leipä nimittäin normaalisti lähtee pyörimään keskiakselinsa ympäri, ja tämä pyörimisnopeus on käytännön tilanteissa lähes vakio. Täten pudotuskorkeudesta riippuu, kuinka monta kertaa leipä pyörähtää putoamisensa aikana. Ja tietysti leipä puolestaan osuu alustaan voipuoli alaspäin, jos se on ehtinyt tehdä parittoman määrän puolikkaita kierroksia, ja voipuoli ylöspäin, jos se on tehnyt parillisen määrän puolikkaita kierroksia.
Sattumalta on puolestaan niin, että koska ihmiset ja pyödät ovat ainakin tietyssä mittakaavassa samanpituisia ja -korkuisia, leipien putoamiskorkeus on myös likimain vakio, ja leivillä on tapana pudota lattialle samoin päin yli 50 % ajasta. "Samoin päin" tässä on kaikkien harmiksi juuri voipuoli alaspäin.
Koska tarkastelussa on tehty paljon yksinkertaistuksia, se ei kuitenkaan kerro koko totuutta, ja siksi vähemmistö leivistä voi pudota lattialle myös toisin päin.
Asiasta on julkaistu artikkeli European Journal of Physicsissä, lisätietoja http://ourworld.compuserve.com/homepages/rajm/toast.htm .
-- Nute
Oulu
EDITAATIO: Korjattu virheellinen sanavalinta. [Lisätty heti alkuperäisen vastauksen jälkeen.]
-
Murupuoli, ehdottomasti, jopa itse Urho Kekkonen näin sanoi. Luultavasti...
-
Nute myönnä pois että noiden tietojen lähde oli kuitenkin alunperin Mythbusters. :)
-
Miten paljon putoamiseen vaikuttaa se, että voipuoli on ainakin oletetusti huomattavasti painavampi kuin voiton puoli? Esimerkiksi sulkapallohan muotonsa, mutta myös kärjen painosta johtuen tippuu nokka edellä maahan.
-
Tällä paino logiikalla valintani on oikea; (reikäpuoli) Tungen sen voin niihin reikiin jotta näkkärin balanssi olis parempi. Näin vältyn ikäviltä "karvoja suussa" efectiltä jos se leipä päättää singahtaa kohti lattiaa.
-
Täytyy vielä mainita että taitavat näkkärinsyöjät eivät suinkaan paisko leipiään ympäri permantoa.
-
Ei aloteta tät uuestaa, jooko? Pliis? Koska sehän on selvää että sileä on se oikea puoli.
-
miinin: jos sitä voita laittaa normaalien ihmisten määrän, sen paino ei vaikuta ~mitään. Myös testattu mythbustersissa :). Toki jos voitelet leivän paksuisen voikerroksen siihen päälle, alkaa voipuolen oddsit parantua huomattavasti.
-
Nute myönnä pois että noiden tietojen lähde oli kuitenkin alunperin Mythbusters.
Ei ollut.
-
Näkkäri voidellaan toki reikäpuolelta. En tosin muista milloin olisin viimeeksi näkkileipää syönyt. Silloin tällöin tulee kyllä ostettua hapankorppuja, noita näkkärin hienostelevia kaupunkilaisserkkuja.
-
Tästä on nahisteltu. Tästä on kiistelty. Tästä on taisteltu. Tämän takia kymmenet kansat ovat joutuneet kärsimään ja tuhoutumaan sodissa.
Perustin joskus vuosi sitten omalle foorumilleni kyselyn aiheesta, siellä tasainen on tähän mennessä saanut 43 ja kuoppainen 21 % äänistä. Jännää, näköjään kolmas vaihtoehto eli "Aivan sama, mutta äänestyksen tekijä kuuluisi vähintään Lepokoti Luppoisaan" on siellä vain kakkosena prosentuaalisesti, mutta se johtuu ehkä siitä, että useimmat pitävät sitä itsestäänselvyytenä. Tiedä häntä.
Niin, ja jonkin tutkimuksen mukaan kuulemma 76 % voitelee näkkileivän tasaiselta puolelta. Analysoimalla foorumini äänestyksen tuloksia, mikäli käyttäjäkunta noudattaa yleisiä tapoja (joita siis kolmas vaihtoehto hämää), tahtovat keskimäärin useammat tasaisen puolen voitelijat lukita minut sinne Luppoisaan. Salaliitto! Illuminatus! Hammasharja!
Ai niin. Tasainen.
-
Reikäpuoli sen olla pitää!
Pienet voisilmät eivät teitä paljon läskistä ja ne kuitenkin tekevät makunautinnosta sellaisen, että voisi näkkäriä syödä uudestaankin.
Näkkäriähän syön huomattavan vähän (n. 5 kertaa vuodessa) mutta silloin kuin syön niitä menee 5-15 kerrallaan.
-
mutta silloin kuin syön niitä menee 5-15 kerrallaan.
Nälkähän siinä järsimisessä tulee.
-
Näkkileipä on Pirun keksintö.
Nälkäänsä nakertava pettyy, kun kaikki syötävä tippuu maahan. Kuin yrittäisi siivilällä kerätä vettä.
Teh pit on ainoa oikea puoli, jota saa voidella.
-
mutta silloin kuin syön niitä menee 5-15 kerrallaan.
Nälkähän siinä järsimisessä tulee.
Totta! :P
Ei sillä nälkä lähde, sen jälkeen pitääkin syödä jotain vahvempaa päälle.