MtgSuomi.fi
Kortit ja pakat => Keittiönpöytäpakat => Commander => Aiheen aloitti: VariSami - 18.01.12 - klo 16:31
-
General: Oros, the Avenger
Creatures:
Academy Rector
Avatar of Woe
Balefire Dragon
Coalhauler Swine
Deathbringer Thoctar
Felidar Sovereign
Goblin Sharpshooter
Godo, Bandit Warlord
Heartless Hidetsugu
Inferno Titan
Kaervek the Merciless
Mephidross Vampire
Necrotic Ooze
Olivia Voldaren
Rune-Tail, Kitsune Ascendant
Sheoldred, Whispering One
Stoneforge Mystic
Stonehewer Giant
Stuffy Doll
Sun Titan
Transcendent Master
Ulamog, the Infinite Gyre
Artifacts:
Akroma's Memorial
Basilisk Collar
Batterskull
Boros Signet
Darksteel Plate
Gilded Lotus
Lightning Greaves
Loxodon Warhammer
Mana Vault
Norn's Annex
Pariah's Shield
Quietus Spike
Rakdos Signet
Rings of Brighthearth
Scythe of the Wretched
Sol Ring
Swiftfoot Boots
Thran Dynamo
Enchantments:
Debtors' Knell
Gratuitous Violence
Guilty Conscience
Land Tax
Mark of Asylum
No Mercy
Phyrexian Arena
Rage Reflection
Repercussion
Sanguine Bond
Spirit Loop
True Conviction
Wound Reflection
Planeswalker:
Sorin Markov
Instant:
Enlightened Tutor
Tithe
Vampiric Tutor
Sorcery:
Blasphemous Act
Demonic Tutor
Steelshaper's Gift
Unburial Rites
Wheel of Fortune
Lands:
Ancient Tomb
Arid Mesa
Blood Crypt
Bloodstained Mire
Clifftop Retreat
Dragonskull Summit
Evolving Wilds
Forbidden Orchard
Godless Shrine
Hall of the Bandit Lord
Isolated Chapel
Marsh Flats
6 Mountain
5 Plains
Reflecting Pool
Sacred Foundry
Shizo, Death's Storehouse
3 Swamp
Temple of the False God
Terramorphic Expanse
Urborg, Tomb of Yawgmoth
Vault of the Archangel
Vivid Crag
Vivid Marsh
Vivid Meadow
Volrath's Stronghold
Oros ei ehkä ole kaikkein selvin BWR-kenraali, vaikka pitkään olikin ainoa. Tai no ok, itse asiassa Kaalia on erikoistunut, ja Tariel on aavistuksen kyseenalainen, joten kenties se on parempi, kun ei olla erikseen Kaalia-pakalla liikenteessä. Lisäksi sitä ei ainakaan ensimmäisellä kerralla pitäisi vihata ulos niin nopeasti kuin Kaalialle usein käy.
Pakan on siis tarkoitus olla aikalailla kaikkea kentällä vahingoittava, ja minä kerään pisteitä deathtouchilla ja lifelinkillä. Muutamia "nopeampia" keinoja voittoon löytyy myös, koska pakka myös pyrkii luomaan vähäisellä board-presencellä mahdollisimman paljon vahinkoa, lähinnä enchantmenttiensa avulla. Esimerkiksi Wound Reflection + Heartless hidetsugu tai Quietus Spike hiljentää pelaajia aika hyvin. Myös mitkä tahansa kaksi vahingon tuplaajaa, jotka eivät tee sitä samalla tapaa, toimivat yhteen eli voin tehdä parhaimmillaan 8x vahinkoa, ja 4x on jopa luullakseni realistista, jos muiden pakat eivät saa poistettua enchantmentteja riittävän tehokkaasti. Tuplaajatyypit ovat double strike / "kaksinkertainen vahinko" / Wound Reflection. Suuri osa korteista on tosin aika manaintentisiivisiä, joten mukana on myös rattlesnakeja ja manakiviä.
Yksi korteista, joiden vuoksi tein tämän, on Dark Ascensionin Vault of the Archangel, joten en ole vielä aivan kauheasti päässyt testailemaan online esimerkiksi. Mielipiteitä ja korttiehdotuksia tosin tullaan arvostamaan, vaikken omaksu kaikkea kuin pesusieni. Silti vähintäänkin harkitsen kyllä esille otettuja ajatuksia.
-
repercussion?
Jos on riittävän epätoivoinen pelaamaan orosta, niin yhtä hyvin voi saada muut pelkäämään sitä. scourge of the nobilis kun kerran on double strike uusi meme.
-
repercussion?
Jos on riittävän epätoivoinen pelaamaan orosta, niin yhtä hyvin voi saada muut pelkäämään sitä. scourge of the nobilis kun kerran on double strike uusi meme.
Itse asiassa hyvä ehdotus tuo Repercussion. Toki se on kaksiteräinen miekka noin periaatteessa, mutta väitän pakan hyötyvän enemmän kuin ottavan haittaa. Naurattaa hieman ajatus epätoivoisuudesta Oroksen valinnassa - itse asiassa huomasin Oroksen tukevan alkuperäistä strategiaa, joka oli mukana jo pakan ollessa tarkoitus olla Kaervekin ympärille rakennettu. Toki en ole vieläkään kauheasti testannut - voihan olla, että tämä on aivan kamalaa kuraa. Mutta ainakaan olentopohjaiset pakat eivät tule nauttimaan, jos poiston ja rattlensnakejen määrä pitää ne kurissa.
Scourgea en käytä, koska pakka ei rakennu pelkästään Oroksen ympärille. Tuo ei mielestäni aivan kauheasti muita kortteja tukisi.
-
Muutamia lappusia mitä tässä äkkiseltään tulee mieleen on esim. Fists of the Demigod (Orosin niskaan mutta käy muillekin) ja Kulrath Knight jotka Orossin abilityn kanssa ovat ihan leppoisia yhdessä. Abilityssa ainoa vika tietenkin on se, että Kulrath itse haluaa niin mielellään kuolla siihen kolmeen lämään, jos näin on käymässä. Kuitenkin se on ihan kivaa jarruttaa toisia, kun on countereita niskassa ja mahdollisesti Kulrath tulee ja käskee. Itse käyttänyt jonkin verran kyseistä kaveria ja tyytyväinen oon ollu vaikutukseen. Orosin kanssa tosin oli siinä mielessä epävakaa, että tarvinnee omaa evaasiota kylkeen jos on jo mukana. Light of Sanction taasen korjaa tätä probleemaa. Kyllä, liikaa palasia.
Muita mieluisia lappuja on ollut Boon Reflection ja reflektiot ylipäätään EDH-skenessä, koska yllättävän kevytmielisesti ovat jotkut näihin suhtautuneet. Boon on siitä mukava, että lifelinkin kanssa (ja etenkin Sanguine Bond tiskissä) on potentiaaliset lämät melkosen kovat.
Mutta näyttää siltä, että tämä dekki on melkosen paljon vakaampi, kuin meikäläisen edesmennyt Oros-härpäke, joka keskittyi pyörimään liikaa enchantmenttien varassa. ;) Hyvältä näyttää.
Ps. Missä Tsabo Tavoc? :D
-
Ps. Missä Tsabo Tavoc? :D
Missä Avatar of Woe?
Tavoc on suoraan sanottuna turha. Julma, kaunis, flavorikas, mutta tuuuuuuurha.
-
Light of Sanctity kuulostaisi muuten hyvältä, mutta se ei tee mitään muuta kuin suojelee olentojani tasan kolmelta omalta olennoltani: Orokselta, Jayalta ja Scourgelta. Ja ok, Blasphemous Actilta. Samaan tarkoitukseen pelaan kuitenkin jo Akroma's Memorialia, Mark of Asylumia ja Gloryä, jotka kaikki tekevät myös muuta. Auroja ei mielestäni juuri kannata yksinkertaisesti tällä hirviömäärällä pelata, ellei kyseessä ole jokin todella hyvä. Mielestäni tässä pakassa on aika vaikeaa päästä sisään, jos ei ole Spirit Loopin tasolla, ja se on siis mukana uusiokäytettävänä lifelinkkaajana. Tsabo olisi tosiaan aika turha, vaikka usein leikittelen ajatuksella; Avataria voisi miltei jopa harkita, koska se on yksinkertaisesti aivan mahtava olento. Esimerkiksi Blazing Archon luullakseni tulee olemaan liian kallis manamaksultaan käytännössä suojakortista. Silloin on yleensä liian myöhäistä; se kuuluu reanimaattoriin.
-
Tuplapostaus. Päivittelin tätä hieman. Suurimpana muutoksena keskittyminen indestructibilityyn, koska lisäsin Pariah's Shieldin. Se puolestaan lähti liikkeelle Guilty Consciencen laittamisesta sekaan. Coalhauler Swine on myös Pariah's Shieldin ystävä (no ok, vain, kun sillä olisi myös Darksteel Plate), vaikka voin kyllä nähdä sen toimivan pakassa muutenkin.
-
Pariah-kempoiluun sopii tietty aina itse pariah jonka voi pistää myös op:n miehelle ja jos niin tekee, niin sitten tarvitaan myös joko jo mainittu repercussion, soul link tai treacherous link, jotka muutenkin sopii leikkimään oroksen ja muiden damagepommien kanssa. Muita hyviä kohteita pariahille (kummalle vain) ovat mm. mikä hyvänsä en-kor (jos on paljon olentoja) tai stuffy doll.
Edit: oho, doll oli jo sisällä.
-
Kuten myös Repercussion. Tosiaan, Pariahin saisi myös vastustajalle... Jätin sen pois nimenomaan siksi, että se on "kertakäyttöinen", mutta periaatteessa tuota voisi käyttää myös Rattlesnakena/removalina.
-
Kuten myös Repercussion.
Olin huomannut.
Tosiaan, Pariah... ...se on "kertakäyttöinen".
Replenish ja retether jo toimii.
Open the vaultsilla on tässä pakassa jo koko lailla targetteja.
Evershrike ja pariah and things go weird
EDIT huomasi juuri ettei shrike pelannutkaan sitä haudasta vaan kädestä... No, sitten
phyrexian reclamation (sopii muutenkin) ja joko auramancer tai monk idealist tai kumpiki jos on slotteja. Ovat hyödyksi muutenkin jos muu pöytä sattuu kyllästymään boon reflectioniin tai land taxiin.