MtgSuomi.fi

Muuta => Muuta keskustelua => Aiheen aloitti: naminami - 21.08.12 - klo 17:29

Otsikko: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: naminami - 21.08.12 - klo 17:29
Noniin sopivasti kesä alkaa loppua ja pelipaikkohen hikoilut vaihtuvat talven kylmyyteen. Mikäs siinä mukavempaa kuin lämmitellä korttia lätkiessä tai tosimiesdraftissa etua hankkimassa.
Eli tänne ideoita vaan millä eväillä juhlia pelimenestystä tai sitten hukuttaa virheiden aiheuttama mielipaha.

Suosikit: Fireball kaneliviski, Finlandia lime vodka, Jallu, sekä viskit.

Kurat: Gin Lemon, Viljasen luomuviina.  :'(

Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Thaurwylth - 21.08.12 - klo 19:00
Oltu siellä, tehty sitä. Tsekkaapa http://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php/topic,63553.msg286669.html#msg286669 ja siitä alkava pöhinä ainakin ensi hätään.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: jambo - 21.08.12 - klo 20:04
Mietoina vedän mieluiten Kurkoa ja Rekorderligin mansikka-limeä, vahvempina Passoaa, fisua, loppuillasta menee sitten Absintti! :D
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Alesi - 21.08.12 - klo 20:14
Sandels on paras mieto alkoholijuoma. Vahvana suosin tapiota tai kossua.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: DawnStar - 23.08.12 - klo 14:47
Jack!
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Cloverdad - 23.08.12 - klo 16:50
Raittiina 2 vuotta. Teki hyvää.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Reflektio - 13.12.12 - klo 22:29
Paras kirkas viina on kyllä perinteisesti Koskenkorva, vakaana toisena Leijona. Viskeistä VAT 69 on hauska ryyppyviski, mutta toisaalta jos alkaisin kaikki hyvät viskit luettelemaan niin saisinkin sitten aika pitkään luetella. Hyväksi on mainittava vielä myös Jägermeister.

Paskinta hirveyttä mitä eteen on tullut ovat puolestaan Gambina, Gin Lemon ja Dynamite.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: syfilisx - 13.12.12 - klo 22:31
Kyllä tästä eräästä tuoreesta blogista intoutuneena täytyy myöntää rakkauteni Limoncelloon, mm. Pallini on ihan hyvä merkki :P
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Gagis - 13.12.12 - klo 22:45
Suosittelen aitoja absintteja (as in ei elintarvikevärillä värjättyä vodkaa) ja varoitan välttämään taxi vodkaa.

miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Raitantor - 13.12.12 - klo 23:57
Havana club on kestosuosikki rommeista. Pehmeältä maistuu, toisin kuin halparommit.

Suosittelen aitoja absintteja (as in ei elintarvikevärillä värjättyä vodkaa) ja varoitan välttämään taxi vodkaa.

miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet

Aitoa ei taida saadaa muualta kuin Hollanista. Siis sellaista missä on koiruohoa.
Otsikko: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: weaselface - 14.12.12 - klo 00:01
miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet

5 A.M. Saint on kyllä huippukamaa, silti tässä yhteydessä täytyy mainita Fullers, jolta löytyy esim. sellaset helmet kun London Pride ja Fullers ESB. Me likes!
Otsikko: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: weaselface - 14.12.12 - klo 00:05
Havana club on kestosuosikki rommeista. Pehmeältä maistuu, toisin kuin halparommit.

Suosittelen aitoja absintteja (as in ei elintarvikevärillä värjättyä vodkaa) ja varoitan välttämään taxi vodkaa.

miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet

Aitoa ei taida saadaa muualta kuin Hollanista. Siis sellaista missä on koiruohoa.

Miksi ihmeessä? Kyllä tuo on ihan laillista kamaa...
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Raitantor - 14.12.12 - klo 00:12
Havana club on kestosuosikki rommeista. Pehmeältä maistuu, toisin kuin halparommit.

Suosittelen aitoja absintteja (as in ei elintarvikevärillä värjättyä vodkaa) ja varoitan välttämään taxi vodkaa.

miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet

Aitoa ei taida saadaa muualta kuin Hollanista. Siis sellaista missä on koiruohoa.

Miksi ihmeessä? Kyllä tuo on ihan laillista kamaa...

Ai, katsos vain. Olin sellaisessa kuvitelmassa, että thujonea säännösteltäisiin jotenkin rankemman puoleisesti.
Otsikko: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: weaselface - 14.12.12 - klo 00:22
Havana club on kestosuosikki rommeista. Pehmeältä maistuu, toisin kuin halparommit.

Suosittelen aitoja absintteja (as in ei elintarvikevärillä värjättyä vodkaa) ja varoitan välttämään taxi vodkaa.

miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet

Aitoa ei taida saadaa muualta kuin Hollanista. Siis sellaista missä on koiruohoa.

Miksi ihmeessä? Kyllä tuo on ihan laillista kamaa...

Ai, katsos vain. Olin sellaisessa kuvitelmassa, että thujonea säännösteltäisiin jotenkin rankemman puoleisesti.

Jotain säädöksiä niissä pitoisuuksissa taitaa olla, koiruiho ei taida kuitenkaan itsessään olla mitenkään rajoitettu raaka-aine.

Mun käsityksen mukaan toi absintin maine jonain hallusinogeeni-viinana on vahvasti myyttien sävyttämä. Se sokeripalakikkailukin on täysin turhaa.

Alkujaan toi oli muistaakseni Ranskan persaukisten boheemien halpa viina, kun niillä ei muuhun ollut varaa.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Raitantor - 14.12.12 - klo 00:36
Mitäs rommia suosittelisitte? Morganit, black negrat, Havanat ja bacardit tultu kokeiltua. Kaksi jälkimmäistä omia suosikkeja tällä hetkellä. Voiton vie tumma Havana.

weaselface,

juu, näin taitaa olla. EU:ssa taidetaan kuitenkin kovaa tahtia ajaa läpi lakeja, joilla pyritään bannimaan rohtokasveja - kuten valerianaa.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Thalian - 14.12.12 - klo 00:41
Mun käsityksen mukaan toi absintin maine jonain hallusinogeeni-viinana on vahvasti myyttien sävyttämä.

Kuten asiasta on lausuttu: Kyllähän sitä nyt alkaa näkemään vaikka mitä näkyjä, kun vetää 70% viinaa. Ei sillä koiruoholla tosiaan ole noilla pitoisuuksilla paljon väliä, mutta kyllähän absintilla pään saa sekaisin. Onhan se nyt viinaa!

Lainaus
Se sokeripalakikkailukin on täysin turhaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Absintti

Lainaus
Perinteisesti absintti laimennetaan erityisen absinttilusikan päälle asetetun sokeripalan läpi hitaasti kaadetulla tai tiputellulla jäävedellä, kunnes se on laimennettu noin suhteeseen 3:1–5:1. Laimentamisen aikana veteen liukenemattomat ainesosat erkanevat liuoksesta ja samentavat juoman. Maitomaista samentumista kutsutaan nimityksellä "louche". Sokerin käyttö on luonnollisesti makuasia, mutta hidas laimentaminen ja hyvin kylmä vesi ovat oleellisia. Vahvaa alkoholia raskaampi kylmä (sokeri)vesi painuu lasin pohjalle absintin alle vapauttaen anetolin ja eteeriset öljyt.
Otsikko: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: weaselface - 14.12.12 - klo 00:49
Mun käsityksen mukaan toi absintin maine jonain hallusinogeeni-viinana on vahvasti myyttien sävyttämä.

Kuten asiasta on lausuttu: Kyllähän sitä nyt alkaa näkemään vaikka mitä näkyjä, kun vetää 70% viinaa. Ei sillä koiruoholla tosiaan ole noilla pitoisuuksilla paljon väliä, mutta kyllähän absintilla pään saa sekaisin. Onhan se nyt viinaa!

Lainaus
Se sokeripalakikkailukin on täysin turhaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Absintti

Lainaus
Perinteisesti absintti laimennetaan erityisen absinttilusikan päälle asetetun sokeripalan läpi hitaasti kaadetulla tai tiputellulla jäävedellä, kunnes se on laimennettu noin suhteeseen 3:1–5:1. Laimentamisen aikana veteen liukenemattomat ainesosat erkanevat liuoksesta ja samentavat juoman. Maitomaista samentumista kutsutaan nimityksellä "louche". Sokerin käyttö on luonnollisesti makuasia, mutta hidas laimentaminen ja hyvin kylmä vesi ovat oleellisia. Vahvaa alkoholia raskaampi kylmä (sokeri)vesi painuu lasin pohjalle absintin alle vapauttaen anetolin ja eteeriset öljyt.

Juuh, tarkoitinkin että tuo vaikutus ei ole mitenkään humalatilasta poikkeava, vaikka monet niin haluavatkin luulla.

Vettä toki on hyvä lisäillä, niinkuin esimerkiksi viskiharrastajat lisäävät viskiin. Olisiko ollut jossain 35 prosentin hujakoilla, jossa maut tulevat parhaiten esiin.

Noh, meikälisen makuun absintti on kyllä sen verran hirvittävää, että makujen tehostaminen tuntuisi lähinnä oman kurjuuden maksimoinnilta.

Edit:

juu, näin taitaa olla. EU:ssa taidetaan kuitenkin kovaa tahtia ajaa läpi lakeja, joilla pyritään bannimaan rohtokasveja - kuten valerianaa.

Olikos se Bill Hicks kun sano, että on vainoharhaista tehdä luonnosta laitonta...
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Reflektio - 14.12.12 - klo 02:06
Olisiko ollut jossain 35 prosentin hujakoilla, jossa maut tulevat parhaiten esiin.
...
juu, näin taitaa olla. EU:ssa taidetaan kuitenkin kovaa tahtia ajaa läpi lakeja, joilla pyritään bannimaan rohtokasveja - kuten valerianaa.

Olikos se Bill Hicks kun sano, että on vainoharhaista tehdä luonnosta laitonta...
35 Absintissa vai viskissä? Ei kait se viskissä niin paljoa voi millään olla, pari-muutama tippa vettä riittää kyllä oman kokemuksen mukaan paremmin kuin hyvin. Pistät senttilitranki verran nii menee jo aaaivan liian laimeaksi.

Erinomainen sanonta, joskin olen siinä määrin eri mieltä ettei oikea sanavalinta ole vainoharhaista, vaan järjetöntä, mielivaltaista ja/tai -puolista.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: weaselface - 14.12.12 - klo 02:13
Olisiko ollut jossain 35 prosentin hujakoilla, jossa maut tulevat parhaiten esiin.
...
juu, näin taitaa olla. EU:ssa taidetaan kuitenkin kovaa tahtia ajaa läpi lakeja, joilla pyritään bannimaan rohtokasveja - kuten valerianaa.

Olikos se Bill Hicks kun sano, että on vainoharhaista tehdä luonnosta laitonta...
35 Absintissa vai viskissä? Ei kait se viskissä niin paljoa voi millään olla, pari-muutama tippa vettä riittää kyllä oman kokemuksen mukaan paremmin kuin hyvin. Pistät senttilitranki verran nii menee jo aaaivan liian laimeaksi.

Erinomainen sanonta, joskin olen siinä määrin eri mieltä ettei oikea sanavalinta ole vainoharhaista, vaan järjetöntä, mielivaltaista ja/tai -puolista.

Niin siis tarkoitin alkoholipitoisuutta, eli laimennettuna 35 prosenttiin. Useimmat viskit kai pullotetaan siinä 40% hujakoilla, jolloin muutama tippa riittää, kun taas cask strenght tavaraan saa lisätä vähän reilummin. Tosin itse en ole mikään viskitietäjä, enkä ole edes varma oliko se maaginen luku toi 35%, jotain niillä kieppeillä kuitenkin.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Cloverdad - 14.12.12 - klo 02:35
Tää veden lisääminen riippuu siitä, missä yhteydessä viskiä käytetään, ja siitä viskistä kans. Nautiskeltava viski menee joko ilman vettä tai sitten noin teelusikallisen kanssa. Vesi olis hyvä olla kädenlämpöistä. Kun tehdään töitä viskin kanssa, eli kategosriassa kellarimestari, lisätään vettä 1-2 kertainen määrä suhteessä tisleen määrään, jolloin voidaan tarkasti havainnoida aromien nyansseja, ilman, että voimakas alkoholi turruttaa aistit.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: hall0n - 14.12.12 - klo 08:40
Mitäs rommia suosittelisitte?

Ron de Jeremy-rommia tilasin kesällä omaksi iloksi. Vaikka nimestä voisi muuta päätellä, niin maistuu aika hyvälle. Tarjolla on sekä iästettyä (7 vuotta Panamassa tammitynnyrissä loikoillutta) sekä maustettua sorttia. Omani on iästettyä ja voin sanoa, että toimii niin sippailussa, kuin cuba libren tärkeimpänä ainesosanakin. Tilasin saksalaisesta Urban Drinksistä (www.urban-drinks.de) ja hintaa kertyi (sis. pk.) ~42 EUR. On muuten suomalainen keksintö!
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: yugular - 14.12.12 - klo 12:17
Blended viskeistä Walkerin Black Label oma suosikki. Single Malteissa onkin sitten paljon todella hyviä vaihtoehtoja. Ei kännäykseen.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: WoRMaSTeR - 14.12.12 - klo 13:50
Tähän voi vastata simppelisti yhdellä sanalla: absintti. Mitään ei muista, mutta sehän tarkoittaa vain että on ollut hemmetin hauskaa.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: tko - 14.12.12 - klo 15:50
Olikos se Bill Hicks kun sano, että on vainoharhaista tehdä luonnosta laitonta...

Doesn't the idea of making nature against the law seem to you a bit... unnatural?

-- Another dead hero

Edit: jos tällä hetkellä pitäisi valita paras, niin http://bit.ly/W4Z65H
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: jotudin - 14.12.12 - klo 19:02
Blended viskeistä Walkerin Black Label oma suosikki. Single Malteissa onkin sitten paljon todella hyviä vaihtoehtoja. Ei kännäykseen.

Jos nyt välttämättä haluaa blendiksiä ostaa, niin Teacher's Highland Cream on todella hyvä valinta. Ja kun viskiä nauttii, niin kyllä sen kannattaa single maltia olla.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: instiqma - 14.12.12 - klo 20:17
Mitäs rommia suosittelisitte? Morganit, black negrat, Havanat ja bacardit tultu kokeiltua. Kaksi jälkimmäistä omia suosikkeja tällä hetkellä. Voiton vie tumma Havana.

Alkosta saa tollasta vähän vahvempaa (54%) ja tosi mausteista Rhum Pécoulia. Suosittelen kokeilemaan, mukavan erilainen tuttavuus.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Raitantor - 17.12.12 - klo 20:25
Kiitoksia suosituksista. Ron Jeremy rommi näyttää sen verran härskiltä, että sen voisi hankkia pelkästään siitä syystä komeilemaan viinakaappiin.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Hesfan - 08.03.13 - klo 16:05
Kun viinoista puhutaan niin mieluiten en koske ollenkaan, mutta jos nyt pitää ''nopeita'' vetää niin Fisuu tai Salmarishotteja aina bissen väliin. Kyllä tulee jännä olo!!!

Mitä absinttiin tulee, niin tekis mieli kokeilla ns. kunnon absinttia joskus, jotain Pernodsia vai mitä se ol... Toistaiseksi vasta juonut Pere Kermannssia ja sit jotain Virosta haettua ''kannabisabsinttia'' jossa oli yhtä paljon kannabista kuin Auringossa on jäävuoria.

Konjakit hyi vittu, viskit vähä vähemmän mut silti hyi vittu, kossu ja leijona jne kirkas viina hyi vittu sentään... PAITSI!!! Ding ding ding! Screwdriver! Eli aplarimehuu ja vodkaa, kyllä tulee kiva boogie!

Edit. Olen olutharrastaja, viina on pyllynreiästä, ihmiset menee sekaisin tai ainakin itse menen. Tilatkaa baarissa Chimayta ensin keltasella etiketillä, sitten sinisellä ;)
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: jotudin - 08.03.13 - klo 17:59
Tilatkaa baarissa Chimayta ensin keltasella etiketillä, sitten sinisellä ;)

Allekirjoitan. Chimay maustettu juusto on myös jumalaista.
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: Hesfan - 09.03.13 - klo 17:46
Jos nyt voi tämän otsikon alla kysäistä, niin mitä/miten tehtyä on Chimaylla maustettu juusto? Kuulostaa houkuttelevalta :D
Otsikko: Vs: Parhaat/Huonoimmat VIINAT
Kirjoitti: jotudin - 09.03.13 - klo 17:57
Ostin aikanaan pienestä herkkupuodista, mutta en enää muista mitä se näistä oli. http://www.chimay.com/en/fromages.html?IDC=289