MtgSuomi.fi
Muuta => Muuta keskustelua => Aiheen aloitti: naminami - 21.08.12 - klo 17:29
-
Noniin sopivasti kesä alkaa loppua ja pelipaikkohen hikoilut vaihtuvat talven kylmyyteen. Mikäs siinä mukavempaa kuin lämmitellä korttia lätkiessä tai tosimiesdraftissa etua hankkimassa.
Eli tänne ideoita vaan millä eväillä juhlia pelimenestystä tai sitten hukuttaa virheiden aiheuttama mielipaha.
Suosikit: Fireball kaneliviski, Finlandia lime vodka, Jallu, sekä viskit.
Kurat: Gin Lemon, Viljasen luomuviina. :'(
-
Oltu siellä, tehty sitä. Tsekkaapa http://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php/topic,63553.msg286669.html#msg286669 ja siitä alkava pöhinä ainakin ensi hätään.
-
Mietoina vedän mieluiten Kurkoa ja Rekorderligin mansikka-limeä, vahvempina Passoaa, fisua, loppuillasta menee sitten Absintti! :D
-
Sandels on paras mieto alkoholijuoma. Vahvana suosin tapiota tai kossua.
-
Jack!
-
Raittiina 2 vuotta. Teki hyvää.
-
Paras kirkas viina on kyllä perinteisesti Koskenkorva, vakaana toisena Leijona. Viskeistä VAT 69 on hauska ryyppyviski, mutta toisaalta jos alkaisin kaikki hyvät viskit luettelemaan niin saisinkin sitten aika pitkään luetella. Hyväksi on mainittava vielä myös Jägermeister.
Paskinta hirveyttä mitä eteen on tullut ovat puolestaan Gambina, Gin Lemon ja Dynamite.
-
Kyllä tästä eräästä tuoreesta blogista intoutuneena täytyy myöntää rakkauteni Limoncelloon, mm. Pallini on ihan hyvä merkki :P
-
Suosittelen aitoja absintteja (as in ei elintarvikevärillä värjättyä vodkaa) ja varoitan välttämään taxi vodkaa.
miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet
-
Havana club on kestosuosikki rommeista. Pehmeältä maistuu, toisin kuin halparommit.
Suosittelen aitoja absintteja (as in ei elintarvikevärillä värjättyä vodkaa) ja varoitan välttämään taxi vodkaa.
miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet
Aitoa ei taida saadaa muualta kuin Hollanista. Siis sellaista missä on koiruohoa.
-
miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet
5 A.M. Saint on kyllä huippukamaa, silti tässä yhteydessä täytyy mainita Fullers, jolta löytyy esim. sellaset helmet kun London Pride ja Fullers ESB. Me likes!
-
Havana club on kestosuosikki rommeista. Pehmeältä maistuu, toisin kuin halparommit.
Suosittelen aitoja absintteja (as in ei elintarvikevärillä värjättyä vodkaa) ja varoitan välttämään taxi vodkaa.
miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet
Aitoa ei taida saadaa muualta kuin Hollanista. Siis sellaista missä on koiruohoa.
Miksi ihmeessä? Kyllä tuo on ihan laillista kamaa...
-
Havana club on kestosuosikki rommeista. Pehmeältä maistuu, toisin kuin halparommit.
Suosittelen aitoja absintteja (as in ei elintarvikevärillä värjättyä vodkaa) ja varoitan välttämään taxi vodkaa.
miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet
Aitoa ei taida saadaa muualta kuin Hollanista. Siis sellaista missä on koiruohoa.
Miksi ihmeessä? Kyllä tuo on ihan laillista kamaa...
Ai, katsos vain. Olin sellaisessa kuvitelmassa, että thujonea säännösteltäisiin jotenkin rankemman puoleisesti.
-
Havana club on kestosuosikki rommeista. Pehmeältä maistuu, toisin kuin halparommit.
Suosittelen aitoja absintteja (as in ei elintarvikevärillä värjättyä vodkaa) ja varoitan välttämään taxi vodkaa.
miedoista: Brew Dog panee parhaat oluet
Aitoa ei taida saadaa muualta kuin Hollanista. Siis sellaista missä on koiruohoa.
Miksi ihmeessä? Kyllä tuo on ihan laillista kamaa...
Ai, katsos vain. Olin sellaisessa kuvitelmassa, että thujonea säännösteltäisiin jotenkin rankemman puoleisesti.
Jotain säädöksiä niissä pitoisuuksissa taitaa olla, koiruiho ei taida kuitenkaan itsessään olla mitenkään rajoitettu raaka-aine.
Mun käsityksen mukaan toi absintin maine jonain hallusinogeeni-viinana on vahvasti myyttien sävyttämä. Se sokeripalakikkailukin on täysin turhaa.
Alkujaan toi oli muistaakseni Ranskan persaukisten boheemien halpa viina, kun niillä ei muuhun ollut varaa.
-
Mitäs rommia suosittelisitte? Morganit, black negrat, Havanat ja bacardit tultu kokeiltua. Kaksi jälkimmäistä omia suosikkeja tällä hetkellä. Voiton vie tumma Havana.
weaselface,
juu, näin taitaa olla. EU:ssa taidetaan kuitenkin kovaa tahtia ajaa läpi lakeja, joilla pyritään bannimaan rohtokasveja - kuten valerianaa.
-
Mun käsityksen mukaan toi absintin maine jonain hallusinogeeni-viinana on vahvasti myyttien sävyttämä.
Kuten asiasta on lausuttu: Kyllähän sitä nyt alkaa näkemään vaikka mitä näkyjä, kun vetää 70% viinaa. Ei sillä koiruoholla tosiaan ole noilla pitoisuuksilla paljon väliä, mutta kyllähän absintilla pään saa sekaisin. Onhan se nyt viinaa!
Se sokeripalakikkailukin on täysin turhaa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Absintti
Perinteisesti absintti laimennetaan erityisen absinttilusikan päälle asetetun sokeripalan läpi hitaasti kaadetulla tai tiputellulla jäävedellä, kunnes se on laimennettu noin suhteeseen 3:15:1. Laimentamisen aikana veteen liukenemattomat ainesosat erkanevat liuoksesta ja samentavat juoman. Maitomaista samentumista kutsutaan nimityksellä "louche". Sokerin käyttö on luonnollisesti makuasia, mutta hidas laimentaminen ja hyvin kylmä vesi ovat oleellisia. Vahvaa alkoholia raskaampi kylmä (sokeri)vesi painuu lasin pohjalle absintin alle vapauttaen anetolin ja eteeriset öljyt.
-
Mun käsityksen mukaan toi absintin maine jonain hallusinogeeni-viinana on vahvasti myyttien sävyttämä.
Kuten asiasta on lausuttu: Kyllähän sitä nyt alkaa näkemään vaikka mitä näkyjä, kun vetää 70% viinaa. Ei sillä koiruoholla tosiaan ole noilla pitoisuuksilla paljon väliä, mutta kyllähän absintilla pään saa sekaisin. Onhan se nyt viinaa!
Se sokeripalakikkailukin on täysin turhaa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Absintti
Perinteisesti absintti laimennetaan erityisen absinttilusikan päälle asetetun sokeripalan läpi hitaasti kaadetulla tai tiputellulla jäävedellä, kunnes se on laimennettu noin suhteeseen 3:15:1. Laimentamisen aikana veteen liukenemattomat ainesosat erkanevat liuoksesta ja samentavat juoman. Maitomaista samentumista kutsutaan nimityksellä "louche". Sokerin käyttö on luonnollisesti makuasia, mutta hidas laimentaminen ja hyvin kylmä vesi ovat oleellisia. Vahvaa alkoholia raskaampi kylmä (sokeri)vesi painuu lasin pohjalle absintin alle vapauttaen anetolin ja eteeriset öljyt.
Juuh, tarkoitinkin että tuo vaikutus ei ole mitenkään humalatilasta poikkeava, vaikka monet niin haluavatkin luulla.
Vettä toki on hyvä lisäillä, niinkuin esimerkiksi viskiharrastajat lisäävät viskiin. Olisiko ollut jossain 35 prosentin hujakoilla, jossa maut tulevat parhaiten esiin.
Noh, meikälisen makuun absintti on kyllä sen verran hirvittävää, että makujen tehostaminen tuntuisi lähinnä oman kurjuuden maksimoinnilta.
Edit:
juu, näin taitaa olla. EU:ssa taidetaan kuitenkin kovaa tahtia ajaa läpi lakeja, joilla pyritään bannimaan rohtokasveja - kuten valerianaa.
Olikos se Bill Hicks kun sano, että on vainoharhaista tehdä luonnosta laitonta...
-
Olisiko ollut jossain 35 prosentin hujakoilla, jossa maut tulevat parhaiten esiin.
...
juu, näin taitaa olla. EU:ssa taidetaan kuitenkin kovaa tahtia ajaa läpi lakeja, joilla pyritään bannimaan rohtokasveja - kuten valerianaa.
Olikos se Bill Hicks kun sano, että on vainoharhaista tehdä luonnosta laitonta...
35 Absintissa vai viskissä? Ei kait se viskissä niin paljoa voi millään olla, pari-muutama tippa vettä riittää kyllä oman kokemuksen mukaan paremmin kuin hyvin. Pistät senttilitranki verran nii menee jo aaaivan liian laimeaksi.
Erinomainen sanonta, joskin olen siinä määrin eri mieltä ettei oikea sanavalinta ole vainoharhaista, vaan järjetöntä, mielivaltaista ja/tai -puolista.
-
Olisiko ollut jossain 35 prosentin hujakoilla, jossa maut tulevat parhaiten esiin.
...
juu, näin taitaa olla. EU:ssa taidetaan kuitenkin kovaa tahtia ajaa läpi lakeja, joilla pyritään bannimaan rohtokasveja - kuten valerianaa.
Olikos se Bill Hicks kun sano, että on vainoharhaista tehdä luonnosta laitonta...
35 Absintissa vai viskissä? Ei kait se viskissä niin paljoa voi millään olla, pari-muutama tippa vettä riittää kyllä oman kokemuksen mukaan paremmin kuin hyvin. Pistät senttilitranki verran nii menee jo aaaivan liian laimeaksi.
Erinomainen sanonta, joskin olen siinä määrin eri mieltä ettei oikea sanavalinta ole vainoharhaista, vaan järjetöntä, mielivaltaista ja/tai -puolista.
Niin siis tarkoitin alkoholipitoisuutta, eli laimennettuna 35 prosenttiin. Useimmat viskit kai pullotetaan siinä 40% hujakoilla, jolloin muutama tippa riittää, kun taas cask strenght tavaraan saa lisätä vähän reilummin. Tosin itse en ole mikään viskitietäjä, enkä ole edes varma oliko se maaginen luku toi 35%, jotain niillä kieppeillä kuitenkin.
-
Tää veden lisääminen riippuu siitä, missä yhteydessä viskiä käytetään, ja siitä viskistä kans. Nautiskeltava viski menee joko ilman vettä tai sitten noin teelusikallisen kanssa. Vesi olis hyvä olla kädenlämpöistä. Kun tehdään töitä viskin kanssa, eli kategosriassa kellarimestari, lisätään vettä 1-2 kertainen määrä suhteessä tisleen määrään, jolloin voidaan tarkasti havainnoida aromien nyansseja, ilman, että voimakas alkoholi turruttaa aistit.
-
Mitäs rommia suosittelisitte?
Ron de Jeremy-rommia tilasin kesällä omaksi iloksi. Vaikka nimestä voisi muuta päätellä, niin maistuu aika hyvälle. Tarjolla on sekä iästettyä (7 vuotta Panamassa tammitynnyrissä loikoillutta) sekä maustettua sorttia. Omani on iästettyä ja voin sanoa, että toimii niin sippailussa, kuin cuba libren tärkeimpänä ainesosanakin. Tilasin saksalaisesta Urban Drinksistä (www.urban-drinks.de) ja hintaa kertyi (sis. pk.) ~42 EUR. On muuten suomalainen keksintö!
-
Blended viskeistä Walkerin Black Label oma suosikki. Single Malteissa onkin sitten paljon todella hyviä vaihtoehtoja. Ei kännäykseen.
-
Tähän voi vastata simppelisti yhdellä sanalla: absintti. Mitään ei muista, mutta sehän tarkoittaa vain että on ollut hemmetin hauskaa.
-
Olikos se Bill Hicks kun sano, että on vainoharhaista tehdä luonnosta laitonta...
Doesn't the idea of making nature against the law seem to you a bit... unnatural?
-- Another dead hero
Edit: jos tällä hetkellä pitäisi valita paras, niin http://bit.ly/W4Z65H
-
Blended viskeistä Walkerin Black Label oma suosikki. Single Malteissa onkin sitten paljon todella hyviä vaihtoehtoja. Ei kännäykseen.
Jos nyt välttämättä haluaa blendiksiä ostaa, niin Teacher's Highland Cream on todella hyvä valinta. Ja kun viskiä nauttii, niin kyllä sen kannattaa single maltia olla.
-
Mitäs rommia suosittelisitte? Morganit, black negrat, Havanat ja bacardit tultu kokeiltua. Kaksi jälkimmäistä omia suosikkeja tällä hetkellä. Voiton vie tumma Havana.
Alkosta saa tollasta vähän vahvempaa (54%) ja tosi mausteista Rhum Pécoulia. Suosittelen kokeilemaan, mukavan erilainen tuttavuus.
-
Kiitoksia suosituksista. Ron Jeremy rommi näyttää sen verran härskiltä, että sen voisi hankkia pelkästään siitä syystä komeilemaan viinakaappiin.
-
Kun viinoista puhutaan niin mieluiten en koske ollenkaan, mutta jos nyt pitää ''nopeita'' vetää niin Fisuu tai Salmarishotteja aina bissen väliin. Kyllä tulee jännä olo!!!
Mitä absinttiin tulee, niin tekis mieli kokeilla ns. kunnon absinttia joskus, jotain Pernodsia vai mitä se ol... Toistaiseksi vasta juonut Pere Kermannssia ja sit jotain Virosta haettua ''kannabisabsinttia'' jossa oli yhtä paljon kannabista kuin Auringossa on jäävuoria.
Konjakit hyi vittu, viskit vähä vähemmän mut silti hyi vittu, kossu ja leijona jne kirkas viina hyi vittu sentään... PAITSI!!! Ding ding ding! Screwdriver! Eli aplarimehuu ja vodkaa, kyllä tulee kiva boogie!
Edit. Olen olutharrastaja, viina on pyllynreiästä, ihmiset menee sekaisin tai ainakin itse menen. Tilatkaa baarissa Chimayta ensin keltasella etiketillä, sitten sinisellä ;)
-
Tilatkaa baarissa Chimayta ensin keltasella etiketillä, sitten sinisellä ;)
Allekirjoitan. Chimay maustettu juusto on myös jumalaista.
-
Jos nyt voi tämän otsikon alla kysäistä, niin mitä/miten tehtyä on Chimaylla maustettu juusto? Kuulostaa houkuttelevalta :D
-
Ostin aikanaan pienestä herkkupuodista, mutta en enää muista mitä se näistä oli. http://www.chimay.com/en/fromages.html?IDC=289