MtgSuomi.fi

Muu MTG => MTG yleensä => Aiheen aloitti: Meltyman - 04.09.17 - klo 09:41

Otsikko: MTG Areena
Kirjoitti: Meltyman - 04.09.17 - klo 09:41
http://epicstream.com/news/Magic-The-Gathering-Arena-World-Premiere-Details-With-New-Jace-Poster

Onko tästä ollut puhetta jo?
Voisiko tämä olla modontappaja vai joku uusi magic duels?
Ajattelin kyllä tuon paljastuksen katsella, että tietää onko aika siirtyä modosta toiseen alustaan.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Prote - 04.09.17 - klo 09:50
Kyseessä nimenomaan Duelsin korvaaja. Modo jää ns. pro-alustaksi.

Areenalla koitetaan vissiin haukata markkinaosuutta esports-puolella eli HS:ltä yms.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Lunic - 08.09.17 - klo 15:57
https://magic.wizards.com/en/articles/archive/feature/everything-you-need-know-about-magic-gathering-arena-2017-09-07

Vaikuttaa kyllä erittäin lupaavalta. Ulkoasu on jotain HS:n ja Duelsin väliltä ja ilmeisesti keskittyy Standard-formaattiin. Voipi olla, että Arena tulee syömään FNMistä entistä enemmän Standard-pelaajia pois. Itse pistin hakuun paikan Closed Betaan ja jos alusta on toimiva, niin oma stanupelaaminen siirtynee tuonne aika vahvasti.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 27.02.18 - klo 13:49
Pienta necroa tähän, kun on uutta infoa tullut viime postausten jälkeen. Esimerkiksi ansaintalogiikasta täällä:

https://magic.wizards.com/en/articles/archive/magic-digital/developing-mtg-arena-economy-2018-01-17

Hearthstoneen on helppo vertailla, paitsi drafteista saa kortit pitää. Saapa nähdä kuinka paljon aikaa/rahaa vaatii, että saa ykköstierin standardipakkoja mythicceineen päivineen kasaan. FAQ löytyy tästä:

https://magic.wizards.com/en/mtgarena/faq

Tähän kiinnostaa kovasti saada lisätietoja, kun ei ainakaan alussa ole tuossa tarkoitus tukea vanhoja formaatteja:

Q. What happens when my cards rotate out of Standard?
A. The focus of MTG Arena will be on Standard card sets. We're working on fun ways for players to play with cards once they rotate out of Standard. We'll talk more about this later in the year.


Oletan, että jossain kasuaalimoodissa saa pelata vanhojakin kortteja. Mutta jos ei varsinaista kilpailutukea niille ole, niin stanusta rotatoituneet vehkeet kyllä jäävät täysin turhaksi. Tuskin ne yksi-yhteen muuttuvat wildcardeiksi, koska muuten saisi ajan kanssa loputtomat standardivehkeet ilman lisäinvestointeja.

Itseäni kuitenkin eniten kiinnostaa draftien hinta (raha tai pelimarkka). Ihan Hearthstone-areenan luokkaa ei voi olla, kun kortit saa pitää, mutta olisi se nyt ainakin yksi drafti viikossa kiva saada pelimarkoillla ilman älytöntä grindiä. Modossahan draftit on todella kallista hommaa, jos vähänkään tulee tappiokasta putkea.

Modoa heidän ei ole tarkoitus korvata, vaan se pysyy edelleen monipuolisen formaattitarjonnan vuoksi omana fokuksenaan. Uskonpa silti, että modon käyttäjämäärät ottavat aika paljon hittiä kun Areena tulee, mutta eiköhän se ole kehittäjillä tiedossa.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Possu81 - 28.03.18 - klo 18:07
Hieman streameista seuranneena ja itse yhden pelin peliä pelanneena:

Pelissä on minun silmääni puutteita jotka voisi korjata, mutta valitettavasti beta ei taida nykypäivänä olla sellainen ympäristö jossa tehdään peliin isompia muutoksia (?).

Muutama huomio:

-Kaikenkaikkiaan raivostuttavasti kopioitu Hearthstonea, mutta halvoilla efekteillä. Sinänsä tuollaiset puolivalmiit ja tyhmät efektit eivät raivostuttaisi, mutta jos kaikessa on haettu samaa niin tulee nolo olo. Eniten tämä ehkä iskee silmille boosterien avaamisessa. Halusin vain äkkiä pois siitä toisin kuin hs:ssa, jossa se on valtavaa tykitystä. Miksi halutaan tulla suoraan vertailluksi markkinajohtajaan jos ollaan jossain kategoriassa ihan eri sarjassa?

-Alkuvalikot ovat tyylikkäitä ja aikuismaisia. Sopii hyvin windows-peliksi. Itse pelihän on jo varsin nopeasti havaittavissa tältäkin alustalta paremmaksi kuin Hearthstone, jonka kulmakivi on minusta lopulta tuo, että itse peli ei vain jaksa kantaa. Pidin myös siitä, että kortit näyttävät isoina hienoilta näytöltä. On niiden taiteessa vain aika paljon yksityiskohtia.

-Pelin UI varmaan pelotti etukäteen eniten. Siinä on hyvääkin, mutta paljon haluaisin muutoksia ennenkuin pitäisin sitä puoleensa vetävänä.
 
*Välittömästi avatar kiinnitti huomiota, joka on aseteltu varsin isona aivan keskelle varastaen pelikentän ja tehden siitä sotkuisen oloisen kun kentän ja käden välissä on jokin "möykky". Itse toimintaa siinä ei juuri ole ja ovat ruminta mtg-arttia jotka olen nähnyt
 
*Miksi kortit ovat vain puoleen väliin alareunassa kun pöydällä on valtavasti tyhjää tilaa?

*Pelaaminen näytti sujuvan mutkattomasti, mutta sitä hidasti kun jatkuvasti piti "matkustaa" hiirellä oikeen alareunaan jossa tehdään hyväksynnät. Miksei keskelle kortin viereen voisi tulla vaikka pientä vihreää ja punaista merkkilaatikkoa ok:n ja cancelin painamiseksi. Tässä on iso haaste mtg:lle kun kaikista vuoron yksityiskohdista pitäisi tehdä sujuvia eikä tämä ainakaan auta jos peliä pitää pelata näytöllä kahdessa aivan eri kohdassa. Ehkä tämä alkaa sujumaan ajan kanssa paremmin.

-Yhteenvetona ensimmäisen pelini jälkeen minulle tuli vahvasti tunnelma, että pelin on kehittänyt varsin ulkopuolinen porukka, jota ei nyt ihan amatööreiksi voi sanoa, mutta focus on hyvän alun jälkeen siirtynyt muualle. Ihan kuin jossain välissä joku olisi laskeutunut näistä kuuluisista norsunluutorneista käskemään, että nyt pojat pitää tehdä lähempänä Hearthstonea oleva tuote. Sitten kiukulla laitettu nopeasti vähän sinnepäin olevia juttuja.

Minulle jäi sellainen tunnelma, että peliä pelaa pikkulapsi jolle uppoavat halvalta kuulostavat ääniefektit ja puolivillaiset graafiset efektit joilla yritetään vakuuttaa, mutta herättävät enemmän sääliä. Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

EDIT: Nyt pelattuani pari päivää pidän pelistä jo enemmän. Itseasiassa pelissä on varsin hienoja myyttisten korttien animaatioita. Myös planeswalkerit puhuvat, joskin ääninäyttelijät eivät ole saaneet kiitosta.
Itse pelattavaa on tässä vaiheessa harmillisen vähän. Pelit ovat välillä varsin pitkiä. Toivoisin silti jatkoa ajatellen, että kun tietty taso on saavutettu, pelit muuttuisivat paras kolmesta peleiksi, mutta se siis vasta todella "end-gamessa". Paritussysteemi varmasti tulee parantumaan, nyt se on hieman epäreilu on ja myöhään aloittaneet saattavat jäädä hieman jumiin kun kehittyneempiä pakkoja ei vain oikein voi noilla starttereilla voittaa.
Kuten joku sanoikin, magicista on vaikea tehdä kovin kasuaalia peliä. Kyllä Arenassakin huomaa sen ettei peleaamisesta oikein tule mitään ellei kumpikin pelaaja keskity peliin riittävästi.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: hall0n - 29.03.18 - klo 12:48
Mulle on Areena alusta asti maistunut ihan hyvin ja tämä viimeisin versio on jo oikein pelattava. Ainoa risu mikä nyt tulee mieleen, on että upkeepissa tapahtuviin triggereihin olisi kiva päästä oletuksella responssaamaan. Nyt pitää muistaa laittaa stoppi, jos on vaikka joku Search for Azcanta tiskissä ja haluaisi tehdä jotain ennen triggerin resolvaamista.

Eiköhän se näytä ja tunnu vähän Hearthstonelta, kun sieltä niitä pelaajia koitetaan kosiskella. Omalla kohdallani ainakin toimi, kun en ole betaan pääsyn jälkeen edes HS:a avannut. Muutenkin ulkoasu tuntuu olevan ihan linjassa nykytrendien kanssa. Ei erkkikään jaksa mitään modostriimiä seurata, jos ei peli ole valmiiksi tuttu.

Muutenkin Hearthstonen parjaaminen on aika passéa touhua, kun kyseessä kuitenkin on genren markkinajohtaja, joten jotain siellä on tehty oikein. Tästä voisi ihan oman artikkelinsa kirjoittaa, mutta MTG-piireissä on aika vahvana käsitys, että kompleksisuus johtaisi väistämättä syvyyteen. Menee vähän historiantunnin puolelle, mutta selkeimmin tätä oli havaittavissa silloin, kun combat damage lakkasi menemästä stäkkiin ja porukka vaahtosi miten peliä tyhmennettiin. Jos tajuaa jotain pelin pelaamisesta ja pelisuunnittelusta niin tuo muutos nimenomaan lisäsi syvyyttä vähentämällä kompleksisuutta. "Lämät stäkkiin" oli lähes poikkeuksetta de facto paras play ja ottamalla se pois saatiin mielenkiintoisempia tilanteita aikaiseksi.

- - -

Tällä hetkellä odotan, että pääsisi limitediä pelaamaan. Amonkhet + Ixalan "standard" on aika nähty muutaman pelin jälkeen.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: absurdimuukalainen - 29.03.18 - klo 16:04
Välittömästi avatar kiinnitti huomiota, joka on aseteltu varsin isona aivan keskelle varastaen pelikentän ja tehden siitä sotkuisen oloisen kun kentän ja käden välissä on jokin "möykky".

Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

Nämä kaksi seikkaa pistävät todella pahasti omaan silmään, miksi ihmeessä ei opeteta potentiaalisia uusia pelaajia pelaamaan oikein? Tässä kuva random streamistä miltä näyttää:
(click to show/hide)
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Spinefist - 29.03.18 - klo 17:55
Videoita seuraamalla on kyllä tullut jo periaatteessa selväksi, ettei tästä tule muuta kuin floppia pitkällä tähtäimellä. Hearthstoneen on huono verrata, koska pelit on oikeasti ihan perusteellisen erilaisia (pelien kesto isoimpana erona). Paljon parempi vertailukohde on Eternal, joka on alusta asti tehty pelattavaksi digitaalisena ja on pelitekniesti virtuaalimätkyä kilometrejä edellä.

Ainoa hypoteettinen pelastus Arenalle olisi alusta asti uudelleen tehdyt säännöt pelkkää Arenaa varten, jolla saataisiin pelattua "mtg:tä" ihan eri tyylillä kuin paperikorteilla (toisin sanoen pitäisi ripata Eternalia, mikä on sinänsä jo aika säälittävää).
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: psyno - 02.04.18 - klo 01:17
Välittömästi avatar kiinnitti huomiota, joka on aseteltu varsin isona aivan keskelle varastaen pelikentän ja tehden siitä sotkuisen oloisen kun kentän ja käden välissä on jokin "möykky".

Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

Nämä kaksi seikkaa pistävät todella pahasti omaan silmään, miksi ihmeessä ei opeteta potentiaalisia uusia pelaajia pelaamaan oikein? Tässä kuva random streamistä miltä näyttää:
(click to show/hide)
Muistanko väärin, vai onko tuo korttien väärin päin pelaaminen pöytään säännöissä kiellettyä? Eikö siitä ollut joskus jotain mainintaa? :think:
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Cloverdad - 02.04.18 - klo 03:22
Lainaus
Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

Nämä kaksi seikkaa pistävät todella pahasti omaan silmään, miksi ihmeessä ei opeteta potentiaalisia uusia pelaajia pelaamaan oikein? Tässä kuva random streamistä miltä näyttää:
(click to show/hide)
Muistanko väärin, vai onko tuo korttien väärin päin pelaaminen pöytään säännöissä kiellettyä? Eikö siitä ollut joskus jotain mainintaa? :think:

En ihan suorilta käsitä mitä haet tällä kommentilla ja pelkkien screenshottien perusteella ei kannattane liikaa johtopäätöksiä.

Tähän mennessä arena on maistunut hyvältä, kiitos vaan, koska free to play on tähän mennessä todellakin ollut free to play. Lisäksi peli on tehty sen verran vauhdikkaaksi, että pelit sujuvat nopeasti ja jun siihen ehti tottua, tuntui MTGO älyttömän kankealta.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: kivi - 02.04.18 - klo 10:07
Toim. huom. en ole Areenaa vielä päässyt pelaamaan, stress testiin toivottavasti ensi perjantaina pääsen mukaan ja viikon päästä lupasivat invitet kaikille jotka eivät kutsua perjantaille saa.

Tuoreemmille pelaajille voi olla suunnaton hyöty näistä betaan sun muihin osallistumisista koska kunnollinen F2P clientti yhdistettynä oikeisiin mekaniikoihin ja oikeisiin ihmispelaajiin antaa mahdollisuuden harjoitella paljon. Etenkin dräftääminen on taito jota ei opi muuten kuin dräftäämällä, itse pelasin aikanaan Magic Onlinen betassa satoja dräftejä ja samalla omat limited taidot paranivat räjähdysmäisesti. Pelin siirryttyä betasta ulos pystyin varsin pitkään pelaamaan sijoittamatta yhtään rahaa peliin sisään koska taitotaso oli kiitos harjoituksen noussut. En tiedä onko Areenassa mahdollisuus dräftätä ollut kuinka laajassa testissä, mutta jos on niin suosittelen käyttämään mahdollisuuden hyväkseen.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 02.04.18 - klo 13:57
Toim. huom. en ole Areenaa vielä päässyt pelaamaan, stress testiin toivottavasti ensi perjantaina pääsen mukaan ja viikon päästä lupasivat invitet kaikille jotka eivät kutsua perjantaille saa.

Käsittääkseni inviteä ei edelleenkään saa kaikki betaan ilmottautuneet edes tuolloin 9.4. Perjantaina 6.4. tapahtuvan stress-testin vuoksi satatuhatta ei vielä kutsua saanutta ovat saaneet sähköpostin, jossa heille ilmoitettiin, että perjantain aikana saattaa tulla avain, jolla pääsee pelaamaan. Ilmeisesti haluavat lisätä hallitusti serverikuormaa (ja olettavat aika rohkeasti, että jengi päivystää sähköpostiaan valmiudessa päästä ehkä pelaamaan). Jos ei avainta perjantain aikana tule, niin kaikki nämä 100000 pelaajaa saavat beta-avaimen sitten viimeistään maanantaina 9. päivä. Mutta ei koske siis pelaajia, jotka eivät tuota stress test -postia saaneet. Itsekään en saanut, joten alkaa pikkuhiljaa vaikuttaa, että suljettuun betaan en tule pääsemään. Ei se sinänsä haittaa, kun kokoelmat resetoidaan joka tapauksessa open betan alussa.

Lainaus
En tiedä onko Areenassa mahdollisuus dräftätä ollut kuinka laajassa testissä, mutta jos on niin suosittelen käyttämään mahdollisuuden hyväkseen.

Draftaamaan ei ole päässyt normi-ihminen vielä ollenkaan. Kaikki mahdollinen draftitestaus on tapahtunut sisäisesti. Ja sealed on vasta draftin jälkeen prioriteettina, eli ei sitäkään pääse pelaamaan. On myös outoa, että vaikka pakkoihin tehdään sideboardi, ei vieläkään ole kuin yhden gamen matseja tarjolla. Eli closed beta on vielä aika raakile tällä hetkellä.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: hall0n - 02.04.18 - klo 16:15
On myös outoa, että vaikka pakkoihin tehdään sideboardi, ei vieläkään ole kuin yhden gamen matseja tarjolla.

Mastermind's Acquisition 8)

Mutta joo, lisäominaisuuksia odotellessa.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: sepatus_tiatus - 02.04.18 - klo 19:52
just äske tuli ihelle avain betaan vaikkei oo tammikuun jälkee tullu mitää muuta viestii areenasta

Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: psyno - 04.04.18 - klo 01:39
Lainaus
Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

Nämä kaksi seikkaa pistävät todella pahasti omaan silmään, miksi ihmeessä ei opeteta potentiaalisia uusia pelaajia pelaamaan oikein? Tässä kuva random streamistä miltä näyttää:
(click to show/hide)
Muistanko väärin, vai onko tuo korttien väärin päin pelaaminen pöytään säännöissä kiellettyä? Eikö siitä ollut joskus jotain mainintaa? :think:

En ihan suorilta käsitä mitä haet tällä kommentilla ja pelkkien screenshottien perusteella ei kannattane liikaa johtopäätöksiä.

Tähän mennessä arena on maistunut hyvältä, kiitos vaan, koska free to play on tähän mennessä todellakin ollut free to play. Lisäksi peli on tehty sen verran vauhdikkaaksi, että pelit sujuvat nopeasti ja jun siihen ehti tottua, tuntui MTGO älyttömän kankealta.
Tarkoitan vain sitä, että aivan selkeästi vihu lyö lappuja tiskiin väärin päin. Onko tämä sallittua?

Jostain tulee mieleen joku case, jossa joku pelaaja pelasi lappuja tiskiin väärin päin streamissa, ja sääntöjä muutettiin niin, että tämä kiellettiin?
Joku jutke voisi valaista kyseistä casea, jos tämän lukee.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: zeeAbe - 04.04.18 - klo 01:56
Lainaus
Täppääminenkin suoritetaan huolimattomasti vain puoleen väliin. Tietenkin voin olla jo niin ikämies, että aika on ajanut ohi ja ylimääräiset räiskähdykset enemmän ärsyttävät!

Nämä kaksi seikkaa pistävät todella pahasti omaan silmään, miksi ihmeessä ei opeteta potentiaalisia uusia pelaajia pelaamaan oikein? Tässä kuva random streamistä miltä näyttää:
(click to show/hide)
Muistanko väärin, vai onko tuo korttien väärin päin pelaaminen pöytään säännöissä kiellettyä? Eikö siitä ollut joskus jotain mainintaa? :think:

En ihan suorilta käsitä mitä haet tällä kommentilla ja pelkkien screenshottien perusteella ei kannattane liikaa johtopäätöksiä.

Tähän mennessä arena on maistunut hyvältä, kiitos vaan, koska free to play on tähän mennessä todellakin ollut free to play. Lisäksi peli on tehty sen verran vauhdikkaaksi, että pelit sujuvat nopeasti ja jun siihen ehti tottua, tuntui MTGO älyttömän kankealta.
Tarkoitan vain sitä, että aivan selkeästi vihu lyö lappuja tiskiin väärin päin. Onko tämä sallittua?

Jostain tulee mieleen joku case, jossa joku pelaaja pelasi lappuja tiskiin väärin päin streamissa, ja sääntöjä muutettiin niin, että tämä kiellettiin?
Joku jutke voisi valaista kyseistä casea, jos tämän lukee.

Kortteja saa pelata väärin päin, samoin kun saa pelata landit edessä creaturet takana.

GPeillä/PTeillä jne on käytössä erillis sääntöjä koskien feature matchissa tapahtuvaa pelaamista jossa asioiden pitää mennä tietyllä tavalla. Energiat merkataan nopilla, tokeneina ainoastaan Wizardsin virallisia, kortit oikein päin, ländit takana jne jne. Tämä kaikki sen takia että pelin seuraaminen ruudun välityksellä olis mahdollisimman selkeää.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Possu81 - 04.04.18 - klo 16:12
Minusta tuo oli varsin intuitiivista, että arenassa asettelu on näin päin ja livepelaamisessa taas niin, että landit pelataan oikein päin.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: absurdimuukalainen - 04.04.18 - klo 16:47
Minusta tuo oli varsin intuitiivista, että arenassa asettelu on näin päin ja livepelaamisessa taas niin, että landit pelataan oikein päin.

Samaa mieltä.

Aiemman postaamani screenshotin pointti oli se kuinka hölmösti kortit täpätään ja avatar (???) joka on pahasti tiellä.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Possu81 - 04.04.18 - klo 18:37
Tuon avatarin kanssa oli kyllä niin, että ensimmäistä kertaa kun pelasin niin se oli minusta typerimmin sijoiteltu koskaan. Kun totuin softaan niin en enää edes huomaa sitä. Ehkä kehittäjillekin on käynyt näin ja olisi hyvä, että saisi objektiivista kritiikkiä. Ihan typerähän se siis on eikä mitään funktiota. Mutta jospa lopulliseen ohjelmaan tulisi vähän enemmän asetuksia ja vaikkapa hide avatar-asetus.

Mulla päivitteli tuo arena itseään äsken rankasti, mutta mistään ei selvinnyt, että mitä se touhas. Ehkä latas jotain tulevaa patchia.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 04.06.18 - klo 12:46
Tällä viikolla pärähtää sitten koko standardi bänneineen Areenaan. Ja antavat vielä playsetit turnauskelpoisimpia lappuja Kaladesh-blockista ja muitakin vähempinä kuin 4-offeina. Sekä drafteihin että conssiin tulee myös vihdoinkin best of 3 -moodi sideboardeineen mukaan.

Eipä kyllä random cube/flashback-eventtejä lukuunottamatta ole itse tullut modoon koskettua, kun ekat draftit alkoivat areenassa. Huomattavasti halvempaa on kyllä (jopa ilmaista, jos ei draftaisi kuin muutaman kerran viikossa). Bonuksena kaikki kortit ovat jääneet constructed-pelattavaksi, kun modossa kaikki vaihtui itsellä aina tiksuiksi. Vaikea uskoa, että modon on kovin helppo vetää uutta pelaajistoa ainakaan limitedin ja standard-pelaamisen osalta, kunhan tuo Areena vielä viimeistellään ja open beta alkaa.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Possu81 - 15.06.18 - klo 13:08
Aika kovalla tohinalla viety parempaan suuntaan softaa. Moni asia johon kiinnitin aluksi huomiota on itseä ilahduttavasti ainakin parantunut.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 15.06.18 - klo 15:29
Joo rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketti ihan kohtuullisessa kunnossa. Viime pätsistä lähtien on saman pelaajan yhtäaikaiset triggeritkin voinut laittaa stackiin haluamassaan järjestyksessä. Useamman replacement efektin järjestystä ei vielä voi päättää, mutta työn alla on sekin. Muissa osa-alueissa paljon parjattua ekonomiaakin on hieman paranneltu vielä, ja tällä hetkellä päivittäisistä voitoista saa 15:een asti jotain pientä kivaa. Ensi kuun päivityksessä meinaavat vielä tehdä jotain viidensien kopioiden hyvitykselle, joka tällä hetkellä on todella huono etenkin rarejen ja mythiccien kohdalla, koska niitä ei kerry pilvin pimein edes runsaasti draftaamalla.

Singleton-formaattikin tulee viikon päästä, jos haluaa vähän muutakin kun stankkua tai draftia pelailla. Brawl-tukea ei ole ainakaan vielä tulossa, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa. Pikku miinuksena singleton on vain kilpaeventtinä, eli maksaa sisään. Vaikka palkintojakauma on ihan ok huonoillekin tuloksille, niin olisi kiva playtestailla omassa ladderissa. Nyt voi testata vain perustikkaissa, eli vastassa on normi standardipakkoja.

Kilpailullisen draftin, eli ainoan best-of-3-draftiformaatin palkintojakauma on hieman turhan boosteripainotteinen. Toisin kuin modossa, Areenassa ei voi päksejä käyttää sisäänpääsymaksuna. Break-even sisäänostovaluutan suhteen, eli päksit huomioimatta, on 3-2 (mutta vaatii käytännössä 3-1, koska event on double elimination). Jos tulee isompi sarja 0-2 voiton runeja, rupeaa gemmit äkkiä hupenemaan, eikä siinä auta saadut päksipalkinnot. Paras tulos eli 5-0/5-1 antaa hieman alle 1.5-kertaisesti gemmejä draftin hintaan nähden, vaikka pusseja tuleekin sitten kuusi kipaletta. Sisäänpääsy 1500, viidellä voitolla saa 2100. Toki täytyy muistaa, että peli antaa päivittäin reilu 1250-1500 kultaa questeista riippuen, jos pelaa maksimimäärän. Kultaa voi sitten konvertoida gemmeiksi best-of-1-drafteilla. Monimutkaista on, mutta silti edukkaampaa kuin modottaminen.

Toki gemmejä voi ostaa shopista ihan rahalla, jota kautta draftit ovat myös selvästi modoa edukkaampia.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: hall0n - 16.06.18 - klo 14:07
Tätä pelaa ihan mielellään. Hiukan harmillista ettei kullalla pääse suoraan Competitive best-of-3 drafteihin vaan pitää Quick Draftien (best-of-1 ja 7 voittoon tai kahteen häviöön) kierrättää. Standardissa pelaan Esperiä, jolla kultaa ja sitä kautta gemejä on saanut grindattua sen verran, että mukavasti voi draftata muutaman kerran viikkoon.

Enemmän pelaajia kaipaisi Comp. drafti. Äsken pelasin Padisharia vastaan kaksi kertaa putkeen :D Olin se kilipäinen GB, joka spläshäsi Tatyovaa. Nimim. Sankari.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 16.06.18 - klo 20:07
Joo aika kova dekki oli hall0n sulla, pikkusen harmitti ku pairas putkeen toisenkin. Oli hieman tasoeroa pakoissa :)

Ehkä open betan myötä saa enemmän populaatiota noihin eventteihin.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 27.07.18 - klo 10:20
Jakoivat beta-avaimia viime viikolla sisällä oleville pelaajille eteenpäin annettavaksi. Lopullinen account wipe tuossa tulee vielä ennen open betaa, joten ei ehkä ole hyötyä kauheasti grindata menemään. Mutta jos jotain nappaa testata tuota softaa ja miksei draftata vähän (muutaman päivän F2P:llä saa kasaan BO1-draftin sisäänpääsyn), minulta saa yv:llä beta keyn. Muutama jäljellä.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Kylooppi - 21.08.18 - klo 17:29
Vieläkö jollakulla olisi käyttämättömiä beta avaimia? En lunastanut omiani ajoissa ja tottakai sen jälkeen kaverit alkoivat kysellä niiden perään. :) Kolmelta tai neljältä puuttuu vielä.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: kivi - 22.08.18 - klo 08:24
Vieläkö jollakulla olisi käyttämättömiä beta avaimia? En lunastanut omiani ajoissa ja tottakai sen jälkeen kaverit alkoivat kysellä niiden perään. :) Kolmelta tai neljältä puuttuu vielä.

kg6-ta5r-719
6en-ttd5-nta
9yn-s3oj-n8u
mww-tnt7-9mk
rwr-xsja-wj8

Ilmoittakaa jos käytätte koodin niin ei seuraavalle tule paha mieli.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Kylooppi - 22.08.18 - klo 10:26
Kiitos paljon.

rwr-xsja-wj8 ja mww-tnt7-9mk käytetty.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Vicard - 22.08.18 - klo 22:46
kg6-ta5r-719 käytetty, kiitos erittäin paljon! ;D
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Sabo - 24.08.18 - klo 10:08
Hello and good luck!

6en-ttd5-nta käytetty. TYVM.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Kylooppi - 14.09.18 - klo 13:37
Minkälaisia fiiliksiä ihmisillä on nyt kun on vähän kauemmin päästy pelaamaan? Itse hyppäsin kelkkaan vasta nyt kun modotiketit loppuivat ja M19 draftaaminen kävi tylsäksi hyvin nopeasti.

Monilla foorumeilla tuntuu olevan hyvinkin negatiivinen suhtautuminen mutta itselläni on alkukankeuden jälkeen ollut ihan hauskaa. Pääasia, eli itse pelaaminen tuntuu paria pientä bugia lukuunottamatta tosi sujuvalta ja modoon verrattuna pelejä saa grindattua paljon enemmän samassa ajassa. Pelaan constructedia tosi vähän niin ehkä siitä syystä ei ole kiusannut sekään, että ei pysty suoraan rakentamaan tehokkaimpia metadekkejä. Wildcardeja saisi tulla vähän nopeammalla tahdilla mutta muuten pelin ekonomia ei tunnu yhtään niin kauhealta kuin netissä manataan. Tietysti en pysty aloittelijan tilanteeseen samaistumaan mutta itselläni ei ainakaan ole ollut huolta siitä, että kulta tai gemit loppuisivat kesken.

Pakan rakennus ja korttien selaaminen tuntuu kohtuuttoman kankealta vielä tässä vaiheessa ja toivon, että jossain vaiheessa siirrytään kohti modomaisempaa systeemiä jossa näet koko pakan haluamallasi tavalla eroteltuna ja saat paremman kuvan manacurvesta tms. Nykyiset työkalut eivät ole läheskään tarpeeksi kattavia jotta brewaaminen olisi nautinnollista.

Draftaaminen toimii muuten ihan hyvin, mutta jos itse drafti tapahtuu jatkossakin ai:ta vastaan niin tuskin tulee paljoa pelattua, se on kuitenkin koko formaatin hauskin ja haastavin osuus ja vaatii oikeat ihmiset seuraksi.

Minkälaisia ajatuksia muilla?
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Vicard - 14.09.18 - klo 13:44
Toistaiseks ollu hyvin tyytyväinen. Lappujen grindaaminen nyt toki on vähän puuduttavaa, mutta se nyt on se hinta minkä joutuu maksamaan jos ei tahdo investoida oikeaa rahaa koko juttuun.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Thalian - 14.09.18 - klo 14:25
Ihan ok lätkettä tämä on ollut, mutta eniten nyppii se, että oikein mitään saavutettavaa ei vielä ole. Kun kokoelma on riittävällä tasolla, niin korttien saaminen itsessään ei enää ole riittävä motivaattori, niin silloin kaipaa jotain muuta saavutettavaa. Nuo vaihtuvat turneet olivat vähän aikaa ihan ok, mutta niiden EV on todella huono, joten ei niihin oikein viitsinyt käyttää aikaa. Rankin jyystäminen on todella puuduttavaa kun se tuntuu siltä, että voitosta saat leveliä aika nihkeästi, mutta tappio syökin sitten saavutettua leveliä aivan helvetisti. Niinpä vaikka pelaisi keskimäärin positiivisella recordilla noita turneita, on levelin nostaminen todella hidasta kun parikin huonoa turneeta putkeen syö koko saavutetun hyödyn.

Kokonaisuudessaan siis sanoisin, että core on ihan ok tasolla, mutta sisältöä puuttuu vielä aika paljon.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 14.09.18 - klo 15:03
Minulle just sopiva MtG-alusta, kun pääosin draftaan mutta standardikin kiinnostelee ajoittain. Toukokuun alussa closed betaan kutsuttuna minulla ei ole nyt ongelmaa tehdä melkeinpä mitä tahansa pakkaa. Useimmat turnauskäyttikset löytyy kokoelmasta setteinä, ja yli 20 sekä rare että mythic wildcardeja jemmassa, joten tarvittaessa pystyy craftaamaan puuttuvat palaset johonkin uuteen pakkaan.

Ostin yhden 50 dollarin bundlen (hieman vajaa 10k gemiä) toukokuussa päästäkseni draftaa nonstoppina. Päivittäinen kulta ja joku noin 60-65% voittoaste limitedissä ovat taanneet sen, että resurssit ei lopu. Toki korttien kerääminen ilman menestyksekästä eventtien pelaamista olisi hidasta, joten ymmärrän kyllä foorumeilla näkyvän kritiikin.

En ole juuri pelannut reiluun kuukauteen, kun M19- ja Dominaria-drafteja tuli hangattua aika pirusti. Closed betan lopussa tuleva wipe myös tarkoittaa, ettei ole mitään syytä grindata "väkisin" päivittäisiä questeja. Joka tapauksessa GRN:ää tulee taas draftattua saletisti aikasta paljon.

Thalianin mainitsema saavutettavan puute ehkä vaivaa vähän itseänikin. Periaatteessahan aina voi pelata voittaakseen päksejä, jotka johtavat wildcardeihin. Näillä sitten saisi uusien julkaisujen myötä nopeasti haluamansa pakat kasaan, mutta tuskin pelkästään tuota oravanpyörää jaksaa vuositolkulla pelata isolla intensiteetillä. Pääosin draftannen sen verran kuin huvittaa, ja sitten jos tulee jotain vähän isompaa turnausta conssin puolelta, voisi harjoitteluun paneutua isommin.

Mitä AI-draftiin tulee, se simuloi kohtuullisen hyvin esim. mododraftia. Modon competitive draft leaguen tilastoista nämä MTGA-bottien pick-logiikat osin määräytyykin. Alkukesästä lupailtiin kyllä, että ihmisten kanssa on tarkoitus päästä draftaamaan. Matchmaking tapahtuisi modon liigamaisesti koko poolia vastaan win/loss-recordin perusteella, mutta hyvä näin. Ei oikein jaksaisi odotella muiden matchien päättymistä aidon podidraftin mukaisesti, paitsi jos olisi jonkun isomman eventin top8, jos sellaisia joskus järjestettäisiin.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 20.09.18 - klo 10:10
Wipe tapahtuu ja open beta alkaa 27.9. Eli kaikki pääsevät pelaamaan ilman beta-avainta. Tarkempia patch noteja ei vielä ole julkaistu, mutta GRN:ää pääsee pelaamaan heti tuoreeltaan. Ixalania edeltäviä settejä ei saa päkseinä eikä irtokortteina.

Nyt paljastettiin jo, että sealed tulee formaattina mukaan, sopivasti GRN:n aikaan. Hintaa ja palkintojakaumaa ei kerrottu. Open betan alettua on myös hetken aikaa pääsymaksuton ja palkinnollinen singleton-eventti pelattavissa, jolla voi kickstartata kokoelmaa.

Closed betassa olleet saavat ensi viikolla sähköpostiin koodin, jolla voi open betassa redeemata Teferin, Ralin ja Vraskan masterpiece-kortit, yksi per walkkeri.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Rhianne - 20.09.18 - klo 10:22
Padisher jo tärkeimmät inffot laittoikin, mutta tässä vielä kylkeen uusi hieno traileri:

https://www.youtube.com/watch?v=tpOySUK3Vdc
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Nolsu - 29.09.18 - klo 17:30
Hei, onnistuin hukkaamaan tänään prelluissa oman Tokenin, jossa koodi tuohon MtG Arenaan:/ Eli, jos joku ei pelaa Arenaa, niin ois tosi jees, jos sais sen koodin.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 04.12.18 - klo 16:28
Joku tämän iloketjuunkin jo postasi, mutta tässäpä vielä:

https://www.channelfireball.com/articles/mtg-arena-is-killing-magic-online/ (https://www.channelfireball.com/articles/mtg-arena-is-killing-magic-online/)

Cubet sekä flashback-draftit ja toki vintage/legacy/modern on Modossa eksklusiivisia, mutta enpä ainakaan standardia tai perusdrafteja menisi pelaamaan kuin Areenassa. Olen aikoja sitten tiksuttanut modokokoelmani ja kuluttanut ne limitediin. Jäljellä vain 40k korttia joita ei botit huoli huonoimmallakaan hyvityksellä, joten kokoelmien arvon tippuminen ei minua koske.

Meneeköhän monta vuotta, että Modoa ei sitten oikeasti tueta mitenkään? Ainakin MOCS-hommat menivät uusiksi ensi vuodelle, joten eivät ainakaan julkisesti näyttäisi luovutuksen merkkejä. Pelaajamäärähän sen lopullisesti määrittää, että kannattaako heidän kyseistä alustaa ylläpitää. Mikäli enemmistö draftaajista siityyy areenaan, riittääkö eternal-tyyppien into pitämään pelaajamäärät ja ostokset Modon ylläpidon kannattavana?
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: zoukka - 04.12.18 - klo 16:44
Ennen kuin Arenaan tulee ’oikea’ drafti, niin en näe Pro pelaajien siirtyvän sinne kovin mielellään. Modern/leka -sisällön nauhoitus eri sisällöntuottajien tubekannuille on myös hitusen haastavaa Arenan puolella.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: barros - 04.12.18 - klo 16:55
Aivan hienot kokemukset Areenan kovasta tasosta. Pro pelaajia, vaikkei tekijöistä ole taas tietoakaan tulee vs. ja tasosta vielä. Dinppasaurus pakat op.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Gagis - 04.12.18 - klo 16:55
Ennen kuin Arenaan tulee ’oikea’ drafti, niin en näe Pro pelaajien siirtyvän sinne kovin mielellään. Modern/leka -sisällön nauhoitus eri sisällöntuottajien tubekannuille on myös hitusen haastavaa Arenan puolella.
Mutta onko proille ja striimereille vastuksia kun kaikii muut keijo perusgrindaajaa myöten kyllästyy modon paskuuteen?
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 04.12.18 - klo 17:04
Ennen kuin Arenaan tulee ’oikea’ drafti, niin en näe Pro pelaajien siirtyvän sinne kovin mielellään. Modern/leka -sisällön nauhoitus eri sisällöntuottajien tubekannuille on myös hitusen haastavaa Arenan puolella.

Jonkin verran on ollut pro-ukkeleidenkin areena-positiivisia artikkeleita esim. aika tuore Channelfireballissa (https://www.channelfireball.com/articles/i-wasnt-sold-on-mtg-arena-now-i-cant-stop-playing/), ja vanhempi Starcitygamesissa (http://www.starcitygames.com/articles/37932_A-Pro-Players-Perspective-On-Magic-Arena.html). Itsekin suosin ihmis-drafteja, mutta todella paljon edukkaampi hinta kyllä puoltaa Areenaa ihan satanolla. Jännästi myös nuo prot eivät botteja kauheasti toru. Siggy tosin sanoi, että kilpailutestaamisen draftien osalta tekee vielä modossa, mutta formaattiin voi totutella Areenassa leppoisasti.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: zoukka - 04.12.18 - klo 19:22
Pelaan itsekin Arenaa oikein mielelläni, mutta kunnes se tukee Modernia ja ihmisdrafteja ei sitä kiinnosta seurata videoista/striimeistä ja modoa tarttee. Jos noi puutteet ratkeaisi, niin en murehtisi modon kuolemaa.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 05.12.18 - klo 01:32
Ranked-systeemi muuttuu ja rewardeja tulossa.

https://youtu.be/wfUQMFCcmKQ (https://youtu.be/wfUQMFCcmKQ)

Valitettavasti vain BO1-moodeihin. Toivottavasti tulevaisuudessa myös BO3-conssiin ainakin. Hieman arveluttaa myös, että limitedissä sitten pairataan myös rankin mukaan eikä vain match recordin mukaan. Saa nähdä mitkä rank rewardit sitten tulevat olemaan. Rank-perusteinen pairaus vähentänee runsasvoittoisia runeja vastuksen muuttuessa paremmaksi voittokkaiden runien jälkeen, joten toivottavasti end-season palkinnot ovat sen arvoisia. Itse en kyllä ole kovin toiveikas.

Lyhyt summaus:
-BO1-pelejä voi pelata ranked- tai unranked-moodissa. Ranked pairaa vain MMR:n/rankin mukaan, unranked käyttää myös paranneltua deck-based matchmakingia.
-BO3-pelejä pelataan kuten ennenkin. Ei vaikuta rankingiin, ja käyttää omaa MMR:ää. Pairaus vain MMR:n mukaan kuten aikaisemminkin.
-Eventeistä ei mainittu, mutta luultavasti muuttumattomia. Oletan myös, että BO1-conssieventit eivät vaikuta rankkiin.
-Limited BO3 (competitive draft) ei vaikuta rankingiin.
-Limited BO1 draft (sealedia ei taidettu mainita, ehkä ei vaikuta) vaikuttaa limited-rankkiin. Ja pairaukset match recordin ja rankin yhteisvaikutuksesta. Toivottavasti nyt ainakin suurempi paino match recordilla.
-Kaudet kuukauden mittaisia. Palkintoja ei kerrottu vielä. Ensi viikolla julkaistaan detaljit.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Thalian - 05.12.18 - klo 08:19
On kyllä totaalisen järjetöntä, että tuo uusi ranked on vain BO1-moodeissa, kun niitä ei tule pelattua käytännössä ollenkaan (pl. draftit)
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Greyhald - 05.12.18 - klo 11:57
Ranked-systeemi muuttuu ja rewardeja tulossa.

https://youtu.be/wfUQMFCcmKQ (https://youtu.be/wfUQMFCcmKQ)

Valitettavasti vain BO1-moodeihin. Toivottavasti tulevaisuudessa myös BO3-conssiin ainakin. Hieman arveluttaa myös, että limitedissä sitten pairataan myös rankin mukaan eikä vain match recordin mukaan. Saa nähdä mitkä rank rewardit sitten tulevat olemaan. Rank-perusteinen pairaus vähentänee runsasvoittoisia runeja vastuksen muuttuessa paremmaksi voittokkaiden runien jälkeen, joten toivottavasti end-season palkinnot ovat sen arvoisia. Itse en kyllä ole kovin toiveikas.

Lyhyt summaus:
-BO1-pelejä voi pelata ranked- tai unranked-moodissa. Ranked pairaa vain MMR:n/rankin mukaan, unranked käyttää myös paranneltua deck-based matchmakingia.
-BO3-pelejä pelataan kuten ennenkin. Ei vaikuta rankingiin, ja käyttää omaa MMR:ää. Pairaus vain MMR:n mukaan kuten aikaisemminkin.
-Eventeistä ei mainittu, mutta luultavasti muuttumattomia. Oletan myös, että BO1-conssieventit eivät vaikuta rankkiin.
-Limited BO3 (competitive draft) ei vaikuta rankingiin.
-Limited BO1 draft (sealedia ei taidettu mainita, ehkä ei vaikuta) vaikuttaa limited-rankkiin. Ja pairaukset match recordin ja rankin yhteisvaikutuksesta. Toivottavasti nyt ainakin suurempi paino match recordilla.
-Kaudet kuukauden mittaisia. Palkintoja ei kerrottu vielä. Ensi viikolla julkaistaan detaljit.

Siis hetkinen, rankki tulee nyt siis oikeasti merkkaamaan jotain? Constructedissa ainakin tuo rankki tippuu yhdestä häviötä aivan suhteettoman paljon, tosin ei sillä että standard niin paljoa kiinnostaisi. Limitedissä rankki xp on toiminut vähän paremmin, mutta sitäkin on piinallisen hidas nostaa ilman useampia 7-0 runeja.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Padishar - 05.12.18 - klo 12:03
Siis hetkinen, rankki tulee nyt siis oikeasti merkkaamaan jotain? Constructedissa ainakin tuo rankki tippuu yhdestä häviötä aivan suhteettoman paljon, tosin ei sillä että standard niin paljoa kiinnostaisi. Limitedissä rankki xp on toiminut vähän paremmin, mutta sitäkin on piinallisen hidas nostaa ilman useampia 7-0 runeja.

Siinä videossa he myönsivät, että rank-systeemi nykyisellään ei toimi. Eli koko rankin määräytymishässäkkä tulee uusiksi, joten oletettavasti nykyiset ongelmat eivät liity mitenkään päivitettyyn systeemiin. Pitäisi pystyä nousemaan nykyiseltä maksimilta eli silveriltä kultaan, timanttiin, platinaan, ja parhaat jopa mythic-rankille.

Ja kyllä, kuukauden mittaisten kausien päätteeksi saavutettu conssirank (vain BO1) sekä limited-rank tulevat antamaan joitain palkintoja siihen perustuen, kuinka korkealla ovat. Tiedot julkaistaan ensi viikolla.
Otsikko: Vs: MTG Areena
Kirjoitti: Greyhald - 05.12.18 - klo 12:31
Kiitos selvityksestä, en ole tuota videota vielä ehtinyt itse katsoa. Ainakin omaan korvaan vaikuttaisi ihan hyvältä uudistukselta, mutta saapa sitten nähdä miten uusi systeemi toimii oikeasti  ::)