MtgSuomi.fi

Muu MTG => Turnaukset, tapahtumat ja peliporukat => Aiheen aloitti: Prote - 12.01.18 - klo 17:44

Otsikko: Pelaajien Valinta -äänestyksen voittajan Poro Invitational 2017 -rapsa
Kirjoitti: Prote - 12.01.18 - klo 17:44
Nyt, kun on selviydytty tenteistä, joulusta ja vuoden vaihtumisesta, löytyi aikaa kirjoittaa tämä luvattu turnausraporttikin. Tekstiä on ihan liikaa ja TL;DR:ää ei ole luvassa.

Ajatus invitational -ehdokkaaksi asettumisesta lähti, kun muistin Perttulan Eetun kommentoineen vuoden alussa Poro Touria käsittelevässä Poroskoopissa/Poro Livessä, että meidän Casualpöytien Luottomiehet -joukkueesta yksi olisi vuoden lopussa mukana ko. turnauksessa. Joukkue itsessään muodostui vuoden alussa, kun Matti Raula kyseli, että kiinnostaisiko lähteä muodostamaan joukkue Poro Tourille. Mukaan saatiin molempien tuttu Ville Tuomisto, joka oli edellisellä kaudella onnistunut sijoittumaan toiseksi toisessa Modern -pääturnauksessa sekä keskiviikkoturnausten harja ja joukkueen toinen Tron-for-life -sankari Ville Uurtio. Viidenneksi ja kuudenneksi jäseneksi valikoituivat porojen henkilökunnasta Teemu Virtanen ja Tomi Kaapro, joista Tomilla oli edelliseltä vuodelta invitational-kokemusta.

Vuoden aikana pisteitä kertyi joukkueelle 18, joista allekirjoittanut hankki 6 pistettä mieheen Ville Tuomiston kanssa, kun onnistuimme toppaamaan molemmat tiimiturnaukset, joista kesäkuun Team Triosin Matin kanssa, joka nettosi 3 pojoa. Tiimin toinen Ville kalasti jostain syksyn modern-turnauksesta vielä tiimille 3 pistettä. Koska pisteitä oli kertynyt, oli äänestyksen ehdokkaaksi asettuminen mahdollista. Avasinkin taistelun äänistä postaamalla oman vaalipuheeni ensimmäisenä (https://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=71262.0). Vastaan asettuivat Kaitila, Tuominen ja Teräväinen (Rikolan trollatessa selostusbracketista), mutta aggressiivisella äänienkalastelukampanjalla mm. facebook -privaviesteillä ja lupaamalla pelata toisessa Highlander-formaatissa Riding the Dilu Horsea, onnistuin päihittämään kanssaehdokkaat massiivisella äänisaaliilla, joka huhujen mukaan lähenteli Pohjois-Koreamaisia lukemia! (Oikeasti jotain 40% kaikista annetuista äänistä)

Valmistautumisen aloitin jo hyvinkin kesken kampanjaa, kun aloin rakentamaan Invitationalin Highlander -formaatteihin pakkoja. Pientä pelitestausta ennen varsinaista turnausta tein Team Kouvostoliiton Ville Valtosen kanssa Cockatricellä. Sitten itse turnausviikonloppuun. Ensimmäisen päivän aamuna herätys oli siinä puoli seitsemän aamulla, koska Tampereelta ehtii paikalle klo 10:ksi parhaiten aamukahdeksan Pendolinolla. Tällä(kin) kertaa VR toimi ja saavuin Pasilaan noin 9.30 ja sopiva turnausväsymys olikin saavutettu ennen turnauksen alkua, yhdistelmänä aikainen herätys ja edellisen illan olutharrastukseen syventyminen.

1. Formaatti: Artisti Highlander

Olin aloitusformaattiin rakentanut jonkinlaisen 4c Tempo/Aggrocontrol -pakan (https://tappedout.net/mtg-decks/artisti-hl-bugr-tempo/), jossa joutui ainoastaan parin kortin välillä tekemään valintoja (mm. Deathrite Shaman ja Liliana of the Veil) ja oli selkeästi helpompi rakennettava. Itseä lämmitti myös käytössä ollut German Highlander bannilista, jolloin pakassa pääsi pelaamaan sellaisia herkkuja kuin Demonic Tutoria, Dig Through Timea ja Treasure Cruisea.

R1 - Mikko "Mono" Nurmi - UB Combo-Control

Ensimmäisellä kierroksella asettui vastaan vahvan edustuksen turnaukseen saaneen petotiimin Mikko "Mono" Nurmi. Pääsen nopeasti boardille Deathrite Shamanilla ja Tarmogoyfilla, mutta Mono saa ulos nopean Marit Lagen. Onnekseni löydän Baleful Strixin blokkaamaan ja nopea oma kello pitää Lagen puolustuksessa. Pelataan melko pitkään aikaa draw-go:ta DRS:n kellottaessa hitaasti. Mono löytää Toxic Delugen ollessaan 2 lifessä, mulla pöydässä DRS, Strix ja Tarmo, ja pelaa sen x=1. Jostain syystä menen ihan sekaisin ja skuuppaan tähän, vaikka minulla on letaalit DRS:llä tiskissä. Kiitän olutjumalia ja yritän olla tilttaamatta. Siirrytään toiseen peliin, kun pelikellossa on jäljellä enää n. 20 minuuttia.

Sisään: Diabolic Edict, Duress, Flusterstorm, Maze of Ith, Thoughtseize
Ulos: Rancor, Kitchen Finks, Terminate, Sword of Fire and Ice, Riding the Dilu Horse

Jotenkin onnistun kasaamaan itseni aivan typerästä turttauksesta, ja toisessa pelissä otankin ohjat lähes alusta asti käsiini. Joudumme kuitenkin molemmat tekemään pelin aikana merkittäviä päätöksiä ja hitsaamme pelin lisävuoroille ja voitan muistaakseni lisävuorolla 3 ajamalla Monon piiloon. Kahden pelin jälkeen itse ottelu päättyy tulokseen 1-1.

R2 - Olli Saarinen - UB Combo-Control (Featuressa)

Heti toisella kierroksella kameran alle heitettiin kaksi "kansan suosikkia". Saarisen Olli oli 2016 invitationalissa päässyt äänestyksen kautta mukaan ja olikin mennyt lähes ns. päätyyn asti eli hävinnyt finaalin. Veikkasin Ollin pelaavan petotiimin pakkaa ja veikkaus osuikin oikeaan. Tällä kertaa ensimmäisessä pelissä pelaan turn 3 Bitterblossomin, joka kellottaa ja estää Ollia käyttämästä Depthsiä tehokkaasti. Lisään boardille tavaraa, mikä pakottaa aikaiseen ja epäoptimaaliseen Toxic Delugeen ja lopulta blossom ja Snapcaster Magella castatty Repeal Marit Lageen riittävät Ollille.

Sidetys: samat mitä R1

Mulligoin raskaasti viiteen, mutta käsi on melko hyvä ja scry näyttää pakan päällä Bitterblossomin, jonka pitämistä en juuri mieti. Olli aloittaa suspendaamalla Ancestral Visionin, kun itse pelaan UG Sea -> Ponder, joka näyttää Demonic Tutorin, Serum Visionsin ja Overgrown Tombin. Jostain syystä päätän, että haluan pitää Flusteria auki ja pidän Ponderin: DT, Serum, Tomb, kun olisin voinu pitää Serum, Tomb ja sekoittaa DT:n pois ja pelata T2 blossomin.

Erilaisten käänteiden kautta päädytään tilanteeseen, jossa Olli castaa Lim-Dûl's Vaultin, löytää Dark Depthsin ja pelaa sen ja Vampire Hexmagen tiskiin. Nostan jälleen fetsin ja menen combattiin ajaen tarmolla ja kahdella keijulla. Hexmage hyppää lähikauppiaan eteen uhrautuen sen jälkeen Marit Lagelle. Pelaan mörköön DT:llä haetun Repealin, joka resolvaa ja nostan Treasure Cruisen, joka myös resolvaa. Risteilyltä mukaan tarttuu oma JTMS, True-Name Nemesis ja Baleful Strix, joista pelaan Strixin tiskiin blokkaamaan mahdollisen uuden Marit Lagen. Tietämättä Ollin Force Spikesta jätän vielä tuurilla yhden manan auki. Vastapuolelle pöytää tulee endissä Snapcaster Mage blokkausvastuuseen. Vuoroländinä Olli pelaa Depthsin ja tämän jälkeen Imperial Sealin. Pelaan Fatal Pushin snäpäriin ja hyökkään tiimillä eikä Olli voi muuta kuin ojentaa käden.
Lopputulos 2-0, turnaus 1-0-1.

R3 - Teemu Myllynen - UWR Control

Teemua vastaan en ollut aiemmin pelannut kuin draftissa kerran tai kaksi eikä muutenkaan ollut juuri käsitystä, mitä hän tykkää pelata. Pidin tyhjiössä solidin käden, joka laittaa nopeasti 2-3 uhkaa tiskiin ja suojelee parilla counterspellillä. Wasteland sulkee Teemun pois tuplasiniseltä eikä juuri pelauksia näy ja mennään toiseen peliin.

Sisään: Hydroblast, (?)
Ulos: Rancor, (?)

Toisessa pelissä pidän jälleen melko hyvän käden ja pelaan uhkia tiskiin. Poistoa ja countereita löytyy aiempaa paremmin, kun manat eivät kuse. Baleful Strix tekee pitkään duunia hakaten yhtä vahinkoa sisään ja harkitsen Riding the Dilu Horsen castaamista Strixille kellon nopeuttamiseksi. Nostan kuitenkin Brainstormin, joka näyttää True-Name Nemesiksen ja Jace, the Mind Sculptorin. TNN tiskiin, johon Teemulta ei löydy vastausta, ja kun seuraavalla vuorolla pöytään tullut Jace alkaa tikittämään ylöspäin on Teemu nähnyt tarpeeksi.
Tulos 2-0, tilanne 2-0-1.

2. Formaatti: Muuntuneiden Manacostien Cubedrat

Cubena toimi Max Sjöblomin powered vintage cube ja draftasin featurena UR Twinin. Aloitan draftin megaturttauksella, kun jostain syystä katson pussissa Time Walkia (1U->1UU) ja Goblin Rabblemasteria (2R) ja totean, että MonoR on ko. cubessa vahva ja podissa olevien pelaajien kohdalla se voisi olla auki. Pickaan Rabblemasterin. Muuten drafti etenee jouhevasti p1p2 Izzet Charmin jälkeen pickaillen UR kortteja. Passaan Kiki-Jikin (2RRR), joka wheelaa takaisin. Toisesta pussista löytyy onneksi Pestermite ja kolmannesta Zealous Conscripts ja Splinter Twin. Posautuksia tapahtui yksi jos toinenkin :D

R4 - Max Sjöblom - Faksiramppi? (Feature)

Mulligoin viiteen, turttailen vähän lisää kameran alla ihan käsittämättömillä pelauksilla. Onnistun jotenkin voittamaan ensimmäisen pelin, vaikka Max pelasi turn2 Porcelain Legionnairen ja lopulta Inkwell Leviathanin. Pelasin pari vuoroa Legionnairen jälkeen Pestermiten ja vuoroa myöhemmin Maxin Ugin, the Spirit Dragon sai Spell Piercestä. Seuraavaksi löydän Siege-Gang Commanderin, johon Max vastaa pelaamalla Inkwell Leviathanin. Lyön Pestermitellä Maxin 10 lifeen, otan iskun Leviathanista pudoten 4 lifeen, ammun goblinit Maxia päähän endissä ja Max skuuppaa ekan pelin.

Mulligoin jälleen viiteen ja löydän pääasiassa manaa. Tiskissä käyvät Young Pyromancer, jolle Frost Titan on liian kova pala. Pelaan vielä Kiki-Jikin, jonka Max bouncaa Karakasilla käteen ja kerään kortit, niin päästään kolmanteen peliin.

Pidän seiskan, kun Max vuorostaan mulligoi. Max aloittaa vahvasti Mox Pearl + Island ja turn 2 pelaa Mana Vaultin. Jostain syystä en täppää Mana Vaulttia Pestermitellä, vaan pelaan turn 3 Pyromancerin, joka ottaa Fowista. Maxin turn 4:n endissä täppään Vaultin Pestermitellä ja vuorolla 5 näytän Kiki-Jikin ja Max kerää kortit.
Pelit 2-1 ja turnaus 3-0-1

R5 - Ville Valtonen - UR Goodstuff

Ville istui 2 paikkaa vasemmalle puolellani ja draftasi myös UR pohjaisen pakan, mutta meni enemmän kontrolli/valueplänille, koska saa True-Namen yms. ja itse onnistun viemään Deceiver Exarchia lukuunottamatta kaikki Twin-combon palaset. Voitan ensimmäisen pelin, kun Ville painostaa TNN:llä ja nostan Pestermiten kaveriksi Twinin.

Toinen peli menee lähes samoin askelin, kun Ville on playlla. Molemmilta tulee T2 sinetti ja Ville pelaa T3 TNN, T4 Glen Elendra Archmage ja sininen mana auki. Pelaan endiin Pestermiten, täppään islandin ja pelaan T4 Twinin pestermiteen.
2-0 ja 4-0-1.

R6 - Eetu Perttula - BUG Control

Ensimmäisestä pelistä en juuri muista, kuin että Eetu hidastaa hyvin peliä, mutta Shrine of Burning Rage kerää riittävästi countereita pitkän pelin aikana, ampuu päähän paljon ja Fiery Confluence viimeistelee tekemällä 6 päähän.

Toisessa pelissä saan hitaan lähdön ja Eetu pääsee nopeasti niskan päälle ja skuuppaan ollessani erittäin paljon jäljessä.

Kolmas peli lähtee todellisella aggro curvella, kun pelaan nopeasti Kari Zevin ja Ash Zealotin tiskiin muiden punaisten burnispellien säestyksellä. Eetu ei ehdi peliin mukaan ja noin vuorolla viisi matsi päättyy 2-1 voittooni.
Tilanne 5-0-1 ennen Auctionia ja viimeistä kierrosta.

3. Formaatti: Auction

Auction oli itselle täysin tuntematon ja vieras formaatti ja en oikein osannut arvottaa pakkoja. Tutkin listoja hieman etukäteen, mutta kaikki pakat tuntuivat olevan täyttä kuraa ja niiden joukosta parempien pakkojen tunnistaminen vaati paljon. Onnistuin kuitenkin tunnistamaan paremmat pakat, mutta huutamisesta ja arvottamisesta itsessään en osannut lähteä taistelemaan oikealla hetkellä. Päädyin lopulta huutamaan The Smart Deck -nimisestä pakasta Markus "Vlädi" Lehtistä vastaan 6 korttia/8 lifeä asti, koska jäljellä oli enää Rob's Deck 'Em, joka oli selkeästi vain huono pakka. Lähdin The Smart Deckin kanssa rundille ja päädyin vaihtamaan huudetun hinnan alempaan 5 korttia / 25 lifeä.
The Smart Deck: http://tappedout.net/mtg-decks/the-smart-deck/ (huom. ei sideboardia lainkaan)

R7 - Jonne Junno - "Veiled Threats"

Jonne oli saanut Fog Elemental -pakan minua ja Vlädiä vastaan huutaessa 8/20 hinnalla. Pakka on todella hidas eikä juurikaan tee mitään, vaan pääsen vapaasti ajelemaan ja pulttailemaan päähän. Saan molemmissa peleissä counteroitua uhat FoWeilla ja Counterspelleillä ja Frenetic Efreetit tuntuvat väistävän pultit phaseemalla ulos voitettujen coin flippien jälkeen.

Matsi päättyy 2-0 ja päivän päätteeksi olen swissin kärjessä 6-0-1 recordilla, toisena Roope Metsä 6-1 ja kolmantena Rasmus Mellanen toisena undefeated pelaajana 5-0-2.

Siirryn illaksi Espoon puolelle pelaamaan GER Highlanderia ja nauttimaan virvokkeista. Nukkumaan luonnolisesti päästään noin kello kolme aamuyöllä, mutta kuuden tunnin unien pitäisi hyvin riittää 8 kierroksen turnaukseen ja mahdolliseen top4 peleihin!

Day 2:
R8 - Markus "Vladi" Lehtinen - "Rob's Deck 'em"

Ensimmäisenä päivänä oltiin sovittu alkuperäisen aikataulun muutoksesta eli aloitusajan aikaistamisesta klo 11 -> klo 10 ja tämä oli mennyt Vlädiltä jostain syystä ohi. Vlädi ilmoitti hieman ennen kymmentä, että on vasta tulossa paikalle ja ilmoitti skuuppaavansa matsin, koska matsilla ei hänen mielestään ollut mitään väliä.
"Bye" ja 7-0-1.

R9 - Sami "GG" Häggkvist - "Booty Call"

Sami oli saanut todella vahvan graveyard -teemaisen G/B pakan auctionista, joka pyöritti Oversold Cemeteryn avulla ukkoja tiskiin tai jotain vastaavaa. Carrion Feedereihin sun muihin ei ollut itsellä näyttää mitään ja hävisinkin molemmat pelit aivan pystyyn, kun itsellä ei ollut edes sideboardia.
0-2 ja 7-1-1.

4. Formaatti: Grid Draft

Markus Lehtisen limited -tyylinen cube, podissa Roope Metsä, Andrei Häyrynen, Aleksi Väänänen. Draftattiin 4x4 gridistä kortteja kulmista tai eri suuntaisista riveistä. Itse päädyin lopulta UB väriyhdistelmälle spläshäten paria vihreää korttia. Matsit pelattiin podin sisällä eli kaikkia muita podissa olleita vastaan.

Itse draftatessa täytyi pitää selkeästi huolta, että saa tarpeeksi kortteja pakkaan ja yleensä kaikki päätyivät ottamaan neljä korttia poislukien paria kertaa, kun minä ja Andrei otettiin vain kolme, koska saimme näin paremmin playableja. Podissa avattiin aluksi paljon heikkoja sinisiä ja mustia kortteja, kun valkoiset ja vihreät loistivat poissaolollaan. Lähdin keräämään kohtuupelattavia punaisia kortteja, mutta väri kuoli nopeasti muutaman ensimmäisen pussin jälkeen ja siirryin siniselle ja mustalle sivussa poimien muutaman vihreän semiplayablen sekä Putrid Leechin. Sinistä ja mustaa Roope oli kerännyt hyvin alusta asti ja koko poolin parhaan kortin Niv-Mizzet, Dracogeniuksen hän avasikin viimeisestä omasta pussistaan. Niv-Mizzet meni suoraan hänen pakkaansa muiden jäädessä ihmettelemään, miten pakka pitäisi rakentaa.

R10 - Roope Metsä - UBR

Roopen pakka oli hyvinkin samankaltainen omani kanssa, mutta meni vieläkin isommaksi. Roopen viimeisestä boosterista avaamaa Niv-Mizzet, Dracogenius toi voiton molemmissa peleissä, kun jouduttiin vähitellen top deck -kisaan tasaisesta tilanteesta.
Matsi 0-2, tilanne 7-2-1.

R11 - Andrei Häyrynen - GBW

Andrei oli saanut kasaan ukkoläjän GB värien pohjalle ja spläshäsi valkoista mm. Qasali Pridemagessa. Ensimmäisessä pelissä Andrei floodaa todella pahasti ja castaa ehkä kolme spelliä, kun itse olen hyvillä beatdowneilla. Toisessa pelissä väännetään jonkin aikaa melko tukkoisella boardilla, mutta lenturini hoitavat pidemmittä puheitta lopulta homman kotiin, kun Andrei jälleen nostaa muutaman ländin liikaa.
Tuloksena 2-0 ja 8-2-1.

R12 - Aleksi Väänänen - GRW

En ollut varma millaisen pakan Aleksi oli saanut kasattua, kun hän ajautui jo alussa punaiselle ja valkoiselle täydentäen loppua kohden valkoisella. Kuitenkin ensimmäisessä pelissä ajan todella nopeasti pelaamalla curvessa 1 drop, 2 drop, 3 drop, 2x 2 drop. Lisäksi blokkeriin tai pariin löytyy vastaukset ja Aleksi skuuppaa paljastamatta enempiä pakastaan.

Toisessa pelissä Aleksi pääsee aloittamaan ja itse pidän hieman hitaamman käden kuin ensimmäisessä. Pääsen kuitenkin ajelemaan melko vauhdikkaasti alussa, mutta Harbinger of the Hunt tulee tiskiin vuorolla viisi ja oma boardini vain tuhoutuu Harbingerin edessä, kun se koostuu pienistä lentureista ja maamiehistä. Nostan pari ländiä ja pientä miestä lisää enkä löydä vastausta Harbingeriin, joten kerään korttini ja mennään kolmanteen.

Harbingerista tietoisena pidän todella aggressiivisen seiskan ja pääsenkin ajamaan jälleen nopeasti vahinkoa sisään. Tällä kertaa kuitenkin pidän kädessä bounceja ja poistoja enkä pelaa kaikkea hyperaggrona pöytään. Aleksi pelaa jälleen Harbingerin vuorolla 5 tai 6 ja siihen löytyykin heti bounce ja Allu joutuu blokkaamaan hieman huonosti pakon edessä. Harbinger kuitenkin tulee uudestaan pöytään ja parin vuoron tuijottelun jälkeen löydän vastauksen yhteen blokkereista, joka riittää tasaraha-ajoihin.
Tiukan matsin jälkeen tuloksena 2-1, jolla siirryn 9-2-1 recordiin.

Viimeinen formaatti: Kortin Nimen Pituus -Highlander (Legacy banlist)

Formaatti, johon lähdin miettimään pakkaa jo ennen varmaa invitational-paikkaa, oli Kortin Nimen Pituus -Highlander. Koska Excel on ystävämme, löytyi näppärä funktio kortin nimestä merkkien laskemiselle {{ =LEN(SUBSTITUTE(A1;" "; )) }}, jolla sai vielä vähennettyä välilyönnit lopputuloksesta pois.

Aluksi kasasin midrange -pakan BUG väreille (https://tappedout.net/mtg-decks/21-11-17-bug-highlander/), mutta testatessa tuli selväksi, että manabase oli aivan liian epästabiili, jotta pakkaa olisi voinut oikeasti pelata turnauksessa. Korttien nimien ja etenkin dualien ja fetsien pituuksia tarkastellessa selvisi, että ehkä parhaan manabasen saisi Abzan (GBW) -väreille, koska siihen saisi kolme on-color-dualia eli Bayou (5), Savannah (8 ) ja Scrubland (9), joiden lisäksi olisi mahdollista pelata vaikkapa sinistä neljäntenä värinä jolloin mukaan mahtuisi Tundra (6) ja joko Underground Sea (14) tai Tropical Island (14).

Olin kuitenkin luvannut olla pelaamatta valkoisia kortteja, joten se sulki tämän vaihtoehdon pois. Koska aikaa ei ollut liikaa tenttiviikon puskiessa päälle, päädyin kasaamaan pakan oman Grixis Control -saksaländerin pohjalta. Lopputuloksena turnauksessa pelaamani Grixis Control https://tappedout.net/mtg-decks/05-12-17-grixis-highlander/, jossa sidelle oli mahdutettu midrange-paketti, mikäli aggrompia tai kontrolloivampia pakkoja tulisi vastaan.

R13 - Rasmus Mellanen - Grixis Sneak Animator

Olen pelannut useamman kerran Rasmusta vastaan erilaisia formaatteja ja veikkasin Rasmuksen pelaavan joko jonkinlaista combo- tai puhdasta valuepakkaa. Ensimmäisessä pelissä pääsenkin kurkkaamaan Inquisition of Kozilekilla Rasmuksen käteen ja näen Sneak Attackin, spellin ja paljon ländiä. Sneak jää Rasmuksen käteen, mutta siihen minulta löytyy counterspell kädestä. Rasmus iskee pönttöön tavaraa loottaamalla, mutta ei meinaa löytää isoja miehiä tai reanimointeja. Ehdin löytämään vastaukset Rasmuksen peleihin ja ajan pienillä miehillä päätyyn.

Sisään jotakuinkin: Karakas, Never // Return, Jace, Architect of Thought ja Ashiok, Nighmare Weaver
Ulos kai: Fatal Push, Electrolyze, Arc Trail ja Liliana, the Last Hope

Sidetän Sneak Animaattoriksi paljastuneen pakan mukaisesti, mutta en ota kaikkia poistoja ja FoWia ulos. Mulligoin aloituskäden kuuteen ja pidän ”ihan ok” -käden, jossa on vastaus nopeaan animointiin. Rasmus oli kuitenkin sidettänyt Midrange -paketin sisään, en löydä tarpeeksi poistoa vastauksena uhkiin ja menemme kolmanteen peliin.

Muutan hieman sidetystäni ja laitan planeswalkereita takaisin sidelle ottaen massapoistot sisään. Olen playlla ja pidän 3 ländin käden parilla miehellä ja spellillä. Rasmuksella on kuitenkin näyttää poistoja miehiini ja kun nostan lisää ländejä käteen Countersquallin kaveriksi, pääsee Rasmus pelaamaan kaksi animointia counteria päin ja animoi Grave Titanin. Nostan Chandra, Torch of Defiancen, joka ei riitä ja kättelen matsin 1-2 hävittynä.

Tilanne 9-3-1 ja alkaa kuumottamaan top4:n osalta, kun GG:n voittoputki jatkuu ja Rasmus ja Myllynen ovat parin pisteen sisällä kanssani ja Roope on jo varmistanut 12-1 tuloksellaan top4-paikan.

R14 – Kasperi Jaakkola - GR Ramp (2-0)

Karon pakasta ei ole aavistustakaan, sillä olen pelannut lähinnä limited -turnauksissa häntä vastaan ja nähnyt constructedissa melko erilaisia pakkoja. Pidän kuitenkin ensimmäiseen peliin solidin seiskan ja toisen vuoron kohdalla selviää, että kyseessä on GR Ramp, kun Karo pelaa Ancient Tombin ja Cultivaten. Pelaan itse Baleful Strixin pöytään, jonka jälkeen Hymnaan Karoa ja osun ländiin ja yhteen pihviin. Jatkan pitämällä manoja auki Countersquall ja Mana Leak kädessä. Vuorolla 5 Karo yrittää pelata viimeisenä korttinaan Karn Liberatedin, mutta olen eri mieltä ja tarjoan Countersquallia. Pelaan tämän jälkeen Tasigurin ja Chandra, Torch of Defiancen sekä Mana Leakaan Dragonlord Atarkan, jonka jälkeen siirrymme toiseen peliin.

~Sisään: Never // Return, Karakas ja Ashiok, Nightmare Weaver
~Ulos: Abrade, Cut // Ribbons ja Liliana, the Last Hope

Toisessa pelissä molemmat pitävät seiskat ja Karo aloittaa manatontulla ja poistan omalla vuorollani tontun tiskistä. Karo pelaa ländin ja passaa, jonka jälkeen Hymnaan osumalla ramppispelliin ja ländiin. Tämän jälkeen Karo on melkoisen jumissa missaten 1-2 länddroppia, jolloin pääsen itse boardille. Vastaukset kädessä mennään pari vuoroa draw-go:ta ja droppaan jälleen Chandra, Torch of Defiancen, joka lopulta voittaa pelin uhkaamalla ultimatella.
2-0 voitolla tilanteeseen 10-3-1

R15 - Niklas Nylund - BUGw Midrange (Feature)

Ennen matsin alkua Markku Rikola sekoilee pakkalistoja tarkistaessa, että Vendilion Clique ja True-Name Nemesis olisivat samanpituisia merkkimäärältään (TNN 16, Clique 15). Tämä lopulta paljastaa, että minä ja Niklas molemmat pelataan kyseisiä lappuja. Niklas pelaakin miettimääni BUGw aggro-kontrollia ja aloittaa ensimmäisen pelin turn 2 Bitterblossomilla. Lopulta Hymni tekee minuun kipeää ja Niklaksen ollessa todella paljon edellä boardilla voin todeta, että siirrytään toiseen peliin.

Sisään: Toxic Deluge, Engineered Explosives, Massacre, Grim Lavamancer, Searing Spear ja Jace, Architect of Thought
Ulos: Unearth, Glen Elendra Archmage, Force of Will, Abrade, Opt, Far // Away

Toinen peli ei juuri paremmin mene, kun olen sidettänyt aiempaa enemmän boardkontrolliin ja otan taas aikaisesta Hymnistä. Nostan pari ländiä liikaa, kun Niklas pääsee kehittämään boardiaan. Peli ei ole juuri ensimmäistä peliä kummoisempi ja joudun skuuppaamaan tyhjältä boardilta, kun nostan toisen ländin putkeen.

Tilanne ennen viimeistä swiss-kierrosta oli kutkuttava, kun kolme henkeä taisteli 3. ja 4. sijoista GG:n ja Metsän viedessä sijat 2 ja 1. Lähdin itse viimeiselle kierrokselle swissin 3. sijalta, joten Rasmuksen (5.) tai Teemun (4.) tappio riittäisi minulle top4:än, jos häviäisin matsin. Rasmus hävisi oman matsinsa jo toisen pelin aikana, joten top 4 olikin jo varmistunut.

Lopputuloksena swiss 10-4-1 ja kun sijoitukset pysyivät kärjen osalta viimeisen kierroksen jälkeen samoina, lähdin top 4:än kolmannelta sijalta kohdaten GG:n semifinaaleissa.

Semifinaali: Sami "GG" Häggkvist (Game 2 featuressa)

Koska Sami on korkeammalla standingseissa, sai hän valita joko formaatin tai aloittajan. Sami haluaa aloittaa pelin, joten valitsen formaatin. Vaikka Nimenpituushighlander pakat ovat kasassa, valitsen ensimmäiseksi formaatiksi vahvemmaksi aavistelemani Artisit Highlanderin. Auction -pakoilla pelaaminen ei tullut minulle kyseeseenkään, sillä swissin aikana pelaamamme matsi oli osoittanut sen erittäin epäsuotuisaksi.

G1: Artisti Highlander
Sami pelasi petotiimin UB Combos -pakkaa, joka oli tuntunut oikein hyvältä match upilta lauantaina ensimmäisen kahden kierroksen perusteella. Nopea Depthsin ja Stagen saaminen tiskiin kuitenkin hidastaa minua, sillä joudun pitämään Wastelandin auki samalla, kun yritän kaivaa uhkia Samin counteroidessa vähäiset spellini. Nostan ländejä samalla, kun Sami filtteröi transformanneella Azcantalla itselleen laputusta ja vastauksia. Samin Jace ja pihvit hoitavat homman pidemmän päälle pakettiin, kun itselle pakka tarjoilee pääasiassa sitä samaa: manaa. 0-1.

G2: Kortin Nimen Pituus -Highlander
Koska hävisin ensimmäisen pelin, saan päättää formaatin tai aloittajan. 0-1 asemassa olen pakotettu valitsemaan formaatin, jotta pidän edes jonkinlaiset mahdollisuudet itselläni. Valitsen luonnollisesti toisen highlander-formaateista ja Sami pääsee aloittamaan. Tässä vaiheessa siirrymme kameran alle pelaamaan, kun Myllynen oli biitannut swissin ykkösen, Metsän nopeilla peleillä 2-1.

Uumoilin Samin pelaavan tässä formaatissa petotiimin Esper kontrollia, joka luultavasti grindaisi Grixis kontrolliani paremmin. Yritin tietoisesti olla aggressiivinen ja kun Sami tapouttaa turn 3 True-Name Nemesikseen ja castaan omalla vuorollani kädessä olleen Far // Awayn edict puolen, ajattelen olevani melko hyvillä, vaikka tapouttaan itsekin. GG:ltä löytyy kuitenkin turn 4 Mind Sculptor, johon vastaan Liliana of the veilillä ja Baleful Strixillä. Jacen tuoma korttietu riittää Celestial Colonnade beatdownin ohella grindaamaan ylitseni ja ojennan käden kameran alla päättäen semifinaalin 0-2 tappiooni.

Vaalilupaukseni olivat:
1. Olla pelaamatta LAINKAAN valkoisia kortteja viikonlopun aikana (paitsi jos auctionissa jää ns. luu käteen)
- Jouduin pelaamaan auction-pakassa Disenchantteja :(
2. Takuuvarmaa turttailua oudoissa formaateissa kameran edessä, jos featureen kutsu käy
- Tätä ainakin näkyi, ja paljon!
3. Casualpöytien joviaalia henkeä turnaukseen
- Toivottavasti osallistujilla oli hauskaa, koska minulla ainakin oli! Vaikka palkinnot olikin vähän mitä oli... (ei jatkoon)
Bonus: Riding the Dilu Horse
- En harmittavasti ehtinyt castaamaan ja piti vähän lauantain aluksi sidetellä korttia ulos, mutta näytinpä ainakin kamerassa!