MtgSuomi.fi

Muu MTG => Aloittelija-alue => Aiheen aloitti: JiiPee95 - 10.04.19 - klo 21:07

Otsikko: Aloitteleva pelaaja
Kirjoitti: JiiPee95 - 10.04.19 - klo 21:07
Morjesta vaan kaikille!

Olen siis täysin uusi tämän kyseisen pelin suhteen vaikka olenkin siitä jo vuosia sitten kuullut. Pohjustuksena kerrottakoon että olen joskus muinoin ala-asteella pelannut Duel Masters korttipeliä joka taitaapi olla myöskin Wizard Of The Coastin tuotoksia. Jokin aika sitten nuo vanhat kortit löytyivät ja pikkuveljen kanssa ollaan pelailtu niillä ja kyllähän se ihan yhtä hauskaa on ollut kuin joskus muinoin. Ikävä kyllä kyseinen peli ei taida olla enää voimissaan Japanin ulkopuolella niin minua kävi kiinnostamaan mitä muita keräilykorttipelejä olisi vaihtoehtoina.

Jonkin aikaa on nyt tullut katseltua Magic The Gathering videoita Youtubesta ja jopa latasin koneelle Magic The Gathering Arenan ja pari peliä siellä kokeilin. Ajattelin nyt sitten antaa pelille mahdollisuuden ja tilasin Game Night boxin koska se vaikutti kaikkein järkevimmältä vaihtoehdolta, eikä se nyt loppujen lopuksi hirveän kalliskaan ollut.

Kysyisinkin että jos peliin tykästyn oikein kunnolla ja haluan alkaa enemmänkin pelaamaan niin mistä kannattaisi aloittaa? Ilmeisesti ainakin Deck Builders Tool Kit pakkaukset ovat aloitteleville pelaajille hyviä pakkauksia kartuttamaan korttikokoelmaa. Onko jotain muita järkevämpiä vaihtoehtoja?
Otsikko: Vs: Aloitteleva pelaaja
Kirjoitti: jolssoni - 10.04.19 - klo 21:36
Parhaan hyötysuhteen rahoillesi saat ostamalla tarvitsemasi irtokortit pakkoja varten suoraan esim. Sensei's Divining Shopista, Poromagialta tai MagicCardMarketista. Standardia vanhempiin constructed-formaatteihin voi tutustua esim. proxyttamalla tai pelaamalla Cockatricessa (https://cockatrice.github.io/)/Xmagessa (http://xmage.de/) ja pakkalistoja löytyy mtggoldfish.com ja mtgtop8.com. Jos raaputusarvat eivät ole juttusi, niin pusseja kannattaa ostaa vain draftaamista varten. Challenger Deck on ihan fiksu ja edullinen ostos, jos haluat nopeasti mukaan esim. paikkakuntasi mahdolliseen FNM Standardiin. Jos 2+ hengen moninpelit kiinnostavat niin valmiit Commander-pakat ovat myös vaihtoehto. Nyrkkisääntönä omia pakkoja rakentaessasi ei-Commanderiin muista pelata pelisettejä (4 kpl) parhaita kortteja sen sijaan, että ripottelet pakan täyteen satunnaista tauhkaa.
Otsikko: Vs: Aloitteleva pelaaja
Kirjoitti: Nastaboi - 10.04.19 - klo 21:45
Kappas, samalla alafoorumilla olikin ylärivillä ihan kiinnitetty topic (https://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=65007.0) aiheesta. Lukaisepa se ensin.
Otsikko: Vs: Aloitteleva pelaaja
Kirjoitti: Naabi - 10.04.19 - klo 22:05
Kappas, samalla alafoorumilla olikin ylärivillä ihan kiinnitetty topic (https://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=65007.0) aiheesta. Lukaisepa se ensin.

Tässä tosiaan se, että nastalanka on viimeksi päivitetty vuonna 2013 ja osa vaihtoehdoista voi omasta mielestä suoraan sulkea nykypäivänä pois. Jolssonin vinkeillä pärjää aika hyvin. Challenger pakat ovat oikeasti jostain kotoisin ja commander on viihdyttävä formaatti uudemmallekin pelaajalle ja varmasti kasuaalipeleihin parempi vaihtoehto, kuin turnausformaatteihin tutustuminen.
Otsikko: Vs: Aloitteleva pelaaja
Kirjoitti: JiiPee95 - 10.04.19 - klo 22:26
Kappas, samalla alafoorumilla olikin ylärivillä ihan kiinnitetty topic (https://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=65007.0) aiheesta. Lukaisepa se ensin.

Kappas syyllistyin näköjään yleiseen foorumijonne mokaan ja heti kyselen kiinnitetyistä topiceista  :P Pahoittelut tästä, puolusteluina voisin sanoa että alkuperäinen tarkoitukseni ei ollut kysyä tuota vaan ihan vain tehdä jonkinlainen avausviesti foorumille  ja tuo vaan juolahti mieleen siinä kirjoitellessa  ::)

Kiitokset tosiaan Jolssonille vinkeistä, täytyypä ottaa noita harkintaan jos tähän kiinostus rupeaa kasvamaan  :)
Otsikko: Vs: Aloitteleva pelaaja
Kirjoitti: Possu81 - 10.04.19 - klo 23:38
Hauskinta on jos saat jonkun kaverisikin innostumaan.
Otsikko: Vs: Aloitteleva pelaaja
Kirjoitti: sademasokisti - 16.04.19 - klo 21:31
Hei!

Loistavaa kun olet löytänyt tiesi takaisin korttipelien ääreen. Kuulin sivukorvalla täällä puhuttavan Duel Mastersista ja tosiaan korttiharrastus on yllättävän paljon elossa täällä Suomessa, vaikka alkuperäinen englanninkielinen peli lakkautettiinkin 2006 (jatkuu Japanissa, kuten mainitsit). Aktiivisia harrastajia löytyy kymmenittäin ympäri Suomea ja virallinen yhdistyskin Duel Mastersille on Suomessa perustettu. Yhdistykseen ja sen toimintaan pääset tarkemmin tutustumaan nettisivujen kautta https://www.duelmasters.fi/ (https://www.duelmasters.fi/). Kaikille avoimia virallisia tapahtumia järjestetään muutaman kerran vuodessa (yleensä Tampereella) ja yhdistykseltä sekä sen jäseniltä löytyy paljon korttitarjontaa. Nettisivuilta pitäisi löytyä tie foorumille, instagramiin ja whatsapryhmään jos satuit kiinnostumaan :).

Nyt kun sain tämän käsiteltyä, niin mätky on myös aivan loistava vaihtoehto ja peliseuraa löytyy paljon varmemmin, kuin Duel Mastersin saralla. Duel Mastersin -harrastajien joukossa kuitenkin erittäin moni harrastaa myös mätikkää DM:n ohella.
Otsikko: Vs: Aloitteleva pelaaja
Kirjoitti: nasuliisa - 12.09.19 - klo 16:07
Itselläkin on takaisin paluu korttien pariin vuosien jälkeen, saas nähdä miten sujuu. Toivottavasti balanssi ei ole niin älytön, kuin mitä Hearthstonessa on nykyään  ;D