Poromagia

Kirjoittaja Aihe: AAA-Kerho (Abzan Ascendancy Aristocrats)  (Luettu 1433 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Sipulih

AAA-Kerho (Abzan Ascendancy Aristocrats)
« : 14.11.15 - klo 17:53 »
Juuh, elikkäs.
Tämmösen viritelmän kyhäsin. Sideboard on todellakin WIP, eli siihen suuntaan ainakin niitä risuja.
http://deckstats.net/deck-8309770-91891e6431c9469b236b1be5ec50a951.html

4 Bloodsoaked Champion
4 Blisterpod
2 Bone Splinters
2 Despise
4 Zulaport Cutthroat
4 Sultai Emissary
2 Carrier Thrall
2 Evolutionary Leap
3 Nantuko Husk
3 Catacomb Sifter
3 Abzan Charm
3 Abzan Ascendancy
2 Butcher of the Horde
1 Smothering Abomination
4 Wooded Foothills
2 Canopy Vista
2 Smoldering Marsh
4 Llanowar Wastes
1 Plains
2 Forest
6 Swamp
SB: 3 Minister of Pain
SB: 2 Jaddi Offshoot
SB: 3 Murderous Cut
SB: 2 Ultimate Price
SB: 2 Silkwrap
SB: 1 Infinite Obliteration
SB: 2 Duress

FNMässä decki toimi melkosen hyvin, vain matchupit oli todella 'volatiileja' ja nostot pahimmillaan todella huonoja.
Idiksenä ois seuraavaksi heittää kaksi Lilianaa sisään, eli ei ihan mikään lopullinen budjetti tuuttaus ole.
Decki on muuten todella hauska pelata ja tehokas jo nelos vuorolla jos saa Ascendancyn setupattua.
Pahimmat laput vastassa on ehdottomasti Ugin, Spirit Dragon sekä Den Protector.

Poissa Rhianne

Vs: AAA-Kerho (Abzan Ascendancy Aristocrats)
« Vastaus #1 : 03.12.15 - klo 01:07 »
Ensimmäisenä pistää silmään mana base, joka on kehno. 21 landia ei mitenkään riitä tällaiseen deckiin,  ja 7 valkoista sourcea on lähinnä huono vitsi eikä muitakaan ole riittävästi. Jos meinaat näin monella värillä pysyä, niin basicceja ei montaa kannata pelata. Ei ihmekään jos nostot tuntuvat huonoilta.

Muuten decki näyttää ihan lupaavalta, itse pelasin jokin aika sitten saman tapaista viritystä. Tykkäsin pitää creaturejen määrää maksimissa ja pelata collected companya curve topperina, toimi erittäin hyvin, kannattaa kokeilla.

Poistaisin ainakin despiset, jotka eivät mielestäni sovi deckin suunnitelmaan. Myöskään abzan charmeja ei varmaan kolmea tarvita mainissa jos lainkaan. Carrier thrallin ja blisterpodin tilalla kokeilisin elvish visionarya. Blisterpod on ihan ok jos sen saa ekalla vuorolla pöytään, mutta harvemmin saa. Catacomb sifteriä ehdottomasti neljäs sisään, yksi deckin parhaista korteista. Liliana toimii varsin hyvin, suosittelen.

Sideltä vaihtaisin ainakin offshootit arashin clericceihin, joku voi tehdä laskuja mutta mutulla sanoisin että cleric on parempi niin kauan kuin fetchejä on alle kymmenen.

Poissa Sipulih

Vs: AAA-Kerho (Abzan Ascendancy Aristocrats)
« Vastaus #2 : 08.12.15 - klo 11:53 »
Itseasiassa manabase on mielestäni toiminut 'ihan hyvin'. Kurjimpia alotuskäsiä tosin on kädet joissa on monta Llanowar Wastesia, koska ne ei auta saamaan Tangoja untapissa peliin ja tekevät vielä vahinkoakin.
Valkonen on kyllä ongelmallisin tuottaa, mutta yleensä sen saa hoidettua sitten vuorolla 3-5, jolloin vasta tulee pelattuakin näitä valkosia kortteja.
Nostot tuntuu myöhemmin lähinnä kehonlta siinämielessä, että jos joudun topdeckiin, niin board on todella tärkeä. Yksittäinen Blisterpod ei auta mitään jollei Evolutionary Leap ole kentällä ja sama toisinpäin. Eli ns. "pomminostot" on harvassa, boardi on saatava kuntoon ja sitä kautta pelattava synergiaa.

Collected Company olisi todella hyvä vaihtoehto! Harmi vaan että lapulla on ehkä vähän liikaa hintaa + halusin kokeilla jotakin vähän erillaista tällä virityksellä. :)

Despiset ovat deckissä kahdesta syystä: 1. Ottaa ne pahat Planeswalkerit, lähinnä Ugin (joka voittaa tän deckin yksin) ulos 2. Tuhota Ulamog ja muut undestructable viritykset jotka on aivan hirveitä myöhemmin. Tää myös auttaa pitämään controllia vähän aisoissa kun saa sen T2 Jacenkin pidettyä ulkona.
Abzan Charmi on sitten ihan toinen stoori; Se auttaa exilemään deckin pahimmat vastustajat, nimittäin Deathmist Raptorin ja megamorphatun Den Protectorin. Sen lisäksi se myös ylttää näihin indestructable hössötyksiin. Draw 2 on ihan mukava lisä myös.
Mutta mikäli löytys jotain mikä olisi manacostilta vähän "armollisempi" niin olisin valmis kokeilemaan.
Elvish Visionary voisi olla todella kova lappu tähän! Oon miettinytkin sitä Carrier Thrallin tilalle, josta en hirveästi pidä. Blisterpodilla on mielestäni parempi synergia. Catacomb Shifter on kolmessa vain curven takia, ei mahdoton idea lisätä neljättä. Lilianoja on nyt deckissä kaksi, homma toimii.

Kiitos paljon palautteesta! :)