Poromagia

Kirjoittaja Aihe: February 12, 2018 banned and restricted announcement - Jace, BBE unbanned  (Luettu 5102 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa luma

https://magic.wizards.com/en/articles/archive/news/february-12-2018-banned-and-restricted-announcement-2018-02-12

Modern:
Jace, the Mind Sculptor is unbanned.
Bloodbraid Elf is unbanned.

Effective Date: February 19, 2018

Poissa Rancid-

https://www.youtube.com/watch?v=uUUYuvljlFw

Edit: oikeesti tää on ehkä paras ban/unban-ilmoitus koko formaatin olemassaoloaikana.
« Viimeksi muokattu: 12.02.18 - klo 17:53 kirjoittanut Rancid- »
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa laakkeer

Ennustan että modern kestää molemmat hyvin ja ottaa avosylin vastaan. Mielenkiinnolla odotan mitä metassa tapahtuu.


Poissa malin

 • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • **
 • Taas Helsinginforssassa
Modern on nyt mahdollisesti monipuolisin formaatti koskaan (ainoana mahdollisena kilpailijana tietty Legacy).
Ainoat viime aikojen kärkidekeistä, jotka näitä pelaisivat:

-UW control
Poro Tour (viime lauantai, 117 pelaajaa) 7 pelaajaa + 5 pelaajaa UWR:llä. Toki UW control on aina ollut Suomesa suosittu.
Pro Tour Rivals: UW control 5% day1 metasta. Pelaisiko Through the Breach - viritelmät paria? (1% metasta)
lisäksi Blue Moon pelaisi (PT:llä 1 pelaaja)

GR -dekit
Poro Tour: GR Ponza voisi näitä pelata (4 pelaajaa, PT:llä 0,4% metasta) ja GR Titanshift ehkä (3 pelaajaa / 3,4% PT-metasta), sekin defensiivisesti. Ja kummassakaan ei välttämättä ole 4-off
Jund obv pelaisi neljää (0,4% PT-metasta)

Tämä muutos voi jopa monipuolistaa formaattia entisestään ja siirtää dekkien curvea ylöspäin. Ei välttämättä huono muutos :)
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa Helinä

Katotaan vaan niin hommat menee jonkun ajan jakson saatossa näin:

-Ensin Master 25 Jacen reprint
- Unban moderniin, hinta räjähtää
- Masters myy hitokseen ja ehkä tehdään toinenkin setti jossa Jace printtaillaan
- Bannitaan ko lappu modernista kun ollaan tehty rahat :D

Poissa Druuge

Olin päiväunilla ja näin unta, että Mental Misstep unbännättiin. Sitten heräsin, katoin nettiä ja aloin miettimään, että oonkohan vielä unessa vai mit vit... ???

Poissa freedfromthereal

Ennustan että modern kestää molemmat hyvin ja ottaa avosylin vastaan. Mielenkiinnolla odotan mitä metassa tapahtuu.

Olen samoilla linjoilla. Mun mielestä BBE:tä ei olisi koskaan tarvinnut bannata, ja veikkaan että Jace on modernissa enemmän kuin lievästi ylihypetetty. Saas kattoo mitä käy. Mutta jotkut tulee tekeen hyvät rahat :D
"It's that moment of dawning comprehension I live for."
- Hobbes, Calvin and hobbes

Poissa Porrima

https://www.channelfireball.com/articles/matt-sperling/modern-it-aint-broke-heres-jace-the-mind-sculptor-to-try-and-fix-it/


Edit: https://www.mtggoldfish.com/articles/wizards-should-leave-modern-alone-but-probably-won-t
Kirjoitettu ennen ilmoitusta, mutta ennustaa täysin oikein ja vieläpä wizardssin ilmoituksenkin käytännössä täysin oikein. Myös negatiivinen sen suhtaan että Jacea unbannttaisiin.
« Viimeksi muokattu: 12.02.18 - klo 22:16 kirjoittanut Porrima »

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
(click to show/hide)

[11:44] <kivi^work> oma rivi on bbe + jaska takaisin
[17:31] <@luma> Jace, BBE unbanned

Lottotontun ei alunperinkään pitänyt olla bännilistalla, mutta se otti luodin siinä missä DRS väisti sen aluksi (myöhemmin tämä virhe korjattiin). 4cc valuetown on toki kova, mutta formaatissa on runsaasti dekkejä mitä vastaan se ei tee juuri mitään. Jundin suosiota se tulee varmasti nostamaan ja kerrannaisvaikutuksena jo valmiiksi kallis Blackcleave Cliffs varmasti kallistuu, puhumattakaan Tarmogoyfista tai Liliana of the Veilistä.

Jaskan unbänniä on uumoiltu myös pitkään ja se antanee ruiskeen UW, Jeskai ja Grixis controlleille sekä Blue Moonille ja mahdollisesti myös erilaisille Delver varianteille.

Poissa Pifase

En tarvii asuntoo
Vaan satasen Jaskan
En tahdo duuniikaan
Vaan satasen Jaskan...
« Viimeksi muokattu: 13.02.18 - klo 11:34 kirjoittanut Pifase »

Poissa Rancid-

Lottotontun ei alunperinkään pitänyt olla bännilistalla, mutta se otti luodin siinä missä DRS väisti sen aluksi (myöhemmin tämä virhe korjattiin).

Selvennetääs nyt vielä, eli BBE bannattiin aika tasan viisi vuotta sitten. Tuolloin Jund oli yksi dominoivimmista dekeistä, mutta Bloodbraidin bannissa oli semmoinen pieni ongelma, että BG-runkoon jäi vielä seuraavat kortit:

- Deathrite Shaman
- Thoughtseize & IoK
- Dark Confidant
- Tarmogoyf
- Abrupt Decay
- Liliana of the Veil
(- Maelstrom Pulse)

...ja maindeckin toinen punainen kortti, Lightning Bolt, vaihtui sitten bannin myötä sujuvasti Pathiin samalla kun BBE:n korvasi Lingering Souls. Eikä. Mikään. Oikeasti. Muuttunut.

[Edit: Pakko mainita, että on ihan mahdollista, että BBE olisi tässä välissä bannattu ihan oikeastakin syystä. Nyt lottotonttu ei kuitenkaan koskaan saanut kunnolla reilua mahdollisuutta, mikä sille suotakoon.]

Mitä tulee Jaceen, oon erinäisissä PoroTour-selostuskeikoissa ja myös foorumipostauksissa heittänyt ilmoille ajatusleikkiä: missä vaiheessa Modernin nyt 6,5 vuoden historiaa Jace olisi oikeasti ollut merkittävällä tavalla rikki? Väitän, että ei ihan toden teolla missään. Toki juuri nyt unbannin ajoitus haisee dollareilta, kun Masters 25 sattumalta sisältää Jacen, mutta uskon että tässä käy samalla tavalla kuin Ancestral Visionin ja Bitterblossomin kanssa: paljon melua enimmäkseen tyhjästä. Prove me wrong.
« Viimeksi muokattu: 13.02.18 - klo 11:04 kirjoittanut Rancid- »
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Rhianne

Toki juuri nyt unbannin ajoitus haisee dollareilta, kun Masters 25 sattumalta sisältää Jacen, mutta uskon että tässä käy samalla tavalla kuin Ancestral Visionin ja Bitterblossomin kanssa: paljon melua enimmäkseen tyhjästä. Prove me wrong.

Ei varmasti sisällä Jacea sattumalta, mutta tässä on vähän muna-kana -ongelma. Aaron Forsythe sanoi jo puoli vuotta vai vuosi sitten, että mikäli Jace unbannataan, tarvitaan reprintti tai useampi parantamaan kortin saatavuutta ja hilaamaan hintaa alaspäin. Wizards ei varmasti pane pahakseen Jacen markkinointivalueata uudessa setissä, mutta paha tässä ulkopuolisena on mennä sanomaan kumpi edellä siellä mentiin. Todennäköisesti tilanne nähtiin win-win tilanteena, ja unban/reprint päätös tehtiin samanaikaisesti.

Poissa Reflektio

Setit suunnitellaan kauan ennen julkaisua, mutta entä bannit/unbannit? Millainen yhteys Ancestral Visionin ja Lottotontun unbänneillä on/onko sitä? Onko RUGilla/Temurilla mitään tulevaisuutta formaatissa?
Lainaus
Anything's a bear trap, if the bear is dumb enough.
Trading Post

Poissa mtg_96

Setit suunnitellaan kauan ennen julkaisua, mutta entä bannit/unbannit? Millainen yhteys Ancestral Visionin ja Lottotontun unbänneillä on/onko sitä? Onko RUGilla/Temurilla mitään tulevaisuutta formaatissa?

En ole sen enempää (ainakaan vielä) työstänyt listaa mutta ajatus RUG midrangesta joka pelaisi jaskoja, ansseja sekä tonttua kuullostaa sellaiselta valuemasiinalta että huhhuh. Brainstormaat jacella kädessä olevan anssin pois ja pelaat tontun cascade anssiin :D
"Mille sä hävisit?

"Stormille"

"Eli Juusolle"

"Joo"

https://combocabals.com/

Poissa pelakka

Modernihan on hyvässä kuten nähtiin Pro Tour Rivals of Ixalanin top 40 pakkojen monipuolisuudesta. Formaatista varmasti löytyy vastauksia kaikkiin kortteihin. Mutta eikös Jace sovi hyvin myös Whirl of Inventionin aateloimaan Lantern Control -pakkaan, joka joidenkin mielestä on tällä hetkellä se tylsin-pelata-vastaan pakka modernissa? Mutta ehkä se siis sopii vielä paremmin joihinkin muihin pakkoihin?
"You're a funny guy, Sally I like you. That's why I'm going to kill you last"

Custom tokeneita: http://kuvittajajuha.fi/files/tokenit.jpg
Pelimatto ja tokeneita: https://www.inkedgaming.com/collections/artists/juha-harju

Poissa WoRMaSTeR

Modernihan on hyvässä kuten nähtiin Pro Tour Rivals of Ixalanin top 40 pakkojen monipuolisuudesta. Formaatista varmasti löytyy vastauksia kaikkiin kortteihin. Mutta eikös Jace sovi hyvin myös Whirl of Inventionin aateloimaan Lantern Control -pakkaan, joka joidenkin mielestä on tällä hetkellä se tylsin-pelata-vastaan pakka modernissa? Mutta ehkä se siis sopii vielä paremmin joihinkin muihin pakkoihin?
Tezzeret, Agent of Bolas on suoraan parempi kyseisessä pakassa. Jace on aivan posketon Lanternia vastaan. Lantern tässä häviää.

Noin yleisesti pidän kovin kummallisena porua tästä. Ensinnäkään kenelläkään ei tunnu olevan oikeeta faktaa miksi ja missä Jaska tulee ottamaan formaatin haltuunsa? Metagame jakaumaa kun katsoo niin pistää miettimään mahtuuko Jaska pölyn laskeuduttua maindeckiin mihinkään. Modernissa ei ole ilmaisia countereita suojelemaan sua/jaskaa. Tapout turn 4 walkeriin jolla ei suoraan ole suurta boardi vaikutusta on aika kova riski modernissa.

Lisäksi jos nyt satun olemaan väärässä Jaska voidaan aina laittaa uudelleen banniin ja kaikki on taas maailmassa hyvin.
« Viimeksi muokattu: 13.02.18 - klo 12:28 kirjoittanut WoRMaSTeR »

Poissa mtg_96

Kyllähän jaska controlleihin mahtuu, itseä jaskan olemassaolo ei niin paljoa häiritse mutta pelaankin epäreiluja dekkejä jotka eivät välitä jacesta käytännössä ollenkaan joten on vähän omaa lehmää kyllä ojassa :D Sitä jään sitten odottelemaan dominoiko jaska reilut dekit ihan kumoon, ehkä kyllä ehkä ei. Mutta en tiedä reilusta pelistä paskaakaan joten jätän sen jollekkin joka tietää siitä jotain.
"Mille sä hävisit?

"Stormille"

"Eli Juusolle"

"Joo"

https://combocabals.com/

Poissa pelakka

Metagame jakaumaa kun katsoo niin pistää miettimään mahtuuko Jaska pölyn laskeuduttua maindeckiin mihinkään.

Voi pojat! Voi olla että nollan manan brainstorm joka vuoro tulee mahtumaan muutamiinkin pakkoihin. Ne joiden mielestä Jace ei ole mitenkään ihmeellinen kortti tulevat kohta näkemään miksi se bannattiin.

Lisäksi jos nyt satun olemaan väärässä Jaska voidaan aina laittaa uudelleen banniin ja kaikki on taas maailmassa hyvin.

Jos joku käyttää 600€ ostaakseen neljä Jacea ja ne bannataan vuoden päästä niin se saattaa harmittaa.
"You're a funny guy, Sally I like you. That's why I'm going to kill you last"

Custom tokeneita: http://kuvittajajuha.fi/files/tokenit.jpg
Pelimatto ja tokeneita: https://www.inkedgaming.com/collections/artists/juha-harju

Poissa WoRMaSTeR

Voi pojat! Voi olla että nollan manan brainstorm joka vuoro tulee mahtumaan muutamiinkin pakkoihin. Ne joiden mielestä Jace ei ole mitenkään ihmeellinen kortti tulevat kohta näkemään miksi se bannattiin.
Jaska tulee varmasti näkemään aluksi peliä monessakin virityksessä. Väitteeni on kuitenkin että se tulee lopulta ajautumaan sidelle koska se nyt vaan yksinkertaisesti ei ole suurinta osaa tällä hetkellä pelattavista pakoista vastaan hyvä. Jos olet eri mieltä niin perustele katsastamalla vaikka mtggoldfishista metagamea ja nimeä ne deckit joita vastaan Jaska on hyvä. Katso mitä vastaan se on suoraan huono tai keskinkertainen. Laskeppas ne metagameprosentit yhteen. Ne jotka muistaa Jaskan dominoinnin Standadista/Extendedistä tulee kohta näkemään miksi Modern on vähän eri formaatti.

Jos joku käyttää 600€ ostaakseen neljä Jacea ja ne bannataan vuoden päästä niin se saattaa harmittaa.
Tämä nyt on ihan puutaheinää. Jos nyt ostat 600 eurolla Jaskoja sulla on hyvin tiedossa että riski on että se menee uudelleen banniin. MTG kortit eivät ole mikään varma sijoitus koskaan.

Poissa l4hlborg

Metagame jakaumaa kun katsoo niin pistää miettimään mahtuuko Jaska pölyn laskeuduttua maindeckiin mihinkään.

Voi pojat! Voi olla että nollan manan brainstorm joka vuoro tulee mahtumaan muutamiinkin pakkoihin. Ne joiden mielestä Jace ei ole mitenkään ihmeellinen kortti tulevat kohta näkemään miksi se bannattiin.

4 manan brainstorm sen sijaan ei ole erityisen rikki. Aika harva nykyinen pakka modernissa imo pystyy realistisesti (edit: Nopeaa) Jacea suojelemaan. Tulee olemaan hyvä joissain deckeissä, mutta 4 manaa on oikeesti aika paljon ja Jace puolustaa itteensä aika huonosti modernin threattejä (lingering souls, bbe, ihmislauma) tällä hetkellä
« Viimeksi muokattu: 13.02.18 - klo 17:26 kirjoittanut l4hlborg »


Poissa Omnicun

Ennenku ihan kilistään tosta Modernin rikkoutumisesta Jacen takia, niin kannattaa muistaa esim. seuraavat viis näkökulmaa siihen miks JTMS:lla on lekassa enemmän annettavaa:

1) sen voi helpommin piilottaa paremmilla cantripeilla tai jopa brainstormata takas dekkiin silloin kun neljän manan kortti on liian raskas. (lekan jace-dekit pelaa ainakin brainstormeja ja pondereita.)
2) sen voi pitchata fowiin sillin kun neljän manan kortti on liian raskas. (lekan jace-dekit pelaa foweja.)
3) sitä voi suojata fowilla, kun siihen esim. tapouttaa nelosvuorolla. (lekan jace-dekit pelaa foweja.)
4) yks lekan jo itsessäänkin parhaista korteista sekä kiihdyttää JTMS:n vuoroa aikaisemmin, fiksaa siihen manaa, ja vaikka blokkiikin tarvittaessa sen suojaamiseksi. (lekan mustaa tai vihreää pelaavat jace-dekit lähtökohtaisesti pelaa drs)
5) lekan kymmenen suosituimman kortin joukossa ei oo Lighning Bolt. Sitä vasten se on kaikista pelatuin kortti (30 % dekeistä) Modernissa. Lighning Bolt on yhden manan instant-nopeuksinen vastaus vastapuolelle ilmestyvään neljän manan planeswalkeriin (ellei menty ekaks +2 loyaltya, jolloin taas neljän manan "pommilla" ei oo vielä ollu mitään impaktia pöytätilanteeseen (paitsi psykologinen, "hui kamala")).


Toki on dekkejä jotka Modenissa Jacea päätyy pelaamaan ja taatusti hyvälläkin menestyksellä - onhan se MtG-historian kenties voimakkain pw-kortti. Silti en osaa kuvitella, että formaatti kokisi suurta mullistusta kyseisen unbannin takia, kuten moni tuntuu hypettävän.

Poissa Orion

Itse en miettisi että miten Jace ja BBE mahtuvat ennen banneja olevaan metaan, vaan miten ne sopivat niiden ollessa formaatissa.

Jos nyt ainakin ensi alkuun kaikki kokeilevat noita joko olemassa oleviin runkoihin tai uusiin virityksiin. Näin ollen saattaa olla että yli 50% dekeistä pelaa jompaa kumpaa. Näin ollen pakka joka ei ollut erityisen hyvä vanhassa metassa mutta on vahva juuri noita pakkoja vastaan alkaa saada suosiota. Joku kehittää pakan joka on hyvä tätä uutta viritystä vastaan ja ihan ok hyvä Jace/lottotonttupakkoja vastaan. Sama ketju jatkuu, ja jossain vaiheessa huomataan että meta on ihan muuttunut. Se uusi meta voi olla sen verran hitaampi että siellä nämä neljän manan kortit pääsevät oikeuksiinsa. Tai sitten eivät, sen näkee vasta sitten.

Oma mutuiluni on että elffi tulee näkemään enemmän peliä kuin Jace. Tilanne saattaa muuttua jos jossain tulevassa setissä tulee siniselle kontrollille vehkeitä millä suojella jaskaa.

Poissa Porrima

Karsten:
"But I do fear that their unbanning may ultimately make the format narrower. Before the unbans, we had Grixis Shadow, Mardu Pyromancer, Traverse Shadow, Abzan, B/G Midrange, and Jund as viable black midrange decks. With Bloodbraid Elf in the mix, there may be a risk that all of these decks converge into the same Bloodbraid Elf build. I don’t think it is super likely that this will happen, but it feels like an unnecessary risk to take when the format was healthier than ever. Why fix what wasn’t broken?

Likewise, we had a large variety in blue control decks, including Jeskai Tempo, W/U Control, Grixis Control, Madcap Moon, Grixis Shadow, U/R Breach, U/B Faeries, and U/R Pyromancer. All of them relied on different win conditions, leading to diverse gameplay. In the new Modern, there is a risk that all of them universally adopt 4 Jace, the Mind Sculptor as their win condition. If that were to happen, then competitive diversity would be reduced and gameplay would become more repetitive. I hope this will not be the case."

Poissa WoRMaSTeR

Katselin huvikseni että SDS top8 löytyi 1 kpl Jace, the Mind Sculptor ja sekin oli sideboardilla. Jokos olis aika myöntää että Jaska ei vaan pärjää Modernissa vai vieläkö etsitään "oikeeta buildia"? Todetaan nyt että kortti varmaan tulee näkemään peliä, mutta kyllä ollaan todella kaukana monien ennustuksista dominoinnista ja uudelleen banneista.

Poissa l33twash0r

Taitaa tähän paras jaska pakka olla Taking Turns tällä hetkellä?

Poissa Hiski

Itse oletin myös sen halkaisevan formaatin kahtia, mutta eipä ainakaan vielä ole moista käynyt. Modernin uhkataso on lähellä legacya, mutta Jacen suosimat FoW, Daze ja StoP eivät ole tässä formaatissa sitä suojaamassa.

Poissa malin

 • L1-tuomari / MtgSuomi Premium™
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • **
 • Taas Helsinginforssassa
https://magic.wizards.com/en/articles/archive/news/april-16-2018-banned-and-restricted-announcement-2018-04-16

Announcement Date: April 16, 2018

All Formats: No Changes

Next B&R Announcement: July 2, 2018
DCI Lvl 1 judge
Enpä keksinyt tähän mitään hyvää sanottavaa joten en sitten sano mitään.
Mutta sanonpas kuitenkin tän minkä kuulin: Hölmöydestä saimutetaan.

Poissa l33twash0r

https://twitter.com/mtgaaron/status/985674571188588544
Lainaus
"It's like Brainstorm in Legacy. Every saturation metric we could ever invent would point to it being banned, but people love it. Transgressive stuff needs a place to live."

https://twitter.com/mtgaaron/status/985736004911771648
Lainaus
"Very true, but at this point, Vintage and Legacy are managed ~100% for the people that do play it."

Ihan jännä nähdä tämmäsiä lausahduksia R&D suunnasta niin tietää vähän niiden politiikkaa vanhempien formaattien suhteen