Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.  (Luettu 5602 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa rayenni

Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« : 03.01.11 - klo 00:26 »
Heipä hei.

Cubedraftaaminen on yleistynyt valtakunnassamme muutaman viime vuoden ajan ruton lailla, ja itsekin olen päätynyt tätä pelimuotoa harrastamaan ja kasaamaan oman kuutionikin. Kuutioista tuntuu olevan monenlaisia näkemyksiä, jotka yleensä ovat kuution omistajien omia. Jotkut haluavat kuutiossa olevan kaikki parhaat mahdolliset kortit, kun jotkut jättävät powerien voimaluokan kortit pois. Joillakin taas on kommoni- ja paupercubejaan. Asiasta löytyy tältäkin foorumilta keskustelua ainakin Poromagian kuutioketjusta.

Jouluna tulikin sitten puheeksi vähän vahingossa ajatus kuutiosta, jossa jokaisessa buusterissa kortit olisivat normaalien rarityjen mukaan: 11 commonia, 3 uncommonia ja 1 rare. Rikolan Markku on muistaakseni joskus maininnut Poromagian cuben olevan rakennettu jotenkin tähän tapaan, mutten tiedä tarkemmin. Lähdin kuitenkin miettimään asiaa pidemmälle, ja muutaman pitkälle valvotun yön jälkeen tulikin ryhdyttyä sanoista tekoihin. Siispä esittelenkin:

Raritycube 0.9:
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0An8ARWKugdCNdHN1dGRxS0pSWjJzd3lJTWtZVG1YdHc&hl=en

Ennen kuin avaat linkin tarkempaan tarkasteluun, voisin avata hieman lootan sisältöä. Olen listannut jokaiselta väriltä 50 commonia, 30 uncommonia ja 10 rarea (ja muista tyypeistä jotain eri määriä). Näistä commoneita tulisi valmiisiin buustereihin 7 värillistä ja 4 multicoloria/artifaktia/ländiä, ja sama suhde toteutunee uncommoneissa. Tämä siksi, että etenkin multicolorien on tarkoitus ohjata draftaajaa tietylle arkkityypille geneerisen goodstuffin toivomisen sijaan. Näinpä siis uncommoneista ja multicoloreista löytyy hyvinkin spesifiseen arkkityyppiin hyvin soveltuvia voimakkaita kortteja, joita sitten vastaavien arkkityyppien commonit täydentävät. Kirsikaksi kakun päälle on raret, joista pitäisi viimeistään löytyä rohkaisua näille arkkityypeille ajautumiseen.

Eri rarityjen korttien yhteismäärät on tässä määrätty niin, että niiden todennäköisyys draftipoolissa olemiseen laskee harvinaisuuden myötä. Hämmästyttävää, eikö totta! Tällä kuitenkin on tarkoitus luoda vaihtelua eri näkökulmasta kuin "normaalilla" cubella.

Olen sisällyttänyt cubeen tällä hetkellä kymmenkunta eri teemaa/arkkityyppiä. Commonlähtöisyys tekee kuitenkin näistä arkkityypeistä helpommin vaihdettavia, joten kuution päivittäminen tullee olemaan hieman vaivattomampaa kuin yleisessä tapauksessa.

Mitähän unohdin? Varmaan ihan perkeelesti kaikkea tärkeää. Tuossa linkissä ei tarvitse kiinnittää huomiota itse listattujen korttien alla oleviin settikohtaisiin taulukoihin, niitä käytettiin kaikkien hyvien limitedcommonien (ikinä!) listaamiseen. Sen kanssa sain hieman apua, kiitos asianomaisille. Ja anteeksi muuten punaisen väritysteemasta, en pystynyt parempaankaan:(

Toivon hartaasti projektini herättävän a) keskustelua sekä b) drafteja. Osallistu alla ainakin jompaan kumpaan! Otan mielelläni vastaan kommentteja myös yksittäisistä korttivalinnoista ja muusta näennäisen pieneltä tuntuvasta.

EDIT: Älkää välittäkö boldauksista. Paitsi jos haluatte lähettää minulle ko. kortteja, missä tapauksessa löydätte osoitteeni varmaankin allekirjoituksestani.
« Viimeksi muokattu: 03.01.11 - klo 00:37 kirjoittanut rayenni »

Poissa yugular

Vs: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« Vastaus #1 : 12.01.11 - klo 12:20 »
Onko tätä kuutiota jo draftattu? Joku draftireportti olisi hieno lukea..

Vaikuttaa mielenkiintoiselta idealta, mutta toteuttaminen ja hiominen vie varmasti aikaa.

Sulta siis puuttuu noita boldattuja lappuja? Voisin laittaa jotain tulemaan jos viitsit postikulut kattaa (1€)

edit. Multicolor osasto on kyllä ankaran iso...  ::)
« Viimeksi muokattu: 12.01.11 - klo 12:23 kirjoittanut yugular »
paupertothepeople.proboards.com

Poissa rayenni

Vs: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« Vastaus #2 : 12.01.11 - klo 14:40 »
Kerran on kuutiolla draftattu. Tuolloin pelaajat eivät vielä oikein tunnistaneet mahdollisia arkkityyppejä ja pakoista tuli useimmissa tapauksissa, myös itselläni melkoisia good stuff-pinoja. Kasaan eksyi myös suunniteltujen rarejen puutteessa ja suunnittelussa tapahtuneiden virhearvioiden johdosta hieman turhan hyviä kamppeita, jotka sitten ratkaisivat pelejä kovalla prosentilla. Drafti voitettiin UB-kontrollilla jollain pienellä keijusivuteemalla ja juuri parilla turhankin voimakkaalla kortilla (katson sinua, Mimic Vat). Oma pakkani oli suht tempoisa UR pieksu runsailla manowareilla, lentureilla ja pulteilla. Steamcore Weird kiersi pussista, josta otin Ogre Savantin  ;)

Multicoloreita on tarkoituksella aika paljon, koska niillä saa monesti pakkaansa vähän sellaista gameplania hieman paremmin kuin hieman geneerisemmillä yksivärisillä. Kuution power levelistä sai sellaisen tuntuman, että poistoa on hieman liikaa tarjolla. Niiden, ja muiden suht geneeristen korttien kustannuksella haluaisinkin lisätä hieman lisää draftattavia teemoja.. kun vain keksisi mitä lähtisi tukemaan.

Boldaukset eivät ole ihan ajan tasalla, mutta lähes kaikki listatut commonit ja uncommonit on nyt kasassa. Voidaan kuitenkin palata asiaan kunhan saan lihavoinnitkin ajan tasalle :)

Poissa yugular

Vs: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« Vastaus #3 : 12.01.11 - klo 15:09 »
Mitään tarkempia neuvoja en osaa sanoa vielä, kun monet noista käyttämistäsi korteista eivät ole tuttuja, mutta nakkaan tähän jotain pohdittavaa josta toivottavasti on hyötyä. :)


- Mitä gameplaneja/deckejä olet nyt tukenut mielestäsi? Ja voitko heittää esimerkkipinoja (raakarunko) joita noista gameplaneista voidaan nähdä. (tähän kysymykseen vastaaminen voisi auttaa tekemään tarkempia korttiehdotuksia)

- Oletko ajatellut ovatko kaikki kolme ns. pääryhmää tuettu? (Aggro, Mid-Range, Control) Ainakin "normaalikuutioissa" Mid-Rangeen ei juuri ajatuksia tarvi uhrata, mutta Aggron saattaminen pelattavaksi on työlästä. Mielestäni aiheesta on hyvä artikkeli täällä: http://mtgsalvation.com/1207-cube-design-philosophy.html
Katso tuosta artikkelista erityisesti kohta -> Archetype Support Philosophy

-Nakkaan tähän myös kommenttia/ehdotuksia jo valkoisesta jota ehdin tässä tarkastella:
1. Onko jotain syytä miksi esim. Soltarin veljeksiä ei kuutiosta löydy? Soltari Trooper (common), Soltari Monk (unc) ja Soltari Priest (unc) ovat kaikki kelvollisia aggressiivisiä äijiä, joilla varsin messevä evasion eli shadow. Mielestäni parempia vaihtoehtoja kuin monet pelaamasi valkoiset äijät.
2. Swords to Plowshares ehdottomasti kuutioon! Vaikka tuon Oustin tilalle!
3. Millä perusteella olet valinnut valkoiset raret? Lin-Sivvi, Battlegrace Angel ja Conguerors Pledge ainakin vaikuttavat oudoilta valinnoilta. Oletko ajatellut Armageddonia, Wrathia/DoJia tai Baneslayer Angelia. Kaikki erittäin tärkeitä kortteja joilla paljon annettavaa erilaisille pakkatyypeille.

--> ilmeisesti sinulla on jonkinlainen rebel teema valkoisessa, mitenkähän se toimii?
paupertothepeople.proboards.com

Poissa Nod

Vs: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« Vastaus #4 : 12.01.11 - klo 15:29 »
Kun cubella halutaan simuloida enemmän "oikeaa limitediä", niin kyllähän sinne muutama pommirare pitää sujauttaa.  ;)
Puumanaiset pelaavat vihreää.

Poissa duracel

Vs: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« Vastaus #5 : 12.01.11 - klo 16:02 »
Shadow-äijät nimenomaan jätettiin pois. Tämän cuben ei ole tarkoitus olla kokoelma parhaita kortteja. Samasta syystä voinee unohtaa nuo mainitut pommit. Lähinnä noilla heikommilla korttivalinnoilla voi juuri mahdollistaa nuo eri arkkityypit, kun jokainen oman värin rare (tai muukaan kortti) ei suoraan mene pakkaan. En ota tällä välttämättä kantaa siihen toteutuuko tuo nyt, mutta minusta se on tässä hommassa ideana.

Poistoa oli tosiaan yhden draftin perusteella liikaa. Minulla oli saidillakin sitä.

~jari
Tätä se dementia teettää. Ei dementia! Ei, ei vaan dementia. Sanoinko mä sen dementian taas? Ei dementia vaan väsymys. Väsymystä tarkoitin. Meni sanat sekasin, kun on tämä dementia. Ei dementia ole minulla! Väsymys on vaan. Väsymys ja dementia. Jumalauta!

Poissa yugular

Vs: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« Vastaus #6 : 12.01.11 - klo 16:08 »
Shadow-äijät nimenomaan jätettiin pois. Tämän cuben ei ole tarkoitus olla kokoelma parhaita kortteja. Samasta syystä voinee unohtaa nuo mainitut pommit. Lähinnä noilla heikommilla korttivalinnoilla voi juuri mahdollistaa nuo eri arkkityypit, kun jokainen oman värin rare (tai muukaan kortti) ei suoraan mene pakkaan. En ota tällä välttämättä kantaa siihen toteutuuko tuo nyt, mutta minusta se on tässä hommassa ideana.

Poistoa oli tosiaan yhden draftin perusteella liikaa. Minulla oli saidillakin sitä.

~jari

Ok. No toivottavasti saadaan lisää infoa noista eri arkkityypeistä joita halutaan saada esille (niin voi sitten paremmin kommentoidakin). Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta projektilta kyllä! Missä kaupungissa kuutio sijaitsee btw?
paupertothepeople.proboards.com

Poissa Rancid-

Vs: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« Vastaus #7 : 12.01.11 - klo 17:41 »
Kuutio on Tampereella.

Itse draftasin ensiyrityksellä mehukkaan monoU splash B -paanun, mutta jouduin pettymään kun runsaat bounce-efektit kusivat lähinnä omaan nilkkaan kun vastustajilla joka saakelin äijällä oli joku turbopaha peliintulotriggeri (esim. Deny Reality löysi ukkoa useammin kohteekseen karoo-ländin). Tämän takia ne poistotkin oli ehkä vähän huonompia kuin normaalisti, koska valuet oli useimmiten saatu jo sillä, että vehje tuli tiskiin.

Jälkiviisastellen voisi miettiä, että mun olisi pitänyt vaan pickata se Knight of Meadowgrain, lähteä wheelaamaan samassa pussissa ollutta Ivory Giantia ja pelata 17 plainsia. Ehkä ensi kerralla.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Rancid-

Vs: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« Vastaus #8 : 15.01.11 - klo 17:38 »
3-0 tänään:

8 Forest
6 Plains
Naya Panorama
Selesnya Sanctuary

Llanowar Elves

Selesnya Evangel
Selesnya Guildmage
Devoted Druid
Fauna Shaman
Steward of Valeron
Kor Skyfisher
Priest of Titania

Borderland Ranger
Civic Wayfinder
Stonecloaker
Carven Caryatid
Avian Changeling

Lys Alana Huntmaster
Leonin Armorguard
Wickerbough Elder

Juniper Order Ranger
Game-Trail Changeling

Fists of Ironwood
Marshaling Cry
Beastmaster Ascension
Ramosian Rally
Scatter the Seeds
Sprout Swarm

Sidellä huomioitavia:
Hissing Iguanar
Raid Bombardment
Branching Bolt
Safehold Elite
Izzet Boilerworks
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa rayenni

Vs: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« Vastaus #9 : 15.01.11 - klo 19:05 »
Pihtailin törkeänä nuorena vastaustani sen aikaa, että saatiin tänään toinen drafti aikaan. On muuten aika kovvoo hommoo tän cuben buustereiden teko :)

Tuetuista arkkityypeistä Rancid- esitteleekin yllä 3-0 menneen melko nutsikkaan GW toksunsa. Itse onnistuin kasaamaan seuraavaan UW affinity-metalcraft-paanun (ulkomuistista..), jolla hävisin finaalissa justiinsa tuolle toksupinolle:

(click to show/hide)

Tällä kertaa pelaajakunta tunnisti jo paremmin mahdollisuudet panostuksille, ja pakoistakin tuli sen mukaisia. Esimerkkipakkalistoja ei tähän hätään ole malttia ryhtyä muistelemaan/kiristämään, mutta selvistä tuetuista arkkityypeistä esillä olivat myös White Weenie runsaalla Rebel-juonella, Goblins Wortilla ja kaikilla herkuilla, sekä iki-ihana Cloudstone Curio-pyöritys melko runsailla (muttei tarpeeksi, eikä tarpeeksi halvoilla) enters the battlefield-efekteillä. Malliesimerkki Rakenna Ympärilleni-raresta siis.

Muita arkkityyppejä joita kuutio joko tukee jo, tai toivoisin sen tukevan, ovat ainakin: Bx discard, UW Control, UG tempocontrol, Gx(yz) Ramp (esim wildfirellä), UB (faeries), monor pulttiherkku, BW Rebelit, 5color ~control, boros aggro, naya liha.

Yugularin vähän vanhentuneeseen viestiin voisin sen verran vastailla, että tosiaan shadow jätettiin tietoisesti kaikki pois, olen ihan hyvinkin tietoinen magicin perusstrategiasta, ja että tosiaan tässä cubessa ei ole tarkoituskaan pitää niitä kaikista vahvimpia kortteja. Baneslayereiden ja stoppien sijaan kuutioon siis halutaan "hauskoja" ja "reiluja" kortteja.

Kuutioon eksyi muuten alun perin, niinkuin joku saattoi mainitakin, liikaa poistoa. Sitä pitäisi nyt saada karsittua, mielellään väreille tyypisillä ja/tai arkkityyppejä hyvin tukevilla korteilla. Näiden lisäksi noita Cloudstone Curion tyyppisiä herkkurareja voisi keksiä lisää (ja saada kiittämättömät nilkit pelaamaan Dire Undercurrentsia UB:ssaan, prkl..).

« Viimeksi muokattu: 15.01.11 - klo 19:17 kirjoittanut rayenni »

Poissa duracel

Vs: Hieman erilainen cube, katso ja hämmästy.
« Vastaus #10 : 15.01.11 - klo 22:04 »
Mulla oli Curion kanssa kaksi kertaa pydessä Stingscourger ja Ghitu Slinger. Oli niin sanotusti poikaa. Dekki olisi ollut mauton, jos olisi osunut Man-o'-War tai joku vastaava kiva ukkeli kohdille. Nyt kun 187-efektit oli tuota Stingscourgeria lukuunottamatta sarjaa Kaksi Vahinkoa, pääsi ikävästi Tempered Steel kusemaan kaiken (meinasin skuupata heti, kun se tuli peliin matsin toisessa pelissä).

Minulla tuohon pakan muodostumiseen ei vaikuttanut niinkään se, että olisin jotenkin yhtäkkiä tajunnut sen mahdollisuuden, vaan se, etten halunnut draftata pakkaa, jossa on halpoja miehiä ja paljon poistoa.

Ja poistoa on poolissa vieläkin ihan helevetisti.

~jari
Tätä se dementia teettää. Ei dementia! Ei, ei vaan dementia. Sanoinko mä sen dementian taas? Ei dementia vaan väsymys. Väsymystä tarkoitin. Meni sanat sekasin, kun on tämä dementia. Ei dementia ole minulla! Väsymys on vaan. Väsymys ja dementia. Jumalauta!