Poromagia

Kirjoittaja Aihe: RW Midrange  (Luettu 4731 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Dashenroz

RW Midrange
« : 26.08.14 - klo 18:03 »
Tällaista ajattelin kokeilla. Pakka vaikuttaa kohtalaisen hyvältä ns. reiluja dekkejä vastaan, mutta combo-matchup (storm, ad nauseam, jossain määrin myös twin...) vähän huolestuttaa. Onhan tässäkin dekissä toki resto-kiki-combo, mutta se on pikemminkin varasuunnitelma. Myös kolmosdropin slotti tuntuu aika täyteen ahdetulta. Olisiko kellään parannusehdotuksia? Tarvitseeko edes lisää nopeutta? Sideboard on vielä vaiheessa. Ihan hattuilumielellä tekisi mieli pelata Mana Titheä Helixien tilalla, mutta se tuskin on hyvä idea.

25 x Land

4x Arid Mesa
2x Blood Crypt
4x Clifftop Retreat
4x Marsh Flats
2x Mountain
4x Plains
4x Sacred Foundry
1x Slayers' Stronghold

21 x Creature

4x Blade Splicer
3x Brimaz, King of Oreskos
2x Hero of Bladehold
2x Kiki-Jiki, Mirror Breaker
4x Kitchen Finks
4x Restoration Angel
1x Mirran Crusader
1x Thundermaw Hellkite

14 x Spells

2x Dismember
4x Lightning Bolt
4x Lightning Helix
4x Path to Exile

Sideboard
1x Worship
2x Rest in Peace
3x Stony Silence
2x Slaughter Games
2x Anger of the Gods
1x Rule of Law
2x Blood Moon
2x Wear // Tear
« Viimeksi muokattu: 26.08.14 - klo 18:05 kirjoittanut Dashenroz »

Poissa PertSa

Vs: RW Midrange
« Vastaus #1 : 27.08.14 - klo 22:16 »
Thalia ei kai ole parhaimmillaan tällaisessa, mutta jos combot tuntuvat kovasti ylitsepääsemättömiltä, niin kannattaa ainakin harkita. Leyline of sanctity on harkinnan arvoinen sidekortti, samoin Kataki.

Poissa Dashenroz

Vs: RW Midrange
« Vastaus #2 : 30.08.14 - klo 08:30 »
Thalia ei kai ole parhaimmillaan tällaisessa, mutta jos combot tuntuvat kovasti ylitsepääsemättömiltä, niin kannattaa ainakin harkita. Leyline of sanctity on harkinnan arvoinen sidekortti, samoin Kataki.

Leylineja olen harkinnutkin. Korvaisivat sidellä luultavasti Slaughter Gamesit, jotka ovat siellä lähinnä Scapeshiftiä varten. Stony Silence on mielestäni Katakia parempi.

Eilen tuli pelattua pakkaa Modern FNM:ssä. Lopputulos oli kelvollinen 3-1. Ainoa tappio tuli 4C Giftsille (1-2), voitot tulivat BG:stä (2-0), 8Rackista (2-0) ja Jundista (2-1). Hero of Bladehold oli yllättävän hyvä, se kun selviää yleisimmistä poistoista eli Boltista ja Decaysta. Päivän alisuoriutuja oli Lightning Helix, jonka sidetin pois aika usein. Sen tilalle pitänee laittaa jotain muuta. Vaihtoehtoja ovat mm. Grim Lavamancer, Figure of Destiny ja Mana Tithe.

Kaiken kaikkiaan dekki tuntui tosi vahvalta BG-pohjaisia pakkoja vastaan. Discard ei usein ole kovinkaan tehokasta, koska redundanssia on niin paljon. Liliana taas on kehno Finksin ja Splicerin kaltaisia value-miehiä vastaan.
« Viimeksi muokattu: 30.08.14 - klo 08:31 kirjoittanut Dashenroz »

Poissa freedfromthereal

Vs: RW Midrange
« Vastaus #3 : 30.08.14 - klo 12:39 »
Oletan olleeni se jund-vastustaja, joten tässä kommentteja: Tosiaan koska dekin miehet ovat niin hyviä ja yleensä jättävät jälkeensä muita miehiä kuoltuaan, niin rock-dekeillä on varsin vaikeaa tätä vastaan, erityisesti jos onnistut poistamaan confidantit. Vaikket pelannut kuin n. yhden miehen vuorossa niin jundini oli koko ajan takaa-ajoasemassa (asiaan vaikutti tosin melko merkittävästi aloitusheiton häviäminen myös). Vaikuttaa hyvältä dekiltä rock-pitoiseen metaan.

En oikein osaa suoraan antaa parannusehdotuksia. Tuli mieleen että voice of resurgence sopisi teemaan noiden muiden miesten kaveriksi mutta sitten pitäisi lisätä vihreä dekkiin. Ja koska merkittävimmät miehet ovat valkoisia, niin tuli mieleen brave the elements mahdollisten blow-outtien aikaansaamiseksi (aika kova esim hero of bladeholdin kanssa). Mutta toisaalta dekki pärjäsi ihan hyvin yksinkertaisesti pelaamalla kuolleen miehen tilalle lisää miehiä. En ole varma onko edes järkevää ottaa pois hyviä miehiä ja laittaa tilalle non-creature spellejä kun kerta miesten pelaaminen toimi noin hyvin.

Silloin kun pelasin zoota niin huomasin että lightning helix oli itse asiassa dekin huonoin kortti, paitsi burnia vastaan jolloin se oli sitten toisaalta tosi hyvä.

Koska dekissä on näin solidi manabase niin leyline of sanctityt lienevät ihan hyvä idea sidelle. Toinen mikä tuli mieleen sideboardplääninä on aven mindcensor. 
"It's that moment of dawning comprehension I live for."
- Hobbes, Calvin and hobbes

Poissa Dashenroz

Vs: RW Midrange
« Vastaus #4 : 30.08.14 - klo 13:43 »
Koska dekissä on näin solidi manabase niin leyline of sanctityt lienevät ihan hyvä idea sidelle. Toinen mikä tuli mieleen sideboardplääninä on aven mindcensor.

Mindcensor voisi tosiaan olla ihan hyvä kortti sidelle yhtenä tai kahtena kappaleena Rule of Law'n ja/tai Worshipin tilalle.

Poissa Anssi

Vs: RW Midrange
« Vastaus #5 : 30.08.14 - klo 13:52 »
Ite kyl koittaisin mahduttaa 4c Elspethit dekkiin noiden Herojen tialle. Manabase tarvii enemmän Tectonic Edgejä. Avalanche Ridersilla sais lisävalueta enkelistä kaikkiin grindausmatseihin. Wall of Omens olis varmaan ihan okei kun ei sulla oo mitään pelattaa alkuvuoroille. Tykkäisin myös parista WR Ajanista.
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa Zenfire

Vs: RW Midrange
« Vastaus #6 : 30.08.14 - klo 14:20 »
Mielenkiintoinen dekki tosiaan kyseessä, joka muistuttaa kohtuu paljon myös omaan dekkiäni (BW Midrange). Pelaan siinä myös Restoenkeliä, Bladespliceria ja Finksiä, Pathia ja Dismemberiä. Itse kaipaisin tähän dekkiin 2-droppia. Wall of Omens voisi olla kova, koska sekään ei kuole bolttiin ja combottaa Restoenkelin kanssa. Elspeth ja Ajani ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia ja koviksi todettuja walkereita, mutta Bladeholdia en välttämättä ottaisi pois, koska se boostaa hyvin Brimazia yms. Sen sijaan ehkä Thundermawin, yhden Crusaderin/Brimazin ja yhden ländin karsisin pakasta pois, ja ainakin muutaman helixin (jos ei toimineet) vaikka seiniksi. Mana Tithe on vähän hazardi, mutta parhaimmillaan ihan loistokortti :)
« Viimeksi muokattu: 30.08.14 - klo 15:42 kirjoittanut Zenfire »
Fire never dies alone. -Blaze
http://mtgsuomi.fi/listat/Zenfire/hw/