Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Continuous Draft  (Luettu 6638 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Continuous Draft
« : 28.01.07 - klo 12:38 »
Toisessa ketjussa kyseltiin, miten Continuous Draftia pelataan, joten tässäpä selostus asiasta.

Vähimmäismäärä pelaajia hyvän CD-turnauksen aikaansaamiseksi on mielestäni neljä. Tämän vuoksi pienellä porukalla pelattaessa CD sopii paremmin pelimuodoksi kuin Booster Draft, jossa ehdoton minimimäärä on 6-7 pelaajaa. Jos pelaajia on vain kaksi tai kolme, on Minimaster parempi valinta kuin CD.

Jokainen pelaaja ottaa haltuunsa läjän kortteja. Kortit voivat olla peräisin monista lähteistä: Booster Draftista (ks. myöhemmin), avatuista buustereista tai vaikka ihan vain jostain jämäkorttien kasasta. Hyvä määrä on 40-60 korttia / lärvi.

Kaksi pelaajaa asettuvat vastakkain ja sekoittavat yhteen kummankin pelaajan kortit. Tämä 80-120 kortin pino asetetaan kuvapuoli alaspäin pöydälle. Jompikumpi pelaajista aloittaa, vetää pinosta neljä korttia ja asettaa ne kuvapuoli ylöspäin pöydälle. Tämän jälkeen hän saa valita neljästä kortista yhden, sitten vastustaja kaksi, ja lopuksi aloittaja ottaa viimeisen. Sitten vuoro vaihtuu ja otetaan taas neljä korttia pinosta. Tätä jatketaan, kunnes kaikki kortit on jaettu.

Sitten pelaajat rakentavat saamistaan korteista pakan. Perusmaita saa lisätä niin paljon kuin huvittaa. Pakan minimikoko on tietysti 40 korttia. Sitten pelataan normaaliin tapaan. Seuraavalla kierroksella tulee uudet vastustajat ja pelaajien kortit sekoitetaan taas yhteiseksi pinoksi. Näin kortit voivat "kiertää" pelaajalta toiselle turnauksen edetessä ja siitä seuraa nimitys Continuous Draft.

Törmäsimme kavereiden kanssa tähän formaattiin joskus talvikauden 1996-1997 aikana. Se oli ensimmäinen oppimamme Limited-formaatti. Pelasimme todella runsaasti 4-5 hengen turnauksia itse kunkin jämäkorttiboksin korteilla. Laatukorteiksi osoittautuivat mm. Combat Medic, Bounty of the Hunt ja Kjeldoran Phalanx.

Jos pelaajia on tarpeeksi Booster Draftia varten, mutta halutaan kuitenkin vähän oveluutta formaattiin, voidaan toimia seuraavasti. Ensin dräftätään normaali Booster Draft ja pelataan näillä pakoilla ensimmäinen kierros. Sen jälkeen kaikilla seuraavilla kierroksilla pelataan Continuous Draft. Tällä tavalla hoidettiin mm. Rovaniemellä uutenavuonna 2003 pelattu IT Darkin dräfti.

Hyviä dräftejä!

-- Nute
Oulu

Poissa mikko_r

Solomon Draft
« Vastaus #1 : 30.01.07 - klo 10:52 »
Kahdella pelaajalla suosittelen kokeilemaan Solomon draftia. Minimasteria mielekkäämpi formaatti, joskin vaatii enemmän aikaa ja useampia pusseja jos avaamattomilla pelataan. Kortit voi toki olla random läjästäkin.

Kuuden pussin kokoisesta nipusta vuoroittan paljastetaan kahdeksen korttia. Jaa kortit kahdeksi pinoksi Fact or Fictionin tapaan, joista vastustaja valitsee toisen. Jäljelle jääneen pinon saat itse. Tämän jälkeen osat vaihtuvat ja näin jatketaan kunnes kaikki kortit on jaettu. Nopeimmat varmaan jo laskivat ettei 90 mene tasan kahdeksalla jaettuna, viimeisistä pinoista tuleekin yhdeksän korttisia jos avaamattomilla pusseilla pelataan. Tällä ei ole suurta merkitystä, koska jakoa ei muutenkaan ole pakko suorittaa yhtä suuriin pinoihin.

Näin jaetuista korteista tehdään 40 kortin pakka, jolla pelataan normaalisti. Jos hupia riittää voi kortit pelin jälkeen sekoittaa uudelleen yhdeksi nipuksi ja aloittaa alusta.

Poissa duracel

Re: Continuous Draft
« Vastaus #2 : 30.01.07 - klo 11:17 »
Myös Winston Draft on hauska kahden pelaajan draftiformaatti. Ohjeet löytyvät vaikka tuolta http://www.wizards.com/default.asp?x=mtgcom/daily/af59 .

~jari
Tätä se dementia teettää. Ei dementia! Ei, ei vaan dementia. Sanoinko mä sen dementian taas? Ei dementia vaan väsymys. Väsymystä tarkoitin. Meni sanat sekasin, kun on tämä dementia. Ei dementia ole minulla! Väsymys on vaan. Väsymys ja dementia. Jumalauta!

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Solomon Draft
« Vastaus #3 : 30.01.07 - klo 12:44 »
Kahdella pelaajalla suosittelen kokeilemaan Solomon draftia. Minimasteria mielekkäämpi formaatti, joskin vaatii enemmän aikaa ja useampia pusseja jos avaamattomilla pelataan.

Huomaa, että Solomon Draft on käytännössä sama formaatti kuin Continuous Draft vähän eri korttienjakoperusteilla.

Muttapa: Minusta Minimaster soveltuu kahden pelaajan pelattavaksi paremmin hyvin yksinkertaisesta syystä: panos-tuotos-analyysin perusteella. Kuvittelepa pelaavasi Booster Draft, jossa pelaat dräftin ja pakanrakennuksen jälkeen vain yhtä vastustajaa vastaan. Minusta se ei yksinkertaisesti ole järkevää, kun vertaa käytettyä aikaa pelattuihin peleihin. Minimasterissa alkuvalmistelut vaativat korkeintaan 2 min, ja senkin verran vain, jos haluaa laittaa suojat kortteihin. Se on ihan hyväksyttävä määrä kahden pelaajan matsia kohti.

Tietysti monen pelaajan Continuous Draft tai Solomon Draft -turnauksessa peleihin menevän ajan ja alkuvalmisteluihin käytettävän ajan suhde säilyy koko ajan vakiona. Mutta pelien absoluuttinen lukumäärä sentään on suuri, minkä seurauksena sen sietää paremmin. Tämä on tosin vain meikäläisen näkökanta.

-- Nute
Oulu

Poissa mikko_r

Vs: Continuous Draft
« Vastaus #4 : 30.01.07 - klo 13:29 »
Minimaster voi olla hauskaakin, monesti se ei kumminkaan ole. Muutaman kerran kun saa nauttia 18 maan pakoista, ei sitä hupia kauaa jaksa. Solomon drafti vaatii muutakin kun hyvän pussin avaamista, ja myöskin tarjoaa hieman enemmän.

Kuten jo ensimmäisessä viestissäni mainitsin: Solomon vaatii enemmän aikaa. Asiaa voidaan katsoa myös siitä lähtökohdasta, että korttien jakaminen on pelaamista sekin. Et varmaan kiellä että booster draftissa oikeiden korttien pikkaaminen ja niistä hyvän pakan rakentaminen vaikuttaa vähintään yhtä paljon tulokseen kuin ne kolme varsinaista peli kierrosta? Ei pikkaus ja pakan rakennus vaihetta voi lukea pelkästään alkuvalmisteluiksi. Ei booster eikä muissakaan drafti formaateissa.

Tässä kumminkin verrataan kahta formaattia, joille monemmille on oma paikkansa. Minimaster sopii hyvin välipeliksi; Silloin kun odotellaan draftin alkamista, odotellaan kierrosten välissä tai orvolle pussille haluaa hyötykäyttöä voi Minimaster olla vastaus. Mutta jos minulla on kuusi pussia ja vapaa ilta, mielummin pelaan yhden Solomon draftin kun kolme Minimasteria.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Continuous Draft
« Vastaus #5 : 30.01.07 - klo 15:21 »
Mutta jos minulla on kuusi pussia ja vapaa ilta, mielummin pelaan yhden Solomon draftin kun kolme Minimasteria.

Kyseessä on makuasia: Minä pelaisin ehdottomasti kolme Minimasteria. (Jos pelaajia on vain kaksi.)

Poissa Anssi

Vs: Continuous Draft
« Vastaus #6 : 31.01.07 - klo 11:14 »
Mini-sealed on myös ihan hauskaa. Sealedia siis kahdella (30 kortin dekki) tai kolmella (40) boosterilla. Startteri käy myös.
Sitten on megamaster, pelataan suoraan startterilla, siinä kun tulee länditikin mukana.

Eikä unohdeta Taitista!
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Continuous Draft
« Vastaus #7 : 31.01.07 - klo 12:07 »
Sitten on megamaster, pelataan suoraan startterilla, siinä kun tulee länditikin mukana.

Vuonna 2000 tätä kutsuttiin Grandmasteriksi. Joku suunnitteli aikoinaan vetävänsä Ropeconissa Grandmaster-turnauksen, jossa on 32 pelaajaa, pelataan pudotuspelinä ja aina voitosta saa vastustajan koko startterin antena. Ja pakkaa saa anten seurauksena muuttaa aina kierrosten edetessä. Viidennellä kierroksella on jäljellä kaksi pelaajaa, joilla on kummallakin 16 startterin verran kortteja. Niistä saa jo ihan Constructed-tasoisia pakkoja aikaiseksi.

Poissa Omnicun

Vs: Continuous Draft
« Vastaus #8 : 31.01.07 - klo 17:42 »
Joku suunnitteli aikoinaan vetävänsä Ropeconissa Grandmaster-turnauksen, jossa on 32 pelaajaa, pelataan pudotuspelinä ja aina voitosta saa vastustajan koko startterin antena.
No tulikos tuosta mitään? :)

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Continuous Draft
« Vastaus #9 : 31.01.07 - klo 17:57 »
No tulikos tuosta mitään?

Ei tullut. Vuonna 2000 taisi olla ilmoittautumislista tarjolla, mutta siihen kertyneiden nimien määrä ei ollut lähelläkään 32. Yllättäen koko pakan vaatiminen anteksi on aika tehokkaasti pelaajia karkottava veto.

Poissa Anssi

Vs: Continuous Draft
« Vastaus #10 : 31.01.07 - klo 21:39 »
Saiskohan ton kasaan, jos pelaajat sais vaikka pitää rarensa tai yhden valitsemansa kortin...? Tai stten voi vaan pelata pienemmän turnauksen, vaikka 8 henkeä.
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa cosminen

    Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Foorumiaddikti
  • *
  • W:Breeding Pool,Rafiq,RhoxWarMonk,QasaliPride.....
    • Progebändi, jossa vaikutan
Vs: Continuous Draft
« Vastaus #11 : 06.02.07 - klo 18:26 »
Niin... tai että pelaaja saisi pitää sen kokopakkansa ja pitäisi antaa voittajalle vain pakasta ylijääneet kortit... Ihan vain näin tunnepohjalta ajattelen tätä, ja ainakin minusta olisi kiva saada pitää se OMA pakkani, ja helposti niissä ylijääneissä korteissa voisi siltikin olla sille toiselle jotain loistavaa, koska ei kaikki pelaa kuitenkaan samoilla väreillä, erilaisia pakkoja jotka tykkää erilaisista korteista ja jos toistan taas itseäni niin se toisen roska oli sen toisen aarre :P