Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Proxy MTG  (Luettu 285 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ProxyMTG

Proxy MTG
« : 31.07.20 - klo 19:31 »
Onko kiinnostusta ottaa Proxy MTG mittelöitä Legacy säännöillä.

Olisi muutama pakka joita haluttaisi kokeilla ja mietinnässä on tulevaisuudessa ehkä myös ProxyMTG turnauksien järjestäminen jossa ei ratkaise se, mitä kortteja omistaa vaan kaikki kortit ovat käytettävissä.

Poissa Nekron

Vs: Proxy MTG
« Vastaus #1 : 31.07.20 - klo 20:42 »
Nyt pitää kysyä, että minkälaisilla proxyillä? Jos kyseessä on kiina tehtaiden tuottamat "aidot proxyt" niin vastaus on ei.

Jos proxyt on paperille tussattuja niin se on enemmän ok.
Voisitko vastata painamalla "lainaus nappia" Kitos :)

Samaan sekavaan ketjuun postaaminen Nekronin ja kumppanien kanssa on tosin tunnetusti pelivirhe.

Poissa ProxyMTG

Vs: Proxy MTG
« Vastaus #2 : 01.08.20 - klo 20:39 »
Onko henkilö pääkaupunkiseudulla ?

Ei minulle ole väliä millaisia kortteja käyttää, idea on vaan että saa rakentaa juuri sellaisen pakan kun haluaa ettei ole rajoitteena puuttuuko kortteja kokoelmasta vai ei.


Selasin myös nettiä niin löysin ohjelmia joidenka kautta voi ymmärtääkseni pelata netin yli MTG:tä niin että käytössä on virtuaalisia kortteja. Jos joku haluaa kokeilla minun kanssa uusia pakkoja tuota kautta niin ota yhteyttä, tuolloin ei ole väliä sijainnilla ja asia on helpompi järjestää. Kortit ymmärtääkseni tulee kaikki mukana nuiden ohjelmien puolesta eli idea vapaasta pakanrakennuksesta täyttyy.

Sääntöinä haluaisin silti pitää Legacyä ettei ensimmäisen vuoron voittoja voi tehdä jotka minusta ei sovi mukavaan pelaamiseen. Sideboardia ehdotan ettei ole käytössä ollenkaan vaan pakka kasataan mieleiseksi eikä sitä enää muokata. Kokeilupeleissä pakkaa voi toki muokata mutta turnauspeleissä ei. Turnauspelien idea on selvittää kuka on paras pelaaja, ei keneltä löytyy parhaat kortit.

Turnauksessa mietin että pelaajat saavat kasata sideboardin sijaan kolme pakkaa ja pakkoja saa vaihtaa pelien välillä. Pelaajat jaettaisiin arvalla 4 pelaajan lohkoihin joissa pelataan Bo3 periaatteella niin että voittajat pelaavat toisiaan vastaan ja voittajien ottelun häviäjää vs pelaa häviäjien ottelun voittaja, ja lohkoista pääsee kaksi jatkoon. Jatkopelit pelataan Bo5 tiputusformaatilla ja finaalipeli Bo7.


EDIT: Näistä ohjelmista ei ole tosin vielä mikään toiminut minun tietokoneellani. XMage ohjelmasta en löydä edes käynnistystiedostoa ja Cockatrice ohjelma antaa kasan erroreita että koneelta puuttuu tarvittavia filejä. Untap.in ohjelma ei edes lataudu selaimessa vaan sanoo "Stuck ?" -> Että vaikuttaa ettei internetin yli pelaaminen ole sittenkään mahdollista.

Menen lähiaikoina kirjastoon printtaamaan kortteja, toiveena olisi edes yksi PK seudulla asuva aiheesta kiinnostunut, joka haluaa kokeilla uusia pakkoja esim ennen hankita tms päätöstä tai pelata pakkoja joihin hänellä ei ole mitään realistista mahdollisuutta.

Nuo pakat joita ajattelin rakentaa eivät mitkään ole kovin kalliita, vaan koostuvat pääasiallisesti perus korteista.

Kalliimpaa vihreätä pakkaa ja ylikallista Sliver pakkaa tosin mietin myös kokeilla. Vihreässä pakassa kallista on lähinnä ländit kuten Gaea's Cradle jonka hankkiminen on täysin utopistista ja Sliver pakassa hinta menee helposti moneen tuhanteen euroon, ettei ole myöskään mitenkään realistista. Eniten kiinnostaa kuitenkin pakat jotka ovat rakennettu perus korteista.


Omasta mielestä itse pelaaminen ja pakkojen rakennus on aina ollut mielenkiintoisin alue MTG:tä ja itseä on aina haitannut että pakan rakennus on rajoittunut olemassaoleviin kortteihin. Haluan tämän ketjun kautta tarjoa muille samalla tavalla ajatteleville mahdollisuuden toteuttaa MTG harrastusta ilman korttejen luomaa rajoitusta.

Jos joku osaa opastaa tuossa internet pelaamisessa ja / tai tietää toimivan ohjelman niin myös tässä otetaan apua vastaan koska ajatus netin yli tapahtuvasta MTG pelaamisesta jossa saa itse kasata haluamansa pakan on erittäin hyvä muttei kukaan ilmeiesti ole vielä onnistunut toteuttamaan asiaa toimivasti. Muistan että joskus oli jokin MTG ohjelma joka ei ollut mikään nuista, joka toimi win98 järjestelmässä. Oletan että tuota ohjelmaa ei enää ole kierrossa ja / tai se ei toimi uudemmilla järjestelmillä.

Untap.in ohjelma on kokeiltu Internet Explorer selaimella ja ladattavat ohjelmat testattiin Windows 10 järjestelmässä.
« Viimeksi muokattu: 02.08.20 - klo 15:29 kirjoittanut ProxyMTG »