Poromagia

Kirjoittaja Aihe: MTG Areena  (Luettu 8576 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kylooppi

Vs: MTG Areena
« Vastaus #30 : 14.09.18 - klo 13:37 »
Minkälaisia fiiliksiä ihmisillä on nyt kun on vähän kauemmin päästy pelaamaan? Itse hyppäsin kelkkaan vasta nyt kun modotiketit loppuivat ja M19 draftaaminen kävi tylsäksi hyvin nopeasti.

Monilla foorumeilla tuntuu olevan hyvinkin negatiivinen suhtautuminen mutta itselläni on alkukankeuden jälkeen ollut ihan hauskaa. Pääasia, eli itse pelaaminen tuntuu paria pientä bugia lukuunottamatta tosi sujuvalta ja modoon verrattuna pelejä saa grindattua paljon enemmän samassa ajassa. Pelaan constructedia tosi vähän niin ehkä siitä syystä ei ole kiusannut sekään, että ei pysty suoraan rakentamaan tehokkaimpia metadekkejä. Wildcardeja saisi tulla vähän nopeammalla tahdilla mutta muuten pelin ekonomia ei tunnu yhtään niin kauhealta kuin netissä manataan. Tietysti en pysty aloittelijan tilanteeseen samaistumaan mutta itselläni ei ainakaan ole ollut huolta siitä, että kulta tai gemit loppuisivat kesken.

Pakan rakennus ja korttien selaaminen tuntuu kohtuuttoman kankealta vielä tässä vaiheessa ja toivon, että jossain vaiheessa siirrytään kohti modomaisempaa systeemiä jossa näet koko pakan haluamallasi tavalla eroteltuna ja saat paremman kuvan manacurvesta tms. Nykyiset työkalut eivät ole läheskään tarpeeksi kattavia jotta brewaaminen olisi nautinnollista.

Draftaaminen toimii muuten ihan hyvin, mutta jos itse drafti tapahtuu jatkossakin ai:ta vastaan niin tuskin tulee paljoa pelattua, se on kuitenkin koko formaatin hauskin ja haastavin osuus ja vaatii oikeat ihmiset seuraksi.

Minkälaisia ajatuksia muilla?
Killing you softly with triggers,
with triggeeeers!

Poissa Vicard

Vs: MTG Areena
« Vastaus #31 : 14.09.18 - klo 13:44 »
Toistaiseks ollu hyvin tyytyväinen. Lappujen grindaaminen nyt toki on vähän puuduttavaa, mutta se nyt on se hinta minkä joutuu maksamaan jos ei tahdo investoida oikeaa rahaa koko juttuun.

Poissa Thalian

Vs: MTG Areena
« Vastaus #32 : 14.09.18 - klo 14:25 »
Ihan ok lätkettä tämä on ollut, mutta eniten nyppii se, että oikein mitään saavutettavaa ei vielä ole. Kun kokoelma on riittävällä tasolla, niin korttien saaminen itsessään ei enää ole riittävä motivaattori, niin silloin kaipaa jotain muuta saavutettavaa. Nuo vaihtuvat turneet olivat vähän aikaa ihan ok, mutta niiden EV on todella huono, joten ei niihin oikein viitsinyt käyttää aikaa. Rankin jyystäminen on todella puuduttavaa kun se tuntuu siltä, että voitosta saat leveliä aika nihkeästi, mutta tappio syökin sitten saavutettua leveliä aivan helvetisti. Niinpä vaikka pelaisi keskimäärin positiivisella recordilla noita turneita, on levelin nostaminen todella hidasta kun parikin huonoa turneeta putkeen syö koko saavutetun hyödyn.

Kokonaisuudessaan siis sanoisin, että core on ihan ok tasolla, mutta sisältöä puuttuu vielä aika paljon.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #33 : 14.09.18 - klo 15:03 »
Minulle just sopiva MtG-alusta, kun pääosin draftaan mutta standardikin kiinnostelee ajoittain. Toukokuun alussa closed betaan kutsuttuna minulla ei ole nyt ongelmaa tehdä melkeinpä mitä tahansa pakkaa. Useimmat turnauskäyttikset löytyy kokoelmasta setteinä, ja yli 20 sekä rare että mythic wildcardeja jemmassa, joten tarvittaessa pystyy craftaamaan puuttuvat palaset johonkin uuteen pakkaan.

Ostin yhden 50 dollarin bundlen (hieman vajaa 10k gemiä) toukokuussa päästäkseni draftaa nonstoppina. Päivittäinen kulta ja joku noin 60-65% voittoaste limitedissä ovat taanneet sen, että resurssit ei lopu. Toki korttien kerääminen ilman menestyksekästä eventtien pelaamista olisi hidasta, joten ymmärrän kyllä foorumeilla näkyvän kritiikin.

En ole juuri pelannut reiluun kuukauteen, kun M19- ja Dominaria-drafteja tuli hangattua aika pirusti. Closed betan lopussa tuleva wipe myös tarkoittaa, ettei ole mitään syytä grindata "väkisin" päivittäisiä questeja. Joka tapauksessa GRN:ää tulee taas draftattua saletisti aikasta paljon.

Thalianin mainitsema saavutettavan puute ehkä vaivaa vähän itseänikin. Periaatteessahan aina voi pelata voittaakseen päksejä, jotka johtavat wildcardeihin. Näillä sitten saisi uusien julkaisujen myötä nopeasti haluamansa pakat kasaan, mutta tuskin pelkästään tuota oravanpyörää jaksaa vuositolkulla pelata isolla intensiteetillä. Pääosin draftannen sen verran kuin huvittaa, ja sitten jos tulee jotain vähän isompaa turnausta conssin puolelta, voisi harjoitteluun paneutua isommin.

Mitä AI-draftiin tulee, se simuloi kohtuullisen hyvin esim. mododraftia. Modon competitive draft leaguen tilastoista nämä MTGA-bottien pick-logiikat osin määräytyykin. Alkukesästä lupailtiin kyllä, että ihmisten kanssa on tarkoitus päästä draftaamaan. Matchmaking tapahtuisi modon liigamaisesti koko poolia vastaan win/loss-recordin perusteella, mutta hyvä näin. Ei oikein jaksaisi odotella muiden matchien päättymistä aidon podidraftin mukaisesti, paitsi jos olisi jonkun isomman eventin top8, jos sellaisia joskus järjestettäisiin.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #34 : 20.09.18 - klo 10:10 »
Wipe tapahtuu ja open beta alkaa 27.9. Eli kaikki pääsevät pelaamaan ilman beta-avainta. Tarkempia patch noteja ei vielä ole julkaistu, mutta GRN:ää pääsee pelaamaan heti tuoreeltaan. Ixalania edeltäviä settejä ei saa päkseinä eikä irtokortteina.

Nyt paljastettiin jo, että sealed tulee formaattina mukaan, sopivasti GRN:n aikaan. Hintaa ja palkintojakaumaa ei kerrottu. Open betan alettua on myös hetken aikaa pääsymaksuton ja palkinnollinen singleton-eventti pelattavissa, jolla voi kickstartata kokoelmaa.

Closed betassa olleet saavat ensi viikolla sähköpostiin koodin, jolla voi open betassa redeemata Teferin, Ralin ja Vraskan masterpiece-kortit, yksi per walkkeri.

Poissa Rhianne

Vs: MTG Areena
« Vastaus #35 : 20.09.18 - klo 10:22 »
Padisher jo tärkeimmät inffot laittoikin, mutta tässä vielä kylkeen uusi hieno traileri:

https://www.youtube.com/watch?v=tpOySUK3Vdc

Poissa Nolsu

Vs: MTG Areena
« Vastaus #36 : 29.09.18 - klo 17:30 »
Hei, onnistuin hukkaamaan tänään prelluissa oman Tokenin, jossa koodi tuohon MtG Arenaan:/ Eli, jos joku ei pelaa Arenaa, niin ois tosi jees, jos sais sen koodin.

 

arcuate_lurid