Poromagia

Kirjoittaja Aihe: MTG Areena  (Luettu 14291 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kylooppi

Vs: MTG Areena
« Vastaus #30 : 14.09.18 - klo 13:37 »
Minkälaisia fiiliksiä ihmisillä on nyt kun on vähän kauemmin päästy pelaamaan? Itse hyppäsin kelkkaan vasta nyt kun modotiketit loppuivat ja M19 draftaaminen kävi tylsäksi hyvin nopeasti.

Monilla foorumeilla tuntuu olevan hyvinkin negatiivinen suhtautuminen mutta itselläni on alkukankeuden jälkeen ollut ihan hauskaa. Pääasia, eli itse pelaaminen tuntuu paria pientä bugia lukuunottamatta tosi sujuvalta ja modoon verrattuna pelejä saa grindattua paljon enemmän samassa ajassa. Pelaan constructedia tosi vähän niin ehkä siitä syystä ei ole kiusannut sekään, että ei pysty suoraan rakentamaan tehokkaimpia metadekkejä. Wildcardeja saisi tulla vähän nopeammalla tahdilla mutta muuten pelin ekonomia ei tunnu yhtään niin kauhealta kuin netissä manataan. Tietysti en pysty aloittelijan tilanteeseen samaistumaan mutta itselläni ei ainakaan ole ollut huolta siitä, että kulta tai gemit loppuisivat kesken.

Pakan rakennus ja korttien selaaminen tuntuu kohtuuttoman kankealta vielä tässä vaiheessa ja toivon, että jossain vaiheessa siirrytään kohti modomaisempaa systeemiä jossa näet koko pakan haluamallasi tavalla eroteltuna ja saat paremman kuvan manacurvesta tms. Nykyiset työkalut eivät ole läheskään tarpeeksi kattavia jotta brewaaminen olisi nautinnollista.

Draftaaminen toimii muuten ihan hyvin, mutta jos itse drafti tapahtuu jatkossakin ai:ta vastaan niin tuskin tulee paljoa pelattua, se on kuitenkin koko formaatin hauskin ja haastavin osuus ja vaatii oikeat ihmiset seuraksi.

Minkälaisia ajatuksia muilla?
Killing you softly with triggers,
with triggeeeers!

Poissa Vicard

Vs: MTG Areena
« Vastaus #31 : 14.09.18 - klo 13:44 »
Toistaiseks ollu hyvin tyytyväinen. Lappujen grindaaminen nyt toki on vähän puuduttavaa, mutta se nyt on se hinta minkä joutuu maksamaan jos ei tahdo investoida oikeaa rahaa koko juttuun.

Poissa Thalian

Vs: MTG Areena
« Vastaus #32 : 14.09.18 - klo 14:25 »
Ihan ok lätkettä tämä on ollut, mutta eniten nyppii se, että oikein mitään saavutettavaa ei vielä ole. Kun kokoelma on riittävällä tasolla, niin korttien saaminen itsessään ei enää ole riittävä motivaattori, niin silloin kaipaa jotain muuta saavutettavaa. Nuo vaihtuvat turneet olivat vähän aikaa ihan ok, mutta niiden EV on todella huono, joten ei niihin oikein viitsinyt käyttää aikaa. Rankin jyystäminen on todella puuduttavaa kun se tuntuu siltä, että voitosta saat leveliä aika nihkeästi, mutta tappio syökin sitten saavutettua leveliä aivan helvetisti. Niinpä vaikka pelaisi keskimäärin positiivisella recordilla noita turneita, on levelin nostaminen todella hidasta kun parikin huonoa turneeta putkeen syö koko saavutetun hyödyn.

Kokonaisuudessaan siis sanoisin, että core on ihan ok tasolla, mutta sisältöä puuttuu vielä aika paljon.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #33 : 14.09.18 - klo 15:03 »
Minulle just sopiva MtG-alusta, kun pääosin draftaan mutta standardikin kiinnostelee ajoittain. Toukokuun alussa closed betaan kutsuttuna minulla ei ole nyt ongelmaa tehdä melkeinpä mitä tahansa pakkaa. Useimmat turnauskäyttikset löytyy kokoelmasta setteinä, ja yli 20 sekä rare että mythic wildcardeja jemmassa, joten tarvittaessa pystyy craftaamaan puuttuvat palaset johonkin uuteen pakkaan.

Ostin yhden 50 dollarin bundlen (hieman vajaa 10k gemiä) toukokuussa päästäkseni draftaa nonstoppina. Päivittäinen kulta ja joku noin 60-65% voittoaste limitedissä ovat taanneet sen, että resurssit ei lopu. Toki korttien kerääminen ilman menestyksekästä eventtien pelaamista olisi hidasta, joten ymmärrän kyllä foorumeilla näkyvän kritiikin.

En ole juuri pelannut reiluun kuukauteen, kun M19- ja Dominaria-drafteja tuli hangattua aika pirusti. Closed betan lopussa tuleva wipe myös tarkoittaa, ettei ole mitään syytä grindata "väkisin" päivittäisiä questeja. Joka tapauksessa GRN:ää tulee taas draftattua saletisti aikasta paljon.

Thalianin mainitsema saavutettavan puute ehkä vaivaa vähän itseänikin. Periaatteessahan aina voi pelata voittaakseen päksejä, jotka johtavat wildcardeihin. Näillä sitten saisi uusien julkaisujen myötä nopeasti haluamansa pakat kasaan, mutta tuskin pelkästään tuota oravanpyörää jaksaa vuositolkulla pelata isolla intensiteetillä. Pääosin draftannen sen verran kuin huvittaa, ja sitten jos tulee jotain vähän isompaa turnausta conssin puolelta, voisi harjoitteluun paneutua isommin.

Mitä AI-draftiin tulee, se simuloi kohtuullisen hyvin esim. mododraftia. Modon competitive draft leaguen tilastoista nämä MTGA-bottien pick-logiikat osin määräytyykin. Alkukesästä lupailtiin kyllä, että ihmisten kanssa on tarkoitus päästä draftaamaan. Matchmaking tapahtuisi modon liigamaisesti koko poolia vastaan win/loss-recordin perusteella, mutta hyvä näin. Ei oikein jaksaisi odotella muiden matchien päättymistä aidon podidraftin mukaisesti, paitsi jos olisi jonkun isomman eventin top8, jos sellaisia joskus järjestettäisiin.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #34 : 20.09.18 - klo 10:10 »
Wipe tapahtuu ja open beta alkaa 27.9. Eli kaikki pääsevät pelaamaan ilman beta-avainta. Tarkempia patch noteja ei vielä ole julkaistu, mutta GRN:ää pääsee pelaamaan heti tuoreeltaan. Ixalania edeltäviä settejä ei saa päkseinä eikä irtokortteina.

Nyt paljastettiin jo, että sealed tulee formaattina mukaan, sopivasti GRN:n aikaan. Hintaa ja palkintojakaumaa ei kerrottu. Open betan alettua on myös hetken aikaa pääsymaksuton ja palkinnollinen singleton-eventti pelattavissa, jolla voi kickstartata kokoelmaa.

Closed betassa olleet saavat ensi viikolla sähköpostiin koodin, jolla voi open betassa redeemata Teferin, Ralin ja Vraskan masterpiece-kortit, yksi per walkkeri.

Poissa Rhianne

Vs: MTG Areena
« Vastaus #35 : 20.09.18 - klo 10:22 »
Padisher jo tärkeimmät inffot laittoikin, mutta tässä vielä kylkeen uusi hieno traileri:

https://www.youtube.com/watch?v=tpOySUK3Vdc

Poissa Nolsu

Vs: MTG Areena
« Vastaus #36 : 29.09.18 - klo 17:30 »
Hei, onnistuin hukkaamaan tänään prelluissa oman Tokenin, jossa koodi tuohon MtG Arenaan:/ Eli, jos joku ei pelaa Arenaa, niin ois tosi jees, jos sais sen koodin.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #37 : 04.12.18 - klo 16:28 »
Joku tämän iloketjuunkin jo postasi, mutta tässäpä vielä:

https://www.channelfireball.com/articles/mtg-arena-is-killing-magic-online/

Cubet sekä flashback-draftit ja toki vintage/legacy/modern on Modossa eksklusiivisia, mutta enpä ainakaan standardia tai perusdrafteja menisi pelaamaan kuin Areenassa. Olen aikoja sitten tiksuttanut modokokoelmani ja kuluttanut ne limitediin. Jäljellä vain 40k korttia joita ei botit huoli huonoimmallakaan hyvityksellä, joten kokoelmien arvon tippuminen ei minua koske.

Meneeköhän monta vuotta, että Modoa ei sitten oikeasti tueta mitenkään? Ainakin MOCS-hommat menivät uusiksi ensi vuodelle, joten eivät ainakaan julkisesti näyttäisi luovutuksen merkkejä. Pelaajamäärähän sen lopullisesti määrittää, että kannattaako heidän kyseistä alustaa ylläpitää. Mikäli enemmistö draftaajista siityyy areenaan, riittääkö eternal-tyyppien into pitämään pelaajamäärät ja ostokset Modon ylläpidon kannattavana?

Poissa zoukka

Vs: MTG Areena
« Vastaus #38 : 04.12.18 - klo 16:44 »
Ennen kuin Arenaan tulee ’oikea’ drafti, niin en näe Pro pelaajien siirtyvän sinne kovin mielellään. Modern/leka -sisällön nauhoitus eri sisällöntuottajien tubekannuille on myös hitusen haastavaa Arenan puolella.

Poissa barros

 • Hidas vaihtaja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • Totuus iski kuin salami.
Vs: MTG Areena
« Vastaus #39 : 04.12.18 - klo 16:55 »
Aivan hienot kokemukset Areenan kovasta tasosta. Pro pelaajia, vaikkei tekijöistä ole taas tietoakaan tulee vs. ja tasosta vielä. Dinppasaurus pakat op.
https://mtgsuomi.fi/listat/barros/ Scratching wall with claws.

What I learned there, during those weeks of rehearsal, would serve me for the rest of my life. - J. Huston

Poissa Gagis

Vs: MTG Areena
« Vastaus #40 : 04.12.18 - klo 16:55 »
Ennen kuin Arenaan tulee ’oikea’ drafti, niin en näe Pro pelaajien siirtyvän sinne kovin mielellään. Modern/leka -sisällön nauhoitus eri sisällöntuottajien tubekannuille on myös hitusen haastavaa Arenan puolella.
Mutta onko proille ja striimereille vastuksia kun kaikii muut keijo perusgrindaajaa myöten kyllästyy modon paskuuteen?
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #41 : 04.12.18 - klo 17:04 »
Ennen kuin Arenaan tulee ’oikea’ drafti, niin en näe Pro pelaajien siirtyvän sinne kovin mielellään. Modern/leka -sisällön nauhoitus eri sisällöntuottajien tubekannuille on myös hitusen haastavaa Arenan puolella.

Jonkin verran on ollut pro-ukkeleidenkin areena-positiivisia artikkeleita esim. aika tuore Channelfireballissa, ja vanhempi Starcitygamesissa. Itsekin suosin ihmis-drafteja, mutta todella paljon edukkaampi hinta kyllä puoltaa Areenaa ihan satanolla. Jännästi myös nuo prot eivät botteja kauheasti toru. Siggy tosin sanoi, että kilpailutestaamisen draftien osalta tekee vielä modossa, mutta formaattiin voi totutella Areenassa leppoisasti.

Poissa zoukka

Vs: MTG Areena
« Vastaus #42 : 04.12.18 - klo 19:22 »
Pelaan itsekin Arenaa oikein mielelläni, mutta kunnes se tukee Modernia ja ihmisdrafteja ei sitä kiinnosta seurata videoista/striimeistä ja modoa tarttee. Jos noi puutteet ratkeaisi, niin en murehtisi modon kuolemaa.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #43 : 05.12.18 - klo 01:32 »
Ranked-systeemi muuttuu ja rewardeja tulossa.

https://youtu.be/wfUQMFCcmKQ

Valitettavasti vain BO1-moodeihin. Toivottavasti tulevaisuudessa myös BO3-conssiin ainakin. Hieman arveluttaa myös, että limitedissä sitten pairataan myös rankin mukaan eikä vain match recordin mukaan. Saa nähdä mitkä rank rewardit sitten tulevat olemaan. Rank-perusteinen pairaus vähentänee runsasvoittoisia runeja vastuksen muuttuessa paremmaksi voittokkaiden runien jälkeen, joten toivottavasti end-season palkinnot ovat sen arvoisia. Itse en kyllä ole kovin toiveikas.

Lyhyt summaus:
-BO1-pelejä voi pelata ranked- tai unranked-moodissa. Ranked pairaa vain MMR:n/rankin mukaan, unranked käyttää myös paranneltua deck-based matchmakingia.
-BO3-pelejä pelataan kuten ennenkin. Ei vaikuta rankingiin, ja käyttää omaa MMR:ää. Pairaus vain MMR:n mukaan kuten aikaisemminkin.
-Eventeistä ei mainittu, mutta luultavasti muuttumattomia. Oletan myös, että BO1-conssieventit eivät vaikuta rankkiin.
-Limited BO3 (competitive draft) ei vaikuta rankingiin.
-Limited BO1 draft (sealedia ei taidettu mainita, ehkä ei vaikuta) vaikuttaa limited-rankkiin. Ja pairaukset match recordin ja rankin yhteisvaikutuksesta. Toivottavasti nyt ainakin suurempi paino match recordilla.
-Kaudet kuukauden mittaisia. Palkintoja ei kerrottu vielä. Ensi viikolla julkaistaan detaljit.

Poissa Thalian

Vs: MTG Areena
« Vastaus #44 : 05.12.18 - klo 08:19 »
On kyllä totaalisen järjetöntä, että tuo uusi ranked on vain BO1-moodeissa, kun niitä ei tule pelattua käytännössä ollenkaan (pl. draftit)

Poissa Greyhald

Vs: MTG Areena
« Vastaus #45 : 05.12.18 - klo 11:57 »
Ranked-systeemi muuttuu ja rewardeja tulossa.

https://youtu.be/wfUQMFCcmKQ

Valitettavasti vain BO1-moodeihin. Toivottavasti tulevaisuudessa myös BO3-conssiin ainakin. Hieman arveluttaa myös, että limitedissä sitten pairataan myös rankin mukaan eikä vain match recordin mukaan. Saa nähdä mitkä rank rewardit sitten tulevat olemaan. Rank-perusteinen pairaus vähentänee runsasvoittoisia runeja vastuksen muuttuessa paremmaksi voittokkaiden runien jälkeen, joten toivottavasti end-season palkinnot ovat sen arvoisia. Itse en kyllä ole kovin toiveikas.

Lyhyt summaus:
-BO1-pelejä voi pelata ranked- tai unranked-moodissa. Ranked pairaa vain MMR:n/rankin mukaan, unranked käyttää myös paranneltua deck-based matchmakingia.
-BO3-pelejä pelataan kuten ennenkin. Ei vaikuta rankingiin, ja käyttää omaa MMR:ää. Pairaus vain MMR:n mukaan kuten aikaisemminkin.
-Eventeistä ei mainittu, mutta luultavasti muuttumattomia. Oletan myös, että BO1-conssieventit eivät vaikuta rankkiin.
-Limited BO3 (competitive draft) ei vaikuta rankingiin.
-Limited BO1 draft (sealedia ei taidettu mainita, ehkä ei vaikuta) vaikuttaa limited-rankkiin. Ja pairaukset match recordin ja rankin yhteisvaikutuksesta. Toivottavasti nyt ainakin suurempi paino match recordilla.
-Kaudet kuukauden mittaisia. Palkintoja ei kerrottu vielä. Ensi viikolla julkaistaan detaljit.

Siis hetkinen, rankki tulee nyt siis oikeasti merkkaamaan jotain? Constructedissa ainakin tuo rankki tippuu yhdestä häviötä aivan suhteettoman paljon, tosin ei sillä että standard niin paljoa kiinnostaisi. Limitedissä rankki xp on toiminut vähän paremmin, mutta sitäkin on piinallisen hidas nostaa ilman useampia 7-0 runeja.
"Abandon all hope ye who enter here"
-Dante's divine comedy, Inferno

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #46 : 05.12.18 - klo 12:03 »
Siis hetkinen, rankki tulee nyt siis oikeasti merkkaamaan jotain? Constructedissa ainakin tuo rankki tippuu yhdestä häviötä aivan suhteettoman paljon, tosin ei sillä että standard niin paljoa kiinnostaisi. Limitedissä rankki xp on toiminut vähän paremmin, mutta sitäkin on piinallisen hidas nostaa ilman useampia 7-0 runeja.

Siinä videossa he myönsivät, että rank-systeemi nykyisellään ei toimi. Eli koko rankin määräytymishässäkkä tulee uusiksi, joten oletettavasti nykyiset ongelmat eivät liity mitenkään päivitettyyn systeemiin. Pitäisi pystyä nousemaan nykyiseltä maksimilta eli silveriltä kultaan, timanttiin, platinaan, ja parhaat jopa mythic-rankille.

Ja kyllä, kuukauden mittaisten kausien päätteeksi saavutettu conssirank (vain BO1) sekä limited-rank tulevat antamaan joitain palkintoja siihen perustuen, kuinka korkealla ovat. Tiedot julkaistaan ensi viikolla.

Poissa Greyhald

Vs: MTG Areena
« Vastaus #47 : 05.12.18 - klo 12:31 »
Kiitos selvityksestä, en ole tuota videota vielä ehtinyt itse katsoa. Ainakin omaan korvaan vaikuttaisi ihan hyvältä uudistukselta, mutta saapa sitten nähdä miten uusi systeemi toimii oikeasti  ::)
"Abandon all hope ye who enter here"
-Dante's divine comedy, Inferno

Poissa jupu_

Vs: MTG Areena
« Vastaus #48 : 21.12.18 - klo 04:30 »
Tökitään kepillä jäätä. Mun mielestä se että Ladder on bo1 on positiivinen asia, voi käydä pelaamassa pelin tai kaksi, ei tarvitse varata pidempää aikaa.

Poissa MattiMuu

Vs: MTG Areena
« Vastaus #49 : 21.12.18 - klo 08:54 »
Tökitään kepillä jäätä. Mun mielestä se että Ladder on bo1 on positiivinen asia, voi käydä pelaamassa pelin tai kaksi, ei tarvitse varata pidempää aikaa.

Täysin samaa mieltä. Juurikin ajankäytön kannalta bo1 on ollut erittäin miellyttävä pelimuoto itselleni ja tulen varmasti jatkossakin sitä pelaamaan. Ranked -pelimuodon toivoisin silti tulevan myös bo3, sitä en tiedä olisiko järkevää kuljettaa bo1 ja bo3 rankingia rinnakkain. Luulen että tuo bo1 -pelimuoto on yllättävän suosittu monen pelaajan joukossa nopeutensa takia.

Poissa Thalian

Vs: MTG Areena
« Vastaus #50 : 21.12.18 - klo 09:00 »
Bo1sen ongelmana on lähinnä se, että se kannustaa pelaamaan varsin erilaisia pakkoja kuin BO3. Tästä taas seuraa se ongelma, että vaikka Jusu-Antero pelaa jotain pakkaa menestyksekkäästi BO1sissä, niin kun hän menee johonkin oikeaan turneeseen, se pakka ei olekaan tier1 ja Jusu-Antero on ihan ihmeissäsi, että miten tässä nyt näin kävi.

Poissa Nekron

Vs: MTG Areena
« Vastaus #51 : 21.12.18 - klo 11:34 »
Bo1sen ongelmana on lähinnä se, että se kannustaa pelaamaan varsin erilaisia pakkoja kuin BO3. Tästä taas seuraa se ongelma, että vaikka Jusu-Antero pelaa jotain pakkaa menestyksekkäästi BO1sissä, niin kun hän menee johonkin oikeaan turneeseen, se pakka ei olekaan tier1 ja Jusu-Antero on ihan ihmeissäsi, että miten tässä nyt näin kävi.

Tämä, ja sitten kun tämä geneerinen pelaaja tulee turnaukseen niin hän on aivan yhtä ihmeissään miten SB toimii.

Mutta ihan kiva sitä on välillä pelailla, koska jos ei jaksa sidettää ja kuitenkin haluis yhen gamen pelata niin se onnistuu.
Voisitko vastata painamalla "lainaus nappia" Kitos :)

Samaan sekavaan ketjuun postaaminen Nekronin ja kumppanien kanssa on tosin tunnetusti pelivirhe.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #52 : 21.12.18 - klo 11:39 »
Ei minua haittaa BO1-ladderin olemassaolo, vaan se, että BO3-optiota ei ole ollenkaan. En näe estettä sille, että molempiin olisi oma ladder omine rankkeineen (BO3:ssa toki vähemmän etenemispykäliä tierin sisällä, koska ottelut kestää ~2.5 kertaa kauemmin). Sitten kun kauden lopussa constructed rankista annetaan rewardit, annetaan vain yksi palkinto sen perusteella kumpi näistä constructed ladder -rankeista on korkeammalla. Jos joku ajattelee, että splittaa jonoja ja pairautuminen kestää, niin en kyllä ole havainnut pitkiä odotuksia missään BO3-moodissa koko niiden areenan historian aikana. Siellä myös on jo pääsymaksuton traditional play (eli BO3) olemassa, joten mitään uutta moodia ei tarvitsisi luoda.

Ymmärrän BO1:n viehätyksen ajankäytön suhteen, ja siksi sen olemassaolo onkin perusteltua. Mutta minua ja varmasti monia muitakaan paljon kerrallaan pelaavia se ei koske, joten ei ole aina kiire saada pelejä loppuun. Eikä minua haittaa nyt se, että en pelaa ladderia. Nykyisillä ladder-palkinnoilla minulle riittääkin varsin hyvin kultatier, ja muut pelit pelaan traditional constructedissa ja BO3-limitedissä, mitä nyt käy välillä konvertoimassa 5k kultaa gemeiksi ranked draftissa. Mutta sitten jos (siis jos, eihän tästä mitään tietoa ole) ruvetaan mythic championshippiin kelpoistumaan sillä perusteella, että topX ladder-sijaa pääsevät karsintaturnaukseen, ja jos tarjolla on edelleen vain BO1:stä, niin ei hyvä. Kyse ei ole enää että pelaanpa vähän Magiccia pari peliä ja sitten teen muuta, vaan ns. vakavaa grindausta, jossa BO3:n olemassaolo on täysin perusteltu (ja toki saa edelleen olla BO1-ladderkin sen lisäksi).

BO1-peleissä itseäni ärsyttää juuri se, että moni satunnaisefekti lisää merkitystään: matchup-lotto, manaongelmat ratkaisevat kerralla koko matsin, ja sekin hankaloittaa, että voi nostaa vastustajaa enemmän kuolleita kortteja pelin aikana, koska BO1-gameissa ei mitenkään voi jokainen kortti olla oleellinen kaikkia mahdollisia vastustajia vastaan. Ei se haittaa silloin kun grindaa vaan daily 15 winssiä, mutta jos haluaa rankkia nostaa, jokaisen ottelun lopputulos on merkityksellinen. Kaksi häviötä putkeen, ensin kun manat pettää ja sitten kun tulee matchup-lotosta juuri se pahin vastaan, aiheuttaisi ainakin minulle semmoista kiemurtelua, että skippaan koko grindin kokonaan. Voihan sen pakan koittaa niin tehdä, että jokainen matchup on pelattavissa, mutta siinä sitten tippuu prosentit tasaisesti kaikkialta. Ei oikein nappaa laittaa BG midrangeen kahta Duressia ja kahta Golden Demiseä mainiin. Oikeastaan koko BG-pakka tuntuu olevan huono valinta BO1:een, sillä lineaariset vastustajan tekemisistä välittämättömät pakat sopivat siihen paremmin. On se sitten aggro tai joku paljon counteroiva control.

Poissa zoukka

Vs: MTG Areena
« Vastaus #53 : 21.12.18 - klo 14:26 »
Itsellä tuntui BO1 ladderi aivan kuselta, kun yritin Izzet Drakesilla vääntää. Vaihdoin sitten Grixis Kontrolliin, jossa on paljon enemmän vastauksia ja yksittäisiä voimakkaita kortteja. Tällä hetkellä voitot tulevat jopa liiankin helposti. Kunhan aloituskädessä on 2 ländiä ja cantrippeja, niin pakalla ei tunnu olevan suuria heikkouksia.

Toivoisin silti melkeinpä, että ranked ladder olisi aina BO3 ja quick play sitten questigrindia varten. 

Poissa barros

 • Hidas vaihtaja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • Totuus iski kuin salami.
Vs: MTG Areena
« Vastaus #54 : 27.12.18 - klo 02:29 »
https://imgur.com/gallery/ilZMZ4w

Jokunen viikko kestää saada edes jonkun pelin voittava dekki. Tänään nousin kohti silver päämäärää kohtuullisesti, vaikka läänejä tässä pelissä on vaikea hankkia. Voisi sijoittaa ja pelata draftia joskus ekaa kertaa.
https://mtgsuomi.fi/listat/barros/ Scratching wall with claws.

What I learned there, during those weeks of rehearsal, would serve me for the rest of my life. - J. Huston

Poissa Rancid-

Vs: MTG Areena
« Vastaus #55 : 27.12.18 - klo 23:58 »
Tai sit voi aloittaa vaikka näin:

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Ostin vitosella sisään, löysin prellutoksun takaa sealed-koodin ja PlayRavnica toimi vielä tuoden kolme pussia. Pari päivää draftien grindausta toi riittävästi pusseja ja sen myötä wildcardeja, että pääsin (keskinkertaiseen) stanudekkiin kiinni. Nyt sitten keräillään kultaa Ravnica Allegiancea varten, että sieltä voi draftailla jotain parempaa standard-vehjettä.

BO1 ladder-formaattina on ihan hanurista, mutta nopeuttaapahan ainakin daily questien grindaamista.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa rukif

Vs: MTG Areena
« Vastaus #56 : 30.12.18 - klo 03:46 »
Aika samalla planilla näköjään oltu, menin ite vaan monovalkoselle ton halvan stanudekin kanssa. Bo1 formaatti antaa näille g1 dekeille kivasti edgee ja on nopea grindaa ingame valuuttaa eventeistä kun pelit ei kestä älyttömiä.

Poissa Padishar

Vs: MTG Areena
« Vastaus #57 : 15.01.19 - klo 12:21 »
Aika kovaa patchia tulossa. Uuden setin lisäksi viidennet kortit korvataan seuraavasti:

Commonit ja uncit: Edelleen menevät vaulttiin samoilla prosenteilla ja vaultin sisältö pysyy toistaiseksi muuttumattomana.

Raret ja mythicit:
1. Jos avaat 8 kortin pussista, et saa viidettä samaa korttia niin kauan kuin kokoelmassassi kyseisen setin suhteen on vielä vastaavan rariteetin kortteja alle neljänä kopiona. Saat siis aina ei-duplikaatin jos mahdollista (siis ei viidettä, toki duplikaatteja voi saada playsettiin asti).
2. Jos avaat sealedissa/pickaat draftissa/avaat 8 kortin päksistä mutta kaikki (mythic) raret ovat siitä setistä jo 4x, kortti konvertoidaan gemmeiksi. 20 gemmiä rareista ja 40 gemmiä mythiceistä.
3. ICR:t voivat olla viidensiä kopioita, korvataan gemmeillä ym. suhteilla.

Koska tämä oli aika iso boosti ekonomialle, constructed eventtien (BO1 ja BO3) ICR-upgradeprosentit pienenevät merkittävästi. Jatkossa tulee olemaan harvinaisempaa saada sekä rareja että mythiccejä näistä eventeistä, vaikka kolme ICR:ää joka palkintotasolla tuleekin. Ne ovat uncceja useammin. Daily win -ICR:ien osalta upgrade-prosentteihin ei tullut muutoksia.

Omasta mielestäni silti todella hyvä muutos. Lisäksi pelkkää plussaa on se, että ensi seasonilla conssirankkia voi pelata myös BO3-moodissa. Tiereissä edetään game winnien perusteella. 2-0 etenee kaksi pykälää 2-1 yhden, 1-2 tiputtaa yhdellä ja 0-2 tiputtaa kahdella. Rank-systeemistä kerrotaan tarkemmin myöhemmin tässä kuussa julkaistavalla tiedotuksella. On mahdollista että se muuttuu joltain muultakin osin.

Poissa Thalian

Vs: MTG Areena
« Vastaus #58 : 15.01.19 - klo 12:29 »
Rank-systeemistä kerrotaan tarkemmin myöhemmin tässä kuussa julkaistavalla tiedotuksella. On mahdollista että se muuttuu joltain muultakin osin.

Tuosta Rank-systeemistähän oli juttua Redditissä ja siellä oltiin laskettu, että nykyisellään vaatii aivan järjettömän määrän pelejä, että pääsee noille ylärankeille, vaikka pääsisi varsin asialliseen 60% keskimääräiseen voittoprosenttiin (puhutaan yli 500 pelistä). Ranked-palkintojen ollessa mitä ovat, niin on aika vaikea nähdä kovin monen grindailevan tuota rankein takia.

Poissa kivi

 • L1-tuomari / valvoja
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • ****
 • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: MTG Areena
« Vastaus #59 : 15.01.19 - klo 13:33 »
Kyllähän tuolla on myös uumoiltu että aivan top rankit saisivat Pro Tour Mythic Championship invitejä, mutta mitään virallista ei ole ilmoitettu. Joka tapauksessa on kiva nähdä muuttuuko grindaaminen BO3:sen myötä, miten pelaajat jakautuvat ja korvaako BO3:n suuremman ajankulun nopeammalla etenemisellä.