Poromagia

Kirjoittaja Aihe: FINNISH LEGACY NATIONALS 2019, TAMPERE  (Luettu 10305 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa mtg_96

Vs: FINNISH LEGACY NATIONALS 2019, TAMPERE
« Vastaus #30 : 07.10.19 - klo 16:39 »
Pääseekö striimiä katselemaan jostain näin jälkikäteen?

https://www.twitch.tv/videos/490441174

Poissa kurikka

Vs: FINNISH LEGACY NATIONALS 2019, TAMPERE
« Vastaus #31 : 07.10.19 - klo 19:00 »
Pääseekö striimiä katselemaan jostain näin jälkikäteen?

Yritetään selvittää myös, että saisko tuota ladattua, pilkottua osiin, editoitua ja puskettua Youtubeen. Palaan asiaan jos ja kun tuo onnistuu.

-Tuomas

Poissa Kylis

Vs: FINNISH LEGACY NATIONALS 2019, TAMPERE
« Vastaus #32 : 07.10.19 - klo 22:59 »
Ja *top16 pakkalistat*

Maximin listasta oli todella vaikea ottaa mitään selkoa, joten yksi kortti on vielä decryptaamatta. Toivottavasti saamme selkokielisen pakkalistan sähköisenä Venäjältä lähipäivinä.« Viimeksi muokattu: 07.10.19 - klo 23:21 kirjoittanut Kylis »
Lainaus käyttäjältä: RobertHatt
kohtuullisen tunnettu pro-pelaaja ja turnausraportoija

Poissa ville

Vs: FINNISH LEGACY NATIONALS 2019, TAMPERE
« Vastaus #33 : 09.10.19 - klo 00:41 »
Finnish Legacy Nationals ja The Gate!

Ymmärrän kyllä että ei ole normaalia kirjoittaa turnausraporttia jos menee 5-3, mutta ajattelin tehdä poikkeuksen. Pelasin aika erikoisella läjällä ja se sai hieman huomiota ja kyselyjä osakseen. Eli, vuosi on 2019 ja tässä on The Gate:

8 x Swamp
4 x Polluted Delta
4 x Bloodstained Mire
4 x Wasteland
2 x Castle Lochtwain
4 x Thoughtseize
2 x Inquisition of Kozilek
4 x Fatal Push
4 x Hymn to Tourach
4 x Gifted Aetherborn
2 x Withered Wretch
2 x Liliana’s Triumph
3 x Phyrexian Revoker
4 x Gatekeeper of Malakir
4 x Murderous Rider
2 x Plague Engineer
3 x Tombstalker

Sideboard:
2 x Sorcerous Spyglass
3 x Dread of Night
2 x Liliana’s Triumph
2 x Inquisition of Kozilek
3 x Surgical Extraction
3 x Ashiok, Dream Render

Heti kättelyssä dekin hyvänä puolena mainittakoon budjetti ystävällisyys. Olisin kyllä saanut lainaan lisää kortteja koska Tampereen leka skene on mukava. Päädyin kuitenkin lopulta juuri tähän listaan.

Idea Gatesta lähti liikkeelle arena decklist podcastista jossa Gerry Thompson sanoi: ”Legay is now more like protect the queen.” Käsitän tämän tarkoittavan  sitä, että leveälle menevät strategiat ovat vähissä ja monet dekit luottavat yhteen uhkaan jota sitten suojellaan. Tiesin että The Gate on vanha leka lista joka saattaisi sopia tällaiseen metaan. Idea sai lisää tulta alleen kahdesta uudesta kortista jotka tulivat laillisiksi juuri ennen turnausta: Murderous Rider ja Castle Lochtwain. Ridereita halusin dekkiin 4 ja Castlea 2-3. Manabaseen lisäsin vielä fetsit koska Fatal Push ja Tombstalker sekä 4 x Wasteland koska formaatti on legacy. Dark Confidantit ja Bitterblossomit jätin pois koska Wrenn & Six ja Plague Engineer. Gatekeeper of Malakir on 4 x koska True-Name Nemesis. Loput äijät ja poistot valikoitui pikku hiljaa tämän ytimen ympärille. Mietin vain mihin asioihin pitäisi löytyä vastauksia. Liliana of the Veil sopisi mahdollisesti mukaan. Toisaalta vihu pitää saada joskus nollaan elämäpisteeseen, joten päätin lopulta jättää Lilianan pois. Ja mainitaan vielä, että Dark Ritual ei vain sovi tähän dekkiin, usko pois.

Kun en juurikaan pelaile mätäkkää virtuaalimaailmoissa, oli mukavaa että sain alle yhden pahvisen testiturnauksen perjantai iltana (kiitos järjestäjille!). Menin 1-2-1. Ajattelin ennen turnausta että jos häviän kaikki matsit niin hautaan koko idean. Vaikka tulos oli keskinkertainen, huomasin että dekki itse asiassa toimi aika hyvin. Hävisin Dredgelle (Jere) ja 4c Controllille (Erkka). Erkkaa vastaan matsi oli tiukka ja pitkä, mutta täysin voitettavissa. Dredge vaikutti hieman huonommalta, mutta ei sekään toivottomalta. Tasuroin U/W Bladea (Terho) vastaan ja voitin B/G Dephtsin (Pekka). U/W Blade matsissa opin, että Batterskull on pikkuisen hankala kortti. Pääosin tästä syystä päädyin nationals listan kolmeen maindeck Phyrexian Revokeriin. B/G Dephts matsi vaikutti varsin suotuisalta.

Sitten varsinainen nationals. En tehnyt mitään muistiinpanoja joten menen hataran muistini perusteella. Yksityiskohdissa voi siis olla karkeitakin virheitä. Pahoitteluni niistä jo etukäteen.

1. Matsi vs. Mukava venäläinen herrasmies (en muista nimeä) ja RUG Delver.
Peli 1. Huh, alkoi jännittää mukavasti. Vihu voittaa nopan. Volcanic island, go. Aloitan Wastelandilla, vihu pelaa Brainstormin ja löytää vain Wastelandin. Siitä peli kääntyi minulle helposti.
Peli 2. Otin Phyrexian Revokeria ulos ja Liliana´s Triumphia sisään. Vihu aloittaa paremmin. Seuraa discardia, countteria, äijiä ja poistoa. Muistelen että vihu hieman floodaa ja saan lopulta pelin hallintaan. Ajelen vihun pois jollain 2/2-3 karhullani. Kehun vihun lähes täydellisesti foilattua, kaunista dekkiä. En tiedä mitä hän on mieltä ”mismatch” basic swampeistani.
1-0.

Pelin jälkeen Kake tuli käytävällä vastaan: ”Varaudu henkisesti siihen että oot jossain vaiheessa kamerassa, oli vastassa kuka vaan.” Joku oli jo nähnyt dekkilistani. 

2. Matsi vs. Lassi ja Jeskai Mentor.
Tämä pelattiinkin sitten kamerassa. Lassi on tuttu tiimikaveri tampereelta. Äärimmäisen mukava mies ja hyvä dekki.
Peli 1. En muista yksityiskohtia. Peli kestää kauan ja lopulta grindaan voittoon. Castle Lochtwain saattoi pelata ratkaisevaa roolia.
Peli 2. Sidetin ainakin 3 x Dread of Night koska Monastery Mentor ja 2 x Sorcerous Spyglass koska Walkerit. Tässä menin muistaakseni jotenkin Thoughtseize, Gifted Aetherborn ja sitten 4 manassa tupla Hymn to Tourach. Fuck yeah! Lassi kohauttaa olkia ja kaivaa cantripeillä takaisin peliin. Muistan että kuudessa manassa pelaan Jaceen kahta Murderous Rideria seikkailu moodilla joista eka saa Force of Williä. Sitten teen virheen. En huomaa että Lassilla on ainoastaan Tundra pöydässä eikä plainssia. Wasteen Volcanicin. Lassi ystävällisesti pelin jälkeen ilmoittaa, että ”oisit voittanut heti”. Lopulta kuitenkin Castle Lochtwain nostaa enemmän kortteja kuin Lassin walkerit ja ajan Gatekeeperilla voittoon.     
2-0.

3. Matsi vs. Markku ja U/R Delver
Peli 1. Häviän nopan. Markku menee T1 Delver, T2 Delver. Vaikka Delverit ei flippaa heti, countterit pitää huolen että alku on silti liian nopea ja en pääse mukaan.
Peli 2. Otan Wastelandia ulos ja Inkkaria sisään. Markun lähtö on hitaampi. Pikku hiljaa discardin, poiston ja lifelink äijien kanssa jyrään voiton.
Peli 3. Markku menee taas T1 Delver, T2 Delver. Taaskaan Delverit eivät muistaakseni flippaa heti, mutta kiire tulee silti. Jossain vaiheessa Markku saa Young Pyromacerin peliin mikä on yksi hankalimpia uhkia. Onneksi löydän Plague Engineerin ja luultavasti discardin avulla pakotan sen peliin. Hyvästi  elementaalit. Käännän pelin jo melkein voitoksi käytyäni yhdessä elämäpisteessä. Ratkaisu tulee kun Markun Dreadhorde Arcanist itsemurha hyökkää kohti Tombstalkeria ja castaa Ponderin. Sieltä löytyy Lightning Bolt ja kuolen kolmesta elämäpisteestä.
2-1.

4. Matsi vs. Pauli ja Jeskai Mentor
Peli 1. Pauli menee T3 ja T4 Mentor. Häviän melko nopeasti.
Peli 2. Sidetin ainakin 3 x Dread of Night koska Monastery Mentor ja 2 x Sorcerous Spyglass koska Walkerit. En muista yksityiskohtia, mutta peli on pitkä ja kaivan lopulta voiton. Luultavasti Castle Lochtwain nosti kortteja.
Peli 3. Sama meininki jatkuu. Jossain vaiheessa Teferi bounssaa Dread of Nightia ynnä muuta sellaista järkevää. Aika loppuu kesken. Peli on vielä aivan auki. Pauli ilmoittaa että lähtee mieluummin pesemään autoaan. ”Pelaa sinä kun jaksat tätä”. Kiitos Paulille!
3-1.

5. Matsi vs. Mukava venäläinen herrasmies (en muista nimeä) ja Bomberman.
Peli 1. Saan estettyä nopean kombon. Vihu haistaa dekkini heikkouden ja hakee Karnilla Ensnaring Bridgen. Onneksi hänellä ei ole manaa pelata sitä saman tien ja saan Bridgen discardilla kädestä. Letaalit tiskissä ja vihulla nolla korttia kädessä. Topdeck – Auriok Salvagers ja näin pyörii kombo ja kombo pyörii näin.
Peli 2. Sisään varmaan melkein koko side. Saan vastustajan discardin, Phyrexian Revokereiden, Sorcerous Spyglassien ja Dread of Nightien avulla aivan jumiin. Pelaan Tombstalkerin. Vihu kaivaa vielä takaisin peliin. Löytyy Auriok Salvagers + Engineered Explosives + LED. Se ei kuitenkaan riitä Tombstalkeriin ja vihu on sopivasti 5 elämäpisteessä.
Peli 3. Vaihdan hieman side suunnitelmaa ja teen luultavasti virheitä. Mulligoin kun en löydä discardia. Vihu menee nopeasti Karniin ja sinetöi homman Mycosynth Latticella.
3-2.

6. Matsi vs. Tony ja U/R Delver
Peli 1. Tonyn aloitus kädet ovat hitaampia kuin Markun. Ilman T1 Delveriä punasininen on vaikeuksissa. Tony ei oikein tiedä mitä ihmettä pelaan mikä ei tietty ole yllättävää. Luultavasti jotain sellaista tapahtui kuin discard Pyromanceriin ja Gatekeeper True-Nameen eli voitan pelin. Muistaakseni tässä pelissä pelasin Revokerin ja sanoin siihen Scalding Tarn. Tony ystävällisesti muistuttaa että ”nonland”. No hupsista, sattuuhan sitä paremmissakin piireissä.
Peli 2. Wastelandia ulos ja Inkkaria sisään. Tony aloittaa Ponderilla ja huokaan helpotuksesta. Luultavasti jotain sellaista tapahtui kuin discard/fatal push  Pyromanceriin ja Gatekeeper True-Nameen eli voitan pelin. 
4-2.

7. Matsi vs. Pekka ja B/G Depths (Hidas versio ilman Hoogakia)
Peli 1. Tuttu mies vastassa tutulla dekillä. Voitan eka pelin, en muista yksityiskohtia.
Peli 2. Sisään Liliana´s Triumphia ja Sorcerous Spyglassia. Ulos Withered Wretchiä ja Murderous Rideria. Tulee paljon discardia ja melko nopea Marit Lage toksu johon häviän.
Peli 3. Pidän arveluttavan seiskan. Olen playllä. Yksi swamp, kaksi Inkkaria, kaksi Hymniä ja pari äijää. Ajattelen että jos vain nostan toisen mustan manan lähteen joita dekissä on 17 jäljellä, peli kääntyy minulle. Toinen swamp nousee muistaakseni vuorolla 5 tai 6. Discard ja Marit Lage sinetöi homman.   
4-3.

8. Matsi vs. Mukava herrasmies (en muista nimeä) ja Show & Tell/Eureka?
Peli 1. Voitan nopan ja pelaan Thoughtseizen. Näen landeja, cantrippeja ja Intuitionin jonka nappaan pois. Pelaan Phyrexian Revokerin ja nimeän siihen Sneak Attackin. Jossain vaiheessa vihu alkaa hakea fetseillä vihreitä manan lähteitä ja olen hieman pihalla siitä mitä tapahtuu. Ajelen nalleilla ja pelaan silloin tällöin discardia. Vihu ei vain löydä mitään.
Peli 2. Sidetin sisään ainakin Ashiokit ja lisää discardia. Ulos poistoa. Pelaan discardia ja T3 Ashiokin. Vihu yrittää etsiä voittokeinoa mutta ei onnistu ennen kuin ajelen nalleilla voittoon.     
5-3.

Pohdintaa – Legacyn pelaaminen vain on mukavaa ja kaikki vastustajat olivat loistavia tyyppejä! Legacy nationals on parasta mätäkkää mitä rahalla saa. Järjestelyt olivat erittäin toimivat, kiitos järjestäjille! Toivottavasti tätä saadaan taas ensi vuonna. Sijoitukseni oli 24. Pelaajia taisi olla 134.

Dekki toimii kuin alkoholistin maksa. The Gate on kummallinen creature/control sekoitus. En ehkä kuvailisi sitä sanoilla mono black aggro. Hitaat alut kuuluvat asiaan ja vihu kiristetään pikku hiljaa kuoliaaksi. Pelit kestävät yleensä kauan joten kannattaa pelata heti alusta hyvällä tempolla. Kannattaa myös kannustaa vihua ratkaisemaan ponderit ja brainstormit järkevässä ajassa. Vaikuttaa siltä että erilaiset Delver versiot sekä Jeskai Mentor ovat tälle läjälle suotuisia matseja. Tiesin ennen turnausta että yksi iso ongelma dekille on Ensnaring Bridge. Mietin splashiä vihreään (Abrupt Decay) tai punaiseen (Bedevill). Lopulta päädyin siihen että paskat. Jos joudun Moon Stompyä vastaan niin yritän voittaa side pelit tappamalla kaiken pöydältä ja millaamalla vihu Ashiokeilla. Onneksi väistin Moon Stompyn. Toinen ongelma Gatelle voi olla nopeat kombo dekit. Tämä tietty riippuu myös siitä tunteeko olevansa onnekas nopanheitossa.

Mikäli innostut kokeilemaan The Gatea, niin pistä ihmeessä kommenttia ja parannus ehdotuksia. Olen tyytyväinen listaan. Lonkalta lisäisin mainiin varmaan yhden Castle Lochtwainin ja ottaisin pois joko Withered Wretchin tai Liliana’s Triumphin. Sideboardia voisi sitten suunnitella huomattavasti enemmän.

I think this deck has potential…   
« Viimeksi muokattu: 09.10.19 - klo 01:03 kirjoittanut ville »