Poromagia

Kirjoittaja Aihe: "Ruotsi on uusi Ruotsinmestari" - Premodern Swedish Champs - 2. sija  (Luettu 591 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Delicious_Kake

Matkasimme yhteensä 13 suomalaisen pelaajan voimin Tukholmaan tavoittelemaan Premodernin ruotsinmestaruuspokaalia. Näistä urhoista ainakin 8 matkusti paikalle M/S Gabriellalla pelitestaten, tankaten ja rentoutuen. Matkapäiväkirja on kuitenkin toisen päivän (ja mahdollisesti paikan) tarina, joten tästä eteenpäin kerronta painottuu pelillisiin aspekteihin.

Pelasin turnauksessa Full English Breakfastia, sillä tästä pinosta minulla oli eniten kokemusta ao. formaatissa - lisäksi pelikokemusteni perusteella vatsanpohjassani tunnusti, että hauskojen pelien lisäksi pakalla olisi kohtalaiset saumat panna kampoihin (ja jopa voittaa) riittävän montaa tunnetua pakkaa vastaan. Bargain-dekit tulisivat olemaan vaikeita, mutta taas reilujen dekkien kirjo olisi mielestäni riittävän suotuisa.

Lupauksista huolimatta yksi ulkopelillinen seikka on maininnan arvoinen: turnauspaikalle pelaajille kerrottiin, että toisen kansalaisuuden (Suomi/Ruotsi) pelaajan voittamisesta pelaaja saisi merkinnän ns. maaotteluvihkoon. Kolmesta merkinnästä kyseinen pelaaja saisi lunastaa itselleen ilmaisen oluen kolmannen kierroksen jälkeisenä aikana.

(click to show/hide)


--

R1: Jonas, Terraclysm, 2-0

G1 Play, 7-7, win

Vuoroni 1 "Llanowar Wastes go" häviää "Wasteland suhun, Mox Diamond, Fyndhorn Elves" -linjalle kuin Kanada kiekkofinaalissa konsanaan. Niin ikään vuoron 3 Survival katoaa yöhön Seal of Cleansingin kanssa. Kaikeksi onneksi Jonas painii hienoisten manaongelmien kanssa, eikä blokkaa Psychatogiksi, sittemmin Phageksi naamioitunutta Shapeshifteriäni.

(SB: +2 Naturalize, +2 Duress; -1 Diabolic intent, -1 Phyrexian Dreadnought, -1 Cephalid Inkshrouder, -1 Psychatog)


G2 Draw, 6-6, win

Jonas aloittaa Undiscovered Paradisella ja Light of Dayllä. Huomautan, että ao. pahvi maksaa 4 ja tiedustelen, mahtoiko tarkoituksena olla pelata esim. Land Tax (gulp). Jonas kerää lapun ylös ja tokaisee aidosti yllättyneen kuuloisena luulleensa lapun manacostin aivan toisin - huutokauppakeisari Palsanmäki olisi ylpeä. Hetkeä myöhemmin Jonaksen pöytä on Wasteland, Mox Diamond ja Werebear, ja mielessäni kehittyy pirullinen juoni. Hyökkään Masticorea piilottelevalla Mesmeric Fiendillä tietäen, ettei Jonaksella ole enempää manaa kädessä. Kaveri tarttuu vaihtoon, ja postcombatissa rikon Moxin panoapinalla seksikädellisellä Uktabi Orangutanilla. Jokunen draw-go//draw-ajot-go -vuoro myöhemmin löydän Survivalin ja voitan.

- Basicit ennen nonbasicceja, ettei peli karahda aikaiseen wastelandiin
- Fyndhorn yleensä ennen Pulua, ettei peli karahda StoPin aiheuttamaan värikusuun
- max. 5 manaa pöydässä kerrallaan, ettei peli karahda Armageddoniin
- Kryptan lisäksi dekissä on paljon hyviä Naturalize-kohteita, joiden arvottaminen voi olla hankalaa


R2: Magnus, UB Psychatog, 2-0

G1 Play, 7-5, win

Magnus fetsaa kerran ja pelaa Shadowmage Infiltatorin. Minä resolvaan Survivalin ja Hypnoxia esittävän Shapeshifterin.

(SB: +2 Naturalize, +2 Duress; -1 Diabolic Intent, -1 Monk Realist, -1 Phyrexian Dreadnought, -1 Cephalid Inkshrouder)


G2 Draw, 7-7, win

Pidän löysän käden (=melko manaisia, ei noncreature-spellejä). Magnus antaa siimaa Duressaamalla ohi vuoroilla 1 ja 2. Pelaan joitakin irto-olentoja ja pari Survivalia, joista jälkimmäinen jää pöytään. Peli loppuu lyhyeen.

- Resolvattu Survival voittaa lähtökohtaisesti
- bin Squee -> Mesmeric Fiend, kunnes vastustajalta loppuvat pelivälineet


R3: Erik, BG Rock, 2-0 (Island of Wak-Wakin striimissä)

G1 Draw, 7-6, win

Tiedän Erikin käden lähes koko pelin ajan lukuisien kurkkausefektien takia, eivätkä lifetotaalit muutu kuin yhden kerran ennen viimeistä combattia. Resolvaan aikaisen Survivalin ja rakennan Akroma-Phage -liman.

(SB: +2 Naturalize, +2 Duress, -1 Uktabi Orangutan, -1 Phyrexian Dreadnough, -1 Cephalid Inkshrouder, -1 Diabolic Intent)


G2 Draw, 6-7, win

Erikin kädessä on huomattavasti ekaa peliä paremmat kortit ja curve. Resolvaan Survivalin, pidän Erikin hallussa olevan Vendettan visusti mielessäni ja vastaanotan Factory-beatseja parin vuoron ajan, kunnes Erik tapouttaa Ravenous Balothiin. Ennen Balothia gravelle heitetty Phage tekee uuden tulemisen, kun Akromaa esittävä Shapeshifter muuttuukin Psychatogiksi ja syö Phagen edessä olevat laput.

Tässä pisteessä järjestäjän tarjoama "maaotteluvihkoni" on täynnä kaadettuja ruotsalaisia, ja saan ilmaisen oluen. Talk about value!

- Reilu matsi, yleisesti ottaen positiivinen
- Vastaukset Survivaliin täytyy pitää mielessä
- Vihun kello on melko hidas, joten aikaa rakentamiseen on
- Interaktion määrä on melko vähäinen, joten kombolle pääsee tosin usein turvallisesti


R4: Jonas, Tinker Prison, 2-1

G1 Draw, 7-7, win

Päivän aikana huikeisiin sfääreihin räjähtänyt Cabal Therapy -vaisto heräilee vasta tässä vaiheessa. Päätän näin ollen pelata vuoron 1 pulun sen sijaan, että olisin sokkoterapioinut Tangle Wireä. Ikäväkseni Jonaksella oli kaksi Tangle Wireä, jotka kenottavat mm. City of Brassejani. Jonas ei kuitenkaan saa mitään omaa painetta (lue: Masticorea), joten aikamme suofutista pelattuamme minulla on 4 pulua, Survival ja riittävästi aktiivisia aivosoluja voittamiseen.

(SB: +2 Naturalize, +2 Duress, -1 Monk Realist, -1 Withered Wretch, -1 Iridescent Angel, -1 Wall of Blossoms)


G2 Draw, 7-7, loss

Koppaan vuoron 2 Masticoren, enkä osu apinaan tai Naturalizeen.


G3 Play, 7-7, win

Survivalini ottaa Annulista (!), mutta onnekseni vastapuolella ei muuten tapahdu juuri eikä mitään. Ainoa havaittu uhka, eli Karn, Silver Golem, hajoaa apinan NSFW-arvoon. Rauhalliset, mutta määrätietoiset Psychatog-apina -pieksut pysähtyvät resolvattuun Masticoreen. Epäonni loppuu kuitenkin lyhyeen, sillä Jonas päättää aktiivisena eläinmaailman inhoajana rikkoa pulun ja apinan, jättäen auki vain yhden manan. Faunafobiasta ja virheistä sakotetaan, joten syön pöntöstä orangin hädin tuskin maatuneet kasvot esiin ja annan Shapeshifterin hoitaa esittelyt.

- Masticore tai siihen johtava Tinker on paha
- Kaikki muu on ei-pahaa mutta kiusallista


Ilmoittaessani neljättä voittoa tuomari muistaa nimeni.


R5: Erik, UW Landstill (ID)

Olemme molemmat 4-0, ja otamme ID:n. Matchup on aikaisemman kokemukseni mukaan sangen voitettavissa, mutta myös erityisen hävittävissä.  Emme kuitenkaan puhu keskenämme matsista tai sen spekulatiivisesta lopputulemasta sen enempää, vaan keskustelemme niitä-näitä mukavia ja nautimme tauosta.

Taukoa kestää hieman yli tunnin, sillä turnauksessa käytössä ollut pairaussofta kyykkää. Sen jälkeen softa kyykkää uudelleen. Likipitäen koko tämän ajan suomalaiset kyykkäävät pihalla ja nauttivat virvoikkeista, kesästä ja hienoista tarinoista, joihin liittyy Sindbad, powerien ostaminen, vakuumipakatut makkarat ja/tai suunnitelmat, miten pokaalia käsiteltäisiin, jos voitto tulisi Suomeen.


R6: Slanfan, Dementia Drake (ID)

Kake ja Slanfan kättelevät ID:n. Kaken yrittäessä nousta pöydästä Slanfan huomauttaa, että he voisivat pelata ns. maaottelupelin jälleen yhdestä päänahasta, vaikka tasapeli onkin jo sovittu. Taustalla myhäilevä Martin Berlin ilmaisee äärimmäisen hyväksyntänsä, ja sapelien kalske alkaa.

G1 Draw, 6-6, win

Pidämme ilmeisen hitaat kädet, ja pelaamme asianhaarojen vaatimalla konservatiivisuudella. Lasken maihin n. vuoron 3 Withered Wretchin, jonka Slanfan pöllii Abductionilla. Rikon Ab-Tronicin Monk "Jaakko Salo" Realistilla ja durdlailen varmasti tarpeettoman määrän vuoroja ennen voittoa.

(SB: +2 Naturalize, +2 Tormod's Crypt, +3 Duress, -1 Diabolic intent, -1 Phyrexian Dreadnought, -1 Cephalid Inkshrouder, -1 Psychatog, -1 Wall of Blossoms, -1 Forest, -1 Hypnox)


G2 Draw, 7-7, win

Pelin yksityiskohdat ja tapahtumien järjestys ovat sulaneet lähinnä rathilaista muodonmuuttajaa muistuttavaksi massaksi. Tiedän varmaksi seuraavat tulemiset ja lähtemiset:

- Withered Wretch tuli aikaisin
- Squee lähti Coffin Purgella
- Phage lähti Coffin Purgella
- Akroma lähti Coffin Purgella
- Genesis lähti Coffin Purgella
- Oath lähti Naturalizella
- Gamekeeper lähti Wretchillä
- Slanfan lähti pelistä


Minä sain viidennen ruotsalaiskaatoni, kun taas Slanfanin vihko jäi tässä vaiheessa kahteen suomalaispäänahkaan.


Quarterfinals: Erik, BG Rock, 2-1


G1 Play, 6-6, win

Kärsin väärin annetusta terapiasta, jonka seurauksena pöytäni leviää Pernicious Deediin. Psyykkeessä ei ole tässä pisteessä juuri menetettävää, joten en voi hakea hoitovirheestä korvauksia. Stabiloin n. 6 kuudessa lifessä, ja saan koottua Akroma-Phage-Apache-taisteluhelikopteri -liman.

(SB: +2 Naturalize, +2 Duress, -1 Uktabi Orangutan, -1 Phyrexian Dreadnought, -1 Psychatog, -1 Diabolic Intent)


G2 Draw, 6-7, loss

Kanavoin porilaisia ja porilaislähtöisiä Tron-pelaajia. Pyristelen annetuilla eväillä (mm. jostakin syystä sisään jääneellä Cephalid Inkshrouderilla) niin pitkälle kuin mahdollista ja sitten kuolen.


G3 Play, 7-7, win

Pelaan magicin pelikirjan mukaisessa curvessa pulun, Survivalin ja Hypnoxia esittävän Shapeshifterin. Tuskailen ja pyörin vihun Pernicious Deedin kanssa, mutta paketoin pelin viimeistään vuorolla 5.


Saan täyteen toisen ns. maaotteluvihkoni ja lunastan toisen ilmaisen virvoikkeeni.


Semifinals: Tomi, Stasis, 2-0Saavumme Tomin kanssa kiusalliseen tilanteeseen, jossa top8:n ainoat suomalaiset ovat vastakkain. Olen etukäteen melko varma, että kävelen matsin lopputulemana pronssipeliin, mutta toisin kävi.

G1 Play, 7-6, win

Peli etenee rauhaksiaan rakentaessani jonkinlaista pöytää ja tyhjentäessäni kättäni Black Visen alta. Tomi saa Stasiksen ulos (Gushin jälkeen) n. vuorolla 5-6. Joitakin vuoroja myöhemmin nostan Monk Realistin ja Cabal Therapyn, ja terapianlahjani lähestyvät lakipistettään. Pelaan neljässä avoimessa manassa ollessani Therapyn ja pääsen nimeämään Counterspellin. Näkemäni käsi on Counterspell, 2x Island, 2x Stasis. Hetken harkinnan jälkeen pelaan munkin pöydässä olevaan Stasikseen ja vien loput kaksi terapian flashbackillä.

(SB: +2 Naturalize, +4 Duress, -1 ???, -1 Cephalid Inkshrouder, -1 Hypnox, -1 Diabolic Intent, -1 Genesis, -1 Phyrexian Dreadnought)


G2 Draw, 7-7, win

Kärvistelen aikaisen Black Visen kanssa, mutta onnekseni osun maihin ja 1-droppeihin. Pieksen Tomia hetken manatontuilla, jotka ovat kadottaneet manansa Cursed Totemiin. Ensimmäisen Stasiksensa Tomi saa pelastettua Naturalizen alta pelaamalla Chain of Vaporin. Toisen (ehkäpä jopa saman???) Stasiksensa Tomi pelastaa Munkilta Counterspellin avulla. Tämän jälkeen pelaan Cabal Therapyn, jonka Tomi Thwarttaa - mainittakoon, että Thwart olisi ollut sokkonimeämisenä. Flashbackin Tomi sallii, ja nimeän onnistuneesti sokkona Foilin, ainoan Tomin kädessä olleen hard-counterin. Syön tarpeettoman raadon pöntöstä munkin päältä Psychatogilla ja pelaan Shapeshifterin, joka rikkoo Stasiksen. Joitakin vuoroja myöhemmin pelaan jälleen uuden Cabal Therapyn, ja osun kolmatta kertaa matsissa sokkona, tällä kertaa Arcane Denialiin. Kuulen Tomin selkärangan napsahduksen ja tartun kilpakumppanini ojennettuun käteen.

- Hankala matsi; vastustaja hyötyy odottamisesta enemmän, mutta pystyy vastaamaan helposti komboyrityksiin tai rankaisemaan aikaisella Stasiksella


Finals: Mikael, UR Devourer, 0-2

G1 Play, 5-6, loss

Pidän kohtalaisen vitosen, jossa ei ole Survivalia. Resolvaan Cabal Therapyn, jonka ensimmäinen puolikas menee harmillisesti ohi, ja toinen puolikas ottaa Flingin kädestä. Minun puolellani ei tapahdu oikeastaan mitään, ja Mikael saa aikaiseksi Altar of Dementian ja Phyrexian Devourerin.

(SB: +2 Naturalize, +4 Duress, -1 Phyrexian Dreadnought, -1 Monk Realist, -1 Withered Wretch, -1 Iridescent Angel, -1 Cephalid Inkshrouder, -1 Genesis)


G2 Play, 7-7, loss

Kädessäni on kaikki tarvitsemani mana, pulu, Duress ja Naturalize. Pidän käden, vaikka myös mulligan olisi täysin perusteltavissa. Baittaan kädessä olleen Pyroclasmin puluun ja nostan loppupelin lähinnä maita. Mikael pelaa varovasti, ja tiputtaa Devourerin vasta siinä pisteessä, kun hän voi pelata Flingin samalla vuorolla.

- Breakfastin pitänee olla beatdown-roolissa: hitaat vehkeet voi ottaa pois
- Tielle ei pääsääntöisesti tule blokkereita eikä omaan silmääni osunut spottipoistoa, joten mahdollisesti molemmat ns. suojacreaturet voinee leikata

--


Turnaukseni päättyy näin harmillisesti tappioon finaalissa. Päällimmäinen mielentilani on kuitenkin valtaisa tyytyväisyys odottamattoman hyvään lopputulokseen sekä turnauspaikan tunnelmaan, jossa pelaajat osaavat iloita myös vastustajiensa menestyksestä.

Annan vielä haastattelun striimissä, siivoamme paikan yksissä tuumin ja jäämme pienellä suomi-ruotsi -porukalla jakamaan tarinoita kuin veljeskansat konsanaan.Kiitämme:

- Martin Berliniä käytännön järjestelyjä ja suomalaisille tehtyä slottien varaamista
- Vastustajia halki päivän - pelaamisesta sai todella nauttia
- Striimaustiimiä ja erityisesti Gordonia, joka vakuutti Martinin panostamaan paikalla olleiden virvokkeiden määrään ja tarjosi huikeat jatkot
- 9. sijalle varattua Cursed Scrollia (kultaisen ananaksen vastine, jonka sai tällä kertaa Max Sjöblom)
- Suomalaisten runsasta osallistujamäärää


Moitimme:


- Kyykännyttä pairaussoftaa
- Kyvyttömyyttäni voittaa finaalia
- Hotellimme naurettavan hitaita hissejä, joissa ei ollut selkeää suuntaindikaattoria


Koemme ristiriitaisia tunteita:

- Seven-elevenistä ~klo 4.00 hankitusta pakastepizzasta, joka oli samanaikaisesti täydellinen vastaus öiseen ravinnontarpeeseen ja äärimmäinen makutyhjiö

« Viimeksi muokattu: 10.06.19 - klo 19:06 kirjoittanut Delicious_Kake »