Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Vintagea Oulussa 26.11  (Luettu 17496 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa deFreak

Vs: VOITIN TAAS!
« Vastaus #30 : 26.11.06 - klo 21:18 »
Kiitos Ämmälän Mikolle, kun viitsi antaa tilaisuuden dominoida Oulun metaa (taas) ja antaa mahikset nostaa ratinkia. Se nyt on vähintään epäreilua, kun lappeenrantalaiset sun muut kirii ratingeissa pelaamalla legacya.

Legacy kerran kahdessa - kolmessa kuukaudessa ei pitäisi paljoa vaikuttaa, varsinkin kun joka turnauksessa tulokset menevät ristiin. Silti: Etelä-Karjala FTW!

PS. Lappeenrannassa pelataan myös vintagea muutaman kerran vuodessa.  ::)

Poissa mikko_r

Vs: Vintagea Oulussa 26.11
« Vastaus #31 : 26.11.06 - klo 22:30 »
Heippa kaikki,

Sunnuntaina 26. marraskuuta pelattiin Oulussa sanktioitu Vintage turnaus. Käsittääkseni Ilpo meinasi postata pakat ja tulokset, mutta mie ajattelin kirjoitella niiden lisäksi omiani. Kerta se ensimmäinenkin.

Viikko sitteen järjestetyssä Isomana liigan vintage turnauksessa pelasin UB läjää. Siinä oli kaikkea, mutta lähinnä vain kortin nostoa ja pari countteria. Juuri sellainen läjä joka paperilla näyttää hyvältä, mutta ei oikeasti voi oikein mitenkään voittaa. Tähän turnaukseen palasin Bombermaniin, joka, vaikka ei kovin mediaseksikäs olekaan, on oikeasti kelpo pakka. Sillä pystyy pelaamaan joko agressiivisesti tai kontrolloivammin, tilanteen vaatimalla tavalla. Jos joku ei vielä tiennyt niin pakkahan toimii siten että Black Lotuksella ja Auriok Salvegerislla tehdään loputtomasti manaa, jolla nostetaan Aether Spellbombia rekursoimalla pakka käteen. Sitten joko pelataan Cunning Wishillä noudettu Brain Freeze tai hitaamman kaavan mukaan nostetaan vastustajat äijät käteen, tuhotaan Engineered Explosivella pöytä ja pelataan omat miehet. Isot pojat pelaisivat tässä vaiheessa vielä Time Walkin, mutta kun mulla ei sitä ole niin jätän vain käden countereita täyteen.

Pelasin seuraavanlaisella listalla:

6x Island
4x Flooded Strand
4x Tundra
2x Polluted Delta
1x Plains
1x Tolarian Academy
1x Mox Emerald
1x Black Lotus
1x Mox Sapphire
1x Mana Crypt
1x Sol Ring

4x Auriok Salvagers
4x Trinket Mage

4x Force of Will
4x Mana Drain

4x Thirst for Knowledge
4x Brainstorm

3x Aether Spellbomb
1x Tormod's Crypt
1x Engineered Explosives
1x Pithing Needle

2x Merchant Scroll
1x Cunning Wish
1x Echoing Truth
1x Rebuild
1x Ancestral Recall
1x Gifts Ungiven

Sivupöytä oli kehno. Melkein hävettää se kirjoittaa:

3x Swords to Plowshares
3x Serenity
2x Disenchant
2x Old Man of the Sea
1x Tinker
1x Darksteel Colossus
1x Hurkyl's Recall
1x Misdirection
1x Brain Freeze

Vielä ennen turnauksen alkua sivulla oli vielä Meddling Maget, mutta onneksi otin pois. En mie edes tietäis mitä niille sanoa, paitsi Oathia vastaan. Yksi sivupöydän ilmeinen vika on Misdirection ja Hurkyl's Recall. Nuothan on tuolla lähinnä wish targetteina, mutta ei sitä wishiä koskaan nuihin halua käyttää. Mielummin sillä hakee sen Brain Freezen sitten kun sen aika tulee. Tinker Colossus on myös huono tässä pakassa. Vaikka artifakteja Tinkerille riittäisikin, ei Tinkerille löydy tutoria. Se on liian satunnainen, eikä sitä Colossusta ikinä halua nostaa. Seuraavaksi ajattelinkin kokeilla pelata kahta wishiä, jolloin toisen voi oikeasti pelata. Sivulta ainakin nuot Tinker ja Colossus tekevät sen myötä tilaa.

Itse pakassa on Gits ja Fact or Fiction vaihdelleet paikkaa. Kumpikin on hyviä, mutta Gits mulla on foilina joten oikeasti valinta on helppo.

Mitään muistiinpanoja en tietenkään tehnyt, ulkomuistista väärin.

Ensimmäinen kierros
Henri Kinnunen - Witness Oath

Kinnunen yllätti ja jätti Mäskit kotiin. Jompikumpi voitti nopanheiton, mutta Kinnunen aloitti toiminnan Necrolla jonka Forcetin. Seuraavalla kierroksella herra pelasi Oathin ilman Orchardia joten kiirettä ei ollut. Nostelin kortteja kunnesa oli manaa pelata Trinket Mage -> Lotus -> Salvagers ja aktivoida Salvagers Lotukseen. Kinnunen taisi skuupata Spellbombiin.

Toisessa pelissä Kinnunen pelaa maan ja antaa vuoron. Käteni on jo valmiiksi reilu Lotus + Salvagers, mutta kun nostan vielä pakan päältä Cryptin niin peli loppuu siihen. Kinnusella oli Force, muttei toista sinistä korttia. Kovasti väitti että olisi voittanut seuraavalla vuorolla, uskokoon ken haluaa.

Toinen kierros
Juha-Matti Lammi - BR aggro

Ekan pelin alussa Lammi pelaa Duressin ja Hymnin parikin kertaa. Käyn yhdessä kortissa, mutta koska moksiapinaa kummempaa kelloa pöydällä ole nostelen kortit takaisin oikeille lukemille ja voitan piakkoin sen jälkeen. Toiseen pelin lähden runsaasti manaa sisältävällä kädellä joka kostautuu kuin moksiapina syö vehkeet ja kahdeksen kierrosta putkeen Lammin Confidant näyttää Duressin enkä saa mitään pelattua.

Viimeiseen peliin lähden kelpo kädellä. Peli ratkeaa siinä vaiheessa kuin otan Old Man of the Seallä Lammen Confidantin ja vetelen kortteja. Siinä vaiheessa kun saan Lotuksen ja Salvagersin peliin tarkistaa Lammi hautuumaani ja sieltähän se Spellbomb löytyy. Hautuumalla oli myös Duressoitu Cunning Wish, eli heti en olisi pystynyt peliä voittamaan, mutta käytänössä kuitenkin.

Old Man of the Sean tilalla voisi pelata Vedelken Shacklesia tai Threads of Disloyaltyä. Kaikilla on puolensa, Old Man on vanha, muut saisi foilina. Kuteinkin vanha > holo.

Kolmas kierros
Joonas Rautiola - Stax

Eka pelissä Joonas pistää lukot tiskiin ja mie vikisen. Toisessa pelissä Joonas saa peliin Welderin muttei sitten muuta tehekään. Pelailen maita, haen Scrollilla Giftsin joka löytää paljon manaa. Rebuildilla vedän vehkeet käteen ja voitan. Kolmanteen peliin mentäessä aikaa ei ole kuin 15 sekunttia, Joonas pelaa jarrun, en voi voittaa.

Neljäs kierros
Toni Hyvönen - FCG

Ensimmäisen pelin voitan nopeasti kun on paljon manaa. Toni aivan oikein pistää minut pelaamaan Wishin asti, jotta näkee voittokeinon. Voisihan se olla vaikka jokin muu.

Toisen pelin alussa Drainaan Ringleaderin, mutta kädessä ei ole kuin Trinket Mageja, jotka eivät muuta tehe kuin ostavat kierroksen kun Toni pyörähtää. Goblinit lyövät sata päähän ja häviän. Sitten, velliperseitä kun ollaan, tasuroidaan top neloseen.

Viiden kierros
Antti Mäkinen - Musta jokin, Confidantteja ja Negatoreita

Ensimmäisen pelin taisin voittaa nopeasti.

Toisen pelin Antti aloittaa Duressilla. Kädestä viedään Sapphire, joka olisi antanut mulle ensimmäisellä kierroksella Drain valmiuden. Pelaan maan ja annan vuoron. Antti jatkaa Cabal Therapyllä, jonka annan resolvata. Ajattelen Antin valitsevan Forcen, mutta mies sanookin Salvagersin. Hauskinta tietysti on ettei mulla Salvagersia ole kädessä. Eikä koskaan ollutkaan. Huono selitys on että oli Engineered Explosivesin katsonut Salvagersiksi. Kyllä meillä oli hauskaa. Tällä kertaa Antti kirjoittaa käteni ylös.

Sen jälkeen peliin tulle Withered Wretch. Nimeän sen Pithin Needleen. Sitten tulee Tormod's Crypt jonka pakotan käyttämään räjäyttämällä Explosiveksen. Tässä vaiheessa ei hautuumalla ole mitään kriitttistä. Sama Explosives vie myös Antin moxin, miehellä kun taisi maa jäädä pelaamatta. Siinä vaiheessa kun Antti pelaa toisen Tormod's Cryptin on Trinket Mage naputellut elämää pois. Päätän keskittyä pieksytys linjoille ja se linja pitää. Miehet ajaa tyhjässä pöydässä kun counteroin Antin Negatorit.

Kuudes kierros
Taas Ilpo

Finaali. Palkinnot päätetään jakaa ja Ilpo saa aloittaa. Vaikka Forcetan ensimmäisen kierroksen Trinispheren ei Ilpolta lukot lopu kesken. Pelasinkohan mitään koko pelissä.

Toinen peli on ensimmäisen uusinta. Paitsi että tällä kertaa Serenity avaa ikkunan, jota en pysty mitenkään hyödyntämään. Kohta on taas lukot tiskissä ja Sundering Titan syö maat.

Staxi on oikeasti hankala matchuppi, jotain pitäis tehdä. Huomasinpa myös että sen jälkeen kuin Joonas pelasi Chalice of the Voidin kahdella, ei muita vastauksia mulle jäänyt kuin yksi Rebuild. Pitänee pelata myös Chain of Vaporia tai jotain muuta. Ilpokin näytti pelilikkeitä ja pelasi Sphere of Resistancen omaan Chaliceensa.

Oli kuiteskin kivaa. Sain käyhän laatikon ja hieman rahaa uusiin holoihin. Kunhan saisin nyt etsimäni Metalworkerit niin voisi niitäkin pelata.

<edit>
Kirjoittelin tätä tekstieditorilla sillä välin kun Ilpo oli jo kerinnyt tänne postaamaan. En kuitenkaan enää jaksanut alkaa tekstiä muuttamaan.
</edit>

« Viimeksi muokattu: 26.11.06 - klo 22:38 kirjoittanut mudhole »

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Oulussa 26.11
« Vastaus #32 : 27.11.06 - klo 00:57 »
Perjantain testisession perusteella sanoisin, että 5c stäksi on oikeasti tosi hankala pelata hyvin. Siinä on vaihtoehtoja runsaasti enemmän. Pelit oli tosi kankeita, sillä pelasin viimeksi jarruläjää sm-kisoissa. Sen jälkeen olen pelannut comboa ja Time Vaultteja. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaa, testaus on melko tärkiää. Perjantaina kämmäilin aika paljon kaikkien mahdollisten kikkojen kanssa, tänään tein "vain" yhden kämmin. Tai no olisi pitänyt mulligoida rohkeammin parissa pelissä, mutta siinä on riskinsä ja on liian helppo jättää peli topdekkailun varaan. Combolla topdekkaa paremmin.

Tinkercolossus kyllä varmasti menisi tuohon sun mainiin melko helposti. Mystical Tutor on sitten yksi tutori väreille. Colossuksenkin saa kädestä dekkiin Thirsteillä, joita sulla on dekki täynnä. Noissa peleissä Trinket Mage tuntui vaaralliselta kortilta, kun siitä saa kaksi permanenttia yhden hinnalla. Mutta silloinhan sun pitäisi olla jo voitolla, jos sää sellaisia pääset stäksiä vastaan pelaamaan.

Pelataanpa joulukuussa vielä turnaus tai pari niin pääsee Nathanikin viuhuttamaan mehujaan. Ehdotan proksyturnausta. Mielipiteitä?
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa mikko_r

Vs: Vintagea Oulussa 26.11
« Vastaus #33 : 27.11.06 - klo 13:47 »
Niin no, Nate tulee neljäs päivä. Seuraavana lauantiana on Tosimies, jonka jälkeen voi T1 olla aika nihkeää. Jäljelle ei jää kuin 16-17. päivän viikonloppu. Nuin lähellä joulua ei tällä aikataululla välttämättä väkeä saa turnaukseen asti.

Mutta jos nyt päättäisi päivän tammikuun alkuun niin siiheen kerkiäisi taas kunnolla valmistautua. Kymmenen proxyä, ei aikarajaa eikä tasureita. Hyvää musiikkia ja villiä menoa.

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Oulussa 26.11
« Vastaus #34 : 27.11.06 - klo 14:14 »
Valmistautuminen olisi kyllä poikaa, saisin ehkä kehitettyä TV-combosta turnauskelpoisen pakan. Yksi mahdollisuus on aina pelata perjantaina joko päällekäin FNM:n kanssa (kyllä sinne mahtuu) tai sen jälkeen. Myös torstain Caio-illat on aina mahdollisia.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa The Abyss

Vs: VOITIN TAAS!
« Vastaus #35 : 27.11.06 - klo 16:08 »
Perjantaina testailin 5C Stäksiä Juhan Flying Men -kalapieksua vastaan enkä meinannut pärjätä (Null Rod voitti X peliä), joten se vaihtoehto lensi kaarena suohon.

Kyllähän se taisi olla Flying Men, joka niitä pelejä voitti. :)
Ykkösvuoron Flying Men = scoop, paitsi siinä yhdessä pelissä, kun älysit heittää Darkblastin (jotka näköjään sittemmin lähtivät pakastasi ja vaihtuivat Sphereiksi).

Parempi kuitenkin hävitä testeissä ja voittaa itse turnaus. Sääli, etten itse päässyt turnaukseen, sillä olisi ollut mukava heitellä keihäitä päin Weldereitä, Confidanteja, Shamaneita sun muita. Mystic Remorallakin (sideplan) olisi ollut kiva leikkiä vaikka Bombermania vastaan.

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Oulussa 26.11
« Vastaus #36 : 27.11.06 - klo 16:25 »
Meh. Flying Men kävi pelissä kaksi kertaa perjantaina, toisella kerralla se ajoi 12 koteloon, toisella kerralla maistoi Darkblastia. Muissa peleissä se oli yleensä kortti, jolla ruokittiin Force of Williä. Perjantain testit oli arvokkaita: stäksin pelaaminen palasi taas mieleen, sain tarpeellisia vinkkejä, mitä kortteja pitää dekissä pelata ja päädyin kaksiväriseen buildiin. Tuntuu siltä, että 5c stäksissä keskitytään liikaa kikkailemaan kaikilla tutoreilla ja muilla nysväyskorteilla ja jarrua ei oo tarpeeksi. UR stäksissä jarrua on sopivan runsaasti, kortinvetoa tarpeeksi ja kikkailua riittävästi.

Muistan, kun pelasit Mystic Remoraa mun tepsiä vastaan. Pelasit sen varmaan kymmenen kertaa peliin, yhden pelin voitit. Voitin Remoran läpi, vaikka nostit yli kymmenen korttia monesti. Nuo tulokset paljastivat kyllä, kuinka huono kortti se on vieläkin huonommassa pakassa.
Keihäille olisi kyllä riittänyt kohteita eilen: olisiko ollut kaksi pakkaa, jotka eivät paljon keihäistä piitanneet (bomberman ja witness-oath).


ps. ykkösvuoron Flying Men = vitsi
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Nastaboi

Vs: Vintagea Oulussa 26.11
« Vastaus #37 : 27.11.06 - klo 18:02 »
Silloisesta pakastahan lähtivät juuri nuo Remorat ja Dazet (ei tarvitse olla kovinkaan kokenut pelaaja, kun osaa pelata Dazeista ohi)
Silloinhan Daze on juuri parhaimmillaan, kun niitä ei ole enää pakassa, mutta vastustaja pelaa edelleen niiden ympäri.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa RDark

Vs: Vintagea Oulussa 26.11
« Vastaus #38 : 28.11.06 - klo 08:32 »
Huomenta

Sunnuntaina tapahtui kummallisia asioita T1 turnauksessa. Vastoin harhaluuloa minä en pelannut suikkaa vaan ihmeellistä mutantti-hybridiä jossa on mukana suikka vehkeitä + tendrils plan. Kerrankin kun olisin saanut dekkiin kaikki moxit, lotuksen ja anssin niin päätän pelata monomustaa (splashilla).

En ollut testannut pakalla koskaan ja paperilla se näytti siltä että se ei jaksaisi kovin pitkälle.  Silti swississä 3-1 ja top 4:n jossa hävisin surkeilla nostoilla ja vielä surkeammilla peliliikkeillä Roimaalle.

Tässä vielä dekkilista:


    3  Bloodstained Mire
    3  Polluted Delta
    2  Underground Sea
    4  Swamp
    3  Wasteland
    1  Strip Mine

    4  Dark Confidant
    2  Withered Wretch
    4  Phyrexian Negator

    1  Necropotence
    1  Yawgmoth's Will
    1  Ancestral Recall
    1  Echoing Truth
    2  Tendrils of Agony
    3  Night's Whisper
    2  Diabolic Intent
    1  Vampiric Tutor
    1  Demonic Consultation
    1  Demonic Tutor
    4  Duress
    4  Cabal Therapy

    4  Dark Ritual
    3  Cabal Ritual
    1  Black Lotus
    1  Mana Crypt
    1  Lotus Petal
    1  Mox Sapphire
    1  Mox Jet


Sidellä oli jotain perusjätettä.

Diabolic Intentit olivat kenties huonompia kuin miltä ne vaikuttavat, tosin voitin sellaisella pari peliä ;)
Suurimman osan peleistä voitin disruptio + negator kombolla, tendrils taisi voittaa n. 3 peliä. Ehkä tästä dekistä saisi väännettyä jonkunlaisen version Oulu-metaan, mutta todennäköisesti unohdan koko läjän.

Poissa ilpo

Vs: Vintagea Oulussa 26.11
« Vastaus #39 : 28.11.06 - klo 14:55 »
Mitäs vastaan pelasit, kun menit 3-1? Ainakin me pelattiin eka kiekalla ja matsi oli ihan pässäriä. Miksi et pelannu Bargainia tuossa dekissä? Rituaaleja ja tutoreita kuitenki riittää niin Bargainin pelaaminenkaan ei varmaan kauhea onkelma ole. Se ainakin toimisi Tendrils-plänin kanssa.

Unohda koko läjä.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa Polari

Vs: Vintagea Oulussa 26.11
« Vastaus #40 : 28.11.06 - klo 15:15 »
Vastaava pakka oli pari kuukautta sitten SCG:n P9-turnauksen top-neljässä, dekkilista täällä. Yleensä ensimmäisillä vuoroilla pakka pelaa vähän kiihdytystä, jonkun disruption (Duress, Therapy, Null Rod), ja jättää tiskiin joko Confidantin nostelemaan kortteja tai Negatorin vetämään turpaan. Tendrils-plan voi joko hyvällä nostolla tappaa yksin, useimmiten alun pelauksien jälkeen setupataan pari vuoroa nostellen kortteja tai pelaten tutoreita ja sitten lopetetaan peli jollain kymmenen pisteen Tendrilsillä. Tai näin ainakin tein tuollaisella pakalla pelatessani. Cabal Therapyn flashback on tässä varsin mukava tuottaen ilmaisen stormin ja vieden vastustajalta countterit pois kädestä.

Oma läjäni splashasi sinisen sijaan valkoista Jötun Gruntteihin, koska ilman Anssia sininen ei enää niin houkuta. Lisäsin halpoja pihvejä koska Grim Tutorien ja Anssin puutteen takia pakka ei pyörähdä yhtä hyvin ja kahden manan 4/4:t tuntuivat luontevalta korvikkeelta. Tuokin versio toimi ihan kohtuullisesti joten en epäilisi "täyden" version toimivuutta.
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)