Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Box mapping, tarinaa ja varoituksia  (Luettu 7695 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Tomppa

Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« : 07.02.13 - klo 13:58 »
Ohessa hiukan tarinaa box mappingistä ja miten se vaikuttaa pelaajiin

Tämä ei ole oppikirja miten bokseja kartoitetaan. Olen kuitenkin kartoittanut kaksi Gatecrashin boksia ja prosessi on hämästyttävän helppo ja tarkka. Avasin 27 pussia yhteensä ja vein bokseista kalliimmat mythicit ja raret ilman virheitä. Aion draftaillä loput pussit jossakin vaiheessa omakustannushinnalla, n. 5 €/draftääjä.

Historiaa

Joitakin vuosia sitten alkoi kiertää huhu, että avaamalla pari boosteria boksista asiaa tuntevat henkilöt pystyivät ennustamaan mitä rareja (ja myöhemmin mythiccejä) lopuista boostereista löytyi. Tilanne ei paljon muuttunut, aikaisemmin pienissä seteissä jotkut harrastivat ns 'paring' -periaatetta. Varsinkin P3K ja Starter -99 seteissä boksista avattiin boostereita kunnes osuttiin raharareihin ja loput laitettiin irtopusseina myyntiin. Onslaughtin startterit olivat kuulemma myös helposti kartoitettavissa, koska niiden raret seurasivat suoraan rare sheetin järjestystä ja sheetin kuva oli julkaistu WotC:n sivuilla jonkin turnauksen palkintona.

Pian nettiin ilmestyi Ross Stewardin e-kirja boksien kartoituksesta ja parin viikon päästä irtonaisten boosterien myyjien määrä kasvoi räjähdysmäisesti ja samalla hinta laski hiukan. Boosterien kartoittaminen ei noussut mitenkään suureksi uutiseksi, mutta Wizards tajusi sekoittaa pakkaa siirtymällä entistä useampaan raresheettiin. Nykyisin raret ja mythicit löytyvät neljältä eri print sheetiltä (A, B, C ja D), joiden järjestys seuraa tiettyä kaavaa. Lisäksi bokseja pakatessa pakkauskoneeseen on ohjelmoitu ns row-displacementtejä, eli kone poistaa kolme rinnakkaista boosteria ja siirtää ne johonkin toiseen paikkaan. Nykyisin siirrettyjä rivejä on 1-3/boksi.  A trackillä on kaksi jokaista mythicciä ja muutamaa rarea, muilla trackeillä on sitten pelkkiä rareja.

Noin vuosi sitten kartoittamisprosessiin liittyi uusia ihmisiä ja paljastui, että parhaat rahat liikkuvat casejen kartoittamisessa. Jos ostatte avaamattoman 6 boksin laatikon, avaamalla 4-6 boosteria pystytään kartoittamaan mitä muissakin bokseissa on. Nyt hyvät boksit voi avata singleiksi ja loput myydä avaamattomina. Onneksi WotC on hiukan hankaloittanut tilannetta välillä poistamalla muutaman boosterin pakkauslinjalta, jolloin se voi sekoittaa keissien kartoituksen. Lisäksi Gatecrashin myötä eri print sheettien järjestyksen segmenttejä on tullut yhden sijasta neljä, jotka teoreettisesti voivat vaihtua vaikka kesken boksin.

Kuitenkin eräs nokkela karttojen tekijä huomasi, että  boosterien kuvat noudattavat tiettyä järjestystä kolumneittain ylhäältä alas. Koska koko rinnakkainen rivi on siirretty, boosterien alkuperäinen järjestys on hyvin helppoa korjata, jonka jälkeen boksin kartoittaminen on pelkkää listojen lukemista.

Kartoitus-applikaatio Androidille

Gatecrashin mukana tuli myös Android-puhelimille applikaatio, joka tekee suurimman osan työstä avaajan puolesta. Käytännössä siis ihan kuka tahansa, joka haluaa, voi nyt avata boksin ja viedä sieltä kaikki mythicit ja chase-raret jättäen roskaa ja ne foilit, jotka ovat roinan kanssa samoissa pusseissa. Teoriassa myös foilien kartoittaminen on  mahdollista mutta se vaatii huomattavan määrän dataa avatuista bokseista. Myös uncommonit seuraavat jotakin järjestelmää, mutta kukaan ei ole ainakaan julkaissut karttaa unceista.

Mitä tämä tarkoittaa pelaajille

Tällä hetkellä boksien kartoittaminen on todellisuutta joten kannattaa olla varovainen jos haluaa ostaa irtopusseja nykyisen standardin osalta. Todennäköisesti WotC jossakin vaiheessa  tulee muuttamaan prosessiaan, mutta niin kauan kuin järjestelmässä ei ole mukana satunnaisuutta, boksit ovat kartoitettavissa. Gatecrashin kartta julkaistiin vain neljä päivää setin julkaisun jälkeen ja WotC oli tehnyt melkoisesti muutoksia pakkaussysteemiin. Helpoin vaihtoehto olisi laittaa raret useammalle sheetille, kun ne nyt ovat yleensä vain yhdellä. Hankaluutena on, että silloin päädytään tilanteeseen, jossa boksissa voikin olla neljä samaa rarea tai nolla mythicciä. Sama ongelma on useimmissa boosterien sekoitustekniikoissa.

En käy prosessia ja trackkejä tässä läpi, mutta ne löytyvät mm MtGSalvationin foorumeista ja googlella, jos joku haluaa ne katsoa. Samoissa foorumeissa on käyty myös keskustelua kartoittamisen moraalisista oikeutuksista. Kuitenkin MtG:n pelaajissa on niin paljon arvoituksista ja ongelman ratkaisusta kiinnostuneita, että ymmärrän itse hyvin MtG: the Puzzling -aspektin. Tuotantoprosessin ratkaiseminen crowd sourcaamalla on innostavaa ja palkitsevaa tietylle ihmisluonteelle. Tähän on tehty ihan vietävästi työtä.

Vielä tiivistelmänä mitä tästä kannattaa oppia.
- Boksien kartoittaminen on helppoa ja ihmiset tekevät sitä.
- Boksista tarvii avata yleensä neljä-kuusi pussia, ja loput raret saa kiinni kartalta Kokeneemmat kartoittajat selviävät hiukan vähemmällä (3-5).
- Olkaa varovaisia, jos ostatte irtopusseja muilta kuin luotettavilta myyjiltä.
- Jos pelaatte draftejä, joihin porukka tuo omat pussinsa, kerätkää kaikki yhteen ja sekoittakaa ne ennen draftiä. On helppoa napata itselleen kolme pussia, joissa on halpoja pommirareja kartoitetusta boksista.
- Jos haluatte pelata kaveriporukalla halpoja draftejä, ostakaa boksi tai pari, kartoittakaa se, avatkaa maksimissaan 12 pussia, mukaanlukien raha-vehkeet ja myykää ne. 24 pussin loppuhinta jää jonnekkin 40-60 euroin välille täysihintaiselle boksille. 5 € draftit, kuulostanee hyvältä. Miinuksena ette pääse testaamaan raha-mythicceillä tai käyttis-rareilla, mutta myöskään dräfteissä ei ole shokki-dualeita, joten pääsette testaamaan useampia rareja.
- Tutustumalla karttoihin hyvin, jos pusseja ei ole sekoitettu boksista ottamisen jälkeen, pystyy päättelemään mitä muita rareja dräftuissä on ollut, jos näkee tarpeeksi monta avatuista rareista. Tämä antanee vähemmän etua kuin common runien osaaminen, jolloin pystyy sanomaan mitä edelliset pelaajat ovat pickanneet. Common-runien selvittäminen on ollut osa korkean tason draftaystä jo vuosikymmenen.

Kartoittaminen ja irto-boosterien myyminen kartoittamattomina ei ole moraalisesti hyväksyttävää, mutta siitä ei helpolla jää kiinni. Useat myyjät sekoittavat kartoittamattomaan boksiin 8-16 kartoitettua pussia, jolloin ostetuista pusseista voi avata hyvin, mutta vain harvemmin, kuin normaalisti.

Toinen ongelma on kartoitettujen pussien käyttö sealedeissä ja dräfteissä. Kartoittaja voi valita itselleen juuri ne raret, jotka haluaa. Tämä on suoraan huijaamista, vaikkei sitä pystykään helpolla todentamaan ja sitä kannattaakin pyrkiä estämään. Sekoittakaa siis pelaajien tuomat pussit yhteen ja jakakaa ne sitten vasta pelaajille.
Myynnit MCM:ssä nickillä DefaultUser

--
Tomppa

Poissa monkoosi

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #1 : 07.02.13 - klo 14:35 »
 Eipä ole mitenkään uusi juttu toi rarejenkaan osalta. En muista oliko dataa tarjolla vielä tempestin aikaan, mutta esim psychatogin aikoihin(odyssey?) tuo oli jo ihan yleisessä tiedossa listoineen. Siksipä avatessani boksin myyntiin sufflasin ne aina ensin(mitä junnut ei toki tienny, ihmettelivat vaan kovin ku ei pläni toiminu).

Poissa yeou

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #2 : 07.02.13 - klo 15:47 »
Eikö kartoittajia hävetä yhtään vai onko ne sovussa pirun kanssa? Minä sanon että hirveän kieroa peliä tuollainen.
Kiitos kun laitoit tänne.

Poissa Nod

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #3 : 08.02.13 - klo 09:51 »
Kiitos tästä. Onko tämä ongelma nyt enemmän tullut esille, kun boksimäppäys on nopeutunut muutamaan päivään setin julkaisusta? Muistan aikoinani tuota katsoneeni ja se tuntui olevan aika hidasta hommaa.
Puumanaiset pelaavat vihreää.

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #4 : 08.02.13 - klo 11:42 »
Gatecrashin osalta satunnaisiin bokseihin on tehty ylimääräisiä jippoja jotka aiheuttavat varsin mielenkiintoisia lopputuloksia. Omalle kohdalle sattui loota jossa oli vain kolme mythicciä mutta neljä foili rarea/mythicciä. Tuolle laatikolle mappingia oli melko mahdoton tehdä, sen verran raskaasti olivat nuo sarjat hajonneet - ja tämä on nimenomaan hyvä asia. Tosin pätkittäin siinäkin listat toimivat mutta vain muutaman boosterin osioissa.

Tulevaisuutta ajatellen olisi parempi jos WotC saisi paremmin randomoitua prosessia, mutta sitten törmätään niihin bokseihin joista aukeaa 0 mythicciä ja itkuvinku on valmis alkamaan. Isoin ongelma on kauppiaat jotka myyvät sekä singlejä että irtoboostereita, kestääkö heidän moraalinsa korkealla tasolla? Jos myy vain jompaa kumpaa niin ongelmia ei ole.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Greyhald

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #5 : 08.02.13 - klo 12:06 »
Huh, tästä en tiennytkään. Eiväthän kauppiaat myymälöissä, kuten fantsussa tai poroissa, harrasta mappingia?
"Abandon all hope ye who enter here"
-Dante's divine comedy, Inferno

Poissa monkoosi

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #6 : 08.02.13 - klo 12:32 »
Se on kysymys mihin et voi saada vastausta mihin voisit luottaa. Ja vaikkei myyjä itse sitä tekisikään niin vakioasiakkaan on hyvinkin helppo siin aamulla hengaillessaan ostella pusseja hiljakseen just avatusta boksista. Kuten mainitsin jo aikasemmin ni ite tosiaan yleensä kaadoin boksin pöydälle ja sotkin takas lootaan juurikin tämän takia. ( ja joo niille jotka luulee muuta ni ei se ollu sen arvosta, että ois jaksanu kiinnostaa muutaku tutkimusmielessä aluksi.)

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #7 : 08.02.13 - klo 12:37 »
Huh, tästä en tiennytkään. Eiväthän kauppiaat myymälöissä, kuten fantsussa tai poroissa, harrasta mappingia?

Käsittääkseni suurimmassa osassa fantsuja ei ole irtokorttimyyntiä (poikkeukset vahvistavat säännön) ja Porot tietääkseni avasivat produktia julmetun määrän ja greddan määrästä voi päätellä ettei mitään karttoja ole vilkuiltu. Sanoisin että riski on isompi pienellä liikkeellä jossa pääasia on irtokortit ja yksittäisten boosterien myynti on ns. siinä sivussa hommaa. Alkuperäisessä WotC shrinkwrapissa oleva boksi pitäisi olla aina turvallinen valinta, kaiken muun kohdalla voi esittää epäilyksen.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa Polari

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #8 : 08.02.13 - klo 13:29 »
Huh, tästä en tiennytkään. Eiväthän kauppiaat myymälöissä, kuten fantsussa tai poroissa, harrasta mappingia?

Käsittääkseni suurimmassa osassa fantsuja ei ole irtokorttimyyntiä (poikkeukset vahvistavat säännön) ja Porot tietääkseni avasivat produktia julmetun määrän ja greddan määrästä voi päätellä ettei mitään karttoja ole vilkuiltu. Sanoisin että riski on isompi pienellä liikkeellä jossa pääasia on irtokortit ja yksittäisten boosterien myynti on ns. siinä sivussa hommaa. Alkuperäisessä WotC shrinkwrapissa oleva boksi pitäisi olla aina turvallinen valinta, kaiken muun kohdalla voi esittää epäilyksen.

Tuossakin on vielä mahdollisuus siihen että se on casea kartoittamalla todettu paskaksi, mutta toki se riskiä pienentää.
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa nikoh

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #9 : 08.02.13 - klo 13:56 »
Gatecrashin osalta satunnaisiin bokseihin on tehty ylimääräisiä jippoja jotka aiheuttavat varsin mielenkiintoisia lopputuloksia. Omalle kohdalle sattui loota jossa oli vain kolme mythicciä mutta neljä foili rarea/mythicciä. Tuolle laatikolle mappingia oli melko mahdoton tehdä, sen verran raskaasti olivat nuo sarjat hajonneet - ja tämä on nimenomaan hyvä asia. Tosin pätkittäin siinäkin listat toimivat mutta vain muutaman boosterin osioissa.

Tulevaisuutta ajatellen olisi parempi jos WotC saisi paremmin randomoitua prosessia, mutta sitten törmätään niihin bokseihin joista aukeaa 0 mythicciä ja itkuvinku on valmis alkamaan. Isoin ongelma on kauppiaat jotka myyvät sekä singlejä että irtoboostereita, kestääkö heidän moraalinsa korkealla tasolla? Jos myy vain jompaa kumpaa niin ongelmia ei ole.

Voishan ton mythicci ongelmanki ratkaista siten, että ne shufflais mythicci pussit keskenään ja sitten valikoisivat sieltä muutaman pussin jokaiseen boksiin...

Poissa Padishar

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #10 : 08.02.13 - klo 14:36 »
On siinä täydellisessä randomisaatiossa silti se riski, että kaikki boksin raret on jätettä ja ne muutama mythikkikin on juuri niitä ankeimpia. Ei minua haittaisi, mutta joku asiakas voisi närkästyä, jos ostaa boksin ripattavaksi ja kostuu siitä sen 4x common-setin verran.

Poissa nikoh

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #11 : 08.02.13 - klo 16:16 »
Henkilökohtaisesti tykkäisin, kun boxseissa olis enemmän gamblea... Vois saada useamman herkun kerralla ja boksin ostaminen vois joskus jopa kannattaa. Rajauksena olis vaikka että ei yli kahta samanlaista ja minimissään 4 mythicciä. Täytyy aika paska tsägä käydä jos ei irtoa edes jotain.

Ymmärrän, että iso osa ihmisistä ei ole samaa mieltä :(.

Poissa jotudin

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #12 : 08.02.13 - klo 19:28 »
Boosterin ripsauttaminen saisi olla verrattavissa arvan raaputtamiseen. Voi tulla maukas jackpot, tai sitten useimmiten hatullinen paskaa. Tätä varten tosin pelaan taitoformaattia, jossa yhden pussin panostuksella voi "voittaa" isommankin potin huonoja lappuja. Valueta koko rahalla.

Poissa Samulai

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #13 : 08.02.13 - klo 23:02 »
On siinä täydellisessä randomisaatiossa silti se riski, että kaikki boksin raret on jätettä ja ne muutama mythikkikin on juuri niitä ankeimpia. Ei minua haittaisi, mutta joku asiakas voisi närkästyä, jos ostaa boksin ripattavaksi ja kostuu siitä sen 4x common-setin verran.
En ymmärrä miksi ihminen, joka ei tuollaista kestä, ostaisi boostereita. Ideahan on että sisältö OLISI random. Lukee tuoteselosteesa.

Poissa Karjanvarastaja

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #14 : 09.02.13 - klo 00:05 »
On siinä täydellisessä randomisaatiossa silti se riski, että kaikki boksin raret on jätettä ja ne muutama mythikkikin on juuri niitä ankeimpia. Ei minua haittaisi, mutta joku asiakas voisi närkästyä, jos ostaa boksin ripattavaksi ja kostuu siitä sen 4x common-setin verran.
En ymmärrä miksi ihminen, joka ei tuollaista kestä, ostaisi boostereita. Ideahan on että sisältö OLISI random. Lukee tuoteselosteesa.

On paskaa bisnestä, jos viisi kaverusta ostaa kukin boxin, yksi tienaa itselleen sattumalta lottovoiton ja loput itkee kateuttaan.

Poissa Gagis

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #15 : 09.02.13 - klo 00:44 »
On siinä täydellisessä randomisaatiossa silti se riski, että kaikki boksin raret on jätettä ja ne muutama mythikkikin on juuri niitä ankeimpia. Ei minua haittaisi, mutta joku asiakas voisi närkästyä, jos ostaa boksin ripattavaksi ja kostuu siitä sen 4x common-setin verran.
En ymmärrä miksi ihminen, joka ei tuollaista kestä, ostaisi boostereita. Ideahan on että sisältö OLISI random. Lukee tuoteselosteesa.

On paskaa bisnestä, jos viisi kaverusta ostaa kukin boxin, yksi tienaa itselleen sattumalta lottovoiton ja loput itkee kateuttaan.
Olet väärässä. Uhkapeli on ihan hirvittävän hyvää bisnestä. Kysy miltä tahansa nettikasinolta, kasinolta, raha-automaattifirmalta tahi muulta uhkapelin tarjoajalta.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa Karjanvarastaja

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #16 : 09.02.13 - klo 14:01 »
On siinä täydellisessä randomisaatiossa silti se riski, että kaikki boksin raret on jätettä ja ne muutama mythikkikin on juuri niitä ankeimpia. Ei minua haittaisi, mutta joku asiakas voisi närkästyä, jos ostaa boksin ripattavaksi ja kostuu siitä sen 4x common-setin verran.
En ymmärrä miksi ihminen, joka ei tuollaista kestä, ostaisi boostereita. Ideahan on että sisältö OLISI random. Lukee tuoteselosteesa.

On paskaa bisnestä, jos viisi kaverusta ostaa kukin boxin, yksi tienaa itselleen sattumalta lottovoiton ja loput itkee kateuttaan.
Olet väärässä. Uhkapeli on ihan hirvittävän hyvää bisnestä. Kysy miltä tahansa nettikasinolta, kasinolta, raha-automaattifirmalta tahi muulta uhkapelin tarjoajalta.

Tässä nyt puhuttiin ihan MTG:stä, josta on karsittu kaikki nuo elementit tarkoituksella pois. Miksi pitäisi palata siihen?

Poissa Gagis

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #17 : 09.02.13 - klo 14:11 »
Wat. Mätkyhän sisältää moniin muihin korttipeleihin ja lautapeleihin verrattuna suhteellisen paljon satunnaiselementtejä, ja WOTC myy kortteja satunnaisuutta jäljittelevissä buustereissa, eikä yksinomaan yksittäiskortteina. Buustereita nimenomaan ostetaan ja myydään kuin arpoja.
''Flickerwisp on Thalian ja Mutsin jälkeen ehkä määtsikin siistein creature. Sil voi tehdä kaikkea. Se jopa runkkaa ja keittää kahvit sun puolesta.''

Poissa yeou

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #18 : 09.02.13 - klo 14:29 »
Tässä nyt puhuttiin ihan MTG:stä, josta on karsittu kaikki nuo elementit tarkoituksella pois. Miksi pitäisi palata siihen?

Jos MTG:n boosterit eivät ole uhkapeliä (kellekään, kenties?) niin mikä sitten on uhkapeliä? Merkitys karkasi, joten nyt en ymmärrä, kerro niin opin tänäänkin uutta, pyydän. Olisi erittäin paha homma jos en tietäisi mitä uhkapeli tarkoittaa.
E: kiitos
« Viimeksi muokattu: 09.02.13 - klo 16:57 kirjoittanut yeou »

Poissa Retardi

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #19 : 09.02.13 - klo 15:14 »
Kyllähän yksittäiset boosterit nimenomaan ovat arpoja, mutta ilmeisesti wotcin mielestä kokonaisten boksien sisällön pitäisi olla ainakin jossain määrin ennakoitavissa (itse olen tästä tavallaan eri mieltä).

Uhkapelistä on paljonkin määritelmiä, Suomen laki määrittelee uhkapeliksi sellaisen rahapelin, jossa panos on epäsuhteessa yhden tai useamman pelaajan maksukykyyn, tähän ei varmaankaan boosterihinnoilla helposti päästä (paitsi ehkä jos puhutaan köyhästä opiskelijasta ja betan boostereista) :).
Joo tai siis ei eiku häh?

Poissa Samulai

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #20 : 09.02.13 - klo 17:01 »
Kyllähän yksittäiset boosterit nimenomaan ovat arpoja, mutta ilmeisesti wotcin mielestä kokonaisten boksien sisällön pitäisi olla ainakin jossain määrin ennakoitavissa (itse olen tästä tavallaan eri mieltä).

Mikäettei jos tämä info olisi julkista eikä ihmisiä voisi kusettaa sen avulla. Mutta koko ketjun pointtihan on että ei ole ja kyllä voi.

Poissa Retardi

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #21 : 09.02.13 - klo 17:27 »
Kyllähän yksittäiset boosterit nimenomaan ovat arpoja, mutta ilmeisesti wotcin mielestä kokonaisten boksien sisällön pitäisi olla ainakin jossain määrin ennakoitavissa (itse olen tästä tavallaan eri mieltä).

Mikäettei jos tämä info olisi julkista eikä ihmisiä voisi kusettaa sen avulla. Mutta koko ketjun pointtihan on että ei ole ja kyllä voi.

Mikäjottei mitä? Infohan on julkista, ja ihmisiä voi kusettaa sen avulla oli se miten julkista tahansa. Mielestäni parempi olisi juurikin enemmänvähemmän täysi satunnaisuus, jolloin kukaan ei voisi mitenkään tietää mikä rare missäkin pussissa lymyilee ja silloin yhdestä boksista voisi tulla teoriassa vaikka playset samoja mythikkejä ja toisesta pelkkää tuubendaalia.
Joo tai siis ei eiku häh?

Poissa nikoh

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #22 : 09.02.13 - klo 17:54 »
Jos arvottais esim 4 mythicciä ja 32 muuta rarea boksiin + 1 foil rare loppu tulos tuskin olisi niin erilainen kuin tänä päivänä. Kyllä nykyäänkin on bokseja jossa on käytännössä pelkkää paskaa ja bokseja jossa on jopa viisikin hyvää rarea...

Poikkeus olisi se, että mappingiä ei vaan olisi --> win-win.

Poissa Samulai

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #23 : 09.02.13 - klo 18:57 »
Mikäjottei mitä?

Että mikäettei pitäisi olla jotenkin ennakoitavissa mitä saat kun pistät kerralla satasia menemään. Mutta kun jotkut kuulemma kusettavat tällä systeemillä rahaa toisilta, niin sitäettei. Oma asia tietysti jos moisesta uhkapelistä nauttii.

Poissa Arska

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #24 : 07.03.13 - klo 02:46 »
Tässä on vielä sellainen huono puoli, että jos boosterit sekoitetaan draftauksessa, mukaan voi ottaa surkeiden rarejen pusseja ja siten selvitä halvalla.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #25 : 07.03.13 - klo 20:17 »
Tässä on vielä sellainen huono puoli, että jos boosterit sekoitetaan draftauksessa, mukaan voi ottaa surkeiden rarejen pusseja ja siten selvitä halvalla.

Jos tämä on riittävän yleistä ja kyseessä on normaali kaveriporukkadräfti, eli palkintoina ovat avattavat kortit, tässä ei ole mitään järkeä. Halvalla selviäminen puolestaan on totta vain, jos on oikeasti käyttöä kaikille oletetuista hyvistä buustereistaan kotona avaamilleen korteille.

EDITAATIO: Pannaan tähän nyt vielä se ilmeisin kuitenkin. Miettikääpä, miten käy, kun yhdenkään kerran jäätte tuosta kiinni kaveriporukkadräftissä. [Lisätty pari minuuttia alkuperäisen jälkeen.]
« Viimeksi muokattu: 07.03.13 - klo 20:26 kirjoittanut Thaurwylth »

Poissa Arska

Vs: Box mapping, tarinaa ja varoituksia
« Vastaus #26 : 07.03.13 - klo 20:40 »
Tässä on vielä sellainen huono puoli, että jos boosterit sekoitetaan draftauksessa, mukaan voi ottaa surkeiden rarejen pusseja ja siten selvitä halvalla.

Jos tämä on riittävän yleistä ja kyseessä on normaali kaveriporukkadräfti, eli palkintoina ovat avattavat kortit, tässä ei ole mitään järkeä. Halvalla selviäminen puolestaan on totta vain, jos on oikeasti käyttöä kaikille oletetuista hyvistä buustereistaan kotona avaamilleen korteille.

EDITAATIO: Pannaan tähän nyt vielä se ilmeisin kuitenkin. Miettikääpä, miten käy, kun yhdenkään kerran jäätte tuosta kiinni kaveriporukkadräftissä. [Lisätty pari minuuttia alkuperäisen jälkeen.]

Mielestäni siinä pääsee halvalla, jos tietää, että raret ovat käyttökelvotonta roskaa eli boosterin arvo itselle on alhainen. En kuitenkaan tarkoittanut kaveridrafteja, vaikka tietysti siinäkin tapauksessa toiminta olisi sikamaista, jos ei etukäteen kerro tietävänsä, että boostereissa ei ole hyviä rareja - tosin miten tuosta voisi jäädä kiinni? Ei kai mitenkään muuten kuin myöntämällä, että on tehnyt niin. Lähinnä tarkoitin kuitenkin sitä, että vie vaikkapa FNM:ään moiset boosterit osallistumista varten.