Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Return to Ravnica  (Luettu 142452 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #330 : 15.09.12 - klo 14:59 »
Ei kai muuta, mutta lapuista oli jo fiilistelty sivu tai kaksi aikaisemmin ja nyt toit ne mukaan keskusteluun ihan kuin olisivat uusiakin spoileja.
Taitaapi myös yleinen politiikka olla postaamatta samoja kuvia uudestaan, koska ne vievät tilaa turhaan ketjussa josta ne jo löytyvät kertalleen/tekevät ketjusta raskaamman.

Poissa Eibon

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #331 : 15.09.12 - klo 15:05 »
Rakdos Charm ei todellakaan ole huono vehje. Ottaen huomioon golgaritaktiikan kortissa on vastaus siihen. Lisäksi, koska se paskoo faksin tai ampuu weeneriä (lava axen) päähän kahdella manalla, (tolle vikalle optiolle vois vaikka tehdä deckinkin, jollain moat+forbidden orchard väännöllä)  Charmi on paljon parempi optio myös sidelle, kuin yksittäiset laput, jotka täyttävät 15 kortin vastauspinoa. Näkisin että monikäyttöisyytensä vuoksi se tulee näkemään paljon peliä eri formaateissa ja myös mainissa. Vastaus yhdessä kortissa kolmea arkkityyppiä vastaan kahdella manalla on vain tooodella kova juttu.

Poissa jambo

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #332 : 15.09.12 - klo 15:48 »
Haistan uuden vraskatopicin synnyn.
Jos sul on kaks nakkia ja sä jaat ne kahtia, mitä sää saat?!

Poissa Masa88

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #333 : 15.09.12 - klo 15:52 »
Tietynlaisessa metassa Rakdos Charmia voisi kuvitella näkyvän jopa Legacyssä (Maindeck vastaus dredgeen, Batterskulliin, Jitteen esim Rb burnille ja ei kuitenkaan täysin kuollut lappu aggroja vastaan. Kuitenkin Combot pyörii pulttia vastaan joko IGG:llä taikka PiF:llä). Toki on voimakkaampia ja halvempia vaihtoehtoja kyseisille abilityille, mutta juju piileekin juuri siinä että ne kaikki on samassa kortissa, näin säästäen tilaa sideltä. Tämä siis jos tuota sidellä tahtoo pelata.
Deck lists and tournament results are like guns and killing people. The fact that you managed to kill somebody isn't proof that your gun is the best.

Poissa Reflektio

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #334 : 15.09.12 - klo 18:16 »
Jooh toivottavasti tästä nyt ei uutta vraskatopicia mainitusti sentään syntyisi.

Eibon kuitenkin perusteli asiaa melko hyvin. Reanimaattoriin ja muihin gravepyörityksiinhän tuo toimii siis myös dredgen lisäksi, ja ne kun ovat kaikki melko suosittuja arkkityyppejä, niin kaksi manaa maksava (side)lappu jossa on vastausta kaikkiin kolmeen/neljään on kyllä melko hyvä  (tai ei ainakaan missään nimessä huono) näin ensi näkemän perusteella.

Ja kun Dreadbore yhdistetään samaan pakkaan Rakdos Charmin kanssa, alkaa sellainen yleinen ongelmanpoistoyksikkö ollakin jo äkkiä kasassa, ja kumpikin vain kahdella manalla. Eli mihin nämä kaksi yhdessä reagoivatkaan (ainakin näihin): Yksittäiset creaturet, armeijat, artifaktit, hautausmaat, planeswalkerit. Kahdella cmc2-lapulla vastausta vähintään noihin kaikkiin, että vieläkö Rakdos on mielestänne sylkykuppi? :D
« Viimeksi muokattu: 15.09.12 - klo 18:22 kirjoittanut Reflektio »
Lainaus
Anything's a bear trap, if the bear is dumb enough.
Trading Post

Poissa Rhaderis

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #335 : 15.09.12 - klo 19:05 »
että vieläkö Rakdos on mielestänne sylkykuppi? :D

Kyllä se siltä näyttää. Tosin ei henk.koht. paljoa hetkauta  ;D

Rb Burn? Pelaako sellasta joku? Ja ihan kivat abilityt BR vaatimuksella, moniko oikea lekadekki pystyy tuota pelaamaan?
Ei tästä tarvii Vraska 2.0-topiccia kehittää, mun mielipide vaan on että Rakdos Charm on surkein taikakalu tähän mennessä julkaistuista. Ja selkeästi  8)

Poissa yeou

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #336 : 15.09.12 - klo 20:55 »
Te päivittelette että pliis ei toista vraskatopikkia charmista vaan lisäätte keppejänne kasaan. Minä myös!
Kun itse katsastin toistamiseen rakdosin kortteja, ne eivät nyt niin huonoilta näyttäneet. Minulle tulee ongelmia ennen prereleasea killan valitsemisessa.
Rakdosin taktiikka näyttää yksinkertaiselta: tuhoa kaikki, riisu vastustaja omistuksistaan, korteistaan ja lopulta vedä tyyppi hautaan.
En halua pettyä tähän kiltaan, mutta en halua pettyä golgariinkaan. Lisää.

mun mielipide vaan on että Rakdos Charm on surkein taikakalu tähän mennessä julkaistuista. Ja selkeästi  8)

Uskon että on huonompiakin. Tietysti jos rakdosille tulee superhuono maine näistä nyrkeistä niin golgarin tulevat pelaajat huutavat hurraata.
Kutsun Rikun paikalle...
token:
mun mielipide vaan on että mister Rhaderis on surkein väittäjä tähän mennessä esiintyneistä. Ja selkeästi 8)

Poissa Eibon

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #337 : 15.09.12 - klo 22:44 »
Muistelkaa menneitä aikoja, joissa kolmen manan charmeja pelattiin. Ollaanko kahden manan charmeilla tultu melkonen askel eteenpäin pelattavuudessa, vai ei? Kahden erivärisen manan aikaansaaminen on kuitenkin hieman helpompaa kuin kolmen. Vanhat cc3 charmit tekivät yksittäisten kahden tai yhden manan korttien asioita hirveän vaikealla manayhdistelmällä ja silti niitä pelattiin. nyt kyse on kuitenkin Shatter, tormods crypt, lava-axe. Mikään kortti ei ole hirveän huono yksittäisenä oikeanlaista pakkaa vastaan ja oikeanlaisella muulla pakalla. ja kun katselin noi muut charmit läpi, olen sitä mieltä että rakdoksesta löytyy eniten vastauksia ongelmiin. Izzet on hyvä, mutta counteroimattomat laput sarjassa vie siltä puhtia pois. GW on myöskin enemmän omia suunnitelmia tukeva kuin vastapuolen taktiikkoihin puuttuva. Valinnat riippuvat aina vastustajasta. Ja jos yksi kortti neljänä kappaleena sidellä tekee 12 kortin asiat niin ei asiasta pitäisi sen enempää puhua.

Tuo planeswalkerista keskusteleminen lienee hieman eri asia, kun kortti tarvitsee enemmän tulkintaa pöytätilanteesta ja jatkovuoroista, mutta Charmit on aika yksiselitteisiä, pultteja, countereita, vastauksia ja uhkia. Ja erinomaisia jokainen.

Poissa Rhaderis

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #338 : 16.09.12 - klo 00:21 »
Tarkennetaan: Rakdos Charm on huonoin näistä kolmesta RtR:n spoilatuista Charmeista.
Varmasti näkee peliä siellä täällä, mut silti.. Oishan ne vaihtoehdot voinu olla siinä hieman parempia.

@yeou,
Itse en kovin hyviä Rakdosin kortteja ole vielä nähny, mut ehkä se on sit makuasia mitä lappuja pitää pelikelposina (Carnival Hellsteed, Havoc Festival & Chaos Imps). Dreadbore on ihan hyvä!

Paljon on kuponkeja vielä näkemättä, mut täl hetkel Golgari vie Rakdosia 100-0.

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #339 : 16.09.12 - klo 00:34 »
Haistan uuden vraskatopicin synnyn.
Ei ainakaan mun puolestani tule, muut ovat oikeutettuja mielipiteeseensä. Ihan noin yleisesti vaan haluaisin kuitenkin sanoa että miettikää nyt oikeesti hieman syvemmin noita lappuja ennenkun rupeette hehkuttamaan että ne näkee paljon peliä. Suurin osa ei kuitenkaan tule näkemään, sellaista se constructed nyt vaan on. 2 manan gravepoisto esimerkiksi Dregeä vastaan nyt vaan on auttamatta liian hidas ja varsinkin kun ruvetaan puhumaan legacystä niin kyllä sen lapun vaan täytyy olla aika kovaa tasoa että sitä siellä pelattaisiin.

Poissa Schembo

  • Joensuu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Opinions are like assholes, everybody's got one
Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #340 : 16.09.12 - klo 08:36 »
Rakdosta olisi tänäänkin tarjolla.

Rakdos, Lord of Riots   BBRR
Legendary Creature - Demon 
You can't cast Rakdos, Lord of Riots unless an opponent lost life this turn.
Flying, trample
Creature spells you cast cost 1 less to cast for each 1 life your opponents have lost this turn.
Illus. Vincent Proce #187/274 6/6
« Viimeksi muokattu: 16.09.12 - klo 09:31 kirjoittanut kivi »
H/W
Myynti/osto
Mie

Common sense-So rare it's a god damn super power

Poissa freedfromthereal

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #341 : 16.09.12 - klo 09:37 »
Rakdosta olisi tänäänkin tarjolla.

Rakdos, Lord of Riots   BBRR
Legendary Creature - Demon 
You can't cast Rakdos, Lord of Riots unless an opponent lost life this turn.
Flying, trample
Creature spells you cast cost  less to cast for each 1 life your opponents have lost this turn.
Illus. Vincent Proce #187/274 6/6

Kortin aitoudesta on ilmeisesti epäilyksiä, mutta tässä kuva
(click to show/hide)

Tämä nyt olisi vielä suht hyvä, mutta tiedä kuinka mones 4cc kortti BR:lle.. menen kohta laskuissa sekaisin.

ps. Tämä oli siis se 'paincast' mekaniikka josta wizards vinkkaili. (se on kuulemma vain parissa kortissa mutta  sitä ajateltiin Rakdosin signaturemekaniikaksi unleashin sijasta)
« Viimeksi muokattu: 16.09.12 - klo 09:49 kirjoittanut freedfromthereal »
"It's that moment of dawning comprehension I live for."
- Hobbes, Calvin and hobbes

Poissa zoukka

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #342 : 16.09.12 - klo 10:22 »
Jotenkin tuntuu, ettei tule näkemään älyttömästi pelejä. Mutta diggaan oikeastaan enemmän tästä kuin noista muista heittopusseista Jarad, Trostani ja Isperia.


Ja vaikka innolla odotan RTR dräftejä, niin jotenkin tuntuu, ettei tästä saa läheskään niin hauskaa formaattia kuin alkuperäisestä Ravnicasta. Laput on keskimääräisesti niin voimakkaita, että pelit todennäköisesti loppuu hyvin äkkiä.
« Viimeksi muokattu: 16.09.12 - klo 10:27 kirjoittanut zoukka »

Poissa freedfromthereal

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #343 : 16.09.12 - klo 10:51 »
Sanoisin että todennäköisemmin herra Rakdos näkee peliä kuin esim se kolmen manan kakkademoni jonka saa prellusta palkinnoksi. Jos pingaan vastustajaa vaikka geistflamella niin on siinä pieni ero voinko pelata neljän manan 6/6 lentävän tramplerin vai kolmen manan 1/1 kävelijän..
Uskon tämän olevan oikeasti ihan hyvä, pitää vain tehdä vartavasten Rakdospakka, mikä ei ole ollenkaan huono juttu. Ensimmäinen Rakdoskortti jossa on jonkinlaista järkeä dekinrakennusmielessä. Herra Rakdos puraisee kerran ja se on neljän manan Griselbrand pöytään, heh heh.

edit: ja mitä tulee rakdoscharmiin, se on sinänsä käyttis, mutta stadardissa on periaatteessa parempikin lappu aina siihen tehtävään mitä sen pitäisi tehdä. Grave: Tormod's Crypt, faksipoisto: ancient grudge.
Dismissasin charmin kolmannen abilityn kokonaan, mutta mieli muuttui heti kun näin lord or riotsin. Vähäkin lifelossi kun riittää niin pääsee sen pelaamaan. 

ps. Kuiteskin on feikki ja meikä innostuu turhaan. :(
« Viimeksi muokattu: 16.09.12 - klo 11:11 kirjoittanut freedfromthereal »
"It's that moment of dawning comprehension I live for."
- Hobbes, Calvin and hobbes

Poissa Eibon

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #344 : 16.09.12 - klo 10:52 »
WoRMaSTeR kirjoitti:
2 manan gravepoisto esimerkiksi Dregeä vastaan nyt vaan on auttamatta liian hidas ja varsinkin kun ruvetaan puhumaan legacystä niin kyllä sen lapun vaan täytyy olla aika kovaa tasoa että sitä siellä pelattaisiin.

Itsellä on lekassa (hyvin menestynyt) manaless dredge kopio ja totean vaan, että kahden tai jopa kolmen-neljän manan gravepoisto on GG vastustajalle. Muuta ei tarvita. Mitään uutta pyöräytystä ei ole tulossa jos ensimmäinen yritys kusahtaa. Tuo manaless dredge perustuu siihen, ettei sen tekemiä asioita voi counteroida, eikä ukkojen poistaminen haittaa pätkänvertaa. Dredge ei pelaa countereita, eikä wastelandiä, joten on aivan sama pelaatko tormodŽs cryptin ensimmäisellä kierroksella pöytään ja käytät sen kolmannella-neljännellä, vai pelaatko instant poiston hyvällä hetkellä. Molemmat pilaavat Dredge pläänin totaalisesti. Aikanaan Dredgeä pelattiin hieman aikaa, kunnes se vihattiin pois. Nyt näkisin että jos lekasidellä on lappu, joka voittaa dredgen suoraan ja tekee muitakin asioita, niin sitä kannattaa siellä pitää muiden korttien sijaan. Kommentit legacyn kahden manan hitaudesta ei pidä pätkääkään paikkaansa, legacy ei ole vintage. Eikä vintagessakaan kahden manan vastaus ole liian kallis. Suosittelen WoRMaSTeRille nykyisten deckkilistojen lukemista ja niiden pohtimista. Ukon kommentit näyttävät olevan joko suoria provoja, tai sitten hän elää jotain urzan blockin aikasta kautta, jolloin academyllä viuhutettiin voitot kotiin ensimmäisellä kierroksella. Sellaisia pakkoja ei vain enää ole hyvä WoRMaSTeR.

esimerkki legacy peli: vihu aloittaa, pelaa mountain, goblin lackey. Sinä pelaat swampin. Vihu ajaa goblin lackeyllä läväyttää goblin warchieffin, pelaa mountainin ja kasi piledriveriä. Sinä pelaat swampin ja lotus petalin. Vihu pelaa mountainin ja Krenko boss mobin, tekee viis toksua ja olis ajamassa 45 lämää päähän. Sinä pelaat shimian spirit guiden manaksi ja kaksi rakdos charmia. GG :D
« Viimeksi muokattu: 16.09.12 - klo 11:19 kirjoittanut Eibon »

Poissa jupu_

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #345 : 16.09.12 - klo 13:49 »
Ainakin paskin esimerkki ikinä on nyt saatu esille miten rakdos charmia käytetään...

Poissa Fogxanic

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #346 : 16.09.12 - klo 14:09 »
WoRMaSTeR kirjoitti:
2 manan gravepoisto esimerkiksi Dregeä vastaan nyt vaan on auttamatta liian hidas ja varsinkin kun ruvetaan puhumaan legacystä niin kyllä sen lapun vaan täytyy olla aika kovaa tasoa että sitä siellä pelattaisiin.

Itsellä on lekassa (hyvin menestynyt) manaless dredge kopio ja totean vaan, että kahden tai jopa kolmen-neljän manan gravepoisto on GG vastustajalle. Muuta ei tarvita. Mitään uutta pyöräytystä ei ole tulossa jos ensimmäinen yritys kusahtaa. Tuo manaless dredge perustuu siihen, ettei sen tekemiä asioita voi counteroida, eikä ukkojen poistaminen haittaa pätkänvertaa. Dredge ei pelaa countereita, eikä wastelandiä, joten on aivan sama pelaatko tormodŽs cryptin ensimmäisellä kierroksella pöytään ja käytät sen kolmannella-neljännellä, vai pelaatko instant poiston hyvällä hetkellä. Molemmat pilaavat Dredge pläänin totaalisesti. Aikanaan Dredgeä pelattiin hieman aikaa, kunnes se vihattiin pois. Nyt näkisin että jos lekasidellä on lappu, joka voittaa dredgen suoraan ja tekee muitakin asioita, niin sitä kannattaa siellä pitää muiden korttien sijaan. Kommentit legacyn kahden manan hitaudesta ei pidä pätkääkään paikkaansa, legacy ei ole vintage. Eikä vintagessakaan kahden manan vastaus ole liian kallis. Suosittelen WoRMaSTeRille nykyisten deckkilistojen lukemista ja niiden pohtimista. Ukon kommentit näyttävät olevan joko suoria provoja, tai sitten hän elää jotain urzan blockin aikasta kautta, jolloin academyllä viuhutettiin voitot kotiin ensimmäisellä kierroksella. Sellaisia pakkoja ei vain enää ole hyvä WoRMaSTeR.

esimerkki legacy peli: vihu aloittaa, pelaa mountain, goblin lackey. Sinä pelaat swampin. Vihu ajaa goblin lackeyllä läväyttää goblin warchieffin, pelaa mountainin ja kasi piledriveriä. Sinä pelaat swampin ja lotus petalin. Vihu pelaa mountainin ja Krenko boss mobin, tekee viis toksua ja olis ajamassa 45 lämää päähän. Sinä pelaat shimian spirit guiden manaksi ja kaksi rakdos charmia. GG :D

Lekassa on kyllä pakko käyttää gravevihaa joka osuu sekä dredgeen että reanimaattoriin ja 2 cc on vaan liian hidas jälkimmäistä vastaan. Siinä kun voi saada ukon 2 vuorolla tai 1 jopa riippuu mikä buildi.

Poissa Nastaboi

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #347 : 16.09.12 - klo 14:16 »
Tehokkaammin asiat tekeviä kortteja pelataan, jos sidellä on tilaa. Esimerkiksi tulevassa Standardissa voisi hyvinkin olla dekki, joka tarvitsee nelisen sidekorttia jokaista kolmea pelatuinta dekkiä vastaan. Pariin jäljelle jäävään sideslottiin voisi silloin haluta yleispäteviä vastauksia kaikkea satunnaista vastaan, ja tällöin kaksi Rakdos Charmia on parempi kuin Crypta ja Smeltti.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa Eibon

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #348 : 16.09.12 - klo 15:13 »
 Fogxanic kirjoitti:
Lekassa on kyllä pakko käyttää gravevihaa joka osuu sekä dredgeen että reanimaattoriin ja 2 cc on vaan liian hidas jälkimmäistä vastaan. Siinä kun voi saada ukon 2 vuorolla tai 1 jopa riippuu mikä buildi.

animaattoria vastaan poisto on yleensä parempi vaihtoehto kuin grave viha, sillä animaattori pystyy animoimaan vehkeet tiskiin kierroksessa, vaikka grave olis tyhjä. (rituaali, duress, entomb, reanimate.) Animaattoria vastaan paras lappu on gilded drake, toisiksi paras stoppi. mutta nämä eivät nyt liity varsinaisesti RTR keskusteluun. ja se esimerkki goblindeckkiä vastaan oli tosiaan tarkoitettu vain piristämään päivää...
« Viimeksi muokattu: 16.09.12 - klo 15:19 kirjoittanut Eibon »

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #349 : 16.09.12 - klo 15:13 »
Suosittelen WoRMaSTeRille nykyisten deckkilistojen lukemista ja niiden pohtimista. Ukon kommentit näyttävät olevan joko suoria provoja, tai sitten hän elää jotain urzan blockin aikasta kautta, jolloin academyllä viuhutettiin voitot kotiin ensimmäisellä kierroksella. Sellaisia pakkoja ei vain enää ole hyvä WoRMaSTeR.
Puhuin lähinnä Dregestä mitä viimeksi on pelattu (manan kanssa), se pyörähtää kyllä melko usein vuorolla 2. Dregesi on suoraansanottuna paska jos sillä ei ole mahdollista yhdestä gravevihasta voittaa, uusimmat listat tähän kyllä kykenevät. Mitäs jos menisit itse katselemaan niitä deckilistoja kun siellä taitaa olla semmonenkin pakka kun Belcher jonka viimeisin buildi voittaa vuorolla 1 aika suuren prosentin peleistä (suurimman osan tosin voittaa vuorolla 3 isolla Warrenssilla ekalla vuorolla). Siellä on muitakin combodeckejä joilla on hyvinkin mahdollista voittaa nopeasti. Oikeastihan Force of Will pitää legacyn kasassa ja combodeckit kurissa.
Ja jos yksi kortti neljänä kappaleena sidellä tekee 12 kortin asiat niin ei asiasta pitäisi sen enempää puhua.
Sideboardin tarkoitus on tarjota mahdollisimman hyviä vastauksia odotettavissa olevaan metaan. Sen tarkoitus ei käsittääkseni ole tarjota vastauksia mahdollisimman moneen asiaan, eihän siitä haittaa ole, mutta kyllä se vastausten tehokkuus on se tärkein asia. Annanpa pari esimerkkiä niin saadaan sidottua tämäkin jotenkin reaalimaailmaan: pelataan legacyä ja vastassa on reanimator, kumpi on hyvä lappu sidellä Relic of Progenitus vai Rakdos Charm? Pelataan Modenia ja vastassa on Affinity, tarvitaan faksituhoa: kumpi on hyvä lappu sidellä Ancient Grudge vai Rakdos Charm? Pelataan Standardia ja vastus pelaa paljon pieniä miehiä, kumpi on parempi lappu tuoda sideltä Whipflare (joojoo syklaa, mutta vastaava lappu siis kuin Pyroclasm) vai Rakdos Charm?

Poissa instiqma

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #350 : 16.09.12 - klo 15:44 »
Annanpa pari esimerkkiä niin saadaan sidottua tämäkin jotenkin reaalimaailmaan: pelataan legacyä ja vastassa on reanimator, kumpi on hyvä lappu sidellä Relic of Progenitus vai Rakdos Charm? Pelataan Modenia ja vastassa on Affinity, tarvitaan faksituhoa: kumpi on hyvä lappu sidellä Ancient Grudge vai Rakdos Charm? Pelataan Standardia ja vastus pelaa paljon pieniä miehiä, kumpi on parempi lappu tuoda sideltä Whipflare (joojoo syklaa, mutta vastaava lappu siis kuin Pyroclasm) vai Rakdos Charm?

Haluisitko antaa samanlaisen rundownin Shards of Alaran charmeista? Ei siis sillä että Rakdos Charm välttämättä suurinta herkkua olis, kunhan halusin huomauttaa että hieman hassusti analysoit Charmin tyyppistä korttia.

Poissa Thalian

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #351 : 16.09.12 - klo 16:23 »
pelataan legacyä ja vastassa on reanimator, kumpi on hyvä lappu sidellä Relic of Progenitus vai Rakdos Charm?

Tähän voisi esittää vastakysymyksen, että jos pelataan lekaa ja vastassa onkin affis, niin kumpi on parempi lappu sidellä Relic of Progenitus vai Rakdos Charm?

Poissa Eibon

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #352 : 16.09.12 - klo 16:23 »
Otetaan vielä Rakdos Charmista sellainen pointti standardissa esille, että sillä voittaa Ajani, caller of priden ultimate abilityn suoraan. Että ei ihan paska lappu.

Poissa Fogxanic

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #353 : 16.09.12 - klo 17:18 »
Fogxanic kirjoitti:
Lekassa on kyllä pakko käyttää gravevihaa joka osuu sekä dredgeen että reanimaattoriin ja 2 cc on vaan liian hidas jälkimmäistä vastaan. Siinä kun voi saada ukon 2 vuorolla tai 1 jopa riippuu mikä buildi.

animaattoria vastaan poisto on yleensä parempi vaihtoehto kuin grave viha, sillä animaattori pystyy animoimaan vehkeet tiskiin kierroksessa, vaikka grave olis tyhjä. (rituaali, duress, entomb, reanimate.) Animaattoria vastaan paras lappu on gilded drake, toisiksi paras stoppi. mutta nämä eivät nyt liity varsinaisesti RTR keskusteluun. ja se esimerkki goblindeckkiä vastaan oli tosiaan tarkoitettu vain piristämään päivää...

Jos käyttää entombin niin yleensä sieltä tulee joko jin-gitaxias tai griselbrand ja stopilla osuminen on erittäin vaikeaa näihin kun siellä on tosiaan foweja ja dazeja pakassa. Karakas Tormod's Crypt tai Surgical Extraction olis varmaan paras lähtö mitä voi toivoa sitä vastaan.

PS. jottei mene liian offtopiciksi niin rakdos väreillä jos lekaa miettii niin duress ja tormod's olis paras alotus jos itse alottaa ekana mutta jos reanimator on aloituksessa niin väh. 2 vastausta tarvii olla kädessä eli surgical / faerie macabreja.
« Viimeksi muokattu: 16.09.12 - klo 17:31 kirjoittanut Fogxanic »

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #354 : 16.09.12 - klo 18:53 »
Tähän voisi esittää vastakysymyksen, että jos pelataan lekaa ja vastassa onkin affis, niin kumpi on parempi lappu sidellä Relic of Progenitus vai Rakdos Charm?
Erittäin hyvä esimerkki. Mielestäni olisi täysin järjetöntä sidettää 2 manan artifaktin tuhoa varsinkaan Legacy affitinyä vastaan (vaikka sellaista ei kyllä käytännössä pelata). Eli vastaus on yhtä hyviä, koska kumpaakaan en haluaisi sidettää sisään. Meltdown voisi olla hyvä tässä tapauksessa.

Otetaan vielä Rakdos Charmista sellainen pointti standardissa esille, että sillä voittaa Ajani, caller of priden ultimate abilityn suoraan. Että ei ihan paska lappu.
Juu tämän takiahan sitä kannattaa pelata mainissa/tuoda sideltä valkoista wheenie pakkaa vastaan. Harmi vaan että se on ns. kuollut kortti kyseisessä matchupissa jos kaveri ei sekä vedä Ajania, että ultimaattaa sitä (sillä kakkosabilitylläkin tappaa kyllä kivasti jos et sille mitään tee). Tiedän että et voi olla tosissasi tämänkään kanssa, mutta en myöskään ymmärrä mitä pointtiä näitä on heitellä?

Poissa Rancid-

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #355 : 16.09.12 - klo 19:04 »
Sori nyt vaan Eibon, mut kyl se Rakdos Charm on BR maksava kortti tekstillä "choose one - do nothing, do nothing or do nothing."
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa Thalian

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #356 : 16.09.12 - klo 20:01 »
Tähän voisi esittää vastakysymyksen, että jos pelataan lekaa ja vastassa onkin affis, niin kumpi on parempi lappu sidellä Relic of Progenitus vai Rakdos Charm?
Erittäin hyvä esimerkki. Mielestäni olisi täysin järjetöntä sidettää 2 manan artifaktin tuhoa varsinkaan Legacy affitinyä vastaan (vaikka sellaista ei kyllä käytännössä pelata). Eli vastaus on yhtä hyviä, koska kumpaakaan en haluaisi sidettää sisään. Meltdown voisi olla hyvä tässä tapauksessa.

Pelaatko siis paljonkin Meltdowneja lekassa sidellä? Pointtina tässä vähän niin kuin oli se, että sidelle mahtuu tasan 15 korttia ja aika harvoin on siinä tilanteessa, että pääset ottamaan kaikki optimaaliset kortit jokaiseen matsiin sidelle. Silloin pitää tehdä kompromisseja ja tuo charmi voi olla ihan hyvä kompromissi ainakin standardissa ja ehkä myös muissa formaateissa.

Poissa Eibon

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #357 : 16.09.12 - klo 20:04 »
Sori nyt vaan Eibon, mut kyl se Rakdos Charm on BR maksava kortti tekstillä "choose one - do nothing, do nothing or do nothing."

olet ilmeisesti samaa mieltä myös Price of Progressista, sehän ei myöskään tee yhtään lämää, kun vastustaja pelaa vain basic landejä... aivan paska lappu siis... mä en oikeasti ymmärrä mikä helvetti teitä ihmisiä vaivaa? sekö että ootte ostanu setin 20-30 egen ajaneita, jolla ei tee yhtään mitään RB-pakkoja vastaan
« Viimeksi muokattu: 16.09.12 - klo 20:08 kirjoittanut Eibon »

Poissa jupu_

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #358 : 16.09.12 - klo 20:15 »
Psst, se ajani pumppaa niit äijii, ei se ikinä mene sinne ultimateen.

Poissa Rancid-

Vs: Return to Ravnica
« Vastaus #359 : 16.09.12 - klo 20:39 »
Mä pistän tän spoileritageihin, että Oikeat Ihmiset (tm) voivat syyttää vain itseään siitä, että lukivat vastauksen Eibonin viimeisimpään viestiin.

(click to show/hide)
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.