Poromagia

Äänestys

Puoluekantasi?

Demarit
Kokoomus
Vihreät
Vasurit
Keskusta
Perussuomalaiset
RKP
Kristillisdemokraatit
SKP
muu, mikä?

Kirjoittaja Aihe: Vaalikeskustelu K-18  (Luettu 24118 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Hopo

Vaalikeskustelu K-18
« : 05.03.07 - klo 14:14 »
Vaalit lähestyvät ja äänestysikäiset voivat täällä keskustella, käännyttää, puida, pohtia ja erityisesti perustella omaa äänestyskäyttäytymistään.

Itse en ole oikein vielä vakuuttunut omasta ehdokkaastani. En edes puolueesta. Vaalikoneet pukkaavat kärkisijoille vasemmistoa ja kommunisteja, mutta en koe sen kummempaa hengenheimolaisuutta heihin. Lisäksi vaalien alla ehdokkailla on tapana muuttua hajuttomiksi, värittömiksi ja mauttomiksi bulkkimiellyttäjiksi joilla ei äänien menettämisen pelossa tunnu olevan selkeitä mielipiteitä mistään. Tämä tosiasia panee antamaan irtopisteitä niille, jotka oikeasti eivät häpeä kannanottojaan, kuten Timo Soini. Silti, Soinin änkyräoikeistopuolueen ja minun arvomaailmat eivät kohtaa joten ehkei perussuomalaisetkaan tällä kertaa.

Vanhanen, tuo maalaisten absolutistiedustaja saanee puolueelleen sääliääniä Kuros-kohun siivittämänä. Annan sen hänelle anteeksi, niin paskamainen on koko episodi. Mielestäni juoppokansaa ei kuitenkaan pitäisi antaa absolutistin käsiin. Hänellä jos jollain ei ole aavistustakaan kansansa syvien rivien ajatuksista.

Demarit yrittävät kaupitella itseään jälleen SAK:n kavereina, mikä risoo erityisesti sen takia, että SAK on helvetin iso keskusjärjestö jonka jäsenistöllä on varmaan muitakin mielitekoja kuin viedä Heinäluoman retkue vaalivoittoon. En erityisemmin myöskään ole innoissani SDP:n talouspolitiikasta, millaista heillä ei yksinkertaisesti ole ollut vaan lainasivat omansa Jaskarin porukoilta.

Vihreät, tuo entisaikojen suosikkini menetti arvostustaan silmissäni kun Soininvaara otti aikanaan loparit päivänpolitiikasta. Harmi, sillä hänen myötään en enää tunnista vihreiden leiristä yhtään pesunkestävää, uskottavaa poliitikkoa. Myöskin vihreiden ydinvoimavastaisuus etoo insinöörismiestä. Vihreiden esitys perustulosta oli kuitenkin ison papukaijamerkin arvoinen.

Vasemmistoliiton Arhinmäki voisi olla potentiaalinen ehdokas, mutta vasemmistoliitolta puuttuu mielestäni toiminnan ydin. Jopa vihreät ovat mielestäni enemmän vasemmalla. Lisäksi sapettaa Siimeksen takinkääntö ja tölvimiset.

Kokoomus yrittää edelleen hallitukseen, Sale varmasti niittää ääniä vaalipiirissään. Äänestäjiä aliarvioivat kampanjat jo pressanvaaleista lähtien ovat kuitenkin minusta niin luotaantyöntäviä ja älyllisesti epärehellisiä että en voi moisen puolueen taakse asettua. MArkkinatalous ei minusta ole myöskään ratkaisu kaikkeen eikä kaikkea vain yksinkertaisesti voi yksityistää loputtomiin, joten todennäköisesti tämä ovi pysyy osaltani suljettuna.

Päivi Räsänen on ns. vi**umainen lehmä, jonka jokainen ilmoillepäästämänsä lausunto aiheuttaa verenpaineen kohoamista. Sattuneesta syystä en äänestä ikinä uskovaisia. Koti, uskonto ja isänmaa ovat kärsineet niin kovan inflaation, että jos ei puolue tajua modernisoitua, saa minun puolestani jäädä unholaan. Joko sanoin että Räsänen v*tuttaa?

Pikkupuolueista ei sen enempää. Kommareita en viitsi äänestää ihan ideologisista syistä.

Mikäli vaalit olisivat huomenna, äänestäisin todennäköisesti jotain nuorta, jolla ei ole eduskuntavuosia takanaan. Muutos lähtee nuorista. Omalta osaltani on realistista todeta että kai se olisi sitten vihreä tai punainen ehdokas. Porvarinuorten arvomaailmaan en usko.

EDIT: jostain syystä äänestin itse vasureita.
« Viimeksi muokattu: 05.03.07 - klo 14:35 kirjoittanut Hopo »
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #1 : 05.03.07 - klo 14:58 »
Miten tämän sivuston äänestykset muuten käytännössä toimivat? Näkeekö jostain, ketkä kaikki ovat äänestäneet äänestyksessä? Suomessa on voimassa vaalisalaisuus, joka on monille aika tärkeä juttu, enkä ainakaan itse halua vastata tuohon galluppiin, ellei ole selvää, että äänestyskäyttäytymistä ei pysty äänien joukosta yksilöimään. Käytännössähän ongelma on se, että koska käyttäjämäärä on pieni, voidaan tuloksia katsomalla liian tarkasti arvailla, kuka on äänestänyt mitäkin.

NiZiTA

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #2 : 05.03.07 - klo 15:01 »
Minullekkin vaalikoneet tuntuvat tarjoavan lähinnä kommareita. :/
Itse ajattelin äännestää jotain nuorta SDP:n ehdokasta. Paras tapa saada korotusta opintorahoihin. Pelkään vain, että päästyään eduskuntaan ja saatuaan ensimmäisen 5000€ euron kuukausipalkan nuoretkin kansanedustajat unohtavat opintorahan olemassaolon.

Edit: Tuskin se monia haittaa, vaikka heidän kannattamansa puolue selviää. Tieto kuitenkin vaikuttaa korkeintaan joidenkin mielipiteisiin toisista.
« Viimeksi muokattu: 05.03.07 - klo 15:06 kirjoittanut NiZiTA »

Poissa Hopo

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #3 : 05.03.07 - klo 15:08 »
Miten tämän sivuston äänestykset muuten käytännössä toimivat? Näkeekö jostain, ketkä kaikki ovat äänestäneet äänestyksessä? Suomessa on voimassa vaalisalaisuus, joka on monille aika tärkeä juttu, enkä ainakaan itse halua vastata tuohon galluppiin, ellei ole selvää, että äänestyskäyttäytymistä ei pysty äänien joukosta yksilöimään. Käytännössähän ongelma on se, että koska käyttäjämäärä on pieni, voidaan tuloksia katsomalla liian tarkasti arvailla, kuka on äänestänyt mitäkin.
En tiedä näkeekö ylläpito, mutta minä en topikin aloittajana ainakaan näe.
Tuo oman ehdokkaan salaamisen taustalla oleva psykologia olisi jo oman keskusteluketjun arvoinen aihe :) Itse en ole kokenut koskaan mitään syytä piilotella ehdokkaitani. Tiedostan kyllä, että joissain päin Suomea ympäröivän yhteisön paine voi olla todella kova ja valtavirrasta poikkeavasta äänestyskäyttäytymisestä jollain tapaa rankaistaan. Tästä on jopa omia kokemuksia, ei kuitenkaan äänioikeuteen liittyviä.

Tietenkin jos aihe on liian arka ja seuraukset epäilyttävät, voi jättää osallistumatta. Muistettakoon silti että olemme suht' hyvinvoivassa valtiossa jossa valtion kontrolli on tässä asiassa minimaalista eikä ketään varmaan kärrätä itärajalle sopeutumaan, oli vastaus mikä hyvänsä.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Hopo

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #4 : 05.03.07 - klo 15:14 »
Pelkään vain, että päästyään eduskuntaan ja saatuaan ensimmäisen 5000€ euron kuukausipalkan nuoretkin kansanedustajat unohtavat opintorahan olemassaolon.
Sepä se, raha ja valta ovat turmelleet läpi kirjoitetun historian. Aina voi toki lohduttautua (edes vähän) sillä, että mikäli ehdokas on aivan selvästi ansaintatarkoituksissa senaattoriksi itsensä keplotellut, ei seuraavissa vaaleissa hyvä heilu.

Toki nykyisessä mallissa on se hyvä puoli, että kun kansanedustaja saa viitisen tonttua kuussa, ei kiusaus korruptoitua ole niin suuri. Kansanedustajien ja muiden virkamiesten palkat ovatkin melkoisen tunteitaherättävä aihe, johon rivikansalaiselta ei aina välttämättä ymmärrystä heru.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Hopo

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #5 : 05.03.07 - klo 15:19 »
HEtki off topiccia:
Tuon ns. vaalisalaisuuden ja oman ehdokkaan salassapidon taustalla vaikuttanee samat asiat, mitkä estävät suomalaisia puhumasta palkoistaan duunipaikoilla ja ylipäätään missään. Itse en ole koskaan käsittänyt, miksi minun pitäisi vaieta palkastani, kun läpinäkyvyys antaa kaikille paremmat edellytykset tasa-arvoiseen palkkaukseen. Sehän on vain työnantajan etu, jos duunarit eivät osaa pyytää ansaitsemaansa liksaa. Yrittäjät ovat tietysti päinvastaista mieltä, luonnollistahan se vain on.

nimim. "entinen liiton mies"
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa miinin

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #6 : 05.03.07 - klo 15:26 »
Miten tämän sivuston äänestykset muuten käytännössä toimivat? Näkeekö jostain, ketkä kaikki ovat äänestäneet äänestyksessä?

SMF-systeemiin on tarjolla lisäosa, jonka avulla saadaan kaikkien tietoisuuteen mitä kukakin on äänestänyt, joten tuo tieto jostain koodin syövereistä myös löytyy - jos siis haluat pitää äänesi ehdottoman salassa, niin ei kannata sitä myöskään tähän äänestykseen laittaa.

Itse vastaavasti katselen maailmaa oikealta, eli Kokoomukselle menee ääneni myös näissä vaaleissa. Täytyy tosin todeta, että näissä vaaleissa edes edustajilla itsellään ei tunnu olevan selkeää linjausta siitä, mikä on puolueen kanta - Ylen vaalikoneella kolmen eniten käsitystäni vastaavan ehdokkaan puolueet olivat SKP, Kokoomus ja Keskusta (joskin Kepun mies on entinen Kokoomuslainen, joka pari vuotta sitten loikkasi). Mielenkiintoista tuon kommari-ehdokkaan kanssa oli se, että ne minulle tärkeimmät asiat ts. opiskelijoiden asema, Nato-vastaisuus ja ydinvoiman lisärakentaminen menivät jota kuinkin täysin ristiin, mutta käytännössä kaikessa muussa olimme tasan samaa mieltä. Tämä on varmaan suurimmalle osalle itsestäänselvää, mutta kehotan kuitenkin lukemaan myös niitä vastauksia, eikä vain katsomaan vaalikoneen tarjoamia vastaavuusprosentteja.

Mutta siis, aiemmissa vaaleissa vaalikoneista on tullut huomattavasti sinisempiä vastauksia, kun taas nyt samaa mieltä kanssani tuntuu olevan edustajia lähes joka puolueesta - en sitten tiedä johtuuko tämä selkeiden vaaliteemojen puutteesta, oman maailmankatsomuksen muuttumisesta vai mistä. Jotenkin nämä vaalit ovat hyvin hengettömät: jos suurin säpinä vaalien alla on Kurosen itkuvirsi ja toisena SAK:n mainos, niin enpä ihmettele jos ihmiset äänestävät jaloillaan.

Poissa Hopo

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #7 : 05.03.07 - klo 15:36 »
Täytyy tosin todeta, että näissä vaaleissa edes edustajilla itsellään ei tunnu olevan selkeää linjausta siitä, mikä on puolueen kanta - Ylen vaalikoneella kolmen eniten käsitystäni vastaavan ehdokkaan puolueet olivat SKP, Kokoomus ja Keskusta (joskin Kepun mies on entinen Kokoomuslainen, joka pari vuotta sitten loikkasi).

Juuri tuon takia tätä aihetta rupesin puimaan. Puolueet ovat vaalein alla neutraloineet mielipide-erot niin minimiin, että äänestäjän on vaikea ottaa poliittisesta kentästä mitään tolkkua. Vastakkainasettelun aika on ohi, varmasti, mutta ei sen nyt pitäisi puhdasta yksimielisyyttä kaikesta tarkoittaa. Ulkopuolinen tarkkailija voisi julkilausumia ja väittelyitä seuratessaan uskoa olevansa keskellä yksipuoluejärjestelmää.

IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa deFreak

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #8 : 05.03.07 - klo 15:59 »
Suomalainen poliittinen järjestelmä on naurettava demokratian irvikuva, mutta kai se on velvollisuudentunnosta äänestettävä. Mielelläni antaisin ääneni sellaiselle edustajalle, jolla olisi tiukan kielteinen kanta opintuen korottamiseen. Hyvin on tähänkin asti pärjätty ja töitäkin saa suht helposti, jos viitsii käydä koulunsa kunnolla. Lapsiperheille lisää tukea ja juopoille ilmaista viinaa.

Ääni taitaa kallistua oikeaan päin, koska minut on aivopesty vuosia sitten kokoomusnuorten käännytystilaisuudessa ilmaisen viinan hienoisella myötävaikutuksella. Olin toki alaikäinen. Ketjun aloittajan sanoja myötäillen: juoppokansa on hallittavissa halvalla viinalla!


Poissa Farseer

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #9 : 05.03.07 - klo 16:32 »
Itse olen jo pitkään Keskustaan kuulunut, ja täällä Helsingissä parasta aikaakin hieman surkuhupaisasti tuolla torilla on Heinäluoman vaaliautoista yksi. Hieman kyseenalaista toimintaa minusta kun yksi puolue ajaa puheenjohtajaansa pelkästään eduskuntaan, kun on riskinä ettei Heinäluoma ilman roimaa mediakampanjaa pääse läpi. Sen verran mitä olen television vaalikeskusteluja netistä seurannut, on Katainen valovoimaisella persoonalla ja Vanhanen voimakkaalla asiatietämyksellään nuijinut Heinäluoman epärealististen lupaustensa suohon.

Pienpuolueista Vihreät ovat putoamassa nyt kun puolue julisti ettei ydinvoima enää ole kynnyskysymys, mutta perustulosta ovat yrittäneet saada aikaan hyvää keskustelua. Vasemmistoliitto on marssinut reilusti vasemmalle Siimeksen jälkeen ja pitäneet todella hyvin kannatuksestaan kiinni. RKP ja kristilliset näyttäisivät perusäänestäjiään kuhertelevan, mutta perussuomalaiset ovat saaneet melko paljon median huomioimia ehdokkaita listoilleen, niin että mielenkiinnolla odotan nouseeko PS vaaleissa.
http://mtgsuomi.fi/listat/Farseer/om/ - Partanetin paras valikoima boostereita, muuta produktia sekä irtokortteja! Esimerkiksi boksit: T2 87€ tai 85€ jos ostat kaksi boksia tai enemmän!

MtG Helsinki-ryhmä facebookissa[/url

Poissa miinin

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #10 : 05.03.07 - klo 17:38 »
Pitääkin muuten vasemmistoliitosta kertoa huvittava tarina, nyt kun aihetta hieman sivuttiin:
Mensaan kuuluva tuttavani olut heidän jossakin illanistujaisissaan helsinkiläisessä ravintolassa, jossa samaan aikaan iltaa vietti myös Vasemmistoliittolaisten porukka. Illan edetessä porukat juttelivat toisilleen ja eräs vasemmistoliiton edustaja oli sitten todennut tälle tuttavalleni rehvakkaaseen äänensävyyn: "Täällä on nyt sitten edustettuna älykkyyden molemmat ääripäät" - juurikaan tuota tylymmi ei itsesuolausta pysty suorittamaan:)

Poissa Hopo

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #11 : 05.03.07 - klo 17:39 »
Uskon perussuomalaisten lisäävän kannatustaan huolimatta Halmeen alasajosta. Soini on henkilönä erittäin miellyttävä, loistava puhuja ja ehkä ainoana puoluejohtajana puhuu kannattajilleen selkeällä, kansantajuisella mutta tosin populistisella tyylillään. Hän tietää mistä naruista vetää, ja kiskookin oikein kunnolla. Nato-vastaisuus on valttia vaaleissa, EU:n vastustajana soinilaiset tosin taitavat olla aika yksin.

Vihreiden ydinvoimavastaisuuden lieventymisessä on kaksi puolta. Hyvä puoli on se, että tunnustavat edes jollain tasolla energiapolitiikan ja maailmantilan realiteetit. Huono puoli on se, että lähes yhden asian puolue luopuu tärkeimmästä kulmakivestään. Se ei ole reilua äänestäjiä kohtaan eikä takinkääntäjän rooli ole koskaan mitään hyvää tuonut tullessaan.

Minusta on ollut aina absurdia, että ympäristötietoisuus, jonka luulisi olevan kaikkien yhteinen asia, on ollut vain yhden sille omistautuneen puolueen varassa. Ihannetapauksessa vihreää liittoa ei olisi vaan vihreät arvot kuuluisivat jokaisen puolueen ohjelmaan.

EDIT: vaalihuumoria http://lehti.samizdat.info/2007/03/04/1908/
« Viimeksi muokattu: 05.03.07 - klo 17:50 kirjoittanut Hopo »
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Simotus

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #12 : 05.03.07 - klo 17:57 »
Meikäläisellä on oikeastaan kolme edes jotenkuten varteenotettavaa vaihtoehtoa, nyt, kun ekaa kertaa pääsen äänestämään: Demarit, Kokoomus & Perussuomalaiset.

Keskustaa en äänestä, niin kauan puolueesta löytyy nokkapaikoilta sellaisia henkilöitä kuin Vanhanen, Saarela, Pekkarinen ja Kääriäinen, joista jokaisessa löytyy omat lukemattomat vikansa. Lisäksi keskustan edustajilla ei tunnu vaalitenttejä katsottuani olevan yhtään mitään mediakoulutusta, muutamia lukuunottamatta.

Vihreät tuottavat pettymyksen. Puoluehan on kyllä ajavinaan "vihreitä arvoja", mutta todellisuudessa niille tuntuu riittävän uusiutuvien energiavarojen käytön lisääminen 1,X% tai biopolttoaineen verotuksen alentaminen 0,x%. Tekopyhiä. HYI! (Lisäksi eivät mokomat edes ymmärrä, että ydinvoima on ympäristön kannalta hyvä ratkaisu).

Vasemmistoliitto, ihan ok homma tukea pienituloisia ja parantaa sosiaaliturvaa, mutta kaikki vasemmistoliiton ehdokkaat tuntuvat olevan täälläpäin jotain +55 vuotiaita ammattiyhdistysliikkeiden korpikommunisteja, joilla ei siis ole minkäänlaista kosketuspintaa omaan elämäntilanteeseeni. EI.

Kristilliset. Näillehän voisi periaatteessa antaa protestiäänen, mutta oikeasti hyvien ehdokkaiden puute ja rouva Räsäsen ihmeelliset mölinät vaan häiritsevät.

Ruotsalaiset, vaikka pakkoruotsia ajavatkin, omaavat hyviä ehdokkaita täällä ja ajavat kovasti hyviä ympäristöllisiä arvoja, paremmin kuin vihreät. Ehkä

Kokoomus, ajavat ok arvoja ja heiltä löytyy paras pääministeriehdokas, mutta toisaalta meikäläistä ottaa päähän kokoomuksen armoton nuorten ehdokkaiden p*rseennuolenta, jota tapahtuu koko ajan ("tule kokoomuksen vaalibileisiin", "Liity IRC-gallerian Kokoomus-yhteisöön"), että melkein siitä syystä jätän kokomustaa äänestämättä.

Perussuomalaiset, tuntuvat tietävän faktansa, ja osaavat rakentaa energisen ja aggressiivisen vaalistrategian, josta on jäänyt positiivinen maku. Protestiäänen mahdollisuus.

SDP. Melkeinpä varteenotettavin vaihtoehto, fiksuja ehdokkaita (paitsi se P&€#?leen Heinäluoma), paras vaaliohjelma. Aivoton Heinäluoma on kyllä puolueelle painolasti, mutta sitä on nyt valitettavasti jo liian myöhäistä heittää yli laidan, ilman, että uskottavuus kärsii.

Ok, tossa nyt jonkunverran mun mielipidettäni pääpuolueista. Kyllä sitä on Sos.Demoja äänestettävä kaikesta huolimatta, kun muut ovat mitä ovat..
"Peli on henkisesti jo voitettu, kun Battle of Wits-pakkaa alkaa sekoittaa"

H/W: http://kapsi.fi/~tharna/forums/index.php?topic=14575.0

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #13 : 05.03.07 - klo 19:07 »
Tuon ns. vaalisalaisuuden ja oman ehdokkaan salassapidon taustalla vaikuttanee samat asiat, mitkä estävät suomalaisia puhumasta palkoistaan duunipaikoilla ja ylipäätään missään.

Sinulla ei ole mitään perusteita tulla arvioimaan minun salauspäätösteni taustoja, kun ei olla ymmärtääkseni koskaan edes näistä asioista juteltu.

Ja mitä salailuun tulee, niin kyllä minä voin kavereille ja huomattavan satunnaisillekin tutuille ja jopa - sopivassa tilaisuudessa - satunnaisesti kohdatuille tuntemattomille puhua omista puoluekannoistani, ja puhunkin. Mutta kannan paljastamisen täytyy tulla aina omilla ehdoilla: kerron kyllä kavereille IRC:ssä ketä olen äänestänyt, mutta en kerro samaa tietoa foorumilla, jota pystyy esteettä lukemaan kuka tahansa, ja jonka tiedonkeruujärjestelmän salaisuudesta ei edes ylläpito pysty antamaan riittäviä takeita. Kyse ei ole siis asiasta, vaan paikasta.

Sen verran voin sanoa, että pidän peukkuja sen puolesta, että Eero Heinäluomasta ei tule nyt eikä koskaan Suomen pääministeriä.

-- Nute
Oulu

Poissa Vilhis

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #14 : 05.03.07 - klo 19:52 »
Vihreille menee ääneni. Luultavammin käyn ennakkoäänestämässä Oras Tynkkystä. Puoluevalinta oli melko selvä, vasemmistoliittoakin mietin, mutta on toi Oras kuitenkin vaan niiin symppis.
Lainaus käyttäjältä: Gerry Thompson
In the grand scheme of things, a single loss means nothing. By putting the emphasis on winning, I set unrealistic expectations for myself. Once winning stopped being my main goal, I was able to enjoy Magic again.

Poissa Icirtus

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #15 : 05.03.07 - klo 22:12 »
Vasemmistoliittoa luultavasti äänestän, mutta tässä vaalipiirissä ei ole ehdokkaat vielä vaivautuneet mainostamaan itseänsä. Luultavasti lähiaikoina tulitan kaikki vaalikoneet läpi ja löydän sen oikean ehdokkaan.
Listani

Yksin olen yksinäinen

Poissa olppari

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #16 : 05.03.07 - klo 22:22 »
entä jos ei ole puoluekantaa eikä aijo äänestää? itse en ole vielä kertaakaan käyttäny äänioikeuttani.
"Vaikka elämä on nykyään niin kallista, on se siitä huolimatta hyvin suosittua."

Poissa cosminen

    Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Foorumiaddikti
  • *
  • W:Breeding Pool,Rafiq,RhoxWarMonk,QasaliPride.....
    • Progebändi, jossa vaikutan
Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #17 : 05.03.07 - klo 22:52 »
Ylen vaalikone tarjosi minulle VÄHITEN sopivana Ben Zyskowichin (vai miten se nyt kirjoitetaan.) En ollut yllättynyt :)

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #18 : 05.03.07 - klo 23:17 »
entä jos ei ole puoluekantaa eikä aijo äänestää? itse en ole vielä kertaakaan käyttäny äänioikeuttani.

Eihän siinä mitään sen kummempaa. Sitten vain muut päättävät, mitä tehdään seuraavien 4 vuoden ajan 200 miljardilla eurolla. Jos ajatuksesta ei tykkää, niin sitten kannattaa äänestää.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #19 : 05.03.07 - klo 23:45 »
Vihreiden ydinvoimavastaisuuden lieventymisessä on kaksi puolta. Hyvä puoli on se, että tunnustavat edes jollain tasolla energiapolitiikan ja maailmantilan realiteetit. Huono puoli on se, että lähes yhden asian puolue luopuu tärkeimmästä kulmakivestään. Se ei ole reilua äänestäjiä kohtaan eikä takinkääntäjän rooli ole koskaan mitään hyvää tuonut tullessaan.

Tähän semmoinen mielenkiintoinen huomio, että vaikka vihreiden puolue-eliitti on ollut äärimmäisen jyrkkää ja yksimielistä ydinvoimakielteisyydessään, kuitenkin puolueen äänestäjistä 30 % on kannattanut ydinvoimaa. Eli vaikka eliitti on yksimielinen, jäsenistön keskuudessa on ei-lainkaan-pieni vähemmistö ydinvoiman kannattajia.

Poissa Rancid-

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #20 : 05.03.07 - klo 23:49 »
Itse ajattelin äännestää jotain nuorta SDP:n ehdokasta. Paras tapa saada korotusta opintorahoihin.

Epäilenpä vahvasti. Koko demarien eduskuntaryhmä äänesti viimeisintäkin opintotuen korotusesitystä vastaan -- jopa ne, jotka olivat koko esityksen alulle panemassa.
Lainaus
TES uses Ad Nauseam more often and ANT uses Past in Flames more frequently.

Poissa pyhimys

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #21 : 06.03.07 - klo 01:22 »
Jep,

Jos oikeisto saa enemmän valtaa, niin uskon, että Suomesta pian poistuu perintävero samalla tavalla kuin poistui varallisuusverokin. Mielestäni viime vaalikauden pahin virhe oli juuri varallisuusveron poistaminen. Suomella menee tällä hetkellä paremmin kuin koskaan, mutta silti köyhien määrä vain nousee. Ylimääräinen raha vaan päätettiin käyttää varakkaita suosiviin verohelpotuksiin. Näitä rahoja olisi nyt ja tulevaisuudessakin  voinut ohjata esimerkiksi kunnille, jotka ovat kipeästi rahan tarpeessa. Toimiva julkinen hallinto koko maassa takaa toimivan yhteiskunnan. Toivon, että asumiskeskuksiin ja Etelä-Suomeen keskittyvä rakennepolitiikka loppuisi, jottei Suomi autioituisi.
Valtion omistamia yrityksiä en halua yksityistää. Valtion tulisi kasvattaa omistusosuuttaan useassa yrityksessä ja ostaa/kehittää hankkia itseasiassa lisää yritystoimintaa. Natoon en halua missään nimessä Suomen liittyvän. En halua uutta ydinvoimalaa ja toivoisinkin energiatarpeen tyydyttämiseksi ekologisesti kauaskatseisia ratkaisuja.

Miettikää kenelle äänenne annatte, ettei eduskuntaan vahingossakaan livahda toista Halmetta tai jonkun pikkukaupungin baarinomistaja.

Itse äänestään Vasemmistoliittoa, toivon että myös moni teistäkin.

Poissa Farseer

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #22 : 06.03.07 - klo 10:31 »
Itse en usko vasemmiston vaalilupauksiin ja kaikkien kannattaa miettiä myös onko SDP:n vaalilupauksissa mitään tolkkua. Myöskin jos haluaa opiskelijoiden asemaa parantaa niin SDP:tä ei kannata äänestää, viimeisen kerran kunnolla opiskelijan asemaa on parantanut Ahon porvarihallitus, eikä SDP ole hallituksessa ollessaan koskaan päättävänä elimenä parantanut opiskelijan asemaa. Nyt oli vain vähän pakko sitä parikymmentä senttiä ateriatukea nostaa kun pääministeripuolue käski  ;D

Yleensäkin parhaat vaaliohjelmat vaikuttaisi olevan Keskustalla ja Kokoomuksella. Pienpuolueilla on toki vaikeampaa saada äänensä kuuluviin mutta Vihreillä on perustulon malli ollut melko hyvä. Vähentäisi byrokratiaa ja loisi oikeata perusturvaa. Yritystoiminnan kehittämiseksi olisi hyvä myös antaa pienyrityksille verohelpotuksia, ja helpottaa töihinottoa (ja tarvittaessa vaikka heikentää irtisanomissuojaa tämän saamiseksi). Muutenkin työreformin voisi suorittaa loppuun, vaikka viimeinen hallitus on siinä melko hyvin päässyt alkuun vaikka sitä ei työreformiksi ole sanottu.
http://mtgsuomi.fi/listat/Farseer/om/ - Partanetin paras valikoima boostereita, muuta produktia sekä irtokortteja! Esimerkiksi boksit: T2 87€ tai 85€ jos ostat kaksi boksia tai enemmän!

MtG Helsinki-ryhmä facebookissa[/url

Poissa Hopo

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #23 : 06.03.07 - klo 10:46 »
entä jos ei ole puoluekantaa eikä aijo äänestää? itse en ole vielä kertaakaan käyttäny äänioikeuttani.

Tuo on paras tapa varata itselleen oikeus olla valittamatta mistään, mitä maassa tapahtuu.

Vihreiden ydinvoimamyönteisyyteen puolueena on varmasti vaikuttanut juuri jäsenistön kanta asiaan. Puolueen terveehkö arvomaailma meinaa vesittyä yhteen erittäin tärkeään energiapoliittiseen kysymykseen, joka tosiaan jakaa jopa oman puolueen kahtia. Yhden asian puolueeksi leimaantuminen on ei-toivottavaa, sen ovat huomanneet vaalien alla jopa konservatiivisuuden synonyymit kristillisdemokraatit.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Nastaboi

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #24 : 06.03.07 - klo 11:03 »
Mikä tahansa paitsi SDP, muun muassa jo mainituista syistä. Itse äänestän kristillisdemokraatteja juurikin siksi, että se on konservatiivinen yhden asian puolue. Konservatiivisuus tarkoittaa myös haluttomuutta luopua sukupolvia kestäneistä arvoista, vaikka se yleisesti nähdään vain yksisilmäisenä muutosvastarintana. Minusta Räsäsellä on hyviä mielipiteitä, eivät toki kaikki. KD:n ehdokkaat eivät ole kummoisia, mutta eivätpä ole muidenkaan puolueiden ehdokkaat.

Äänestän myös nuorta ihmistä ilmeisistä syistä.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa Hopo

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #25 : 06.03.07 - klo 11:23 »
Itse äänestän kristillisdemokraatteja juurikin siksi, että se on konservatiivinen yhden asian puolue. Konservatiivisuus tarkoittaa myös haluttomuutta luopua sukupolvia kestäneistä arvoista, vaikka se yleisesti nähdään vain yksisilmäisenä muutosvastarintana.

Minusta kristillisillä on suuria vaikeuksia sovittaa arvomaailmaansa nykypäivään. Abortti- ja homovastaisuus ovat mielestäni niin ristiriidassa ihmisoikeuksien kanssa että ihmettelen suuresti puolueen niinkin jyrkkää kantaa em. asioihin. Tosin Räsänen taannoisessa hesarin puheenjohtajatentissä pyrki vähän karistamaan savua aiheiden ympäriltä ja vakuutteli ettei kaikki ole kiveenhakattua, mutta uskallan silti epäillä.

Äänestän myös nuorta ihmistä ilmeisistä syistä.

Mielestäni ehkä tärkein kriteeri omallekin ehdokkaalle.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.

Poissa Nastaboi

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #26 : 06.03.07 - klo 12:46 »
Vikaa voi olla myös nykypäivässä. Homovastaisuutta en kannata, mutta päättämisoikeuden kaventamista toisen ihmisen kuolemasta en näe ihmisoikeuksien vastaisena.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa Laava

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #27 : 06.03.07 - klo 12:50 »
Vikaa voi olla myös nykypäivässä. Homovastaisuutta en kannata, mutta päättämisoikeuden kaventamista toisen ihmisen kuolemasta en näe ihmisoikeuksien vastaisena.

Mutta kuinka on oikeutettua, että jollain taholla on päätäntävalta siitä, saako tehdä aborttia vai ei, ja perusteluna toimii että enkeli taivaan lausui näin? Eikö se ole jokaisen oma asia, kuinka vastaavassa tilanteessa toimii. Nämä asiat eivät ole niin mustavalkoisia.
DCI Level 1 Judge


Ufojen kosminen viesti

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #28 : 06.03.07 - klo 12:53 »
Mutta kuinka on oikeutettua, että jollain taholla on päätäntävalta siitä, saako tehdä aborttia vai ei, ja perusteluna toimii että enkeli taivaan lausui näin? Eikö se ole jokaisen oma asia, kuinka vastaavassa tilanteessa toimii. Nämä asiat eivät ole niin mustavalkoisia.

Puhumattakaan siitä, että ilmeisesti Ihosen mielestä syntymätön sikiö on ihminen ja esimerkiksi minun mielestäni ei ole. Eli ei ole yhteisesti hyväksyttyä linjaa siitä, että abortissa olisi määritelmällisesti kyse esim. murhasta.

EDITAATIO: Tarkoitan nyt sitä, että kyse ei ole siitä, että mustavalkoisesti toisten mielestä sikiöiden tappaminen on OK ja toisten mielestä ei OK. Vaan poikkeuksetta eri näkökannoilla on jopa erilaiset määrittelyt jo ihan siitä, millaista elämänmuotoa sikiö edustaa, ja siten abortin kannattajat eivät edes ajattele mitään tappamista. [Lisätty heti alkuperäisen vastauksen perään.]
« Viimeksi muokattu: 06.03.07 - klo 12:56 kirjoittanut Thaurwylth »

Poissa Hopo

Vs: Vaalikeskustelu K-18
« Vastaus #29 : 06.03.07 - klo 12:54 »
Aborttiasia ei tosiaankaan ole mustavalkoinen. Krstilliset piirit eivät tee eroa abortille oli sen syynä sitten raiskaus, puhjennut kortsu tai humalaisen päähänpisto harrastaa suojaamatonta seksiä miettimättä seuraamuksia.

Mutta koska tämä ei varsinaisesti ole aborttikeskustelu, jatketaan vaaliteemalla.
IPU:lle tuli tosiaan heitettyä ääni ..... periaatteet suht kunnossa.