Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Uusi tulokas kyselee.  (Luettu 3688 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Tohtori123

Uusi tulokas kyselee.
« : 13.09.12 - klo 08:58 »
Hei.

Olen täysin uusi aloittaja Mtg:n parissa ja kyselisin hieman miten pelaamista kannattaisi aloittaa. Olen pelannut vain tätä uutta steamissä olevaa peliä hieman ja katsellut hieman streamiä(MtGO). MTGO tuntuisi hyvältä idealta siinä mielessä että se ei sido aikaan tai paikkaan samalla tavalla kuin live pelit joten kysynkin.

Onko MTGO hyvä paikka pelien aloittamiseen ja siihen tutustumiseen ?

Voinko pelata ilman erillistä maksua random pelaajia vastaan MTGO:ssa ihan opettelu mielessä( kunhan sieltä on tietenkin ensin kortit ostettu)?

Mitä MtGO kannattaisi ensimmäiseksi ostaa että alkuun pääsee ?Poissa zoukka

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #1 : 13.09.12 - klo 09:22 »
Saat heti accountin tehdessäsi sellaisen pienen aloituspaketin, jossa tulee mm "läppäreunaisia" kortteja, joilla voi pelata muita samanlaisia vastaan. Nämä eivät siis ole laillisia kortteja "oikeissa" formaateissa. Niillä kuitenkin voi maksutta pelailla muita pelaajia vastaan kuten myös muilla itse hankkimillasi korteilla. Maksullisia pelejähän ei ole pakko pelata ikinä jos ei halua.

Mukana tulee myös jotain beginner ticketejä, joilla voi ilmaiseksi pelata muutaman phantom draftin.

Poissa Tohtori123

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #2 : 13.09.12 - klo 09:50 »
Voiko "normaali" formaatin pelejä pelata harjoitusmielessä ilmaiseksi ?
ja onko MtGo sopiva paikka alottaa pelaaminen.

Poissa Evomies

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #3 : 13.09.12 - klo 09:56 »
Imo netissä pelaaminen voi olla vaikea aloittaa nopean temmon takia. Jos on mahdollista saada jotain keittiönpöytä porukkaa aikaiseksi niin parempi. Oppii sääntöjä ja muuta yleistä pelistä paremmin.

Poissa May_19

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #4 : 13.09.12 - klo 10:03 »
Nopean temmon? Eihän se tempo ole yhtään nopeampi MTGO:ssa. Itse pidän ihan hyvänä MTGO:ssa aloittamisen. Oppii kerralla selkeästi yritys ja erehdys periaatteella esim. vuoron rakenteen ja muut perus säännöt. Aloittelevat keittiönpöytäpelailijat kun usein tuppaavat menemään yhdessä vain syvemmälle metsään eri sääntöjen kanssa.

Poissa Lightstorm

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #5 : 13.09.12 - klo 13:09 »
Modo on kyllä hyvä valinta aloittaa pelaaminen, kun säännöt tulevat paremmin selkärankaan kunhan harjoittelee stackkiin laittamiset ja pysäytysten laittamisen oikeisiin kohtiin (end step ym.). Kanssakäyminen vastustajien kanssa on melko niukkaa ja välillä aika paskamaista käytöstäkin saa osakseen kuulla, mitä paperilla erittäin harvoin tapahtuu. Paperilla pelaamisen suurin etu onkin sen tuoma sosiaalisuus ja fyysinen korttien hypistely.

Modossa korttien eteenpäin myyminen on myös helppoa kuin mikä, siitä iso plussa paperiin verrattaen.
Kannattaa ostaa tikettejä ja niillä sitten boteilta ostaa omia mielikortteja (valtaosa korteista on todella halpoja ja helposti saatavilla - mikä tekee modosta edelleen paremman vaihtoehdon). Cardbot and mtgotraders on sellaisia joilta saa ainakin edullisesti ja laajasti noita halvempia kortteja, kalliimmat kannattaa miltei ostaa haun kautta. Jotkin botit jakavat myös ilmaisia kortteja (ainakin mtgotraders free bot).

Jos sosiaalinen kanssakäyminen ja korttien "oikea" omistaminen ei innosta, niin modo on loistava valinta.

Ps. pelitempo jutustelu tarkoitti varmaan 30 minuutin ajastusta peleissä.

Poissa Tohtori123

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #6 : 13.09.12 - klo 13:12 »
Kiitos näistä ta sellaista vielä että,

Voinko pelata niillä "oikeillä" säännöillä ilmaispelejä randomeja vastaan ja minkäs verra rahhaa tuohon kannattaa alussa sutasta että saa pelattavan pakan jolla voi siis jopa ehkä voittaa pelin :)

Poissa IRIAD

  • Turnausjärjestäjä
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Team Paistikkaat
Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #7 : 13.09.12 - klo 14:13 »
Kiitos näistä ta sellaista vielä että,

Voinko pelata niillä "oikeillä" säännöillä ilmaispelejä randomeja vastaan ja minkäs verra rahhaa tuohon kannattaa alussa sutasta että saa pelattavan pakan jolla voi siis jopa ehkä voittaa pelin :)
Voit, tai pikemminkin pitääkin. Modossa ei pysty pelaamaan kuin "oikeilla säännöillä", siinä mielessä että softa itsessään ei anna siun tehdä mitään sääntöjenvastaista pelitilanteessa (et esim. saa mahdollisuutta castata sorcery-spelliä vastustajan vuorolla) kun taas fyysisten korttien kanssa tuollaisia virheitä olisi ihan mahdollista tehdäkin. Ilmaispelejä pystyy pelaamaan mm. modon oston yhteydessä tulevilla Beginner-ticketeillä joilla saa ilmaisen draftin tai sealedin (tai ehkä useammankin, en osaa sanoa kun nää ei ollut käytössä vielä silloin kun itse latasin Modon). Lisäksi accountin yhteydessä tulee tosiaan noita kultareunaisia "aloittelijakortteja" joilla on mahdollista pelata muita kultareunaisista korteista tehtyjä pakkoja vastaan.

Mitä tulee rahan laittamiseen ja pelattavan pakan hankkimiseen niin se vaihtelee aika huimasti sen välillä onko tavoitteena standard-mestaruus vai casuaalimiesten voittaminen. Jos lähdetään hakemaan Daily Eventien voittamista, pakkaan saattaa upota lähemmäs satanen, jos tarkoituksena on vain voittaa pelejä turnausten ulkopuolella muita vähemmän vakavahenkisiä vastaan niin selvitään murto-osalla. Aloittelijalle suosittelisin kyllä kaikkein lämpimimmin siltikin jättämään korttien ostelut vielä hetkeksi sivuun ja pelaamaan niillä kultareunaisista korteista tehdyillä pakoilla - peliseuraa kyllä löytyy ja alussa pelaamisen kannalta sääntöjen opettelu on rutkasti tärkeämpää kuin kärkitason pakan pelaaminen. Pakan itse rakentaminen (vaikkakin hitusen rajatusta korttipoolista) kehittää myös jatkon kannalta tärkeää korttievaluutiokykyä, mikä auttaa myöhemmin ymmärtämään kärkipakkojen rakennetta ja erilaisten korttivalintojen tarkoitusperiä.

Lainaus käyttäjältä: Peikko
Experts say that it will close so many games that it has access to Glengarry leads.

Poissa Tohtori123

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #8 : 13.09.12 - klo 14:18 »
kiittää ja kumartaa

Poissa WoRMaSTeR

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #9 : 13.09.12 - klo 14:26 »
Kiitos näistä ta sellaista vielä että,

Voinko pelata niillä "oikeillä" säännöillä ilmaispelejä randomeja vastaan ja minkäs verra rahhaa tuohon kannattaa alussa sutasta että saa pelattavan pakan jolla voi siis jopa ehkä voittaa pelin :)
Vähän hämmentävä kysymys, mutta pelaamisen säännöt ovat aina samat oli sitten Duels of the Planeswalkers, MODO tai oikeilla korteilla. Pakanrakennuksessa löytyykin sitten sääntöjä jos jonkinlaista ja näitä kutsutaan formaateiksi. Rahan määrä mitä tarvitsee riippuu paljon siitä mitä formaattia lähdet pelailemaan. Yleisin näistä on Standard (ja modossa suosituin), jossa on aina salittu 2 uusinta perussettiä ja näiden laajennusosat. Esimerkiksi tällä hetkellä siis Scars of Mirrodin, Mirrodin Besieged ja New Phyrexia + Innistrad, Dark Ascencion + Avacyn Restored. Lisäksi on sallittu uusin perusosa (M13), poikkeuksena tällä hetkellä saa pelata myös M12 kortteja. Huomioi että 5.10.2012 jälkeen M12, Scars of Mirrodin, Mirrodin Besieged ja New Phyrexia eivät ole enää salittuja ja näiden tilalle tulee uusi Return to Ravnica setti.

Kilpailukykyiseen Standard pakkaan menee 20-200 tiksua eli sama määrällä dollareissa vähän riippuen paljonko haluat sijoittaa/millainen pakka kiinnostaa pelailla. Draftailemalla on kiva keräillä kortteja, aluksi en silti suosittelisi tähän lähtemään koska draftissa hyvin pärjäävät keräävät palkinnot jotka joudut sitten heille kustantamaan. Casuaalia voi tosiaan modossa pelailla ilmaisilla/lähes ilmaisilla korteilla, netistä voi hakea ns. budjettipakkojen listoja ja sitten ostalla modoboteilta tarvittavat laput. Usein käyttiskortteja saa 64 kpl/1 tiksu (dollari) eli melko halvallakin alkuun pääsee.

Poissa roussih

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #10 : 13.09.12 - klo 15:24 »
MTGO:n limitedistä viel sen verran jos meinaat mennä drafteihin ni vaikeusaste menee swiss < 4-3-2-2 < 8-4. Boostereita ei kannata ikinä ostaa suoraan wizardsin storesta vaan suoraan event ticket ja niillä meet ostamaan boteilta boostereita. Riippuen setistä yleensä botit myy 0,5-1,5 tixuu halvemmal per booster kuin store.

Jos haluat randomilla standard kortteja niin hyvä aloittelija formaatti on 4-booster sealed jossa pelataan swiss rundit, 30 kortin pakka normaalin 40 kortin sijaan ja palkinnot menee 5-3-1. Entry fee tähän turnaukseen on se 4 boosteria kyseistä settiä ja saat pitää avaamasi kortit. Yleensä tuolla ei oo mitään erityisen hyvii pelaajia ja formaatissa on aika paljo kiinni minkälaisen poolin avaat, mutta kyl toi aina voittaa sen et vaan rippaisit 4 boosterii auki :)

Poissa Tohtori123

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #11 : 14.09.12 - klo 12:36 »
Joo tarkoitus olisi aluksi ainakin pelata ihan casualisti ja kunhan peliin pääsee sisälle niin voisi muitakin kokeilla.

semmonen vielä että ilmeisesti rahaa siirrettäessä tuonne niin saan tickettä ja tickettejä voi taas vaihtaa rahaksi vai ?

« Viimeksi muokattu: 14.09.12 - klo 12:51 kirjoittanut Tohtori123 »

Poissa Lunsku

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #12 : 14.09.12 - klo 12:45 »
MTGO:n limitedistä viel sen verran jos meinaat mennä drafteihin ni vaikeusaste menee swiss < 4-3-2-2 < 8-4.

Mulla on sekä kokemus että käsitys, että Swiss = 4-3-2-2 < 8-4 on oikeampi. Joskus kun limited ratingin näkyivät vielä suoraan muistan lukeneeni artikkelin, jossa joku oli seurannut ja laskenut jonojen osallistujien keskimääräisen ratingin. 8-4 oli selvästi ohi kahden muun, mutta ne kaksi muuta olivat sitten aikalailla tasoissa.

Aloittelijan kannattaa minusta joka tapauksessa pelata Swissiä. Taatut täydet kolme kierrosta pelejä joista oppia.

Poissa Oferon

Vs: Uusi tulokas kyselee.
« Vastaus #13 : 14.09.12 - klo 12:53 »
semmonen vielä että ilmeisesti rahaa siirrettäessä tuonne niin saan tickettä ja tickettejä voi taas vaihtaa rahaksi vai ?

Tikettejä voi ostaa storesta tai muilta käyttäjiltä (esim. tällä foorumilla jotkut ainakin joskus möivät tikettejä). Tiketit toimivat kaupankäynnin välineenä MTGO:ssa. Et pysty suoraan vaihtamaan tikettejä rahaksi, mutta voit toki myydä niitä muille vaikka tällä foorumilla.
Oletusarvona on että kun rahaa modoon laitat niin sitä et sieltä pois saa.