Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Korttien kuntoluokitukset  (Luettu 4176 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Zenri

Korttien kuntoluokitukset
« : 01.05.05 - klo 20:26 »
Olisiko mahdollista laittaa linkki noiden korttien kuntoluokitusten selityksiin jonnekkin päin ostoa ja myyntiä/have ja wanttia? Tuli mieleen kun rupesin miettimään miksi ihmeessä ihmiset laittaa korttien perään jotain ex, nm yms. lyhenteitä ja löysin luokitukset tuolta korttilääkärin vastaanotolta yhdestä threadista.

Itse en (ainakaan vielä) ole alkanut tradeileen mitään täällä mutta tuo voisi auttaa tulevia tradeejia.

Poissa DogMeat

Korttien kuntoluokitukset
« Vastaus #1 : 01.05.05 - klo 23:38 »
Hyvä idea mielestäni, sillä noita kysytään oikeastaan jatkuvasti... Mitä mieltä muut modet, judget ja adminit on?

Poissa Andromes

Korttien kuntoluokitukset
« Vastaus #2 : 02.05.05 - klo 22:12 »
Juu. toi olis ihan käytännöllinen. Ne vois heittää ilmoituksena sinne, näkyy aina ensimmäisten joukossa selvästi. Jos joku mode vois kerätä ne ja heittää  ilmotukseen. En itse kerkeä juuri nyt.

Poissa DogMeat

Korttien kuntoluokitukset
« Vastaus #3 : 02.05.05 - klo 22:55 »
http://www.mtfinland.com/forums/viewtopic.php?t=3556

Siinä on. Modet ja muut muutelkoon jos näkee tarpeelliseksi.

Poissa xapanthe

Korttien kuntoluokitukset
« Vastaus #4 : 03.05.05 - klo 10:02 »
Jotkut pitävät EX ja NM kortteja eri tasoisina, jotkut pitävät huonokuntoisiakin EX:änä ja jotkut melkeen NM kuntoisia kortteja EX:änä.

Tosin vanhemmissa korteissa oleva weari, joka vastaisi alle EX-:sta, niin mielestäni voi luokitella yli. Nimittäin wanhathan kuluvat nopeammin ja ne ovat sentäs wanhoja, joten vaikka niissä on jokusen verran wearia, niin ei se niin pahasti haittaa.

Jos on todella arvokkaasta kortista kyse, niin kannattaa pyytää skanni. Ja jos saat kortin, joka ei todellakaan vastaa mielestäsi kauppiaan antamia kuvauksia, niin sinulla on oikeus purkaa kaupat.
xapan Have/want

Poissa kivi

  • L1-tuomari / valvoja
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • ****
  • Ei tällä kuuhun mennä
Korttien kuntoluokitukset
« Vastaus #5 : 03.05.05 - klo 10:48 »
Varsinkin EX kuntoisten luokittelussa tuntuu olevan eniten heittoa, helposti kyllä pystyy sanomaan jos kortti on mintti tai aivan syöty, mutta nuo jonkun verran kuluneet vaihtelevat sitten laajemmalla skaalalla. Itse luokittelen kortit varsin tiukasti ja monen mielestä minun EX laput ovat lähempänä NM kuntoa.
Lainaus käyttäjältä: tutka
< kivi> pultti sun, kaks pulttii sun, pultti, fireblast, fork. PÄRT  PÄRT.

Poissa janne

Korttien kuntoluokitukset
« Vastaus #6 : 03.05.05 - klo 11:15 »
Lainaus käyttäjältä: "xapanthe"

Tosin vanhemmissa korteissa oleva weari, joka vastaisi alle EX-:sta, niin mielestäni voi luokitella yli. Nimittäin wanhathan kuluvat nopeammin ja ne ovat sentäs wanhoja, joten vaikka niissä on jokusen verran wearia, niin ei se niin pahasti haittaa.


Ei se kuntoluokitus millään tavalla vaihdu jos kyseessä on alphan black lotus tai mirrodinin landi. Jos Lotus on excellent niin ei se near minttiin nouse. Ja jos kortissa on vähän wearia, niin kyllä se vain haittaa. Kivaahan se on, kun odottaa postilaatikkoon kolahtavan juuri jonkin NM bb dualin vaikkapa ja sieltä tuleekin EX kuntoinen bb duali ja myyjä sanoo viestissään: "Ei se weari wanhoissa korteissa oo niin justiinsa ja kyllä ne mielestäni voi luokitella vähän yli." Kyllä siinä pinna palaisi.

Mielestäni anycraze pitäisi ottaa koko tuosta topikista pois. Se on paska. Siellä alkaa huomaamaan eroa vasta goodin ja near mintin välillä. Paras noista linkeistä oli Magicarsenal. Itse katson kunnot troll and toadin mukaan eli:
http://www.trollandtoad.com/cardconditionguide.php
Ainakin näkee eron excellentin ja near mintin välillä ja tuon mukaan excellenttejä voi hyvällä omatunnolla sanoa syödyksi.

Eli anycraze pois ja selvemmät paikat tilalle. Vielä jos saisi kaikille sovittua jonkin yhteisen paikan, josta kunnot katsoa, ei pitäisi korttien kunnoista tulla niin paljon valittamista. Tietenkään kaikki eivät edes lue noita niitattuja topikkeja, joten njuuh.

Poissa ilpo

jeah
« Vastaus #7 : 03.05.05 - klo 12:43 »
Tuossa Dogmeatin listassa on syystäkin linkit erilaisiin kuntoluokitusasteikoihin, sillä on varsin tärkeää huomata, kuinka paljon kuntoluokitukset vaihtelevat. Anycraze on surkea samoin kuin SCG. Arsenal ja BB.com ovat kohtuullisen hyviä sivustoja, mutta niissäkin on eroja vähän.

Wanhojen,valkoreunaiset kortit näyttävät hieman kuluneinakin hyvältä, koska kuluma ei näy kuten mustareunaisissa korteissa. Siksi en näe kauhean hirveän kamalan pahana, jos joku greidaa vähän ohi. Mustareunaiset kortit ovatkin jo asia erikseen, koska mehun kanssahan kunnolla on väliä.

Skannit ovat melko hyvä tapa nähdä kortin kunto. Skannien ainoa onkelma on se, että siinä ei näy mahdolliset taittumat ja painaumat, jotka ovat kevyesti pahinta, mitä korteissa voi olla.
Lainaus käyttäjältä: nastaboi
Hankin Ramoneksen kokoelman, painonnostopenkin ja kuulapyssyn. Sitten pistän fisut pakkaseen ja opettelen postinumeroluettelon ulkoa.

Poissa DogMeat

Korttien kuntoluokitukset
« Vastaus #8 : 03.05.05 - klo 13:41 »
Hym, kannattaa muuten huomata, että jannen mielestä paras osoite ei välttämättä ole paras siinä mielessä, että siinä ei ole kuvia lainkaan. Kaikki eivät osaa sujuvasti englantia kuitenkaan, emmekä voi olettaa että osaa.

Mielestäni Blackborderin on paras. Siinä on selkeät kuvat ja kuntojen ero näkyy, sekä hieman tekstiä

Poissa henward

Korttien kuntoluokitukset
« Vastaus #9 : 03.05.05 - klo 14:32 »
Lainaus käyttäjältä: "DogMeat"
Hym, kannattaa muuten huomata, että jannen mielestä paras osoite ei välttämättä ole paras siinä mielessä, että siinä ei ole kuvia lainkaan.


Jos vaan viitsii painaa niitä otsakkeiden linkkejä niin aukeaa varsin hyvät ja havainnollistavat kuvat.