Poromagia

Kirjoittaja Aihe: White weenietä standardiin  (Luettu 4605 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa zoukka

White weenietä standardiin
« : 11.02.08 - klo 15:11 »
Jos tämä pitäisi postata standard-alueelle niin siirtäkää.

Eli onko white weenietä mitään järkeä kokeillakaan? En nyt mitään isompia turnauksia haaveilekaan tällä pelaavani, vaan FNM:iä ja casual standard-mättöä lähinnä.

Miehiähän standardissa tällä hetkellä riittää kuten Jötun Grunt, Serra Avenger, Knight of Meadowgrain, Kinght of Holy Nimbus (loistava) ja Soltari Priest. Paladin en-Vec tunnostaa kalliilta, mutta loistaa varmasti monessakin pelissä (sidekamaa ehkäpä) ja Tivadar of Thorn on hottia shittiä kaikenlaisten cameleonttien ja gobojen kanssa. Ekan vuoron droppeja voisi olla vaikka Icatian Javelineers ja Suntail Hawk. (harmi, että pudottivat Savannah Lionsit)

Jonkinlaista boostia pitäisi saada ukoille tyyliin Griffin Guide/Glorious Anthem, sillä joku Garrukki on ikävä, ellei sitä saa nopsaan lenturilla/shadowilla poisa.


Mutta siis olisi kiva saada puhtaan valkoinen dekki esiin. Tiedän, että vihreä olisi maukas lisä, mutta en tue.

Poissa vodel

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #1 : 11.02.08 - klo 15:20 »
Pelaa valkoista kithkiniä. Morningtiden myötä pakkaan tuli reinforce-landit, Mutavaultit ja Borderguardit (vihdoin jotain massapoistoa vastaan), eli kohtuu toimiva ja nopea pakka FNM-tasolle.
Nopeat elävät, kuolleet eivät.

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #2 : 11.02.08 - klo 15:34 »
Pitäisi varmaankin olla Standard-alueella. Ja totisesti tribaali-Kithkin on varmasti parempi valinta kuin strategia "otetaan kaikki hyvät ei-synergiset valkoiset ukot ja pannaan samaan pakkaan". Gaddock Teeg olisi tietysti erinomainen lisä, mutta kyllä tuosta jonkunlaisen pakan saa kokovalkoisenakin. Pistät vain pakkaan mahdollisimman aggressiiviset 1 ja 2 manan Kithkinit, mahdollisesti Militia's Pridet ja jotain temppuja selvitä massapoistosta, niin pakka on aika lailla kasassa. Myös Mirror Entityä voi pelata.

Poissa Makro

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #3 : 11.02.08 - klo 15:36 »
http://forums.mtgsalvation.com/showthread.php?t=103500

Jep, kyllä Kithkineillä ainakin jossain pärjää. ;)

Poissa vodel

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #4 : 11.02.08 - klo 15:53 »
http://www.deckcheck.net/deck.php?id=12798

Suora linkki pakkaan laiskureita varten. Ihmetyttää vain, miksi pakka pelaa sidellä yhtään Gaddokia, vaikka mainissa onkin 4 Horizon Canopya.
Nopeat elävät, kuolleet eivät.

Poissa Juho1992

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #5 : 11.02.08 - klo 16:02 »
Miks hemmetissä toi dekki pelaa 25 ländiä???
Kun mietiskelee niin varmaan 20 ländillä pärjäis tommosessa deckissä melko varmasti

Poissa Anssi

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #6 : 11.02.08 - klo 16:05 »
Oikeastaan toi dekki pelaa 13 landia, +4 Mutavaultia, Clachania ja Canopya, jotka kaikki voivat olla jotain muuta kuin landeja. Tossa dekissä on ainakin cuve kunnossa.
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa vodel

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #7 : 11.02.08 - klo 16:18 »
Tuossa pakassa mutavaultit on suoraan laskettu miehiksi.
Nopeat elävät, kuolleet eivät.

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #8 : 11.02.08 - klo 16:27 »
Miks hemmetissä toi dekki pelaa 25 ländiä???
Kun mietiskelee niin varmaan 20 ländillä pärjäis tommosessa deckissä melko varmasti

Näin mietiskelee myös moni tuolla kasuaalifoorumin puolella ja on raskaasti väärässä, vrt. esim. Ihosen haaste liian pienten manamäärien pakoille. Pieksupakoissakaan ei yleensä ole mitään syytä pelata alle 24 maata, ellei pakassa ole muita kortteja, jotka tuottavat manaa. Tuossa pakassa ei ole. Oleellista on sitten vain valita maat niin, että ylimääräisilläkin tekee jotain. Anssi mainitsikin jo, että Mutavaultit, Clachanit ja Canopyt voi käyttää johonkin muuhun, jos manaa on jo riittävästi.

Kannattaa huomata, että tuossa pakassa on tärkeitä kortteja, jotka maksavat 3 manaa. Mahdollisuus päästä suorilta kolmeen manaan 24 maan pakalla on 78,9 % ja 20 maan pakalla 63,8 %. Ero on yli 15 %-yksikköä! (Valitsin nyt esimerkiksi tuon 24 maata siksi, että se on yleinen lähtökohta, vaikka tuossa linkin pakassa on päädytty peräti 25 maahan.) Haluatko tosiaan huviksesi ylimääräisiä manakusuja 15 % ajasta? Toisinaan haluaa tietysti vielä enemmänkin maata kuin 3, esimerkiksi pelatakseen yhtä aikaa sekä loitsun että ajaakseen Mutavaultilla.

Ylipäätään ihmisillä on aina tapana aliarvioida pieksupakkojen vaatiman manan määrä - tai sitten ollaan liiaksi totuttu Llanowar Elveseihin ja kumppaneihin, jotka ihan oikeasti sallivatkin vähempien maamäärien pelaamisen.

-- Nute
Oulu

Poissa vodel

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #9 : 11.02.08 - klo 16:37 »
Manaa tuottavat ukot ja faxit (signetit, stonet ym.) voidaan käytännössä mieltää puolikkaiksi maiksi, eli käytännössä 21-22 manan B/G tonttu pelaa 24-25 landia (olettaen että pakassa on 4 tavallista lanttua + 2 jäälanttua). Nyt kyllä ajaudutaan alkuperisestä aiheesta hieman sivuun, eli pelaa kithkiniä ja laita tarpeeksi landia.
Nopeat elävät, kuolleet eivät.

Poissa zoukka

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #10 : 11.02.08 - klo 16:40 »
Linkitetyssä buildissa ei kyllä moni asia tue ajatusta, että monovalkoisen olisi oltava Kithkini. Stalwart on kova, mutta Borderguard ja Cenn kusevat poistoja vastaan jonkinverran. Pitääpä kasata tuo Weenie kokoon ja testata vaikka Kithkiniä ja Goboa vastaan. Kaverilta löytyy onneksi molemmat. Eli neuvoja vielä kelpuutetaan non-kithkin dekkiä varten. Olisiko Stonecloakerit mainiin mitään? Tivadarin kanssa pyörii hyvin, mutta ehkä vähän liian kaukaa haettu hyöty.

Burrengton forge-tender ja White Shield Crusader vaikuttavat myös maukkailta.

Lainaus
Pitäisi varmaankin olla Standard-alueella. Ja totisesti tribaali-Kithkin on varmasti parempi valinta kuin strategia "otetaan kaikki hyvät ei-synergiset valkoiset ukot ja pannaan samaan pakkaan".

Eikun "maksimoidaan jokaisen yksittäisen ukon teho" enemmänkin oli ideana.

Poissa Anssi

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #11 : 11.02.08 - klo 16:42 »
.... mutta Borderguard ja Cenn kusevat poistoja vastaan jonkinverran. ...

Jaa, mä kun luulin että Borderguard on dekin paras kortti poistoa vastaan. Heiriähän toi ei edes pelaa.
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa vodel

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #12 : 11.02.08 - klo 16:45 »
Zoukka varmaan tarkoitti että rajavartija on suht huono, jos vastustaja polttaa kaikki alkuvuorojen muut kithkinit pois ja Cennillä tarkoitettaneen Tacticiania (joka voi kyllä buustia itseäänkin).
Nopeat elävät, kuolleet eivät.

Poissa Polari

Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #13 : 11.02.08 - klo 16:54 »
Ihmetyttää vain, miksi pakka pelaa sidellä yhtään Gaddokia, vaikka mainissa onkin 4 Horizon Canopya.

Ihmetyttää vain, miksi vihreiden korttien laittaminen sidelle kuulostaa hyvältä idealta vain siksi, että mainissa sattuu olemaan neljä (4) oikeanväristä sourcea, jotka vieläpä pistetään pas2 heti kun ne istuvat hetken käyttämättöminä.

Pieksupakoissakaan ei yleensä ole mitään syytä pelata alle 24 maata, ellei pakassa ole muita kortteja, jotka tuottavat manaa.

Totta hemmetissä on syytä pelata alle 24 manaa jos curve loppuu kolmeen eikä ylimääräiselle manalle ole käyttöä, kuten tässä pakassa on. Tietenkin pelaan paljon mieluummin landeja jotka ovat hyviä floodin iskiessä (Canopy, vault, Village...) ja suurempaa kokonaismäärää (kuten tässä pakassa, jälleen), mutta jos tuollaisia ei olisi käytössä, en varmasti pelaisia 24 maata. Monta itse laittaisit tuohon jos saisit käyttää vain Plainseja?
Twitch-kanava (ensisijaisesti Mega Man -speedrunausta)

Poissa Thaurwylth

 • Oulu
 • Vaihtopalaute:
  ( | | )
 • *
 • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: White weenietä standardiin
« Vastaus #14 : 11.02.08 - klo 17:23 »
Monta itse laittaisit tuohon jos saisit käyttää vain Plainseja?

Pakan pitäisi tietysti olla vähän erilainen sitten muutenkin, koska Mutavaultien avustamiseen pieksuissa ei enää voisi luottaa jne. Pelaisin aika varmasti silti 24 maata, koska Oblivion Ring, Borderguard ja Griffin Guide ovat huomattavan tärkeitä kortteja. Vrt. aiemmat todennäköisyydet. Ota huomioon, että vaikka nostaisit 100 ei-maa-korttia vuorossa, niillä ei tee paljon mitään, kun 1-2 maata tiskissä pystyy pelaamaan vain yhden kerrallaan. Saattaisin pelata myös Mirror Entityä, joka puolestaan taas muuttaa tämän kysymyksen luonnetta.

Pitäydyn edelleen väitteessäni, jonka mukaan vellovien massojen pitäisi oppia pelaamaan mieluummin 24 kuin 20 maata. Toki sitten, kun tämä taito on pikku hiljaa opittu, voidaan pikku hiljaa reenailla sitä, onko joskus sittenkin kannattavampaa mennä alaspäin.

Olen pelannut hyvillä mielin vuonna 2003 Extendedissä aggressiivista pakkaa, jossa oli 24 maata, 32 1-2 manan korttia ja 4 kalliimpaa korttia. Tosin se on taas vähän huono esimerkki, koska pakka oli tietysti rakennettu niin, että kaikelle löytyi aina käyttöä, ja mukana oli Wastelandeja ja Treetop Villageja. Mutta kokemuksen nojalla yksi aivan keskeinen vahvuus pakassa oli se, että kertaakaan manat eivät kusahtaneet, ja pakka toimi todella tehokkaasti aina, kun pääsi pelaamaan useamman loitsun vuorossa. Vaikka pakkaan olisi laittanut pelkkiä perusmaita, siinä olisi mielestäni silti pitänyt olla 24 maata. Muuten aloitukset olisivat alkaneet kusahdella liiaksi, ja pakka olisi menettänyt juuri tärkeimmän aseensa - äärettömän luotettavuuden alkupelissä.

-- Nute
Oulu