Poromagia

Kirjoittaja Aihe: T1 on a budget?  (Luettu 9351 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa veijari

T1 on a budget?
« : 24.01.06 - klo 00:20 »
Elikkäs mistäs löytäisi korttilistoja kilpailu kykyisiin T1 luomuksiin joita ei ole poweroitu? Siis muihinkin kuin kalaan :D Elikkäs jotain tyyliin birdshittiä yms. kun mulla ei oo hajuakaan oikeestaan mitä semmonen pelaa tai mitä yleensä T1 pelataan jos haluaa yrittää pärjäillä p9:lle ilman niitä. Kaiken maailman oathit, dragon combot ja muut listat kelpaa kun en niidenkään sisällöistä aivan varma ole :/

Nameless One

T1 on a budget?
« Vastaus #1 : 24.01.06 - klo 08:36 »
no, powereita on kaikissa, mutta kaipa samat pakat pärjäisivät "vähän" muuteltuinakin.. tuolla on:

http://www.starcitygames.com --->decks --->vintage decks only ---> täytät taulukon siellä ---> tulos, tai menet
suoraan tänne


hehe, mutta toi se osoten lopulta on  (9)

edit: vähän siistimpiä urleja, niin pysyy leiska kasassa
-tharna

Poissa oltrak

T1 on a budget?
« Vastaus #2 : 24.01.06 - klo 12:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Nameless One"
no, powereita on kaikissa, mutta kaipa samat pakat pärjäisivät "vähän" muuteltuinakin..


Ei näin. Merkittävä osa vintagepakoista toimii juuri sillä että perusidea ei ole mitenkään ihmeellinen, mutta kalliit kortit antavat sille niin tehokasta turautusvoimaa että homma toimii. Jos näitä kortteja ei ole (kuten minulla ei ole), kannattaa yrittää jotain ihan muuta. Esim. Dragonin voi toki tehdä ilman Bazaareja, mutta turnaukseen tuominen on jo aika kyseenalaista.

Täältä löytyy hyvä artikkeli viime kesän SM-vintagea pohjustamaan. Artikkelin kirjoittajahan pääsi sitten tuossa esitellyllä Birdshitillä top kasiin (ja sai palkkioksi Mox Pearlin). Käsittääkseni aika vähän on tapahtunut muutoksia sittemmin Vintage-maailmassa, kun Ravnicasta ei vissiin löytynyt mitään tärkeää.

Poissa deFreak

T1 on a budget?
« Vastaus #3 : 24.01.06 - klo 13:27 »
Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon paikallinen meta. Esim. Lappeenrannan vintage-turnausten taso ei ole järin korkealla. Edellisen turnauksen voitti poweroimaton Dragon-kombo ja toiseksi tuli vastaava kontrollielementein varustettu versio, jossa oli peräti kaksi Bazaaria sekä Mox Jet.

Jos ei valmiita budjettiversioita löydy netistä, niin pienillä tuunauksilla pystyy kyllä muokkaamaan useasti toimivan vintage-dekin, jolla pärjää ihan hyvn. Ouluun ei tällaisella rääpäisyllä kyllä ole lähtemistä, mutta kukas sinne nyt muutenkaan suuntaisi? :p

Ihosen artikkelia voin itsekin suositella luettavaksi.

Poissa oltrak

T1 on a budget?
« Vastaus #4 : 24.01.06 - klo 13:53 »
Tjoo, piti itsekin laittaa pari lausetta metagamen tuntemisesta, mutta näköjään unohtui.

Valmiita pakkoja muokkaamalla saa toki myös ihan päteviä dekkejä, mutta jos meta on poweroimatonta niin kannattaa mielummin ottaa ne mallit legacysta ellei jopa extendedistä kuin vintagesta.

Mutta jos powerittomalla (tai oikeastaan semipowerittomalla; P9=poweroitu, yli 50e maksavia kortteja sisältävä (Library, Bazaar, Mana Drain, Workshop jne. = semipoweroitu) dragonilla pärjää niin sitten on kyllä Lappeenrannassa jo jotain hämärää.

Poissa Tharna

T1 on a budget?
« Vastaus #5 : 24.01.06 - klo 14:13 »
Lainaus käyttäjältä: "oltrak"

Mutta jos powerittomalla (tai oikeastaan semipowerittomalla; P9=poweroitu, yli 50e maksavia kortteja sisältävä (Library, Bazaar, Mana Drain, Workshop jne. = semipoweroitu) dragonilla pärjää niin sitten on kyllä Lappeenrannassa jo jotain hämärää.


Hämärää täällä on ainoastaan se, että paikkakunnalta (+lähiseuduilta) löytyy ainoastaan pari poweria ja kourallinen semipowereita.

Poissa oltrak

T1 on a budget?
« Vastaus #6 : 24.01.06 - klo 19:33 »
Lähinnä tarkoitin sitä, että joskus lukemani artikkelin mukaan Dragon on niitä pakkoja joita ei kannata edes yrittää tehdä ilman semipoweria, saman tien voi pelata vanhalla dräftipakalla. Pakkaa vastaan on myös varsin runsaasti halpoja vihakortteja. Mutta en minä väitä olevani asiantuntija, ehkä en myöskään enää usko kaikkea mitä internetistä lukee.

Poissa korpi

T1 on a budget?
« Vastaus #7 : 24.01.06 - klo 21:53 »
Jos on tarkoitus pelata T1:stä budjetilla ja oikeasti ehkä pärjätäkkin, niin taitaapi FCG olla paras vaihtoehto. Sillä ei ole yhtään täysin mahdotonta matchuppia edes poweroitujen pakkojen joukossa (vain lähes mahdottomia :) ) ja sillä voi voittaa ilman powereita kolmannella vuorolla. Kalleimpia kortteja pakkaan ovat Mana Crypt ja Taigat. Edes FoWeja et joudu ostamaan.

Poissa veijari

T1 on a budget?
« Vastaus #8 : 24.01.06 - klo 22:21 »
Joo no ei nyt ihan heti ole aikomuskaan siirtyä type ykköseen, koska siihen ei ensinnäkään juuri ole pelimahdollisuuksia ja toisekseen pitäs keksiä jotain hauskaa jolla voi voittaa oikeasti eikä tartteis kuluttaa hillittömiä summia... ihan kiinnostuksesta vaan kyselen kun ois kuitenkin pieni hinku totakin kokeilla :/

Poissa korpi

T1 on a budget?
« Vastaus #9 : 24.01.06 - klo 22:56 »
Lainaus käyttäjältä: "veijari"
Joo no ei nyt ihan heti ole aikomuskaan siirtyä type ykköseen, koska siihen ei ensinnäkään juuri ole pelimahdollisuuksia ja toisekseen pitäs keksiä jotain hauskaa jolla voi voittaa oikeasti eikä tartteis kuluttaa hillittömiä summia... ihan kiinnostuksesta vaan kyselen kun ois kuitenkin pieni hinku totakin kokeilla :/


Oma FCGni (eli siis Food Chain Goblin, jos lyhenne on vieras) maksoi ehkä 200 euroa, josta iso osa meni Taigojen ja Mana Cryptan ostoon. Mana Cryptakaan ei ole aivan välttämätön. Toki pakka ei ihan ilmainen ole siltikään, mutta halvempi kuin edes yksi p9 kortti.

Poissa veijari

T1 on a budget?
« Vastaus #10 : 24.01.06 - klo 23:00 »
No siis ei toi 200e oo paha hinta sillai pikkuhiljalleen ku rakentaa pakan eikä kerralla osta kaikkea. Mut en kyl oikeen tykkää tosta FCG:stä ku se vaan vaikuttaa siltä et sen hajottaa niin monilla eri lapuilla ja ei vaikuta hauskalta pelata imo

Poissa korpi

T1 on a budget?
« Vastaus #11 : 24.01.06 - klo 23:04 »
Se on yllättävän konsistentti pakka eikä se ihan helposti hajoa. Toki jos rakentaa pakkansa sitä vastaan, niin eihän sillä pärjää, mutta ei pärjää muillakaan T1 pakoilla. Ja FCG on hillittömän hauska pelata. Ainakin minä tykkäsin siitä sen pieksupakoille epätavallisesta syvyydestä ja keinoista pelata monien ongelmien ympäri.

Poissa Anssi

T1 on a budget?
« Vastaus #12 : 24.01.06 - klo 23:17 »
Itsekin jonkin verran t1 budjetilla pelanneena sanon, että paras dekki olisi UW/UWR/UWG/UWgr, pääosassa Meddling Maget, Pithing Needlet ja Katakit sekä versiosta ja metasta riippuen Samurai of the Pale Curtainit, Umezawa's Jitet, Grim Lavamancerit, Call of the Herdit, River Boat. Tietenkään FoWeja, Mana Leakkejä eikä Dazeja saa unohtaa.

Food Chain Goblineja inhosin, (johtui kyllä osittain siitä, että sitä pelatessani Helsingissä pelattiin paljon Oathia, joka aika mahdoton match-up, jos toinen saa sitä Oathiaan resolvaamaan) UR kalallakaan ei tuntunut voittavan. Tuollaista suosittelen, jossain Star Cityn Power jotain turnauksissa tuollainen pääsi muistaakseni top 8, kylläkin siinä oli 2 moksia ja lotus+ Ancestral ja Walk, mutta nuo ei ole niin oleellisia kuin joillekin muille dekeille.
Kaikki kortit löytyvät myös Cardtraderistä

Poissa Nastaboi

T1 on a budget?
« Vastaus #13 : 25.01.06 - klo 20:16 »
Lainaus käyttäjältä: "oltrak"
Artikkelin kirjoittajahan pääsi sitten tuossa esitellyllä Birdshitillä top kasiin (ja sai palkkioksi Mox Pearlin).

FCG häviää Oathille, kuten Andar jo mainitsikin, ja on siksi suht huono valinta Suomen metagameen. Voin kuitenkin vaikka tässä antaa tämänhetkisen versioni tuosta Bird Sh*tistä:

4 Flooded Strand
1 Polluted Delta
1 Windswept Heath
3 Tundra
3 Tropical Island
1 Island
1 Plains
1 Strip Mine
4 Wasteland

4 Meddling Mage
4 Nimble Mongoose
3 Werebear

4 Force of Will
4 Daze
2 Misdirection
3 Stifle
3 Null Rod
2 Seal of Cleansing
4 Swords to Plowshares

4 Brainstorm
3 Mental Note
1 Gush

SB:
1 Null Rod
3 Rootwater Thief
2 Hydroblast
2 Oxidize
2 Seal of Cleansing
3 Sacred Ground
2 Ray of Revelation

Pakka pieksee mennen tullen Oathin ja useimmat combopakat (sis. Dragon), pärjää hyvin Control Slaverille ja muille aggrovirityksille ja pärjää myös Staxille siden avulla (tätä on tunetettu, huomaa mm. manabase). Pakan heikko kohta on Gifts, jolla on selvä etu siden jälkeen REB:ien ja Pyroclasmien ansiosta, vaikka ensimmäinen peli onkin tasainen tai mahdollisesti jopa hieman edullinen. Niin, ja Rehtoricombolle häviää myös, mutta kuka sitä nyt pelaa.
Lainaus
[09:36] <Saimu> ei deckin tarvii voittaa nopeasti
Lainaus käyttäjältä: jkk
it's adorable when Sami Häggkvist's opponents think they have a good matchup. Because it never, ever is.
HW
OM

Poissa veijari

T1 on a budget?
« Vastaus #14 : 03.02.06 - klo 23:58 »
Elikkäs täytyy taas nostella tätä tuon UGR-Kalako? threadin innoittamana... eli siis jos ei ole varaa todella hyviin vehkeisiin niin mitä kannattaa pakassa pelata? ŽHaen siis nyt lappuja kuten null rod, root maze, force of will... mitä' kaikkea semmoista "kummallista" kannattaa/pitää pelata pärjätäkseen itse paremmille vehkeille?

Poissa oltrak

T1 on a budget?
« Vastaus #15 : 04.02.06 - klo 16:57 »
Null Rodit ovat hyviä koska ne pitävät mana-artifaktit, sekä monissa tapauksissa voittokeinot, aisoissa. Wastelandit ja Strip Mine ovat joitakin pakkoja vastaan erittäin tehokkaita. Force of Will on lähes välttämätön dekeissä jotka eivät voi voittaa ennen vuoroa neljä. Muissakin se on suositeltava. Huono puoli on se, että vaatii melkein kaverikseen lähemmäs parikymmentä sinistä korttia. Nämä kaikki ovat siis kontrollipakkakamaa, osaa voi käyttää joissain aggroiludekeissäkin.

Mahdollisesti yleistehokkaita kortteja ovat mm. Duress, Chalice of the Void, Daze, kaikki kortit millä voi ampua Goblin Tinkerin (tai muita vähemmän häiritseviä pikkuäijiä), Seal of Cleansing... Sitten on monia tiettyjä dekkejä vastaan ikäviä kortteja (kun en keksi parempaakaan esimerkkiä niin Maze of Ith Oathia vastaan), mutta ne kannattaa pitää sidellä jos ei ole aivan varma onko niistä hyötyä.

Varmaan kannattaa proxyttää pari dekkiä ja pelailla niillä, niin huomaa mitkä kortit ovat tärkeimpiä ja missä tilanteissa. Tähän voisi vielä laittaa jonkun lauseen metagamen tuntemisen tärkeydestä, mutta ehkä sitä on jo korostettu tarpeeksi.

Poissa veijari

T1 on a budget?
« Vastaus #16 : 04.02.06 - klo 19:46 »
Ei ole mahdollisuutta tutustua mihinkään metaan kun ei täälläpäin pelata T1:stä juuri ollenkaan :D. Mutta siis asiaan. Tottahan on se että jos en itse voi voittaa ensimmäisillä vuoroilla niin täytyy pelata sinistä ja ilmais counttereita = 1 pakan väreistä pakko olla sininen. Toiseksi väriksi voisin kuvitella mustan koska siltä löytyy poistoa, discardia, laputusta, nopeita miehiä, mana kiihdytystä eli sillä on kaikki mitä muillakin väreillä mutta mitenkäs riittääkö null rodit vihaamaan fakseja? Ja onko Oath niin varteen otettava decki että tarvitsisi enchantment hatea(edit: unohdimpas ne maze of ithit)? Vai pitääkö vain toivoa että countterit on kädessä? Ja mitäs lappuja kaikkiaan kannattaa sitten pelata?

Daze
Force of Will
Foil?
Gush(1)
Frantic Search(1)
Brainstorm
Duress
Dark Ritual
Phyrexian Negator?
Sarcomancy?
Null Rod
Stripmine(1)?
Wasteland?
Maze of Ith(side)
Cranial Extraction(sitten kun tietää mitä vastus pelaa)?
Cabal Theraohy(sama)

Mitäs kaikkea muuta kannattaa pelata? Etenkin miehistä mitkä on tarpeeksi hvyiä laitettavaksi pakkaan T1:ssä?

Poissa Tharna

T1 on a budget?
« Vastaus #17 : 05.02.06 - klo 14:40 »
Lainaus käyttäjältä: "veijari"
Ei ole mahdollisuutta tutustua mihinkään metaan kun ei täälläpäin pelata T1:stä juuri ollenkaan :D.


Ihan välihuomauksena pitää mainita, että hiihtoloman tienoille on mahdollisesti suunnitteilla proxy-vintage turnaus.

Poissa deFreak

T1 on a budget?
« Vastaus #18 : 05.02.06 - klo 15:12 »
veijari: Kyllä vintagea pelattaisi, jos kiinnostuneita olisi riittävästi, tähän mennessä kokemukset ovat olleet melko huonoja.

veijari, Tharna: Tulkaapa kokeilemaan legacya, se on paljon parempi formaatti. .)

Poissa Tharna

T1 on a budget?
« Vastaus #19 : 05.02.06 - klo 16:17 »
Luulisin että proxy turnauksiin olisi enemmän porukalla innostusta. Niitä powereita kun ei täältä paljoa löydy, niin pääsisi "oikeita" vintage pakkoja pelailemaan. (Jollakulla vaan on ihme pakkomielle sanktioituihin turnauksiin.) Ja legacyyn olenkin varmaan tulossa, jos vain saan pakan kasaan.

Poissa veijari

T1 on a budget?
« Vastaus #20 : 05.02.06 - klo 16:49 »
Lainaus käyttäjältä: "deFreak"
veijari: Kyllä vintagea pelattaisi, jos kiinnostuneita olisi riittävästi, tähän mennessä kokemukset ovat olleet melko huonoja.

veijari, Tharna: Tulkaapa kokeilemaan legacya, se on paljon parempi formaatti. .)


Kaitpa tuun häviämään legacyyn kun ei oikein ole kortteja semmoisiin pakkoihin mitä haluaisi pelata :/ sen takia näinkin pitkät suunnittelut pakalle että sitten kun hankkii laput niin ei tarttee heti uutta hankkia.

Poissa deFreak

T1 on a budget?
« Vastaus #21 : 05.02.06 - klo 17:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Tharna"
Luulisin että proxy turnauksiin olisi enemmän porukalla innostusta. Niitä powereita kun ei täältä paljoa löydy, niin pääsisi "oikeita" vintage pakkoja pelailemaan. (Jollakulla vaan on ihme pakkomielle sanktioituihin turnauksiin.) Ja legacyyn olenkin varmaan tulossa, jos vain saan pakan kasaan.


Sanktioidut turnaukset ovat teh roxor, eikö kukaan kertonut siulle?-) Enkä kyllä ymmärrä, että miksi proxyt houkuttelisivat enemmän porukkaa paikalle.