Poromagia

Kirjoittaja Aihe: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?  (Luettu 9024 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Roottori

Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« : 02.09.11 - klo 21:44 »
Moi!

Ruvennut kiinnostamaan oikein toden teolla MTG:n pelaaminen ja jonkinlaista pakkaa haluaisin kasata, että pääsisin peliä opettelemaan ja pelailemaan. Ongelmana vain on, että minulla ei ole minkäänlaista käsitystä, millainen pakka aloittelijan kannattaisi kasata. Enkä ole noista eri formaateistakaan oikein vielä perillä. Tuo Standard on ilmeisesti se pelatuin formaatti, vai? Eli jokin sellainen pakka voisi olla mukava kasata (mutta tietysti jos jokin muu formaatti olisi suositeltavampi, niin sitten luonnollisesti sitä varten pakka). Eli varsinainen nyyppä olen vielä tämän pelin parissa. Muita keräilykorttipelejä olen kyllä pelannut, esimerkiksi Pokemonia olen pelaillut viime aikoina, mutta kiinnostaisi ruveta pelaamaan vähän jotain monipuolisempaa ja strategisempaa peliä, myös Duel Mastersia olen pelannut vähän kavereiden kanssa joskus vuosia sitten.

Että millaisia kortteja/pakkoja/paketteja minulle suosittelisitte? Jotain kriteerejä voisin tähän alle listata, että millainen pakka pitäisi saada kasaan:

- Formaatti: Standard (jos se nyt siis on sellainen sopiva formaatti meikäläiselle. :P)

- Hinta: Mitään älyttömiä hintoja en ole suunnitellut pakkaan käyttäväni, joku max 50 euroa voisi olla sellainen yläraja, jos sillä jonkinlaisen pakan saa kasaan.

- Mitään umpihelppoa pakkaa en halua, kun korttipeleistä kuitenkin on jo kokemusta. Että mielellään tuolla ylläolevalla hinnalla mahdollisimman tehokas/hyvä/mitä termejä tässa pelissä käytetäänkään pakka, millä olisi mielenkiintoista pelata näin aluksi, mutta pysyisi mielenkiintoisena myös sitten, kun pääsee vähän peliin sisälle.

- Standard-formaatin pakkaa varten mieluiten mahdollisimman paljon sellaisia kortteja, joita pystyisi käyttämään myös seuraavassa formaatissa (jos olen ymmärtänyt oikein, niin Standardissa vaihtuu formaatti kerran vuodessa?).

Saisiko näillä kriteereillä jotain järkevää pakkaa kasaan? Itse olen katsellut tuolta Poromagian valikoimista tuollaista Deck Builder's Toolkittiä, mistä saisi noita perus maakortteja pakkaa/tulevia pakkoja varten ja boostereista kenties jotain vaihtokamaa, ja siihen sitten pakan mukaan irtokortteja päälle. Kuulostaako järkevältä, vai olisiko jokin parempi vaihtoehto olemassa?

Ehdotukset ja kaikki apu otetaan avosylin vastaan! :)

Poissa VariSami

  • Jyväskylä
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Drawn to the scent of screaming
Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #1 : 02.09.11 - klo 22:18 »
Formaattina uskoisin Standadrin olevan tosiaan paras vaihtoehto, mikäli Modern ei nosta päätään Suomessa samalailla kuin muualla maailmassa. Ja vaikka nostaisi - en epäluultavaa, että se ylitää Standardin suosion, ellei Standard palaudu yhtä huonoon jamaan kuin Jacen ja Stoneforge Mysticin vallitessa.

Lähden liikkeelle Standardista.
Pakkana voisi kokeilla ainakin Tempered Steeliä, Kuldotha Rediä tai Puresteelia. Kaikki ovat pitkälti vuoden ajan mukana pysyvien korttien, joista kaikki ovat jo saatavilla, ympärille perustuvia. Tosin, pian julkaistava uusi blokki, Innistrad, voi tuoda kyllä mukanaan jotakin aivan uutta ja mullistavaa. (Vaikka tällä hetkellä monet sitä epäilevätkin - Wizards vaikuttaisi aktiivisesti pyrkivän laskemaan voimatasoa välistä.)
Tempered Steel: Mm. nimikkokorttinsa avulla nopeasti ja halvasti kutsuttavia artifaktiolentoja boostiva hyvin aggressiivinen pakka. Käytännössä väriltään valkoinen.
Kuldotha Red: Kuldotha Rebirth-nimisen kortin avulla paljon olentoja pöytään "huijaava" pakka, joka Tempered Steelin tavoin usein pyrkii tekemään niistä nopeasti isoja hyökkääjiä nopeaa viimeistelyä varten. Jonkin verran yhtesitä edellisen kanssa - aavistuksen pienempi keskittyminen artifakteihin. Punainen.
Puresteel: Puresteel Paladin ja equipmentit (mm. Sword of Feast and Famine / - War and Peace) tarjoavat suhteellisen tehokkaan synergian, jonka avulla täydentää kättä ja kontrolloida pöytätilannetta. Toisaalta tämä on helposti hitaampi kuin edelliset ja voi aivan liian helposti keskittyä liikaa Puresteeliin - joka on kuitenkin vain yksi kortti eli 4/60. Toisaalta eräät artifaktit tarjoavat hyviä vastauksia eri match-uppeihin - esim. Sylvok Lifestaff aggressiivisia pakkoja vastaan (useimmiten yhdessä). Toimii ainakin pariaatteessa useissa väriessä - Puresteelin vuoksi tietenkin ainakin hieman valkoista pelaten. Sininen on yleisin yhdistelmäväri, koska se tarjoaa pakan läpi käymistä (aka, Puresteelin löytämistä) ja kontrollia, jota keskinopea pakka arvostaa nopeampia vaihtoehtoja vastaan. Mutta periaatteessa punainen antaisi pelata nopeita, pieniä olentoja, joille antaa varusteita, ja vihreä tarjoaisi manapuolelta nopeutta - sekä mielenkiintosia hirviöitä kuten Thrun the Last Troll, josta eroon hankkiutuminen on lähes taidetta. Minä pelaan kokovalkoista versiota tällä hetkellä.

Juuri muita kokonaan Scars of Mirrodin -blokkiin perustuvia pakkoja ei tule mieleeni. Innistradin kortteja on paljastettu jonkin verran, ja esimerkiksi vampyyrit saattaisivat lähteä uuteen nousuun, tai esimerkiksi ihmissusilla voi olla tarjottavaa Standard-metaan. Tällä hetkellä monien mielestä tosin valkoinen näyttää vahvimmalta väriltä siltä osin.

Ihan vielä pika-apuna, jos et ole tutustunut kovin tarkkaan - mitä eri värit yleensä tekevät:
Sininen: Nostaminen - eli korttietua tai pakan läpikäyntiä. Vastustajan pelaamisen haittaamista, siis kontrollia. Pokemon esimerkiksi ei mielestäni ole kovin interaktiivinen peli, mutta luulisin olevan ymmärrettävää, mistä on kyse. Myös mm. pakantuhoamisstrategiat kuuluvat useimmiten sinisen piiriin.
Musta: Usein itsetuhoisia sivuvaikutuksia nopeampien/tehokkaampien pelaamisien maksuina. Siis kulutat enemmän omia resurssejasi mutta samalla kulutat vastustajasi resursseja hyvin nopeasti. Käden häirintä ja hirviötuhoefektit ovat mustan kontrollikeinoja.
Vihreä: Isojen pelaamisten nopeuttaminen (usein tietenkin uhraamalla resursseja alkuvuoroilla siihen). Isot. Hirviöt. Hyvin ei-interaktiivinen väri, eli loppujen lopuksi vihreällä ei paljoa vaikuteta vastustajan pelaamisiin. Sisältää myös jonkin verran laumataktiikoita pienillä olennoilla - eli yksinkertaisesti vastustajan hukuttamista loputtomaan virtaan tippoja, niin sanotusti. Varsin kykenevä tosin kontrollipuolella pitämään pintansa juuri nyt varsin seksikkäitä artifaktipakkoja vastaan. Artifaktien massatuhoa esimerkiksi löytyy.
Valkoinen: Vaikka pelaan paljon valkoisella, en oikein osaa määrittää sitä tarkkaan. Paljon ainakin hirviöpoistoa - ja ehdottomasti ylivoimaista massapoistoa niille. Toisaalta valkoiselta löytyy useimmiten suhteellisen tehokkaita pieniä olentoja itseltään, ja pakan saa kasaan esimerkiksi pienistä olennoista ja niitä kasvattavista korteista.
Punainen: Luultavasti aggressiivisin väri. Punainen tunnetaan kenties parhaiten pelaajia suoraan vahingoittavista korteistaan ja nopeasti pelattavista, aggressiivisista olennoistaan. Toki väriin kuuluu myös hirviöpoistoa vahingon muodossa, ja punainen tuhoaa esimerkiksi artifakteja suhteellisen helposti.

En ole paras asiantuntija - kenties joku voi täydentää tuota, jos katsoo sen tarpeelliseksi.

Muista formaateista mainittakoon myös ainakin saksalainen Highlander ja EDH/Commander, joista molammat perustuvat yksittäiskorttien pelaamiseen normaalia suuremmissa pakoissa. Ne eivät ole välttämättä kaikkein aloittelijaystävällisimpiä vaihtoehtoja, mutta hyvä hakutoiminnon käytön osaaminen niin muiden pakkoja kuin haluamansalaisia kortteja etsiessä auttaa pitkälle. Kumpikaan ei ole ymmärtääkseni yhtä kilpailuintensiivinen kuin esimerkiksi Standard, mutta ainakin tutsutumista näihin vaihtoehtoihin voinee harkita.
"Morality is just shorthand for the constraints of being powerless."
"The correct answer to a barbarian's riddle is to choke on your cleverness and die."
Minä: Timmy-Spike-Melvin

Poissa Rhaderis

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #2 : 02.09.11 - klo 22:23 »
VariSami ehti ensin, ja hyvin asiat esittikin  ;D laitetaan nyt oma lyhyt kirjotelma esille kuitenkin:


Standardia suosittelisin näin alkajaisiksi.

Legacy tulee todella kalliiks jos tyhjästä lähtee liikkeelle. Monoväreillä ei juhlita, dualit+fetsit jo maksavat maltaita!

Modern on uus villitys, mut itse en aio siihen sekaantua ku tuntuu että joka paikassa hehkutetaan 12-postia (en tätä pakkalistaa rupea tässä sen enempää selventämään), kiva formaatti jos jo tässä vaiheessa on yks suvereeni dekki mikä harjaa talossa ja kuistilla..

Elikkä standardiin mukaan, eikä kannata hankkia enää noita Zendikar/Worldwake/Rise of the Eldrazi-kuponkeja. Eikä liiemmin M11 korttejakaan. Scars of Mirrodin blokin pahvit, M12 + nää tulossa olevat Innistradin laput hankintalistalle.

Monored on ehkä halvin vaihtoehto jos 50€:lla meinaa selvitä, mut sen taktisuudesta voi olla montaa mieltä.



Poissa Roottori

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #3 : 02.09.11 - klo 22:58 »
Paljon kiitoksia vastauksista molemmille!

Elikkä Standardia varten lähden sitten pakkaa suunnittelemaan. Tuo Puresteel kuulostaa noista ehkä kaikista mielenkiintoisimmalta, mutta jo nuo Swordit näyttävät maksavan kymppejä kipaleelta, että taitaa meikäläisen tämän hetkinen budjetti ylittyä jo pelkillä miekoilla. :P Että varmaan sitten Kuldotha Rediä tai Tempered Steeliä voisi ajatella, jos niiden hintataso ei vain nouse liian korkeaksi. Osaisitteko jotain valistunutta, summittaista arviota heittää, että mitä nuo pakat tulisivat suunnilleen maksamaan? Tai jos voitte jotain skeletonia + yleisimpiä techejä heittää noista pakoista, niin voin tietysti itsekin laskea. :)
« Viimeksi muokattu: 02.09.11 - klo 23:00 kirjoittanut Roottori »

Poissa Rhaderis

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #4 : 02.09.11 - klo 23:06 »
Kuldotha Red menettää rotaation tapahtuessa aika tärkeän palasen; Goblin Bushwhackerin. Kolmannen vuoron tapot jää tekemättä ilman tuota kaveria.

Tempered Steel on ihan mielenkiintoinen tapaus, mutta mietityttää että mitä dekki tekee jos ei pakan nimikkokorttia nouse/saa pöytään? Onhan sillä joku menestystäki saanu hankittua, mut pidän pakkaa kovin epätasapainosena.

En nyt heitä mitään skeletoneja tähän ku pakat muuttuvat rotaation jälkeen enemmän tai vähemmän, ja ennen R:ää ei kannata lappuja välttämättä hankkia.

Itse kasaan standardiin jotain kunha koko Innistrad on paljastettu, siihen asti lymyilen varjoissa  :P

Poissa Orion

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #5 : 02.09.11 - klo 23:18 »
Kannattaa ostaa ilman muuta tuo toolkit, mielellään 2012 versio niin pääset pelaamaan sillä sitä standardia. Toimii mukavana pohjana kokoelmalle, ja mukana tulee jopa boostereita joista saattaa aueta niitä vaihtokortteja. Hinta on vähän päälle parikymppiä riippuen mistä ostat, eli 50€ budjettiin mahtuu pari sellaista ja jää vielä vähän rahaa korttisuojiin. Ultra prolla on 1.90€ maksavia halpissuojia mihin itse olen ainakin ollut tyytyväinen. Kolmesta pussista suojia saat viiteen pakkaan muovit, eli voit toolkiteistä rakentaa yhden pakan joka väriä ja saada sitä kautta vähän tuntumaa kustakin väristä sekä pakanrakennuksesta yleensä. Sitten kun kokemusta karttuu enemmän voi harkita parempia muoveja sekä irtokorttiostoksia sen mukaan mitä omat pakat tarvitsevat ja budjetti antaa myöten.

Joka tapauksessa ei kannata heti alkuun kopioida suoraan mitään pro tour -voittajan pakkaa, sillä ne sisältävät monesti paljon metavalintoja ja/tai vaikeita kikkakolmosia jotka vaativat pelin syvempää ymmärrystä, joten niillä et välttämättä pärjää edes niin hyvin kuin perus intropackillä. Tyvestä puuhun noustaan. Matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Pitää oppia kävelemään ennen kuin voi juosta. You get the point ;)
« Viimeksi muokattu: 02.09.11 - klo 23:32 kirjoittanut Orion »

Poissa Roottori

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #6 : 02.09.11 - klo 23:37 »
Oukkei, eli toolkiteistä kannattaisi aloittaa, kasailla niistä omia pakkoja, opetella pelimekaniikkaa yms. muita juttuja ja sitten ruveta omien korttien pohjalta kasaamaan pakkaa ja hankkia tarvittavia irtokortteja. Kuulostaa kyllä oikeastaan aika fiksulta. Saako noista toolkittien korteista sitten minkälaatuisia pakkoja kasaan, vai onko se vain tuurista kiinni, että mitä sieltä sattuu nousemaan? Jos rupean jossain liigassa tai vastaavassa käymään, niin eihän sitä nyt koko ajan jaksa ottaa turpaan pakan takia? :P Vaikka kyllä sitä aloittelijana jaksaa varmasti vähän turpakäräjiäkin, kun ei vielä osaa. :)

Dragonshieldin korttisuojia löytyy jo omasta takaa parisataa kappaletta, että suojien hankkimiseen ei tarvitse rahaa varata. 40 eurolla kai suunnilleen saisi pari tuollaista toolkittiä, niistä olisi siis hyvä lähteä liikkeelle?

Ja pari kymysystä vielä heittäisin:

Mistä mahtaisin löytää noita 2012 toolkittejä? Poromagiassa ei näyttänyt olevan, eikä Google-hakukaan hirveästi avittanut.

Ja milloin tämä rotaatio yleensä tapahtuu? Että kannattaako odotella formaatin vaihtumista korttien hankkimisen ajankohdan suhteen vaiko mitenkö?

^ Edittiin vastausta: Jep, ilman muuta sitä kannattaa opetella pelimekaniikat sun muut ensin helpoilla pakoilla, ja sitten siirtyä haastavampiin, kun kokemus karttuu. Varsinkin kun ihan uudesta ja oudosta pelistä on kyse. Ja varmaan tämmöinen aloittelija löytää mielenkiintoa melkein mistä tahansa pakasta, kun se uuden jutun viehätys aina nostaa fiiliksen moninkertaiseksi. :)
« Viimeksi muokattu: 02.09.11 - klo 23:44 kirjoittanut Roottori »

Poissa VariSami

  • Jyväskylä
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Drawn to the scent of screaming
Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #7 : 02.09.11 - klo 23:44 »
Ja niin, edullisista vaihtehdoista mieleeni tulee myös Proliferate-Bloodthirst, jollaista itse kasailen tässä. Mikä sen idea on siis?
-Kutsu (halpoja) olentoja, jotka saavat +1/+1 countereita tavalla tai toisella. Mm. Stormblood Berserker ja tulevat Bloodcrazed Neonate ja Stromkirk Noble.
-Proliferoi (Contagion Clasp, Volt Charge, Tezzeret's Gambit, Thrumming Bird, jne.)
-???
-Profit.

Tuon voi periaatteessa rakentaa useammallakin väriyhdistelmällä punaisen ympärille - ja lisää tietenkin selviää Innistradin myötä varmasti. Perusidea on siis saada omista hirviöistä hyvin isoja ja toivottavasti vaikeita blokata, jolloin vastustajan elämät katoavat kuin tuhka tuuleen. Tosin, joillekin kalliimmillekin korteille saattaa ihannepakassa olla tarvetta - mm. Chandra the Firebrandille, joka toimii todella hyvin ainakin Volt Chargen ja Gambitin kanssa ja Proliferaten yleensäkin.

Tai sitten Proliferatesta tulee mieleen myös Infect, joka on ehdottomasti edellisen blokin pakkoja myös. Sitäkin on mahdollista pelata useissa väreissä, mutta vihreä ja musta taitavat olla suosituimpia, koska vihreän voimalisäykset olennoilla mahdollistavat nopeita tappoja (samoin halvat pelata Infect-olennot) ja musta antaa sekä poistoa vastustajan olentoja vastaan että joitakin tehokkaimmista Infect-olennoista. Proliferateja voi käyttää myös tämän kanssa. Tämän pakan pitäisi olla suhteellisen halpa kasata, ja ainakin minusta se on tarpeeksi vahva, jotta sitä vastaan pelaaminen on tuskaa. Kalleimpiin kortteihin tällä hetkellä lukeutuu Inkmoth Nexus - ja sen pelaamista neljässä joudun kyllä suosittelemaan, jos tälle linjalle päätyy.

Edit: Ja rotaatioiden ajankohdasta... Voin olla väärässäkin, mutta käytännössä se tapahtuu kai joka vuosi näin syyskuun loppupuolella, kun julkaistaan seuraavan blokin ensimmäinen setti. Eli esimerkiksi tässä tapauksessa Innistrad.
« Viimeksi muokattu: 02.09.11 - klo 23:46 kirjoittanut VariSami »
"Morality is just shorthand for the constraints of being powerless."
"The correct answer to a barbarian's riddle is to choke on your cleverness and die."
Minä: Timmy-Spike-Melvin

Poissa Rhaderis

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #8 : 02.09.11 - klo 23:47 »
En nyt muista, enkä ehdi googlata, mutta tietääkseni rotaatio tapahtuu kun Innistrad tulee ilmoille. Eli joskus tämän kuun lopulla tais olla.

Eikä aina tarvii pelata niitä dekkejä mitä maailmalla pelataan, paitsi jos ratingsit ym. on tärkeitä.
Itse olin SM-karsinnois 2009 (vai oliko se 2010) monovihreellä omatekosella läjällä pelaamas ja 2 voittoa, 3 tappiota saldoks.
Hiuka ku ois ollu onnea nostoissa ni 3-2 tai 4-1 ois ollu ihan mahdollisia. Aiheuttaa aina yleistä hämmennystä ku joku pärjää/meinaa pärjätä jollain-ei netistä poimitulla pakalla  :) Innovaatiota kehiin guys!

Jos ei toolkittejä löydy niin sit vaan boostereita ostamaan, kyl sieltä joskus jotain herkkujaki nousee.

Poissa etro

  • L1-tuomari
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Float like a butterfly, sting like when I pee.
Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #9 : 03.09.11 - klo 00:23 »
Tämmösiin kysymyksiin mielestäni paras, joka tilanteeseen sopiva vastaus on ;

- Mene johonkin paikalliseen turnaukseen, FNM:ään tai vastaavaan.
- Katsele touhua ja kysele mitä ja miten yleensäottaen paikkakunnalla pelataan. Tutustu ihmisiin.
- Kysy jos joku rakentaisi sinulle seuraavaan constructed-turnaukseen (oletettavasti FNM) jonkun halvan (tyyliin 10-20e) dekin. Commoneista, uncommoneista ja sellaisista borderline-laadun rareista saa kyllä kasaan tuohon budjettiin dekin jolla joskus pelejä voittaakin, ja paikalla on varmasti useampikin henkilö joka haluaa ohentaa korttikasojaan.

Booster draft on poikaisa tapa tutustua kilpailuympäristöön ja saada siinä sivussa kortteja.

Seuraavan setin prereleaset taitavat olla 3 viikon päässä. Osallistu niihin.

Kuukauden päästä kysy samat kysymykset uudestaan, kun sulla on sellainen hyvä näppituntuma turnauspelaamiseen ja olet nähnyt oikeasti hyviä pakkoja pelattavan (ja pelannut niitä vastaan).

Poissa yugular

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #10 : 03.09.11 - klo 00:57 »
etrolla oli hyvä neuvo: aloittele draftaamalla, saat pelikokemusta ja kartutat siinä sivussa korttikokoelmaasi.

Jos sinulla on todella tiukka budjetti niin kannattaa selvittää pelataanko alueellasi pauperia (drafteissa kyselet) jos pelataan niin taloudellinen kynnys tuohon formaattiin on kympin luokkaa, sillä voi saada jo kaksi pakkaa kasaan.
paupertothepeople.proboards.com

Poissa roussih

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #11 : 03.09.11 - klo 02:20 »
Jos nyt lähdetään siitä että boostereita ostamalla ja kasaamalla niistä deckin standardiin päädyt siihen että sulla on kasa paskaa kädessä. Suurin osa lapuista mitä revit boostereista on pelikelvottomia ja tiettyä pakkaa varten tarvitset yleensä 4 jotain tiettyä lappua eli selviät suoraan halvemmalla kun ostat kortit yksittäin. Boostereilla ei oikeastaan kannata tehdä mitään muuta kuin draftata tai pelata sealed turnauksia.

Mikäli haluat kunnon standard deckin suosittelisin odottamaan että koko innistrad on spoilattu ja katsomaan tuoko sarja mitään hyvää uutta deckiä standardiin. Tämän jälkeen päätät minkä tyylistä deckiä haluat pelata ja suosittelisin kyselemään mikä on hyvä budjetti standard deck vaikka suoraan poromagian pitäjiltä, jotka itse pelaavat standardia myös isojen poikien rahaturnauksissa. Poroista saa ainakin osan lapuista ihan sopuhintaan ja toinen paikka mistä voi lähteä kalliimpia lappuja etsimään on www.magiccardmartket.eu.

Kuten itse sanoitkin ei ole hauska mennä pelailemaan ja hävitä joka kerta vain koska deck on kasa paskaa. Ei ole aluksi mitään hävettävää etsiä hyvin menestyneitä standard pakkoja vaikkapa www.starcitygames.com jenkkiläisistä standard turnauksista (järjestetään viikottan ja turnauksia voi seurata suoraan livenä netin streamista www.scglive.com).

Hyvien pakkojen rakentaminen mtg:ssä ei todellakaan ole helppoa ja mikäli haluat tulla pelissä hyväksi on ihan suositeltavaa kokeilla pelata vaikka suoraan netistä kopioitua pakkaa turnauksessa ja tämän jälkeen muokata sitä paikallisen metagamen mukaan ( eli niitten pakkojen mukaan mitä vaikkapa porojen turnauksissa yleensä pelataan). Kun rupeat tajuamaan miten eri pakat toimivat ja edistymään pelissä voi ruveta suunnittelemaan omiakin pakkoja.

Poissa Thaurwylth

  • Oulu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vastaan yks.viesteihin vain sähköpostitse!
Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #12 : 03.09.11 - klo 11:48 »
Kun ei kerran kukaan muu, niin muistutanpa mie nyt vielä tästä: http://vaihdetaan.kapsi.fi/forums/index.php/topic,64431.0.html . Sielläkin jonninlaiset läjät vinkkejä.

Poissa Peksi316

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #13 : 03.09.11 - klo 12:45 »
Innistrad ilmestyy 30. päivä tätä kuuta ja silloin on siis rotaatiokin.
Toolkit 2012 ilmestyy mielestäni ensi viikonloppuna. Samaisena viikonloppuna pelataan ainakin monissa fantasiapeleissä minimaster-turnauksia. Eli avataan boosteri, ei katsota kortteja, isketään sekaan kolme landia jokaista, pelataan ja toivotaan parasta. ;) Itse pidän tuosta formaatista paljon. :D

Pekka

Poissa pekuja

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #14 : 03.09.11 - klo 20:27 »
Toolkit 2012 ilmestyy mielestäni ensi viikonloppuna.
Pitipä rekisteröityä tänne kysymään että onko tälle tiedolle jotain lähdettä? Olen itsekin juuri aloittelemassa, ja Toolkit 2011 pitäis tulla postissa pian, mutta jos Toolkit 2012 on tulossa noin pian, tuntuisi että olisi parempi palauttaa tuo vanha ja ostaa sit viikon päästä uusi tilalle, niin kortit kelpais standardissakin.

Poissa Peksi316

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #15 : 03.09.11 - klo 22:34 »
Tosiaan hyvä pointti. Tarkistin vielä tuolta, mistä aiemminkin luin toolkiteistä ja celebrationsista t-paita kohdasta ja ymmärsin silloin joskus väärin. Ei siinä sanottukaan että uusi toolkit. Sorry, my bad! Oletiin vain. :D

http://www.wizards.com/magic/tcg/events.aspx?x=mtg/event/mcelebration-facts

Poissa Roottori

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #16 : 03.09.11 - klo 23:45 »
Kiitoksia kaikille vastauksista, auttaa meikäläisen alkutaivalta pelin parissa varmasti paljon!

Ajattelin nyt sitten tehdä näin, että yritän käydä tuolla paikallisessa liigassa/peliporukassa hiukan tutustumassa peliin, sieltä varmastikin saa pakkaa lainaksi, että voin vähän ruveta peliä opettelemaan. Kenties osallistun johonkin draftiin, jos sellainen sattuu nenän eteen. Oman pakan rakentamista rupean suunnittelemaan sitten Innistradin julkaisun ja rotaation jälkeen, kunhan ensin vähän odottelen, että tuleeko sieltä jotain uusia ihmeellisyyksiä metaan. Sitten ostan irtokortteja jotain halvahkoa standard-pakkaa varten, eiköhän se siitä sitten ala pikkuhiljaa sujua ihan omalla painollaan, kun vähän pääsee peliin sisälle. :)

Poissa Aaron

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #17 : 15.09.11 - klo 07:44 »
Quest for holy relic-pohjanen pakka olis ollu todella halpa ja kiva pelata, mutta rotatoituu pois:-(

Poissa Roottori

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #18 : 15.09.11 - klo 21:09 »
Hei!

Kysäisen nyt tässä valmiissa ketjussa, ettei tarvitse uutta ketjua ruvetä väsäämään.

Sain myös serkkuni innostumaan Magicista, ja nyt hänelle pitäisi saada halvalla jokin pakka kasaan (hinta n.30-40 euroa). Standard-pakka olisi hakusessa ja pitäisi olla laillinen myös Innistradin julkaisun jälkeen. Serkkuni toivoisi punaista pakkaa, joka olisi tuolla hinnalla niin nopea ja tehokas kuin mahdollista, saa kyllä olla jotain toistakin väriä seassa. Ei tosiaan tarvitsisi olla mikään turnauksia voittava pakka, kunhan se nyt toimisi ja sillä pääsisi pelailemaan. Itsekin olen aloittelija, joten en osaa (ainakaan hyvää) pakkaa vielä kasata. Että jos kokeneemmat konkarit viitsisivät auttaa niin kiitoksia paljon! :)

Poissa Roinisto

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #19 : 15.09.11 - klo 21:15 »
Goblin pakasta on varmaan hyvä aloittaa. Voitte ehkä matkia manakurven jostain menestyneestä goblinpakasta (vaihtaen rotatoituvat kortit). Erityisesti  Goblin Grenade on voimakas kortti kunhan pakassa on tarpeeksi gobboja.

Poissa Roottori

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #20 : 15.09.11 - klo 22:10 »
Goblin pakasta on varmaan hyvä aloittaa. Voitte ehkä matkia manakurven jostain menestyneestä goblinpakasta (vaihtaen rotatoituvat kortit). Erityisesti  Goblin Grenade on voimakas kortti kunhan pakassa on tarpeeksi gobboja.

Ei olisi mahdollista saada listaa, mikä olisi rotaation jälkeen laillinen ja täyttäisi nuo kriteerit (lähinnä hinta)? Että saataisiin nyt mahdollisimman hyvä pakka kasaan, jos itse rupean jotain väsäämään niin lopputuloksesta ei kyllä ole takeita... :P

Poissa VariSami

  • Jyväskylä
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Drawn to the scent of screaming
Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #21 : 15.09.11 - klo 22:55 »
Tämä on aika nopeasti heitetty kasaan tällä hetkellä tiedetyn perusteella, mutta:

3 Goblin Arsonist
3 Goblin Chieftain
4 Goblin Wardriver
4 Memnite
4 Signal Pest
3 Spikeshot Elder
=21

4 Chimeric Mass
4 Flayer Husk
=8

4 Curse of Stalked Prey
4 Goblin Grenade
4 Kuldotha Rebirth
=12

19 Mountain

Tällainen nopeahko drafti tuli tehutyä osoittamaan, että hiidet tuskin tulevat tuskin olemaan budjetilla toimivia Scars-'Strad-strandardissa. Ne ovat tosin kenties halvimpia saada toimimaan: toki esimerkiksi Punainen Proliferate-pakka on täysin mahdollinen myös, mutta se ei ole todellakaan ihanteellinen ilman Planeswalkereita, ja ne maksavat. Tuokin yllä olisi luultavasti ollut parempi esim. Mox Opalien kanssa.
"Morality is just shorthand for the constraints of being powerless."
"The correct answer to a barbarian's riddle is to choke on your cleverness and die."
Minä: Timmy-Spike-Melvin

Poissa H4stur

Vs: Aloittelijalle pakkaa - mutta millaista?
« Vastaus #22 : 15.09.11 - klo 23:06 »
Gobliineille ei ole käsittääkseni luvassa ihan hirmuisesti lisää herkkuja uudessa sarjassa.

Jos tuollaisesta agressiivisemmasta menosta pitää niin voisi odotella uuden sarjan julkaisua ja B/R vampyyreitä lähteä virittelemään. Hinnasta tosin ei voi sitten tietää. Tuskin noi perus vampit hirveästi tulee maksamaan.

Tuolla vampyyriteemalla saisi kortit myös pysymään standardissa pidempään ja oletuksena pakkaan tulisi uusien sarjojen myötä jotain parannuksia. Gobliineilla en tätä näe kovin todennäköisenä.