Poromagia

Kirjoittaja Aihe: EDH-Pakat (listaus)  (Luettu 10530 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa VariSami

  • Jyväskylä
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Drawn to the scent of screaming
EDH-Pakat (listaus)
« : 26.10.12 - klo 11:12 »
Koska koen EDH-osion soveltuvan paremmin pakkalistoille kuin tällaiselle aiheelle, pistän sen yleiseen. Muutenkin voidaan olettaa, että suurempi osa EDH:n pelaajista käy täällä kuin katsomassa pakkalistoja.

Ajattelin yksinkertaisesti kysyä, millaisia pakkoja ihmisiltä löytyy, ja mitä on suunnitteilla? Osittain olen vain kiinnostunut Suomen metasta ja osittain kiinnostavista ideoista. Mieluiten pelkän kenraalilistauksen sijaan olisi kiinnostavaa kuulla hieman pakkojen periaatteista jälkimmäisestä syystä. On aika iso ero, pelaako joku "perus-Zuria" vai "Pacifism-efektit Zuria".

Oma listani on seuraavanlainen (pyrin tekemään ensialkuun kaikki 3 värin yhdistelmät ja yksiväriset):

Kasassa:
-Darien, King of Kjeldor: soldier-tribal, tokenit, life-gain; Tuottaa valtavan kasan soldier-tokeneita ja pumppaa niitä erilaisilla Anthemeilla ja keywordien lisäyksillä. Vaihtoehtoisina voittokeinoina myös Test of Endurance ja Serra Avatar.

-Ertai, the Corrupted: Thopter Combo, kontrolli: Pakka pyrkii rajoittamaan vastustajia tax-efekteillä ja Arcana Laboratoryllä yhdistettynä efektipohjaisiin countereihin. Voittokeinoina Hex Parasite + Decree of Silence, HexDepths, Thopter Combo, Blightsteel Colossus (+Kuldotha Forgemaster).

-Ghave, Guru of Spores: combo, recursion: Pakka koostuu tasan kolmesta asiasta: kombopalikoista, tutoreista ja GY-rekursiosta. Voittokeinoja ovat mm. Melira-kombo, Ghave-kombot, MikeTrike, Oravakombo, Larkkikombo ja HexDepths. Varsinkin Melira-kombot voivat pyöriä todella monella tavalla, joten niiden kasaaminen on lähes aina erilaista. Suosikkipakkani haastavuutensa vuoksi (pitää tietää, mitä tutoroi kuhunkin tilanteeseen). Luultavasti myös vahvin pakkani.

-Kresh the Bloodbraided: Relentless Rats! Väriyhdistelmä tarjoaa rotilla kaikenlaista: Bloodbond March ja Warstorm Surge-efektit antavat jo aika paljon peruspyöritykseen Thrumming Stonen kanssa. Hieman one-trick pony ja uusin lisäys, mutta erittäin viihdyttävä ainakin Cockatricessa. Ja EDH:ssa ei kuitenaan juuri näe Extraction-efektejä, joten suurin haaste on massagravevihan ympäri pelaaminen.

-Omnath, Locus of Mana: ramp, voltron. Aika perus-Omnath oikeastaan. Suurin osa voitoista kerätään Primal Surgeilla ja Genesis Waveilla, joskin vastaamatta jääneet Eldrazi titaanit ovat myös ihan asiallisia. Omnath on kykenevä voltron-kenraali, mutta sillä voitetaan harvoin. Vaihtoehtoisena voittokeinona myös Helix Pinnacle.

-Oros, the Avenger: combo. Pakka pyörii yksinkertaisen perusajatusen ympärillä: lifelink ja deathtouch ovat tehokkaita keywordeja, ja vahingon moninkertaistaminen on hyvin nopea tapa lopettaa pelejä. Wound Reflection on avainkortti sellaisten asioiden kuin Heartless Hidetsugu ja Quietus Spike kanssa. Muut combot lähinnä pitävät kenttää tyhjänä (deathtouch-equipment + Goblin Sharpshooter / Deathbringer Thoctar). Voitto kenraalivahingolla on täysin mahdollinen: yksikin tuplausefekti tekee Oroksesta kahden vuoron kellon, kaksi (esim. Gisela + double strike) puolestaan tappaa vuorossa.

-Rafiq of the Many: equipment, voltron. Minun Rafiqini pyörii edelleen suhteellisen vahvasti Exalted-korttien ympärillä. Yleensä pakka ei siis hyökkää kuin yhdellä olennolla kerrallaan, ja usein se on Rafiq itse (olettaen, että sitä ei poisteta välittämästi). Useimmiten Rafiq on kahden vuoron kello per pelaaja, mutta pakka ei ole riippuvainen tämän saamisesta peliin. Ensimmäinen pakkani.

-Zedruu the Greathearted: group hug, combo. Pakka ei pelaa Zedruun efektin ympärille juuri lainkaan: ei Illusions of Grandeuria, yms. Sen sijaan se pelaa todella paljon kaikkia hyödyttäviä kortteja ja voittokeinot ovat Hive Mind -combo (EDH:ssa hyvin kyseenalainen), Laboratory Maniac, millaus (aka. Forced Fruition), Felidar Sovereign ja Vicious Shadows. Lähinnä hauskanpitoon, vaikka voittaa satunnaisesti.

-Chainer, Dementia Master: reanimator. Lähes valmis (paljon kortteja puuttuu, mutta ne ovat pääasiassa edullisia). Itse asiassa en edes pelaa erityisen paljon reanimointia: ennemminkin kyse on ETB-efektien abusaamisesta Chainerin ja muiden toistuvien animoijien kanssa. Voittokeinoihin lukeutuvat mm. Altar of Dementia (mill), Possessed Portal + Mindslicer ja Kokusho-pyöritys.

-Zirilan of the Claw: dragon-tribal. Lähes valmis - lähinnä minulta puuttuu kasa Snow-covered Mountaineja tätä varten. Pakka perustuu lohikäärmeiden huijaamiseen peliin Zirilanin efektillä ja jonkinlaiseen hyödyntämiseen ennen poistumista pelistä. Myös muita pöytäänhuijaamiskeinoja löytyy. Beatdownin lisäksi pakka voi voittaa ainakin Sword of Feast & Famine + Hellkite Charger / Aggravated Assault -combolla tai Helvault/Worldgorger Dragon + kentän tyhjennys -pelauksilla.

Suunnitteilla:
-Thraximundar: control, LD, super friends, creatureless. Yrityseni tehdä kenraalia lukuun ottamatta olennoton pakka. Ja se on toiminut yllättävän hyvin. Tosin, joudun pelaamaan inhottavalla tavalla, koska paras tapa saada vastustajat kuriin on artifaktimana + LD. Pakan ensisijaiset voittokeinot koostuvat planeswalkereista ja Thraximundarista.

-Uyo, Silent Prophet: control, draw-go. Vielä hyvin vaiheessa, mutta yritän tehdä monosinisen pakan, jonka idea on olla draw-go ja pelata mahdollisimman pitkälti instant-nopeudella (mieluiten paljon X-loitsuja, jotka nostavat, esim. Leylinen avustamana).
« Viimeksi muokattu: 02.11.12 - klo 21:50 kirjoittanut VariSami »
"Morality is just shorthand for the constraints of being powerless."
"The correct answer to a barbarian's riddle is to choke on your cleverness and die."
Minä: Timmy-Spike-Melvin

Poissa Karjanvarastaja

Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #1 : 26.10.12 - klo 11:51 »
Tällä hetkellä on 7 EDH:ta, joista kaksi on myös natsikelpoisia. Hivenen hidastunut tahti dekkien teossa, kun ei Joensuussa popula oikein pelaa EDHta. Lisäksi ongelmaksi on muodostunut moniväriset dekit, joita mieluiten teen, koska haluan pelata mahd. paljon parhaimpia kortteja. Manabaseen kuluukin aina eniten euroja.

- Rafiq: Bant-Goodstuff natsiin.
- Teysa: jarru-häirintä pommilihoilla ilman minkäänlaista comboa kenulle.
- Riku: curven viilaamalla haikkukelpoinen. Pääasiassa ramppia ja jokunen combo, kuten Kiki-Mite, Palinchron + Wave sekä ohessa tietty pihvejä.
- Basandra: alunperin Jor Kadeen eli faxi-teemainen pieksudekki. Jäi kumminkin metassa pahasti jälkeen ja oli tylsä pelata. Nyt onkin sitten perinteisempi RW, jota ajattelin pikkuhiljaa fixata natsiksi.
- Wort, Boggart Auntie: RB gobbo-burn, joka on viime aikoina vääntynyt haikkuun. Jokusia kortteja pitäisi vielä viilailla, mm. parempia burnikortteja sekä herkumpia miehiä.
- Wrexial, the Risen Deep: millaus-/Tendrilscombo, joka on hieman kesken, koska projekti UG Sea etenee liian hitaasti eikä huvita tällä hetkellä. Mielessä kävi lisätä punainen, mutta Volcanic Island on vähän turhan hinnoissaan.
- Karador, Ghost Chieftain: perus gravesynergiointia, toksuja, pommilihoja yms. Larkkicomboa, Academy Rector, Birthing Pod. Puuttuu jokunen parempi lappu.

Suunnitteilla on aina uusi dekki joka kerta kun näen jonkun lapun tai kenraalin, mutta pisimpään on ollut päässä Ruhan sekä kerrankin joku monocolored dekki. Kaverilla oli ainakin aikanaan monoW EDH standard-laillisilla lapuilla ja se oli mielestäni hieno idea, jota tuumasin suorittavani myös jossakin vaiheessa.

Poissa Lightstorm

Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #2 : 26.10.12 - klo 12:02 »
Mielenkiintoista luettavaa, melkoisen painottunutta comboihin vain. Meillä meta painottuu rehellisesti taistelutantereella tapahtuviin asioihin sekä kontrolliin.

Tässä listaus omista (combottomista dekeistä):

Riku of Two Reflections (vaihtoehtona Maelstrom Wanderer)
Pakka perustuu alkupelin ramppaamiseen ja sen jälkeen olentojen ja intanttien/sorceryjen kopioimiseen. Pakasta löytyy paljon synergiaa eri korttien kesken ja korttietu on välillä melkoista ilman kopiointiakin, myös graveyard on hyödynnetty tässä. Tooth and Nail on pakan pahin kortti, mutta sillä ei suoraan voiteta pelejä. Pakka on ns. reilu kuten muutkin Commanderini.


Rhys the Redeemed (vaihtoehtona Trostani, Selesnya's Voice)
Perus toksun tekoa mahdollisimman tehokkaasti kenraalin avulla - on muuten melkoisen kova kenraali manacostinsa takia sekä paremman kykynsä vuoksi. Pakasta löytyy parhaat toksuntekijät (olennot + sorceryt/instantit) + ne jotka peliin tullessa tekevät niitä. Harvoin näkee pakkoja joissa Skullclamp pääsee oikeuksiinsa niin hyvin kuin tässä. Toksut ovat jo itsessään kelvollisia, mutta niitä on kiva boostata sellaisilla korteilla kuin Cathar's Crusader, Beastmaster Ascension, Collective Blessing, Craterhoof Behemoth, Eldrazi Monument. Pakalla mennään usein melko kovaa vauhtia.


Brion Stoutarm (vaihtoehtona Gisela, Blade of Goldnight)
Pakassa on giant tribaalia parhaiden jättien kokoonpanolla. Perusidea on hyödyntää Brionia isojen mörköjen avustuksella (mm. Serra Avatar, Malignus, Hamletback Goliath) sekä Graituitous Violence kaltaisten korttien vauhdittamana. Pakasta löytyy myös erinäisiä sac outlet ominaisuuksia kuten Yosei, the Morning Star sekä yhteiskeruuta Heartless Hidetsugun + Basilisk Collarin muodossa.
« Viimeksi muokattu: 26.10.12 - klo 12:10 kirjoittanut Lightstorm »

Poissa VariSami

  • Jyväskylä
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Drawn to the scent of screaming
Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #3 : 26.10.12 - klo 12:03 »
- Basandra: alunperin Jor Kadeen eli faxi-teemainen pieksudekki. Jäi kumminkin metassa pahasti jälkeen ja oli tylsä pelata. Nyt onkin sitten perinteisempi RW, jota ajattelin pikkuhiljaa fixata natsiksi.
- Wort, Boggart Auntie: RB gobbo-burn, joka on viime aikoina vääntynyt haikkuun. Jokusia kortteja pitäisi vielä viilailla, mm. parempia burnikortteja sekä herkumpia miehiä.

Miä on muuten perinteisempi RW? Ensimmäisenä tulee mieleen Boros-aggro Modernissa, mutta EDH-puolella en ole sellaiseen oikein vielä törmännyt. Suurimmalla osalla noiden värien kenraaleista kuitenkin tuntuu olevan selkeä teema, jonka ympärille rakennetaan. Ja pienistä miehistä ja poltoista oostuva pakka ei ehkä olisi EDH:ssa parhaimmillaan puolestaan.

Myös Wort kiinnostaa. Burni on nimittäin aika harvinainen pakkatyyppi EDH:ssa. Millä loitsuilla tuossa saadaan tarpeeksi vahinkoa aikaan? X-costeilla? Itse joskus harkitsin Xira Arien -pakkaa, jonka pääidea oli käyttää rampata ja käyttää X-burneja. Onko kyseessä moninpelipakka vai dueleihin?
"Morality is just shorthand for the constraints of being powerless."
"The correct answer to a barbarian's riddle is to choke on your cleverness and die."
Minä: Timmy-Spike-Melvin

Poissa Demppa

Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #4 : 26.10.12 - klo 12:15 »
Nath of the Gilt-Leaf
Rekursio, synergia, good stuff-ish. Ei pelaa väreille ominaisia isoja efektejä ja kretuja, vaan luottaa pitkän tähtäimen kuihduttamiseen ja korttietuun. Voittokeinot ovat pääasiassa tokeneille pohjautuvia overruneja (Craterhoof Behemoth, Garrukit), vaihtoehtoisesti löytyy myös Doubling Season + Vraska the Unseen, jota unelmaa en valitettavasti ole vielä päässyt elämään. Pelaa paljon hyviä utilityläänejä ja landipeli muutenkin on kovassa arvossa. Tässä Crucible of Worlds, Scapeshift ja Life from the Loam auttavat. Ei pelaa turhan paljoa discard-efektejä, vaan luottaa niissä lähinnä laatuun (Anvil of Bogardan, Memory Jar, Syphon Mind, Liliana of the Veil, Sword of Feast and Famine jne.). Myös tutoreita löytyy sievä pino väreille ominaisissa muodoissa. Ei pelaa typeriä comboja kuten Sadistic Hypnotist tai kortteja kuten Genesis Wave sosiaalisista syistä.

Phelddagrif
Poliisi/hali. Pelaa paljon kortinnostoefektejä, mutta myös countereita ja poistoa. Pyrkii pitämään matalaa uhkatasoa ja tasottamaan peliä muiden pelaamien välillä. Voittokeinot ovat vähissä eikä se pakan idea olekaan, mutta millaus juuri nostojen avulla voi voittaa pelejä. Hive Mind + Skyscribing tai Prosperity kovilla manoilla tuottaa kovia tuloksia. Venser's Journal hyödyntää myös tätä teemaa.

Ezuri, Renegade Leader
Nykyinen projekti. Aggro, combo. Melko tyypillinen manaramp/overrun. Pelaa combohtavasti Soul of the Harvest, Glimpse of Nature, Aluren ja näitä tukevat efektit. Vähän heikoilla board wipejä vastaan, niiden varalta on Ezurin itsensä lisäksi lähinnä Eldrazi Monument ja huomattavasti heikompi Caller of the Claw. Creeping Renaissance ja Asceticism harkinnassa.
« Viimeksi muokattu: 26.10.12 - klo 12:17 kirjoittanut Demppa »

Poissa Nekron

Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #5 : 26.10.12 - klo 12:20 »
Itseltäni löytyy:

Kaalia of the vast, mikä pelaa kaalian jälkeen geddonin ja sitten se pelaa uudestaan geddonin.

Sigarda lost of herons: Tarkoituksena lukittaa itsensä pelin ulkopuolelle. Eli pelaa paljon enchanementteja joissa lukee sanat "All" ja "Should/Hexproof" ja sitten on tietysti avacyn, että mikään ei kuole ja teeg sitten varmistelemassa.

Azuza, lost but seeking: dekin nimi on 55 forest ja dekissä on genesis wave, elikkä tarkoituksena on pelata "forest -> go" kunnes on riittävästi foresteja ja sitten pelaa genesis wave x=paljon ja sitten mennä infeille mirari + 2x joku regrowth efekti + early harvest/root avakening + jotain (Esim jester's cap)
Voisitko vastata painamalla "lainaus nappia" Kitos :)

Samaan sekavaan ketjuun postaaminen Nekronin ja kumppanien kanssa on tosin tunnetusti pelivirhe.

Poissa Blanket

Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #6 : 26.10.12 - klo 12:24 »
Moi,

itsellä kasassa 33. Olen karsinut tutoreita pois omista pakoistani, ja hieman tiputtanut yleistä power-tasoa, niin että pakat eivät ole mitään jyriä, vaan lähinnä leppoisia huvittelupakkoja (muutama pakka on toki hieman ilkeä). Pyrkimyksenä myös jatkuvasti ylläpitää pakkoja, niin että ovat suhteellisen tasapainossa ja miellyttäviä pelattavia, eikä mikään pakka jää unholaan. Combot minimissä, LD:tä ei pelata muuten kuin pistepoistona johonkin Maze of Ithiin tms. pahikseen.

Kasassa:
- Kaalia of the Vast, enkeleitä, demoneita ja lohikäärmeitä sopivassa suhteessa, joilla ajellaan kaverit nurin. Melko paha vastus jos Kaalia pääsee ajelemaan usempaan otteeseen.

- The Mimeoplasm, melko tyypillinen Mimeo-buildi, eli millailee ja pelailee kamat graveilta, ei mitenkään superöveri, ajattelin aluksi että pidän tästä pakasta melkein eniten, mutta on jäänyt pelaamatta tosi usein, pitäisi vähän piristyä tämän kanssa.

- Ghave, Guru of Spores, kikkailua sekä tokeneiden että countereiden kanssa, ei varsinaisia suoria voittocomboja, lähinnä hyviä synergioita, hauska pelattava, kykenee aika ikäviin temppuihinkin. Hyytyy massapoistoihin, ja hyvä niin.

- Riku of Two Reflections, melko reilu Riku-pakaksi, ei pyöritä tuhansia ylimääräisiä vuoroja, lähinnä isoja spellejä ja otuksia, jotka sitten kopsaillaan päänvaivaksi vastustajille.

- Zedruu the Greathearted, tämän pakkatypin ns. ilkeä versio, eli mukana menossa juurikin Illusions of Grandeur yms., mutta ei kaikkia mahdollisia negistelyvehkeitä. Pyrkii lähinnä tekemään epäreiluja vaihtokauppoja, ja hyötymään niistä. Jonkinmoista linnoittautumista myös harrastaa, eli Propagandat yms. vehkeet. Suosikkipakkojani epätyypillisen pelisuunnitelmansa vuoksi.

- Karador, Ghost Chieftain, virallinen rekursiopakkani, eli graven kautta mennään. Melko vahva buildi, kärsi joku aika sitten vielä manaongelmista, mutta sitten fiksasin manabaset kuntoon, ja nyt on tosi liukas pelattava.

- Ruhan of the Fomori, sukua Sheldon Meneryn "you did this to yourself" -Ruhanille, mutta ei ihan niin vahva ja fokusoitunut buildi. Hauska pakka, vähän Voltron-tyyppinen, kuten Ruhan on monesti. Voittaa harvoin, mutta voittaessaan aiheuttaa leveää hymyilyä.

- Thraximundar, virallinen ilkeilypakkani. Sisältää mukavan nipun ilkeitä efektejä, temaattisesti sopii Thraxille, kun on itsekin niin ilkeä kenraali. Voittaa välillä melko helposti kenraalinsa vuoksi, mutta kerää myös kiitettävästi muun peliporukan huomiota.

- Nin, the Pain Artist, vetää pelin solmuun. Sisältää punaisen ja sinisen väriyhdistelmän kaoottisimmat kortit, yrittää muuttaa pelin sääntöjä niin, ettei peli enää tunnu välttämättä MtG:ltä. Mallia otettu täältä, tosin lisätty paljon omia mausteita, eli ei tosiaankaan mikään kopio oheisesta listasta.

- Thromok the Insatiable, devourilla päähän. Ideana heittää Thromok kaverien päähän Fling-efekteillä tai sitten ajella isolla mötköllä nurin. Alternatiivina sitten ne tokenilaumat joita Thromokille kasataan syötäväksi.

- Edric, Spymaster of Trest, oli ennen Momir Vig, Simic Visionary-pakka, mutta Edric on kovempi kaveri. Ns. rahapakkani, eli täältä löytyy sitten ne japskifoili-Treacheryt, sun muut. Alensin tämän voimatasoa, nyt on reilumpi kuin aikaisemmin, kun peliin saattoi tipahdella vuorolla penni ja pylpyrä jotain Eldrazeja ajelemaan vihut pönttöön. Eldrazit poistettu, tehty rennompi. Vahva Control Magic-alateema.

- Trostani, Selesnya's Voice, edustaa temaattista EDH:ta, eli tehty mahdollisimman Selesnyalta tuntuva pakka, josta pyöritellään tokeneita ulos ja pumpataan niitä.

- Rakdos, Lord of Riots, Rakdosmainen aggroviritelmä, josta löytyy muutama hupaisa alateema, kuten -1/-1 kountterit.

- Niv-Mizzet, Dracogenius, eli Izzetin tiedemiehet ja -naiset kokoontuvat tekemään metkujaan. Sisältää alteroidun Glasses of Urza'n (Glasses of Insano).

- Jarad, Golgari Lich Lord, ja Golgarille varattuna kevyt tokeniteema ja hieman painavampi +1/+1 kountteriteema. Mukana myös rekursiota, ylläripylläri.

- Isperia, Supreme Judge, Azorius-teemalla, valkosinistä pehmytlukkoa (pillow fort) ja vähän blink-efektejä yms.

- Aurelia, the Warleader, Boroksen militäärimahdin voimanosoitus.

- Obzedat, Ghost Council, Orzhovin kirkkomafiaveikot tekevät muille tarjouksen, josta he eivät voi kieltäytyä.

- Lazav, Dimir Mastermind, Dimirin vakoojat hyödyntävät vastustajien kädet, pakat ja hautausmaat.

- Prime Speaker Zegana, Simicin mutantit evolvoituvat isoiksi ja pelottaviksi.

- Borborygmos Enraged, We eat!!!

- Sliver Queen, Sliver-pakka.

- Atogatog, viisväripakka, jossa on osa MtG:n niin Ungluedmaisista korteista, mitä vaan löytyy, ilman että kortit olisivat kuitenkaan hopeareunaisia, eli ns. matalan voimatason sekoilupakka.

- Jaya Ballard, Task Mage, monopunainen pulttipoltto, aika maltillinen buildi, ja punainenhan on tunnetusti heikoin moninpeliväri.

- Anax and Cymede, hankalinta oli toteuttaa järkevä irtiotto jo olemassaolevaan Borokseen, mutta keskittyminen Theroksen sankareihin ja sankarillisuuteen toi tälle hieman erilaisen aspektin.

- Damia, Sage of Stone, edustaa Theroksen hirviöitä, tässä pakassa ei ole yhtään humanoidia, vain pelkkiä peloittavia hirviöitä, grrr!

- Kami of the Crescent Moon, monosininen dekki, jossa kaikki pelaajat nostelevat paljon lappuja, hieman vielä vaiheessa järkevän pelisuunnitelman suhteen.

- Derevi, Empyrial Tactician, Banttivärinen kevyt blinkkaus- ja taistelukentän haltuunottodekki.

- Oloro, Ageless Ascetic, upkeepissa tapahtuu, lifeä ja laputusta tasaisessa suhteessa.

- Sydri, Galvanic Genius, artifaktit ajavat niskaan ja tekevät synergisiä juttuja.

- Jeleva, Nephalia's Scourge, Grixiksellä ilkeillään tällä kertaa Innistradissa vampyyrien ja kirousten seurassa.

- Prossh, Skyraider of Kher, Pross tulee ja lyö! Toksuja ja muita herkkuja popsitaan ja muutenkin ajellaan pitkin pelikenttää suuntaan ja toiseen.

- Marath, Will of the Wild, Nayalle jää tällä kertaa isojen miesten pelailu ja yliajo. Tuttu juttu siis.
« Viimeksi muokattu: 05.11.13 - klo 15:25 kirjoittanut Blanket »

Poissa Porokki

Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #7 : 26.10.12 - klo 12:29 »
No jospa mää sitten listailen jotakin.

Merieke Ri Berit / Ertai, the Corrupted - Tämä on ensimmäinen väkerrykseni ja siinä oli aluksi kenraalina Ertai, mutta saatuani Merieken, pakka on enemmän tai vähemmän rakentunut sen ympärille. Jonkinlaista kontrollia tämä tarjoilee, ja vastustajien elukat joko varastetaan, tapetaan tai muuten vain disabloidaan. Useimmiten voitan joko vastustajien elukoilla, tai sitten alusta asti mukana olleella Magister Sphinxilla. Tällä pakalla pelaan, jos haluan pitkiä pelejä.

Rhys, the Redeemed - Tokeneita niin saatanasti. Kaikenlaisia tokeneita ja niiden lisäksi vielä tokeneita. Tämä pakka kun alkaa pyöriä, niin se laskeminen ei oikeastaan ole enää edes hauskaa ja kirjanpidon takia en jaksakaan tätä kovin usein enää pelata, vaikka parhaimpiin pakkoihini lukeutuukin. Parhaimmillaan tuplaan tokenit jokaisen pelaajan vuorolla Seedborn Musen avustuksella ja ajelen suorilta letaaleja. Massatuhoista ja vastaavista efekteistä palautumiseen on satsattu myös jonkin verran ja usein olen aika nopeasti taas hyvillä puolustuslinjoilla.

Nin, the Pain Artist - Artifakteja, infektiä, kortinnostoa ja kaikenlaista. Unwinding Clock, Grimoire of the Dead ja proliferate efektit aika usein johtavat nopeaan haudanryöstöön, mutta joskus pyöräytän myös Grand Architect / Pilipala infinite manat ja käännän libraryn käteen Ninin avustuksella, jonka jälkeen peli loppuu yleensä siihen. Tässä pakassa on väreihin nähden todella vähän poistoa, tai countereita. Pakka pelaa aika pitkälti omaan pussiinsa ja antaa muiden olla rauhassa, kunnes tilanne käännetään ylösalaisin. Tarvittaessa myös aggrompi pelityyli onnistuu, mutta sille on harvoin tarvetta.

Shirei, Shizo's Caretaker - Monomustaa comboilua. Kovinkaan montaa miestä ei ole, jonka voima olisi yli yhden ja pakka perustuu siihen, että nämä miehet kuolevat ja tulevat takaisin joka vuoro. Erilaisia kenkiä, kumppareita ja panssareita on kenraalin suojiksi varmaan eniten mistään pakoistani. Pakan suurin haavoittuvuus onkin sen kenraali, sillä melkein kaikki pyörii sen efektin ympärillä. Parhaimmillaan pystyn Thoughtpicker Witchilla ja Chimney Impillä (luit oikein!) pitämään vastustajien kädet tyhjinä ja ETB ja hautaanmenoon sidotuilla poistoilla pidän pöydän puhtaana. Tarvetta olisi vielä Grave Pactille ja Cabal Coffers-paketille, jotta pakkaan saataisiin hiukan nopeutta. Pieni tujaus infektiä ja isoja demoneita on mukana vaihtoehtoisen voiton tuojiksi.

Talrand, the Sky Summoner - Suuri osa pakasta koostuu instant ja sorcery spelleistä ja tarkoitus onkin yksinkertaisesti estää kaikki muu ja siinä sivussa kerätä itselleen raakkeja kauhiasti. Kaksinpelissä huomattavasti kovempi kuin isolla pöydällä. Sen verran tuore tapaus vielä, että pelitestaus on jäänyt vähemmälle. Voittaa raakkutokenien ylivallalla tai Stormtide Leviathanilla. Mukana myös millausmahdollisuus.


Huh...loppu kirjoitus-sinni. Tulossa vielä muutama pakka, jahka jaksan kirjailla...

Poissa Karjanvarastaja

Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #8 : 26.10.12 - klo 13:08 »
- Basandra: alunperin Jor Kadeen eli faxi-teemainen pieksudekki. Jäi kumminkin metassa pahasti jälkeen ja oli tylsä pelata. Nyt onkin sitten perinteisempi RW, jota ajattelin pikkuhiljaa fixata natsiksi.
- Wort, Boggart Auntie: RB gobbo-burn, joka on viime aikoina vääntynyt haikkuun. Jokusia kortteja pitäisi vielä viilailla, mm. parempia burnikortteja sekä herkumpia miehiä.

Miä on muuten perinteisempi RW? Ensimmäisenä tulee mieleen Boros-aggro Modernissa, mutta EDH-puolella en ole sellaiseen oikein vielä törmännyt. Suurimmalla osalla noiden värien kenraaleista kuitenkin tuntuu olevan selkeä teema, jonka ympärille rakennetaan. Ja pienistä miehistä ja poltoista oostuva pakka ei ehkä olisi EDH:ssa parhaimmillaan puolestaan.

Myös Wort kiinnostaa. Burni on nimittäin aika harvinainen pakkatyyppi EDH:ssa. Millä loitsuilla tuossa saadaan tarpeeksi vahinkoa aikaan? X-costeilla? Itse joskus harkitsin Xira Arien -pakkaa, jonka pääidea oli käyttää rampata ja käyttää X-burneja. Onko kyseessä moninpelipakka vai dueleihin?

Perinteisemmällä tarkoitan sitä mitä nuo värit edustavat. Eli punaiselta pulttia+pihviä, valkoiselta suojelua+utilitya+pienet pihvit. Esim. titaanit, Figure, Kargan, Stoneforge jne jne jne.

Wortista tykkään itse aika lailla. Goboissa on yllättävän paljon utilitya, löytyy ld:tä, poistoa, pulttia, discardia ja Earwig Squad, jolla viedä voittokeinot. Puhumattakaan pieksuvoimasta, mitä Goblin Guide/Lackey, Goblin Piledriver/Ember Hauler/Warren Instigator ja Goblin Chieftain/King/Warchief curve aiheuttaa. Lisäksi kaiken voi löytää Goblin Recruiterilla. Lappujen art & flavour on myös syy, miksi gobot. X-spellejä on käytännössä vain Earthquake & Bonfire. Rakdos's Return löytää tiensä pakkaan jossakin välissä. Dekkiin pitäisi vielä hommata hyviä burn-enchantmentteja sekä korvata paskat pahvit paremmilla esim. Dark Tutelage -> Dark Confidant.
Käytännössä tämä on dueleihin suunniteltu ihan vain saksalaisen takia, mutta on tällä pelattu hyvillä mielin nelistäänkin. Eräskin pelaaja tuli poistettua pelistä nopeasti kasvaneella Shrine of Burning Ragella ilman erillisiä ajeluita. 2v2v2 formaatissa tämä on jo sangen kingi.

Poissa VariSami

  • Jyväskylä
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Drawn to the scent of screaming
Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #9 : 26.10.12 - klo 14:25 »
Jees. Goblinit ovat kyllä pelottavan utility - kaveri kun pelaa sitä tribaalia Krenkon ympärillä.

Omalla tavallaan huvittavaa, miten tähän mennessä jo näkee toistuvia teemoja. Osa on täysin ymmärrettäviä: esimerkiksi wedge-väreissä on aika vähän kenraaleja ja nekin Commander-seteistä. Siksi niitä siis näkyy - kuten myös sen vuoksi, että suuri osa hankki luultavasti paketteja joka tapauksessa.

Minua huvittaa kyllä, että joku muukin on kokeillut Ertaita. Tapaan vitsailla, että sillä on activated ability, joka vaatii maksuna eniten asioita (manaa, uhrauksen ja tappauksen). Esimerkiksi oma pakkani pyörisi varmasti paremmin Sharuumin tai Zurin ympärillä, mutta molemmat ovat tylsiä vaihtoehtoja. Pitäisi tosin muistaa lisätä Sharuum pakkaan muistaessani.

Aika yllättävää on myös, kuinka vähän komboja on omaa aloitusviestiäni lukuun ottamatta. Täällä meta on hyvin pitälti niiden määrittämää, vaikka suuri osa komboista on epäilmeisiä. Esimerkiksi minä arvostan kaverin Naya-pakkaa, joka pyörittää Need for Speediä, Twilight Shepherdiä ja Seismic Assaultia. Itseäni harmittaa hieman Kiki-combojen määrä tosin. Se tuntuu jotenkin liian ilmeiseltä, vaikka minäkin pelaan paljon tunnettuja yhdistelmiä.
"Morality is just shorthand for the constraints of being powerless."
"The correct answer to a barbarian's riddle is to choke on your cleverness and die."
Minä: Timmy-Spike-Melvin

Poissa Juzam Djinn

Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #10 : 26.10.12 - klo 15:31 »
Ei ole hirveän paljon kokemusta formaatista, mutta pari deckiä on kasassa. Lähinnä tulee shopilla lätkittyä 2-4 pelaajan pelejä melko casuaaleja deckejä vastaan, joten omienkaan deckien taso ei ole mitenkään hirveä.

Multani, Maro-Sorcerer - Vihreää ramppia, laputusta ja lappukiviä. Viimeistelijäksi isketään Multani jolle annetaan trample ja/tai evaasiota esim. Overwhelming Stampedella tai Akroma's Memorialilla. Decki ei tee varsinaisesti alkupelissä mitään uhkaavaa ja ihmiset tykkää nostaa kortteja, joten ei ole ihan ensimmäisenä maalitauluna.

Tsabo Tavoc - Tämä on edellisen lähes täydellinen vastakohta. Punaiselta ja mustalta siis kaikki ikävimmät massatuho yms. loitsut. Toiselta nimeltään kuolen ekana.dec. Ei ole ollut pitkään pystyssä joten lappuja puuttuu, mutta ihan hauska pelata.

Kummatkin reiluja pakkoja siinä mielessä, että pelin lopettavia comboja ei ole. Multani saattaa kyllä vähän viuhua kun käteen nousee 30 korttia, mutta pääosin sellasia lepposia deckejä ovat.

Poissa phb

Vs: EDH-Pakat
« Vastaus #11 : 26.10.12 - klo 16:06 »
Sen Triplets control - Paljon sweeppereitä, epäreilua kortinnostoa ja animointia.

Poissa Enterorrhexis

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #12 : 27.10.12 - klo 23:03 »
Itseltä löytyy tällä hetkellä 7 vai 8 hengissä olevaa EDH-läjää sekä kansiossa pyörii monia aihioita ja palasia ideoista. :) Jos sitä vaikka itsekin jaksaisi muutaman sanasen rustata..

Rith, the Awakener - Oma lemmikkini, rahareikäni, foilattavani, "Naya-goodstuff". Listaakin olen väläytellyt päivitettynä versiona EDH-alueella. Dekin idea koostuu tokenien tehtailemisesta ja tasaisesta oman tilanteensa parantelusta. Yleensä pyrin rakentamaan itselleni suojamuurin ja väläyttelemään repertuaaristani "rattlesnake"-ideologian kortteja jotka laittavat vastapuolta pelaamaan varovaisemmin. Tästä esimerkkinä Defense of the Heart, joka useimmissa peleissä on kyllä helpohkosti saatu rikki (jossain kohtaa se lopulta unohtuu toisilta!) ja haettua hyvät palikat. Oikein sujuva dekki, jota on aina ilo pelata.

Niv-Mizzet, the Firemind - Kortinnostoa ja vielä kerran kortinnostoa. Myöskin epäreilut comboilut Ophidian Eyen ja Curiosityn avulla luonnistuvat mutta tykkään käyttää niitä vasta sellaisessa hetkessä, kun ei kuse koko porukan pelin päälle parissa sekunnissa. Värit painottuvat enemmän siniselle.

Gisela, Blade of Goldnight - Damagetuplailua ja -puolitusta kuten rouva kenraali sanoo. Pidän aivan älyttömästi Giselan vaikutuksesta oman puolen toimintaan. Dekissäni on creatureita jotka mielellään vahingoittaisivat myös itseään tai haluavat ottaa kipua vastaan jolloin tuostakin tulee ihan relevantti asia. Omana suosikkina dekissä nousee esiin Pyrohemia, Hammerfist Giant sekä ehdottomasti todella ilkeää jälkeä kenraalin kera tekevä Powerstone Minefield.

Ghave, Guru of Spores - Liikaa tokeneita, liikaa countereita. Comboilua. Ghaven ympärille saa todella näppäriä asioita tehtyä, kun värit osuvat kohdilleen. Grave Pact, Martyr's Bond, Perilous Forays, Spike Weaver, Sadistic Hypnotist .. tätä listaa vois jatkaa erittäin pitkään miksi Ghave ja Doubling Season ovat parhaita kavereita. Ei suotta varmaan huomaa, että kaikkien aikojen suosikkikorttini EDH:ssa on juurikin Season.

Rayne, Academy Chancellor - Dekissä toki olisi liuta muitakin kenraaleja mutta Rayne tuntui sopivimmalta. Wizard tribal EDH, jossa liikutaan melko yksinkertaisella rangalla. Paljolti tribal-teeman ylikäyttöä ja itse creature-pohjan abilityjen hyötykäyttöä. Wizardit ovat yllättävän sidoksissa toisiinsa.

Jenara, Asura of War - Voisihan tää todella olla Rafiq-dekki ja läjä myös Rafiqin sisältää mutta en halunnut tehdä kenraalista liian suurta haloota muutoin enchantress-teemaisessa dekissä. Paljon siis löytyy enchantmentteja ja olen myös nähnyt Bruna-dekkiä vastaan pelatessa havainnut, että kyllä vihreälle meneminen antaa dekille paljon sujuvamman ja kattavamman pohjan jo itse enchantressien sekä muutamien pätevien enchantinkantajien muodossa.

Odric, Master Tactician - Soldier-tribal. Paljon pieniä valkoisia miehiä ja linjojen vahvistusta plussailuilla. Perusmeininkiä ja melko suoraviivainen WW-viritelmä.

Kiki-Jiki, Mirror Breaker - Mukavia kopsuteltavia creatureita, paljon untappauksen mahdollisuuksia. Tarvittaessa myös Sundial of the Infinite auttaa. Thornbite Staff on dekin ylin ystävä ja todella yleinen poistokohde metassa. Syystäkin.

Treva, the Renewer - Lifegain-dekki, josta ei nyt paljoa rakentavaa sanottavaa ole. Suurin osa korteista tukee omalla tavallaan teemaa ja sitä huomaa saavansa lifeä vähän mistä nyt kulloinkin syyksi voi laittaa. Ihan sujuva läjähän tämä on vaikka lifegain ei koskaan ole oikea dekki. Ehkä siksi tämä kantaakin nimeä "Lifegain is overrated"..

Sitten vielä kansiosta löytyy aihioita:

- Vampyyri-tribal Olivialla
- Reaper King - toksuilu jossa creaturetyypin manipulointia ja sen myötä erinäisiä efektejä
- Anti-grouphug - dekki Cromatin ympärillä, joka syntyi entisen grouphug-läjän raunioista tekemään juuri sitä itseään päinvastoin.. vituttamaan ihmisiä tekemällä kaikesta kallista. Enpä kuitenkaan kehdannut lisätä kaikkia hidastavimpia elementtejä mukaan ettei kaikille jää ihan paska maku. Olisihan tähän sopinut myös Progenitus mutta kohtuus kaikessa.
- Flicker-teemainen läjä gating-ideologian kera. Kenraalista ei harmainta aavistusta. Katsellaan kun värikartta muotoutuu.
- Mahdollisesti erittäin erittäin floppaava "impotenssi"-läjä Lorthosin pohjalla jossa pyritään nostamaan lappua ja kieltämään kaikkien vastapuolen toiminta kyseisen kenraalin hengessä.

Mutta että tällaista. Suosikkiformaatista kun on kyse niin aina sitä löytyy ideoita tulille ja valmiina olevia dekkejä tulee viilattua harva se hetki. Näistä mainittakoon, että olen jämähtänyt dekkien määrästä huolimatta käyttämään pääosin Rithiä, Niv-Mizzettiä, Ghavea ja Giselaa kentällä.
Niin, mutta kun teen Batterskullin ja se 0/0 token tulee sen mukana ja vastustaja tekee siihen sen että palautetaan sen tokenin omistaja käteen niin onko se siellä kädessä loppupelin vai mitä?

Poissa Assariah

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #13 : 27.10.12 - klo 23:44 »
Wrexial, the Risen Deep - miun uusin lemmikki. Tässä on yhdistetty germaanini herkku planeswalkerit Night of the ninjan kanssa ja yks combo kaverin palincronin voimalla. vielä hionnan alla. Tätä en ole vielä päässy kokeilemaan peleissä, mutta voiko ninjoilla ja planeswalkkereilla mennä vikaa, XD

Numot, the Devastator - Tää on vaan sellainen hulluttelu pakka jossa on manabase ihan kusista ja kortteja on tullu revityä sieltä sun täältä ilman mitään erityisiä vaatimuksia, mutta tällä voittaa myös. pää paino on hillittömällä kopioimisella ja hevosmiesten hommilla XD numotti on vaan värit antava kenutsi. Tämä tuli kasattua ihan vain sen takia ku teferi tarvi kaverikseen "reilumman" kaverin.

Teferi, Mage of Zhalfir -  Sitten tämä pahis on istunut kansiossa jo jonkin aikaa kun tällä on ollu tapana aiheuttaa pienoista pehnnusta kaveripiirissä. Eli tän sisään olen pyrkiny pistää kaikki mauttomat combot + edh peluukelpoiset kynärit ja yleensä melko isolla prosentilla on voittanut pelit myös. Pitkään olen ihmetellyt miks kukaan ei ole mono siniselle postaillut omia listojaan vaikka kyseessä on ihan pelattava deckki tyyppi, siis jos pyrkii ahneenapaskana voittamaan melkeen aina.

HARKINNASSA
----------------
Reaper King - No tää oli eka edh-ihastus pakoista ja se on jääny korvantaakse kummittelee. en oo muuta saanu aikaseksi kun että kerran olen kenraalin saanu hankittua odottamaan mutta siihen se sitte on jääny.
« Viimeksi muokattu: 27.10.12 - klo 23:47 kirjoittanut Assariah »
On normaalia olla epänormaali mutta on epänormaalia olla normaali
Assariah Have/Want

Poissa freedfromthereal

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #14 : 28.10.12 - klo 10:21 »
Minulla on vähemmän pakkoja mitä toivoisin, koska joudun  kuskaamaan kortteja eri formaattien välillä  aika paljon ja EDH metagame on Poroilla välillä aika tiukka (lue:  non-hauska).

Animar, soul of elements. Ollut pitkään ainoa pakkani. Tämä on vissiin se "natsidekkini" tällä hetkellä. Dekki on äärimmäisen synerginen mutta voittaa yleensä combolla (Kiki-jiki + pestermite/exarch, vaihtoehtoisia comboja löytyy). Dekki on pääosin ramppia, laputusta ja utilityä creatureilla joiden casting costissa on mahdollisimman vähän manasymboleita (vain pari triplacasteria). Jossain vaiheessa tutoroi combon ja voittaa. Erittäin hauska pelata kuiteskin, koska se lähtee porteista tosi ärhäkästi commanderdekiksi ja koskaan ei ole aivan täysin ilman vastauksia. Lisäksi synergioita korteilla joita ei yleensä muuten näe johtuen Animarin  abilitystä. Dekin tiukkuudesta kertonee se että otin alurenin pois kun  se ei tehnyt tarpeeksi.

Tariel, reckoner of souls. Se "reilumpi" pakka. Käytännössä goodstuff-läjä erilaisista vastauksista joita riittää näillä väreillä. Poliisi joka huolehtii  että peli on pöydässä reilua. Voittaa joskus kun  huvittaa, pääosin kenraalilla tai jollain  toisella pihvillä koska 4/7 lentävä vigilance on hyvä beatstick. Tarielin ability on lähinnä puolustuksellinen, eli otetaan vastuksen gravelta blokkeri tarvittaessa.

Mayael the anima. Tämä ei ole tällä hetkellä kasassa mutta koskaan en sitä kokonaan hylkää. Hienoja pihvejä ramppikastikkeella.
« Viimeksi muokattu: 28.10.12 - klo 10:28 kirjoittanut freedfromthereal »
"It's that moment of dawning comprehension I live for."
- Hobbes, Calvin and hobbes

Poissa jotudin

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #15 : 28.10.12 - klo 11:39 »
EDH aktiivisuus on viime aikoina vähentynyt ja kaikki uudet ideat jäissä. Omaa dekkien rakenteluintoa laskee myös se, että en halua vaihdella lappuja dekkien välillä ja kunnon manabasen hankkiminen on kallista puuhaa. Onneksi halvempaa kuin germaanissa kuitenkin. Nämä nyt löytyvät ja ovat semivalmiita.

Karrthus, Tyrant of Jund alkoi lihapakkana, jossa käänneltiin kavuja tai koitettiin saada ne juksaamalla tiskiin vaikkapa Sneak Attackista. Sittemmin muuttunut pelikokemuksen ja vaihtelunhalun myötä enemmän graveyard synergia ja kontrolli suuntaan. Lihapitoisuuden olen koittanut säilyttää. Kenraali on lähinnä värien vuoksi ja koska sillä saa vedettyä tarpeen tullen turpaan nopeammin kuin vaikkapa Xira Arien mahdollistaisi.

Riku of Two Reflections. Kombodekki: manaa, tutoreita ja komboja. Joskus turautettu vuoron 3-4 Tooth and Nail hakemaan ja laittamaan tiskiin pestermite yms. Toisinaan tyydyn johonkin muuhun komboon. Hauska pelata harvakseltaan.

Ghave, Guru of Spores on uusin viritelmäni. Teema on tokenit ja niiden kierrätys tuottamaan etua: manaa, kortteja tai puhdistamaan pöytää erilaisten Grave Pact efektien kanssa. Sisällä on Melirakombo, mutta ei oikein tutoreita. Eli tämä on niin sanotusti reilu pakka. Suunnitelma on tehdä kombokin, mutta pidän tästä enemmän, kun saa pelaamalla pelata, jos mielii voittaa. Suuri painotus lappujen synergialla.

Tekisi mieli viritellä joku kunnon rogue, jolla vielä pärjäisi.

Poissa Babu

  • L1-tuomari
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Creature - Goblin Brushwagg
Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #16 : 30.10.12 - klo 18:05 »
Norin The Wary: Abusoidaan ETB efektejä. Dekki ei oo ihan viel valmis, mutta muutaman testipelin kokeilleena tämä on mahtihauska.
"eikö se nyt ole vanha fakta että monoliitit menee infiniteks jos niitä päin edes katsoo pahasti"
- luma; 09.04.2020 klo 19:30

Poissa Lightstorm

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #17 : 30.10.12 - klo 19:51 »
Norin The Wary: Abusoidaan ETB efektejä. Dekki ei oo ihan viel valmis, mutta muutaman testipelin kokeilleena tämä on mahtihauska.

Kiinnostaisi nähdä dekkilista tuosta!

Poissa Porokki

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #18 : 30.10.12 - klo 20:52 »
Norin The Wary: Abusoidaan ETB efektejä. Dekki ei oo ihan viel valmis, mutta muutaman testipelin kokeilleena tämä on mahtihauska.

Kiinnostaisi nähdä dekkilista tuosta!

Tämä! +1

Poissa Enterorrhexis

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #19 : 30.10.12 - klo 21:18 »
Itsehän oon tähän asti nähnyt Norinin ympärillä vain todella todella ärsyttävän dekin lähestyen enemmän tuota tyypin flavorikasta puolta ja täynnä kolikonflippailua ja punaisen värin ärsyttävimpiä efektejä. Viimeistään siinä vaiheessa sille alistuu, kun Blood Moon pyllisti koko sen astiselle manabaselle. Mutta tällainen ETB-abusointi vois jopa listana kans kiinnostaa.

+2!
Niin, mutta kun teen Batterskullin ja se 0/0 token tulee sen mukana ja vastustaja tekee siihen sen että palautetaan sen tokenin omistaja käteen niin onko se siellä kädessä loppupelin vai mitä?

Poissa Babu

  • L1-tuomari
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Creature - Goblin Brushwagg
Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #20 : 30.10.12 - klo 22:18 »
Tässä on tuo lista jonka pohjalta itte tein. Suurin piirtein sama, mutta lisäilly vähän enemmän kolikonheitto/sekoilu juttuja.
"eikö se nyt ole vanha fakta että monoliitit menee infiniteks jos niitä päin edes katsoo pahasti"
- luma; 09.04.2020 klo 19:30

Poissa iBBE

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #21 : 31.10.12 - klo 15:56 »
Itsellänikin on Norinista oma viritelmä. Itsellä on tosin ei ole yhtään kolikon tai nopan heittoa, ainoana randomina Warp World. Kortti on hyvä lukuisten toksujen kanssa. Oma listani ei ole vielä valmis, 5 peliä tähän mennessä kerinnyt pelaamaan. Mutta vaikuttaa siltä että että olen pikkuhiljaa saamassa listaa johon olen tyytyväinen. Tällä olisi tarkoitus pelata casual pakkoja vastaan.

Ei niin reiluna pakkana minulla on Xiahou Dun, the One-Eyed. Pelataan tutoreita ja hommataan vehkeitä joilla saa tuotettua ylimääräistä manaa. Yleensä deckillä voittaa kun saa aikaan 40+ manaa vuoron aikana. Sitten discardataan vastustajien kädet pois ja drainataan hengiltä. Pakkaa on erittäin hauska pelata jos kaikki pelaavat pakkoja jotka saavat aikaan rikkinäisiä asioita, jolloin tutoreita joutuu käyttämään vastausten etsimiseen ja voiton eteen joutuu nähdä paljon vaivaa.

Kolmantena pakkana löytyy Sasaya, Orochi Ascendant. Deckissä 66 forestia. Pakkaa on hauska pelata silloin tällöin, mutta ei sillä tule pelattua kahta peliä peräkkäin.

Kaikki deckit on suunniteltu moninpeliin.
"Vituttaa hävitä hyvällä deckillä, tästä lähtien pelaan vain suikalla"

Poissa Klemeesi

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #22 : 31.10.12 - klo 19:43 »
Komppaan kanssa Norinia. Muutaman kerran olen pakalla ehtinyt pelaamaan ja se toimii ihan mukavasti. Hauska pelata jos saa pelin rullaamaan. Gakan listalla olen kanssa pelannut lukuunottamatta muutamia budjetti valintoja.

Edit:

Talrand on toinen suosikki komentaja. Paljon halpoja cantrippeja ja counttereita. Yleensä en ehdi saamaan kuin muutaman tokenin pöytään, mutta niillä olen saanut ajeltua vastustajat kumoon. Pakasta löytyy paniikki tilanteisiin ja pitkiin peleihin muutamia comboja joilla pyörähdän jos muu ei onnistuu: infinite manat ja Zenith.


Ghave on pitkään ollut työn alla, mutta viime aikoina en ole enää jaksanut pelata sillä: Sama idea kuin jotudinilla Grave Pact -efektit, Doubling Season, +1/+1-counttereilla kikkailu.


Scion of the Ur-Dragon -pakalla tuli pelattua pitkään, mutta pakka ei ole enää kasassa (alteroitu komentaja löytyy edelleen :) ). Good stuff -dekki budjetti manabasella ja dragoneilla.
« Viimeksi muokattu: 01.11.12 - klo 08:13 kirjoittanut Klemeesi »

Poissa VariSami

  • Jyväskylä
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • Drawn to the scent of screaming
Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #23 : 02.11.12 - klo 21:48 »
Hauskoja pakkoja porukalla. Yllättävän vähän Niviä tosin: pelkästään meidän porukassamme 4 hengellä (ellei useammallakin) on ollut ainakin jossakin vaiheessa joko Firemind- tai Dracogenius-pakka. Vakioporukasta taidan olla ainoa, jolla sellaista ei ole ollut vielä.

Sain tässä Chaineriin tilattua puuttuvat kortit ja Zirilanistakaan ei puutu kuin muutama Snow-covered Mountain ja pari muuta korttia. Luulisin hankkivani ne vielä tämän kuun aikana. Siispä päivitän aloitusviestiä tämän mukaisesti.

Täällä on aiemmin mainittu tavoitteenaa jokaisen kiltajohtajan ympärille pakan rakentaminen. Onko mitään muita yhtä pakkaa laajempia suunnitelmia?
"Morality is just shorthand for the constraints of being powerless."
"The correct answer to a barbarian's riddle is to choke on your cleverness and die."
Minä: Timmy-Spike-Melvin

Poissa syfilisx

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #24 : 02.11.12 - klo 21:52 »
Savra, Queen of Golgari
Creature controlliin ja naurettaviin Melira+persist / Zombie-Mikaeus + Persist hommiin perustava combodekki. Myös muutamia muita comboja joilla saa tehtyä isoja asioita, mm. Nosta niin monta korttia kuin haluat ja gainaa saman verran lifeä into Sickening Dreams.

Sygg, Jokien kurkunleikkaaja
Goblin Charbelcher edh, jossa on mana severancen ja goblin charbelcherin pohjalla kiva pikku tykki. Laboratory Maniac ja helpot tavat tyhjentää library ja nostaa instana kortteja varmistavat, ettei naurettavat kahden kortin combot lopu kesken.

Poissa Fal

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #25 : 08.11.12 - klo 13:11 »
Glissa, the Traitor
Pelataan hienoja miehiä hienoilla abilityillä. Tutoroidaan podi, pyöritetään fakseja ja löydetään vastaus lähes kaikkeen (paitsi viimeksi kun en saanut Humilityä rikki)

Grimgrin, Corpse-Born
Zombie tribaali. Mikään ei ole niin kivaa kun oneshotata pelaajia kenraalilämällä. Sisältää myös mauttoman combon (t. Rooftop Storm)

Poissa Lochness

  • Joensuu
  • Vaihtopalaute:
    ( | | )
  • *
  • Vuoden Partikselainen 2011 ja adminien lempilapsi
Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #26 : 09.11.12 - klo 13:22 »
Kemba, Kha Regent

Faksit tiskiin, Kemba tiskiin, faksit kiinni ja ajolle. Jos kenraalilla ei voiteta, niin sitten voitetaan toksuilla joita buffataan enchantmenteilla.

Grimgrin, Corpse-Born

Zombie tribaali. Mikään ei ole niin kivaa kun oneshotata pelaajia kenraalilämällä. Sisältää myös mauttoman combon (t. Rooftop Storm)

Tämä.
"infectinfectinfect ps. kortinveto on turhaa limitedissä infectinfect"
Myydään leka/modern käyttiksiä: http://mtgsuomi.fi/listat/Lochness/om/

Poissa Yari85

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #27 : 09.11.12 - klo 13:49 »
Arcum "levittäkää sulkijalihaksenne" Dagsson

Erinäistä artifactimanaa tiskiin, lukotetaan peli Winter Orbilla/Tangle Wirellä ja kombotetaan muut pois. Ei-mahdottoman-ystävällinen-pakka.

Poissa NES

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #28 : 10.02.15 - klo 15:26 »
Olen hieman aloittelija näissä EDH pakoissa. Minulla on kaksi pakkaa tehtynä, joista toisella en ole edes pelannut:

Sliver Overlord Sliver toolbox dekki, joka pelittää niin hyvin että kaverit ei tykkää että pelaan sillä.
Ascendant Evincar Monomusta kontrolli-dekki, jota aion kokeilla huomenna Porossa.

Ajattelin kasata kokoelmistani pari noita valmisdekkejä huomiseksi mukaan. Onko suosituksia alkuperäisistä Commander tai 2013 dekeistä?

Laitoin kasaan Heavenly Infernon eli Kaalia of the Vast dekin ja Mirror Masteryn eli Riku of Two Reflections dekin. Muuttelin kumpaakin hieman mieleisekseni ja jatkan vielä muutoksia aamulla. Mana-base menee jokseenkin uusiksi kun lisään sekä alkuperäiset dualit että shock versiot, toden näköisesti lisään vielä oikean tri-landin dekkeihin ja tasapainotan basic ländit. MM:n ländien hakukortitkin muutan non-basic painotteisiksi. Lisätessäni ukkoja huomasin joitan mielestäni pahoja synergia virheitä mutta tsekkaan ne uudestaan aamulla.
« Viimeksi muokattu: 11.02.15 - klo 00:28 kirjoittanut NES »

Poissa aaglo

Vs: EDH-Pakat (listaus)
« Vastaus #29 : 10.02.15 - klo 18:11 »
Olen myös aika raakile commander/EDH-pakan tekijänä (olen myös muutenkin aika magic-raakile). Kolme erilaista dekkiä on tullut jo väsättyä (ja kokeiltuakin porossa).

Melek, izzet Paragon
http://tappedout.net/mtg-decks/29-12-14-izzet-really/
Tarkoitus on lähinnä yrittää pitää hauskaa, ja samalla castata pari spelliä. Ja vaikka samalla kopioida ne.

Lazav, Dimir Mastermind
http://tappedout.net/mtg-decks/not-so-uncool-dimir-edh/
Hmm, toinen RTR-kiltapomo. Tällä kertaa tarkoitus olisi hauskoilla ETB-efekteillä tehdä kiusaa vastustajan cretuille (toivottavasti niitä on), ja samalla elätellä toiveita, ettei kukaan pelaa Rest in peacea. Jos näin pääsee käymään, niin sitten voisi vaikka skuupata.

Karametra, god of harvests
http://tappedout.net/mtg-decks/28-01-15-karametras-harvest/
Tämä on vielä vähän kesken. Jotain tokeneita ja isoja mörköjä.