MtgSuomi.fi

Muu MTG => Aloittelija-alue => Aiheen aloitti: lurkki - 15.09.11 - klo 22:09

Otsikko: Minä olen...
Kirjoitti: lurkki - 15.09.11 - klo 22:09
Moi, minä olen 27-vuotias tamperelainen magicin uusionyyppä. Vuonna miekka ja kivi tuli pelattua kasuaalia koulun käytävillä, nyt aikuisena ja enemmän oppineena tykkään lätkiä EDH:ta ja unelmoida legacy elffipakasta, joka pieksee kaikki.

Kuka sinä olet? Esittele itsesi täällä!
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Rancid- - 16.09.11 - klo 01:43
Moi vaan. Tämän nimimerkin takaa löytyy Tampereen hiuksettomin mies, vähemmän aktiivinen L1-tuomari-sneekeri ja enemmän aktiivinen turnauspelaaja (kirjoitushetkellä level 4 pr00 - eli vuosi 2012 on tulossa hemmetin kalliiksi). Harrastuksiini kuuluu sosiopatia, pikkulasten syöminen elävältä ja patologinen valehtelu.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: luma - 16.09.11 - klo 01:53
Joskohan kohta muutkin kuin tamperelaiset uskaltautuisivat vastaamaan tähän...

Terveisiä toiselta tämän foorumin ylläpitäjistä. Muihin arvonimiin kuuluu L2-tuomari, tamperelainen turnausjärjestäjä sekä muuten vaan ensteksparas ihminen. Pelattua tulee lähinnä legacya ja limitediä silloin kun Joku Muu™ jaksaa turnauksia järjestää.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: hespa - 16.09.11 - klo 02:19
Mä oon varmaan Tampereen 3. lyhyin (Beckereiden jälkeen) magic-pelaaja. Hiuksia mulla on päässä, mutta sen verran nassikka oon kuitenkin vielä että partaa ei niinkään. Turnauksissa mut tunnistaa pituuden ja nassikkuuden lisäksi siitä, että näytän tuommoiselta ->  :-[ koska pelaan väärin.

Magicia oon pelannut nelisen vuotta, turnaustarjonnan takia lähinnä limitediä. Pelaajana oon niin competitive kuin olla vain saattaa, mutta ptq yms. matkustamista on rajoittanut nuori ikä ja se, että en halua antaa vastustajille tasoitusta sillä, etten ole testannut formaattia.

Vapaa-ajallani selaan partista, tuhlaan aikaani facebookissa, pelaan pleikkaria ja luen Urheilulehteä. Modottaakin koitan, mutta Fifa useimmiten vaan tuntuu paremmalta peliltä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Roinisto - 16.09.11 - klo 06:47
Olen keskimääräistä MtG-pelaajaa vanhempi kaveri Tuusulasta. Kotona vaimo, lapsi ja kaksi  koiraa.
Aloitin magicin pelaamisen revised editionin aikoihin (1994) ja nyt kun kiireiltäni ehdin käyn pelaamassa standardia. Magicin lisäksi harrastan uintia.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Klemeesi - 16.09.11 - klo 06:49
Hyvä Tampere!

Herättelin uudelleen korttipeliharrastusta Alaran blockin aikoihin kun huomasin naamakirjasta että koulukaveri pelasi MtG:tä. Edelliset pelit olin pelannut kun Invasion julkaistiin.

Aluksi pelasin budjetti-pakoilla FNM:ssä, mutta nykyään pelailen mieluummin Legacyä silloin kun siihen on mahdollisuus. Modernia en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta toivottavasti pääsen formaattia testaamaan lokakuussa (kiitokset lumalle kun jaksaa turnauksia järjestää).

Vapaa-aikana juoksen, pelaan pleikkaria ja tietysti selaan partista.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Schembo - 16.09.11 - klo 07:40
Ettei jää pelkkästään suomineidon alapään esittelyksi niin huudellaanpa täältä susirajaltakin.

Nimimerkin taakse kätkeytyy 28 v ruiskuvalukoneasentaja. Naimisissa, 6 ja 4 vuotiaitten tytärten isä. Talouteen kuuluu myös 2 kissaa ja akvaario.

Pelaaminen alkoi exoduksen aikaan ja loppua ei näy. Kansan formaattia tulee tahkottua aina kun vain mahdollisuus ilmaantuu sekä joskus draftia ihan ajan kuluksi. Lisäksi olen jonniinmoinen harakka ja foileja alkaa kokoelmasta löytyä jo ihan liikaa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Stils - 16.09.11 - klo 08:10
Meikäläinen on Ylivieskan Legacy-valtias. Olen myös Ylivieskan ainoa Legacy-pelaaja..
23v, naimisissa, ensi keväänä valmis nuorisotyönohjaaja.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Rhaderis - 16.09.11 - klo 08:35
Olen kolmekymppinen yrittäjä, samoilija-harrastejääkiekkoilija (A-nuoriin saakka pelasin tosissani) sekä luontofriikki  ;D

Määtsikin pelaaminen alkoi niihin aikoihin kun Ice Age ja 4th edition oli kuuminta hottia, kerran lopetettu koko touhu Legionsin ilmestymisen jälkeen ja Alara-blokin ilmestyessä homma alkoi uudestaan.

Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: WuFFen - 16.09.11 - klo 08:47
Olen 27 v tamperelainen ja tituleerattu joskus "Markun jälkeen Tampereen pitkätukkaisimmaksi Magicin pelaajaksi".

Aloittelin about Srongholdin aikoihin ja pelailin silloin tällöin casuaalisti kunnes Champpions of Kamigawan ilmestyttyä tutustuin limitedin saloihin. Tällä hetkellä pelailen pääasiassa limitediä paikallisen highlander scenen kuivuttua.

Oma pikku fetissini on ollut goblinien keräily jo joidenkin vuosien ajan ja kokoelmani rupeaa olemaan melko kattava (ja kiiltävä) betasta tähän päivään.

Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: kivi - 16.09.11 - klo 08:55
Olen yleis(mode)raato, asun Nurmijärven Kvningaskvnnassa vaimon ja pian kolmen lapsen kanssa. Ikää on ikämiesluokan verran ja Magicin aloitin joskus keskiajalla - tarkemmin sanoen samana päivänä kun Legends julkaistiin. Olen myös uudelleen aktivoitunut L1 tuomari, sujuva juomari ja mainio seuramies. Päivätyönä ostan ja myyn sähköä, sähköjohdannaisia ja valvon it-projektien edistymistä.

Pahvipelaaminen rajoittuu Commanderiin sekä hyvin satunnaiseen limitediin, MODOssa minut löytää nickillä olio pelaamasta limitediä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Kerperos - 16.09.11 - klo 09:00
Täällä kanssa yksi perheellinen. Kotona vaimo ja lapsi. Mikkelissä asustelen ja harjoittelen työntekoa vuodenvaihteeseen saakka jonka jälkeen vetäydyn tekemään opinnäytetyön ja pari rästikurssia valmiiksi. Tietotekniikan insinööriksi siis valmistumassa. Mässikkiä tulee pelattua kolmisen kertaa viikossa commanderin, limitedin ja standardin muodossa. Loppu luppoaika meneekin lukiessa David Eddingsiä ja Stephen Kingiä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Ilkka_s - 16.09.11 - klo 09:01
Minä olen level-1 tuomari ja osa-aikainen turnausjärjestäjä Jyväskylästä. Pelaamisen aloitin ice agen julkaisun aikoihin ja lopetin urza blockin jälkeen, muutamia vuosia sitten aktivoiduin uudestaan (ainakin keittiönpöytä läiskimiseen). Ikää tällä hetkellä 30 vuotta ja perheeseen kuuluu lisäkseni 3 lasta ja vaimo.

"Oikeassa elämässä" olen lähes valmis matematiikan ja elämänkatsomustiedon opettaja. Vapaa-ajallani (mitä se on?) harrastan magicin lisäksi salibandy-tuomarointia, jonglöörausta ja kitaran soiton opettelua.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Juzam Djinn - 16.09.11 - klo 09:02
Täällä viikon päästä 23v entinen Kuopiolainen nykyinen Nurmeslainen lapunlätkijä. Alotin harrastuksen 12 vuotta sitten, tosin viimeiset 5-6 vuotta on mennyt aika säästöliekillä, täällä korvessa kun on pelaajista puutetta. Formaatteja on pelattu laidasta laitaan, mutta pääosin keittiönpöydän ääressä, eli turnauksiin en ole osallistunut. Harrastus menee edelleen säästöliekillä niin kauan kun täällä Nurmeksessa majailen, ellei jostain lähialueilta maagisesti peliseuraa löydy. Onneksi lähivuosina on Kuopioon muutto edessä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: rayenni - 16.09.11 - klo 09:19
Kai määki sit.

Hei kaikki, olen Olli ja olen varmaan sit Tampereen aggressiivisin droppaaja. Mätsikkiä pelaan kilpailullisessa mielessä ja olen siinä joskus vähän pärjännytkin vaikken ole ihan terävintä kärkeä kansakunnassamme. Siinä tuntumassa varmaan kuitenkin. Monet varmaan pitävätkin mua paistikkaimpana Suomen Mestarina, mutta toisaalta tulinpa sentään aloittaneeksi trendin jossa pokaali(sto) tulee tasaisin väliajoin Hervantaan.

Mulla on vähän samanlainen huumorintaju kuin rancid-Rikolalla, mutta muuten oon ainakin teoriassa ihan hyvä tyyppi.

EDIT: Pelaan muuten ihan helvetisti tetristä. Siinä oon aika hyvä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: hansjoerg - 16.09.11 - klo 09:24
Tunnustan asuvani myös Tampereella. Se pitkätukkainen rillipää (hienoja tuntomerkkejä molemmat) jonka näkee joskus 931:ssä kauluspaidassa ja krakassa. Aikanaan Porissa asuessa tuli ostettua kaveriporukan kesken pusseja joskus nelosedikan aikoihin ja myöhemmin vielä Mercadian Masquesin aikoihin. Vähän ennen M10:n ilmestymistä kaveri onnistui houkuttelemaan mut taas pahoille teille.

Limited on meikän mielestä sitä Magiaa hienoimmillaan, ja drafteja tulee pelattua just sen verran kun budjetti, elokuvissa ja keikoilla käynti sekä ajoittainen syöminenkin antaa myöden. Standardia pelaan FNM-tasolla - tykkään pelata hassuilla pakoilla joilla ei välttämättä pärjäis missään muualla. EDH-pakkakin mulla on. Se ei oo hyvä, mut se on pakka.

Vapaa-ajan ulkopuolella opiskelen TTVO:lla (skenen ainoa taidejaviestintä-hippi?) teatteriääntä, ettei vaan ikinä tarvitsisi oikeisiin töihin mennä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: jotudin - 16.09.11 - klo 09:45
Elikkäs.

Olen 25-vuotias turjake Mikkelistä. Pelaan pääasiassa "kilpailukykyistä" highlanderia ja melko satunnaista limitediä / standardia. Sydäntä lähinnä on germaani, mutta sosiaalinen paine on ajanut myös casuaalimpaan commanderiin. Tarkoitus on aktivoitua enemmän modernin ja standardin saralla lähitulevaisuudessa.

Pelaamisen aloitin Odyssey-blockin aikaan ja lopetin jossain Ravnica-blockin tietämillä. Palasin korttien pariin uudelleen vasta Core Set 2011 julkaisun tietämillä.

Asun kihlattuni kanssa Mikkelissä, talouteemme kuuluu myös kissa-suurpeto. Vapaa aikaan kuuluu partiksen lisäksi, xbox, it, itsensä sivistäminen ja toisinaan jopa ruumiillinen liikunta. Duunia on tullut tehtyä it-alalla konsulttina joitakin vuosia ja nyt suoritan lähes vastaavissa hommissa siviilipalvelusta.

Eipä tässä muuta. Live long and prosper.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: miinin - 16.09.11 - klo 11:21
Mie vastaavasti oon 26v, nykyään Lappeenrannassa asustava luokanopettaja ja toinen foorumin ylläpitäjistä. Asun vielä puolisen vuotta yksikseni, ennen kuin tyttöystäväni saa opiskelunsa päätökseen ja muuttaa Kuopiosta Lappeenrantaan. Magicia oon pelannut viitisentoista vuotta, joskin lähivuosina on pelaaminen ollut todella vähäistä. Kiinnostus pelaamisen suhteen on siirtynyt enemmän lautapelien puolelle - esimerkiksi Race for the Galaxy, Puerto Rico ja Agricola ovat lähellä sydäntäni.

Vastikään olen innostunut geokätköilystä ja Lappeenrannan kätköt alkavatkin olla melko tehokkaasti koluttu. Olen myös fanaattinen jalkapallofani ja liputan Arsenalin sekä Barcelonan joukkueita, kuulun Suomen maajoukkueen kannattajiin ja matkustan aina rahatilanteen salliessa pelien perässä - suurimpana pettymyksenä viime helmikuussa paikan päällä nähty Liigacupin finaali, jossa Arsenal otti uskomattomalla kohellusmaalilla kuokkaan sarjasta keväällä tippuneelta Birminghamilta.

Eräs työtoverini sanoin "harrastan kaikkea outoa", eli em. lisäksi myös kasvatan chilejä, ylläpidän paria suurehkoa foorumia, luen, keräilen TV-sarjoja DVD- ja BR-julkaisuna ja pelaan jonkin verran konsoleilla ja tietokoneella.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Yms - 16.09.11 - klo 11:28
Minut tunnetaan 17v Mikkeliläisenä - ja omapäisenä - turttina.  Korttia on tullut lätkittyä parttiarallaa neljä vuotta, mutta aina välillä voisi kuvitella etten ole pelannut edes vuotta.  Tykkään mitä casuaalimmista pakoista - heipparallaa millaus! - mutta tavoittelen joskus oikeaakin menestystä turnauksissa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: algon - 16.09.11 - klo 11:37
Terve!

Olen 25-vuotias n:nnen vuoden teekkarinrutjake Tampereelta. Magic-formaateista aktiivisin olen lekasyssä ja limitedissä, jota tulee tahkottua tiistaisin 931:ssä (nyt tosin vähän harvemmin koska koulupäivät menee ikävän pitkiksi tiistaisin). Käytän tokeneina Pokemoneja. Modern-formaatti kiinnostaa myös, mutta odottelen ehkä seuraavan ban-updaten ennen kun kasaan dekin. Pelaamisen aloitin Portal kakkosella :P, mutta ekassa DCI-turnauksessa kävin vasta Mirrodinin aikaan. Pyöritään Tampereen lähisäteellä (r=160km) olevissa legacyturnauksissa tekemässä pelivirheitä ja esittelemässä vääriä dekkivalintoja muutaman kaverin kanssa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Thaurwylth - 16.09.11 - klo 11:42
Herättelin uudelleen korttipeliharrastusta Alaran blockin aikoihin kun huomasin naamakirjasta että koulukaveri pelasi MtG:tä. Edelliset pelit olin pelannut kun Invasion julkaistiin.

Heeei muuten, miksi intouduit lopettamaan juuri Invasionin aikaan? Tyhjiössä ajateltuna tuntuu siltä, että Invasion oli parasta, mitä Magicille tai Magic-korttisuunnittelulle oli tapahtunut aikoihin. Erityisesti täytyy muistaa, että edellinen vuosi oli Mercadian Masquesin, ja lievästi sekin, että sitä edellinen vuosi Urza's Sagan.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: H4stur - 16.09.11 - klo 11:46
Aloitin pelaamisen Porissa Ice Agen aikoihin kun tarjolla oli pelkästään parhaita sarjoja (Ice Age, Homelands, Fallen Empires, Chronicles ja 4th edition). Aktiivisesti pelailin Mercadian Masquesiin asti. Sitten meno hiipui olemattomiin mutta en myynyt korttejani pois. (olen huono luopumaan mistään, sitäkin innokkaampi keräämään lisää)

Muutettuani Turkuun tutustuin ihmisiin joille oli käynyt hyvinkin samalla tavalla. Muutaman vuoden pyörittelyn jälkeen alkoi pelaaminen taas kiinnostaa (kaverit draftasivat huumassa Alaraa, itse en siihen osallistunut). Zendikarista eteenpäin olen seuraillut myös standardia mutta se nyt ei niin innostavaa ole.

Draftia ollaan vedelty uudemmista sarjoista ja nostalgian vuoksi myös noista vanhemmista sarjoista joita tuli nuorempana pelailtua.

Lähimpänä sydäntä on lekailu ja tälläkin hetkellä pakkana toimii gobliinit (lähellä sydäntä vuodesta 95).

Joitakin turnauksia tulee käytyä mutta pääasiassa pelaillaan omassa porukassa.

Pelailun ohella olen keskittynyt keräilemään erikoismaita.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Farseer - 16.09.11 - klo 11:50
Minä taas olen 24w partasetä (yleensä ilman partaa) pääkaupungista, jonka useimmat täällä tuntevat myyntitopiccini kautta. MTG:tä harrastanut nyt noin 8 vuotta. Pääasiassa pelailen limitediä (mieluiten draft) aidoilla pahvikorteilla. MODO ja constructed kun eivät juuri nappaa. Draftaisin mieluusti paljon enemmänkin, mikä on sinänsä valitettavaa kun Helsingissä draftaamaan pääsee yleensä kerran viikossa perjantaisin, jolloin on joskus jopa jotain muuta menoa kuten tänään.

Opiskelen tällä hetkellä aktiivisemmin poliittista historiaa Helsingin yliopistossa ja pitkällä olevat liiketalouden opinnot ammattikorkeassa ovat nyt tauolla. Hyllystä löytyy jatkuvasti paisuva DVD-kokoelma, pari tusinaa lautapeliä joita en ole juuri viime vuosina ehtinyt pelaamaan (aktiivisemmin pelasin lukioaikana ja sitä ennen, siitä huolimatta viime vuosinakin niitä on hyllyyn kertynyt 1-2 kappaleen vuosivauhtia) ja kasa kevyempää ja raskaampaa luettavaa. Sen lisäksi aikaa menee vaihtelevasti pokerin parissa, tietokonepelien äärellä sekä tietenkin opiskelijariennoissa. Erilainen järjestötoiminta ja politiikka on myös lähellä sydäntä, kuten ehkä opiskelupaikasta voisi arvata. 
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Augustus - 16.09.11 - klo 12:44
Mä olen Arto, 83-vuosimallin ikifuksi Etelä-Pohjanmaalta. Elonpolku on valuttanut mut lakeuksilta Helsinkiin, mutta siinä välissä oli n. 8 vuoden välipysähdys Tampereella. Magiciin sekaannuin silloin kun Urza's Destiny oli juuri julkaistu, mutta irtauduin joskus Planeshiftin aikoihin, kun harrastus kuivahti kasaan pienellä kotipaikkakunnallani. Ravnican julkaisun myötä palasin pelin pariin. Tietenkin siinä välissä tuli seurattua Magic-maailman tapahtumia ja myös satunnaisesti läiskittyä tilaisuuden tullen.

Osallistun toisinaan isompiinkin turnauksiin, mutta paskuus erityisesti Limitedissä on pitänyt menestyksen keskinkertaisena. Magicin lisäksi harrastelen melkein kaikkia lajityypillisiä nöräysaktiviteetteja, kuten roolipelejä, lautapelejä ja figuurejakin on tullut joskus rakenneltua. Kaikki harrasteet ovat olleet tosin jäissä paikkakunnanvaihdoksesta johtuen, joten saa ottaa yhteyttä, jos joku pääkaupunkiseutulainen porukka kaipaa vahvistuksia!
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Qwain - 16.09.11 - klo 13:12
Olen 24 vuotias ja asuskelen nykyään Tampereella. Mtgtä aloitin pelaamaan tooodella kauan sitten ( jossen väärin muista, niin seiska edikan aikaan serkkujen ja veljen kanssa) mutta nyt taas pitkän tauon jälkeen vuos sitten palasin MTGn pariin. Standardia, drafteja ( lähinnä modossa ) ja keittiönpöytäpelejä tulee eniten harrastettua, myöskin prelluja välillä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: roussih - 16.09.11 - klo 13:28
Oon 25-vuotias Helsingissä asuva ohjelmointia työkseni vääntävä heebo. Harrastuksiin kuuluu mtg, sali, frisbeegolf, koneella random mmorpg yms pelaaminen sekä tietenkin bissen vetäminen frendien kanssa (best in life?). Mtg osalta tullut lähinnä standardia ja limited pelattua porossa / modossa ihan ok menestyksellä. Yrittäny päästä vähän sisään competitive highlander / legacyyn jos vaan aika riittäisi.

Aloitin pelaamaan joskus 4th edition / tempest aikoihin ja pelaaminen oli lähinnä casual menoa lukion loppuun asti, armeijan jälkeen rupes kiinnostamaan competitive pelaaminen ja nyt onkin tarkoitus kehittyä pelaajana tarpeeksi että joku kaunis päivä voisi menestyä paremmissakin turnauksissa. 

Oon kova poika tilttaamaan modossa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Random Turtti - 16.09.11 - klo 13:35
...nälkäinen.

*Moderaattori etsii banaaninappulaa*

(click to show/hide)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: mairou - 16.09.11 - klo 13:41
Miro, 20vee ja Mikkelistä kotoisin. 1,5kk sitten muutin Jyväskylään opiskelemaan logistiikkainsinörtiks AMKhon.

Mätsikkiä tullu pelailtua aktiivisemmin nyt n. 2,5 vuotta, sitä ennen keittiöpöytämeiningillä vuodesta 2003.. Kaikki menee, eniten varmaan tulee stanretardia pelailtua, mutta kansan Vormaatti on se mieluisin. Limitediä tulee myös MODO:ssa pelailtua aina uuden setin ilmestyessä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Lochness - 16.09.11 - klo 14:28
Mie oon 18-vuotias opiskelijamies Joensuusta ja olen pelaillut MTG:tä ROE:sta lähtien, mutta vakavasti olen pelannut Scarsissta lähtien. Pelaan Standardia, Legacya, EDH:ta ja Limitediä. Käyn turnauksissa aina kun on mahdollista. MTG, musiikki ja tietokone/konsolipelaaminen on lähellä sydäntäni.

Hyödyttömänä lisätietona paljastan että rakastan nahkaa ja niittiä ja yleensä miut tunnistaa helposti juuri nahka/niitti hanskojen ja rannekkeiden kautta.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Ziilot - 16.09.11 - klo 14:53
Moikkis,

Pete 22v Mikkelistä, lvl 26 Kiltamaagi. Ja tradenomi.

MTG:n alotin vuosituhannen vaihteessa, mutta välillä on tullut pidettyä pitkiäkin taukoja. Formaateista lähinnä sydäntä on Legacy, mutta jostain syystä sekään ei hirveästi enää nappaa. Limited on kanssa kivaa, mutta highlanderit ei kiinnosta tippaakaan.

Ei mulla muuta.

Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Thaurwylth - 16.09.11 - klo 15:12
Mie oon 18-vuotias opiskelijamies Joensuusta

Mitä muuten olette yleisesti mieltä, ovatko lukiolaiset tai ammattikoululaiset opiskelijoita? Miksi, miksi ei?

miut tunnistaa helposti juuri nahka/niitti hanskojen ja rannekkeiden kautta.

Panohanskat huudettu.

Formaateista lähinnä sydäntä on Legacy, mutta jostain syystä sekään ei hirveästi enää nappaa.

Wuhú.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: lurkki - 16.09.11 - klo 15:28
Pidemmän Kaavan Kautta (tm). Olen 27-vuotias nainen. Kotoisin Mikkelistä, naimisissa jo 5 vuotta, kohta eronnut, asunut 6 vuotta Tampereella.

Magic tuli elämääni roolipelien kautta. Pikkuveli pelasi ja poikaystävä pelasi, kun kortit astuivat elämääni viidennen edition aikaan. Myös warhammeria pelattiin niin kaveriporukalla kuin Muppelan alakerrassakin. Pelaaminen loppui masquesin aikaan, kun samaan aikaan muutto ja ero vei molemmat peliporukat. Kavereita yritin saada pelaamaan, ketään ei kiinnostanut ellen itse lainannut pakkaa, selittänyt sääntöjä ja antanut voittaa. Onslaughtista ja 8. editiosta on vielä pari valmispakkaa, ei muuta. Jatkoin elämääni Diablo II voimin ja tietokoneen parissa.

20-vuotiaana tietokone jäi ja elämä alkoi lammikon yli Ruotsissa ja jatkui hetken Helsingissä. Parin mutkan kautta päädyin nörttiporukoiden sijaan hämmästyksekseni Naisten Maailmaan, vaihdoin maiharit korkkareihin ja rastat ja lävistykset hiustenpidennyksiin ja rakennekynsiin.

Monen mutkan kautta olen nykyään tanssiohjaaja ja -esiintyjä. Mut tunnistaa oranssista punaiseen liukuvärjätystä ponnarista sekä täyteen tatuoiduista käsivarsista. Magic tuli takaisin elämääni kesällä, kun edesmenneen isäni asunnosta löysin pari multa tai veljeltä jäänyttä korttia. Kaikkien näiden sirkusartistien, friikkien, tatuoitsijoiden, rocktähtien ja esiintyvien taiteilijoiden joukossa tunnen usein olevani ihan väärässä seurassa, ja magic tarjoaa mahdollisuuden taas haastaa itseäni älyllisesti ja pysähtyä miettimään muitakin haasteita kuin omien yritysten kirjanpitoa. Jotenkin sellainen olo, kuin olisi tullut kotiin, vaikka oon pihalla kuin lumiukko ja kaiken maailman Taiteilijoiden seurassa tottunut tiettyyn kovaäänisyyteen ja itsekorostukseen. Pohjaltahan pääsee vain ylöspäin ja motivaatiota on sentään taitoja enemmän.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Lunsku - 16.09.11 - klo 15:57
30-v biokemisti. Väsään väitöskirjaa ja kirjoittelen siinä sivussa satunnaisesti peliarvosteluja. Vapaa-aikanani täytän IRC-keskusteluhuoneita kissakuvilla ja musiikilla josta et varmaankaan ole kuullut.

Magicia tuli naskina pelattua noin Revised Editionista Alliancesiin. Sitten lyhyen 13 vuoden tauon jälkeen kaverit saivat innostettua mukaan tosimies-sealediin josta taas syttyi innostus peliin. Turttailen melkeinpä ainoastaan Limitedin parissa, paperilla ja MTGO:ssa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Namiksu - 16.09.11 - klo 16:10
Ikää kirjoitushetkellä (vuosi 2011) 16, kotipaikkakunta Ristiina. Tällä hetkellä käyn lukiota satunnaisella menestyksellä.

Ensimmäiset kortit sain käsiini Ravnica -blokin aikaan, mutta itse pelaamisen aloitin vasta kun Lorwyn/Morningtide putkahti ulos. Nykyään korttia tulee lähinnä pelailtua Saksalaisen Highlanderin, Draftin, Sealedin ja Modernin muodossa. Aiemmin myös Legacy kuului repertuaariin. 
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Klemeesi - 16.09.11 - klo 16:13
Herättelin uudelleen korttipeliharrastusta Alaran blockin aikoihin kun huomasin naamakirjasta että koulukaveri pelasi MtG:tä. Edelliset pelit olin pelannut kun Invasion julkaistiin.

Heeei muuten, miksi intouduit lopettamaan juuri Invasionin aikaan? Tyhjiössä ajateltuna tuntuu siltä, että Invasion oli parasta, mitä Magicille tai Magic-korttisuunnittelulle oli tapahtunut aikoihin. Erityisesti täytyy muistaa, että edellinen vuosi oli Mercadian Masquesin, ja lievästi sekin, että sitä edellinen vuosi Urza's Sagan.

Pelasin aika satunnaisesti 1-2 kaverin kanssa tuohon aikaan. FNM:stä en ollut kuullutkaan (asuin kyröskoskella) ja ikää oli muistaakseni 16-18 vuotta. Rahaa ei ollut liiemmin ja kortteja hommattiin ostamalla vähillä rahoilla boostereita. Pelaaminen oli todella casuaalia eikä lisätietoa tullut edes mieleen hankkia internetistä. Jossain vaiheessa muutin toiselle paikkakunnalle enkä nähnyt vanhoja kavereita kovin usein ja pelaaminen vain jäi.

Invaasiosta on kyllä hyviä muistoja. Cavern Harpy + Ravenous Rats ftw!
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Triack - 16.09.11 - klo 16:32
25 vuotias pitkätukka "hevari" amk logistiikan opiskelija Espoosta jonka työelämä imaisi liian nopeasti ja koulu on jäänyt vähän hitsaamaan. Olet saattanut nähdä minut häviämässä yhtä jos toistakin ptq finaalia, koska tästä alan olemaan jo surullisenkuuluisa.

Magiciin sain ensikosketuksen joskus n. 96-98 silloisen vartionjohtaja Antti "Mallu" Malinin kautta nassikkana, ja kavereiden kanssa tulikin pelattua paljon, vaikka yhtäkään omaa lappua en silloin omistanut. Nightmare ja Keldon Warlord oli aivan ylivoimaisia, vaikka Mallu joskus mulle yrittikin selittää kuinka halvoilla 2/2 ukoilla voi myös voittaa. En silloin oikein meinannut uskoa, mutta onneksi nykyään manakurve ja tempo on vähän tutumpia käsitteitä. Sen jälkeen on tullut useissa Ropeconeissa harjattua muita kasuaalimpia pelaajia lainadekeillä. Uudelleen aloitin kunnolla kun pari kaveria (ml. KalleMcNalle) innoitti pelaamaan MTGplaylla juuri kun Darksteel oli tullut. Siitä sitten pikkuhiljaa alkoi korttien haaliminen ja voimakkaan kilpailuvietin myötä myös turnauksissa aktiivinen pelaaminen.

Tätänykyä pelaan kaikkia (turnaus)formaatteja, mutta paistikkaasti leka taitaa olla lähinnä sydäntä. Silloin kun en harjaa topkaseja tai tuskastele töiden/koulun kanssa, teen aikalailla samaa kuin 89% muista täällä eli nörtteilen koneella. Aktiivinen kilpakalpamiekkailu ja Kendo jäi ensin intin ja sitten töiden (8-13 h fyysisesti raskaat työpäivät vie hyvin mehut) takia vähäsen roikkumaan, mutta kunhan koulut on käyty niin olisi tarkoitus aloittaa taas muiden tökkiminen metallitikuilla siisteissä valkoisissa kuteissa.

Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Rancid- - 16.09.11 - klo 16:55
Aktiivinen kilpakalpamiekkailu ja Kendo jäi ensin intin ja sitten töiden (8-13 h fyysisesti raskaat työpäivät vie hyvin mehut) takia vähäsen roikkumaan, mutta kunhan koulut on käyty niin olisi tarkoitus aloittaa taas muiden tökkiminen metallitikuilla siisteissä valkoisissa kuteissa.

Millä lätkäjengillä on siistin valkoinen peliasu? Eiku..
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Lochness - 16.09.11 - klo 18:18
Koska olen narsistinen paska paisti joka haluaa julkisuutta niin saatte kysellä millainen mies mie oon. http://www.formspring.me/ElDuce (http://www.formspring.me/ElDuce)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Tervonaattori - 16.09.11 - klo 18:30
Olen Sami ja 21 vuotta nuori... ei jumaliste!! Oon pelannu suunnillee puolet elämästäni Mätäkkää :o Aloittelin vuoden 2000 tienoilla ja ensikosketus 7th Editioniin ja Odysseyyn. Tästä kiitos kaverin, joka syntyi Magic kortti kourassa.

Keittiöstä siirryin pelaamaan Puolenkuun Pelien hikiseen yläkertaan Dissensionin Prerelease turnausta ja siellä on tullut lähes aina oltua kun sarjaa julkaistaan/ennakkojulkaistaan. Muutamat kerrat muuallakin pelaillut ja hienointa oli päästä kokeilemaan SM -kisoissa RDW:llä muutama vuosi sitten, ei siitä sen enempää. Tai itseasiassa aika tasoihin menee kun tuosta vuosi aiemmin olin viimoisissa karsinnoissa pelaamassa SkredDeckillä. Melkeen pääsin!!

Muita harrastuksia on roolipelaaminen ja pelit muuteskii vähän. Koira löytyy, kuten myös kihlattu :D Niin! Leffoja haalin ku mikäki hullu.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: tekintakka - 16.09.11 - klo 19:04
Hei moi!

Olen 21-vuotias opiskelija Tampereelta ja löysin mtg:n uudestaan tuossa pari vuotta sitten, kun paikalliseen ammattikorkeakouluun päädyin - ensikosketus kyseiseen peliin tapahtui kuitenkin jo ennen Judgmenttia, mutta pelaaminen jäi moneksi vuodeksi teini-iän iskettyä. Luokkalaisista olen saanut näiden kahden vuoden aikana hyvää EDH- ja Cube-peliseuraa, joten vakavammin otettaviin formaatteihin ei ole SoM:n julkaisun jälkeen pahemmin tarvinnut koskea. Nykyään commanderin pelaamiseen käytämme vähintäänkin sen muutaman iltapäivän viikossa (mikä on noin 15-20h), joten pelisession aikana käytyyn vapaaseen keskusteluun ujuttautuu usein mukaan muutkin formaatit tavalla tai toisella - standard/leka-pakkojen suunnittelua, spoilerien analysointia ja muuta vastaavaa. Jos harrastuksiin käytetty vapaa-aika ei kulu jostain syystä mtg:n parissa, niin sitten jäljelle jää kesäisin frisbeegolf ja muina vuodenaikoina post-apokalyptiseen maailmaan sijoittuvat tietokonepelit, elokuvat & kirjat.

(click to show/hide)

- Aki

PS: Itsellä ei ole enään minkäänlaista aikomusta ottaa osaa DCI-sanktioituihin tapahtumiin, koska TTY:n tiloissa järjestetystä worldwaken prereleasesta muodostui kauheat traumat kaltaiselleni introventille ensikertalaiselle.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: ADraw- - 16.09.11 - klo 21:08
Olen 19-vuotias teekkarifuksi, ja muutin muutama viikko sitten Järvenpäästä Helsinkiin juurikin alkavien opiskelujen takia. Pelattua on tullut jostain Kamigawasta lähtien ja silloisista junioriturnauksista lähti kipinä kilpailupelaamiseen. Kesti kuitenkin aika kauan ennen kuin mistään aloin mitään tajuamaan, vaikka pääsinkin tsägällä SM-kisoihin heti ensimmäisellä yrittämällä (Solar Flare "näytti kivalta" ja olikin vissiin silloisessa formaatissa aika nutsit). Kilpailuvietti on aika kova ja pelaankin isommissa turnauksissa aina kun pystyn, sekä ulkomailla että Suomessa. Moninpelaaminen sen sijaan on mun mielestä about kamalinta paskaa ikinä ja EDH-ringit sun muut ei vois oikein vähempää kiinnostaa. Modossa tulee pyörittyä suht paljon, useimmiten constructed-puolella. MtG:n lisäksi kiinnostaa mm. yleinen nettituuttailu, ihmisen psykologia, opiskelijariennot, elokuvat/sarjat, kuntosali, kiipeily ja tytöt.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: JunioRcmf - 16.09.11 - klo 22:03
Olen Jani ja vuosimallia -91. Kotoisin olen Mikkelistä, mutta nykyään asun Jyväskylässä. Takana on lukio sekä intti ja parhaillaan on menossa amiksessa leipurin opinnot.

Magicin peluu alkoi vuonna 2003 Mirrodinin aikaan casualina ja Betrayers of Kamigawan prellu oli ensimmäinen sanktioitu turnaus, jossa pelasin. Nykyään tulee pelailtua eniten T2:sta, koska FNM sitä tarjoaa lähes viikottain, erilaisilla tier2 ja rogue pakoilla, mutta eniten panostan ja olen kiinnostunut saksalaisesta länderistä sekä Legacysta (jossa myös pelailen rogue pakkoja kuten Mono B Zombies ja Mono Brown Stax ;)). Draftaamisesta pidän, mutta sealedista en. Winner-takes-it-all-taittis on myös hieno formaatti.

Magicin ohella harrastuksiini kuuluu mm. sulkapallo, anime, manga, elokuvat sekä pienenevässä määrin PC- ja konsolipelit.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Enterorrhexis - 16.09.11 - klo 22:37
Moro moro!

Meikäläinen on Pasi, vuosimalli 1987, taskussa bioanalyytikko (AMK) paperit, työllistynyt koulutusnimikkeen harhaanjohtavan termin sijaan oikealla työnimikkeellä laboratoriohoitaja. Nykyisenä sijaintina Seinäjoen kuivakka MtG-skene. Kotoa löytyy vaimo ja yksi tyttölapsi, joten liityn myös tähän perheellisten joukkoon joka ottaa irtiottoja arkisesta työn ja kodin välin juoksemisesta harhautumalla Magicin ihmeelliseen otteeseen silloin tällöin.

Pelaamisen aloitin siinä 13 ikävuoden kohdalla ja Invasion-blokki tuli silloin tutuksi. Darigaaz, the Igniter on edelleen hotein kaikista, kun oli eka legendakortti joka aukesi buusterista ja tunnetusti legendaryt edelleen kiinnostaa keräilyksi asti. Taukoni pelaamisesta aloitin tuossa Betrayers of Kamigawan nurkilla ja pelaamista jatkoin juuri sopivasti Zendikarin tulemisen aikaan. Olen siis missannut todella hyviä vuosia välissä. Formaattina suosin kaikkein eniten EDH:ta, koska siihen annettiin syvä positiivinen vaikutus Turun EDH-skenen toimesta ja nyt on Seinäjoellakin muutama mukava jamppa löytynyt joka tykkää tätä lätkiä. Jostain syystä olen kuitenkin myös alkanut pitämään drafteista siinä määrin, ettei meinaa enää T2 maistua. :) Pelailenpa kuitenkin sitäkin, jos on tarjolla. Dekkini vaan eivät koskaan yllä tier ykköseen.. joka kertoo panostukseni määrästä. Kasuaalimies on kasuaalimies. Pelaajaprofiilini on puhtaasti Timmy-linjan edustus. Pelipaikkana on tällä hetkellä melkoisen vakiona Seinäjoen Fantasialinna.

Kunniamainintana vielä perään, että kaverit joiden kanssa aloittelin pelaamista vuonna 2000 ovat edelleen kasuaalisti mukana hengessä ja pelisessioita pelaillaan aina viikonloppumiittingeissä tuntitolkulla. Tämä oli osasyy siihen, että löydän itseni edelleen (ja eritoten nyt aikuisempana) aktiivisten joukosta.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Cloverdad - 17.09.11 - klo 02:57
Tässäpä 28-vuotias Hovimestari ja yhden lapsen (toinen tulossa) isä Helsingistä. Magicia olen pelannut enemmän vähemmän aktiivisesti keittiönpöytäpelinä kaverien kanssa Tempestin ajoista eli 1997 lähtien, mutta keittiönpöytää kauemmas lähdin pelaamaan vasta noin vuosi sitten Scarsin tultua ulos. Muuataman turnauksen tässä on jotenkin päässyt jo voittamaankin, joskin se on tapahtunut lähinnä tuolla Magic Onlinen puolella.

Jotain laputtelua tulee pyöriteltyä päivittäin, ja turnauksissa pyrin käymään kerran viikossa tai kahdessa (perhe ja työ vievät aikaa :/ ), ja formaatteina limitedit, sekä standard. Onlinessä myös Modernia.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Lightstorm - 17.09.11 - klo 03:16
Magicista tuli innostuttua veljen kanssa 1997 ennen Strongholdin julkaisua. Vieläkin suloiset muistot kuinka aina pyöräiltiin Myyrmanniin ostamaan Suomalaisesta kirjakaupasta Tempestin, Portalin, Miragen ym. boostereita. Lainaten Sliditankoa, niin itselle on jäänyt suureksi legendaksi mieliin Miragesta Spirit of the Night veljen omistaessa Commander Greven il-Vecin - ja voi sitä innostusta ja wuhuu-huutoa, kun hän sen boosterista sai :) Pelailu jatkui kavereiden kesken ja Safe Havenin "aloittelija" turnauksissa Stompylla, Suicidella, Bridge/Humility/millaus ja green control pakoilla. Muistan vielä, kun Jarnis istui kerran millauspakkaani vastaan yli 150 kortin pakalla. Invasion blockin aikoihin innostus laantui ja oma elämäntilannekin muuttui, niin MtG sai jäädä kuudeksi vuodeksi. Aloitin uudelleen kun innostuin ostamaan muutaman 10th editionin boosterin kesällä 2007. Nyt pelailua tulee harrastettua lähinnä kaveriporukalla. Turnauksissakin pyrin mahdollisuuksien mukaan käymään, jolloin formaatteina ovat Highlander ja limited. Pelailen myös satunnaisesti Modossa limitediä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: jupu_ - 17.09.11 - klo 10:49
Olen 14 vuotias nassikka Heinolasta. Aina kun kaikki kuulevat ikäni he ovat ihmeissään ja joka kerta joku sanoo että "no se selittää kyllä noita sun juttujas". Magiccia olen pelannut 2 ja puoli vuotta vissiinkin? Ensimmäinen turnaukseni on m10 prellu jossa sain nutsikkaan poolin ja nykyinen kaveri kasasi minulle silloin pakan, taisin mennä sen 3-3, mutta pooli oli kyllä niin hyvä että olisi pitänyt mennä ainakin 5-1. Vituttaa kun sellassia avauksia ei enään tule. Mulla on kesken eräinen legacy pakka johon aina lainaan loput laput. Olen nyt opetellut pelaamaankin vähäsen sillä, mun pitäis pelata kavuja että voisin pärjätä :D, mutta ne tarmot ja dualit ei oikein tälläisen teinin lompakolle käy (on mulla affinity taas kasauksessa). Onnistun jäämään aina suolasijoille, tänä vuonna jäi ptQ suolasijalle ja hyvin alkanut 3-1 smQ päättyikin sitten 3-3 JA HÄVISIN JOLLEKKIN INFECTILLE! Heinolassa ei oikein ole pelaajia (varsinkaan hyviä) joten joudun pärjäämään lukemalla artikkeleita ja pelaamalla MWS:ssää joten kunnollinen testaus jää oikeastaan aina pois. MWS:ssä pelaaminen ei ole testausta se on vain hajoamista player losteihin ja kuinka progenitus on immuuni pelin säännöille. Kuuntelen metallia koska se on muotia nörttipiireissä :P. Muina harrastuksinani voisin mainita Warhammerin peluun, siinä pidän itseäni jopa suhteellisen hyvänä, mutta lelujen maalaus ei oikein nappaa ja rahaa ei ole palkkamaalauttaa armeijaa vaikka kaveri sen tekisikin parista saturaisesta. Mieluummin ostan leka vehkeitä. Ennen harrastin partiota mutta se järjestelmä on mennyt aikalailla päin helvettiä Heinolassa. Johtajakunta on keski-ikäistä akkaa ja kunnon kaupunkilaisia. En nyt tässä rupea asiasta avautumaan.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: PertSa - 17.09.11 - klo 22:00
Moro
Olen Pohjalainen 70-luvulla syntynyt lähes ikuinen magic-pelaaja. Aloittaminen tapahtui joskus niillä main, kun Mirage oli uusi sarja. Aloittamisen aikaiset pelikaverit, eli molemmat veljet ovat hekin vielä aktiivisti mukana (molemmat taitavat olla parempia pelaajia, kuin allekirjoittanut). Jätin lajin välillä noin vuodeksi välillä Torment - Legions, mutta sen jälkeen tasaisesti ollut pelaamisessa mukana. Formaateista pelaan suunnilleen mitä vain. Kakkosta tulee varmaan eniten lätkittyä. Commander pakkoja löytyy muutama ja lekaankin löytyy joku ns. pakka. Mutta jos puhutaan  parhaasta formaatista niin se on kyllä rochester-drafti. Tavalliset draftit ja siiledit menee tottakai myös.

Pelailemassa käyn, kun aika riittää, Seinäjoen Fantasialinnalla. Viime aikoina tosin perhe on vienyt aikaa korttien huiskinnalta. Toinen pelaamista rajoittava asia on asuminen 25km päässä lähimmästä peliseurasta. En ole ainakaan tietoinen muista Lapualaisista pelaajista. Menestystä ei MTG-uralle ole juuri mahtunut, mutta eräänlainen ennätys kaiketi tehtiin joskus kauan sitten (Invasionin aikaan), ja uusittiin tänä vuonna, kun kolme veljestä kaikki Qualifoituivat SM-kisoihin. No jaa Onpahan ainakin tullut oltua kauan mukana.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Retardi - 18.09.11 - klo 14:17
Hei, olen Hannu, ja ole peliholisti.

Partakarvaa vaille kolmikymppinen elämäntapasluibaaja Vantaalta, mtg:tä olen pelannu vuodesta -96, kilpailumielessä vuodesta -97. Mtg:n lisäksi pelaan kaikkea mikä liikkuu tai on tarpeeksi tyhmä pysyäkseen paikallaan, lisäksi olen kova poika (penkki)urheilemaan. Olen yksinkertainen yliopisto- ja kaksinkertainen amk-dropout, pistäkääpä (tai oikeastaan älkää pistäkö) paremmaksi.

Kun en puuhastele jotain peleihin liittyvää niin yritän hankkia elantoni huijaamalla, varastamalla ja siipeilemällä.

(ei, en oikeasti huijaa enkä varasta)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Nastaboi - 18.09.11 - klo 18:00
Olen vajaa kolmikymppinen matikanopettaja Espoossa. Kotona korttien lisäksi vaimo ja kaksi kissaa. Turnausmagicin aloitin -02 kun muutin pk-seudulle opiskelemaan. Eniten tulee pelattua limitediä ja highlanderia sekä vintagea aina kun sitä on, mutta muukin menee paremman puutteessa. Competitive-tason turnauksissa minut näkee usein tuomaripaita päällä. Lisäksi rämpytän kitaraa ja urheilen työkaverien kanssa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: VariSami - 18.09.11 - klo 18:48
Sinänsä mielenkiintoista, minkä ikäisiä tänne kirjoittaneet käyttäjät tuntuvat keskimäärin olevan. Paljon ainakin vaikuttaisi löytyvän jo vakiintuneita suunnilleen kolmikymppisiä.
Mutta joo, itse olen juuri päässyt teiniydestä eroon täyttämällä 20. Ei sillä, monien mukaan kyllä olen edelleenkin ihan teinigootti-emo, mitä vain - you get the point (Varsinkin, jos satutte vilkaisemaan kuvaani siinä toisessa topicissa. Normaalisti tosin pukeuidun paljon mustemmin.) Olen harrastanut erilaisia nörtteilyjä ala-asteen lopulta. Silloin figuja, yläasteelta lähtien pöytäroolipelejä, silloin tällöin on tullut larpattua, lukion aikoihin taisin aloittaa Yu-Gi-Oh!:n ja Magiciin olen päätynyt yliopiston fuksivuotenani (kuten myös competitiveen Pokemonien treenaamiseen). Siis vajaa puoli vuotta sitten. Nörtteilyn lisäksi nautin eksentrisestä pukeutumisesta, ajattelumallien kyseenalaistamisesta (minkä suhteen olen oikealla alalla - nimim. filosofian opiskelija, Jyväskylä) ja rajua diskoissa heilumista. Vaikka olen hieman bilehile aina, kun mahdollisuus saapuu, en juo lainkaan alkoholia, vaan pidän tunnelmaa yllä kofeiinin voimalla. Olen vannoutunut ateisti ja tiedollinen fallibilisti, eli en usko minkään täydelliseen varmuuteen. Toki se koskee myös Jumalan olemassaolemattomuutta, mutta olen valmis hyväksymään kantani irrationaalisuuden, koska yhtä kaikki pidän sitä varmempana kuin oletusta yliluonnollisen olemassaolosta. Tosin, jos jumaluutta käsitellään esimerkiksi feuerbachilaisittain, olen valmis hyväksymään myös uskovaisen kannan sinänsä järkevänä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: malin - 19.09.11 - klo 00:38
Olen parin vuoden päästä reilu kolmekymppinen jota hymyilytti vajaa-kolmekymppisen Nastaboin kirjoitus.

Magicin pelaaminen alkoi partioleirillä pääasiassa Fourth Editionin korteista kyhätyillä pakoilla ja koukkuun taisin jäädä heti. Muutamaa viikkoa myöhemmin tuli ostettua ekat oma laput, Strongholdin prelikkaan uskaltauduin jo pelaamaan ja vuottan myöhemmin olin varsin vakionaama turnauksissa ja ainakin rokkiukoille käytännön bye. Näin piti olla myös siinä kaksislottisessa PTQ:ssa 2001 jonka about-huonoin pelaaja mun piti olla. Ja varmaan melkein olinkin. Joskus ne viiden manan kolmekolmoset vaan riittää - seuranneella PT:llä ei muuten riittäny. Turnauspelaaminen varmaan kiinnosti koska olen varsin kilpailuhenkinen - jos pelaan jotakin niin myös pelaan voittaakseni vaikka en peleissä liene se tiukkapipo kuitenkaan.

Vuodesta 2004 lähtien tuli joitakin kertoja jopa oikeasti pärjättyä. Vuodesta 2006 lähtien tuli pelattua kaikki isot turnaukset mihin pääsi ja pystyi lähtemään mutta usein aivan liian vähällä valmistautumisella. Kas kummaa, ei tullut menestystä. Sama jatkui monta vuotta, menestystä tuli usein silloin kun pelasin ns. parasta pakkaa mitä ite osasin pelata. Esimerkiksi WWtä, keijuja ja pultteja, niihin taidot riitti riittävän pienellä valmistautumisella. Kun yritin jotain omaa (moi monomusta aggro @ TSP-block, UG Infect @ pre-M12 Standard) niin ei voittoja tullut.

Opiskeluun meni välillä aikaa, välillä vähemmän aikaa, välillä vielä vähemmän. Silti valmistuin tradenomiksi ja työelämä on nyt 1,5 vuotta pitänyt otteessaan.

Kuten ylläkin mainittiin, partio on myöskin pitänyt otteessaan ja tulee pitämäänkin. Nuorempana enemmän viikkotoimintaa ja eräilyä, nykyään enemmän hallintoa ja yksittäisiä tapahtumia ja niiden settejä (nimim. pähkäilee maastoetsintäharjoituksen järjestämistä 15-18 - vuotialle). Ajoittain tulee myös oltua tapahtumissa jossa tarvitsee ihan puukkoa, kirvestä, kiipeilyvaljaita tai delegointitaitoja eikä läppäriä tai talousarviota.

Kumma kyllä, musta on tullut viime vuosina paljon urheilullisempi kuin aikaisemmin vaikkei liikuntatunnit mulle inhokkeja ollutkaan, olin vaan muita huonompi melkein joka lajissa. Nykykään kesät menevät urheillessa 3-4 kertaa viikossa (poislukien partioleirit, joissa hyötyliikuntaa tulee n. 18h/vrk) jalkapallon ja salibandyn parissa - nyt syksyllä urheiluun menee aikaa kerran-kaksi viikossa.

Kotona valveilla vietetty aika on muuten ajoittain vähissä. Jos se ei ylitä neljää valveillaolotuntia päivässä (kuten yleensä ei tee), ei mitään tapahdu.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Preesens - 28.09.11 - klo 00:57
Parikymppinen opiskelija Itä-Suomesta, MtG:n pelailussa täysi aloittelija. Casual-pelaamisen ja parin mutkan kautta huomasin eräänä päivänä istuvani turnauksessa lainattu dekki kädessä. Koska peli lähti sujumaan ja säännötkin pikkuhiljaa painuivat mieleni uurteisiin, aloin hengailla muiden pelaajien seurassa. Vielä ei peli ole kaikkine hienouksineen minulle auennut, mutta kortit pysyvät jo sekoittaessa kädessä. Alkuhan se on tämäkin.

Muita harrasteita ovat liikunta ja erinäiset taideaineiksi luokiteltavat, roolipelaus sekä yleinen nörtteily. Elämä on ex temporea.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: syfilisx - 01.10.11 - klo 19:17
25, mies, Tampereen keskustasta. Käyn Hervannassa yliopiston/vapaa-aikatalon lähellä sosiaalialan hommissa.
Aloittanut mätkyn uudestaan aikuisiällä tossa keväällä jotenkin innostaa taas ihan älyttömästi. Sanon aina tästä, kuten myös pleikkari ja longboard-harrastuksestani, että lapselliset harrastukset, mutta aikuisen miehen rahat, huomattavasti hauskempaa jotenkin näin.

Pelataan pienen porukan kanssa paljon kasuaalisti, uudet naamat myös tervetulleita mukaan jos jossain tutustutaan. Nyt kävin ekaa kertaa Innistrad-prellussa pelaamassa ja tuntui kivalta, että sealedia vois ainakin jatkossakin pelata. Tiistaina vois tulla jo yhden treidauksen takia käymään 931:ssä, mut jos sitä pelaiskin jos mukaan vaan mahtuu :)

FNM vois olla myös seuraavana kokeilussa constructedinkin osalta, katotaan nauraako noille pakoille kuopion puuhevosetkin.

t. Jani
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Reanimatrix - 18.10.11 - klo 13:14
niin moro vaan...

Olen 30-vuotias äijän alku täältä eteläsuomesta läheltä turkua, muttei turusta sentään huhhuh... ammattina on tuotantoinsinööri. Kotona odottelee ainakin toistaiseksi,1 vaimo, 2 poikaa ja 1 koira erilaisissa kokoonpanoissa riippuen päivistä...

Aloitin MtG ice agen aikoihin ja lopetin ennen kuin invasion tuli aloitin uudestaan RoEn aikoihin ja nyt enemmän tai vähemmän silloin tällöin pelailen. Formaateihin joita olen kahlannut/koittanut on standard, saksalainen, vintage, legacy ja tietty limitedin eri muodot koitimpa joskus pauperiakin...

vapaa-aikaan kuuluu talon rakennus, vaimon ojennus, lasten kasvatus... Tämän lisäksi olen innokas tietokoneenpelaaja ja hieman pelastushenkinen kaveri ja reippailen välillä

Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Hesfan - 19.10.11 - klo 21:26
24-vuotias äijä Riihimäeltä. Magicia tullut pelattua useampi vuosi, ööö, ensin Nemesis-Onslaught, sitten pitkähkö tauko ja uusi innostuksen kipinä iski Worldwake / Rise of the Eldrazi aikoihin. Kotonamme asuu vaimo ja 3kk ikäinen tyttäremme, eläimiä ei minun lisäkseni ole (eikä tule).
Legacya ja Highlanderia käyn välillä pelailemassa leikillään, sekä Pre-release turnauksissa olen yrittänyt käyskennellä. Töitä teen ja kaljaa juon, muitakin pelejä pelailen sillontällön kun aikaa sattuu löytymään.

edit. hiukkasen updatea vanhan tiedon tilalle.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Unski - 29.10.11 - klo 20:06
Pian 21-vuotias nainen Imatran suunnalta. Ammattikorkeakoulun kolmas ja viimeinen vuosi menossa, baariin toivon töihin pääseväni. Lappeenrannassa pelaillaan välillä avomies-poikaystävän kanssa, joka tutustutti MTG:hen appatirallaa vuosi ja risat sitten.
Standardipakat lähinnä riehuvat menemään, kerran kokeilin EDH:ta mutta siitä ei tullut mitään. Kaikkien rottakorttien kerääminen on jumahtanut joten olen siirtynyt kukkaruukusta muualle eli enkeleihin. Harrastuksiin kuuluvat myös kirjat, kirjoittaminen ja piirtäminen, tavoitteena päästä MTG:lle kuvittamaan kortteja. Idoleita Steve Argyle, J. K. Rowling ja Katikut -> katikut.deviantart.com (http://katikut.deviantart.com)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Dark Knight - 31.10.11 - klo 22:41
Olen 24-vuotias turkulainen yliopisto-opiskelija ja laskelmieni mukaan aloitin Magicin peluun 13 vuotta sitten kesällä Urza-blokin aikoihin, kun kaverit "pakottivat" minut pelaamaan. Jälkikäteen on pakko todeta, että oikealle tielle minut ohjattiin.

Olen hupipelaaja henkeen ja vereen. En pelaa tätä peliä voittaakseni vaan pitääkseni hauskaa. Minulle tärkeintä pelissä on se, että saan toteuttaa mieltymyksiäni rakentamissani pakoissa ja tehdä niistä edes jollain lailla toimivia. Pelit ovat parhaimmillaan silloin, kun vastakkain olevat pakat ovat keskenään tasavertaisia ja molemmat saavat toimia. Toisen pelin estämisessä ei ole mitään hauskaa eikä myöskään vastustajan nopeassa murskaamisessa (ellei myös toisella ole nopeaa aggroa, jolloin pakat ovat taas tasapuolisia).

Turnauspeluu ei ole minua kiinnostanut, koska en ole kilpailuhenkinen ihminen. Suuret massamoninpelit sen sijaan ovat minusta parhautta, koska kaaoksessa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Samanhenkinen 10-20 henkilön peliporukka saadaan kasaan aina FNM:n ja ylläpitämäni hupipelikillan yhteydessä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: mishrasfart - 07.11.11 - klo 09:36
28-vuotias Insinörtti ja perheenisä. Mtg:ä on tullut pelailtua vuodesta ~94 asti kasuaalipohjalla.
Asuinpaikkakuntana toimii Loimaa, mutta en suinkaan ole Loimaalainen ::) Pelialueena toimii Aura / Turku. Jotkut saattaa tunnistaa vanhoista nickeistä:

Diablo 1 ja 2 -> [email protected]@[email protected]
Counter-Strike -> Nepenthe
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: AstroDude - 23.11.11 - klo 20:02
Tervehdys maan asukit!

Minäkin olen vajaa, enkä aivan vielä kolmekymppinen miehenalku Tanpereen suunnassa. Synnyin hyvin nuorella iällä, ja asuin lapsuusvuoteni kotonani. Nyt siis kuitenkin vaikutan Mansessa avopuolisoni ja tyttäreni seurassa. Aktiivisuuteni on lähinnä luokkaa radio-, mutta joku saattaa olla minut Tampereen FNM-skenessä havainnut. Tuntomerkkejä on kyseenalaiset mutta taatusti omaperäiset standard -pakat, huonot jutut, kukkua täynnä olevat vaihtokansiot, sekä isommissa tapahtumissa musta kauluspaita + valkoinen kraka kombo. Yleensä kannan vaihtokuponkeja mukana turnauksissa, joten hihasta kiskomaan jos treidailu kiinnostaa. Yleensä havittelen kummallisia kortteja, joten antaa palaa vaan.

Periaatteessa osaan jonkin verran pelata, mutta tämän pyrin kaikin tavoin pimittämään todellisilta ihmisiltä, joita toisinaan näen.

Työkseni opetan Fysiikkaa & matematiikkaa. Lähinnä kierrän Tampereen alueen kouluja kuin sokea pääskysparvi kymmenen mikroteslan kestomagneettia.

Harrastan joitain toimintoja, asioita, sekä seikkoja.

Magicin pelaamisen aloitin joskus jääkauden aikoihin, ja jatkoin siitä keskeytyksettä käännyttäen siinä ohessa myös veljeni pimeälle puolelle.
Otsikko: Re: Minä olen...
Kirjoitti: Viikumi - 17.01.12 - klo 02:31
21-vuotias uusturkulainen opiskelija, aloittanut mtg:n joskus urza's blockin aikaan, lopetin masques blockin jälkeen ja tuli aloitettua uudestaan ravnican aikoihin, kun lukiokavereissa oli pari sellaista jotka olivat aiemminkin pelanneet ja saatiin lisää porukkaa kerättyä. Siitä asti sitten tullut pelattua, time spiralin aikaan standardipakkaa tuli väännettyä, mutta turnauksiin en ehtinyt, vaikka piti. Ihan kasuaalipelaaja, vintagerestrictioneilla tulee pelattua kavereiden kanssa.

Turkuun muutettua on tullut löydettyä eräs peliporukka ja toivon että heidän kanssa tulee olemaan yhtä mukavia pelejä.

Erään kaverin kanssa tullut kasattua kahdeksan hengen cube, jonka pelaaminen on aina yhtä mukavaa, kunhan vaan löytyisi oikeanlainen porukka.
Hauskimmat pelit löytyvät kun molemmilla pelaajilla on tasapuolisen vahva decki, ei mieluusti kuitenkaan täysin turnaustasoinen (Paitsi jos non-eternalista puhutaan). Turun pelaajia tulee varmaankin pre-releaseissa ja releaseissa nähtyä, kunhan tulee joku järkevä blocki, jollaisena innistradia en pidä kaksipuoleisten korttien takia.

Toivon myös jossain vaiheessa saavani kasaan legacypakan (tällä hetkellä kasauksessa high tide) jolla kehtaisi ihan jonkinmoisiin turnauksiin mennä.

edit: Ja pieni lisäys vielä, judgeksi oisi joskus kiva opiskella.
Otsikko: Re: Minä olen...
Kirjoitti: cht - 26.01.12 - klo 10:05
Hei! Olen 23-vuotias epäsiisti mies, suomen itäblockista, keittiönpöytäpelaaja. Turnauksia en ole edes koskaan livenä katsonut, saatikka sitten pelannut, mutta tähän on tulossa muutos. Kasaan juuri zombie-tribal-deckiä joka tuntuisi rakentuvan yllättävän kelvolliseksi.

Muina harrastuksina toimin dj:nä / elektronisen musiikin tuottajana / artistina, genrenä pääosin dubstep. Olen myös säätänyt paljon videon/kuvan -käsittelyhommia. Olen muutenkin vähän jokapaikan höylä. Eipä tässä muuta nyt sitten... Terve teille kaikille vaan! :)
Otsikko: Re: Minä olen...
Kirjoitti: Sawkko - 30.01.12 - klo 00:40
.
Otsikko: Re: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: p1kk1s - 23.02.12 - klo 12:19
Oma pikku fetissini on ollut goblinien keräily jo joidenkin vuosien ajan ja kokoelmani rupeaa olemaan melko kattava (ja kiiltävä) betasta tähän päivään.

Täällä myös keräillään Goblineita. Pitkään miettisin miten toteutan sen ja päädyin tälläiseen tulokseen:

Kaikkia kortteja jonka subtype on goblin ja/tai nimessä esiintyy sana goblin ja/tai oraclessa esiintyy sana goblin.
4x nonfoil jokaista goblinia vanhimmast setist missä painettu paitsi beta alphan sijaan
1x vanhin foili mikä löytyy
1x toinen foili jos eri artti tai sit nonfoili jos eri artti mut ei foilia kyseisest kortist
1x jos vielä eri arttia

Eli lyhyesti sanottuna eri artteja goboista ja jokaisest artist foili jos löytyy. Ainut mitä en ole viel miettinyt et laitanko playset jokaista tokenia vai 1 kpl vaan. Siihen en lähe et jos pelkästään artissa esiintyy goblin, koska joissain korteissa se on tulkinnan varaista sekä en voi millään tietää kaikki niitä kortteja käymättä läpi kaikki painetut mtg kortit. Listaukseni mukaan lopult tulee oleen n.1550 goblinia riippuen tokeneitten määrästä.
Otsikko: Re: Minä olen...
Kirjoitti: Profet - 01.03.12 - klo 16:21
No se on profeetta/Potteri/Naggisampyla täällä, hei vaan kaikille.

Asustelen täällä lappeen Rannassa, 3 ja viimeinen vuosi menossa nuita datanomi opintoja, kesälläpä sitten inttiin. Määtsikin aloitin kasuaali-paistina josku 11 vuotiaana, eli on sitä jo 7 vuotta tullut lätkittyä ja Kamigavan kortit tuntu olevan parasta ikinä (johtuiskohan tästä että vieläkin ovat lähellä sydäntä?). Turnauspelaaminen alkoi FNM:ssä oiskohan viitisen vuotta sitten, ja 3 vuotta (2009) sitten tuli ensimmäisissä SM-kisoissakin käytyä (3-4 drop). Mätäkän ohella harrastan kahdettatoista vuotta partiotoimintaa, pyöräilyä, erillaisia tietokonepelejä (laidasta laitaan kaikkea mikä koneella pyörii), isos hommia, satunnaista lenkkeilyä, tyhmiä juttuja ja pskan jauhantaa.

Nykyään turnauspeleissä käyn viikoittain, kun tähän tarjoutuu mahdollisuus. Myös tuonne Malmön kepsulle oli tarkoitus tänä vuonna lähteä, mikä on sitten eka kansainvälinen turnaus.

Jos siis Naggisampyla tai Profet nikkiin törmäätte, tiedätte että olette erittäin sekavan hyypiön kanssa tekemisissä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: k-osmo-s - 02.08.12 - klo 22:19
...85 -vuosimallia oleva ikiparikymppinen hämeenlinnalainen streittari, joka ei oikein vieläkään tiedä mitä tehdä "isona". Paperit on lukiosta, olen melkein valmis kudonnan artesaani, mutta jouduin jättämään sen kesken ja omistan myös datanomi. Viimeksi opiskelin valokuvausta Ylöjärvellä 10 kk.

MtG -harrastukseni on tähän vuoteen asti ollut enemmän tai vähemmän satunnaista. Ensimmäiset laput hankin joskus yläasteella läjänä, lähinnä kutosta ja taisi mukana olla pari hassua nelosen ja vitosen korttia. Seuraavaksi joku pienempi kokonaisuus vuoden parin päästä ja sitten lähinnä ihastelin korttien taidetta, kun en tuntenut ketään joka olisi pelannut. Lapinjärvellä törmätessäni muihin lätkijöihin pelasin ensimmäiset pelini, mutta sivarin jälkeen se sitten jäi, vaikka edelleenkin erään kanssakärsijän kanssa puhutaan siitä, "kun tuun Tampereelle, niin pelataan" :D

Tällä hetkellä suurin este harrastamiselleni on rahan puutteen lisäksi se, etten oikein tunne läheltä ketään, joka lätkisi lappuja.

edit: muokkasin tekstiäni vähemmän vammaiseksi
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Goat of Yuggoth - 03.09.12 - klo 18:20
Hellurei vaan kaikille!

Olen -90 melko uudesti tutustunut kortteilija, vaikka joskus miehenalkuna tulikin pöytäropejen ja figuilun lomassa pelaitua, olisko ollu seiska/kasi-edikan aikaan...

Nyt sitten on tullut nakeltua rahaa tähänkin harrastukseen, ja pitihän se nyt vihoviimein tännekin foorumeille liittyä kun tuli muutto isommalle ja pelaajarikkaammalle paikkakunnalle (vrt. 11000 as --> Oulu).

Sen verran voin sanoa, että musta ja vihreä tulee luultavasti aina olemaan omat ykkösvärit, sitten vähemmän sinistä ja punaista. Valkonen on ehkä väri, jota itteni pitäs oppia käyttään enemmän tai edes tutustua muutenkin kun silmäilemällä :D

Keittiöpeliä on tähän asti vedelty, ei oo uskallusta lähteä ihan keltanokkana turneisiin.

Jos kinostaa tulla nauramaan meikäläisen suppeille korttikeräelmille ja vaikka auttaan/ottaan sparria, niin ottakaahan yhteyttä! Peliseura on aina peliseuraa, ja mulle kyllä pitää jonkun semivanhaparran vielä hetki opettaa jargonia että en jää tänne keittiönpöytään ainaisiksi istumaan :)

Cheers,
Goatee
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: mtg_96 - 05.10.12 - klo 17:06
Tervehdys vaan kaikille täältä kuhmon pienestä kylä pahasesta  :)

Eli tällanen perus tyhmä 16v kuhmolais nuori,pelannut nyt jotain 3-4 kuukautta,eli aika aloittelija vielä.

Just nyt ei oo koulupaikkaa eikä työtä, joten ompahan aikaa harjoitella korttien parissa :)

Kortteja lätkin ekan kerran joskus eskarissa pokemonin muodossa,myöhemmin sit yugioh ja nyt mtg:tä.

Omat lempivärit on ehdottomasti sini-valko-puna, ja siitä en muuksi muutu  ;D

Tällä hetkellä vaan casualia....ei oo vielä munaa tulla sinne isojen poikien löylytettäväksi....ehkä sitten joskus jotain isompaakin?

Jos joku haluaa pelata meikän kanssa kuhmossa, niin rohkeesti vaan tänne mukaan! Täällä ei oo koskaan liikaa pelaajia  ;)Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: JimmyRY666 - 22.10.12 - klo 16:35
Terseus.

29-vuotias kulttuurialan sekatyöläinen Mikkelistä olen ma. Elämäni aikana olen myös Lahti-kaupungissa ehtinyt kymmenisen vuotta asumaan, mutta koulu vei takaisin synnyinsijoille enkä ole vielä onnistunut lähtemään isommille vesille. Uusi ja yllättävä työpaikka ei auta asiaa, mutten valitakaan missään nimessä.

Magicia aloin pelaamaan noin kaksi ja puoli vuotta sitten, Innistrad-blokin ilmestymisen aikoihin. Olin jo teininä vilkaissut kavereiden kortteja ja ylimielisesti todennut niiden olevan nörttien hömpötyksiä vaikka omassa elämässäni olin rillejä vaille aika täysin nörtti konsoliharrastuksen ja PC-taitojeni vuoksi. Kaverit sitten opettivat peliä minulle eräissäkin kaljankiskontakemuissa ja olin aika nopeasti koukussa. Yhtä ja samaa monobläkkispakkaa olen kantanut mukanani sitä hiljalleen parantaen alusta alkaen, välillä yrittäen laajentaa oppejani muita värejä kohtaan.

Harrastuksiini kuuluvat MtG, konsoli- ja (vähemmässä määrin) PC-pelaaminen, musiikki ja lukeminen sekä lähimetsissä käppäily.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Lasso - 22.10.12 - klo 17:17
27v Kouvolasta, tällä hetkellä opiskelen sosiaali- ja terveysalaa. Mtg-tullu alotettua 90-luvulla Urzan sarjojen aikoihin, Masquesin kuitekin olleen ensimmäinen "iso" sarja mulle, mitä tuli ostettua kaikilla viikko- ja lahjarahoilla. Pelailut loppu Mirrodinin julkaisuun, uuden korttidesignin suuren vihan saattelemana. Uudelleen alottelin tässä pari vuotta takaperin.
Tullut pelattua pelkästään kaveriporukassa, ei virallisia pelejä ikinä.

Musiikki/thaikkuboxing harrasteena.
Henkinen pitkätukka, joka tyhmyyttään leikkasi vuosia palvelleen piiskan kesällä pois, kasvaahan se taas takaisin sitte :S
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: maitovalas - 25.03.13 - klo 12:30
No morjens.

Olen kuustoistvee naispuoleinen nyyppäri Tampereen suunnalta ja ja. Aloitin pelaamisen tuossa 2009, sitten pidin parin vuoden tauon ja nyt löysin pelaamisen mahtavaisuuden uudestaan, ja tässä sitä ollaan. Pelikokemus rajoittuu kavereille häviämiseen, suosikkiväri on valkoinen (ja valkovihree ja valkomusta ja valkokaikki) ja tykkään enkeleistä vähän liikaa. Jos kellekään tamperelaiselle tulee itsetunto-ongelmia MTG:n suhteen, saa ottaa yhteyttä, häviän 100% todennäköisyydellä! (Eli peliseura aina tervetullutta, sitä ei oo koskaan liikaa.)

Harrastan pelaamisen lisäksi kirjoittamista, lukemista, cosplayta ja nettipeeloilua. Silleen.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: TheKong98 - 26.03.13 - klo 15:59
...14-vuotias eli kasiluokkalainen oululainen kaveri. Harrastuksia on uinti ja piano, myös pyöräily ja sulkapallo ovat jees. Tänäänkin olen lähdössä pelaamaan sulista.
MtG:tä pelaan tällä hetkellä ja tod.näk. tulevaisuudessakin ihan kasuaalisti muutaman kaverin kanssa, en ole oikein uskaltautunut fantsuun tai muuallekaan huonoine pakkoineni...
Tykkään myös melko paljon Nintendon peleistä.
Tulen varmaan käyttämään tätä foorumia lähinnä vaihtopaikkana.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Härsilä - 26.03.13 - klo 16:50
Hei kaikille. Olen 26-vuotias Tampereella asustava kaveri, mutta Seinäjoen Magic-riennoissa tulee myös vaikutettua, Lapualta kun olen kotoisin. Minulla on myös karvoja jonkin verran.

Pelaamisen aloitin vuonna 2000. Ainut pidempi (parin vuoden mittainen) tauko sattui vuonna 2006, kun silloiset korttini pelipakkoja myöten kastuivat pelikelvottomiksi vettä tulvivassa teltassa. Tämä oli suuri isku, josta toipuminen kesti kauan. Tällä hetkellä panostan Standardiin ylitse muiden. Limitedistä nautin.

Harrastuksina musiikkihommat ja elokuvanteko, ensimmäinen kokopitkä leffa saatiin valmiiksi viime kesänä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Stlingdom - 26.03.13 - klo 16:51
Olen 25-vuotias gradua vaille valmis kauppatieteiden maisteri pääaineena markkinointi. Opiskellessani olen huomannut MTG:n houkuttelevan tietyn tyyppisiä ihmisiä ja ne ihmiset eivät ole kiinnostuneita taloustieteistä, mikä on sääli, sillä en tunne yhtään korttimiestä opiskelujeni kautta. Nopean selailun perusteella tämä threadi tukee havaintoja.

Aloitin korttien lätkimisen Miragen aikaan vuonna 1996 uimaleirillä. En kyllä sanoisi sitä "harrastuksen aloittamiseksi", sillä säännöt olivat kaikkea muuta paitsi oikeat ja esimerkiksi damagen preventointi oli sama asia kuin damagen tekeminen.
Peli jäikin naftaliin muutamaksi vuodeksi, mutta palasin sen pariin Invasion-blokin aikoihin ihan vain lopettaakseni sen taas. Muutamaa satunnaista peli-innostusta lukuunottamatta palasin pelin pariin uudestaan ensimmäisen ravnican aikoihin ja olen sen jälkeen läpsytellyt korttia ainakin suhteellisen aktiivisesti.

Formaateista tällä hetkellä lähinnä sydäntä on EDH ja tällä hetkellä kasassa on 6 erittäin pelikelpoista korttipinoa. Tämän lisäksi Limitedissä olen aina innolla mukana ja uutena tulokkaana modern koittaa nostaa päätään.

MtgSuomea olen käyttänyt vasta vähän aikaa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: DoorToNothingness - 26.03.13 - klo 21:21
Moi! Olen 14-vuotta, ja aloitin pelaamisen noin vuosi sitten. Opin pelin serkultani,joka taas oppi pelin joltakulta muulta. Voitan serkkuni aina, vaikka kuinka koitan pelata huonosti. Olen käynyt Tampereella pelaamassa pari kertaa. Minut löytää cockatricestä nickillä dream twister
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: TelperionMT - 02.04.13 - klo 12:36
Hei!

Olen 33-vuotias pöytäroolipeli-, lautapeli- ja korttipeli-harrastelija, joka pelaili MtG:ä vakavissaan viimeksi 90-luvun alkupuolella. Sitten en koskenut peliin käytännössä ollenkaan noin 15 vuoteen, kunnes ostin XBox Arcadeen tulleen Duels of the Planeswalkers 2011:sta puhtaasti nostalgia fiiliksissä. Olen sittemmin pelannut jokaista Planeswalkers vuosipäivitystä, ja odottelen jo lievästi kuolaten 2014-päivitystä.

Kiinnostus fyysisten korttien lätkimiseen on myös herännyt viimeisten parin vuoden aikana. Kyselin asiasta FB:ssä, josta sain neuvon tulla kyselemään asiasta enemmän täältä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: naminami - 28.04.13 - klo 04:00
LA iltana jo uskaltaa sanoa jotain... Eli 26v Mies kokkolasta. Kohta toivottavasti tradenomi. Harrastan kuntosalilla käymistä ja penkkiurheilua jääkiekon muodossa. Diablo kolmosta ja ainakin ennen wowia tuli hierottua (WD ja Warlock). Elokuvista menee erityisesti 80-luvun action.
MTG:tä tuli pelailtua ja lopetettua siinä mirrodinin aikoihin. Pitkän tauon jälkeen päätin tehdä comebackin ja mahdollisesti kiertää pari turnausta kesällä 2013.
Soitan omaksi iloksi rumpuja. Tykkään tytöistä joskus joten hommasin tyttökaverin. Itse olen kuitenkin se, joka määrää kaapin paikan.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: jupu_ - 28.04.13 - klo 23:12
Itse olen kuitenkin se, joka määrää kaapin paikan.

ei sun tarvitse esittää internetissä mitään :)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Morality - 09.05.13 - klo 23:46
Morjes kaikille!

-92 vuosimallin häiskä täältä kokkolasta morjens. Tuore MTG aloittelija, yksi perusdekki alla ja toinen rakenteilla :)
Pelailen nykyään näin PC:llä enimmäkseen Dotaa ja joskus Starcraftia, joissa joihinkin nettiturnauksiin on osallistuttukin (low bracket ainakin SC ^^).

Eli jos Morality tai Mora -nimiset suomalaishäiskät on jossain vilkkuneet niin varmaan meikäläinen ollut kyseessä :-) että tulkee rohkeasti morjesteleen vaan.

Lisäksi jos Kokkolan seudulla kiinnostaa alottelijan turpaanveto niin antaa palaa vaan! Vartaloni on valmis.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Nahkaninja - 14.05.13 - klo 16:25
Sami, 21-Vuotias Mäntyharjulainen vasta ikään pelin löytänyt Magic Pelaaja. kaikkia muita pelin kopiota olen kokeillut (pokemon, Yu-Gi-Oh, Duel Masters), Tuossa pääsiäisenä kaverini toi Magic kortteja ja kokeilin hänen opastuksella toki ja auta armias kun jäin koukkuun tähän peliin.. nyt vastikään olen hommannut kortteja. ja jonkinlaisen pakan koonnut niistä vaikkakin manaa on vähän alta 1/3 koko pakasta, mutta se ei estä minua ainakaan, laskujeni mukaan niiden pitäisi kyllä riittää. (tuurista on myös kyse). nyt vain täytisi löytää jostain pelikaveri (mieluiten omalta paikkakunnalta (täysi-ikäisyys ei ole välttämätön mutta olisi kiva tuopin ääressä pelata))

Ja mitänyt sanoa.. Palveluvastaava, ja tuleva Lastenohjaaja. sekä tottakai Final Fantasy -Hullu.. Tietokoneella pelatessa olen hurahtanut Minecraftiin..
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Hypetreme - 15.07.13 - klo 15:32
Olen Keravalla asusteleva kohta 25-vuotias sälli. Ensikosketus magiciin tuli jo vuosina 2000-2001 ostellen keräily mielessä Mercadian Masques ja Apocalypse -sarjaa. Silloin ei tosin ollut säännöistä oikein tietoa, muistaakseni yksi tai kaksi peliä koitettiin silloin kaverin kanssa pelata. Innostuin magicista taas uudelleen vasta päälle kuukausi sitten ja kaveriporukasta muutama innostui samaan aikaan. Löytyy myös kavereita jotka ovat pelanneet jo monia vuosia. Viime lauantaina kävin kaverin kanssa fantsun mtg 2014 prelikassa ja tuli pari peliä voitettuakin. Mtg 2014 boostereiden kanssa kävi hyvä tuuri, sillä sieltä nousi mm. Kalonian Hydra ja Liliana of the Dark Realms. Kortteja löytyy jo toista sataa ja VPD:stä tulee tilattua välillä boostereita. Ostan toki jossain vaiheessa yksittäisiä kortteja sillä tiedän mitä kortteja pakkani tarvitsevat lisää.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: JosephCross - 16.07.13 - klo 19:42
Fok it, kai minäkin tämän veneen kyytiin pomppaan. :)

Hyvää päivää kaikille - Joseph/Jooseppi on nettinimeni, ja Magic lompakkoni löytänyt pahvinen verenimijä. Olen Pohjanmaan suunnalta lähtenyt 19-vuotias tuore IB-ylioppilas, joka juuri tänään sai tiedon seuraavasta elämänvaiheestaan Tampereella TTY:llä biotekniikkaa lukemassa. Woo! Ehkä sitä kautta saisin siirrettyä itseni hieman useammin taikuuksia tekemään muiden mätkyilijoiden kanssa, omalla paikkakunnalla kun on kokonaiset kolme Magicin pelaajaa, allekirjoittanut mukaanlukien. Aloitin Magicin peluun noin 1œ vuotta sitten, Return to Ravnican ja Gatecrashin taitteessa.

Biotekniikasta saadaan vedettyä liian pitkä aasinsilta Magicin lempiväriyhdistelmääni, joka on sinivihreä - jotenkin Simicin ajatukset luonnon edistyksestä klikkaavat, ja Progenitor Mimic kopioimassa Master Biomanceria tuo hymyn huulilleni. Samoin tekevät myös neljä pientä Biovisionarya kentän tällä puolen vuoron lopussa. :) Dimir Mill-pakka ja illuusiopakka ovat työn alla tällä hetkellä, kevyenä ojaprojektina on myös draftailyyn siirtyminen constructedin puolelta.

Lisäilen asioita tänne jahka siirrän itseni Tampereelle, sopiiko jos palaan asiaan vasta sitten? :)

Kiitos teille, ja loistavia topdeckauksia.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Ninja - 25.07.13 - klo 18:05
Moro. Alotin Magicin pelaamisen tänää, ja kivana yllätyksenä ekasta paketista tuli punavärinen harvinaisuusmerkki(En muista virallista termiä.).
Aattelin tällä hetkellä alottaa pelaamisen valkosella, koska pelasin joskus Duel Masteria valkoisilla. Onko kellään mitään vinkkejä, miten alottaa niiden käyttäminen/pelaaminen?
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Co - 25.07.13 - klo 18:12
Moro. Alotin Magicin pelaamisen tänää, ja kivana yllätyksenä ekasta paketista tuli punavärinen harvinaisuusmerkki(En muista virallista termiä.).
Aattelin tällä hetkellä alottaa pelaamisen valkosella, koska pelasin joskus Duel Masteria valkoisilla. Onko kellään mitään vinkkejä, miten alottaa niiden käyttäminen/pelaaminen?

Tämä kannattaa lukaista läpi, jos haluaa aloitella.
http://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php/topic,65007.0.html

Tervetuloa harrastuksen pariin.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Minnake - 30.07.13 - klo 04:03
Kai sitä yövuoron ratoksi voisi myös esittelyn kirjoittaa, kun kerran rekisteröidyinkin. :O

Nimeni varmaan voikin arvata jo nimimerkistäni, niin suottapa sitä salailemaan. Olen Minna, 22 vuotias tyttö (kai niin saa vielä sanoa, ikäkriisi!) Keravalta. Harrastuksiini kuuluu Aikido, käsityöt, lukeminen, TV-sarjojen tuijottelu, pelien pelailu ja jonkun verran myös anime ja manga hässäkät. Perhettäni edustaa maatiaiskissani Luna, sekä kolme kesyhiirtä. (Kyllä, kissa ja hiiret ovat hieno yhdistelmä!)

Aiemmin olen pelaillut Pokémonia, mutta siinä on ollut nyt ainakin vuoden tauko. Suunnittelin Pokémonin pariin paluuta nyt syksyllä, mutta näyttää siltä että ehkä MTG voisi olla kiva juttu myös. Olen kokeillut myös Yu-Gi-Ohia ja Duel Mastersia joskus. VTES on uusi tuttavuus vielä, mutta siitäkin startteripakka löytyy.

Viikonlopun Ropeconista laukkuuni eksyi mukaan MtG:n intro pakka ja muutama opettelupeli maistiaisiksi. Peli on kiinnostanut aiemminkin, mutta kun Pokémoniin löytyi enemmän peliseuraa lähipiiristä.
Tänne foorumille liityin päästäkseni enemmän sisään tähän peliin, ja jos vaikka löytyisi peliseuraakin. Turnauspelaaminen ei niinkään kiinnosta ainakaan tässävaiheessa, ihan vain kasuaalisti olisi kiva pelailla, ja saada vähän pakkaa kasailtua. Pidin kovasti ostamastani valkovihreästä intro pakasta, joten sillä linjalla koitan lähteä jatkamaan näin alkuun. :)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Just Eri - 24.08.13 - klo 23:17
25-vuotias opiskelija ilmoittautuu täältä! Noin 12-13 vuoden tauon jälkeen alkoi MTG kiinnostamaan jälleen. Ensin ostin tietokoneelle Magic 2014 ja sitä pelailin hetkisen, kunnes testasin Onlineä. Mukavahan noita on tahkota, mutta ennemmin haluaisin pelata "oikeilla korteilla". Tarkotus olisikin kasata itselle taas pakka ja katsoa miten innostus tästä kasvaa :)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Dani - 02.10.13 - klo 12:19
Heii, -87 naishenkilö ilmoittautuu myös. Olen vastavalmistunut liiketalouden tradenomi ja asustelen tällä hetkellä Espoossa. Aloitin pelaamisen vasta viime keväänä ja lempivärit mulla on musta-vihreä. En ole vielä uskaltautunut turnauspeleihin minnekään, mutta ehkä jossain vaiheessa olisi tarkoitus kokeilla sitäkin vaikkei mun pakat mitään loistavia olekaan. Ollaan pelailtu pienellä porukalla paljon ja muiden kortit osaan jo ulkoa, joten uutta peliseuraa olisi myös kiva löytää:) Pelaillaanko missään pk-seudulla ihan vaan huvikseen?
Jee kiitos! 8)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Fogxanic - 08.10.13 - klo 18:33
Heii, -87 naishenkilö ilmoittautuu myös. Olen vastavalmistunut liiketalouden tradenomi ja asustelen tällä hetkellä Espoossa. Aloitin pelaamisen vasta viime keväänä ja lempivärit mulla on musta-vihreä. En ole vielä uskaltautunut turnauspeleihin minnekään, mutta ehkä jossain vaiheessa olisi tarkoitus kokeilla sitäkin vaikkei mun pakat mitään loistavia olekaan. Ollaan pelailtu pienellä porukalla paljon ja muiden kortit osaan jo ulkoa, joten uutta peliseuraa olisi myös kiva löytää:) Pelaillaanko missään pk-seudulla ihan vaan huvikseen?
Jee kiitos! 8)

Vantaalla pelataan porukalla lähes joka perjantai 17-02, yleensä pelaajia on 4-6. Formaatteina suosituimmista lähtien on highlander, legacy, modern, pauper, vintage, standard, commander.


Sitten esittelyyn. Olen 26 v. työssäkäyvä pelimies. Alotin mtg:n joskus -97 vuonna, mutta välissä on ollut montakin monen vuoden taukoa. 2011 Serkkuni sai ylipuhuttua minut kokeilemaan vanhoja kortteja jotka itse esittelin hänelle monta vuotta aikaisemmin siitä se homma lähti pyörimään. Varsinaisesti 2012 alussa menin ekaan turnaukseen ja siitä lähtien on tullutkin pelattua vähän enemmän (1-2 turnausta/vko). Kortteja on tullut hommailtua kokoajan lisää nyt on lappuja 5-8 legacy turnauspakkaan.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Apophis - 31.10.13 - klo 22:54
Hei mitäs, vois tänne jotain kirjottaa.

Kohta 20 vuotias poika, joka muutti juuri hetki sitten hämeenlinnasta helsinkiin. Mulla tais olla joku new phyrexia introdekki joskus. Tällähetkellä olen keskittynyt ainoastaan commanderiin. Se on ihan kivaa. Kaipaisin myös ehkä peliseuraa uudessa kaupungissa, oluen kera tai ilman.

Olen vailla opiskelupaikkaa tai töitä. Olen kiinnostunut musiikista. Tatuoin rumia juttuja kavereiden kehoon harrastuksena.

Tälläi lyhyesti, kiitos ja heihei. Laittakaa viestiä jos commanderi kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: VVirtanen - 13.01.14 - klo 21:43
Moro,

Olen Virtanen Tampereelta ja MTG:tä on tullut pelailtua  5-6 vuotta on/off meiningillä keittiöpöytien ääressä. 2013 vuoden puolella kävin kokeilemassa ensimmäisen sealed turnauksen PKP:ssä Theroksen julkaisun aikaan.
Suosikkivärinä toimii musta + sininen tai valkoinen, fiiliksestä riippuen. Dimir oli ensi ihastus, josta homma sitten leviskin vähän joka värille, mutta aina palaten mustan puolelle.

Nyt taas vaihteeksi alkaa samat naamat ja pakat pikku hiljaa riittämään ja yritänkin siirtyä puokin tapahtumiin pelailemaan tuossa helmikuun taitteessa, kun työpaikka sattuu mukavasti olemaan kävelymatkan päässä Puokista.

Harrastan myös figupelaamista ja joitain figuskenestä entuudestaan tuttuja nikkejä täällä näyttääkin pyörivän.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Nurumera - 17.01.14 - klo 04:51
Hei,

Nimimerkin taakse kätkeytyy Kuopion suunnalta lähtöisin oleva, mutta nykyisin Jyväskylässä vaikuttava, 23-vuotias keittiönpöytäsankari ja yliopistoretku.

Magicin pelaaminen alkoi pari vuotta sitten, kun yhden kaverin kanssa päähän pälkähti, että kyseessähän voisi olla hauska peli. Ainoa aiempi kontaktipinta peliin oli se, että olin nähnyt kortteja kaverin isoveljellä joskus ala-asteikäisenä. Ensimmäiseksi tuli sitten ostettua Toolkit (M10 ja Zendikarin kortteja), mistä seurasi se, että kortteja oli paljon, mutta minulla ei ollut mitään hajua, mitä niillä tekisin. Onneksi eräs toinen opiskelukaveri sattuikin olemaan vanha tekijä, ja pääsin alkuun. Nyt peliporukka onkin hieman laajentunut ja hauskoja hetkiä on riittänyt.

Pääasiallisesti pelailen siis kasuaalisti kaveriporukassa. Kahteen prelluun olen tähän mennessä uskaltautunut mennä selkääni ottamaan. Tämän vuoden tavoitteena olisi uskaltautua draftipöytien ääreen. EDH-pakkakin olisi tarkoitus saada kasattua. Constructed-formaateissa kilpaileminen saa varmaankin odottaa siihen asti, että olen iso ja rikas.

Muihin harrastuksiini kuuluvat mm. kamppailulajit, pehmomiekkailu ja partio.

Eli terve vaan kaikille!
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Draugo - 17.01.14 - klo 08:58
On töissä sen verran tylsää heti aamusta että esittäydytään nyt sitten täällä.
Eli ensimmäiset merkinnät Planeswalkerpointseissa on vuodelta 2002 ja sen jälkeen onkin lähes tarkalleen 10 vuoden tauko, eikä se tauko epävirallisissa peleissäkään paljon lyhyempi ollut.
M13 aikaan kuitenkin päätin alottaa pelaamisen uudestaan (LoadingReadyRun Draftit ja se fakta että nyt oli varaa ostaa kortteja vaikutti paljon päätökseen) ja sen jälkeen on pelikokemusta kertynyt ihan kohtuullisesti sekä Jyväskylästä että Tampereelta.
Kaikenlaisia väriyhdistelmiä tulee pelailtua yleensä kun saa jonkun hauskalta kuulostavan idean, pakkojen toimivuus on sitten asia erikseen.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Heksa - 26.06.14 - klo 22:58
Tässä tämmöinen yksi muidenkin korttipelien harrastaja on sitten päättänyt sijoittaa itsensä vähän myöskin takaisin MtGhen josta kaikki nämä pelit alkoivat. Ikää on se 27 ja vieläkin yliopistolla jumissa sosiaalipsykologiassa Helsingissä mutta eiköhän sekin jossain vaiheessa muutu.
MtGn pelaamisen aloitun kun näin joskus lapsena kaverilla miragen kortteja mutta kaveri ei tahtonut opettaa pelaamaan jotenka sitten itse menin ja ostin portal second agen startterin ja siitähän sitten tuli peliä mätkittyä keittiönpöytä meiningillä jonnekin ravnica kamigawa väliin sitten tuli stoppi, kun ei vaan enään innostanut ja enemmän aikaa meni Yu-gi-oh!in parissa jota sitten tuli pelattua niin kilpailullisesti kuin suomessa nyt sitä yleensä voi pelata. Aikani sitten hajoiltuani pelin sisäiseen korttien arvon vaihteluun ja siihen, että kaikki pakat oli nähty niin huomasin, että theros blocki on tulossa ja näyttää upealta. Loppujen lopuksi tässä sitten uudestaan aloittelen EDH:ta on tarkoitus ruveta silloin tällöin pelaamaan, kun tuntuu, että se antaa eniten luovia pakanrakennus vaihtoehtoja niin, että ei tule tylsää.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: mhp - 20.08.14 - klo 13:51
Olen niin alkuakin alummassa oleva pelaaja ettei varmaan ois kannattanu vielä suuta täällä avata. Koska olen kuitenkin myös vähän varttuneempi (ehheh) täti ja jo täysin immuuni häpeälle, avasin kuitenkin.

Peliin törmäsin itseasiassa jo viitisentoista vuotta sitten. Hyvä ystäväni pelasi tuolloin vakioporukassa ja taisi kutsua minutkin pelaamaan kerran jos toisenkin, mutta kieltäydyin kun ei kiinnostanut. Nyt sitten muutama viikko takaisin päin partnerini, jatkossa E, kaveri houkutteli meidät kaljalla istuessa pelin syövereihin. Itsehän suhtauduin tietenkin vähän ylimielisen välinpitämättömästi, mutta E oli välittömästi pelin pauloissa eikä siitä lähtien ole juuri muusta puhunutkaan, muuta internetsissä lukenutkaan ja muuta rahoillaan ostanutkaan. Ja kuka joutuu sen kanssa pelaamaan, no minä.

Muutamankin pelin olen jo pelannut ihan tuuripelillä, ensimmäisen pakan yritin tuossa pari päivää sitten omin käsin sorvata (aiemmin siis lähinnä kaikki sen värin kortit mitä käteen sattuu osumaan). Yllättävää nautintoa aiheutti tuo rakennetulla pakalla pelaaminen, vaikka olihan se tietysti ihan paska pakka.

Aloitin pelaamalla punaisilla, koska tällä pahuuteen houkutelleella kaverilla sattui olemaan edellisen parisuhteen peruina kerättynä punaisia kortteja. Vaihdoin aika pian (kun siirryin näihin itsevalikoituihin "pakkoihin") valkoisiin esteettisistä ja muista ei-järkiperäisistä syistä. Koska E on päättänyt pelata mustavihreällä pakalla, valikoin yhtä valistuneesti itselleni toiseksi väriksi sinisen. Ajatus lähti lipusta vähän vitsimielellä kun asun ja siis myös pelaan täällä ulkomaassa. Nyt olen jo niin kiintynyt sinivalkoiseeni, että en kyllä luovu. Neuvoja toki otan nöyränä vastaan ja naureskellakin saa.

Muussa elämässä teen vähän kaikkea muuta, opiskelen ja seikkailen. Toivottavasti taas lähitulevaisuudessa työskentelen.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: sahtivaari - 21.08.14 - klo 17:18
Tere kaikille vaan :) Olen 25-vuotias nuori mies ja asun Oulussa. Olen nykyisin aktiivinen MTG pelaaja vaikkakin melko katkonaisesti on tullut pelattua tätä peliä koko elämäni ajan. Olen ottanut asiakseni jatkaa ja kehittää tätä harrastusta aktiivisesti. Vaihdan täällä korttejani, mutta nimeä ei ole vielä pahemmin :( Saas nähä milloin ensimmäisen vaihdon saan suoritettua...
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: laakkeer - 27.09.14 - klo 09:51
...kohta kolmekymppinen perheellinen sairaanhoitaja Joensuun kupeesta. Pelasin mtg:tä joskus 90-luvun lopussa isoveljen ja hänen kaverin kanssa. Kaikki kortit jossain vaiheessa tuli hävitettyä, eikä ikää ollut vielä hirveästi niin ymmärrys koko pelin dynamiikasta oli hyvin heikkoa. Kohan mukana lätkin korttia....

Nyt taas veljen myötä hieman mtg-kärpänen purrut ja tullut perehdyttyä aiheeseen jatkuvasti enemmän ja enemmän. Vielä koko innostus on vähän tunnusteluasteella. Ei ole varmaan miten etenkin aika, mutta myös raha riittää tämän harrastuksen uudelleen aktivoimiseen. Peli on kyllä tullut niin monipuoliseksi ja moniulotteiseksi tässä vajaan parinkymmenen vuoden aikana että tähän voi upota kyllä ihan niin syvälle kuin haluaa. Katsotaan mihin itsellä rahkeet riittää.

Eli terve vaan kaikille.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Tursas - 17.10.14 - klo 21:18
Heil. Täysi-ikäisyyden hedelmistä muutaman kuukauden nauttinut rääpäle Tampereen suunnilta. Alkujani Satakunnan karhunluolasta Porista kotoisin. Paikka toki yhä tärkeä paikka syrämessäin. MTG:tä pelattu joskus teini-iän varhaisvuosina pari kertaa kaverin luona. Tämän myötä tehty täysin tietämätön ostos; Shadowmoorin Aura Mastery theme dekki ja kai yksi tsibale jotain boosteria. Toiminta kuoli omalla kohdalla ystävän mielenkiinnon kadotessa ja siitä lähtien pakka mätäni jossain vaatehuoneen kätköissä. Mielenkiinto skeneä kohtaan on vahva ja toivottavasti tässä pääsisi joskus tsiigailemaan Tampereen tarjontaa tarkemmin!

Meikäläisen muuhun touhuiluun kuuluu aktiivinen HBO:n sarjojen fanitus, pc-pelien pelailu ja sisätiloissa homehtuminen. Kuvailisin itseäni kaiketi aika hiljaiseksi hard-nut-to-crack kaveriksi, mutta pehmenen ajan kuluessa. Peace out ja tavataan jos tavataan.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: ExE - 22.10.14 - klo 18:43
Moe,

heitelläänpäs tämä tännekin kun tuonne avaamaani lankaan jo heitin.

Olen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen aloitellut uudestaan korttien lätkimisen. Olen 27-vuotias liikaa töitä tekevä ja liikaa pelaamiseen kiinnostunut olut-entusiasti pääkaupunkiseudulta. Tarkoitus olisi alkaa pikkuhiljaa saamaan kaveripiiristä hauskaa lätkintä seuraa aktivoitua ja ehkä jopa aktivoitua itse joihinkin drafti-turnauksiin. Tuolloin kymmenen vuotta sittenkään meno ei ollut ihan hirveän vakavaa, mutta hauskaa pelaaminen oli. Nyt kun on sitten hieman enemmän rahnaa, mutta ei välttämättä aikaa piti mietiskellä josko sitä alkaisi taas vähän harrastamaan tätäkin. Kommentit olivat sen suuntaisia, että valintaa palata mtg-pariin voi verrata siihen alkaisiko vetämään crackia. Pohdin, että tästä jää sentään jotain käteen.

Kiva olisi päästä draftailemaan ja muutenkin pelailemaan jahka saa vähän enemmän tuntumaa alle. Tulen varmasti esittämään tyhmiä kysymyksiä ja paskoja deck-ideoita. Karhu kanssani eli bear with me.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Anaconda - 09.11.14 - klo 16:34
Anaconda aloitti pelaamisen silloin kun nelonen / Ice Age tulivat ulos. Muutama vuosi tuli loitsittua varsin intohimoisesti ja aggressiivisesti keittiössä ja olohuoneessakin, mutta aktiivisesti palasi pelaamaan jälleen RtR-talvena. Hän on erityisesti limitedin ja kasuaalin pelaamisen ystävä, koska häntä ärsyttää se ettei meta taivu niihin kortteihin joista hän itse pitää vaan kilpailullisessa ympäristössä olisi pakko pelata kortteja joista ei välttämättä--tai paremminkin yleensä--pidä lainkaan. Kuten tuolla äsken jo tulikin esiin, top-down -suunnitelun, kerronnallisuuden ja loren suuri ystävä, mikä näkynee pakoissa. Jotka, sivumennen sanoen, löytyvät täältä: http://tappedout.net/users/Anaconda/

Niistä kyllä huomaa että pelaajana täysin hyödytön kapistus.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Fayme - 26.12.14 - klo 13:23
Täällä kirjoittelee tämmöinen "jokapaikannörtti", jolla on liikaa kiinnostuksen kohteita ja aivan liian vähän aikaa. Aloittelin MtG harrastukseni vasta tällä viikolla (taustalla kaiken näköisiä fantaisa pelejä PC:llä ja liikaa Hearthstonea). Tarkoituksena olisi lähteä mukaan aloittelija drafteihin ja etsiä lähistöltä peliseuraa. :)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Edvin - 05.03.15 - klo 11:01
Koska olen pitänyt Oulussa pieniä viikkopelejä jonkin aikaa, niin esittäydyn vähän tarkemmin. Torstaisin minut löytää yleensä Kaijonharjun ravintola Caiosta pitämässä Lekaturnauksia ja myymässä pusseja draftiin. Satunnaisesti käyn myös Oulun Fantasiapeleissä perjantaisin läpsyttelemässä. Pelaan tarvittaessa melkeinpä kaikkia formaatteja lukuun ottamatta stankku. Leka on kuitenkin oma suosikkini jota olen käynyt ulkomaita myöten pelailemassa.

Jos mietityttää millainen kortti skene Oulun seudulla on, etkä tiedä keneltä uskaltaa kysyä, niin minulle saa laittaa yv:tä. Vaikka Fantsu on aika hyvä paikka myös aloittaa.

Tässä vielä video jossa syön hapansilakkaa https://www.youtube.com/watch?v=5QAknSl9kMM
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Illuusia - 09.04.15 - klo 20:46
Moikkamoi!

Rekisteröidyin juuri tänne, joten päätin tulla saman tien esittelemään itseni. Olen siis Illuusia, oikealta nimeltäni Jenna, 19-vuotias turkulaistyty. Aloitin MtG:n pelaamisen usean vuoden harkinta-ajan jälkeen kolmisen kuukautta sitten, ja olen pelaillut lähinnä keittiönpöytätasoisesti erittäin suppealla pelaajaporukalla.

Pakkoja on kertynyt lyhyenä harrastusaikana jo neljä, joista kolme on valmisdekkejä: Duel Decks: Speed vs. Cunning -setti sekä Duel Decks: Garruk vs. Liliana -setin Liliana -dekki. Näiden lisäksi löytyy kaverini kasaama monovihreä dekki, joka tunnetaan myös nimellä "helvetin susidekki".

MtG:n lisäksi harrastuksiini ja kiinnostuksen kohteisiini kuuluu käsityöt, kuten neulominen ja ompelu, geokätköily, kissat, sekalaiset lautapelit, conit, tietokoneella oleilu ja luonnontieteet, etenkin biologia.

Liityin tänne, koska kiinnostaisi saada keittiönpöytäpeleihin vaihtelua uuden peliseuran muodossa Turun alueelta, sillä suppea joukko kanssapelaajia ei kuitenkaan mahdollista kovin suurta kehitystä pelaajana. Olisi siis oikein miellyttävää tutustua muihin turkulaisiin, ja mahdollisesti päästä pelailemaankin! :)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Samsson - 09.04.15 - klo 21:44
Liityin tänne, koska kiinnostaisi saada keittiönpöytäpeleihin vaihtelua uuden peliseuran muodossa Turun alueelta, sillä suppea joukko kanssapelaajia ei kuitenkaan mahdollista kovin suurta kehitystä pelaajana. Olisi siis oikein miellyttävää tutustua muihin turkulaisiin, ja mahdollisesti päästä pelailemaankin! :)
Pakko mainostaa että Turun Fantasiapeleissä on turnausten (http://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=66629.0) lisäksi joka perjantai klo 16:30-20:00 välisenä aikana kasuaalipelejä käynnissä.
Eli niihin voi osallistua maksutta ja ilman että tietää pelin säännöt sataprosenttisesti. :D
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Illuusia - 09.04.15 - klo 22:08
Liityin tänne, koska kiinnostaisi saada keittiönpöytäpeleihin vaihtelua uuden peliseuran muodossa Turun alueelta, sillä suppea joukko kanssapelaajia ei kuitenkaan mahdollista kovin suurta kehitystä pelaajana. Olisi siis oikein miellyttävää tutustua muihin turkulaisiin, ja mahdollisesti päästä pelailemaankin! :)
Pakko mainostaa että Turun Fantasiapeleissä on turnausten (http://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=66629.0) lisäksi joka perjantai klo 16:30-20:00 välisenä aikana kasuaalipelejä käynnissä.
Eli niihin voi osallistua maksutta ja ilman että tietää pelin säännöt sataprosenttisesti. :D
Mu-mutta en minä sinne uskalla :c

Ehkä on vaan pakko. Ehkä. Vähän pelottaa, kun ei yhtään tiedä, minkä tasoisia kasuaalipelejä ja -pelaajia tuolla on.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Samsson - 09.04.15 - klo 22:32
Kasuaalipelaajat (ja niitten pakat) ovat kesyjä, "lätkitään koska on hauskaa" tyyppejä.
Turnauspelaajatkin ovat ihan ookoo kunhan niihin tutustu. ;)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Armus79 - 10.04.15 - klo 11:27
Liityin tänne, koska kiinnostaisi saada keittiönpöytäpeleihin vaihtelua uuden peliseuran muodossa Turun alueelta, sillä suppea joukko kanssapelaajia ei kuitenkaan mahdollista kovin suurta kehitystä pelaajana. Olisi siis oikein miellyttävää tutustua muihin turkulaisiin, ja mahdollisesti päästä pelailemaankin! :)
Pakko mainostaa että Turun Fantasiapeleissä on turnausten (http://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=66629.0) lisäksi joka perjantai klo 16:30-20:00 välisenä aikana kasuaalipelejä käynnissä.
Eli niihin voi osallistua maksutta ja ilman että tietää pelin säännöt sataprosenttisesti. :D
Mu-mutta en minä sinne uskalla :c

Ehkä on vaan pakko. Ehkä. Vähän pelottaa, kun ei yhtään tiedä, minkä tasoisia kasuaalipelejä ja -pelaajia tuolla on.

Pistä vaikka joskus viesti tänne kun mietit uskallatko mennä. Yleensä dräftään vain fanstussa, mutta joskus poikani tulee pelaamaan kasuaalipelejä omilla dekeillään, niin voin otta hänen dekkejä mukaan ja tulla pelaamaan ihan kasuaalisesti. Samalla voimme Samssonin kanssa hieman tutustuttaa sinut "paikallisiin", niin he tulevat tutuiksi.

Tervetuloa vaan pelaamaan! :D

Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: JockiBe - 10.04.15 - klo 12:18
Facebook-ryhmämme voidaan myös mainostaa: https://www.facebook.com/groups/mtgturku/
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Illuusia - 15.04.15 - klo 13:44
Pistä vaikka joskus viesti tänne kun mietit uskallatko mennä. Yleensä dräftään vain fanstussa, mutta joskus poikani tulee pelaamaan kasuaalipelejä omilla dekeillään, niin voin otta hänen dekkejä mukaan ja tulla pelaamaan ihan kasuaalisesti. Samalla voimme Samssonin kanssa hieman tutustuttaa sinut "paikallisiin", niin he tulevat tutuiksi.

Tervetuloa vaan pelaamaan! :D
Tämän viikon perjantaina olisi tarkoitus uskaltautua Fantsuun pelailemaan. Muutakaan menoa ei ole silloin, niin miksipä ei...
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: SaMaKemba - 16.04.15 - klo 15:59
Hei, kaikenkarvaiset creaturet ja planeswalkerit :)

Haleja kaikille - pistäkää jakoon !
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Sealterbloind - 07.05.15 - klo 12:12
Hellurei vaan kaikille!
Olen 21-vuotias casualpelaaja Porista. Pelailuni aloitin tämän vuoden maaliskuussa, kun avomieheni minut tähän touhuun sai viimein maaniteltua mukaan. Harrastuksinani MTG:n lisäksi Warhammer FaBa, valokuvaus, piirtäminen ja PC-/konsolipelit. Kotoa löytyy mieheni lisäksi kolme käärmettä. Matelijat ovat minulle suuren suuri kiinnostuksen kohde ja ensimmäiset pakkani olivatkin snake, naga, gorgon ja hydra aiheisia. Tykkäänkin suunnitella erilaisia teemapakkoja. Minulla ei varsinaisesti ole mitään tiettyä väriä mitä tykkäisin pelata, mutta väriyhdistelmistä mieluisimmiksi ovat kaiketi muodostuneet punamusta, vihreä ja musta sekä Sultain värit eli sininen-vihreä-musta. Vieraimmat värit tuntuvat olevan valkoinen ja sininen.
Toistaiseksi intoa on ainakin riittänyt mätkyilyyn vaikka muille jakaa ja joka kerta tuntuu oppivan uutta. Katsellaan mitä kaikkea tästä vielä seuraa!
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Tingle - 07.05.15 - klo 16:02
Moi oon Paavo ja draftaan huonosti Turussa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Vohveli - 16.10.15 - klo 01:49
Okei höm, täällä tällainen Hyvinkäällä asusteleva parikymppinen naishenkilö joka aloitti näiden korttien mätkimisen tuossa viisi vuotta sitten kaverin suostuteltua mutta pelailu on jäänyt vähälle koska ikinä ei pelikavereita ole löytynyt. Nyt olen enempi alkanut tosissaan metsästelemään kortteja ja harjoittelemaan pakkojen rakentelua ym. Pelaamisessa on vielä osa säännöistä hukassa kun ne on pääasiassa pelaamalla tullut tutuiksi mutta pääsee aina vähän ruostumaan taidot, ja ihan semmoista keittiönpöytäpelailua.
Lukion olen käynyt ja ensi keväänä valmistun kuva-artesaaniksi. Muita harrastuksia on piirteleminen, maalaaminen, videopelit ja ns. animehomoilu.
Tännekin löysin vähän siinä toivossa jos löytyisi jostain lähialueelta kavereita pelailemaan :)
Juuri vääntelin valmiiksi jonkinnäköisiä pakkoja joita olisi tarkoitus parannella sitä mukaa kun rahaa löytyy ostaa puuttuvia kortteja. Yleensä on valikoitunut pelattavaksi valko-siniset pakat mutta nyt tein juuri sinivihreän ja punamustan ihan testinä, enää puuttuu se että pääsisi jotakuta vastaan testaamaan ;D
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: iloreplica - 24.10.15 - klo 14:02
Kaipa tämä sitten on se paras paikka avata.

27 vuotta, DI, Lappeenranta. Hellurei!
Päivänä eräänä työkaveri kysäisi ruokatauon pikashakin päätteeksi, että maistuisiko MTG-vaihtoehto joku kerta. Pelistähän olin aiemmin vain kuullut, mutta kun kerta kysyi niin miksipäs ei.

Sen jälkeen kun ekaa kertaa oli duelipakat pöydällä ei enää shakkiin ollakaan palailtu. Viikon jälkeen oli Toolkit hommattu, ja toinen mokoma myöhemmin serkku lemppasi puolisen tuhatta korttia commoneita (uncommoneita ja rareja sattumia seassa) mukaan. Siitä alkoi pakan säätäminen ja hierominen (Tällä hetkellä UG ramppi). Samoilla lämpimillä löytyi sitten pari muutakin työkaveria, joilla kortteja oli jossain kaapissa lojumassa.

Muulla ajalla tuleekin sitten perhe-elettyä, frisbeegolfattua tai istuttua koneella pelailemassa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Zackstrife - 09.06.16 - klo 21:48
Olen pian 26-vuotias mies Nokialta. Tutustuin peliin n. puoli vuotta sitten erään kaverini kautta, joka pelasi isänsä vanhoilla alpha/beta korteilla. Samoihin aikoihin kävi ilmi, että toinen kaveri pelaa ihan nykyaikaisilla.

Muutaman pelikokemuksen jälkeen ostin tori.fi kautta jonkun vanhan kokoelman ja aloitin tylysti rakentamalla siitä itse pakkani. Nyt n. 30 boosteria ja 1 draft - turnausta (keittiön pöydän ääressä) myöhemmin, voin myöntää, että harrastus tästä tuli ja kallis sellainen.

Löysin juuri tälle sivulle, ja pakko kysyä että vieläkö täällä porukkaa pyörii? Voisi olla kiinnostusta löytää vaihtoehtoisia peliporukoitakin, onko Tampereen seudulla porukoita johon mahtuisi sekaan? Paikallisen myyntipaikan turnausajat ovat meikäläisen työajoille erittäin haastavat, eli myös muiden järjestämät keittiöturnaukset kiinnostaisivat.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Salevanen - 10.06.16 - klo 00:20
Olen pian 26-vuotias mies Nokialta. Tutustuin peliin n. puoli vuotta sitten erään kaverini kautta, joka pelasi isänsä vanhoilla alpha/beta korteilla. Samoihin aikoihin kävi ilmi, että toinen kaveri pelaa ihan nykyaikaisilla.

Muutaman pelikokemuksen jälkeen ostin tori.fi kautta jonkun vanhan kokoelman ja aloitin tylysti rakentamalla siitä itse pakkani. Nyt n. 30 boosteria ja 1 draft - turnausta (keittiön pöydän ääressä) myöhemmin, voin myöntää, että harrastus tästä tuli ja kallis sellainen.

Löysin juuri tälle sivulle, ja pakko kysyä että vieläkö täällä porukkaa pyörii? Voisi olla kiinnostusta löytää vaihtoehtoisia peliporukoitakin, onko Tampereen seudulla porukoita johon mahtuisi sekaan? Paikallisen myyntipaikan turnausajat ovat meikäläisen työajoille erittäin haastavat, eli myös muiden järjestämät keittiöturnaukset kiinnostaisivat.

Moro, ja tervetuloa pelin pariin! Lisätietoja Tampereen peliporukoista löytyy ainakin toisesta täällä olleesta ketjusta (https://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=69462.0 (https://mtgsuomi.fi/keskustelu/index.php?topic=69462.0)) ja jos noista ei vielä suoraan ole apua ni kysy ihmeessä vaikka sieltä lisää tietoa. Tampereen MTG porukalla on myös oma FB ryhmä nimellä MTG Tampere, kantsii siihenkin liittyä ja kyssäriä sinne laittaa :)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: FatalFIN - 16.07.16 - klo 09:47
No se o moro. Tamperelaine 28-vuotias emännän ja muksun omaava mies olen minä.
Pelailen  EDH:ta pienellä porukalla tuttujen kanssa.
Omat pakat on koottu perjaatteella hauskoja pelata eli mitään HC mättöö tämä ei ole. Jos etsit rentoa porukkaa missä pelata EDH:ta ni laita viestiä ja tule mukaan pelaileen. Omat pelit on jääny nyt musksun myötä vähä vähemmälle mutta yritän pelailla sen verran kun kerkiän. Pari jantteria pelaavat vissiin viikoittain.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Jhoku - 16.07.16 - klo 18:13
No kai tänne pari sanaa voisi itestäni sanoa, vaikka ei ehkä ole itselle luontevaa. Mut voi löytää Kokkolasta pelaamassa EDH:oota jos hyvä tuuri käy. Oon 19 vuotta tässä Theros blokin ja Khans blokin välissä aloitin pelaamisen, kun tutustuin porukkaan missä oli useampikin magicin pelaaja. Nyt parisen vuotta peliä pelannut ja rahaa tähän tuhlannut enkä tällä hetkellä osaa sanoa mitään parempaa harrastusta. Näin opiskelijalla kallista hommaa, mutta eipä tule käytettyä rahaa esimerkiksi alkoholiin niin menee ne rahat sitten kortteihin.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Tremorth - 16.07.16 - klo 20:48
Morjes,

Meikäläinen alotti määtsikin tossa AVR aikoihin ja siitä asti oon melkein kokoaika ränkyttäny määtsikkiä Hämeenlinnan suunnalla.

Lipevän riveissä meikäläinen tunnetaan kaikenmaailman good stuff neliväri sävellyksistä ja hitsauksesta. Hitsaan kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin pari muuta vanhempaa herraa.

Helsingin suunnalla ainakin nyt kesäisin käyn Keskiviikon moderneissa leviämässä ja muutekin turttaamassa etelän turnauksissa.

Häviän aina tampereen ikävälle veljeskaksikolle.

Nyt ois muutto elokuussa Lappeenrantaan fukseilemaan ja kuulin joskus poromagian turnauksessa, että Kouvolan suunnilla hilu on se juttu ja lekasyä sekä moderniakin saa pakottaa siellä suunnilla.

Jos LUTin suunnalta irtoo peliseuraa/kiinnostaa pelata mitä vaan määtsikkiä nii viestä saa ja pitää laittaa.Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Wiszz - 16.07.16 - klo 23:19
No jos nyt kun peliveljetkin alkaa kirjoittelemaan...

Eli moi,

Viime vuoden kesäkuuhun asti sellaisena on-off kasuaalina pelaajana jostain vuodesta -98 ja siitä eteenpäin aktiivisesti kohti competitivempää touhua koitettu mennä. Kuitenkin itsellä prioriteetti ehkä edelleen siinä, että MTG on hauskaa ja saa terveen syyn lähteä välillä kotinurkkien lapsiarkea pakoon tuulettumaan. Eli pärjätä koitetaan mutta yöunet ei mene jos kuokkaan tulee.

Oon varmaan se lipevän "Tonttumies". Eli lähinnä Hämeenlinnassa joskus harvoin lähialueilla koitan pyöritellä Elffiläjiä niin modernissa kuin legacyssäkin (ja pauperissa, se on näköjään hienoa!). Saattasin sopia Tremorthin hitsaajaprofiiliin, mutta kyllä peli on jo jonkin verran sujuvoitunut viimesen vuoden aikana.

Jos näitä lukee joku, joka haluaa Hämeenlinnassa lätkytellä mätäkkää, mutta peliseura uupuu, niin mainostetaan nyt, että yhteyttä otatte Lipeväläisiin, joko täällä mtgsuomessa tai sitten Lipevän facebook-sivujen kautta. Pelaavaa väkeä harvoin voi olla liikaa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Deussu - 24.08.16 - klo 00:00
Hei.

Kirjoitushetkellä 30-vuotias perheenisä, joka aloitti korttien lätkyttämisen hienossa 11 vuoden iässä siinä 1997 tai sen semmosta. Tuli aloitettua 5th editionilla ja ostettua ihan vääriä settejä, esim. Urza-blokki meni melkein sivu suun kun olin niin vannoutunut ostamaan 6th edikkaa.

Nuorena on tyhmä, tosi tyhmä.

Turnauksissa en pelannut kuin pari hassua kertaa. Prelluissa pari kertaa (olin huono), ja Ropeconissa vuonna X pelasin RG Madnessiä, mutta eipä sielläkään tullut pärjättyä. Mirrodinin aikoihin pelasin Affinityä, koska se oli todella halpa rakentaa ja silti kilpailukykyinen. Tai ainakin luulin niin. Mieluummin 20 € affinity kuin 500 € goblinpakka, sanoo köyhä.

Lopettelin lopulta Mirrodinin jälkeen, hairahduin ostamaan Dissensionin boosterboxin halvalla, ja nyt (kuukausi pari sitten) innostuin kun sain peliseuraa. Tarkoitus olisi ehkä aktivoitua myös Draftien ja Sealedien suunnalla (en tykkää lainkaan muusta constructed pelaamisesta), toistaiseksi on vain EDH:ta tullut mätettyä. Paper Pauper kiinnostaisi ihan älyttömästi, haluan siihen jotain hyviä pelejä jossain, 931:ssä ehkä?
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Erathys - 24.08.16 - klo 16:56
Heipä hei!

Olen kaksikymppinen yliopisto-opiskelija Oulun tienoilta. Keräilykorttien keräilyä ja pelailua tuli tehtyä pienempänä monta, monta vuotta ja nyt muutaman vuoden täyden tauon jälkeen heräsi palo Magic: The Gatheringiin. Aiemmin olen peliä silmäillyt siihen malliin, että olisi kiva aloittaa mutta vasta nyt päätin ryhtyä tuumasta toimeen!
Pelistä ei ole mitään kokemusta saati osaamista. Olen kuullut, että fantasiapeleissä peliä pelataan niin pitänee eksyä sinnekin sitten jossain vaiheessa. Mahdollista peliseuraakin etsiskelen ja toivottavasti viimeistään fantasiapeleistä friday night magicin piiristä sitä löytyykin.
Suosikki väriksi mitä olen miettinyt on muodustunut valkoinen lähinnä enkelikorttien ja muiden vastaavien päheyden vuoksi ja niitä etsiskelen intohimoisesti. Toivottavasti saan kehättyä myöhemmin jotain edellämainitun tapaista pakkaakin, mitä voisi standardissa / modernissa pelata.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: leshrac - 29.11.17 - klo 00:12
Moi,

Kaippa sitä voisi tänne kirjoitella niin tietää minkälainen sälli on nickin takana.

Minä olen 31v kehitysinssi Hämeenlinnasta, aloitin pelaamisen -99 ja joskus 2005 myin kaikki korttini pois, koska eihän sitä jaksa pelata enää...2015 vaimo ehdotti, että opettaisin häntä pelaamaan ja siitä se ajatus sitten lähti. Lyhyen ajan sisään tuli hommattua aika laajasti kortteja, kokeiltua eri formaatteja sekä dekkejä ja lopulta päädyin pääosin pelaamaan legacyä ja osittain modernia. Vaimohan ei ole kortteihin koskenut parin harkkapelin jälkeen.. nykyään modoa kerkeää pelaamaan enemmän perhelisäyksen takia mutta aina vähän väliä kerkeää muutaman pelin pelaamaan keittiöpöydillä semirennostitosissaan.

Korttikokoelma on tehokkaasti pienentynyt ja nykyään dekkeinä on ainoastaan lekassa DnT (mehusteluketju, pitäähän sitä mainita) ja RG Lands. Modernissa BG Rock ja lähes valmis UWR control, joka todennäköisesti pölyttyy kun tuo BG on ykkösdekki modernissa. Mitään näistä läjistä en osaa pelata kunnolla, mutta kivaa on ollut kuitenkin.

-Mark
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Eelihe - 08.12.17 - klo 00:55
Hei. Olen 13:v mikkeliläinen (Ristiina) Elettyäni suuren osan elämästäni ilmeisesti jonkin kiven alla törmäsin netissä tähän MTG:hen ja päätin sitten selvittää hiukan enemmän aiheesta ja kylläpä siitä sitten kiinostuikin. Pelattuna ei ole erän erää mutta täältä mahdollista peliseuraa löydettyäni on sitä tullut netistä sääntöjä selattua ja muuta vaikkeivät olekkaan ihan paksuun kallooni uponneetkaan vielä kokonaan. Toivon ettei tuo ikä ole suuri ongelma edespäin mennessä.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Lightstorm - 08.12.17 - klo 10:24
Tervetuloa hienon pelin pariin! Steamista saa ladattua ilmaiseksi Duels of the Planeswalkers nimisen pelin josta saa ainakin alkuun hyvää käryä säännöistä. Parasta Mtg on kuitenkin ihan oikeilla korteilla.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: K4ng4r00 - 12.12.17 - klo 12:54
Hei,

Olen 24-vuotias fysioterapeuttina työskentelevä savolais-mies. Vuonna 2007 aloitin Magicin lätkimisen, kun huomasin muutaman kaverin pelaavan koulun käytävällä jotain muuta kuin pokeria. Sain sitten ison kasan lähinnä Time Spiral -blockin kortteja ja jatkoin pelailua Tenth Editionista Shards of Alaran julkaisuun asti. Lukion alussa kiinnostus lopahti/siirtyi toisaalle ja möin muutamaa casual-pakkaa lukuunottamatta kokoelmani.

Vuonna 2013 kävin Theroksen prereleasia kokeilemassa Jyväskylässä asuessani, mutta ei magic-kärpänen tarpeeks kovasti purassu.

Vuoden 2017 alussa muutin Turkuun ja vuoden loppupuolella huomasin GrailQuest-tapahtuman yhteydessä Magic-turnauksen. En itse kerenny mukaan, mutta otin sitten selvää seuraavista drafteista Fantsussa ja nyt on taas kiinnostus pelailuun heränny kovasti.

Lähinnä Limited-pelejä pelailen, koen pakan rakentamisen ja ideoinnin melkeimpä mielekkäämmeksi kuin itse pelaamisen. Työn alla kuitenkin myös yksi Legacy-pakka (ikuisuusprojekti) ja yksi Standard-pakka.

Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Preacher - 12.12.17 - klo 18:21
Heipä hei, olen 36-vuotias pelialan ohjelmistoinsinööri Helsingistä ja lopettanut tämän huum... korttipelin jo kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran pelasin vuosina 1995-2002 noin suunnilleen, ja toinen lyhyt pätkä osui vuoden 2009 tienoille. Olen aina ollut ehkä hieman enemmän keräilyyn kuin suosittuihin formaatteihin päin, joten silloin aikoinani pelasin lähinnä Type 1:stä ja 1.5:ttä (tunnetaan nykyään nimellä Vintage ja Legacy). Välissä olin monta vuotta kuivilla, menin naimisiin, ostin asunnon ja elin normaalia elämää. Kokoelmanikin myin ja päätin, etten näihin enää ikinä koske.

Nyt innostuin viime vuonna parin vanhan pelikaverin kanssa aloittelemaan uudelleen. Se lähti ihan helposti liikkeelle taas kuin vanhasta muistista, draftattiin boksi tai pari  Eldritch Moonia, Kaladeshia, Hour of Devastationia. Ihan perusjuttuja, no big deal. Sitten alkoi kovemmat aineet kutkuttelemaan, ja ostin täysin yllättäen playsetin Force of Willejä ja rakensin Legacy-pakan. Kaveri komppasi vieressä omalla klassikko-Poxillaan (mustareunaiset Sinkholet ja nyt ei puhuta reprinteistä), joten minun piti tietysti rakentaa sille vastinpariksi Parfait (monovalkoinen Land Tax/Scroll Rack-kontrolli), joka oli täysin mustareunainen. Lopulta Legacy-pakkoja oli jo kolme ja käytin iltani lueskelemalla metagame-analyyseja ja työpäiväni surffaamalla MCM:ssä. Ihme etten saanut potkuja.

Ehkä se olisi jäänyt siihen, hetken huumaan ja nostalgisointiin, mutta kohtalo puuttui peliin: yksi ikivanha tuttu vuosien ja vuosien takaa mainitsi, että Ruotsissa pelataankin sellaista MtG:tä, jossa ainoastaan vuosina 1993-1994 painetut kortit ovat laillisia. Edes reprintit eivät kelpaa - pitää olla alkuperäistä. Niinhän siinä sitten kävi, että vähitellen huomasin Legacy-pakkojeni ja vanhojen vaihtokansioiden hupenevan ja MCM-kredutilini kasvavan. Ensimmäinen raskas hitti oli Moat, jonka perustelin itselleni sillä, että se on hyvä Parfaitissa. Sitten napsahti parit Nether Voidit, Library of Alexandria, playsettejä Unlimitedin käyttiksiä, betaa, dualeja, Mirror Universeja ja ties mitä muuta. Yhdestä 93/94-laillisesta pakasta on nyt tullut kuusi, tosin siellä on pari rumaa Revisedin proxyä välissä. Iltaisin nukkumaan mennessä ajattelen niitä ja uskallan hiljaa uskoa, että vielä on toivoa jäljellä. Että ihan niin syvällä ei olla vielä, kun valkoreunaiset kortit kelpaavat.

Saa nähdä kuinka kauan.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Lure/Venom - 04.01.18 - klo 12:33
Moro.

Vajaa nelikymppinen tai reilu kolmivitonen (riippuu kummasta suunnasta katsoo) kahden lapsen, kolmen koiran, viiden kanan, kahden kukon ja yhden vaimon isä/omistaja/hoitaja/mies/vastaava. Magic harrastus alkoi kun joulupukki toi 2 peruspakkaa ja 4 buusteria Miragea. Enon kanssa oltiin samassa veneessä ja opeteltiin pelaamaan sekavalla Miragen ohjekirjalla joskus vuonna 96. Ice Agen sääntökirjan saaminen helpotti pelin sääntöjen oppimista mutta kyllä niitä joutuu edelleen tutkimaan. Kortteja on Arabian Nights - 7th Edition välillä joitain tuhansia, kaikki värit ovat jääneet kun en ole osannut päättää mikä on paras/mukavin.

Viime vuosina harrastus on ollut lähinnä olan yli kurkkimista, nyt kun poika innostui opetteleman peliä niin voi olla että lauma goblineita nousee aktiivisemminkin esille säilöstä. Paitsi jos rouva päättää rakentaa oman oravapakkansa. Niitä oravia on ihan liikaa pienille goblineille.

Peliseuran puutte ja perheen/muiden syiden asettamat aikataululliset rajoitukset ovat herättäneet kiinnostuksen virtuaaliseen versioon. Mutta se on edelleen tutkinnassa/harkinnassa.
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Birzki - 24.01.18 - klo 23:49
Moro pöytään.

Olen 23-v tamperelainen Magic-noviisi. Aikaisempi keräilykorttipelihistoriikki on junnuna pokemon tcg ja viimeiset 7kk hakannut Hearthstonea. MTG:n pelailua olen seurannut kaverin olan takaa joskus teininä ja jäi tuonne takaraivoon himotus päästä itsekin pelailemaan. Tuossa yksi päivä Fantasiapeleissä asioidessa iski deck builder's toolkitti silmään ja loppu on historiaa. Tässä alan takomaan Mansen saletisti käppäisimmän magicpelaajan uraa  8)
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: Valaisuaine - 07.08.18 - klo 22:53
Moro,

Olen Tampereelle pian muuttava 24-vuotias psykologian opiskelija. Kaveripiirin hajottua olen pitänyt taukoa Mtg:n pelaamisesta mutta pyrkimyksenä olisi päästä taas harrastukseen kiinni.
Alunperin olen Magickia ruvennut pelaamaan joskus Lorwynin aikaan, Scars of Mirrodinin jälkeen olen ollut tauolla. Paria keittiönpöytäpeliä lukuunottamatta peli on jäänyt täysin.

Samalla voisinkin huudella, mikä on paras tapa lähteä elvyttämään harrastusta. Suoraan draftiin? Vai olisiko joku porukka, joka minut huolisi ja opettaisi miten sitä peliä oikein pelataan.

-Tuomas
Otsikko: Vs: Minä olen...
Kirjoitti: jolssoni - 07.08.18 - klo 23:09
Moro,

Olen Tampereelle pian muuttava 24-vuotias psykologian opiskelija. Kaveripiirin hajottua olen pitänyt taukoa Mtg:n pelaamisesta mutta pyrkimyksenä olisi päästä taas harrastukseen kiinni.
Alunperin olen Magickia ruvennut pelaamaan joskus Lorwynin aikaan, Scars of Mirrodinin jälkeen olen ollut tauolla. Paria keittiönpöytäpeliä lukuunottamatta peli on jäänyt täysin.

Samalla voisinkin huudella, mikä on paras tapa lähteä elvyttämään harrastusta. Suoraan draftiin? Vai olisiko joku porukka, joka minut huolisi ja opettaisi miten sitä peliä oikein pelataan.

-Tuomas

Kalenterista löytyy kaikki Tamperella pidettävät viikkoturnaukset: parhaiten vetävät vuoroviikoin maanantaisin ja torstaisin Legacy ja Modern, drafti tiistaisin Artturissa ja Standard Puolenkuun Peleillä perjantaisin ja lauantaisin. Moderniin ja Legacyyn yleensä löytyy lainadekkejä jos huutelee ajoissa Facebookissa MTG Tampere -ryhmässä, Standardiinkin vaihtelevasti. Perusteet lienee helpointa kerrata itsekseen (Youtubesta löytyy videoita jne) jos on päässyt unohtumaan, tämän jälkeen formaattien saloihin opastetaan kyllä peleillä jos on vain halua oppia. Draftiin on luultavasti helpointa vain hypätä sisään, koska pakkaa ei tarvitse omistaa/lainata ennen pelaamaan tuloa ja pelit ovat keskimäärin yksinkertaisempia kuin constructedin puolella.